Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Peynir lezzeti ve oluşumu II

Gıda , cilt.21, ss.269-272, 1996 (Hakemli Dergi)

Peynir lezzeti ve oluşumu I

Gıda , cilt.21, sa.4, ss.261-268, 1996 (Hakemli Dergi)

Gıda katkı maddesi olarak fosfatlar

Gıda , cilt.19, ss.63-71, 1994 (Hakemli Dergi)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

KÜF İLE OLGUNLAŞTIRILAN / KÜFLÜ / BLUE PEYNİRLERE GENEL BİR BAKIŞ

GANUD-VI INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Türkiye, 20 - 22 Kasım 2024

THE USE POTENTIAL OF GRAPE PROCESSING BY-PRODUCTS AS A SOURCE OF NUTRACEUTICAL INGREDIENTS IN THE ENRICHMENT OF FUNCTIONAL DAIRY PRODUCTS

GANUD-VI INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Kasım 2024

Fermente Gıdaların Bağırsak Mikrobiyotası ve Sağlık Üzerine Etkileri

6. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 07 Kasım 2024

“SUMAC” As A Functional Herbal Material

8. ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR VE İNOVASYON KONGRESİ, Baku, Azerbaycan, 22 - 23 Haziran 2024, ss.10-15

Agrı-Food Strategies For A Sustainable Future

8. ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR VE İNOVASYON KONGRESİ, Baku, Azerbaycan, 22 - 23 Haziran 2024, ss.25-30

Yusufeli'nin Coğrafi İşaret Potansiyeli Yüksek GıdalarıI

3. Yusufeli Sempozyumu, Artvin, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2023, ss.247-253

LAKTOZSUZ VE DÜŞÜK LAKTOZLU SÜT ÜRÜNLERİNİN İNSAN BESLENMESİNDEKİ YERİ VE ÖNEMİ

INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS-V (GANUD-V), İstanbul, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2023, ss.50-57

PREBİYOTİK VE PROBİYOTİKLER: FONKSİYONLARI VE İNSAN SAĞLIĞINA YARARLARI

INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS-V (GANUD-V), İstanbul, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2023, ss.30-36

KEMİK SAĞLIĞI VE OSTEOPOROZ ÜZERİNE SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ İLE BESLENMENİN ETKİLERİ

INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS-V (GANUD-V), İstanbul, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2023, ss.45-56

FONKSİYONEL GIDA ENDÜSTRİSİNDE YENİ BİR TREND: PROBİYOTİK MAYA SACCHAROMYCES BOULARDİİ

INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS-V (GANUD-V), İstanbul, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2023, ss.15-20

Portakal (Citrus sinensis) ve Limon (Citrus limonum) Kabuklarının Biyoaktif Özellikleri ve Süt Ürünlerinin Geliştirilmesinde Kullanım Potansiyeli

2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, ss.534-541

Koruyucu, zenginleştirici ve olağanüstü biyolojik özellikleriyle fonksiyonel gıdalar için bir bileşen olarak ısırgan

2. ULUSLARARASI GELENEKSEL GIDALAR VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENME SEMPOZYUMU, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, ss.10-16

YÜKSELEN BİR GIDA / GIDA BİLEŞENİ: İĞDE (Elaeagnus angustifolia L.)

ULUSLARARASI GIDA ARAŞTIRMALARI KONGRESİ ICONFOOD'23, Sivas, Türkiye, 4 - 06 Ekim 2023, ss.12-19

ERZİNCAN TULUM PEYNİRİ ÜZERİNE SON DEĞERLENDİRMELER ve YAYLALARDA GELENEKSEL - ORİJİNAL ÜRETİMİNDEN KESİTLER

ULUSLARARASI GIDA ARAŞTIRMALARI KONGRESİ ICONFOOD'23, Sivas, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2023, ss.16-22

Lipophilic antioxidants of milk and their benefits to human health

International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress (TARGID), Kütahya, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2022, ss.210-216 Sürdürülebilir Kalkınma

Geographical Indication Ayran and Yogurts of Türkiye

VI. International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Kütahya, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2022

A Traditional Snack in Erzincan Region: “Çiğit”

4th International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2022, ss.11-21

Future and trends of sustainable agricultural production and food systems

4th International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2022, ss.25-35 Sürdürülebilir Kalkınma

Monosodium Glutamate (MSG) as A Food Additive and Comments on Its Use

4th International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2022, ss.1-10

Goat Milk

4. INTERNATIONAL PALANDOKEN SCIENTIFIC STUDIES CONGRESS, Erzurum, Türkiye, 28 - 29 Nisan 2022, ss.1-10

The Future Potential and Current Status of Dairyıng in Bingöl Province

ISPEC 8th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCES AND RURAL DEVELOPMENT, Bingöl, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2021, ss.908-917

Kekik ve Gıda Sanayinde Kullanımı

International Anatolian Congress on Medicinal and Aromatic Plants, Arapgir/ Malatya, Türkiye, 16 - 17 Kasım 2021

An Important Natural Resource for Health and Nutrition: Oleaster (Elaeagnus angustifolia L.)

MESMAP – 7 The Seventh International Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Kasım 2021, ss.244-253

THE IMPORTANCE OF MILK AND CONJUGATED LINOLEIC ACID IN HEALTH AND NUTRITION

3. International Baku Scientific Researches Conference, Baku, Azerbaycan, 15 - 16 Ekim 2021

THE RELATIONSHIP BETWEEN COVID-19 AND SOCIAL MEDIA IN THE LIGHT OF FOOD LITERACY

5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON COVID-19 STUDIES, Ankara, Türkiye, 24 - 25 Eylül 2021, ss.399-407 Sürdürülebilir Kalkınma

Çiğ süt çeşit ve kalitesi ile ürün verim ve kalitesi ilgisi

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.413

Gıdalarda renk ve renk ölçümü

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 22 Ekim 2020, ss.412

Effects of Organic and Conventional Production Systems on Food and Environmental Quality and Sustainability.

International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences (ICOFAAS 2019), Antalya, Türkiye, 8 - 11 Kasım 2019, ss.283-286 Sürdürülebilir Kalkınma

Moldy cheeses and Tulum cheeses: Moldy Civil and Erzincan Tulum cheeses True known mistakes.

5th International Eurasian Congress on Natural Nutrition, Healthy Life Sport (NATURAL 2019), Ankara, Türkiye, 2 - 06 Ekim 2019

Süt ve ürünlerinde doğru zannedilen yanlışlar.

5th International Eurasian Congress on Natural Nutrition, Healthy Life Sport (NATURAL 2019), Ankara, Türkiye, 2 - 06 Ekim 2019

Food additives and consumer doubts

5th International Eurasian Congress on Natural Nutrition, Healthy Life Sport (NATURAL 2019), Ankara, Türkiye, 2 - 06 Ekim 2019

Functional foods as milk and dairy foods.

3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2019), Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019

Shelf life of probiotic ice cream produced with cinnamon.

3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2019), Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019

Microbiological properties of Tulum cheeses produced from raw and pasteurized Akkaraman sheep’s milk during the ripening.

3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2019), Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019

Catechin contents of probiotic yogurts produced with green tea powder

3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019

Shelf life of probiotic ice cream produced with cinnamon

3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2019), Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.330

Orijinal üretim teknolojileriyle Erzincan Tulum ve Erzurum Civil peynirleri.

2. ULUSAL SÜTÇÜLÜK KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.31-32

Gıda Katkı Maddesi Algısı: Doğru Zannedilen Yanlışlar

4. Anadolu Tarım, Gıda, Biyoloji ve Çevre Kongresi, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019

Üretilecek ürüne özgü çiğ süt seçimi

4. Anadolu Tarım, Gıda, Biyoloji ve Çevre Kongresi, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019

Erzincan Tulum Peyniri Üretiminde Kullanılan Geleneksel Ve Ticari Sıvı Peynir Mayalarının Proteoliz Üzerine Etkisi

4. Anadolu Tarım, Gıda, Biyoloji ve Çevre Kongresi, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019

An overview of probiotics

International Congress on Engineering and Life Science, Kastamonu, Türkiye, 11 - 14 Nisan 2019

Mouldy Civil cheese: Manufacture, chemical properties and recently studies.

International Congress on Engineering and Life Science (ICELIS 2019), Kastamonu, Türkiye, 11 - 14 Nisan 2019, ss.144-147

Determination of the differences in the composition of Erzincan Tulum cheeses produced from raw and pasteurized sheep’s milks during ripening.

International Congress on Engineering and Life Science (ICELIS 2019), Kastamonu, Türkiye, 11 - 14 Nisan 2019, ss.94-97

Attention to Saffron (Crocus sativus L.) with Various Aspects and Possibility of Growing inKastamonu

INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.961-963

Erzincan Tulum Cheese Production and the Images from the Plateaus in the OriginalProduction Area

INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.785-789

Mouldy Civil cheese, a Turkish mould-ripened variety

Innovations in Food and Human Nutrition, Roma, İtalya, 13 - 15 Eylül 2018

Probiotic ice cream produced with green tea powder

Innovations in Food Science and Human Nutrition, Roma, İtalya, 13 - 15 Eylül 2018

Comparison of the quality and nutritional parameters of food in organic and conventional production systems.

