Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

The investigation of antimicrobial activity of thyme and oregano essential oils

TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY , cilt.35, sa.2, ss.145-154, 2011 (SCI-Expanded) identifier identifier
Plum Print visual indicator of research metrics
PlumX Metrics
  • Citations
    • Citation Indexes: 59
  • Usage
    • Abstract Views: 1031
    • Downloads: 807
  • Captures
    • Readers: 62
  • Social Media
    • Shares, Likes & Comments: 4
see details
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Peynir lezzeti ve oluşumu II

Gıda , cilt.21, ss.269-272, 1996 (Hakemli Dergi)

Peynir lezzeti ve oluşumu I

Gıda , cilt.21, sa.4, ss.261-268, 1996 (Hakemli Dergi)

Gıda katkı maddesi olarak fosfatlar

Gıda , cilt.19, ss.63-71, 1994 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

Potential and Challenges of Microorganisms as Promising Food Sources of the Future

International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences (ICOFAAS 2024), Erzurum, Türkiye, 19 - 22 Aralık 2024, (Tam Metin Bildiri)

Havuç (Daucus carota L.) Püresi İlavesiyle Üretilen Probiyotik Dondurmaların Bazı Kalite Kriterleri

2. Uluslararası Gaziantep Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 16 Aralık 2024, ss.475-484, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

KÜF İLE OLGUNLAŞTIRILAN / KÜFLÜ / BLUE PEYNİRLERE GENEL BİR BAKIŞ

GANUD-VI INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Türkiye, 20 - 22 Kasım 2024, (Tam Metin Bildiri)

PASTÖRİZE KOYUN SÜTÜNDEN ÜRETİLİP Penicillium roqueforti 41 SUŞU AŞILANAN ERZİNCAN TULUM PEYNİRİNDE BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİ VE MİKOTOKSİN VARLIĞININ TESPİTİ

GANUD-VI INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Kasım 2024, (Tam Metin Bildiri)

THE USE POTENTIAL OF GRAPE PROCESSING BY-PRODUCTS AS A SOURCE OF NUTRACEUTICAL INGREDIENTS IN THE ENRICHMENT OF FUNCTIONAL DAIRY PRODUCTS

GANUD-VI INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Kasım 2024, (Tam Metin Bildiri)

Fermente Gıdaların Bağırsak Mikrobiyotası ve Sağlık Üzerine Etkileri

6. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 07 Kasım 2024, (Tam Metin Bildiri)

The Role of Plants in Cheese Making: A review on “Beyaz Peynir (White Cheese)” as a Model Product

5th International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2024, (Tam Metin Bildiri)

Agrı-Food Strategies For A Sustainable Future

8. ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR VE İNOVASYON KONGRESİ, Baku, Azerbaycan, 22 - 23 Haziran 2024, ss.25-30, (Tam Metin Bildiri)

“SUMAC” AS A FUNCTIONAL HERBAL MATERIAL

8. INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, Baku, Azerbaycan, 22 - 23 Haziran 2024, (Tam Metin Bildiri)

Yusufeli'nin Coğrafi İşaret Potansiyeli Yüksek GıdalarıI

3. Yusufeli Sempozyumu, Artvin, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2023, ss.247-253, (Tam Metin Bildiri)

Yusufeli Yöresi Ekonomik Öneme Sahip Gıda ve Tıbbi Aromatik Bitki Potansiyeli ve Kullanım Olanakları

3. Yusufeli Kongresi, Artvin, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2023, ss.109-126, (Tam Metin Bildiri)

Fonksiyonel Gıda Endüstrisinde Yeni Bir Trend: Probiyotik Maya Saccharomyces boulardii

Ganud-V International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics, İstanbul, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2023, ss.206-214, (Tam Metin Bildiri)

KEMİK SAĞLIĞI VE OSTEOPOROZ ÜZERİNE SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ İLE BESLENMENİN ETKİLERİ EFFECTS OF NUTRITION WITH MILK AND DAIRY PRODUCTS ON BONE HEALTH AND OSTEOPOROSIS

GANUD-5 INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2023, ss.200-206, (Tam Metin Bildiri)

PREBİYOTİK VE PROBİYOTİKLER: FONKSİYONLARI VE İNSAN SAĞLIĞINA YARARLARI PREBIOTICS AND PROBIOTICS: FUNCTIONS AND BENEFITS FOR HUMAN HEALTH

GANUD-V INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, İstanbul, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2023, ss.273-279, (Tam Metin Bildiri)

PREBİYOTİK VE PROBİYOTİKLER: FONKSİYONLARI VE İNSAN SAĞLIĞINA YARARLARI

INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS-V (GANUD-V), İstanbul, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2023, ss.30-36, (Tam Metin Bildiri)

LAKTOZSUZ VE DÜŞÜK LAKTOZLU SÜT ÜRÜNLERİNİN İNSAN BESLENMESİNDEKİ YERİ VE ÖNEMİ

INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS-V (GANUD-V), İstanbul, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2023, ss.50-57, (Tam Metin Bildiri)

KEMİK SAĞLIĞI VE OSTEOPOROZ ÜZERİNE SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ İLE BESLENMENİN ETKİLERİ

INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS-V (GANUD-V), İstanbul, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2023, ss.45-56, (Tam Metin Bildiri)

FONKSİYONEL GIDA ENDÜSTRİSİNDE YENİ BİR TREND: PROBİYOTİK MAYA SACCHAROMYCES BOULARDİİ

INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS-V (GANUD-V), İstanbul, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2023, ss.15-20, (Tam Metin Bildiri)

LATEST EVALUATIONS ON ERZİNCAN TULUM CHEESE AND SECTIONS FROM ITS TRADITIONAL - ORIGINAL PRODUCTION IN THE PLATEAUS

ICONFOOD’23 2nd International Congress on Food Researches, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)

Yükselen Bir Gıda/Gıda Bileşeni: İğde (Elaeagnus angustifolia L.) AN EMERGING FOOD / FOOD INGREDIENT: OLEASTER (Elaeagnus angustifolia L.)

ICONFOOD’23 2nd International Congress on Food Researches, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)

Portakal (Citrus sinensis) ve Limon (Citrus limonum) Kabuklarının Biyoaktif Özellikleri ve Süt Ürünlerinin Geliştirilmesinde Kullanım Potansiyeli

2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, ss.534-541, (Tam Metin Bildiri)

Koruyucu, zenginleştirici ve olağanüstü özellikleriyle fonksiyonel gıdalar için bir bileşen olarak "Isırgan"

2. ULUSLARARASI GELENEKSEL GIDALAR VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENME SEMPOZYUMU (2nd International Traditional Food and Sustainable Nutrition Symposium), Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)

Koruyucu, zenginleştirici ve olağanüstü biyolojik özellikleriyle fonksiyonel gıdalar için bir bileşen olarak ısırgan

2. ULUSLARARASI GELENEKSEL GIDALAR VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENME SEMPOZYUMU, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, ss.10-16, (Tam Metin Bildiri)

YÜKSELEN BİR GIDA / GIDA BİLEŞENİ: İĞDE (Elaeagnus angustifolia L.)

ULUSLARARASI GIDA ARAŞTIRMALARI KONGRESİ ICONFOOD'23, Sivas, Türkiye, 4 - 06 Ekim 2023, ss.12-19, (Tam Metin Bildiri)

ERZİNCAN TULUM PEYNİRİ ÜZERİNE SON DEĞERLENDİRMELER ve YAYLALARDA GELENEKSEL - ORİJİNAL ÜRETİMİNDEN KESİTLER

ULUSLARARASI GIDA ARAŞTIRMALARI KONGRESİ ICONFOOD'23, Sivas, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2023, ss.16-22, (Tam Metin Bildiri)

Geographical Indication Ayran and Yogurts of Türkiye

VI. International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Kütahya, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri)

Lipophilic antioxidants of milk and their benefits to human health

VI. International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Kütahya, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Future and trends of sustainable agricultural production and food systems

4th International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2022, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Monosodium glutamate (MSG) as A Food Additive and Comments on Its Use

4th International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2022, (Tam Metin Bildiri)

A Traditional Snack in Erzincan Region: “Çiğit”

4th International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2022, (Tam Metin Bildiri)

COĞRAFİ İŞARET KAVRAMI VE ERZURUM’UN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ

4. INTERNATIONAL PALANDOKEN SCIENTIFIC STUDIES CONGRESS, Erzurum, Türkiye, 28 - 29 Nisan 2022, (Tam Metin Bildiri)

Keçi Sütü

4. INTERNATIONAL PALANDOKEN SCIENTIFIC STUDIES CONGRESS, Erzurum, Türkiye, 28 - 29 Nisan 2022, (Tam Metin Bildiri)

Goat Milk

4. INTERNATIONAL PALANDOKEN SCIENTIFIC STUDIES CONGRESS, Erzurum, Türkiye, 28 - 29 Nisan 2022, ss.1-10, (Tam Metin Bildiri)

THE CONCEPT OF GEOGRAPHICAL INDICATION AND GEOGRAPHICAL INDICATION PRODUCTS OF ERZURUM (Coğrafi İşaret Kavramı ve Erzurum'un Coğrafi İşaretli Ürünleri)

4. INTERNATIONAL PALANDOKEN SCIENTIFIC STUDIES CONGRESS, Erzurum, Türkiye, 28 - 29 Nisan 2022, ss.11-15, (Tam Metin Bildiri)

The Future Potential and Current Status of Dairyıng in Bingöl Province

ISPEC 8th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCES AND RURAL DEVELOPMENT, Bingöl, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2021, ss.908-917, (Tam Metin Bildiri)

Kekik ve Gıda Sanayinde Kullanımı

International Anatolian Congress on Medicinal and Aromatic Plants, Arapgir/ Malatya, Türkiye, 16 - 17 Kasım 2021, (Tam Metin Bildiri)

An Important Natural Resource for Health and Nutrition: Oleaster (Elaeagnus angustifolia L.)

MESMAP – 7 The Seventh International Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Kasım 2021, ss.244-253, (Tam Metin Bildiri)

THE IMPORTANCE OF MILK AND CONJUGATED LINOLEIC ACID IN HEALTH AND NUTRITION

3. International Baku Scientific Researches Conference, Baku, Azerbaycan, 15 - 16 Ekim 2021, (Tam Metin Bildiri)

FUNCTIONAL PROPERTIES AND USAGE POTENTIALS OF OLIVE (Olea europaea L.) AND WALNUT (Juglans regia L.) LEAVES

3. International Baku Scientific Researches Conference, Baku, Azerbaycan, 15 Ekim 2021, (Tam Metin Bildiri)

THE RELATIONSHIP BETWEEN COVID-19 AND SOCIAL MEDIA IN THE LIGHT OF FOOD LITERACY

5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON COVID-19 STUDIES, Ankara, Türkiye, 24 - 25 Eylül 2021, ss.399-407, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Çiğ süt çeşit ve kalitesi ile ürün verim ve kalitesi ilgisi

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.413, (Özet Bildiri)

Coğrafi işaret ve Türkiye’xxnin Coğrafi İşaretli Peynirleri

Türkiye 13. Gıda Kongresi, 21 - 23 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

Çiğ süt çeşit ve kalitesi ile ürün verim ve kalitesi ilişkisi

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

Maillard Reaksiyonu ve Süt Ürünlerinde Reaksiyonu Etkileyen Faktörler

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, (Tam Metin Bildiri)

Coğrafi işaret ve Türkiye’xxnin coğrafi işaretli peynirleri

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

Gıdalarda renk ve renk ölçümü

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

Effects of Organic and Conventional Production Systems on Food and Environmental Quality and Sustainability.

International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences (ICOFAAS 2019), Antalya, Türkiye, 8 - 11 Kasım 2019, ss.283-286, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Süt ve ürünlerinde doğru zannedilen yanlışlar.

5th International Eurasian Congress on Natural Nutrition, Healthy Life Sport (NATURAL 2019), Ankara, Türkiye, 2 - 06 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

Moldy cheeses and Tulum cheeses: Moldy Civil and Erzincan Tulum cheeses True known mistakes.

5th International Eurasian Congress on Natural Nutrition, Healthy Life Sport (NATURAL 2019), Ankara, Türkiye, 2 - 06 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

Food additives and consumer doubts

5th International Eurasian Congress on Natural Nutrition, Healthy Life Sport (NATURAL 2019), Ankara, Türkiye, 2 - 06 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

Functional foods as milk and dairy foods.

3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2019), Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)

Catechin contents of probiotic yogurts produced with green tea powder

3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)

Microbiological properties of Tulum cheeses produced from raw and pasteurized Akkaraman sheep’s milk during the ripening.

3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2019), Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)

Shelf life of probiotic ice cream produced with cinnamon.

3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2019), Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)

Shelf life of probiotic ice cream produced with cinnamon

3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2019), Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.330, (Tam Metin Bildiri)

Orijinal üretim teknolojileriyle Erzincan Tulum ve Erzurum Civil peynirleri.

2. ULUSAL SÜTÇÜLÜK KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.31-32, (Özet Bildiri)

Gıda Katkı Maddesi Algısı: Doğru Zannedilen Yanlışlar

4. Anadolu Tarım, Gıda, Biyoloji ve Çevre Kongresi, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

Üretilecek ürüne özgü çiğ süt seçimi

4. Anadolu Tarım, Gıda, Biyoloji ve Çevre Kongresi, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

Erzincan Tulum Peyniri Üretiminde Kullanılan Geleneksel Ve Ticari Sıvı Peynir Mayalarının Proteoliz Üzerine Etkisi

4. Anadolu Tarım, Gıda, Biyoloji ve Çevre Kongresi, Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

Mouldy Civil Cheese: Manufacture, Chemical Properties and Recently Studies

International Congress on Engineering and Life Science, Kastamonu, Türkiye, 11 - 14 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

Determination of the differences in the composition of Erzincan Tulum cheeses produced from raw and pasteurized sheep’s milks during ripening.

International Congress on Engineering and Life Science (ICELIS 2019), Kastamonu, Türkiye, 11 - 14 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

An overview of probiotics

International Congress on Engineering and Life Science, Kastamonu, Türkiye, 11 - 14 Nisan 2019, (Özet Bildiri)

Mouldy Civil cheese: Manufacture, chemical properties and recently studies.

International Congress on Engineering and Life Science (ICELIS 2019), Kastamonu, Türkiye, 11 - 14 Nisan 2019, ss.144-147, (Tam Metin Bildiri)

Erzincan Tulum Cheese Production and the Images from the Plateaus in the OriginalProduction Area

INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.785-789, (Tam Metin Bildiri)

Attention to Saffron (Crocus sativus L.) with Various Aspects and Possibility of Growing inKastamonu

INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.961-963, (Tam Metin Bildiri)

Assesment and principles of environmentally sustainable food and agriculture systems

Innovations in Food Science and Human Nutrition, Roma, İtalya, 13 - 15 Eylül 2018, (Özet Bildiri)

Probiotic ice cream produced with green tea powder

Innovations in Food Science and Human Nutrition, Roma, İtalya, 13 - 15 Eylül 2018, (Özet Bildiri)

Mouldy Civil cheese, a Turkish mould-ripened variety

Innovations in Food and Human Nutrition, Roma, İtalya, 13 - 15 Eylül 2018, (Özet Bildiri)

A comparative study on proteolysis and sensory properties of traditional Erzincan Tulum cheese produced with commercial and homemade rennets.

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

Comparison of the quality and nutritional parameters of food in organic and conventional production systems.

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

Traditional Turkish Dessert Food: Gobdin

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.300, (Özet Bildiri)

Comparison of the quality and nutritional parameters of food in organic and conventional production systems

The 4th International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.43, (Özet Bildiri)

Erzincan Tulum cheese: General aspects and developments in the researches of the cheese.

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

Erzincan Tulum cheese: General aspects and developments in the researches of the cheese

The 4th International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.275, (Özet Bildiri)

Food Color and Vegetable Sources Used as Color Material in Food Industry

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.467, (Özet Bildiri)

Yeşil çay ve insan sağlığına yararları

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.514, (Özet Bildiri)

Lactobacillus acidophilus ile üretilen yoğurtların probiyotik raf ömrünün tespiti.

International Conference on Advanced Engineering Technologies, ICADET’17, Bayburt, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017, ss.1490-1491, (Özet Bildiri)

Determination of some properties of rennet used in cheese production around Erzurum - An update

International Conference on Advanced Engineering Technologies, ICADET’17, Bayburt, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017, ss.1611, (Özet Bildiri)

Lactose-Hydrolyzed Milk and Milk Products

II. International Conference on Advanced Engineering Technologies- ICADET’xx2017, Bayburt, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017, ss.1608, (Özet Bildiri)

Natural antioxidants compounds and applications.

15th Euro Fed Lipid Congress: Oil, fats and Lipids: New Technologies and Applications for a Healthier Life, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, ss.155, (Özet Bildiri)

Volatile profiles during storage of butter produced from different animals’ milk.

15th Euro Fed Lipid Congress: Oil, fats and Lipids: New Technologies and Applications for a Healthier Life., Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, ss.186, (Özet Bildiri)

A comparative study on some properties and oxidation stability during storage of butter produced from different animals’ milk: An update.

15th Euro Fed Lipid Congress: Oil, fats and Lipids: New Technologies and Applications for a Healthier Life, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, ss.237, (Özet Bildiri)

Keçi sütü ve ürünlerinin beslenme ve sağlık üzerine etkilerine genel bir bakış

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.27, (Özet Bildiri)

Çiğ süt kalitesini etkileyen faktörler ve soğuk zincir

SÜTTE SOĞUK ZİNCİRİN SAĞLANMASI VE KALİTENİN ARTIRILMASI” ÇALIŞTAYI, Amasya, Türkiye, 20 - 21 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

Changes in some quality characteristics of Erzincan Tulum (Şavak) cheeses ripened in goat’s skins and plastic barrels

International Conference on Advances and Innovations in Engineering, Elazığ, Türkiye, 10 Mayıs 2017, ss.672, (Özet Bildiri)

Various Animal Species Milk: Nutritional Value and Technological Properties

International Conference on Advances and Innovations in Engineering, Elazığ, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.692-698, (Tam Metin Bildiri)

Sarımsak (Allium sativum L.) ve ürünlerine genel bir bakış.

Uluslararası Taşköprü Pompeiopolis Bilim Kültür Sanat Araştırmaları Sempozyumu (International Taşköprü Pompeiopolis Science Cultural Arts Research Symposium), Kastamonu, Türkiye, 10 - 12 Nisan 2017, ss.117-118, (Özet Bildiri)

The determination of shelf life and some quality characteristics of yoghurts produced with the addition of probiotic bacteria and Gobdin

International Congress on Food of Animal Origin, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

Comparing of oxidation of yogurt and cream butters poduced with different starter cultures during the storage period

International Congress on Food of Animal Origin, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

Gelatin A general overview of the properties and use in food industry

International Congress on Food of Animal Origin, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

Süt ürünlerinde diyet lifi kullanımının fonksiyonerliği ve sağlık üzerine etkileri

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

Süt pıhtılaştıran enzimlerdeki gelişmeler

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

Production technique and characteristics of Erzincan Tulum cheese

Uluslararası Erzincan Sempozyumu, Erzincan, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2016, cilt.3, ss.835-842, (Tam Metin Bildiri)

The Importance of local foods in tourism Erzincan sample

Uluslararası Erzincan Sempozyumu, Erzincan, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2016, cilt.2, ss.999-1004, (Tam Metin Bildiri)

Probiotic strawberry yogurts Probiotic properties and microbiological chemical and sensory qualities

International Conference on Nutraceuticals and Functional Foods, Kalamata, Yunanistan, 7 - 09 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)

Probiotic strawbery yoghurts Probiotic properties and microbiological chemical and sensory qualities

International Conference on Nutraticals and Functional Foods, Kalamata, Yunanistan, 7 - 09 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)

Şavak Tulum peyniri

Elazığ Peynir Paneli, Elazığ, Türkiye, 31 Mayıs 2016, (Tam Metin Bildiri)

Some of criteria about Turkish food codex communiquéon honey

13th Asian Apicultural Association Conference, Cidde, Suudi Arabistan, 24 - 26 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

Summary information about compositional nutritionaland functional properties of honey

13th Asian Apicultural Association Conference, Cidde, Suudi Arabistan, 24 - 26 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

Kaliteli ve Sağlıklı Süt Ürünleri Panelist Panel 19 11 2015

Erzurum İli Süt Üretiminde Soğuk Zincir, Erzurum, Türkiye, 19 Kasım 2015, (Tam Metin Bildiri)

Ülkemizde peynir bilimi ve teknolojisindeki gelişmeler

Mühendislikte Yeni Teknolojiler (MYT 2015), Bayburt, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

Erzincan Kemah Cheese Halva and its physical chemical and sensory properties

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

Effect of ripening period on microbiological physical and chemical quality characteristics of Erzincan Tulum Şavak cheese ripened in goat s skin

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Cacasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

The gross chemical composition microbiological and sensory qualities of Ardahan Göbek Kaşarı cheese

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

Individual free amino acid and peptide profiles of mould ripened Civil cheese made using selected strains of Penicillium roqueforti

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

Probiotic and sensory properties of yoghurt supplemented with Lactobacillus acidophilus strain and green tea

Third International Congress on CoCoa Coffee and Tea 2015, Aveiro, Portekiz, 22 - 24 Haziran 2015, (Özet Bildiri)

Effects of Lactobacillus acidophilus strain and green tea on some properties of yoghurts

Third International Congress on CoCoa Coffee and Tea 2015, Aveiro, Portekiz, 22 - 24 Haziran 2015, (Özet Bildiri)

Gıda katkı maddesi algısı ve ülkemizde doğal ve yapay gıda katkı maddesi kullanımına genel bir bakış

Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi' 2015, Sapanca, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

Organik ve Geleneksel Süte Genel Bir Bakış

Ekokloji 2015 Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 6 - 09 Mayıs 2015

Organik ve geleneksel süte genel bir bakış

Ekoloji 2015 Sempozyumu Bildiri Özeti Kitapçığı, Sinop, Türkiye, 6 - 09 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

Distinguished local food Köpüklü Orcik

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

Erzincan Tulum peyniri üretim teknolojisi

Tulum Peyniri Çalıştayı, Erzincan, Türkiye, 16 - 17 Mart 2015, (Tam Metin Bildiri)

Çoruh Vadisinde gıda ve gıda katkı amaçlı kullanılabilen bitkisel kaynaklar

Ekoloji 2014 Sempozyumu, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 1 - 04 Mayıs 2014, (Özet Bildiri)

Geleneksel gıdalar ve organik tarım P 286 17 19 Nisan 2014 Adana

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)

Capable of some mycotoxins production of Penicillium roqueforti strains isolated moldy Civil cheese

2013 EFFoST Annual meeting: Bio-based Technologies in the Context of European Food Innovation Systems, Bologna, İtalya, 12 - 15 Kasım 2013

Tel kadayıf a Turkish dessert production consumption and the use of whey

The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga (Ohrid Lake), Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.225, (Özet Bildiri)

Safety in terms of some toxins of Mouldy Civil cheese ripened by defined strains of Penicillium roqueforti

The 2nd International Symposium on " Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga (Ohrid Lake), Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.27

TEL KADAYIF a TURKISH DESSERT PRODUCTION CONSUMPTION AND THE USE OF WHEY

THE SECOND INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON "TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS", 24 - 26 Ekim 2013

An in vitro investigation of antimicrobial activity of black cumin Nigella sativa L essential oil

1 st Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants (MESMAP, 2013, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 17 - 20 Nisan 2013, ss.237, (Özet Bildiri)

Çörekotu Nigella sativa L ilavesinin Erzincan Tulum peynirinde antimikrobiyal etkisinin araştırılması

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu., Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, (Özet Bildiri)

Yeni bir stabilizatör olarak kenger Gundelia tournefortii L in dondurma üretiminde kullanılabilme imkanlarının araştırılması

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, (Özet Bildiri)

Yoğurt ve kremadan farklı kültür kombinasyonları ile üretilen tereyağlarında bazı kalite özelliklerinin tespiti

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, (Özet Bildiri)

Süt Ürünlerinin Duyusal Kalitesi Üzerine Balık Yağı Kullanımının Etkisi

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)

Mikrobiyal bir polisakkarit Ksantan gam ve gıda katkı maddesi olarak kullanımı

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)

Erzincan Tulum Şavak Peyniri ve Benzeri Peynirlerimiz

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

Kuzu Gömlek Sarma pilavı

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.790, (Özet Bildiri)

Kolostrumdan yapılan fonksiyonel bir ürün Ağuz

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

Yağ asitlerinin sağlık ve beslenme üzerine etkileri

Tarım Kongresi, Çankırı, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

Süt ve süt ürünlerinde fenolik maddelerin önemi ve kullanımı

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, (Özet Bildiri)

Çörekotu Bileşimi ve önemi

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 Kasım 2010 - 26 Kasım 2011, (Özet Bildiri)

Küflü Civil peynirin mikrobiyolojik özellikleri

1. Uluslararası Adriyatik’ten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2011, (Tam Metin Bildiri)

Researches based on fat constants for determination of adulteration of butter by margarine

11 th Egyptian Conference of Dairy Science and Technology, Kahire, 1 - 03 Kasım 2010, ss.1, (Özet Bildiri)

The effect of carrot juice and sugar on some quality properties of yogurt during the storage period

11 th Egyptian Conference of Dairy Science and Technology, Kahire, Mısır, 1 - 03 Kasım 2010, ss.78

The effect of carrot juice and sugar on some quality properties of yogurt during storage period

11th Egyptian Conference for Dairy Science and Technology, Mısır, 1 - 03 Kasım 2010, ss.19, (Özet Bildiri)

The determination of aroma compounds of butters produced from yoghurt and cream during the storage period

9th Euro Fed Lipid Congress, Rotterdam, Hollanda, 18 Eylül 2011 - 21 Eylül 2010, ss.246, (Özet Bildiri)

Effect of black cumin Nigella sativa L essential oil on the stability of cow milk butte

9th Euro Fed Lipid Congress, Rotterdam, Hollanda, 18 Eylül 2011 - 21 Eylül 2010, ss.247, (Özet Bildiri)

Erzincan Tulum Peyniri Şavak Peyniri

1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu., Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.71-73

Küflü civil peynirin (Erzurum) mikrobiyolojik özellikleri

The 1st International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.319, (Tam Metin Bildiri)

Küflü civil peynirin (Erzurum) mikrobiyolojik özellikleri

The 1st International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.319, (Tam Metin Bildiri)

Organik süt üretimi özellikleri ve Türkiyedeki durum

International Conference On Organic Agriculture in Scope of Environmental Problems, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 3 - 07 Şubat 2010, ss.154, (Özet Bildiri)

Muhafaza yöntemi ve süresinin Civil peynirinin proteoliz düzeyi ve bazı kalite özelliklerine etkileri

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 19 - 21 Kasım 2009, (Özet Bildiri)

Bazı kekik uçucu yağlarının probiyotik mikroorganizmalar üzerine etkileri

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Kemer/Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.611, (Özet Bildiri)

Maillard reaksiyonu ürünlerinin antioksidan aktivitesi

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Kemer/Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.613, (Özet Bildiri)

Lactobacillus acidophilus DSMZ 20079 suşunun safra tuzlarına karşı dayanıklılığının belirlenmesi

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Kemer/Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.547, (Özet Bildiri)

Our Local Milk Product: “İspir Kaymağı

International Rural Development Symposium’09, İspir/ERZURUM, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2009, (Özet Bildiri)

Gıda katkı maddeleri

International Rural Development Symposium’xx09, Erzurum, Eylül 2009, İspir/ERZURUM, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2009, (Özet Bildiri)

Şirdenden Geleneksel Olarak Üretilen Sıvı Peynir Mayalarının Bazı Kalite Özellikleri

2. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)

Kızılcıklı Pekmez.

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.96, (Özet Bildiri)

Civil Peynir ve bazı özellikleri

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.746-749, (Tam Metin Bildiri)

İspir Kaymağı Yapılışı ve bazı özellikleri üzerine araştırmalar

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)

Her yönüyle Erzincan Tulum Peyniri

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.750-753, (Tam Metin Bildiri)

Çakmakçı S., Tosun, M., Çakmakçı, R.,2009. Kızılcıklı Pekmez. , 27–29 Mayıs, 96, Van.

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.96, (Özet Bildiri)

Karın Kaymağı peyniri

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.743-745, (Tam Metin Bildiri)

Unutulmakta olan geleneksel peynirlerimizden Kırmızı Peynir ve bazı özellikleri

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.847-850, (Tam Metin Bildiri)

Bazı probiyotik bakterilerin Dondurma üretiminde kullanımı

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.43-44, (Tam Metin Bildiri)

Tereyağı krema ve sade yağda aroma bileşenleri

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)

Effect of essential oils Thymus haussknechtii and Origanum acutidens on butter stability

6 th Euro Fed Lipid Congress: Oils, Fats and Lipids in the 3rd Millennium, Atina, Yunanistan, 7 - 10 Eylül 2008, ss.148

Bifidobacterium bifidum DSMZ 20056 un Asitlige Dirençliliğinin Belirlenmes

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.769-772, (Tam Metin Bildiri)

Probiyotiklerin patojenlerle rekabeti ve bazı sindirim sistemi bozukluklarına etkileri

10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.765-768, (Tam Metin Bildiri)

Probiyotik Bakterilerin Bağışıklık Sistemi Üzerine Etkileri

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.763, (Özet Bildiri)

Peynirde olgunlaşma

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.761-762, (Tam Metin Bildiri)

Bifidobacterium bifidum DSMZ 20056 un asitliğe dirençliliğinin belirlenmesi

10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.769-772, (Tam Metin Bildiri)

Functional and nutritional properties of lecithin

2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007

Determination of acid stability of Lactobacillus acidophilus DSMZ 20079

2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, (Özet Bildiri)

Determination of L acidophilus DSMZ 20079

2nd International Congress on Food and Nutrition, 24 - 26 Eylül 2007, ss.197, (Özet Bildiri)

Organik gıda üretimi ve gıda katkı maddeleri

4. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2005, ss.387-400, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

The last condition of microorganism content of Tulum cheeses marketing in Turkey

International Dairy Symposium Recent Developments in Dairy Science and Technology, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, ss.96-99, (Tam Metin Bildiri)

Sütte antibiyotik aranmasında kromatografik yöntemler

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu-SEYES, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.143-148, (Tam Metin Bildiri)

Probiyotik bakterilerin dondurma üretiminde kullanımı

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu- SEYES, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.277-281, (Tam Metin Bildiri)

Trabzon tereyağlarının yağ asidi kompozisyonunun tespiti

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu- SEYES, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.363-365, (Tam Metin Bildiri)

Süt ve ürünlerinde ultrason uygulamaları

Türkiye 7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2002, ss.821-828, (Tam Metin Bildiri)

Tel Kadayıf Üretiminde Peyniraltı Suyu Kullanımının Taze Ve Depolanmış Kadayıf Kalitesine Etkisi

TÜBİTAK-EBİLTEM AGRO ENDÜSTRİ ARGE PROJE PAZARI, İzmir, Türkiye, 30 - 31 Mayıs 2002, ss.26, (Özet Bildiri) Creative Commons License

Molecular identification of bacterial and fungal species isolated from spoiled butter samples

1. Eurasian Congress on Molecular Biotechnology, Trabzon, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2001, (Özet Bildiri)

Süt ve yoğurdun B2 vitamini ve bazı mikroorganizma içeriğinin muhafaza süresince değişimi

XII. Biyoteknoloji Kongresi, Ayvalık/Balıkesir, Türkiye, 17 - 21 Eylül 2001, (Özet Bildiri)

The effects of various light source illumination intensity and storage period on the B2 and C vitamins losses in pasteurized milk

Blacksea and Central Asian Symposium on Food Technology, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Eylül 2000, ss.52, (Özet Bildiri)

Süt işletmelerimizde kullanılan ticari sıvı peynir mayalarının bazı mikroorganizma içeriği

VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu Tebliğler Kitabı ”Süt Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 2000, ss.489-492, (Tam Metin Bildiri)

Tereyağında antioksidan kullanımı

VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu Tebliğler Kitabı "Süt Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 26 Mayıs 2000, ss.458-464, (Tam Metin Bildiri)

Yoğurdun antitümör ve antikanserojenik özelliği

2000'li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Türkiye, 18 - 21 Ekim 1999, ss.69, (Özet Bildiri)

Peyniraltı suyu proteinlerinin bazı gıdalardaki fonksiyonel ve besinsel özellikleri

2000'li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, 72. (18-20 Ekim 1999, Ege Üniv. Atatürk Kültür Merkezi), İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, ss.72, (Özet Bildiri)

Peyniraltı suyu proteinlerinin bazı gıdalardaki fonksiyonel ve besinsel özellikleri

2000'li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi,, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, ss.72, (Özet Bildiri)

Erzincan Tulum (Şavak) peynirinin bazı kalite kriterleri üzerine ambalaj materyali ve olgunlaşma süresinin etkisi

Doğu Anadolu Tarım Kongresi, Erzurum, Türkiye, 14 - 18 Eylül 1998, ss.1687-1698, (Tam Metin Bildiri)

Erzincan Tulum Şavak peynirinin bazı kalite kriterleri üzerine ambalaj materyali ve olgunlaşma süresinin etkisi

Doğu Anadolu Tarım Kongresi, Erzurum, Türkiye, 14 Eylül 1997 - 18 Eylül 1998, ss.1687-1698, (Tam Metin Bildiri)

Kaşar peynirinde olgunlaşma derecesi ve kazein fraksiyonları üzerine proteaz ve lipaz kullanımının etkisi

Gıda Mühendisliği Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 16 - 18 Haziran 1998, (Tam Metin Bildiri)

Trabzon tereyağlarının bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin tespiti

5. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 1998, ss.230-243, (Tam Metin Bildiri)

Erzincan Tulum Şavak Peynirinin geleneksel metotla üretimi ve üretim teknolojisinin geliştirilmesi

V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu "Geleneksel Süt Ürünleri", Tekirdağ, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 1998, ss.117-125, (Tam Metin Bildiri)

Trabzon tereyağlarının bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin tespiti

V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu "Geleneksel Süt Ürünleri, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 1998, ss.230-243, (Tam Metin Bildiri)

İçme sütüne işlenecek çiğ sütün özellikleri ve uygulanacak testler

Ulusal Süt ve ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 21 - 22 Haziran 1996, ss.49-64, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

Meyve çeşidi ve muhafaza süresinin meyveli yoğurtların duyusal fiziksel ve kimyasal özellikleri üzerine etkisi

II. Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi- Uluslararası katılımlı, Ankara, Türkiye, 12 - 14 Nisan 1995, (Özet Bildiri)

Yoğurdun insan sağlığındaki rolü ve önemi

III. Milli Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 2 - 03 Haziran 1994, (Özet Bildiri)
Kitaplar

Geleceğe Yönelik Gıda Üretim Stratejileri ve Alternatif Protein Kaynakları

Tarıma Çok Yönlü Yaklaşım: Ürün ve Bilgi Üretimi 1, KESKİN NURHAN, GÖKBAYRAK ZELİHA, İŞÇİ BURÇAK, Editör, İKSAD, Ankara, ss.253-276, 2024

Gıda Katkı Maddeleri (7. Bölüm)

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, ŞANLIBABA Pınar,GÜÇER Yalçın, Editör, Nobel, Ankara, ss.171-194, 2022

Türkiye Peynirleri (19. Bölüm)

Peynir Biliminin Temelleri, Adnan Hayaloğlu,Barbaros Özer, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.739-778, 2021

Gıda Katkı Maddeleri

Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Ofset Tesisi, Erzurum, 2015

Organik Gıda Üretimi ve Gıda Katkı Maddeleri (6. Bölüm)

Organik Tarım, RAMAZAN ÇAKMAKÇI,ÜMMÜGÜLSÜM ERDOĞAN, Editör, Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Ofset Tesisi, Erzurum, ss.251-266, 2015
Bilirkişi Raporları

Uzman Görüşü

ÜAK, ss.13, Ankara, 2024

Doçentlik Eser İnceleme

4. Ankara İdare Mahkemesi, ss.3, Ankara, 2019
Metrikler

Yayın

332

Atıf (WoS)

1074

H-İndeks (WoS)

19

Atıf (Scopus)

1384

H-İndeks (Scopus)

20

Atıf (Scholar)

4050

H-İndeks (Scholar)

35

Atıf (TrDizin)

61

H-İndeks (TrDizin)

4

Atıf (Sobiad)

783

H-İndeks (Sobiad)

13

Atıf (Diğer Toplam)

97

Proje

25

Tez Danışmanlığı

22

Açık Erişim

9
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları