Makaleler
46
Tümü (46)
SCI-E, SSCI, AHCI (27)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (29)
ESCI (2)
Scopus (28)
TRDizin (14)
Diğer Yayınlar (6)
9. Abelmoschus esculentus (Bamya Çiçeği) Çiçeğinin Fitokimyasal Profili, Antioksidan, Antikolinerjik ve Antibakteriyel Özellikleri
KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATURE
, cilt.25, sa.6, ss.1205-1215, 2022 (ESCI, TRDizin)
13. Phytochemical, phenolic profile, antioxidant, anticholinergic and antibacterial properties of Epilobium angustifolium (Onagraceae)
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.15, sa.6, ss.4858-4867, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
25. The effect of terebinth (Pistacia terebinthus L.) coffee addition on the chemical and physical characteristics, colour values, organic acid profiles, mineral compositions and sensory properties of ice creams
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.52, sa.12, ss.8023-8031, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
33. Changes of Volatile Compounds of Herby Cheese During the Storage Period
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.19, sa.3, ss.535-540, 2013 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
34. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yetiştirilen Kırmızı Acı Biber Popülasyonlarının Capsicum Annum L
Akademik Gıda
, cilt.11, ss.53-58, 2013 (TRDizin)
35. Some Physico-chemical Properties and Organic Acid Profiles of Herby Cheeses
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.19, sa.1, ss.89-95, 2013 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
38. Süt ve Süt Ürünlerine Uygulanan Homojenizasyon İşleminin Teknolojik Açıdan Önemi
Hasad Gıda
, cilt.27, ss.40-45, 2011 (Hakemli Dergi)
40. Sütteki Doğal Biyoaktif Bileşenler
Akademik Gıda
, cilt.7, ss.44-50, 2009 (TRDizin)
41. İnsan Beslenmesinde Konvansiyonel Meyve Sebzelerin Taşıdığı Riskler
Akademik Gıda
, cilt.7, ss.47-52, 2009 (TRDizin)
43. Sütte Doğal Olarak Bulunan Biyolojik Aktif Lipitler
Hasad Gıda
, cilt.23, ss.32-37, 2008 (Hakemli Dergi)
44. Gıda Katkı Maddesi Olarak Parlatıcılar
Akademik Gıda
, cilt.6, sa.1, ss.17-22, 2008 (TRDizin)
45. Mikrobiyal Bir Stabilizatör Ksantan Gum
Hasad Gıda
, cilt.23, sa.270, ss.42-46, 2007 (Hakemli Dergi)
46. Sütten Kolesterolü Uzaklaştırma Metotları
Hasad Gıda
, cilt.22, sa.264, ss.32-37, 2007 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
60
1. CeO2 NANOYAPILARININ ETANOL ELEKTRO-OKSİDASYONU AKTİVİTESİ ÜZERİNE Ru NANOPARÇACIKLARININ ETKİSİ
2. BİLSEL INTERNATIONAL SAFRANBOLU SCIENTIFIC RESEARCHES CONGRESS, 11 Ekim 2025, ss.198-202, (Tam Metin Bildiri)
5. The Effect of Dietary Fibers on Human Health
3rd International Conference on AdvancedEngineering Technologies, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)
6. Physicochemical Properties and Nutritional Quality of Nigella Sativa Oil
3rd International Conference on AdvancedEngineering Technologies, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)
7. Physicochemical Properties and Nutritional Quality of Nigella Sativa Oil
3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET), Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.15-20, (Tam Metin Bildiri)
8. Physicochemical Properties and Nutritional Quality of Nigella Sativa Oil
3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET), Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.15-20, (Tam Metin Bildiri)
9. The Effect of Dietary Fibers on Human Health
3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET), Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.10-15, (Tam Metin Bildiri)
10. The Using Possibilities of Whey in Animal Feeding
International congresson engineering and life science, 26 - 29 Nisan 2018, ss.713, (Özet Bildiri)
11. Determination of Salmonella and Listeria by Different Methods from Cheeses and Antibiotic Susceptibility of Isolates
Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
12. An Overview to the Traditional Turkish Fermented Non-Alcoholic Bevarages
Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
13. Antimicrobial properties of plant-derived essential oils and their uses on food preservation
Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
14. Traditional Turkish sausage (Sucuk): general composition, and novel production techniques
Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
15. The Using Possibilities of Whey in Animal Feeding
International Congress on Engineering and Life Science (ICELIS), 26-29 April 2018 Kastamonu/Turkey., 26 - 29 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
16. Gıda Patojenlerinin Hızlı Tespiti için Biyosensör Teknolojileri ve OptikSensörler
II. International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 Eylül - 23 Aralık 2017, (Tam Metin Bildiri)
17. Farklı Sert Kabuklu Kuru Meyvelerin Dondurma Üretiminde KullanımOlanakları
International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 Eylül - 23 Aralık 2017, (Özet Bildiri)
18. Biosensor Technologies and Optical Biosensors for the Rapid Detection of Foodborne Pathogens
International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 - 23 Eylül 2017, (Tam Metin Bildiri)
19. Dünyada ve Türkiye’de Gıda Kaynaklı Hastalıklar,Kontrol Etme ve Önleme Mekanizmaları
TÜRKİYE 12. GIDA KONGRESİ, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
20. Süt Ürünlerinde Bozucu Mayaların Biyolojik Kontrolünde Williopsis saturnus Kullanım İmkânları
TÜRKİYE 12. GIDA KONGRESİ, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
22. A Traditional dairy Product Produced With Colostrum AĞIZ AĞUZ
The 3nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015
23. A Traditional Ottoman Beverage Produced with Vinegar and Honey
The 3nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015
24. Adıyaman Piyasasında Satışa Sunulan Dondurmaların Genel Mikrobiyolojik Özelliklerinin Gıda Güvenliği Bakımından İncelenmesi
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
25. Küresel Bir Sorun Olarak Gıda Kaybı ve Karbon Ayak İzi
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Tam Metin Bildiri)
26. Menengiç Pistachio terebinthus L Meyvesinin Bazı Fonksiyonel Özellikleri
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
28. SÜT İŞLETMELERİNDE HİJYEN VE SANİTASYON İÇİN ARANAN BAZI KRİTERLER
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
29. TOPLUMDA GELENEKSEL, ORGANİK VE GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ GIDALAR ALGISI VE MEDYANIN ETKİSİ
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 Nisan - 19 Temmuz 2014, (Özet Bildiri)
31. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yetiştirilen kırmızı acı biber popülasyonlarının Capsicum annum L askorbik asit ve kapsasinoit içeriklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013
34. Van Piyasasından Toplanan Otların Çökelek Peynirinin Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
35. Erzurum'da Üretilen Geleneksel Bir Ürün Kış Yoğurdu
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
36. Flax Seed Oil s Some Important Properties
4th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Ekim 2011
37. An Investigation of Sesame Oil and it s some Functional Properties
9th Euro Fed Lipid Congress, 18 - 21 Eylül 2011
38. Flax seed oil: Flax Seed Oil's Some Important Properties
Poster Abstracts of the 9th Euro Fed Lipid Congress, Rotterdam, Hollanda, 18 - 21 Eylül 2011, ss.343, (Tam Metin Bildiri)
39. Gobdin Üretimi ve Bu Ürünün Bazı Mikrobiyolojik ve Kimyasal özellikleri Üzerine Bir Araştırma
1. ULUSLAR ARASI “ADRİYATİK’TEN KAFKASLAR’A GELENEKSEL GIDALAR” SEMPZOYUMU, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)
40. Erzurumda Ayran Aşının Yapımı ve Bu Çorbaya Özgü Olan Aşotunun Antioksidan Özellikleri
THE 1ST INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON “TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)
41. A Traditional Food Product TARHANA
THE 1ST INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON “TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)
42. Erzurum’da Ayran Aşının Yapımı ve Bu Çorbaya Özgü Olan Aşotunun Antioksidan Özellikleri
The 1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 Nisan 2010, ss.162-163, (Tam Metin Bildiri)
43. Erzurum'da Ayran Aşının Yapımı ve Bu Çorbaya Özgü Olan Aşotu'nun Antioksidan Özellikleri
The 1st International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus (15-17 April 2010, Tekirdağ/Turkey, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.162-164, (Tam Metin Bildiri)
44. Importance of the Dairy Structure and Sanitation Applications on the Regional Development of Dairy
International Rural Development Symposium, 25 - 27 Eylül 2009, (Tam Metin Bildiri)
45. Erzurum ve Yöresinde Üretilip Tüketilen Civil Peynirin Yapılışı ve çeşitli Nitelikleri
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)
46. Erzurum ve Yöresinde Üretilip Tüketilen Civil Peynirin Yapılışı ve Çeşitli Nitelikleri.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (27-29) Mayıs 2009 Van., Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.724-726, (Tam Metin Bildiri)
47. Geleneksel Fermente Süt Ürünlerimizden Yoğurt ve Ayran Üretiminde Ticari ABT Starter Kültür Kullanım Olanakları
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)
48. Geleneksel Bir Süt Ürünü Olan Kurut Üzerine Bir İnceleme
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)
49. Sütteki Laktoferrinin insan Sağlığı Üzerindeki Önemi
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009
51. Overview of Butter production in the World and Turkey Markets
6th Fed Congress: Oils, Fats and Lipids in the 3rd Millenium- Athens, Greece 2008., 7 - 10 Eylül 2008
52. Comparison of Butter and Margarine for Some Properties
6th Fed Congress: Oils, Fats and Lipids in the 3rd Millenium- Athens, Greece 2008, 7 - 10 Eylül 2008
54. İspir İlçesinde Süt Hayvancılığı ve Süt Ürünleri Üzerine bir Araştırma
İspir-Pazaryolu Tarih, Kültür ve Ekonomi Sempozyumu, Türkiye, 26 - 28 Haziran 2008, (Tam Metin Bildiri)
56. Organik Meyve ve Sebzelerin Beslenme ve Sağlık Yönünden Önemi
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008
57. Oligosachharides in human milk
II. International Food and Nutrition Congress, 24 - 26 Ekim 2007
58. Importance of milk on osteoporosis
II. International Food and Nutrition Congress, 24 - 26 Ekim 2007
59. Probiyotikler ve Prebiyotiklerin Beslenme ve Sağlık Üzerindeki Yararlı Etkileri
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006
60. Peyniraltı Suyunun Değerlendirilme Olanakları
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
11
1. GIDA MÜHENDİSLİĞİ ALANINDA ULUSLARARASI ÇALIŞMA VE DEĞERLENDIRMELER
Serüven Yayınevi, Ankara, 2024
2. GIDA MÜHENDİSLİĞİ ALANINDA ULUSLARARASI ÇALIŞMA VE DEĞERLENDIRMELER
Serüven Yayınevi, Ankara, 2024
10. ARDAHAN’DA TARIM VE HAYVANCILIK
ARDAHAN DEĞERLEMELERİ - 3
Değerler, Potansiyeller ve Yaklaşımlar, KURTBAŞ İhsan, Editör, Nobel yayıncılık, Ardahan, ss.329-341, 2021
11. ARDAHAN İLİNDEKİ KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİNİN DURUMU
ARDAHAN DEĞERLEMELERİ-3- Değerler, Potansiyeller ve Yaklaşımlar, Doç. Dr. İhsan Kurtbaş, Editör, Nobel Yayınevi, Ardahan, ss.329-341, 2021
Metrikler
Yayın (WoS)
29
Yayın (Scopus)
28
Atıf (WoS)
428
H-İndeks (WoS)
12
Atıf (Scopus)
482
H-İndeks (Scopus)
13
Atıf (Scholar)
1033
H-İndeks (Scholar)
18
Atıf (TrDizin)
10
H-İndeks (TrDizin)
2
Atıf (Sobiad)
98
H-İndeks (Sobiad)
5
Atıf (Diğer Toplam)
25
Proje
16