Articles Published in Other Journals
YENİLEBİLİR YABANİ BİTKİLERİN GASTRONOMİK AÇIDAN DEĞERLENDİRİLMESİ: ERZURUM UZUNDERE ÖRNEĞİ
TurAR Turizm ve Araştırma Dergisi
, vol.11, no.1, pp.50-74, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN KÜLTÜR TURİZMİ ALGILARI: AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİNE FARKLI ŞEHİRLERDEN GELEN ÖĞRENCİLER ÜZERİNE BİR UYGULAMA
Çatalhöyük Uluslararası Turizm ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
, vol.1, no.6, pp.1-32, 2021 (Peer-Reviewed Journal)

Gıda Tercihinde Duyuların Rolü: Tat Duyusunun Tat Testi İleDemografik Özelliklere Göre Farklılığının Tespiti
Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, vol.24, no.2, pp.889-904, 2020 (Peer-Reviewed Journal)

INVESTIGATION OF PHYSICAL ENVIRONMENT AS A PART OF MICRO DIMENSION INRESTAURANTS: A STUDY ON LOCAL CONSUMERS
Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research
, vol.4, no.2, pp.218-250, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
Otel İşletmesi Çalışanlarının Retorik Söylem Algılarının Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma
Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi
, vol.6, no.42, pp.2675-2684, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
Somut Olmayan Kültürel Miras Unsuru Erzurum Lavaş (Acem) Ekmeğinin Turistik Ürüne Dönüştürülmesine Yönelik Bir Çalışma
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
, vol.2, no.1, pp.430-452, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
Erzurum’un Yenilebilir Otları ve Yemeklerde Kullanım Şekillerine Yönelik Bir Araştırma
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
, vol.2, no.1, pp.482-503, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
Ulaşım Tercihlerinin Bir Sonucu Olarak Hizmet Kalitesinin Ölçümü: Yerli Turistler Üzerine Bir Uygulama
TINI-SOS
, vol.5, pp.453-478, 2017 (Peer-Reviewed Journal)

Yiyecek- İçecek İşletmeleri Personelinin Kişilik Özellikleri İle İşe Bağlılıkları Arasındaki İlişki
Akademik Bakış Dergisi
, pp.529-543, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
Erzurum Yöresel Yemeklerinin Restoran Tercihine Etkileri ve Tekrar Ziyaret Etme Niyetleri Üzerine Bir Araştırma
Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
, vol.6, pp.96-110, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
Mutluluğun İş Tatmini Üzerindeki Rolü: Erzurum İli Palandöken Kış Turizm Merkezinde Yer Alan Konaklama İşletmelerindeki Kadın Çalışanlar Üerine Bir Uygulama
Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, vol.21, no.2, pp.457-471, 2017 (Peer-Reviewed Journal)

Yavaş Şehir Hareketinin Yaşam Doyumu Üzerindeki Etkisi: Erzurum-Uzundere Halkının Tutum ve Algıları Üzerine Bir Araştırma
The Journal of International Social Research
, vol.9, pp.1065-1073, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
İşyeri Zorbalığının İşten Ayrılma Niyeti Üzerine Etkisi: Konaklama İşletmelerinde Çalışan Personel Üzerine Bir Araştırma
The Journal of International Social Research
, vol.9, pp.1099-1108, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
Gastronomi Turizmi ile Şehir Markalaşması İlişkisi Atatürk Üniversitesi Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.4, pp.94-114, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
Konaklama İşletmelerinde Çalışan Personelin İşkoliklik Eğilimleri ile Hizmet Odaklılık İlişkisi: TRA1 Bölgesinde Bir Araştırma
Tourism Academic Journal
, vol.3, pp.39-55, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
Turizm Sektöründe Nitelikli İş Gücü Açığına Yenilikçi Yaklaşım Kapadokya Örneği
Girişimcilik ve İnovasyon Yönetim Dergisi
, vol.4, no.2, pp.27-48, 2015 (Peer-Reviewed Journal)

Yöre Halkının Mutfak Kültürünü Tanıma Durumunun Tespit Edilmesi Erzurum İli Örneği
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, pp.36-46, 2014 (Peer-Reviewed Journal)
Duygu İşçilerinde İşe Yabancılaşma Hizmet Sektöründe Bir Uygulama
Çalışma ve Toplum Dergisi
, vol.36, pp.311-346, 2013 (Peer-Reviewed Journal)
Konaklama İşletmelerinde Çalışan İşgörenlerin Kişilik Özelliklerinin Hizmet Verme Yatkınlığı Üzerindeki Etkisi
E-journal Of Yaşar University
, vol.31, pp.5253-5273, 2013 (Peer-Reviewed Journal)
Örgüt içi iletişim ve iletişim tatmini Konaklama İşletmelerinde Bir Uygulama
İletişim Kuram ve Araştırmaları Dergisi
, vol.33, pp.163-184, 2012 (Peer-Reviewed Journal)
Papers Published in Refereed Scientific Meetings
Tüketicilerin Hedonik Tüketim Alışkanlıklarının Gıda Alışverişi Kapsamında Değerlendirilmesi
8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Turkey, 11 - 13 June 2019, pp.1
Turizm Sektöründe Müşteri Nezaketsizliğinin Olumsuz Etkilerine Yönelik Bir Yazın İncelemesi
8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Turkey, 11 - 13 June 2019, pp.1
Gastronomi Alanında Eğitim Alan Öğrencilerin Gıda Neofili ve Neofobisi Algıları Üzerine Bir Araştırma
8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Turkey, 11 - 13 June 2019, pp.1
Gastronomi Alanında Eğitim Alan Öğrencilerin Gıda Neofili ve Neofobisi Algıları Üzerine Bir Araştırma
8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Turkey, 11 - 13 June 2019, pp.1
Turizm Sektöründe Müşteri Nezaketsizliğinin Olumsuz Etkilerine Yönelik Bir Yazın İncelemesi
8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Turkey, 11 - 13 June 2019, pp.1
Tüketicilerin Hedonik Tüketim Alışkanlıklarının Gıda Alışverişi Kapsamında Değerlendirilmesi
8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Turkey, 11 - 13 June 2019, pp.1
Yeşil Restoran Yöneticilerinin Yeşil Mutfak Uygulamalarına İlişkin Algılamalarının Tespitine Yönelik Bir Araştırma
I. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, Sakarya, Turkey, 1 - 03 November 2018
Yöresel Yemeklerin Cittaslow Şehirlerindeki Restoranlarda Kullanım Düzeyleri: Perşembe Örneği
II. Uluslararasi Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Turkey, 27 - 30 September 2018
Kalkınma Ajansları Aracılığıyla Gerçekleştirilen Kırsal Kalkınma ve Kırsal Turizm Projelerinin Tespit Edilmesine Yönelik Bir Araştırma
II. Uluslararasi Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Turkey, 27 - 30 September 2018
Z Kuşağı Tüketicilerinin Yeşil Restoran Seçim Kriterlerine İlişkin Bir Araştırma
II.Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Gümüşhane, Turkey, 20 - 22 September 2018
Restoranlarda Sürdürülebilir Hizmet Uygulamalarının Tespitine Yönelik Bir Araştırma
II.Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Gümüşhane, Turkey, 20 - 22 September 2018
SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS UNSURU ERZURUM LAVAŞ (ACEM) EKMEĞİNİN TURİSTİK ÜRÜNE DÖNÜŞTÜRÜLMESİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA
GASTRONOMİ KONGRESİ, Turkey, 22 - 25 March 2018
ERZURUM’UN YENİLEBİLİR OTLARI VE YEMEKLERDE KULLANIM ŞEKİLLERİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA
GASTRONOMİ KONGRESİ, Turkey, 22 - 25 March 2018
Duygu İşçilerinin Perspektifinden Hizmet İnovasyon Davranışı: Yiyecek-İçecek İşletmelerine İlişkin Bir Araştırma
VII. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 20 - 21 April 2018
Yavaş Şehir Hareketinin Yaşam Doyumu Üzerindeki Etkisi Erzurum Uzundere Halkının Tutum ve Algıları Üzerine Bir Araştırma
II. Ulusal Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Antalya, Turkey, 28 - 30 April 2016
Etkinlik Turizmi Bağlamında Uluslararası Spor Etkinliklerinin Şehirlere Katkıları Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali EYOWF Örneği
I.Ulusal Alternatif Turizm Kongresi, Erzincan, Turkey, 7 - 09 April 2016, pp.122-139
THE ROLE OF JOB SATISFACTION OF HAPPINESS AN APPLICATION ON WOMAN EMPLOYEES IN THE ACCOMMODATION COMPANY LOCATED PROVINCE OF ERZURUM PALANDÖKEN WINTER TORISM CENTER
6th Annual Convention of Eurasian Silk Road UniversitiesConsortium ESRUC), 1 - 04 October 2015
Konaklama İşletmelerinde Çalışan İşgörenlerin Kişilik Özellikleri İle Çatışma Yönetimi Tarzları Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi
12. Ulusal İşletmecilik Kongresi, Turkey, 2 - 04 May 2013, pp.386-397
İşe Yönelik Algı İle Yaşam Doyumu İlişkisinin Belirlenmesi Üzerine Hizmet Sektörü Üzerinde Bir Araştırma
12.Ulusal İşletmecilik Kongresi, Turkey, 2 - 04 May 2013, pp.408-420
Konaklama İşletmelerinde Çalışan İş Görenlerin Kişilik Özellikleri İle Çatışma Yönetim Tarzları Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi
12. Ulusal İşletmecilik Kongresi, Turkey, 2 - 04 May 2013, pp.386-397
Üniversite Öğrencilerinin Rekreasyonel Bir Faaliyet Olarak Spor Organizasyonlarına Katılımı
I. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi, Turkey, 12 - 15 April 2012
Spor Organizasyonlarında Gönüllülük Üniversitelerarası 2011 Erzurum Kış Oyunları Örneği
Utos’11 I. Uluslararası Turizm ve Otelcilik Sempozyumu, 29 September - 01 October 2011
Konaklama İşletmeleri İş Görenlerinin İş Tatmini Erzurum Ölçeğinde Bir Uygulama
II. Turizmde İnsan Kaynakları Gelişimi Sempozyumu, Turkey, 11 - 13 March 2011
Books
Doç. Dr. Abdulkadir Koşan
in: Turizm Akademisinde Kaybettiklerimiz Anısına, Küçükaltan Derman, Tuna Muharrem, Kaya Ünal Şule, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.1-10, 2023
Edebiyat Teması
in: UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Başar / Dr. Yusuf Bayraktar, Editor, Nobel Yayınevi, Ankara, pp.81-99, 2022

