Yayınlar & Eserler

Makaleler 27
Tümü (27)
TRDizin (14)
Diğer Yayınlar (13)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 48

1. Türk Edebiyatında Bir Meyve Bir İmge

II. Uluslararası Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi, Mardin, Türkiye, 5 - 07 Aralık 2024, ss.359-360, (Özet Bildiri)

2. Gastronomi ve Sağlık İlişkisi Ekseninde Üniversite Öğrencilerinin Lezzetli Besinleri Tüketme Alışkanlıklarının Belirlenmesi

II. Uluslararası Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi, Mardin, Türkiye, 5 - 07 Aralık 2024, ss.365-366, (Özet Bildiri)

3. Gastronomide Yeni Ürün: Mor Patatesten Geliştirilen Reçetelerin Göz İzleme Tekniği İle Analizi

II. Uluslararası Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi, Mardin, Türkiye, 5 - 07 Aralık 2024, ss.361-362, (Özet Bildiri) Creative Commons License

4. Yerel Halkın Kültürel Mirasa Yönelik Farkındalıklarının Değerlendirilmesi

II. Uluslararası Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi, Mardin, Türkiye, 5 - 07 Aralık 2024, ss.367-369, (Özet Bildiri)

5. Aşçılığın Gelişiminde Kadınların Konumunun Toplumsal Cinsiyet Rolleri Açısından Değerlendirilmesi

II. Uluslararası Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi, Mardin, Türkiye, 5 - 07 Aralık 2024, ss.363-364, (Özet Bildiri)

6. PACA SOUP IN ERZURUM CUISINE: THE PLACE OF THE HISTORICAL PACA MAKER SULFETTIN MASTER

8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, ss.889-892, (Tam Metin Bildiri)

7. EVALUATION OF VEGAN CUISINE AS AN INNOVATIVE CULINARY TREND WITHIN THE CULINARY CULTURE OF AGRI

8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, ss.487-491, (Tam Metin Bildiri)

8. Gastronomi Eğitimi Veren Kuruluşlara Genel Bir Bakış

4th International Sustainable Tourism Congress, Aksaray, Türkiye, 3 - 04 Ekim 2024, ss.148-170, (Tam Metin Bildiri)

9. TÜRKİYE’NİN POPÜLER KIŞ TURİZMİ DESTİNASYONLARININ TANITIM FİLMLERİNİN ANALİZİ

Future Trends in Leisure and Recreation 2024, Ankara, Türkiye, 7 - 08 Mart 2024, ss.192-193, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

10. Kocaeli Kartepe’nin Kış Turizmi Açısından Değerlendirilmesi

I. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.149-159, (Tam Metin Bildiri)

11. Ilgaz Kış Sporları Turizm Merkezinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi

I. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.114-117, (Tam Metin Bildiri)

12. Destinasyonlara Yönelik E-Şikayetlerin Analizi: Ilgaz Kış Sporları Turizm Merkezi Örneği

I. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.87-95, (Tam Metin Bildiri)

13. Tüketicilerin Sokak Lezzetleri Algılamaları: Akademisyenler Üzerine Bir Araştırma

Uluslararası Gastronomi, Beslenme Ve Diyetetik Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 21 - 24 Kasım 2019, ss.30-45, (Tam Metin Bildiri)

14. Coğrafi İşaretli Ürün Olarak Erzurum Küflü Civil Peynirinin Değerlendirilmesi

Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 21 - 24 Kasım 2019, ss.1-9, (Tam Metin Bildiri)

15. Tüketicilerin Hedonik Tüketim Alışkanlıklarının Gıda Alışverişi Kapsamında Değerlendirilmesi

8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

16. Tüketicilerin Hedonik Tüketim Alışkanlıklarının Gıda Alışverişi Kapsamında Değerlendirilmesi

8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

17. Gastronomi Alanında Eğitim Alan Öğrencilerin Gıda Neofili ve Neofobisi Algıları Üzerine Bir Araştırma

8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

18. Gastronomi Alanında Eğitim Alan Öğrencilerin Gıda Neofili ve Neofobisi Algıları Üzerine Bir Araştırma

8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

19. Turizm Sektöründe Müşteri Nezaketsizliğinin Olumsuz Etkilerine Yönelik Bir Yazın İncelemesi

8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

20. Turizm Sektöründe Müşteri Nezaketsizliğinin Olumsuz Etkilerine Yönelik Bir Yazın İncelemesi

8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

21. Turizm Lisans Öğrencilerinin Helal Gıdaya Yönelik Turum ve Davranışları

II.International Halal Tourism Congress, Antalya, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2019, ss.81-89, (Tam Metin Bildiri)

24. Turizm Lisans Öğrencilerinin Helal Gıdaya Yönelik Tutum ve Davranışları

2.International Halal Tourism Congress, Antalya, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2019, ss.81-89, (Tam Metin Bildiri)

