Academic Titles
-
2014 - Continues Professor
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Managerial Experience
-
2023 - Continues Head of Unit Accreditation Board
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Continues Laboratuvar Sorumlusu
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Continues Yönetim Kurulu Üyesi
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Continues Birim Stratejik Plan Komisyonu Başkanı
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Continues Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Başkanı
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Continues Eğitim ve Müfredat Kurulu üyesi
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Continues Performans Değerlendirme Komisyonu Başkanı
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Continues Bölüm Kalite Komisyonu Başkanı
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Continues Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Başkanı
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Continues Anabilim Dalı Akademik Kurul Üyesi
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Continues Program Değerlendirme Kurulu Başkanı
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Continues Bölüm Stratejik Plan Komisyonu Başkanı
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Continues Fakülte Kurulu Üyesi
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Continues Bölüm Stratejik Plan Komisyonu Başkanı
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Continues Adaptation/Exemption Committee Member
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2020 - Continues Adaptation/Exemption Committee Member
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2009 - 2012 Fakülte Kurulu Üyesi
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Non Academic Experience
-
2021 - Continues Birim Sorumlusu
University, Gıda Analiz Laboratuvarları Koordinatörlüğü, Özel Gıda Kontrol laboratuvarı
-
2021 - Continues Yönetim Kurulu Üyesi
University, Gıda Analiz Laboratuvarları Koordinatörlüğü, Özel Gıda Kontrol laboratuvarı
Courses
-
Undergraduate Gıda Bilimi ve Teknolojisi
-
Postgraduate Fermente Süt ürünleri Teknolojisi
-
Undergraduate Mezuniyet Çalışması
-
Undergraduate Gıda Mühendisliğine Giriş
-
Undergraduate Gıdalarda Duyusal Değerlendirme
-
Undergraduate Gıda İşleme ve Analiz teknikleri II
-
Doctorate Süt Teknolojisinde Starter ve Koruyucu Kültürler
-
Undergraduate Mezuniyet Çalışması I
Advising Theses
-
YABAN MERSİNİ İLAVE EDİLEREK ÜRETİLEN YOĞURT ATIŞTIRMALIKLARININ KALİTE PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ
Şengül M. (Advisor)
E.ÇİFTÇİ(Student), Postgraduate, 2024 -
POSTBİYOTİK KATKILI YOĞURTLARIN FİZİKOKİMYASAL, MİKROBİYOLOJİK, ANTİMİKROBİYAL VE BİYOAKTİF PEPTİT AKTİVİTELERİNİN BELİRLENMESİ
Şengül M. (Advisor)
Y.BAYDAŞ(Student), Doctorate, 2023 -
Beyaz Peynirde Liyofilize Paraprobiyotik Kullanımının Olgunlaşma Süresince Listeria monocytogenes'in İnhibisyonu ve Biyokimyasal Özellikler Üzerine Etkisi
Şengül M. (Advisor)
Y.KAYA(Student), Doctorate, 2023 -
Probiyotik kültür kullanılarak üretilen kaşar peynirinin olgunlaşma süresince bazı kalite özellikleri ile biyoaktif peptit aktivitelerinin belirlenmesi
Şengül M. (Advisor)
H.ENDER(Student), Doctorate, 2022 -
Yenilebilir kompozit film üretimi ve kaşar peynirinde kullanılabilirliğinin araştırılması
Şengül M. (Advisor)
Z.GÜRBÜZ(Student), Doctorate, 2022 -
Tereyağlarından ekzopolisakkarit (EPS) üreten laktik asit bakterilerinin izolasyonu ve tereyağı üretiminde starter kültür olarak kullanılabilirliğinin araştırılması
Şengül M. (Advisor)
H.İBRAHİM(Student), Doctorate, 2020 -
Deve sütünden yaban mersini (Vaccinium sp.) meyvesi kullanılarak üretilen dondurmaların bazı kalite parametreleri
Şengül M. (Advisor)
E.SAYAR(Student), Postgraduate, 2020 -
Maviyemiş (Vaccinium corymbosum L.) meyvesi kullanılarak üretilen süzme yoğurtların bazı kalite parametreleri
Şengül M. (Advisor)
B.CAN(Student), Postgraduate, 2019 -
Ayva çekirdeği jeli tozunun yoğurt üretiminde stabilizör olarak kullanımı
Şengül M. (Advisor)
Z.GÜRBÜZ(Student), Postgraduate, 2016 -
Trabzon tereyağlarının bazı kalite parametrelerinin belirlenmesi
Şengül M. (Advisor)
H.İBRAHİM(Student), Postgraduate, 2015 -
Konvansiyonel ve organik olarak üretilen sütlerin çeşitli kalite parametreleri açısından incelenmesi
Şengül M. (Advisor)
B.ÜRKEK(Student), Doctorate, 2015 -
Probiyotik kültürlerle üretilen beyaz peynirlerin olgunlaşma süresince bazı kalite özellikleri ve oluşan peptitlerin biyoaktivitesinin belirlenmesi
Şengül M. (Advisor)
T.ERKAYA(Student), Doctorate, 2014 -
İnek, manda, koyun ve keçi sütlerinden üretilen yoğurtların bazı kalite özelliklerinin tespiti ve aroma profillerinin belirlenmesi
Şengül M. (Advisor)
T.ERKAYA(Student), Postgraduate, 2009 -
Fabrika şartlarında üretilen çeçil peynirlerinin olgunlaşma süresince bazı kalite kriterlerinin belirlenmesi
Şengül M. (Advisor)
M.DEMİR(Student), Postgraduate, 2006 -
Çiğ ve pastörize sütten üretilen kaşar peynirlerinin olgunlaşma süresince bazı mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
Şengül M. (Advisor)
N.FIRAT(Student), Postgraduate, 2006