Tasarım Teması
in: UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Başar / Dr. Yusuf Bayraktar, Editor, Nobel Yayınevi, Ankara, pp.43-52, 2022

Atıksız Mutfaklar
in: Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba, Atilla ve Serçeoğlu, Neslihan, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.618-627, 2022
Tasarım Teması
in: UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm, Başar, Fatma ve Bayraktar, Yusuf, Editor, Nobel Yayınevi, Ankara, pp.43-51, 2022
Edebiyat Teması
in: UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm, Başar, Fatma ve Bayraktar, Yusuf, Editor, Nobel Yayınevi, Ankara, pp.81-99, 2022
Erzurum
in: Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan Yazıcıoğlu,Ümit Sormaz,Cihan Canbolat, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.167-180, 2021
Erzurum
in: Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan Yazıcıoğlu, Ümit Sormaz, Cihan Canbolat, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.167-180, 2021
Gastronomi ve Tur Rehberliği
in: Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi, Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Ozan Güler, Gürkan Akdağ, Anıl Kale, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.390-405, 2021
Gastronomi ve Turizm
in: Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi, Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Ozan Güler, Gürkan Akdağ, Anıl Kale, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.229-247, 2021
Tarihi Çağlarda Yemek Kültürü
in: Yemek, Kültür ve Toplum, Çetinkaya Neslihan, Editor, Nobel Yayıncılık, Ankara, pp.53-130, 2020
Tarih Öncesi Çağlarda Yemek Kültürü
in: Yemek, Kültür ve Toplum, Çetinkaya Neslihan, Editor, Nobel Yayıncılık, Ankara, pp.13-37, 2020
Anadolu’nun Mirası Ekmeklerin Dini Açıdan Önemi
in: Mutfak Mirası ve Yadigar Ürünler, Harman, S., Kaya, O. ve yurtseven, R., Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.83-113, 2019
Sağlık Turizmi
in: Alternatif Turizm, Aydın, Şule, Editor, Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yayınları, Erzurum, 2018
Tarih Çağları
in: Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba Atilla, Çetinkaya, Neslihan, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.106-124, 2018
Spor Turizmi
in: Alternatif Turizm, Aydın,Şule, Editor, Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yayınları, Erzurum, 2018
Orta Asya’dan Selçuklu’ya Anadolu Mutfağı
in: Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba Atilla, Çetinkaya Neslihan, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.138-151, 2018
Nemrut Dağı (Adıyaman-1987)
in: Türkiye’xxnin Unesco Değerleri ve Turizm Potansiyeli, Karaman Abdullah, Sayın Kürşad, Ateş Alper, Editor, Eğitim, Konya, 2018
Tarih Öncesi Çağlar
in: Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba Atilla, Çetinkaya Neslihan, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.93-105, 2018
Otel İşletmelerinde Hijyen
in: Gıda ve Personel Hijyeni, Tosun, Murat, Editor, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, 2017
Seyahat Acentalarının Mevzuatı
in: Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü, Ahmet ÇAVUŞ, Editor, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, 2017
Seyahat Acentacılığı Temel Kavramları ve Seyahat Acentalarının Sınıflandırılması
in: Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü, Ahmet Çavuş, Editor, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, 2017
Mutfak Hijyeni
in: Gıda ve Personel Hijyeni, Tosun, Murat, Editor, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, 2017
Otel İşletmelerinde Satın Alma, Teslim Alma ve Depolama
in: Otel İşletmeciliği, Doç. Dr. Abdullah KARAMAN, Editor, Eğitim Yayınevi, Konya, pp.131-156, 2016
Kat Hizmetleri Departmanında Planlama
in: Kat Hizmetleri Yönetimi, Koşan, Abdulkadir, Editor, Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, Erzurum, 2016
Sekreterlik Protokolü
in: Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları, Sağlık, Erkan, Editor, Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, 2016
Episodes in the Encyclopedia
Erzurum Narmanlı Cami
Detay Yayıncılık, pp.1, 2022
Erzurum Murat Paşa Cami
Detay Yayıncılık, pp.1, 2022