25. Turizm Lisans Öğrencilerinin Helal Gıdaya Yönelik Tutum ve Davranışları

2.International Halal Tourism Congress, Antalya, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2019, ss.81-89, (Tam Metin Bildiri)

27. Yeşil Restoran Yöneticilerinin Yeşil Mutfak Uygulamalarına İlişkin Algılamalarının Tespitine Yönelik Bir Araştırma

I. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, Sakarya, Türkiye, 1 - 03 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

28. Yöresel Yemeklerin Cittaslow Şehirlerindeki Restoranlarda Kullanım Düzeyleri: Perşembe Örneği

II. Uluslararasi Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

30. Z Kuşağı Tüketicilerinin Yeşil Restoran Seçim Kriterlerine İlişkin Bir Araştırma

II.Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Gümüşhane, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

31. Restoranlarda Sürdürülebilir Hizmet Uygulamalarının Tespitine Yönelik Bir Araştırma

II.Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Gümüşhane, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

32. ANADOLU’NUN MİRASI EKMEKLERİN DİNİ AÇIDAN ÖNEMİ

Cittaslow Türkiye III- Eko-Gastronomi Kongresi, Türkiye, 29 - 30 Haziran 2018, ss.44-48, (Özet Bildiri)

36. Konaklama İşletmeleri Mutfaklarında Çalışan İşgörenlerin Fonksiyonel Gıda Ürünlerine Yönelik Yaklaşımları

THE FIRST INTERNATIONAL CONGRESS ONFUTURE OF TOURISM, 28 - 30 Eylül 2017, cilt.1, ss.385-395, (Tam Metin Bildiri)

37. Ulaşım Tercihlerinin Bir Sonucu Olarak Hizmet Kalitesinin Ölçümü: Yerel turistler Üzerine Bir Uygulama

III. International Caucasus-Central Asia Foreign Trade and Logistics Congress, Kastamonu, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2017, ss.95, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

38. Destinasyon Seçiminde Yerel Mutfağın Etkisi: Pamukkale’xxyi Ziyaret Eden Turistler Üzerine Bir Araştırma

The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.794-804, (Tam Metin Bildiri)

42. Yaratıcılık ve Hizmet Odaklılık Yiyecek İçecek İşletmelerinde Bir Uygulama

9. Uluslararası Kongre: Turizm İşletmeciliğinde Yeni Perspektifler, 25 - 27 Eylül 2014, (Tam Metin Bildiri)

45. İşe Yönelik Algı İle Yaşam Doyumu İlişkisinin Belirlenmesi Üzerine Hizmet Sektörü Üzerinde Bir Araştırma

12.Ulusal İşletmecilik Kongresi, Türkiye, 2 - 04 Mayıs 2013, ss.408-420, (Tam Metin Bildiri)

46. Üniversite Öğrencilerinin Rekreasyonel Bir Faaliyet Olarak Spor Organizasyonlarına Katılımı

I. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2012, (Tam Metin Bildiri)

48. Konaklama İşletmeleri İş Görenlerinin İş Tatmini Erzurum Ölçeğinde Bir Uygulama

II. Turizmde İnsan Kaynakları Gelişimi Sempozyumu, Türkiye, 11 - 13 Mart 2011, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 34

1. Akıllı Turizm Destinasyonları ve Sosyal Medya

Turizm ve Sosyal Medya Teori ve Uygulamalar, BULUK EŞİTTİ BUKET, Editör, Paradigma Akademi, ss.137-162, 2024

2. Türk Kültüründe Meyveler Erik ve Şeftali Üzerine

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Üzerine Güncel Araştırmalar II, YAZIT HASİBE, GENÇER KANSU, Editör, Özgür Press, ss.29-52, 2024

3. Doç. Dr. Abdulkadir Koşan

Turizm Akademisinde Kaybettiklerimiz Anısına, Küçükaltan Derman, Tuna Muharrem, Kaya Ünal Şule, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-10, 2023

4. Dünyada ve Türkiye’de Rekreatif Faaliyetler

TURİZM VE REKREASYONDA BÖLGESEL KALKINMA, Gökalp Nuri Selçuk, Editör, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINI, Erzurum, ss.254-276, 2022 Creative Commons License

5. Kalkınma Sürecinde Yapısal Dönüşümler

Turizm ve Rekreasyonda Bölgesel Kalkınma, Gökalp Nuri Selçuk, Editör, Üniversite Yayınları, Erzurum, ss.41-60, 2022 Creative Commons License

6. Tasarım Teması

UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Başar / Dr. Yusuf Bayraktar, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.43-52, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

7. Edebiyat Teması

UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Başar / Dr. Yusuf Bayraktar, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.81-99, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

8. Atıksız Mutfaklar

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba, Atilla ve Serçeoğlu, Neslihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.618-627, 2022

