Desteklenen Projeler
-
2022 - 2024 Bilimsel Yayın Kültürünün Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇADIRCI E. (Yürütücü), ERCİŞLİ S., ÇAKMAKÇI S., KAYA M., ÖZ F., KABAN G., et al.
-
2022 - 2024 CEVİZ YAPRAĞI, ZEYTİN YAPRAĞI VE Lactobacillus acidophilus LA-5 İLAVESİYLE ÜRETİLEN BEYAZ PEYNİRLERİN PROBİYOTİK RAF ÖMRÜ VE TEKNO-FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
-
2021 - 2023 Türkiye Geleneksel Peynir Envanterinin Oluşturulması
-
2021 - 2022 Havuç Püresi İlavesinin Probiyotik Dondurmanın Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri ile Bifidobacterium BB-12'nin Canlılığı Üzerine Etkisi
-
2017 - 2018 Tereyağının Oksidasyon Stabilitesi ve Bazı Kalite Parametreleri Üzerine Yeşil Çay (Camellia Sinensis) Pudrasının Etkisi
-
2016 - 2017 GOBDİN (DUT VE CEVİZ EZMESİ) VE PROBİYOTİK BAKTERİ (BİFİDOBACTERİUM BİFİDUM) İLAVESİYLE ÜRETİLEN DONDURMALARIN PROBİYOTİK RAF ÖMRÜ VE KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
-
2015 - 2017 Turşu fermantasyonunda kullanılabilecek laktik asit bakterilerinin belirlenmesi ve probiyotik turşu üretimi için uygun suşların seçimi
-
2014 - 2017 SEÇİLMİŞ PENİCİLLİUM ROQUEFORTİ SUŞU KULLANILARAK ÜRETİLEN ERZİNCAN TULUM PEYNİRİNDE BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİNİN TESPİTİ
-
2014 - 2016 PROBİYOTİK KÜLTÜR VE GOBDİN (DUT VE CEVİZ EZMESİ) İLAVESİYLE ÜRETİLEN YOĞURTLARIN PROBİYOTİK RAF ÖMRÜ VE BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİNİN TESPİTİ
-
2012 - 2014 "FARKLI HAYVAN SÜTLERİNDEN ÜRETİLEN TEREYAĞLARINDA DEPOLAMA SÜRECİNDE AROMA BİLEŞENLERİ VE BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİNDEKİ DEĞİŞİMİN TESPİTİ
-
2011 - 2014 Seçilmiş Bazı Penicillium roqueforti Suşları ile Üretilen Küflü Civil Peynirde Depolama Süresince Gıda Güvenliği ve Bazı Olgunlaşma Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2010 - 2011 ERZİNCAN TULUM PEYNİRİNİN BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİ (MİKROBİYOLOJİK, DUYUSAL, KİMYASAL VE UÇUCU BİLEŞENLER) ÜZERİNE ÇÖREKOTU İLAVESİNİN ETKİSİ.
-
2010 - 2011 Yoğurt ve Kremadan Farklı Kültürlerle Üretilen Tereyağlarında Aroma Bileşenleri ve Bazı Kalite Özelliklerinin Muhafaza Süresince Değişimi
-
2008 - 2010 Yeni Bir Stabilizör Olarak Kenger Gundelia Tournefortii L Sakızı ve Otunun Dondurma Üretiminde Kullanım İmkanları
-
2008 - 2010 Küflü Civil Peynir Üretimi İçin Bazı Küflerin İzolasyonu Tanımlanması Peynir Üretiminde Kullanılması ve Üretilen Peynirlerin Karakterizasyonu
-
2007 - 2009 Tereyağının margarinle tağşişinin anlaşılmasında matematiksel bir modelin geliştirilmesi üzerine araştırmalar
-
2004 - 2006 Farklı Yağ Oranında Üretilen ve Farklı Şekillerde Muhafaza Edilen Civil Peynirlerinde Proteoliz ve Lipoliz Değerleri ile Bazı Kalite Özelliklerinin Tespiti,
-
2003 - 2006 Farklı Yağ Oranındaki Yoğurtların Bazı Mikroorganizma İçeriği ve Muhafaza Süresi Üzerine Sarımsağın Etkisi
-
2003 - 2005 Probiyotik Bakterilerle Üretilen Meyveli Yoğurtların Bazı Mikrobiyolojik Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri İle Raf Ömrünün Tespiti,
-
2002 - 2005 Probiyotik bakterilerin dondurma üretiminde kullanım imkanlarının araştırılması
-
2001 - 2002 Probiyotik yoğurt ve ayran yapımı ve depolama süresince meydana gelen değişmeler
-
1999 - 2001 Pastörize Sütlerde Işık Kaynağı ve Mesafesi İle Depolama ve Ambalajlama İşlemlerinin B2 ve C Vitaminlerinin Tahrip Olması Üzerine Etkisi
-
1985 - 1990 Standardize ve Pastörize Edilmiş İnek Sütünden Starter Kültür CaCl2 ve Lesitin İlavesiyle Üretilen Beyaz Salamura Peynirin Bazı Kalite Kriterleri ve Veriminin Tespiti