-
2001 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1995 - 2021 Doç. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1990 - 1995 Dr. Öğr. Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1985 - 1990 Araştırma Görevlisi Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1984 - 1985 Araştırma Görevlisi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1995 - Devam Ediyor Anabilim Dalı Akademik Kurul Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1995 - Devam Ediyor Fakülte Akademik Kurul Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2019 - 2020 Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2016 - 2018 Fakülte Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2016 - 2018 Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2000 - 2002 Atatürk Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1993 - 1995 Bölüm Başkan Yardımcısı
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1993 - 1995 Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
Doktora
GIDA KATKI MADDELERİ KULLANIMINDA SON GELİŞMELER VE ANALİZ YÖNTEMLERİ
Gıda Katkı Maddeleri Kullanımında Son Gelişmeler ve Analiz Yöntemleri
Gıda Katkı Maddeleri Kullanımında Son Gelişmeler ve Analiz Yöntemleri
Gıda Kimyası ve Biyokimyası
-
Yüksek Lisans
Süt Fizik ve Kimyası
Süt Fizik ve Kimyası
Süt Fizik ve Kimyası
-
Lisans
Mezuniyet Çalışması
Süt ve Ürünleri Teknolojisi
Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji
Süt ve Ürünleri Teknolojisi
Mezuniyet Çalışması II
Tarım İnsan ve Tüketim
Süt Bilimi ve Teknolojisi
Mezuniyet Çalışması
Gıda İşleme ve Analiz Teknikleri II
Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji
Mezuniyet Çalışması II
Gıda İşleme ve Analiz Teknikleri II
Gıda İşleme ve Analiz teknikleri I
Süt Bilimi ve Teknolojisi
Gıda Kimyası
-
CEVİZ YAPRAĞI, ZEYTİN YAPRAĞI VE Lactobacillus acidophilus LA-5 İLAVESİYLE ÜRETİLEN BEYAZ PEYNİRLERİN PROBİYOTİK RAF ÖMRÜ VE TEKNO-FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Çakmakçı S. (Danışman)
M.ALİ(Öğrenci), Doktora, 2023 -
Portakal Kabuğu ile Zenginleştirilmiş Probiyotik Yoğurtların Raf Ömrü ve Fonksiyonel Özellikleri
Çakmakçı S. (Danışman)
Z.GÜNÜÇ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2023 -
Havuç püresi ilavesinin probiyotik dondurmanın fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri ile Bifidobacterium BB-12'nin canlılığı üzerine etkisi
Çakmakçı S. (Danışman)
K.TAŞBAŞI(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Probiyotik Bakteri (Lactobacillus acidophilus) ve İğde (Elaeagnus angustifolia L.) Unu İle Üretilen Yoğurtların Probiyotik Raf Ömrü ve Kalite Özellikleri
Çakmakçı S. (Danışman)
H.ÇALIŞKAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2021 -
SEÇİLMİŞ Penicillium roqueforti SUŞU KULLANILARAK ÜRETİLEN ERZİNCAN TULUM PEYNİRİNDE DEPOLAMA SÜRESİNCE TOKSİN İÇERİĞİ İLE OLGUNLAŞMA, MİKROBİYOLOJİK VE DUYUSAL KALİTENİN TESPİTİ
Çakmakçı S. (Danışman)
Y.ÇAKIR(Öğrenci), Doktora, 2019 -
Erzurum çevresindeki peynir işletmelerinde kullanılan peynir mayalarının mikrobiyolojik, duyusal ve teknolojik özelliklerinin tespiti
Çakmakçı S. (Danışman)
A.CANTÜRK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Probiyotik kültür ve gobdin ilavesiyle üretilen yoğurtların probiyotik raf ömrü ve bazı kalite özelliklerinin tespiti
Çakmakçı S. (Danışman)
H.ERTEM(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Gobdin ve bifidobacterium bifidum ilavesiyle üretilen dondurmaların probiyotik raf ömrü ve kalite özelliklerinin tespiti
Çakmakçı S. (Danışman)
E.ŞİMŞEK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Ekzopolisakkarit oluşturan kültürlerle üretilen yağlı ve düşük yağlı beyaz peynirin tekstür, mikroyapı ve diğer özelliklerinin tespiti
Çakmakçı S., Sağdıç O.(Eş Danışman)
E.DEMİRAL(Öğrenci), Doktora, 2014 -
İnek, koyun ve keçi sütlerinden üretilen tereyağlarında depolama süresince uçucu bileşikler, oksidasyon stabilitesi ve diğer bazı kalite kriterlerinin belirlenmesi
Çakmakçı S. (Danışman)
D.TAHMAS(Öğrenci), Doktora, 2014 -
Çörekotu (Nigella sativa L.) ilavesinin Erzincan tulum peynirinin bazı kalite özellikleri üzerine etkisi
Çakmakçı S. (Danışman)
Y.ÇAKIR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2012 -
Yoğurttan ve kremadan üretilen tereyağlarının aroma profili ve bazı kalite özellikleri üzerine kültür kullanımının ve muhafaza süresinin etkileri
Çakmakçı S. (Danışman)
E.GÜNDOĞDU(Öğrenci), Doktora, 2012 -
Tereyağının margarinle tağşişinin tespitinde yağ sabiteleri ve duyusal analize dayalı araştırmalar
Çakmakçı S. (Danışman)
D.TAHMAS(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2009 -
Farklı şekillerde muhafaza edilen civil peynirlerinde proteoliz ve bazı mikrobiyolojik, fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerin tespiti
Çakmakçı S. (Danışman)
F.CAMBAZTEPE(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2006 -
Bazı probiyotik bakterilerin dondurma üretiminde kullanım imkanları
Çakmakçı S. (Danışman)
T.TURGUT(Öğrenci), Doktora, 2006 -
Farklı şekil ve oranda sarımsak (Allium sativum L.) ilavesinin yoğurdun bazı özellikleri ve raf ömrüne etkisi
Çakmakçı S. (Danışman)
E.GÜNDOĞDU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2005 -
Farklı sıcaklıklarda muhafaza edilen tereyağının raf ömrü üzerine çeşitli antioksidanların (alfa-tokoferol, BHA, BHT) etkisi
Çakmakçı S. (Danışman)
S.ÖZTÜRK(Öğrenci), Doktora, 2002 -
Tulum peynirinden izole ve identifiye edilen bazı laktik asit bakteri suşlarının starter kültür özellikleri ve peynirlerin bazı özelliklerinin tespiti
Çakmakçı S. (Danışman)
M.ŞENGÜL(Öğrenci), Doktora, 2001 -
Pastörize sütlerde ışık kaynağı, ışık şiddeti ve muhafaza süresinin B2 ve C vitaminlerinin tahrip olması üzerine etkisi
Çakmakçı S. (Danışman)
T.TURGUT(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2000 -
Ülkemizde kullanılan ticari sıvı peynir mayalarının (Rennet) bazı mikrobiyolojik, duyusal ve teknolojik özellikleri ile enzim kompozisyonunun tespiti
Çakmakçı S. (Danışman)
E.BOROĞLU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 1997 -
Çiğ ve pastorize inek sütünden yapılan ve farklı ambalaj materyallerinde olgunlaştırılan tulum peynirlerinin bazı kalite kriterlerinin tespiti
Çakmakçı S. (Danışman)
M.ŞENGÜL(Öğrenci), Yüksek Lisans, 1995 -
Meyveli yoğurtların bazı kalite kriterleri üzerine meyve çeşidi ve muhafaza süresinin etkisi
Çakmakçı S. (Danışman)
H.TÜRKOĞLU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 1995
-
2022 - 2022 Gıdalarda Coğrafi İşaret
Akademik Birimler - Eğitim
-
2015 - 2015 Erzurum Yöresindeki Kadınlara Temiz ve Kaliteli Süt Elde Etme Üzerine Kurs
Akademik Birimler - Eğitim
-
Atatürk Üniversitesi AÖF Kurum Temsilcisi
Kurumsal Temsil, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye, Çanakkale, 2024 - 2024 -
Türkiye Geleneksel Peynir Envanterinin Oluşturulması
Kurumsal Temsil, Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Türkiye, İstanbul, 2023 - 2023 -
Atatürk Üniversitesi AÖF Kurum Temsilcisi
Kurumsal Temsil, Çanakkale Onsekizmart University, Türkiye, Çanakkale, 2023 - 2023 -
Kırmızı periler diyarı Narman Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı
Kurumsal Temsil, Atatürk Üniv. Narman Meslek Yüksekokulu ve Narman Belediyesi , Türkiye, Erzurum, 2023 - 2023 -
Doğadan Sofraya Bilim (Science From Nature to Your Table)
Kurumsal Temsil, Atatürk Üniversitesi, Türkiye, Erzurum, 2023 - 2023 -
Science from Nature to Your Table
Kurumsal Tanıtım, Avrupa Birliği, Türkiye, Erzurum, 2022 - 2022 -
4. Uluslararası Palandöken Kongresi
Kurumsal Temsil, Atatürk Üniv., Türkiye, Erzurum, 2022 - 2022 -
Atatürk Üniversites, AÖF Kurum Temsilcisi
Kurumsal Temsil, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye, Çanakkale, 2022 - 2022 -
Laboratuvarların Donatımları İçin tezgâh yapımı ve Laboratuvar Cihazlarının Taşınması ile ilgili ihale sonuçlarının değerlendirilmesinde görev
Kurumsal Temsil, Atatürk Üniversitesi, Türkiye, Erzurum, 2019 - 2019