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018

Traditional Turkish Dessert Food: Gobdin

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.300

A comparative study on proteolysis and sensory properties of traditional Erzincan Tulum cheese produced with commercial and homemade rennets

The 4th International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.72

Erzincan Tulum cheese: General aspects and developments in the researches of the cheese

The 4th International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.275

Comparison of the quality and nutritional parameters of food in organic and conventional production systems

The 4th International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.43

Food Color and Vegetable Sources Used as Color Material in Food Industry

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.467

Yeşil çay ve insan sağlığına yararları

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.514

Lactobacillus acidophilus ile üretilen yoğurtların probiyotik raf ömrünün tespiti.

International Conference on Advanced Engineering Technologies, ICADET’17, Bayburt, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017, ss.1490-1491

Lactose-Hydrolyzed Milk and Milk Products

II. International Conference on Advanced Engineering Technologies- ICADET’xx2017, Bayburt, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017, ss.1608

Determination of some properties of rennet used in cheese production around Erzurum - An update

International Conference on Advanced Engineering Technologies, ICADET’17, Bayburt, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017, ss.1611

Volatile profiles during storage of butter produced from different animals’ milk.

15th Euro Fed Lipid Congress: Oil, fats and Lipids: New Technologies and Applications for a Healthier Life., Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, ss.186

Natural antioxidants compounds and applications.

15th Euro Fed Lipid Congress: Oil, fats and Lipids: New Technologies and Applications for a Healthier Life, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, ss.155

A comparative study on some properties and oxidation stability during storage of butter produced from different animals’ milk: An update.

15th Euro Fed Lipid Congress: Oil, fats and Lipids: New Technologies and Applications for a Healthier Life, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, ss.237

Keçi sütü ve ürünlerinin beslenme ve sağlık üzerine etkilerine genel bir bakış

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.27

Çiğ süt kalitesini etkileyen faktörler ve soğuk zincir

SÜTTE SOĞUK ZİNCİRİN SAĞLANMASI VE KALİTENİN ARTIRILMASI” ÇALIŞTAYI, Amasya, Türkiye, 20 - 21 Mayıs 2017

Changes in some quality characteristics of Erzincan Tulum (Şavak) cheeses ripened in goat’s skins and plastic barrels

International Conference on Advances and Innovations in Engineering, Elazığ, Türkiye, 10 Mayıs 2017, ss.672

Various Animal Species Milk: Nutritional Value and Technological Properties

International Conference on Advances and Innovations in Engineering, Elazığ, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.692-698

Sarımsak (Allium sativum L.) ve ürünlerine genel bir bakış.

Uluslararası Taşköprü Pompeiopolis Bilim Kültür Sanat Araştırmaları Sempozyumu (International Taşköprü Pompeiopolis Science Cultural Arts Research Symposium), Kastamonu, Türkiye, 10 - 12 Nisan 2017, ss.117-118

Gelatin A general overview of the properties and use in food industry

International Congress on Food of Animal Origin, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016

Süt pıhtılaştıran enzimlerdeki gelişmeler

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016

The Importance of local foods in tourism Erzincan sample

Uluslararası Erzincan Sempozyumu, Erzincan, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2016, cilt.2, ss.999-1004

Production technique and characteristics of Erzincan Tulum cheese

Uluslararası Erzincan Sempozyumu, Erzincan, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2016, cilt.3, ss.835-842

Probiotic strawbery yoghurts Probiotic properties and microbiological chemical and sensory qualities

International Conference on Nutraticals and Functional Foods, Kalamata, Yunanistan, 7 - 09 Temmuz 2016

Şavak Tulum peyniri

Elazığ Peynir Paneli, Elazığ, Türkiye, 31 Mayıs 2016

Some of criteria about Turkish food codex communiquéon honey

13th Asian Apicultural Association Conference, Cidde, Suudi Arabistan, 24 - 26 Nisan 2016

Kaliteli ve Sağlıklı Süt Ürünleri Panelist Panel 19 11 2015

Erzurum İli Süt Üretiminde Soğuk Zincir, Erzurum, Türkiye, 19 Kasım 2015

Ülkemizde peynir bilimi ve teknolojisindeki gelişmeler

Mühendislikte Yeni Teknolojiler (MYT 2015), Bayburt, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2015

Effect of ripening period on microbiological physical and chemical quality characteristics of Erzincan Tulum Şavak cheese ripened in goat s skin

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Cacasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015

Erzincan Kemah Cheese Halva and its physical chemical and sensory properties

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015

Individual free amino acid and peptide profiles of mould ripened Civil cheese made using selected strains of Penicillium roqueforti

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015

The gross chemical composition microbiological and sensory qualities of Ardahan Göbek Kaşarı cheese

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015

Gıda katkı maddesi algısı ve ülkemizde doğal ve yapay gıda katkı maddesi kullanımına genel bir bakış

Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi' 2015, Sapanca, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015

Organik ve geleneksel süte genel bir bakış

Ekoloji 2015 Sempozyumu Bildiri Özeti Kitapçığı, Sinop, Türkiye, 6 - 09 Mayıs 2015

Distinguished local food Köpüklü Orcik

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015

Erzincan Tulum peyniri üretim teknolojisi

Tulum Peyniri Çalıştayı, Erzincan, Türkiye, 16 - 17 Mart 2015

Geleneksel gıdalar ve organik tarım P 286 17 19 Nisan 2014 Adana

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014

Capable of some mycotoxins production of Penicillium roqueforti strains isolated moldy Civil cheese

2013 EFFoST Annual meeting: Bio-based Technologies in the Context of European Food Innovation Systems, Bologna, İtalya, 12 - 15 Kasım 2013

Safety in terms of some toxins of Mouldy Civil cheese ripened by defined strains of Penicillium roqueforti

The 2nd International Symposium on " Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga (Ohrid Lake), Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.27

Tel kadayıf a Turkish dessert production consumption and the use of whey

The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga (Ohrid Lake), Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.225

An in vitro investigation of antimicrobial activity of black cumin Nigella sativa L essential oil

1 st Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants (MESMAP, 2013, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 17 - 20 Nisan 2013, ss.237

Çörekotu Nigella sativa L ilavesinin Erzincan Tulum peynirinde antimikrobiyal etkisinin araştırılması

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu., Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012

Kuzu Gömlek Sarma pilavı

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.790

Erzincan Tulum Şavak Peyniri ve Benzeri Peynirlerimiz

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012

Kolostrumdan yapılan fonksiyonel bir ürün Ağuz

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012

Çörekotu Bileşimi ve önemi

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 Kasım 2010 - 26 Kasım 2011

Süt ve süt ürünlerinde fenolik maddelerin önemi ve kullanımı

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011

Küflü Civil peynirin mikrobiyolojik özellikleri

1. Uluslararası Adriyatik’ten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2011

The effect of carrot juice and sugar on some quality properties of yogurt during the storage period

11 th Egyptian Conference of Dairy Science and Technology, Kahire, Mısır, 1 - 03 Kasım 2010, ss.78

Researches based on fat constants for determination of adulteration of butter by margarine

11 th Egyptian Conference of Dairy Science and Technology, Kahire, 1 - 03 Kasım 2010, ss.1

The determination of aroma compounds of butters produced from yoghurt and cream during the storage period

9th Euro Fed Lipid Congress, Rotterdam, Hollanda, 18 Eylül 2011 - 21 Eylül 2010, ss.246

Erzincan Tulum Peyniri Şavak Peyniri

1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu., Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.71-73

Küflü civil peynirin (Erzurum) mikrobiyolojik özellikleri

The 1st International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.319

Organik süt üretimi özellikleri ve Türkiyedeki durum

International Conference On Organic Agriculture in Scope of Environmental Problems, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 3 - 07 Şubat 2010, ss.154

Bazı kekik uçucu yağlarının probiyotik mikroorganizmalar üzerine etkileri

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Kemer/Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.611

Maillard reaksiyonu ürünlerinin antioksidan aktivitesi

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Kemer/Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.613

Our Local Milk Product: “İspir Kaymağı

International Rural Development Symposium’09, İspir/ERZURUM, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2009

Gıda katkı maddeleri

International Rural Development Symposium’xx09, Erzurum, Eylül 2009, İspir/ERZURUM, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2009

İspir Kaymağı Yapılışı ve bazı özellikleri üzerine araştırmalar

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009

Kızılcıklı Pekmez.

