Yayınlar & Eserler

Makaleler 69
Tümü (69)
SCI-E, SSCI, AHCI (51)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (52)
Scopus (51)
TRDizin (16)
Diğer Yayınlar (6)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 80

1. Pestisitlerin Gölgesinde Bitkisel Gıda Güvenliği: Mikrobiyal Parçalama ile Kalıntı Riskinin Azaltılması

2. Gıda Mikrobiyoloji Kongresi, İstanbul, Türkiye, 4 - 06 Eylül 2025, ss.1-2, (Özet Bildiri)

2. Microbial and technological aspects of fermented plant based milks: a functional food perspective

1st International Conference on Fermented Foods, Bolzano, İtalya, 27 - 30 Ekim 2025, ss.201, (Özet Bildiri)

3. Microbiota of Fermented Table Olives in Türkiye: Current Knowledge and Perspectives

1st International Conference on Fermented Foods, Bolzano, İtalya, 27 - 30 Ekim 2025, ss.144-145, (Özet Bildiri)

5. An investigation on probiotic properties and safety evaluation of non-starter lactic acid bacteria from traditional Turkish yoghurt

Food System Microbiomes 2024 International Conference, Turin, İtalya, 14 - 17 Mayıs 2024, ss.135, (Özet Bildiri)

7. İnsan Orijinli Geotrichum candidum M1 Suşunun Bazı in vitro Probiyotik Özelliklerinin İncelenmesi

Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi , Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.1-2, (Özet Bildiri)

8. Yeni Bir Gıda Patojeni Arcobacter spp.

Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi , Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.3-4, (Özet Bildiri)

9. Gıda Mikrobiyolojisi Açısından Mikrobiyal Gen Transferleri

Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.1, (Özet Bildiri)

10. Yoğurt Bakterilerinin Probiyotik Özellikleri

Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.1, (Özet Bildiri)

11. BAL ARISI (APIS MELLIFERA) BAĞIRSAK MİKROBİYOTASININ PROBİYOTİKLER İLE DESTEKLENMESİ

II. ULUSLARARASI ARICILIK ARAŞTIRMALARI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KIRSAL KALKINMA STRATEJİLERİ KONGRESİ, Bingöl, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2022, ss.51, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

13. Psikobiyotikler

12. GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KONGRESİ, Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, ss.34, (Özet Bildiri) Creative Commons License

14. Determination of Gamma Aminobutyric Acid (GABA) Production Ability of Lactic Acid Bacteria Strains Isolated from Yogurt and Kefir Grains*

ICOFAAS 2021 3RD INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD, AGRICULTURE AND ANIMAL SCIENCES, Erzurum, Türkiye, 13 Ekim 2021, (Tam Metin Bildiri)

16. Functional Foods Enriched with Gamma Aminobutyric Acid (GABA)

1st International 4th Traditional Health Professional Days Symposium, Erzurum, Türkiye, 14 - 16 Kasım 2019, ss.183-190, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

17. An Alternative to Additives in Fermented Dairy Products: Microbial Originated Exopolysaccharide (EPS)

1st International 4th Traditional Health Professional Days Symposium, Erzurum, Türkiye, 14 - 16 Kasım 2019, ss.182, (Özet Bildiri) Creative Commons License

18. Detection of Microbial Diversity in Kefir Grains by HRM Analysis

3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies, 19 - 21 Eylül 2019, ss.1456-1460, (Tam Metin Bildiri)

19. Detection of Microbial Diversity in Industrial Yoghurt Samples by HRM Analysis

3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies, 19 - 21 Eylül 2019, cilt.1461, (Tam Metin Bildiri)

20. Monitoring of microbial changes during incubation in the yoghurts prepared with different culture concentrations by DNA melting curves

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.546-555, (Tam Metin Bildiri)

21. Investigation of microbial changes of yoghurts prepared with different culture concentrations by molecular and classical methods during storage

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

24. Nutritional Genomics

Fongar-2018, Antalya, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2018, ss.603, (Tam Metin Bildiri)

25. Nutritional Genomics

Fongar-2018, Antalya, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2018, ss.603, (Tam Metin Bildiri)

26. Gıda Analizlerinde Real-Time PCR Kullanımı

2rd International Symposium on Multidisciplinary Studies and Innovative Technologies, 19 - 21 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

27. Using of Lactic Acid Bacteria with Antibiotic Resistance in Food Production and their importance for Food Safety

International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.345, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

28. Antibacterial activity of recombinant azurin against Escherichiacoli

7th International Congress on Molecular Biology and Biotechnology, 25 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

29. BREAST MILK COMPONENTS AGAINIST PATHOGENS AND VARIOUS DISEASES

International Conference on Agriculture, Forest, Food Scıences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

30. HUMAN MICROBIOTA

International Conference on Agriculture, Forest, Food Scıences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

31. Human Microbiota and Foods

International Conference on Agriculture, Forest, Food. Sciences and Technologies, ICAFOF, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.890, (Tam Metin Bildiri)

32. Human Microbiota and Foods

International Conference on Agriculture, Forest, Food. Sciences and Technologies, ICAFOF, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.890, (Tam Metin Bildiri)

33. Maya Türlerinin Tanımlanmasında Yeni Bir Yaklaşım Çoklu Fragment Melting Analiz Sistemi

İnsan Mikrobiyotası ve Sağlığımıza Etkileri Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Aralık 2016, (Tam Metin Bildiri)

34. Probiotic strawbery yoghurts Probiotic properties and microbiological chemical and sensory qualities

International Conference on Nutraticals and Functional Foods, Kalamata, Yunanistan, 7 - 09 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)

35. Probiotic strawberry yogurts Probiotic properties and microbiological chemical and sensory qualities

International Conference on Nutraceuticals and Functional Foods, Kalamata, Yunanistan, 7 - 09 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)

37. Capable of some mycotoxins production of Penicillium roqueforti strains isolated moldy Civil cheese

2013 EFFoST Annual meeting: Bio-based Technologies in the Context of European Food Innovation Systems, Bologna, İtalya, 12 - 15 Kasım 2013

38. Safety in terms of some toxins of Mouldy Civil cheese ripened by defined strains of Penicillium roqueforti

The 2nd International Symposium on " Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga (Ohrid Lake), Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.27

39. An in vitro investigation of antimicrobial activity of black cumin Nigella sativa L essential oil

1 st Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants (MESMAP, 2013, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 17 - 20 Nisan 2013, ss.237, (Özet Bildiri)

40. Antibacterial activity of methanol extracts of Salvia species from Turkey

International Conference on Science Engineering in Mathematics, Chemistry and Physics, Jakarta, Endonezya, 24 - 25 Ocak 2013, (Özet Bildiri)

42. Vakfıkebir ve Beyaz Ekmeğin Mikrobiyolojik Raf Ömrü

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

43. Vakfıkebir ve Beyaz Ekmeğin Mikrobiyolojik Raf Ömrü

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

44. Erzurum piyasasında satılan kaşar peynirlerinin bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.174, (Tam Metin Bildiri)

45. Erzurum piyasasında satılan kaşar peynirlerinin bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.174, (Tam Metin Bildiri)

46. Antimicrobial effect of commercial black cumin (Nigella sativa) oil against food borne microorganisms

9th Euro Fed Lipid Congress, Rotterdam, Hollanda, 18 - 21 Eylül 2011, (Özet Bildiri)

48. Antimicrobial activities of oil of Erythraea centaurium centaury on some foodborne microorganisms

9th Euro Fed Lipid Congress, Frankfurt, Almanya, 18 - 21 Eylül 2011, ss.236, (Tam Metin Bildiri)

49. Screening of antimicrobial activity of Matricaria chamomilla (Camomile) oils on food borne bacteria and fungi

9th Euro Fed Lipid Congress, Rotterdam, Hollanda, 18 - 21 Eylül 2011, ss.234, (Tam Metin Bildiri)

50. Küflü Civil peynirin mikrobiyolojik özellikleri

1. Uluslararası Adriyatik’ten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2011, (Tam Metin Bildiri)

53. Küflü civil peynirin (Erzurum) mikrobiyolojik özellikleri

The 1st International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.319, (Tam Metin Bildiri)

54. Küflü civil peynirin (Erzurum) mikrobiyolojik özellikleri

The 1st International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.319, (Tam Metin Bildiri)

55. Bazı kekik uçucu yağlarının probiyotik mikroorganizmalar üzerine etkileri

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Kemer/Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.611, (Özet Bildiri)

56. Mikroenkapsüle edilmiş bazı probiyotik bakterilerinin çeşitli gıdalarda kullanımı

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.267-268, (Tam Metin Bildiri)

57. Mikroenkapsüle edilmiş bazı probiyotik bakterilerinin çeşitli gıdalarda kullanımı

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.267-268, (Tam Metin Bildiri)

59. Karın Kaymağı peyniri

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.743-745, (Tam Metin Bildiri)

60. Civil Peynir ve bazı özellikleri

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.746-749, (Tam Metin Bildiri)

64. Kırmızıbiber’in Helicobacter pylori’ye karşı koruyucu etkisi

5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.8, (Özet Bildiri)

65. Kırmızıbiber’in Helicobacter pylori’ye karşı koruyucu etkisi

5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.8, (Özet Bildiri)

66. The inhibition of aflatoxins by natural plant compounds and lactic acid bacteri

XIIth International IUPAC Symposium on Mycotoxins and Phycotoxins, 21 Mayıs - 25 Ocak 2007, (Özet Bildiri)

68. Nispi nem değişiminin tulum peynirlerinin bazı mikrobiyolojik özellikleri üzerine etkisi

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.733-736, (Tam Metin Bildiri)

70. Nispi nem değişiminin tulum peynirlerinin bazı mikrobiyolojik özellikleri üzerine etkisi

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.733-736, (Tam Metin Bildiri)

72. Some microbiological characteristics of rose hip yoghurt inoculated with Lactobacillus acidophilus DSMZ 20079

1st International Rose Hip Conference, Gümüşhane, Türkiye, 7 - 10 Eylül 2004, ss.299-301, (Tam Metin Bildiri) identifier identifier

74. KORUYUCU KÜLTÜRLER

I.ULUSAL GIDA VE BESLENME KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2003

77. A rapid method to identify mold species from various food sources

1st Eurasian Congres on Molecular Biotechnology, 17 - 20 Ekim 2001, (Özet Bildiri)

78. GENETİK MODİFİKASYONLARIN GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDEKİ ÖNEMİ

IX. BİYOTEKNOLOJİ KONGRESİ, Balıkesir, Türkiye, 17 - 21 Eylül 2001

79. Mikroorganizmaların soğuğa direnç mekanizmaları

XII. Biyoteknoloji Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 17 - 21 Eylül 2001, (Özet Bildiri)

80. Ekşi hamur metodu ve seçilmiş mikroorganizmaların ekmek üretiminde kullanılması

XII. Biyoteknoloji Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 17 - 21 Eylül 2001, (Özet Bildiri)
Metrikler

Yayın

151

Yayın (WoS)

53

Yayın (Scopus)

52

H-İndeks (WoS)

15

Atıf (Scopus)

1024

H-İndeks (Scopus)

16

Atıf (Scholar)

2304

H-İndeks (Scholar)

20

Atıf (TrDizin)

8

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

32

H-İndeks (Sobiad)

2

Atıf (Diğer Toplam)

19

Proje

38

Fikri Mülkiyet

1

Tez Danışmanlığı

17

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları