SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
A novel composite edible film based on quince seed gel and whey protein concentrate as affected by transglutaminase crosslinking
International Journal of Food Science and Technology
, cilt.59, sa.9, ss.6163-6173, 2024 (SCI-Expanded)
Some physicochemical and microbiological properties of butter produced in Erzurum
JOURNAL OF FOOD SAFETY AND FOOD QUALITY-ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE
, cilt.71, sa.1, ss.21-26, 2020 (SCI-Expanded)
Compositional, biochemical and textural changes during ripening of Tulum cheese made with different coagulants
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
, cilt.67, sa.3, ss.373-383, 2014 (SCI-Expanded)
Compositional, biochemical and textural changes during ripening of Tulum cheese made with different coagulants
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
, cilt.67, sa.3, ss.373-383, 2014 (SCI-Expanded)
An iNvestİgation of the antioxidant activities and some physicochemical characterisitics of strawberry added yoghurt
Italian Journal Of Food Science
, cilt.26, ss.235-242, 2014 (SCI-Expanded)
Effect of photosonication treatment on inactivation of total and coliform bacteria in milk
Food Control
, cilt.22, ss.1803-1806, 2012 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Lactobacillus spp. Tarafından Üretilen Postbiyotiklerin Gıdalarda Biyokoruyucu Olarak Kullanımı: Probiyotiklerden Postbiyotiklere Geçiş
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.14, sa.4, ss.1562-1575, 2024 (Hakemli Dergi)
Kivi İlaveli Dondurmaların Bazı Fizikokimyasal, Reolojik ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.49, ss.111-117, 2018 (Hakemli Dergi)
Saccharomyces boulardii nin Fermente Süt ürünlerinde Kullanımı
Akademik Gıda
, cilt.12, ss.108-113, 2014 (Hakemli Dergi)
İnek sütü alerjenleri ve kontrol yöntemleri
Akademik Gıda
, cilt.10, ss.114-124, 2012 (Hakemli Dergi)
The effect of acustic energy on viscosity an serum separation of traditional ayran a Turkish yogurt drink
Gıda
, cilt.37, ss.253-257, 2012 (Hakemli Dergi)
Kefir: Bilesimi, Üretimi, Probiyotik ve Terapötik Özellikleri
AKADEMİK GIDA
, cilt.9, sa.5, ss.60-66, 2011 (Hakemli Dergi)
Kefir: Bilesimi, Üretimi, Probiyotik ve Terapötik Özellikleri
AKADEMİK GIDA
, cilt.9, sa.5, ss.60-66, 2011 (Hakemli Dergi)
Karın Kaymağı Peynirinin Yağ Asidi Kompozisyonu
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.42, ss.57-62, 2011 (Hakemli Dergi)
Çiğ ve Pastörize Sütten Üretilen Kaşar Peynirlerinin Olgunlaşma Süresince Bazı Mikrobiyolojik Özelliklerinin Karşılaştırılması
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.41, sa.2, ss.149-156, 2010 (Hakemli Dergi)
Pastörize Sütten Üretilen Kaşar Peynirlerinin Olgunlaşma Süresince Bazı Mikrobiyolojik Özelliklerinin Karşılaştırılması
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.41, ss.149-156, 2010 (Hakemli Dergi)
Ultrasonik homojenizasyon işleminin yoğurdun su tutma kapasitesi üzerine etkisi
Gıda
, cilt.34, ss.219-222, 2009 (Hakemli Dergi)
Yoğurdun su tutma kapasitesi üzerine ultrasonik homojenizasyon işleminin etkisi
Gıda
, cilt.34, ss.219-222, 2009 (Hakemli Dergi)
Yoğurtta aroma bileşenleri
Hasad Gıda
, cilt.278, ss.32-37, 2008 (Hakemli Dergi)
Yoğurtta aroma bileşenleri
Hasad Gıda
, ss.32-37, 2008 (Hakemli Dergi)
Peyniraltı suyu proteinlerinin bazı gıdalarda sağladığı fonksiyonel ve besinsel avantajlar
Dünya Gıda
, ss.81-84, 2002 (Hakemli Dergi)
Türkiye nin bazı yöresel peynirlerinin üretim teknolojileri ve bileşimleri
Tarım ve Mühendislik
, ss.49-54, 1998 (Hakemli Dergi)
Isıl işlem ve depolamanın pastörize ve sterilize sütlerde vitamin kayıpları üzerine etkisi
Süt Teknolojisi
, cilt.1, ss.46-49, 1996 (Hakemli Dergi)
Peynirde acı tat oluşumu etki eden faktörler ve kontrolü
Atatürk Üniv. Zir. Fak. Derg.
, cilt.26, ss.385-399, 1995 (Hakemli Dergi)
Mayalama sıcaklığı ve CaCl2 ilavesinin sütün peynir mayası rennet ile pıhtılaşması ve pıhtının çeşitli özellikleri üzerine etkisi
Standard Ekonomik ve Teknik Dergi
, cilt.34, ss.90-94, 1995 (Hakemli Dergi)
Karın kaymağı peynirinin üretim tekniği ve bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri
Gıda
, cilt.20, ss.199-203, 1995 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
PRODUCING BENZOIC ACID BY NATURAL WAY IN FERMENTED DAIRY PRODUCTS
IV-INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD, AGRICULTURE, AND VETERINARY SCIENCES On the occasion of the 40th Anniversary of Van Yüzüncü Yıl University, Van, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2022, ss.896-901
Fermente süt ürünlerinde doğal yolla benzoik asit oluşumu
IV. International Conference of Food, Agriculture and Veterinary Sciences, Van, Türkiye, 27 Mayıs 2022
DETERMINATION OF ANTIOXIDANT ACTIVITIES OF YOGURT SAMPLES MARKETED IN ERZURUM, TURKEY
IV-International Conference of Food, Agriculture, and Veterinary Sciences, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2022
Microbiological Quality of Erzurum Butter
I. International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018
Fatty Acids Composition of Trabzon Butter
I. International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018
Protection and Registration of Traditional Foods
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies, 2 - 05 Mayıs 2018
The effect of quince seed gel containing thyme essential oil as an edible film on the microbiological and chemical quality properties of Kashar cheese during ripening
II. International Conference on Advenced Engineering Technologies, 21 Eylül - 23 Aralık 2017
Possibilities for use of persimmon (Diospyros kaki L.) fiber in ice cream production
19th International Conference onFood Processing Technology, Paris, Fransa, 23 - 25 Ekim 2017
Tereyağindan Ekzopolisakkarit (EPS) Üreten Laktik Asit Bakterisi İdentifikasyonu
ICADET, 21 - 23 Eylül 2017
Determination of Some Quality Parameters of Trabzon Butters(Trabzon Tereyağlarının Bazı Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi)
II. International Conferance and Advanced Engineering Techhnologies, 21 - 23 Eylül 2017
The Effect of Quince Seed Gel Containing Thyme Essential Oil as an Edible Film on the Microbiologicaland Chemical Quality Properties of Kashar Cheese During Ripening(Ayva Çekirdeği Jeli ile Kaplama İşleminin Kaşar Peynirinin Olgunlaşma Süresince Mikrobiyolojik ve KimyasalÖzellikleri Üzerine Etkisi)
II. International Conferance and Advanced Engineering Techhnologies, 21 - 23 Eylül 2017
Identification of Exopolysaccharide (EPS) Producing Lactic Acid Bacteria from Butter (Tereyağindan Ekzopolisakkarit (EPS) Üreten Laktik Asit Bakterisi İdentifikasyonu)
II. International Conferance and Advanced Engineering Techhnologies, 21 - 23 Eylül 2017
Laktobiyonik asit
9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 14 - 24 Kasım 2015, ss.1
Laktobiyonik asit
9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 14 - 24 Kasım 2015, ss.1
Farklı pıhtılaştırıcı enzim kullanımının Tulum peynirinin mikrobiyolojik özellikleri üzerine etkisi
11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
The Effect of Pulsed Electric Field on Shelf Life of Milk and Milk Product
4th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Ekim 2011
Darbeli Elektriksel Alan Uygulaması İle Süt ve Ürünlerinde Oluşan Maillard Reaksiyonunun Kontrolü
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.1
Darbeli Elektriksel Alan Uygulaması İle Süt ve Ürünlerinde Oluşan Maillard Reaksiyonunun Kontrolü
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.1
The effect of pulsed electric field on shelf life of milk and milk products
4th International Congress on Food Technology, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.1
The effect of pulsed electric field on shelf life of milk and milk products
4th International Congress on Food Technology, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.1
Fatty Acid Composition of Karin Kaymagi Cheese
9th Euro Fed Lipid Congress. Oils, Fats and Lipids for a Healthy and Sustainable World, Rotterdam, Hollanda, 18 - 21 Eylül 2011, ss.1
Fatty Acid Composition of Karin Kaymagi Cheese
9th Euro Fed Lipid Congress. Oils, Fats and Lipids for a Healthy and Sustainable World, Rotterdam, Hollanda, 18 - 21 Eylül 2011, ss.1
A traditional Turkish milk product: Cheese Helva
The 1st International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.216
Karın Kaymağı peyniri
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.743-745
The Effect of ultrasonic treatment on water holding capacity of Yoghurt
6th Euro Fed Lipid Congress. OILS, FATS and LIPIDS in the 3 rd Millennium, Atina, Yunanistan, 7 - 10 Ekim 2008, ss.281-21
The Effect of ultrasonic treatment on water holding capacity of Yoghurt
6th Euro Fed Lipid Congress. OILS, FATS and LIPIDS in the 3 rd Millennium, Atina, Yunanistan, 7 - 10 Ekim 2008, ss.281-21
Comparison of Butter and Margarine for Some Properties
6th Fed Congress: Oils, Fats and Lipids in the 3rd Millenium- Athens, Greece 2008, 7 - 10 Eylül 2008
Erzurum’da üretilen balların fiziksel ve kimyasal özellikleri
9. Gıda Mühendisliği Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.863
Erzurum’da üretilen Çeçil peynirinin bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.161-164
Erzurum’da üretilen Çeçil peynirinin bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.161-164
Erzurum’da üretilen Peynir helvası’nın bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.43
Erzurum’da üretilen Peynir helvası’nın bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.43
The last condition of microorganism content of Tulum cheeses marketing in Turkey
International Dairy Symposium Recent Developments in Dairy Science and Technology, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, ss.96-99
The last condition of microorganism content of Tulum cheeses marketing in Turkey
International Dairy Symposium Recent Developments in Dairy Science and Technology, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, ss.96-99
Trabzon tereyağlarının yağ asidi kompozisyonunun tespiti
Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu- SEYES, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.363-365
Erzincan Şavak Tulum peynirinden izole edilen Lactobacillus ların Mikrobiyal İdentifikasyon Sistem MIS kullanılarak tanımlanması
Türkiye 7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 Mayıs - 24 Ekim 2002, ss.407-414
Peyniraltı suyu proteinlerinin bazı gıdalardaki fonksiyonel ve besinsel özellikleri
2000'li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, 72. (18-20 Ekim 1999, Ege Üniv. Atatürk Kültür Merkezi), İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, ss.72
Peyniraltı suyu proteinlerinin bazı gıdalardaki fonksiyonel ve besinsel özellikleri
2000'li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi,, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, ss.72
Erzincan Tulum (Şavak) peynirinin bazı kalite kriterleri üzerine ambalaj materyali ve olgunlaşma süresinin etkisi
Doğu Anadolu Tarım Kongresi, Erzurum, Türkiye, 14 - 18 Eylül 1998, ss.1687-1698
Erzincan Tulum Şavak peynirinin bazı kalite kriterleri üzerine ambalaj materyali ve olgunlaşma süresinin etkisi
Doğu Anadolu Tarım Kongresi, Erzurum, Türkiye, 14 Eylül 1997 - 18 Eylül 1998, ss.1687-1698
Trabzon tereyağlarının bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin tespiti
5. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 1998, ss.230-243
Trabzon tereyağlarının bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin tespiti
5. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 1998, ss.230-243
Trabzon tereyağlarının bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin tespiti
V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu "Geleneksel Süt Ürünleri, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 1998, ss.230-243
Ambalaj Materyali ve olgunlaşma süresinin Tulum peynirlerinin bazı mikroorganizma içeriğine etkisi
10. KÜKEM Kongresi, Mersin, Türkiye, 4 - 06 Haziran 1997, ss.1
Ambalaj materyali ve olgunlaşma süresinin Tulum peynirlerinin bazı mikroorganizma içeriğine etkisi
10. KÜKEM Kongresi, Mersin, Türkiye, 4 - 06 Haziran 1997, ss.1
Mayalama sıcaklığı ve CaCl2 ilavesinin sütün peynir mayası rennet ile pıhtılaşması ve pıhtının çeşitli özellikleri üzerine etkisi
II. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 8 - 10 Kasım 1995