SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Shelf life and quality of probiotic yogurt produced with Lactobacillus acidophilus and Gobdin
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.53, sa.3, ss.776-783, 2018 (SCI-Expanded)
Probiotic Shelf-life, Mineral Contents and Others Properties ofProbiotic Yogurts Supplemented with Corn Flour
Tarim Bilimleri Dergisi-Journal Of Agricultural Sciences
, cilt.23, ss.472-481, 2017 (SCI-Expanded)
Determination of the Adulteration of Butter with Margarine by Using Fat Constants
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI
, cilt.22, sa.1, ss.1-8, 2016 (SCI-Expanded)
Antioxidant capacity and functionality of oleaster (Elaeagnus angustifolia L.) flour and crust in a new kind of fruity ice cream
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.50, sa.2, ss.472-481, 2015 (SCI-Expanded)
Chemical and microbiological status and volatile profiles of mouldy Civil cheese, a Turkish mould-ripened variety
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.47, sa.11, ss.2405-2412, 2012 (SCI-Expanded)
Effect of Thymus haussknechtii and Origanum acutidens essential oils on the stability of cow milk butter
EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.111, sa.11, ss.1118-1123, 2009 (SCI-Expanded)
Influence of different light sources illumination intensities andstorage times on the vitamin C content in pasteurized milk
Turkish Journal Of Veterinary Sciences
, cilt.29, ss.1097-1100, 2005 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Ardahan Göbek Kaşar Peynirinin Mikrobiyolojik, Fizikokimyasal ve Duyusal Özellikleri
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURAL AND NATURAL SCIENCE
, cilt.10, sa.2, ss.274-282, 2023 (Hakemli Dergi)
Erzurum’un coğrafi işaret tescili almış ürünleri: Güncel bir bakış ve öneriler
ATA- GIDA Dergisi
, cilt.1, sa.2, ss.1-12, 2022 (Hakemli Dergi)
Physicochemical Properties of Fatty and Low-Fat White Cheese Produced with Cultures Forming Exopolysaccharide
World Journal of Food and Nutrition (WJFN)
, cilt.2, sa.1, ss.1-7, 2022 (Hakemli Dergi)
Zeytin (Olea europaea L.) yaprağının gonksiyonel özellikleri ve gıdalarda kullanım potansiyeli 46 (6) 1481-1493
Gıda The Journal of Food
, cilt.46, sa.6, ss.1481-1492, 2021 (Hakemli Dergi)
Erzincan Geleneksel Dut Pekmezinin Bazı Fiziksel, Kimyasal ve Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
, cilt.9, sa.-4, ss.181-190, 2021 (Hakemli Dergi)
Comparison of some quality properties of Erzincan Tulum cheese produced from raw and pasteurized Akkaraman sheep milk
Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi
, cilt.7, sa.4, ss.972-982, 2020 (Hakemli Dergi)
Farklı starter kültürler ile yoğurt ve kremadan üretilen tereyağlarının oksidasyon stabilitesi ve bazı özellikleri
Akademik Gıda
, cilt.18, sa.3, ss.279-287, 2020 (Hakemli Dergi)
Erzurum’da açık olarak satışa sunulan çiğ sütlerin bazı hileler ve kalite özellikleri yönünden araştırılması - İlgili tebliğ ile karşılaştırılması
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.50, sa.3, ss.255-262, 2019 (Hakemli Dergi)
Erzurum Çevresindeki Peynir İşletmelerinde Kullanılan Peynir MayalarınınMikrobiyolojik, Duyusal ve Teknolojik Özellikleri
Akademik Gıda
, cilt.17, sa.1, ss.30-37, 2019 (Hakemli Dergi)
Peynir Üretimi İçin Sütü Pıhtılaştıran Enzimlere Genel Bir Bakış ve Güncel Gelişmeler
Akademik Gıda
, cilt.15, ss.396-408, 2017 (Hakemli Dergi)
Çoruh Vadisinin Yabani Meyveleri
BİBAD- Biyoloji Bilimleri Araştırma Dergisi
, cilt.7, ss.49-52, 2015 (Hakemli Dergi)
Tüketici şüpheleri ve gıda katkı maddeleri
Bizim Market
, cilt.2004, ss.2426, 2015 (Hakemsiz Dergi)
Pastörize sütlerde B2 vitamininin tahrip olması üzerine ışık kaynağı ışık şiddeti ve muhafaza süresinin etkisi
Gıda
, cilt.28, ss.461-465, 2014 (Hakemli Dergi)
Süt bileşenleri üzerine ısıl işlemin etkileri ve besin değeri konusunda değerlendirmeler
Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi
, cilt.5, ss.162-165, 2012 (Hakemli Dergi)
Yağ asitlerinin sağlık ve beslenme üzerine etkileri
Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi
, cilt.5, ss.133-137, 2012 (Hakemli Dergi)
Yağ asitlerinin sağlık ve beslenme üzerine etkilerine genel bir bakış
Akademik Gıda
, cilt.10, ss.103-113, 2012 (Hakemli Dergi)
Çörekotu Nigella sativa L Bileşimi Gıda Sanayinde Kullanımı ve Sağlık Üzerine Etkileri
Akademik Gıda
, cilt.9, ss.61-69, 2011 (Hakemli Dergi)
Gıda Katkı Maddesi Olarak Parlatıcılar
Akademik Gıda
, cilt.6, sa.1, ss.17-22, 2008 (Hakemli Dergi)
Gıda katkı maddesi olarak Parlatıcılar
Akademik Gıda
, cilt.6, ss.17-22, 2008 (Hakemli Dergi)
Süt ve yoğurdun B2 vitamini ve bazı mikroorganizma içeriğinin muhafaza süresince değişimi
GIDA
, cilt.242, sa.3, ss.62-65, 2005 (Hakemli Dergi)
Sarımsak Bileşimi gıda sanayiinde kullanımı ve sağlık üzerine etkileri
Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi
, cilt.8, ss.20-28, 2005 (Hakemli Dergi)
Yoğurdun yararları ne kadar tekrarlansa yine de az
Hasad Gıda
, cilt.20, ss.10-15, 2005 (Hakemli Dergi)
Peyniraltı suyu proteinlerinin bazı gıdalarda sağladığı fonksiyonel ve besinsel avantajlar
Dünya Gıda
, ss.81-84, 2002 (Hakemli Dergi)
Yoğurdun antikanserojenik özelliği
Dünya Gıda Derg.
, ss.70-72, 2000 (Hakemli Dergi)
Türkiye nin bazı yöresel peynirlerinin üretim teknolojileri ve bileşimleri
Tarım ve Mühendislik
, ss.49-54, 1998 (Hakemli Dergi)
Kaşar peynirinin hızlı olgunlaştırılmasında proteaz ve lipaz enzimlerinin farklı metotlarla kullanımı I Peynirlerin fiziksel ve kimyasal özellikleri
Gıda
, cilt.23, ss.291-301, 1998 (Hakemli Dergi)
Karın Kaymağı peynirinin mikrobiyolojik özellikleri
Süt Teknolojisi Derg.
, cilt.1, ss.26-31, 1997 (Hakemli Dergi)
Küfle olgunlaştırılan bazı bitkisel ve hayvansal gıdalar
Gıda
, cilt.22, ss.279-285, 1996 (Hakemli Dergi)
Peynir lezzeti ve oluşumu II
Gıda
, cilt.21, ss.269-272, 1996 (Hakemli Dergi)
Peynir lezzeti ve oluşumu I
Gıda
, cilt.21, sa.4, ss.261-268, 1996 (Hakemli Dergi)
Isıl işlem ve depolamanın pastörize ve sterilize sütlerde vitamin kayıpları üzerine etkisi
Süt Teknolojisi
, cilt.1, ss.46-49, 1996 (Hakemli Dergi)
Meyve çeşidi ve muhafaza süresinin meyveli yoğurtların bazı kalite kriterleri üzerine etkisi
Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Derg.
, cilt.28, ss.390-404, 1996 (Hakemli Dergi)
Urfa peynirinin yapılışı ve bileşimi üzerine araştırmalar
Selçuk Üniv. Ziraat Fak. Derg.
, cilt.10, ss.115-124, 1996 (Hakemli Dergi)
Peynirde acı tat oluşumu etki eden faktörler ve kontrolü
Atatürk Üniv. Zir. Fak. Derg.
, cilt.26, ss.385-399, 1995 (Hakemli Dergi)
Karın kaymağı peynirinin üretim tekniği ve bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri
Gıda
, cilt.20, ss.199-203, 1995 (Hakemli Dergi)
Mayalama sıcaklığı ve CaCl2 ilavesinin sütün peynir mayası rennet ile pıhtılaşması ve pıhtının çeşitli özellikleri üzerine etkisi
Standard Ekonomik ve Teknik Dergi
, cilt.34, ss.90-94, 1995 (Hakemli Dergi)
Gıda katkı maddesi olarak fosfatlar
Gıda
, cilt.19, ss.63-71, 1994 (Hakemli Dergi)
Salamura tuz oranı ve olgunlaşma süresinin CaCl2 ve lesitin ilavesiyle üretilen Beyaz Salamura peynir kalitesine etkisi Gıda 18 1 21 28
Gıda
, cilt.18, ss.21-28, 1993 (Hakemli Dergi)
Beyaz peynir üretiminde süte farklı seviyelerde katılan CaCl2 ve lesitinin peynir suyu bileşimi ve peynir verimine etkisi
Doğa-Tr. J. of Veterinary and Animal Sci.
, cilt.17, ss.25-30, 1993 (Hakemli Dergi)
İnsan beslenmesinde yoğurdun yeri ve önemi
Standard Ekonomik ve Teknik Dergi
, cilt.384, ss.29-35, 1993 (Hakemli Dergi)
İnek sütünden farklı seviyelerde CaCl2 ve lesitin ilavesiyle üretilen Beyaz peynirlerde bazı kalite kriterlerinin tespiti
Doğa-Tr.J.of Veterinary and Animal Sci.
, cilt.17, ss.31-38, 1993 (Hakemli Dergi)
Gıdalarda kısaca oksidasyon antioksidantlar ve gıda sanayiinde kullanımları
Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Derg.
, cilt.23, ss.174-192, 1992 (Hakemli Dergi)
Erzincan Tulum Şavak peynirinin yapılışı duyusal fiziksel ve kimyasal özellikleri üzerine bir araştırma
Gıda
, cilt.16, ss.295-302, 1991 (Hakemli Dergi)
Erzincan Tulum Şavak peynirinin mikrobiyolojik özellikleri
Doğa-Tr. J. of Veterinary and Animal Sci.
, cilt.16, ss.41-50, 1991 (Hakemli Dergi)
Peynir randımanını artıran bazı uygulamalar
Gıda Sanayii Derg.
, cilt.22, ss.49-52, 1991 (Hakemli Dergi)
Gıda sanayiinde antimikrobiyal maddeler ve kullanımları
Araştırma Dergisi
, cilt.3, ss.27-32, 1991 (Hakemli Dergi)
Süttozu ve lesitin kullanımının yoğurt kalitesine etkisi
Gıda
, cilt.14, ss.301-307, 1989 (Hakemli Dergi)
Peynir suyu ve kullanım imkanları
Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Derg.
, cilt.18, ss.133-144, 1987 (Hakemli Dergi)
Kurutun yapılışı ve bileşimi üzerine bir araştırma
Gıda
, cilt.12, ss.185-191, 1987 (Hakemli Dergi)
Yozgat Çanak peynirinin yapılışı bileşimi ve olgunlaştırılması
Gıda
, cilt.9, ss.231-238, 1984 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Agrı-Food Strategies For A Sustainable Future
8. ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR VE İNOVASYON KONGRESİ, Baku, Azerbaycan, 22 - 23 Haziran 2024, ss.25-30
“SUMAC” As A Functional Herbal Material
8. ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR VE İNOVASYON KONGRESİ, Baku, Azerbaycan, 22 - 23 Haziran 2024, ss.10-15
Yusufeli'nin Coğrafi İşaret Potansiyeli Yüksek GıdalarıI
3. Yusufeli Sempozyumu, Artvin, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2023, ss.247-253
PREBİYOTİK VE PROBİYOTİKLER: FONKSİYONLARI VE İNSAN SAĞLIĞINA YARARLARI
INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS-V (GANUD-V), İstanbul, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2023, ss.30-36
LAKTOZSUZ VE DÜŞÜK LAKTOZLU SÜT ÜRÜNLERİNİN İNSAN BESLENMESİNDEKİ YERİ VE ÖNEMİ
INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS-V (GANUD-V), İstanbul, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2023, ss.50-57
KEMİK SAĞLIĞI VE OSTEOPOROZ ÜZERİNE SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ İLE BESLENMENİN ETKİLERİ
INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS-V (GANUD-V), İstanbul, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2023, ss.45-56
FONKSİYONEL GIDA ENDÜSTRİSİNDE YENİ BİR TREND: PROBİYOTİK MAYA SACCHAROMYCES BOULARDİİ
INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS-V (GANUD-V), İstanbul, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2023, ss.15-20
Portakal (Citrus sinensis) ve Limon (Citrus limonum) Kabuklarının Biyoaktif Özellikleri ve Süt Ürünlerinin Geliştirilmesinde Kullanım Potansiyeli
2. ULUSLARARASI GELENEKSEL GIDALAR VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENME SEMPOZYUMU, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, ss.20-26
Koruyucu, zenginleştirici ve olağanüstü biyolojik özellikleriyle fonksiyonel gıdalar için bir bileşen olarak ısırgan
2. ULUSLARARASI GELENEKSEL GIDALAR VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENME SEMPOZYUMU, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, ss.10-16
YÜKSELEN BİR GIDA / GIDA BİLEŞENİ: İĞDE (Elaeagnus angustifolia L.)
ULUSLARARASI GIDA ARAŞTIRMALARI KONGRESİ ICONFOOD'23, Sivas, Türkiye, 4 - 06 Ekim 2023, ss.12-19
ERZİNCAN TULUM PEYNİRİ ÜZERİNE SON DEĞERLENDİRMELER ve YAYLALARDA GELENEKSEL - ORİJİNAL ÜRETİMİNDEN KESİTLER
ULUSLARARASI GIDA ARAŞTIRMALARI KONGRESİ ICONFOOD'23, Sivas, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2023, ss.16-22
Lipophilic antioxidants of milk and their benefits to human health
International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress (TARGID), Kütahya, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2022, ss.210-216
Geographical Indication Ayran and Yogurts of Türkiye
International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress (TARGID), Kütahya, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2022, ss.100-111
Monosodium Glutamate (MSG) as A Food Additive and Comments on Its Use
4th International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2022, ss.1-10
Future and trends of sustainable agricultural production and food systems
4th International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2022, ss.25-35
A Traditional Snack in Erzincan Region: “Çiğit”
4th International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2022, ss.11-21
Goat Milk
4. INTERNATIONAL PALANDOKEN SCIENTIFIC STUDIES CONGRESS, Erzurum, Türkiye, 28 - 29 Nisan 2022, ss.1-10
THE CONCEPT OF GEOGRAPHICAL INDICATION AND GEOGRAPHICAL INDICATION PRODUCTS OF ERZURUM (Coğrafi İşaret Kavramı ve Erzurum'un Coğrafi İşaretli Ürünleri)
4. INTERNATIONAL PALANDOKEN SCIENTIFIC STUDIES CONGRESS, Erzurum, Türkiye, 28 - 29 Nisan 2022, ss.11-15
Çiğ süt çeşit ve kalitesi ile ürün verim ve kalitesi ilgisi
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.413
Gıdalarda renk ve renk ölçümü
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 22 Ekim 2020, ss.412
Maillard Reaksiyonu ve Süt Ürünlerinde Reaksiyonu Etkileyen Faktörler
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020
Coğrafi işaret ve Türkiye’xxnin Coğrafi İşaretli Peynirleri
Türkiye 13. Gıda Kongresi, 21 - 23 Ekim 2020
Effects of Organic and Conventional Production Systems on Food and Environmental Quality and Sustainability.
International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences (ICOFAAS 2019), Antalya, Türkiye, 8 - 11 Kasım 2019, ss.283-286
Food additives and consumer doubts
5th International Eurasian Congress on Natural Nutrition, Healthy Life Sport (NATURAL 2019), Ankara, Türkiye, 2 - 06 Ekim 2019
Süt ve ürünlerinde doğru zannedilen yanlışlar.
5th International Eurasian Congress on Natural Nutrition, Healthy Life Sport (NATURAL 2019), Ankara, Türkiye, 2 - 06 Ekim 2019
Moldy cheeses and Tulum cheeses: Moldy Civil and Erzincan Tulum cheeses True known mistakes.
5th International Eurasian Congress on Natural Nutrition, Healthy Life Sport (NATURAL 2019), Ankara, Türkiye, 2 - 06 Ekim 2019
Catechin contents of probiotic yogurts produced with green tea powder
3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019
Shelf life of probiotic ice cream produced with cinnamon.
3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2019), Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019
Functional foods as milk and dairy foods.
3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2019), Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019
Microbiological properties of Tulum cheeses produced from raw and pasteurized Akkaraman sheep’s milk during the ripening.
3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2019), Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019
Shelf life of probiotic ice cream produced with cinnamon
3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2019), Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.330
Erzurum’da açık olarak satışa sunulan çiğ sütlerin bazı hileler ve kalite özellikleri yönünden incelenmesi - Bir güncelleme
2. ULUSAL SÜTÇÜLÜK KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.210
Orijinal üretim teknolojileriyle Erzincan Tulum ve Erzurum Civil peynirleri.
2. ULUSAL SÜTÇÜLÜK KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.31-32
Üretilecek ürüne özgü çiğ süt seçimi
4. Anadolu Tarım, Gıda, Biyoloji ve Çevre Kongresi, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019
Gıda Katkı Maddesi Algısı: Doğru Zannedilen Yanlışlar
4. Anadolu Tarım, Gıda, Biyoloji ve Çevre Kongresi, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019
Erzincan Tulum Peyniri Üretiminde Kullanılan Geleneksel Ve Ticari Sıvı Peynir Mayalarının Proteoliz Üzerine Etkisi
4. Anadolu Tarım, Gıda, Biyoloji ve Çevre Kongresi, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019
An overview of probiotics
International Congress on Engineering and Life Science, Kastamonu, Türkiye, 11 - 14 Nisan 2019
Mouldy Civil cheese: Manufacture, chemical properties and recently studies.
International Congress on Engineering and Life Science (ICELIS 2019), Kastamonu, Türkiye, 11 - 14 Nisan 2019, ss.144-147
Determination of the differences in the composition of Erzincan Tulum cheeses produced from raw and pasteurized sheep’s milks during ripening.
International Congress on Engineering and Life Science (ICELIS 2019), Kastamonu, Türkiye, 11 - 14 Nisan 2019, ss.94-97
Erzincan Tulum Cheese Production and the Images from the Plateaus in the OriginalProduction Area
INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.785-789
Attention to Saffron (Crocus sativus L.) with Various Aspects and Possibility of Growing inKastamonu
INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.961-963
Probiotic ice cream produced with green tea powder
Innovations in Food Science and Human Nutrition, Roma, İtalya, 13 - 15 Eylül 2018
Assesment and principles of environmentally sustainable food and agriculture systems
Innovations in Food Science and Human Nutrition, Roma, İtalya, 13 - 15 Eylül 2018
Mouldy Civil cheese, a Turkish mould-ripened variety
Innovations in Food and Human Nutrition, Roma, İtalya, 13 - 15 Eylül 2018
Traditional Turkish Dessert Food: Gobdin
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.300
Comparison of the quality and nutritional parameters of food in organic and conventional production systems.
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018
Comparison of the quality and nutritional parameters of food in organic and conventional production systems
The 4th International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.43
Erzincan Tulum cheese: General aspects and developments in the researches of the cheese
The 4th International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.275
A comparative study on proteolysis and sensory properties of traditional Erzincan Tulum cheese produced with commercial and homemade rennets
The 4th International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.72
Yeşil çay ve insan sağlığına yararları
International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.514
Food Color and Vegetable Sources Used as Color Material in Food Industry
International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.467
Lactobacillus acidophilus ile üretilen yoğurtların probiyotik raf ömrünün tespiti.
International Conference on Advanced Engineering Technologies, ICADET’17, Bayburt, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017, ss.1490-1491
Lactose-Hydrolyzed Milk and Milk Products
II. International Conference on Advanced Engineering Technologies- ICADET’xx2017, Bayburt, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017, ss.1608
Determination of some properties of rennet used in cheese production around Erzurum - An update
International Conference on Advanced Engineering Technologies, ICADET’17, Bayburt, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017, ss.1611
A comparative study on some properties and oxidation stability during storage of butter produced from different animals’ milk: An update.
15th Euro Fed Lipid Congress: Oil, fats and Lipids: New Technologies and Applications for a Healthier Life, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, ss.237
Volatile profiles during storage of butter produced from different animals’ milk.
15th Euro Fed Lipid Congress: Oil, fats and Lipids: New Technologies and Applications for a Healthier Life., Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, ss.186
Natural antioxidants compounds and applications.
15th Euro Fed Lipid Congress: Oil, fats and Lipids: New Technologies and Applications for a Healthier Life, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, ss.155
Keçi sütü ve ürünlerinin beslenme ve sağlık üzerine etkilerine genel bir bakış
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.27
Ekzopolisakkarit üreten kültürlerle üretilen Beyaz peynirlerin tekstürel, mikroyapısal ve duyusal özellikleri
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.79
Çiğ süt kalitesini etkileyen faktörler ve soğuk zincir
SÜTTE SOĞUK ZİNCİRİN SAĞLANMASI VE KALİTENİN ARTIRILMASI” ÇALIŞTAYI, Amasya, Türkiye, 20 - 21 Mayıs 2017
Various Animal Species Milk: Nutritional Value and Technological Properties
International Conference on Advances and Innovations in Engineering, Elazığ, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.692-698
Changes in some quality characteristics of Erzincan Tulum (Şavak) cheeses ripened in goat’s skins and plastic barrels
International Conference on Advances and Innovations in Engineering, Elazığ, Türkiye, 10 Mayıs 2017, ss.672
Sarımsak (Allium sativum L.) ve ürünlerine genel bir bakış.
Uluslararası Taşköprü Pompeiopolis Bilim Kültür Sanat Araştırmaları Sempozyumu (International Taşköprü Pompeiopolis Science Cultural Arts Research Symposium), Kastamonu, Türkiye, 10 - 12 Nisan 2017, ss.117-118
Gelatin A general overview of the properties and use in food industry
International Congress on Food of Animal Origin, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016
Comparing of oxidation of yogurt and cream butters poduced with different starter cultures during the storage period
International Congress on Food of Animal Origin, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016
The determination of shelf life and some quality characteristics of yoghurts produced with the addition of probiotic bacteria and Gobdin
International Congress on Food of Animal Origin, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016
Süt ürünlerinde diyet lifi kullanımının fonksiyonerliği ve sağlık üzerine etkileri
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016
Süt pıhtılaştıran enzimlerdeki gelişmeler
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016
The Importance of local foods in tourism Erzincan sample
Uluslararası Erzincan Sempozyumu, Erzincan, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2016, cilt.2, ss.999-1004
Production technique and characteristics of Erzincan Tulum cheese
Uluslararası Erzincan Sempozyumu, Erzincan, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2016, cilt.3, ss.835-842
Probiotic strawbery yoghurts Probiotic properties and microbiological chemical and sensory qualities
International Conference on Nutraticals and Functional Foods, Kalamata, Yunanistan, 7 - 09 Temmuz 2016
Şavak Tulum peyniri
Elazığ Peynir Paneli, Elazığ, Türkiye, 31 Mayıs 2016
Some of criteria about Turkish food codex communiquéon honey
13th Asian Apicultural Association Conference, Cidde, Suudi Arabistan, 24 - 26 Nisan 2016
Summary information about compositional nutritionaland functional properties of honey
13th Asian Apicultural Association Conference, Cidde, Suudi Arabistan, 24 - 26 Nisan 2016
Kaliteli ve Sağlıklı Süt Ürünleri Panelist Panel 19 11 2015
Erzurum İli Süt Üretiminde Soğuk Zincir, Erzurum, Türkiye, 19 Kasım 2015
Ülkemizde peynir bilimi ve teknolojisindeki gelişmeler
Mühendislikte Yeni Teknolojiler (MYT 2015), Bayburt, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2015
Erzincan Kemah Cheese Halva and its physical chemical and sensory properties
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015
The gross chemical composition microbiological and sensory qualities of Ardahan Göbek Kaşarı cheese
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015
Effect of ripening period on microbiological physical and chemical quality characteristics of Erzincan Tulum Şavak cheese ripened in goat s skin
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Cacasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015
Individual free amino acid and peptide profiles of mould ripened Civil cheese made using selected strains of Penicillium roqueforti
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015
Probiotic and sensory properties of yoghurt supplemented with Lactobacillus acidophilus strain and green tea
Third International Congress on CoCoa Coffee and Tea 2015, Aveiro, Portekiz, 22 - 24 Haziran 2015
Effects of Lactobacillus acidophilus strain and green tea on some properties of yoghurts
Third International Congress on CoCoa Coffee and Tea 2015, Aveiro, Portekiz, 22 - 24 Haziran 2015
Gıda katkı maddesi algısı ve ülkemizde doğal ve yapay gıda katkı maddesi kullanımına genel bir bakış
Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi' 2015, Sapanca, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015
Organik ve geleneksel süte genel bir bakış
Ekoloji 2015 Sempozyumu Bildiri Özeti Kitapçığı, Sinop, Türkiye, 6 - 09 Mayıs 2015
Distinguished local food Köpüklü Orcik
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015
Erzincan Tulum peyniri üretim teknolojisi
Tulum Peyniri Çalıştayı, Erzincan, Türkiye, 16 - 17 Mart 2015
Yeni Bir Dondurma Çeşidi Üretiminde Kumkuat (Fortunella Margarita)'ın Kullanım İmkanları
Gıda Mühendisliği 5. Öğrenci Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 25 Mayıs 2014, ss.95
Yeni Bir Dondurma Çeşidi Üretiminde Kumkuat (Fortunella margarita)‘In Kullanim İmkanlari
Gıda Mühendisliği 5. Öğrenci Kongresi, Türkiye, 24 - 25 Nisan 2014
Çoruh Vadisinde gıda ve gıda katkı amaçlı kullanılabilen bitkisel kaynaklar
Ekoloji 2014 Sempozyumu, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 1 - 04 Mayıs 2014
Yeni bir dondurma çeşidi üretiminde kumkuat Fortunella margarita ın kullanım imkanları Poster üçüncülüğü
5. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 25 Nisan 2014
Geleneksel gıdalar ve organik tarım P 286 17 19 Nisan 2014 Adana
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014
Çiğ koyun sütünden üretilen Erzincan Tulum peynirinde olgunlaşma süresince aroma bileşiklerindeki değişim P 287 4 Geleneksel Gıdalar Smpozyumu Adana
4. Geleneksel Gıdalar Smpozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014
Capable of some mycotoxins production of Penicillium roqueforti strains isolated moldy Civil cheese
2013 EFFoST Annual meeting: Bio-based Technologies in the Context of European Food Innovation Systems, Bologna, İtalya, 12 - 15 Kasım 2013
Safety in terms of some toxins of Mouldy Civil cheese ripened by defined strains of Penicillium roqueforti
The 2nd International Symposium on " Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga (Ohrid Lake), Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.27
Tel kadayıf a Turkish dessert production consumption and the use of whey
The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga (Ohrid Lake), Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.225
An in vitro investigation of antimicrobial activity of black cumin Nigella sativa L essential oil
1 st Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants (MESMAP, 2013, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 17 - 20 Nisan 2013, ss.237
Çörekotu Nigella sativa L ilavesinin Erzincan Tulum peynirinde antimikrobiyal etkisinin araştırılması
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu., Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012
Yeni bir stabilizatör olarak kenger Gundelia tournefortii L in dondurma üretiminde kullanılabilme imkanlarının araştırılması
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012
Potansiyel Küflü Peynirimiz: Bir Penicillium roqueforti Suşu ile Olgunlaştırılan Civil Peynirlerde Proteoliz, Mikrobiyolojik Durum ve Uçucu Bileşenler
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu,, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, ss.14-15
Yoğurt ve kremadan farklı kültür kombinasyonları ile üretilen tereyağlarında bazı kalite özelliklerinin tespiti
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012
Süt Ürünlerinin Duyusal Kalitesi Üzerine Balık Yağı Kullanımının Etkisi
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
Mikrobiyal bir polisakkarit Ksantan gam ve gıda katkı maddesi olarak kullanımı
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
Süt Ürünlerinin Duyusal Kalitesi Üzerine Balık Yağı Kullanımının Etkisi
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.283
Kuzu Gömlek Sarma pilavı
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.790
Küflü Civil Peynirin Kimyasal Kompozisyonu ve Uçucu Aroma Bileşenleri 3 Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012
Erzincan Tulum Şavak Peyniri ve Benzeri Peynirlerimiz
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012
Kolostrumdan yapılan fonksiyonel bir ürün Ağuz
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012
Yağ asitlerinin sağlık ve beslenme üzerine etkileri
Tarım Kongresi, Çankırı, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2012
Süt ve süt ürünlerinde fenolik maddelerin önemi ve kullanımı
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011
Çörekotu Bileşimi ve önemi
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 Kasım 2010 - 26 Kasım 2011
Chemistry, Microbiology and Volatile Profiles of Butter made using Cream or Yogurt in Turkey
9th Euro Fed Lipid Congress, Rotterdam, Hollanda, 18 - 21 Eylül 2011
Küflü Civil peynirin mikrobiyolojik özellikleri
1. Uluslararası Adriyatik’ten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2011
Morphotypic molecular and mycotoxicologic properties of dominant fungi from Mouldy Civil cheese
11 th Egyptian Conference of Dairy Science and Technology, Kahire, Mısır, 1 - 03 Kasım 2010, ss.10
Morphotypic and molecular identification and detection of mycotoxicologic properties of dominant filamentous fungi from mouldy Civil cheese
11th Egyptian Conference of Dairy Science and Technology, Cairo, Mısır, 1 - 03 Kasım 2010
Researches based on fat constants for determination of adulteration of butter by margarine
11 th Egyptian Conference of Dairy Science and Technology, Kahire, 1 - 03 Kasım 2010, ss.1
The effect of carrot juice and sugar on some quality properties of yogurt during the storage period
11 th Egyptian Conference of Dairy Science and Technology, Kahire, Mısır, 1 - 03 Kasım 2010, ss.78
The effect of carrot juice and sugar on some quality properties of yogurt during storage period
11th Egyptian Conference for Dairy Science and Technology, Mısır, 1 - 03 Kasım 2010, ss.19
The determination of aroma compounds of butters produced from yoghurt and cream during the storage period
9th Euro Fed Lipid Congress, Rotterdam, Hollanda, 18 Eylül 2011 - 21 Eylül 2010, ss.246
Effect of black cumin Nigella sativa L essential oil on the stability of cow milk butte
9th Euro Fed Lipid Congress, Rotterdam, Hollanda, 18 Eylül 2011 - 21 Eylül 2010, ss.247
Erzincan Tulum Peyniri Şavak Peyniri
1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu., Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.71-73
Küflü civil peynirin (Erzurum) mikrobiyolojik özellikleri
The 1st International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.319
Organik süt üretimi özellikleri ve Türkiyedeki durum
International Conference On Organic Agriculture in Scope of Environmental Problems, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 3 - 07 Şubat 2010, ss.154
Muhafaza yöntemi ve süresinin Civil peynirinin proteoliz düzeyi ve bazı kalite özelliklerine etkileri
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 19 - 21 Kasım 2009
Maillard reaksiyonu ürünlerinin antioksidan aktivitesi
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Kemer/Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.613
Bazı kekik uçucu yağlarının probiyotik mikroorganizmalar üzerine etkileri
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Kemer/Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.611
Lactobacillus acidophilus DSMZ 20079 suşunun safra tuzlarına karşı dayanıklılığının belirlenmesi
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Kemer/Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.547
Our Local Milk Product: “İspir Kaymağı
International Rural Development Symposium’09, İspir/ERZURUM, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2009
Gıda katkı maddeleri
International Rural Development Symposium’xx09, Erzurum, Eylül 2009, İspir/ERZURUM, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2009
Şirdenden Geleneksel Olarak Üretilen Sıvı Peynir Mayalarının Bazı Kalite Özellikleri
2. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009
Unutulmakta olan geleneksel peynirlerimizden Kırmızı Peynir ve bazı özellikleri
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.847-850
Karın Kaymağı peyniri
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.743-745
İspir Kaymağı Yapılışı ve bazı özellikleri üzerine araştırmalar
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009
Çakmakçı S., Tosun, M., Çakmakçı, R.,2009. Kızılcıklı Pekmez. , 27–29 Mayıs, 96, Van.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.96
Her yönüyle Erzincan Tulum Peyniri
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.750-753
Kızılcıklı Pekmez.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.96
Civil Peynir ve bazı özellikleri
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.746-749
Tereyağı krema ve sade yağda aroma bileşenleri
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009
Bazı probiyotik bakterilerin Dondurma üretiminde kullanımı
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.43-44
Effect of essential oils Thymus haussknechtii and Origanum acutidens on butter stability
6 th Euro Fed Lipid Congress: Oils, Fats and Lipids in the 3rd Millennium, Atina, Yunanistan, 7 - 10 Eylül 2008, ss.148
Peynirde olgunlaşma
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.761-762
Probiyotiklerin patojenlerle rekabeti ve bazı sindirim sistemi bozukluklarına etkileri
10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.765-768
Probiyotik Bakterilerin Bağışıklık Sistemi Üzerine Etkileri
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.763
Bifidobacterium bifidum DSMZ 20056 un Asitlige Dirençliliğinin Belirlenmes
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.769-772
Functional and nutritional properties of lecithin
2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007
Determination of acid stability of Lactobacillus acidophilus DSMZ 20079
2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007
Determination of L acidophilus DSMZ 20079
2nd International Congress on Food and Nutrition, 24 - 26 Eylül 2007, ss.197
Farklı oranda sarımsak Allium sativum L ilavesinin set ve stirred tipi yoğurtların bazı özellikleri ve raf ömrüne etkisi
Tükiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.865
Farklı probiyotik bakterilerle üretilen muzlu yoğurtların bazı kalite özelliklerinin muhafaza süresince değişimi
9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.811
Organik gıda üretimi ve gıda katkı maddeleri
4. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2005, ss.387-400
The last condition of microorganism content of Tulum cheeses marketing in Turkey
International Dairy Symposium Recent Developments in Dairy Science and Technology, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, ss.96-99
The effect of tocopherol BHA and BHT on the TBA number and amounts of antioxidant residue in butter samples stored at different temperatures
3. NIZO dairy Conference, Papendal, Hollanda, 11 - 13 Haziran 2003
Probiyotik bakterilerin dondurma üretiminde kullanımı
Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu- SEYES, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.277-281
Trabzon tereyağlarının yağ asidi kompozisyonunun tespiti
Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu- SEYES, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.363-365
Sütte antibiyotik aranmasında kromatografik yöntemler
Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu-SEYES, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.143-148
Süt ve ürünlerinde ultrason uygulamaları
Türkiye 7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2002, ss.821-828
Erzincan Şavak Tulum peynirinden izole edilen Lactobacillus ların Mikrobiyal İdentifikasyon Sistem MIS kullanılarak tanımlanması
Türkiye 7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 Mayıs - 24 Ekim 2002, ss.407-414
Molecular identification of bacterial and fungal species isolated from spoiled butter samples
1. Eurasian Congress on Molecular Biotechnology, Trabzon, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2001
Süt ve yoğurdun B2 vitamini ve bazı mikroorganizma içeriğinin muhafaza süresince değişimi
XII. Biyoteknoloji Kongresi, Ayvalık/Balıkesir, Türkiye, 17 - 21 Eylül 2001
The effects of various light source illumination intensity and storage period on the B2 and C vitamins losses in pasteurized milk
Blacksea and Central Asian Symposium on Food Technology, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Eylül 2000, ss.52
Süt işletmelerimizde kullanılan ticari sıvı peynir mayalarının bazı mikroorganizma içeriği
VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu Tebliğler Kitabı ”Süt Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 2000, ss.489-492
Tereyağında antioksidan kullanımı
VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu Tebliğler Kitabı "Süt Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 26 Mayıs 2000, ss.458-464
Yoğurdun antitümör ve antikanserojenik özelliği
2000'li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Türkiye, 18 - 21 Ekim 1999, ss.69
Peyniraltı suyu proteinlerinin bazı gıdalardaki fonksiyonel ve besinsel özellikleri
2000'li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi,, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, ss.72
Erzincan Tulum (Şavak) peynirinin bazı kalite kriterleri üzerine ambalaj materyali ve olgunlaşma süresinin etkisi
Doğu Anadolu Tarım Kongresi, Erzurum, Türkiye, 14 - 18 Eylül 1998, ss.1687-1698
Kaşar peynirinde olgunlaşma derecesi ve kazein fraksiyonları üzerine proteaz ve lipaz kullanımının etkisi
Gıda Mühendisliği Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 16 - 18 Haziran 1998
Trabzon tereyağlarının bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin tespiti
5. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 1998, ss.230-243
Erzincan Tulum Şavak Peynirinin geleneksel metotla üretimi ve üretim teknolojisinin geliştirilmesi
V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu "Geleneksel Süt Ürünleri", Tekirdağ, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 1998, ss.117-125
Ambalaj Materyali ve olgunlaşma süresinin Tulum peynirlerinin bazı mikroorganizma içeriğine etkisi
10. KÜKEM Kongresi, Mersin, Türkiye, 4 - 06 Haziran 1997, ss.1
Ambalaj materyali ve olgunlaşma süresinin Tulum peynirlerinin bazı mikroorganizma içeriğine etkisi
10. KÜKEM Kongresi, Mersin, Türkiye, 4 - 06 Haziran 1997, ss.1
Mayalama sıcaklığı ve CaCl2 ilavesinin sütün peynir mayası rennet ile pıhtılaşması ve pıhtının çeşitli özellikleri üzerine etkisi
II. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 8 - 10 Kasım 1995
Meyve çeşidi ve muhafaza süresinin meyveli yoğurtların duyusal fiziksel ve kimyasal özellikleri üzerine etkisi
II. Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi- Uluslararası katılımlı, Ankara, Türkiye, 12 - 14 Nisan 1995
Yoğurdun insan sağlığındaki rolü ve önemi
III. Milli Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 2 - 03 Haziran 1994
Kitap & Kitap Bölümleri
Gıda Katkı Maddeleri (7. Bölüm)
Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, ŞANLIBABA Pınar,GÜÇER Yalçın, Editör, Nobel, Ankara, ss.171-194, 2022
Türkiye Peynirleri (19. Bölüm)
Peynir Biliminin Temelleri, Adnan Hayaloğlu,Barbaros Özer, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.739-778, 2021
Gıda Katkı Maddeleri
Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Ofset Tesisi, Erzurum, 2015
Organik Gıda Üretimi ve Gıda Katkı Maddeleri (6. Bölüm)
Organik Tarım, RAMAZAN ÇAKMAKÇI, ÜMMÜGÜLSÜM ERDOĞAN, Editör, Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Ofset Tesisi, Erzurum, ss.251-266, 2015
Süt ve Mamülleri Muayene ve Analiz Metotları Rehberi
Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Ofset Basım, Erzurum, 2012