9. Tasarım Teması

UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm, Başar, Fatma ve Bayraktar, Yusuf, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.43-51, 2022

10. Edebiyat Teması

UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm, Başar, Fatma ve Bayraktar, Yusuf, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.81-99, 2022

11. Erzurum

Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan Yazıcıoğlu,Ümit Sormaz,Cihan Canbolat, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.167-180, 2021

12. Gastronomi ve Turizm

Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi, Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Ozan Güler,Gürkan Akdağ,Anıl Kale, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.229-247, 2021

13. Gastronomi ve Tur Rehberliği

Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi, Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Ozan Güler,Gürkan Akdağ,Anıl Kale, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.390-405, 2021 Sürdürülebilir Kalkınma

14. Gastronomi ve Turizm

Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi, Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Ozan Güler, Gürkan Akdağ, Anıl Kale, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.229-247, 2021

15. Gastronomi ve Tur Rehberliği

Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi, Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Ozan Güler, Gürkan Akdağ, Anıl Kale, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.390-405, 2021

16. Erzurum

Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan Yazıcıoğlu, Ümit Sormaz, Cihan Canbolat, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.167-180, 2021

17. Tarihi Çağlarda Yemek Kültürü

Yemek, Kültür ve Toplum, Çetinkaya Neslihan, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.53-130, 2020

18. Tarih Öncesi Çağlarda Yemek Kültürü

Yemek, Kültür ve Toplum, Çetinkaya Neslihan, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.13-37, 2020

19. Anadolu’nun Mirası Ekmeklerin Dini Açıdan Önemi

Mutfak Mirası ve Yadigar Ürünler, Harman, S., Kaya, O. ve yurtseven, R., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.83-113, 2019

20. Anadolu’nun Mirası Ekmeklerin Dini Açıdan Önemi

Mutfak Mirası ve Yadigar Ürünler, Harman S, Kaya O, Yurtseven R, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.83-114, 2019

21. Anadolu’nun Mirası Ekmeklerin Dini Açıdan Önemi

Mutfak Mirası ve Yadigar Ürünler, Harman S, Kaya O, Yurtseven R, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.83-114, 2019

22. Sağlık Turizmi

Alternatif Turizm, Aydın, Şule, Editör, Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yayınları, Erzurum, 2018

23. Tarih Çağları

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba Atilla, Çetinkaya, Neslihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.106-124, 2018

24. Spor Turizmi

Alternatif Turizm, Aydın,Şule, Editör, Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yayınları, Erzurum, 2018

25. Orta Asya’dan Selçuklu’ya Anadolu Mutfağı

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba Atilla, Çetinkaya Neslihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.138-151, 2018

26. Nemrut Dağı (Adıyaman-1987)

Türkiye’xxnin Unesco Değerleri ve Turizm Potansiyeli, Karaman Abdullah, Sayın Kürşad, Ateş Alper, Editör, Eğitim, Konya, 2018

27. Tarih Öncesi Çağlar

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba Atilla, Çetinkaya Neslihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.93-105, 2018

28. Otel İşletmelerinde Hijyen

Gıda ve Personel Hijyeni, Tosun, Murat, Editör, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, 2017

29. Seyahat Acentalarının Mevzuatı

Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü, Ahmet ÇAVUŞ, Editör, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, 2017

30. Seyahat Acentacılığı Temel Kavramları ve Seyahat Acentalarının Sınıflandırılması

Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü, Ahmet Çavuş, Editör, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, 2017

31. Mutfak Hijyeni

Gıda ve Personel Hijyeni, Tosun, Murat, Editör, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, 2017

32. Otel İşletmelerinde Satın Alma, Teslim Alma ve Depolama

Otel İşletmeciliği, Doç. Dr. Abdullah KARAMAN, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.131-156, 2016

33. Kat Hizmetleri Departmanında Planlama

Kat Hizmetleri Yönetimi, Koşan, Abdulkadir, Editör, Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, Erzurum, 2016

34. Sekreterlik Protokolü

Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları, Sağlık, Erkan, Editör, Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, 2016
Ansiklopedide Bölümler 6

1. Develi Lokantası

Detay Yayıncılık, ss.1, 2022

2. Feriye Lokantası (Sarayı)

Detay Yayıncılık, ss.1, 2022

4. Erzurum Narmanlı Cami

Detay Yayıncılık, ss.1, 2022

5. Yakutiye Medresesi

Detay Yayıncılık, ss.1, 2022

6. Erzurum Murat Paşa Cami

Detay Yayıncılık, ss.1, 2022
Metrikler

Yayın

120

Atıf (Scholar)

19

H-İndeks (Scholar)

2

Atıf (TrDizin)

84

H-İndeks (TrDizin)

5

Atıf (Diğer Toplam)

227

Proje

9

Tez Danışmanlığı

14

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları