SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
PHYSICOCHEMICAL AND ORGANOLEPTIC PROPERTIES OF YOGURT WITH CORNELIAN CHERRY PASTE
International Journal Of Food Properties
, cilt.9, ss.401-408, 2006 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Production of Functional Chocolate with Lycium Barbarum L. (Wolfberry) Additive
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.12, sa.2, ss.296-304, 2024 (Hakemli Dergi)
Melatonin and Melatonin-Rich Foods
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.11, sa.3, ss.2062-2068, 2021 (Hakemli Dergi)
Doğu Anadolu Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Elma Genotiplerinin Antioksidan Özellikleri
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.10, sa.1, ss.242-249, 2020 (Hakemli Dergi)
An Overview of Honey: Its Composition, Nutritional and Functional Properties
Journal of Food Science and Engineering
, cilt.9, ss.10-14, 2019 (Hakemli Dergi)
Erzurum ve Çevresinde Yetiştirilen Bazı Domates Çeşitlerinin Lycopersicon esculentum Besinsel Bileşimi
Türk Doğa ve Fen Dergisi
, cilt.4, sa.2, 2015 (Hakemli Dergi)
Haşlama ve Kurutmanın Bazı Sebzelerin Bileşimi Üzerine Etkisi
Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
, sa.3, ss.54-62, 2015 (Hakemli Dergi)
Türkiye’de Kullanılan Bitkisel Çaylar
GIDA DERGİSİ
, cilt.1, ss.16-19, 2011 (Hakemli Dergi)
Fermente Muşmula İçeceğinin Şeker ve Alkol Miktarı Üzerine Farklı Şeker Konsantrasyonu ve Sıcaklık Uygulamalarının Etkisi
HASAD GIDA DERGİSİ
, cilt.21, ss.26-30, 2005 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
CAN GREEN SOLVENTS BE AN ALTERNATİVE TO SYNTHETİCS?
7th INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE AND LIFE CONGRESS (IHSLC 2024), Burdur, Türkiye, 7 - 09 Mart 2024, ss.988-992
DETERMINATION OF PHYSICO-CHEMICAL, PHENOLIC AND ANTIOXIDANT ACTIVITIES OF BUCKWHEAT SEEDS, LEAVES AND STEMS
7th INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE AND LIFE CONGRESS (IHSLC 2024), Burdur, Türkiye, 7 - 09 Mart 2024, ss.979-987
Determination of Salmonella and Listeria by Different Methods from Cheeses and Antibiotic Susceptibility of Isolates
Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi, 9 - 12 Mayıs 2018
Farklı Sert Kabuklu Kuru Meyvelerin Dondurma Üretiminde KullanımOlanakları
International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 Eylül - 23 Aralık 2017
FARKLI KURUTMA VE DEMLEME İŞLEMLERİNİN Trifolium pratense L. (KIZIL YONCA) BİTKİ ÇAYININ RENK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
International Symposium on Medicinal Aromatic and Dye plants (REYHAN 2017), 5 - 07 Ekim 2017
EFFECTS OF DIFFERENT DRYING AND INFUSION PROCESSES ONANTIOXIDANT PROPERTIES OF TRIFOLIUM PRATENSE (REDCLOVER)
I. INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATICPLANTS: “NATURAL and HEALTHY LIFE”, 9 - 12 Mayıs 2017
Effects of Different Drying Methods on The Antioxidant Capacity of Smilax Excelsa L.
Uluslararasi Tibbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Tabkon’2017, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.1
Microbiological quality of Pastırma covered with cemen paste added to lyophilized water extract of red cabbage.
1st Black Sea Association of Food Science and Technology Congress, 22 - 24 Eylül 2016
Pastırmanın lipid ve protein oksidasyonu üzerine kırmızı lahana liyofilize su ekstraktlı çemenlerin etkisi
Türkiye 12. Gıda Kogresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.605
Microbiological Quality of Pastirma Covered with Cemen Paste Added to Lyophilized Water Extract of Red Cabbage
I. Black Sea Association of Food Science and Technology Congress, 22 - 24 Eylül 2016
Some of criteria about Turkish food codex communiquéon honey
13th Asian Apicultural Association Conference, Cidde, Suudi Arabistan, 24 - 26 Nisan 2016
Summary information about compositional nutritionaland functional properties of honey
13th Asian Apicultural Association Conference, Cidde, Suudi Arabistan, 24 - 26 Nisan 2016
farklı Ph lı pastırma çemenlerinin renk özellikleri üzerine kırmızı lahana liyofilize su ekstraktlarının etkisi
I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 21 - 23 Nisan 2016
Some Properties of the Lyophilized Raspberry Rubus idaeus Water Extract
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”01-04 October 2015 Sarajevo / Bosnia and Herzegovina, 1 - 04 Ekim 2015
Some Quality Characteristics of the Lyophilized Red Cabbage Brassica oleracea var capitata f rubra Water Extract
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”01-04 October 2015 Sarajevo / Bosnia and Herzegovina, 1 - 04 Ekim 2015
Effects of Lactobacillus acidophilus strain and green tea on some properties of yoghurts
Third International Congress on CoCoa Coffee and Tea 2015, Aveiro, Portekiz, 22 - 24 Haziran 2015
Menengiç Pistachio terebinthus L Meyvesinin Bazı Fonksiyonel Özellikleri
Iç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
Menengiç Pistachio terebinthus L Meyvesinin Bazı Fonksiyonel Özellikleri
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
Türkiye’de Kullanılan Bitkisel Çaylar.
Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.1-2
Geleneksel Hafif Bir Tatlı: Pepecura.
Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.3-4
Geleneksel Hafif Bir Tatlı: Pepecura.
Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.3-4
Kırmızıbiber’in Helicobacter pylori’ye karşı koruyucu etkisi
5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.8
Kırmızıbiber’in Helicobacter pylori’ye karşı koruyucu etkisi
5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.8
Karanfil (Eugenia carophyllata Thunb) tomurcuklarının in vitro antioksidant özellikleri ile ilgili bir çalışma
XVII.Ulusal Kimya Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Eylül 2003, ss.302
Kitap & Kitap Bölümleri
Mikroenkapsülasyon Yöntemine Genel Bir Bakış
Doğa ve Mühendislik Bilimlerinde Güncel Tartışmalar 8, Hikmet Y. ÇOĞUN İshak PARLAR Hasan ÜZMUŞ, Editör, Bilgi Yayınevi, Ankara, ss.285-292, 2023
The effect of heat-treatment on S-Allyl-L-cysteine (SAC) and antioxidant properties of Araban garlic
Current Debates in Health Sciences 10, Başak HANEDAN, Editör, Bilge Yayınları, Ankara, ss.93-102, 2023