Desteklenen Projeler
-
2023 - 2024 Meyveli Yoğurt Atıştırmalıkları
-
2023 - 2024 Yenilebilir Kompozit Film
-
2023 - 2024 Yaban Mersini İlave Edilerek Üretilecek Liyofilize Yoğurt Damlacıklarının Kalite Parametreleri
-
2022 - 2023 Gıda Mühendisliği Bölümü Araştırma Laboratuvarlarının ARGE İmkanlarının Geliştirilmesi
-
2021 - 2023 Probiyotik Bakteri ile Üretilecek Kaşar Peynirlerindeki Kalite ve Biyoaktif Peptit Özelliklerinin Olgunlaşma Süresince Belirlenmesi
-
2020 - 2022 Yenilebilir Kompozit Film Üretimi ve Kaşar Peynirinde Kullanılabilirliğinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ŞENGÜL M. (Yürütücü), GÜRBÜZ KAÇAN Z., ERKAYA KOTAN T.
-
2019 - 2020 Chia (Salvia hispanica L.) İlavesinin Dondurmanın BazıFiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özelliklerine Etkisi
-
2019 - 2020 GÜMÜŞHANE İLİNE BAĞLI YAYLARDA ÜRETİLEN LOR PEYNİRLERİNDEN EKZOPOLİSAKKARİT (EPS) ÜRETEN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN İDENTİFİKASYONU VE ÜRETTİKLERİ EPSLERİN YAPISAL ÖZELLİKLERİ İLE ANTİOKSİDAN KAPASİTELERİNİN BELİRLENMESİ
-
2016 - 2018 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PİLOT SÜT FABRİKASINA GELEN ÇİĞ SÜTLERİN KALİTESİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Şengül M. (Yürütücü), Erkaya Kotan T., Gürbüz Z., Ürkek B., Akgül H. İ.
-
2016 - 2018 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PİLOT SÜT FABRİKASINA GELEN ÇİĞ SÜTLERİN KALİTESİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ŞENGÜL M. (Yürütücü), ERKAYA KOTAN T., ÜRKEK B., GÜRBÜZ Z., AKGÜL H. İ.
-
2015 - 2017 TEREYAĞLARINDAN İZOLE VE İDENTİFİYE EDİLEN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİ SUŞLARININ EKZOPOLİSAKKARİT (EPS) ÜRETİMİNİN BELİRLENMESİ
-
2015 - 2017 Kaşar Peyniri Üretiminde Yenilebilir Kaplama Olarak Ayva Çekirdeği Jelinin Kullanımı ve Peynirlerin Olgunlaşma Süresince Bazı Kalite Özelliklerinin Araştırılması
-
2015 - 2017 TRABZON HURMASI (DİOSPYROS KAKİ L.) LİFİNİN DONDURMA ÜRETİMİNDE KULLANIM İMKÂNLARI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERKAYA KOTAN T. (Yürütücü), AKGÜL H. İ., ÜRKEK B., DAĞDEMİR E., ŞENGÜL M.
-
2015 - 2017 TRABZON HURMASI (DİOSPYROS KAKİ L.) LİFİNİN DONDURMA ÜRETİMİNDE KULLANIM İMKÂNLARI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Şengül M. (Yürütücü), Erkaya Kotan T., Dağdemir E., Gürbüz Z., Ürkek B., Akgül H. İ.
-
2015 - 2016 ERZURUM'DA PİYASAYA SUNULAN TEREYAĞLARININ BAZI KALİTE PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Şengül M. (Yürütücü), Gürbüz Z., Erkaya Kotan T., Ürkek B., Akgül H. İ.
-
2015 - 2016 GÜVEM ERİĞİ (PRUNUS SPİNOSA L.) İLAVESİNİN DONDURMANIN BAZI FİZİKOKİMYASAL VE ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
-
2015 - 2016 ERZURUM'DA PİYASAYA SUNULAN TEREYAĞLARININ BAZI KALİTE PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ
-
2014 - 2015 TRABZON TEREYAĞLARININ BAZI KALİTE PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ
-
2013 - 2014 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PİLOT SÜT ÜNİTESİ ALT YAPI MODERNİZASYONU
-
2013 - 2014 KOLOSTRUM TOZU ÜRETİMİ VE BAZI KALİTE PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ
-
2012 - 2013 KONVANSİYONEL VE ORGANİK OLARAK ÜRETİLEN SÜTLERİN BAZI KALİTE PARAMETRELERİNİN İNCELENMESİ"
-
2012 - 2013 PROBİYOTİK TEREYAĞI ÜRETİMİ VE DEPOLAMA SÜRESİNCE BAZI KALİTE PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ
-
2011 - 2013 FARKLI PROBİYOTİK KÜLTÜRLER KULLANILARAK ÜRETİLEN BEYAZ PEYNİRLERİN DEPOLAMA SÜRESİNCE BAZI KİMYASAL, MİKROBİYOLOJİK VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİNİN VE OLUŞAN PEPTİDLERİN BİYOAKTİVİTELERİNİN BELİRLENMESİ
-
2008 - 2009 Farklı Pıhtılaştırıcı Enzimler Kullanılarak Üretilen Tulum Peynirlerinin Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi
-
2007 - 2009 Farklı Sütlerden Üretilen Yoğurtların Aroma Bileşikleri ve Bazı Fiziksel, Kimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi.
-
2005 - 2006 Karın Kaymağı Peynirinin Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri ile Yağ Asidi Kompozisyonunun. Belirlenmesi
-
2004 - 2005 Kaşar Peynirlerinde Olgunlaşma Süresince Bazı Fiziksek, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikler ile Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu ve İdentifikasyonu
-
2003 - 2004 Civil Peynirin Bazı Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri ile Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyon ve İdentifikasyonu
-
2002 - 2003 Erzurum Yöresi Ballarının Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
-
1993 - 1994 Tulum Peynirinin Fiziksel, Kimyasal Özellikleri ve Mikrobiyolojik Florası İle Starter Kültür Olarak Kullanılabilecek Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu ve İdentifikasyonu Üzerine Araştırmalar