Supported Projects
-
2023 - 2024 Meyveli Yoğurt Atıştırmalıkları
-
2023 - 2024 Yenilebilir Kompozit Film
Project Supported by Higher Education Institutions
ŞENGÜL M. (Executive), ERKAYA KOTAN T., GÜRBÜZ Z.
-
2023 - 2024 Yaban Mersini İlave Edilerek Üretilecek Liyofilize Yoğurt Damlacıklarının Kalite Parametreleri
-
2022 - 2023 Gıda Mühendisliği Bölümü Araştırma Laboratuvarlarının ARGE İmkanlarının Geliştirilmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
Öz E., Dağdemir E., Yüksel M., Şengül M. (Executive)
-
2021 - 2023 Probiyotik Bakteri ile Üretilecek Kaşar Peynirlerindeki Kalite ve Biyoaktif Peptit Özelliklerinin Olgunlaşma Süresince Belirlenmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
ŞENGÜL M. (Executive), GÜRMERİÇ H. E.
-
2020 - 2022 Yenilebilir Kompozit Film Üretimi ve Kaşar Peynirinde Kullanılabilirliğinin Araştırılması
Project Supported by Higher Education Institutions
ŞENGÜL M. (Executive), GÜRBÜZ KAÇAN Z., ERKAYA KOTAN T.
-
2019 - 2020 Chia (Salvia hispanica L.) İlavesinin Dondurmanın BazıFiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özelliklerine Etkisi
-
2019 - 2020 GÜMÜŞHANE İLİNE BAĞLI YAYLARDA ÜRETİLEN LOR PEYNİRLERİNDEN EKZOPOLİSAKKARİT (EPS) ÜRETEN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN İDENTİFİKASYONU VE ÜRETTİKLERİ EPSLERİN YAPISAL ÖZELLİKLERİ İLE ANTİOKSİDAN KAPASİTELERİNİN BELİRLENMESİ
Project Supported by Higher Education Institutions
ŞENGÜL M. (Executive), DERTLİ E., AKGÜL H. İ., ÇAKIR Ö.
-
2016 - 2018 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PİLOT SÜT FABRİKASINA GELEN ÇİĞ SÜTLERİN KALİTESİNİN BELİRLENMESİ
Project Supported by Higher Education Institutions
Şengül M. (Executive), Erkaya Kotan T., Gürbüz Z., Ürkek B., Akgül H. İ.
-
2016 - 2018 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PİLOT SÜT FABRİKASINA GELEN ÇİĞ SÜTLERİN KALİTESİNİN BELİRLENMESİ
Project Supported by Higher Education Institutions
ŞENGÜL M. (Executive), ERKAYA KOTAN T., ÜRKEK B., GÜRBÜZ Z., AKGÜL H. İ.
-
2015 - 2017 TEREYAĞLARINDAN İZOLE VE İDENTİFİYE EDİLEN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİ SUŞLARININ EKZOPOLİSAKKARİT (EPS) ÜRETİMİNİN BELİRLENMESİ
-
2015 - 2017 Kaşar Peyniri Üretiminde Yenilebilir Kaplama Olarak Ayva Çekirdeği Jelinin Kullanımı ve Peynirlerin Olgunlaşma Süresince Bazı Kalite Özelliklerinin Araştırılması
-
2015 - 2017 TRABZON HURMASI (DİOSPYROS KAKİ L.) LİFİNİN DONDURMA ÜRETİMİNDE KULLANIM İMKÂNLARI
Project Supported by Higher Education Institutions
Şengül M. (Executive), Erkaya Kotan T., Dağdemir E., Gürbüz Z., Ürkek B., Akgül H. İ.
-
2015 - 2017 TRABZON HURMASI (DİOSPYROS KAKİ L.) LİFİNİN DONDURMA ÜRETİMİNDE KULLANIM İMKÂNLARI
Project Supported by Higher Education Institutions
ERKAYA KOTAN T. (Executive), AKGÜL H. İ., ÜRKEK B., DAĞDEMİR E., ŞENGÜL M.
-
2015 - 2016 ERZURUM'DA PİYASAYA SUNULAN TEREYAĞLARININ BAZI KALİTE PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ
Project Supported by Higher Education Institutions
Şengül M. (Executive), Gürbüz Z., Erkaya Kotan T., Ürkek B., Akgül H. İ.
-
2015 - 2016 GÜVEM ERİĞİ (PRUNUS SPİNOSA L.) İLAVESİNİN DONDURMANIN BAZI FİZİKOKİMYASAL VE ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
-
2015 - 2016 ERZURUM'DA PİYASAYA SUNULAN TEREYAĞLARININ BAZI KALİTE PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ
-
2014 - 2015 TRABZON TEREYAĞLARININ BAZI KALİTE PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ
-
2013 - 2014 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PİLOT SÜT ÜNİTESİ ALT YAPI MODERNİZASYONU
-
2013 - 2014 KOLOSTRUM TOZU ÜRETİMİ VE BAZI KALİTE PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ
-
2012 - 2013 KONVANSİYONEL VE ORGANİK OLARAK ÜRETİLEN SÜTLERİN BAZI KALİTE PARAMETRELERİNİN İNCELENMESİ"
-
2012 - 2013 PROBİYOTİK TEREYAĞI ÜRETİMİ VE DEPOLAMA SÜRESİNCE BAZI KALİTE PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ
-
2011 - 2013 FARKLI PROBİYOTİK KÜLTÜRLER KULLANILARAK ÜRETİLEN BEYAZ PEYNİRLERİN DEPOLAMA SÜRESİNCE BAZI KİMYASAL, MİKROBİYOLOJİK VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİNİN VE OLUŞAN PEPTİDLERİN BİYOAKTİVİTELERİNİN BELİRLENMESİ
-
2008 - 2009 Farklı Pıhtılaştırıcı Enzimler Kullanılarak Üretilen Tulum Peynirlerinin Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi
-
2007 - 2009 Farklı Sütlerden Üretilen Yoğurtların Aroma Bileşikleri ve Bazı Fiziksel, Kimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi.
-
2005 - 2006 Karın Kaymağı Peynirinin Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri ile Yağ Asidi Kompozisyonunun. Belirlenmesi
-
2004 - 2005 Kaşar Peynirlerinde Olgunlaşma Süresince Bazı Fiziksek, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikler ile Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu ve İdentifikasyonu
-
2003 - 2004 Civil Peynirin Bazı Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri ile Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyon ve İdentifikasyonu
-
2002 - 2003 Erzurum Yöresi Ballarının Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
-
1993 - 1994 Tulum Peynirinin Fiziksel, Kimyasal Özellikleri ve Mikrobiyolojik Florası İle Starter Kültür Olarak Kullanılabilecek Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu ve İdentifikasyonu Üzerine Araştırmalar