Akademik Unvanlar
-
2014 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
-
2023 - Devam Ediyor Birim Akreditasyon Kurulu Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Devam Ediyor Laboratuvar Sorumlusu
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Devam Ediyor Yönetim Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Devam Ediyor Birim Stratejik Plan Komisyonu Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Devam Ediyor Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Devam Ediyor Eğitim ve Müfredat Kurulu üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Devam Ediyor Program Değerlendirme Kurulu Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Devam Ediyor Bölüm Kalite Komisyonu Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Devam Ediyor Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Devam Ediyor Anabilim Dalı Akademik Kurul Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Devam Ediyor Performans Değerlendirme Komisyonu Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Devam Ediyor Bölüm Stratejik Plan Komisyonu Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Devam Ediyor Fakülte Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Devam Ediyor Bölüm Stratejik Plan Komisyonu Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Devam Ediyor İntibak/Muafiyet Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2020 - Devam Ediyor İntibak/Muafiyet Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2009 - 2012 Fakülte Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Akademi Dışı Deneyim
-
2021 - Devam Ediyor Yönetim Kurulu Üyesi
Üniversite, Gıda Analiz Laboratuvarları Koordinatörlüğü, Özel Gıda Kontrol laboratuvarı
-
2021 - Devam Ediyor Birim Sorumlusu
Üniversite, Gıda Analiz Laboratuvarları Koordinatörlüğü, Özel Gıda Kontrol laboratuvarı
Verdiği Dersler
-
Lisans Gıda Bilimi ve Teknolojisi
-
Yüksek Lisans Fermente Süt ürünleri Teknolojisi
-
Lisans Mezuniyet Çalışması
-
Lisans Gıda Mühendisliğine Giriş
-
Lisans Gıdalarda Duyusal Değerlendirme
-
Lisans Gıda İşleme ve Analiz teknikleri II
-
Doktora Süt Teknolojisinde Starter ve Koruyucu Kültürler
-
Lisans Mezuniyet Çalışması I
Yönetilen Tezler
-
YABAN MERSİNİ İLAVE EDİLEREK ÜRETİLEN YOĞURT ATIŞTIRMALIKLARININ KALİTE PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ
Şengül M. (Danışman)
E.ÇİFTÇİ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2024 -
POSTBİYOTİK KATKILI YOĞURTLARIN FİZİKOKİMYASAL, MİKROBİYOLOJİK, ANTİMİKROBİYAL VE BİYOAKTİF PEPTİT AKTİVİTELERİNİN BELİRLENMESİ
Şengül M. (Danışman)
Y.BAYDAŞ(Öğrenci), Doktora, 2023 -
Beyaz Peynirde Liyofilize Paraprobiyotik Kullanımının Olgunlaşma Süresince Listeria monocytogenes'in İnhibisyonu ve Biyokimyasal Özellikler Üzerine Etkisi
Şengül M. (Danışman)
Y.KAYA(Öğrenci), Doktora, 2023 -
Probiyotik kültür kullanılarak üretilen kaşar peynirinin olgunlaşma süresince bazı kalite özellikleri ile biyoaktif peptit aktivitelerinin belirlenmesi
Şengül M. (Danışman)
H.ENDER(Öğrenci), Doktora, 2022 -
Yenilebilir kompozit film üretimi ve kaşar peynirinde kullanılabilirliğinin araştırılması
Şengül M. (Danışman)
Z.GÜRBÜZ(Öğrenci), Doktora, 2022 -
Tereyağlarından ekzopolisakkarit (EPS) üreten laktik asit bakterilerinin izolasyonu ve tereyağı üretiminde starter kültür olarak kullanılabilirliğinin araştırılması
Şengül M. (Danışman)
H.İBRAHİM(Öğrenci), Doktora, 2020 -
Deve sütünden yaban mersini (Vaccinium sp.) meyvesi kullanılarak üretilen dondurmaların bazı kalite parametreleri
Şengül M. (Danışman)
E.SAYAR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2020 -
Maviyemiş (Vaccinium corymbosum L.) meyvesi kullanılarak üretilen süzme yoğurtların bazı kalite parametreleri
Şengül M. (Danışman)
B.CAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2019 -
Ayva çekirdeği jeli tozunun yoğurt üretiminde stabilizör olarak kullanımı
Şengül M. (Danışman)
Z.GÜRBÜZ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Trabzon tereyağlarının bazı kalite parametrelerinin belirlenmesi
Şengül M. (Danışman)
H.İBRAHİM(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2015 -
Konvansiyonel ve organik olarak üretilen sütlerin çeşitli kalite parametreleri açısından incelenmesi
Şengül M. (Danışman)
B.ÜRKEK(Öğrenci), Doktora, 2015 -
Probiyotik kültürlerle üretilen beyaz peynirlerin olgunlaşma süresince bazı kalite özellikleri ve oluşan peptitlerin biyoaktivitesinin belirlenmesi
Şengül M. (Danışman)
T.ERKAYA(Öğrenci), Doktora, 2014 -
İnek, manda, koyun ve keçi sütlerinden üretilen yoğurtların bazı kalite özelliklerinin tespiti ve aroma profillerinin belirlenmesi
Şengül M. (Danışman)
T.ERKAYA(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2009 -
Fabrika şartlarında üretilen çeçil peynirlerinin olgunlaşma süresince bazı kalite kriterlerinin belirlenmesi
Şengül M. (Danışman)
M.DEMİR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2006 -
Çiğ ve pastörize sütten üretilen kaşar peynirlerinin olgunlaşma süresince bazı mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
Şengül M. (Danışman)
N.FIRAT(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2006