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.96

Karın Kaymağı peyniri

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.743-745

Civil Peynir ve bazı özellikleri

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.746-749

Her yönüyle Erzincan Tulum Peyniri

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.750-753

Unutulmakta olan geleneksel peynirlerimizden Kırmızı Peynir ve bazı özellikleri

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.847-850

Tereyağı krema ve sade yağda aroma bileşenleri

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009

Bazı probiyotik bakterilerin Dondurma üretiminde kullanımı

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.43-44

Effect of essential oils Thymus haussknechtii and Origanum acutidens on butter stability

6 th Euro Fed Lipid Congress: Oils, Fats and Lipids in the 3rd Millennium, Atina, Yunanistan, 7 - 10 Eylül 2008, ss.148

Bifidobacterium bifidum DSMZ 20056 un Asitlige Dirençliliğinin Belirlenmes

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.769-772

Probiyotik Bakterilerin Bağışıklık Sistemi Üzerine Etkileri

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.763

Peynirde olgunlaşma

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.761-762

Functional and nutritional properties of lecithin

2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007

Determination of acid stability of Lactobacillus acidophilus DSMZ 20079

2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007

Determination of L acidophilus DSMZ 20079

2nd International Congress on Food and Nutrition, 24 - 26 Eylül 2007, ss.197

Organik gıda üretimi ve gıda katkı maddeleri

4. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2005, ss.387-400 Sürdürülebilir Kalkınma

The last condition of microorganism content of Tulum cheeses marketing in Turkey

International Dairy Symposium Recent Developments in Dairy Science and Technology, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, ss.96-99

Probiyotik bakterilerin dondurma üretiminde kullanımı

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu- SEYES, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.277-281

Trabzon tereyağlarının yağ asidi kompozisyonunun tespiti

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu- SEYES, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.363-365

Sütte antibiyotik aranmasında kromatografik yöntemler

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu-SEYES, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.143-148

Süt ve ürünlerinde ultrason uygulamaları

Türkiye 7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2002, ss.821-828

Tel Kadayıf Üretiminde Peyniraltı Suyu Kullanımının Taze Ve Depolanmış Kadayıf Kalitesine Etkisi

TÜBİTAK-EBİLTEM AGRO ENDÜSTRİ ARGE PROJE PAZARI, İzmir, Türkiye, 30 - 31 Mayıs 2002, ss.26 Creative Commons License

Tereyağında antioksidan kullanımı

VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu Tebliğler Kitabı "Süt Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 26 Mayıs 2000, ss.458-464

Süt işletmelerimizde kullanılan ticari sıvı peynir mayalarının bazı mikroorganizma içeriği

VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu Tebliğler Kitabı ”Süt Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 2000, ss.489-492

Yoğurdun antitümör ve antikanserojenik özelliği

2000'li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Türkiye, 18 - 21 Ekim 1999, ss.69

Peyniraltı suyu proteinlerinin bazı gıdalardaki fonksiyonel ve besinsel özellikleri

2000'li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi,, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, ss.72

Erzincan Tulum Şavak Peynirinin geleneksel metotla üretimi ve üretim teknolojisinin geliştirilmesi

V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu "Geleneksel Süt Ürünleri", Tekirdağ, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 1998, ss.117-125

Trabzon tereyağlarının bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin tespiti

5. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 1998, ss.230-243

İçme sütüne işlenecek çiğ sütün özellikleri ve uygulanacak testler

Ulusal Süt ve ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 21 - 22 Haziran 1996, ss.49-64 Creative Commons License

Meyve çeşidi ve muhafaza süresinin meyveli yoğurtların duyusal fiziksel ve kimyasal özellikleri üzerine etkisi

II. Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi- Uluslararası katılımlı, Ankara, Türkiye, 12 - 14 Nisan 1995

Yoğurdun insan sağlığındaki rolü ve önemi

III. Milli Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 2 - 03 Haziran 1994

Kitap & Kitap Bölümleri

Gıda Katkı Maddeleri (7. Bölüm)

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, ŞANLIBABA Pınar,GÜÇER Yalçın, Editör, Nobel, Ankara, ss.171-194, 2022

Türkiye Peynirleri (19. Bölüm)

Peynir Biliminin Temelleri, Adnan Hayaloğlu,Barbaros Özer, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.739-778, 2021

Gıda Katkı Maddeleri

Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Ofset Tesisi, Erzurum, 2015

Organik Gıda Üretimi ve Gıda Katkı Maddeleri (6. Bölüm)

Organik Tarım, RAMAZAN ÇAKMAKÇI, ÜMMÜGÜLSÜM ERDOĞAN, Editör, Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Ofset Tesisi, Erzurum, ss.251-266, 2015

Metrikler

Yayın

306

Atıf (WoS)

960

H-İndeks (WoS)

19

Atıf (Scopus)

1249

H-İndeks (Scopus)

20

Atıf (Scholar)

3720

H-İndeks (Scholar)

35

Atıf (TrDizin)

56

H-İndeks (TrDizin)

4

Proje

25

Tez Danışmanlığı

22

Açık Erişim

7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları