Akademik Unvanlar
-
2001 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1995 - 2021 Doç. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1990 - 1995 Dr. Öğr. Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1985 - 1990 Araştırma Görevlisi Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1984 - 1985 Araştırma Görevlisi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
-
1995 - Devam Ediyor Anabilim Dalı Akademik Kurul Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1995 - Devam Ediyor Fakülte Akademik Kurul Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2019 - 2020 Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2016 - 2018 Fakülte Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2016 - 2018 Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2000 - 2002 Atatürk Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1993 - 1995 Bölüm Başkan Yardımcısı
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1993 - 1995 Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Verdiği Dersler
-
Doktora GIDA KATKI MADDELERİ KULLANIMINDA SON GELİŞMELER VE ANALİZ YÖNTEMLERİ
-
Lisans Mezuniyet Çalışması
-
Yüksek Lisans Süt Fizik ve Kimyası
-
Lisans Süt ve Ürünleri Teknolojisi
-
Lisans Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji
-
Lisans Süt ve Ürünleri Teknolojisi
-
Yüksek Lisans Süt Fizik ve Kimyası
-
Lisans Mezuniyet Çalışması II
-
Lisans Tarım İnsan ve Tüketim
-
Lisans Süt Bilimi ve Teknolojisi
-
Lisans Mezuniyet Çalışması
-
Lisans Gıda İşleme ve Analiz Teknikleri II
-
Doktora Gıda Katkı Maddeleri Kullanımında Son Gelişmeler ve Analiz Yöntemleri
-
Lisans Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji
-
Lisans Mezuniyet Çalışması II
-
Yüksek Lisans Süt Fizik ve Kimyası
-
Doktora Gıda Katkı Maddeleri Kullanımında Son Gelişmeler ve Analiz Yöntemleri
-
Lisans Gıda İşleme ve Analiz Teknikleri II
-
Lisans Gıda İşleme ve Analiz teknikleri I
-
Lisans Süt Bilimi ve Teknolojisi
-
Doktora Gıda Kimyası ve Biyokimyası
-
Lisans Gıda Kimyası
Yönetilen Tezler
-
CEVİZ YAPRAĞI, ZEYTİN YAPRAĞI VE Lactobacillus acidophilus LA-5 İLAVESİYLE ÜRETİLEN BEYAZ PEYNİRLERİN PROBİYOTİK RAF ÖMRÜ VE TEKNO-FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Çakmakçı S. (Danışman)
M.ALİ(Öğrenci), Doktora, 2023 -
Portakal Kabuğu ile Zenginleştirilmiş Probiyotik Yoğurtların Raf Ömrü ve Fonksiyonel Özellikleri
Çakmakçı S. (Danışman)
Z.GÜNÜÇ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2023 -
Havuç püresi ilavesinin probiyotik dondurmanın fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri ile Bifidobacterium BB-12'nin canlılığı üzerine etkisi
Çakmakçı S. (Danışman)
K.TAŞBAŞI(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Probiyotik Bakteri (Lactobacillus acidophilus) ve İğde (Elaeagnus angustifolia L.) Unu İle Üretilen Yoğurtların Probiyotik Raf Ömrü ve Kalite Özellikleri
Çakmakçı S. (Danışman)
H.ÇALIŞKAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2021 -
SEÇİLMİŞ Penicillium roqueforti SUŞU KULLANILARAK ÜRETİLEN ERZİNCAN TULUM PEYNİRİNDE DEPOLAMA SÜRESİNCE TOKSİN İÇERİĞİ İLE OLGUNLAŞMA, MİKROBİYOLOJİK VE DUYUSAL KALİTENİN TESPİTİ
Çakmakçı S. (Danışman)
Y.ÇAKIR(Öğrenci), Doktora, 2019 -
Erzurum çevresindeki peynir işletmelerinde kullanılan peynir mayalarının mikrobiyolojik, duyusal ve teknolojik özelliklerinin tespiti
Çakmakçı S. (Danışman)
A.CANTÜRK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Probiyotik kültür ve gobdin ilavesiyle üretilen yoğurtların probiyotik raf ömrü ve bazı kalite özelliklerinin tespiti
Çakmakçı S. (Danışman)
H.ERTEM(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Gobdin ve bifidobacterium bifidum ilavesiyle üretilen dondurmaların probiyotik raf ömrü ve kalite özelliklerinin tespiti
Çakmakçı S. (Danışman)
E.ŞİMŞEK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Ekzopolisakkarit oluşturan kültürlerle üretilen yağlı ve düşük yağlı beyaz peynirin tekstür, mikroyapı ve diğer özelliklerinin tespiti
Çakmakçı S., Sağdıç O.(Eş Danışman)
E.DEMİRAL(Öğrenci), Doktora, 2014 -
İnek, koyun ve keçi sütlerinden üretilen tereyağlarında depolama süresince uçucu bileşikler, oksidasyon stabilitesi ve diğer bazı kalite kriterlerinin belirlenmesi
Çakmakçı S. (Danışman)
D.TAHMAS(Öğrenci), Doktora, 2014 -
Çörekotu (Nigella sativa L.) ilavesinin Erzincan tulum peynirinin bazı kalite özellikleri üzerine etkisi
Çakmakçı S. (Danışman)
Y.ÇAKIR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2012 -
Yoğurttan ve kremadan üretilen tereyağlarının aroma profili ve bazı kalite özellikleri üzerine kültür kullanımının ve muhafaza süresinin etkileri
Çakmakçı S. (Danışman)
E.GÜNDOĞDU(Öğrenci), Doktora, 2012 -
Tereyağının margarinle tağşişinin tespitinde yağ sabiteleri ve duyusal analize dayalı araştırmalar
Çakmakçı S. (Danışman)
D.TAHMAS(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2009 -
Farklı şekillerde muhafaza edilen civil peynirlerinde proteoliz ve bazı mikrobiyolojik, fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerin tespiti
Çakmakçı S. (Danışman)
F.CAMBAZTEPE(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2006 -
Bazı probiyotik bakterilerin dondurma üretiminde kullanım imkanları
Çakmakçı S. (Danışman)
T.TURGUT(Öğrenci), Doktora, 2006 -
Farklı şekil ve oranda sarımsak (Allium sativum L.) ilavesinin yoğurdun bazı özellikleri ve raf ömrüne etkisi
Çakmakçı S. (Danışman)
E.GÜNDOĞDU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2005 -
Farklı sıcaklıklarda muhafaza edilen tereyağının raf ömrü üzerine çeşitli antioksidanların (alfa-tokoferol, BHA, BHT) etkisi
Çakmakçı S. (Danışman)
S.ÖZTÜRK(Öğrenci), Doktora, 2002 -
Tulum peynirinden izole ve identifiye edilen bazı laktik asit bakteri suşlarının starter kültür özellikleri ve peynirlerin bazı özelliklerinin tespiti
Çakmakçı S. (Danışman)
M.ŞENGÜL(Öğrenci), Doktora, 2001 -
Pastörize sütlerde ışık kaynağı, ışık şiddeti ve muhafaza süresinin B2 ve C vitaminlerinin tahrip olması üzerine etkisi
Çakmakçı S. (Danışman)
T.TURGUT(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2000 -
Ülkemizde kullanılan ticari sıvı peynir mayalarının (Rennet) bazı mikrobiyolojik, duyusal ve teknolojik özellikleri ile enzim kompozisyonunun tespiti
Çakmakçı S. (Danışman)
E.BOROĞLU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 1997 -
Çiğ ve pastorize inek sütünden yapılan ve farklı ambalaj materyallerinde olgunlaştırılan tulum peynirlerinin bazı kalite kriterlerinin tespiti
Çakmakçı S. (Danışman)
M.ŞENGÜL(Öğrenci), Yüksek Lisans, 1995 -
Meyveli yoğurtların bazı kalite kriterleri üzerine meyve çeşidi ve muhafaza süresinin etkisi
Çakmakçı S. (Danışman)
H.TÜRKOĞLU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 1995
Tasarladığı Dersler
Verdiği Kurs ve Eğitimler
-
2022 - 2022 Gıdalarda Coğrafi İşaret
Akademik Birimler - Eğitim
-
2015 - 2015 Erzurum Yöresindeki Kadınlara Temiz ve Kaliteli Süt Elde Etme Üzerine Kurs
Akademik Birimler - Eğitim
Tanıtım ve Temsil Faaliyetleri
-
Atatürk Üniversitesi AÖF Kurum Temsilcisi
Kurumsal Temsil, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye, Çanakkale, 2024 - 2024 -
Türkiye Geleneksel Peynir Envanterinin Oluşturulması
Kurumsal Temsil, Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Türkiye, İstanbul, 2023 - 2023 -
Atatürk Üniversitesi AÖF Kurum Temsilcisi
Kurumsal Temsil, Çanakkale Onsekizmart University, Türkiye, Çanakkale, 2023 - 2023 -
Kırmızı periler diyarı Narman Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı
Kurumsal Temsil, Atatürk Üniv. Narman Meslek Yüksekokulu ve Narman Belediyesi , Türkiye, Erzurum, 2023 - 2023 -
Doğadan Sofraya Bilim (Science From Nature to Your Table)
Kurumsal Temsil, Atatürk Üniversitesi, Türkiye, Erzurum, 2023 - 2023 -
Science from Nature to Your Table
Kurumsal Tanıtım, Avrupa Birliği, Türkiye, Erzurum, 2022 - 2022 -
4. Uluslararası Palandöken Kongresi
Kurumsal Temsil, Atatürk Üniv., Türkiye, Erzurum, 2022 - 2022 -
Atatürk Üniversites, AÖF Kurum Temsilcisi
Kurumsal Temsil, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye, Çanakkale, 2022 - 2022 -
Laboratuvarların Donatımları İçin tezgâh yapımı ve Laboratuvar Cihazlarının Taşınması ile ilgili ihale sonuçlarının değerlendirilmesinde görev
Kurumsal Temsil, Atatürk Üniversitesi, Türkiye, Erzurum, 2019 - 2019