Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

Plant Seed Mucilage Based Biodegradable and Edible Packaging Materials

V. BALKAN AGRICULTURAL CONGRESS, Edirne, Türkiye, 20 - 23 Eylül 2023, ss.886-894, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

Liyofilize Yoğurt Atıştırmalıklarının Fenolik Bileşiminin LC-MS Cihazı Kullanı larak Belirlenmesi

Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.1-2, (Özet Bildiri) Creative Commons License

PRODUCING BENZOIC ACID BY NATURAL WAY IN FERMENTED DAIRY PRODUCTS

IV-INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD, AGRICULTURE, AND VETERINARY SCIENCES On the occasion of the 40th Anniversary of Van Yüzüncü Yıl University, Van, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2022, ss.896-901, (Tam Metin Bildiri)

Fermente süt ürünlerinde doğal yolla benzoik asit oluşumu

IV. International Conference of Food, Agriculture and Veterinary Sciences, Van, Türkiye, 27 Mayıs 2022, (Tam Metin Bildiri)

DETERMINATION OF ANTIOXIDANT ACTIVITIES OF YOGURT SAMPLES MARKETED IN ERZURUM, TURKEY

IV-International Conference of Food, Agriculture, and Veterinary Sciences, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2022, (Tam Metin Bildiri)

Effects on Some Physicochemical, Rheological and Microbiological Characteristics of Yoghurt Enriched with Quince Powder

3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

Effects Of Apple Powder On Some Physicochemical And Rheological Properties Of Yoghurt

3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

Microbiological Quality of Erzurum Butter

I. International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

Coxiella burnetii in Milk and Q Fever

I. International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

Fatty Acids Composition of Trabzon Butter

I. International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

Protection and Registration of Traditional Foods

International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies, 2 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

Protection and Registradition of Traditional Foods

International conference onAgriculture, Forest,Food Sciences and Technologies, İzmir, Türkiye, 2 - 05 Mart 2018, (Özet Bildiri)

Possibilities for use of persimmon (Diospyros kaki L.) fiber in ice cream production

19th International Conference onFood Processing Technology, Paris, Fransa, 23 - 25 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

DETERMINATION OF SOME QUALITY PARAMETERS OF TRABZON BUTTERS

International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

Some Physicochemical Properties of Organic and Conventional Milk in turkey Produced

1st International Organic Agriculrture and Biyodiversity Symposium, 27 - 29 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

Determination of Some Quality Parameters of Trabzon Butters(Trabzon Tereyağlarının Bazı Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi)

II. International Conferance and Advanced Engineering Techhnologies, 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

The Extraction of Black Rose Hip Fruit and Its Seeds in Different Solvents and Their Use in Ice Cream Production As Colorant.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technology (ICAFOF'2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.228, (Özet Bildiri)

USE OF QUINCE SEED GEL POWDER AS THE STABILIZER IN YOGURT PRODUCTION

2nd Food Structure Design Congress, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Use of Quince seed Jel powder as the stabilizer in yogurt production

2nd Congress on food structure and design, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Antimicrobial activity of peptides extracted frm cheese produced by probiotic bacteria

International conference on Agriculture and Enviroment, 25 - 27 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)

Antimicrobial Activity of Peptides Extracted from White Cheese Produced by Probiotic Bacteria

International Conference on Agriculture and Environment (ICAE 2016)., Kuala-Lumpur, Malezya, 25 - 27 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)

Konvansiyonel ve organik sütlerin antioksidan kapasitesi ve toplam fenolik madde içeriğinin mevsimsel değişimi

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 14 - 24 Kasım 2015, ss.1-5, (Tam Metin Bildiri)

Laktobiyonik asit

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 14 - 24 Kasım 2015, ss.1, (Özet Bildiri)

Konvansiyonel ve organik sütlerin antioksidan kapasitesi ve toplam fenolik madde içeriğinin mevsimsel değişimi

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 14 - 24 Kasım 2015, ss.1-5, (Tam Metin Bildiri)

Organik ve konvansiyonel sütlerin yağ asitleri kompozisyonu

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 14 - 24 Kasım 2015, ss.1, (Özet Bildiri)

Organik ve konvansiyonel sütlerin yağ asitleri kompozisyonu

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 14 - 24 Kasım 2015, ss.1, (Özet Bildiri)

Laktobiyonik asit

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 14 - 24 Kasım 2015, ss.1, (Özet Bildiri)

Afyon Kaymağının Geleneksel Yöntemle Üretimi Ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)

Türkiye’de Organik sütün durumu

11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.1, (Özet Bildiri)

Türkiye’de Organik sütün durumu

11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.1, (Özet Bildiri)

The Effect of Pulsed Electric Field on Shelf Life of Milk and Milk Product

4th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Ekim 2011, (Özet Bildiri)

Fermente Süt Ürünlerindeki Probiyotik Maya: Saccharomyces boulardii

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.1, (Özet Bildiri)

Fermente Süt Ürünlerindeki Probiyotik Maya: Saccharomyces boulardii

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.1, (Özet Bildiri)

Sütte Bulunan Opioid Peptidler ve Sağlık Üzerine Etkileri

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.1, (Özet Bildiri)

Sütte Bulunan Opioid Peptidler ve Sağlık Üzerine Etkileri

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.1, (Özet Bildiri)

Hidden Danger in Organic Products: Mycotoxins

4th International Congress on Food Technology, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.1, (Özet Bildiri)

The effect of pulsed electric field on shelf life of milk and milk products

4th International Congress on Food Technology, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.1, (Özet Bildiri)

Hidden Danger in Organic Products: Mycotoxins

4th International Congress on Food Technology, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.1, (Özet Bildiri)

The effect of pulsed electric field on shelf life of milk and milk products

4th International Congress on Food Technology, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.1, (Özet Bildiri)

Fatty Acid Composition of Karin Kaymagi Cheese

9th Euro Fed Lipid Congress. Oils, Fats and Lipids for a Healthy and Sustainable World, Rotterdam, Hollanda, 18 - 21 Eylül 2011, ss.1, (Özet Bildiri)

Fatty Acid Composition of Karin Kaymagi Cheese

9th Euro Fed Lipid Congress. Oils, Fats and Lipids for a Healthy and Sustainable World, Rotterdam, Hollanda, 18 - 21 Eylül 2011, ss.1, (Özet Bildiri)

Süt kaynaklı antioksidatif peptidler

Uluslarası Katılımlı I. Ulusal Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı, Eskişehir, Türkiye, 27 - 30 Nisan 2011, ss.1, (Özet Bildiri)

Kefirin terapötik ve probiyotik özellikleri

Uluslarası Katılımlı I. Ulusal Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı, Eskişehir, Türkiye, 27 - 30 Nisan 2011, ss.1, (Özet Bildiri)

Süt kaynaklı antioksidatif peptidler

Uluslarası Katılımlı I. Ulusal Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı, Eskişehir, Türkiye, 27 - 30 Nisan 2011, ss.1, (Özet Bildiri)

Kefirin terapötik ve probiyotik özellikleri

Uluslarası Katılımlı I. Ulusal Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı, Eskişehir, Türkiye, 27 - 30 Nisan 2011, ss.1, (Özet Bildiri)

Determination of some quality properties and mineral concentrations of yogurts produced from cows’, buffalos’, ewes’ and goats’ milks

11th Egyptian Conference for Dairy Science and Technology, Cario, Mısır, 1 - 03 Kasım 2010, ss.64, (Özet Bildiri)

Determination of some quality properties and mineral concentrations of yogurts produced from cows’, buffalos’, ewes’ and goats’ milks

11th Egyptian Conference for Dairy Science and Technology, Cario, Mısır, 1 - 03 Kasım 2010, ss.64, (Özet Bildiri)

A traditional Turkish milk product: Cheese Helva

The 1st International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.216, (Özet Bildiri)

Karın Kaymağı peyniri

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.743-745, (Tam Metin Bildiri)

Yoğurt bakterileri (L. delbrueckii ssp. bulgaricus ve S. thermophilus) arasındaki simbiyotik ilişki

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.126-127, (Özet Bildiri)

Yoğurt bakterileri (L. delbrueckii ssp. bulgaricus ve S. thermophilus) arasındaki simbiyotik ilişki

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.126-127, (Özet Bildiri)

Antioxidant Activities of Methanol Extract of Some Astragalus Species Wildly Growing in Erzurum

1st International Medicinal and Aromatic Plants Conference on Culinary Herbs, Antalya, Türkiye, 30 Nisan 2009, cilt.826, ss.59-63, (Tam Metin Bildiri) identifier identifier

Inhibition of lipolysis in milk by proteose peptone

6th Euro Fed Lipid Congress. OILS, FATS and LIPIDS in the 3 rd Millennium, Atina, Yunanistan, 7 - 10 Ekim 2008, ss.591, (Özet Bildiri)

Inhibition of lipolysis in milk by proteose peptone

6th Euro Fed Lipid Congress. OILS, FATS and LIPIDS in the 3 rd Millennium, Atina, Yunanistan, 7 - 10 Ekim 2008, ss.591, (Özet Bildiri)

The Effect of ultrasonic treatment on water holding capacity of Yoghurt

6th Euro Fed Lipid Congress. OILS, FATS and LIPIDS in the 3 rd Millennium, Atina, Yunanistan, 7 - 10 Ekim 2008, ss.281-21, (Özet Bildiri)

The Effect of ultrasonic treatment on water holding capacity of Yoghurt

6th Euro Fed Lipid Congress. OILS, FATS and LIPIDS in the 3 rd Millennium, Atina, Yunanistan, 7 - 10 Ekim 2008, ss.281-21, (Özet Bildiri)

Comparison of Butter and Margarine for Some Properties

6th Fed Congress: Oils, Fats and Lipids in the 3rd Millenium- Athens, Greece 2008, 7 - 10 Eylül 2008

Inhibition of lipolysis in milk by proteose peptone

6th Euro Fed Lipid Congress. Oils, Fats and Lipids in the 3 rd Millennium, 7 - 10 Eylül 2008, ss.591, (Özet Bildiri)

Erzurum’da üretilen balların fiziksel ve kimyasal özellikleri

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.863, (Özet Bildiri)

Nispi nem değişiminin tulum peynirlerinin bazı mikrobiyolojik özellikleri üzerine etkisi

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.733-736, (Tam Metin Bildiri)

Nispi nem değişiminin tulum peynirlerinin bazı mikrobiyolojik özellikleri üzerine etkisi

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.733-736, (Tam Metin Bildiri)

Erzurum’da üretilen Çeçil peynirinin bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.161-164, (Tam Metin Bildiri)

Erzurum’da üretilen Çeçil peynirinin bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.161-164, (Tam Metin Bildiri)

Erzurum’da üretilen Peynir helvası’nın bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.43, (Özet Bildiri)

Erzurum’da üretilen Peynir helvası’nın bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.43, (Özet Bildiri)

The last condition of microorganism content of Tulum cheeses marketing in Turkey

International Dairy Symposium Recent Developments in Dairy Science and Technology, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, ss.96-99, (Tam Metin Bildiri)

The last condition of microorganism content of Tulum cheeses marketing in Turkey

International Dairy Symposium Recent Developments in Dairy Science and Technology, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, ss.96-99, (Tam Metin Bildiri)

Trabzon tereyağlarının yağ asidi kompozisyonunun tespiti

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu- SEYES, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.363-365, (Tam Metin Bildiri)

Peyniraltı suyu proteinlerinin bazı gıdalardaki fonksiyonel ve besinsel özellikleri

2000'li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, 72. (18-20 Ekim 1999, Ege Üniv. Atatürk Kültür Merkezi), İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, ss.72, (Özet Bildiri)

Peyniraltı suyu proteinlerinin bazı gıdalardaki fonksiyonel ve besinsel özellikleri

2000'li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi,, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, ss.72, (Özet Bildiri)

Erzincan Tulum (Şavak) peynirinin bazı kalite kriterleri üzerine ambalaj materyali ve olgunlaşma süresinin etkisi

Doğu Anadolu Tarım Kongresi, Erzurum, Türkiye, 14 - 18 Eylül 1998, ss.1687-1698, (Tam Metin Bildiri)

Erzincan Tulum Şavak peynirinin bazı kalite kriterleri üzerine ambalaj materyali ve olgunlaşma süresinin etkisi

Doğu Anadolu Tarım Kongresi, Erzurum, Türkiye, 14 Eylül 1997 - 18 Eylül 1998, ss.1687-1698, (Tam Metin Bildiri)

Trabzon tereyağlarının bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin tespiti

5. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 1998, ss.230-243, (Tam Metin Bildiri)

Trabzon tereyağlarının bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin tespiti

5. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 1998, ss.230-243, (Tam Metin Bildiri)

Trabzon tereyağlarının bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin tespiti

V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu "Geleneksel Süt Ürünleri, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 1998, ss.230-243, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar

PEYNİRDE İSTENMEYEN TAT: ACILIK

Mühendislik Alanında Teori ve Araştırmalar II, Doç. Dr. Mihriban KALKANCI, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.3-28, 2020 Creative Commons License

Organik Süt

Sidaş Medya Ltd Akademik Araştırmalar Yayınevi, İzmir, 2013 Creative Commons License
Metrikler

Yayın

178

Atıf (WoS)

747

H-İndeks (WoS)

17

Atıf (Scopus)

889

H-İndeks (Scopus)

18

Atıf (Scholar)

240

H-İndeks (Scholar)

8

Atıf (TrDizin)

9

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

9

H-İndeks (Sobiad)

1

Atıf (Diğer Toplam)

20

Proje

35

Fikri Mülkiyet

2

Tez Danışmanlığı

15

Açık Erişim

11
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları