Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
YENİLEBİLİR YABANİ BİTKİLERİN GASTRONOMİK AÇIDAN DEĞERLENDİRİLMESİ: ERZURUM UZUNDERE ÖRNEĞİ
TurAR Turizm ve Araştırma Dergisi
, cilt.11, sa.1, ss.50-74, 2022 (Hakemli Dergi)
Gıda Tercihinde Duyuların Rolü: Tat Duyusunun Tat Testi İleDemografik Özelliklere Göre Farklılığının Tespiti
Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.24, sa.2, ss.889-904, 2020 (Hakemli Dergi)
INVESTIGATION OF PHYSICAL ENVIRONMENT AS A PART OF MICRO DIMENSION INRESTAURANTS: A STUDY ON LOCAL CONSUMERS
Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research
, cilt.4, sa.2, ss.218-250, 2020 (Hakemli Dergi)
Kişilik özelliklerinin algılanan aşırı nitelikliliğe etkisi: Konaklama İşletmeleri Çalışanları Üzerine Bir Araştırma
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.3, sa.1, ss.13-33, 2019 (Hakemli Dergi)
Kişilik özelliklerinin algılanan aşırı nitelikliliğe etkisi: Konaklama İşletmeleri Çalışanları Üzerine Bir Araştırma
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.3, sa.1, ss.13-33, 2019 (Hakemli Dergi)
Somut Olmayan Kültürel Miras Unsuru Erzurum Lavaş (Acem) Ekmeğinin Turistik Ürüne Dönüştürülmesine Yönelik Bir Çalışma
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.2, sa.1, ss.430-452, 2018 (Hakemli Dergi)
Erzurum’un Yenilebilir Otları ve Yemeklerde Kullanım Şekillerine Yönelik Bir Araştırma
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.2, sa.1, ss.482-503, 2018 (Hakemli Dergi)
Ulaşım Tercihlerinin Bir Sonucu Olarak Hizmet Kalitesinin Ölçümü: Yerli Turistler Üzerine Bir Uygulama
TINI-SOS
, cilt.5, ss.453-478, 2017 (Hakemli Dergi)
ULAŞIM TERCİHLERİNİN BİR SONUCU OLARAK HİZMET KALİTESİNİN ÖLÇÜMÜ:YERLİ TURİSTLER ÜZERİNE BİR UYGULAMA
TINI-SOS
, cilt.5, sa.5, ss.453-478, 2017 (Hakemli Dergi)
Yiyecek- İçecek İşletmeleri Personelinin Kişilik Özellikleri İle İşe Bağlılıkları Arasındaki İlişki
Akademik Bakış Dergisi
, ss.529-543, 2017 (Hakemli Dergi)
Yavaş Şehir Hareketinin Yaşam Doyumu Üzerindeki Etkisi: Erzurum-Uzundere Halkının Tutum ve Algıları Üzerine Bir Araştırma
The Journal of International Social Research
, cilt.9, ss.1065-1073, 2016 (Hakemli Dergi)
İşyeri Zorbalığının İşten Ayrılma Niyeti Üzerine Etkisi: Konaklama İşletmelerinde Çalışan Personel Üzerine Bir Araştırma
The Journal of International Social Research
, cilt.9, ss.1099-1108, 2016 (Hakemli Dergi)
Gastronomi Turizmi ile Şehir Markalaşması İlişkisi Atatürk Üniversitesi Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.4, ss.94-114, 2016 (Hakemli Dergi)
Konaklama İşletmelerinde Çalışan Personelin İşkoliklik Eğilimleri ile Hizmet Odaklılık İlişkisi: TRA1 Bölgesinde Bir Araştırma
Tourism Academic Journal
, cilt.3, ss.39-55, 2016 (Hakemli Dergi)
Turizm Sektöründe Nitelikli İş Gücü Açığına Yenilikçi Yaklaşım Kapadokya Örneği
Girişimcilik ve İnovasyon Yönetim Dergisi
, cilt.4, sa.2, ss.27-48, 2015 (Hakemli Dergi)
Yöre Halkının Mutfak Kültürünü Tanıma Durumunun Tespit Edilmesi Erzurum İli Örneği
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, ss.36-46, 2014 (Hakemli Dergi)
Duygu İşçilerinde İşe Yabancılaşma Hizmet Sektöründe Bir Uygulama
Çalışma ve Toplum Dergisi
, cilt.36, ss.311-346, 2013 (Hakemli Dergi)
Konaklama İşletmelerinde Çalışan İşgörenlerin Kişilik Özelliklerinin Hizmet Verme Yatkınlığı Üzerindeki Etkisi
E-journal Of Yaşar University
, cilt.31, ss.5253-5273, 2013 (Hakemli Dergi)
Örgüt içi iletişim ve iletişim tatmini Konaklama İşletmelerinde Bir Uygulama
İletişim Kuram ve Araştırmaları Dergisi
, cilt.33, ss.163-184, 2012 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Tüketicilerin Hedonik Tüketim Alışkanlıklarının Gıda Alışverişi Kapsamında Değerlendirilmesi
8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1
Turizm Sektöründe Müşteri Nezaketsizliğinin Olumsuz Etkilerine Yönelik Bir Yazın İncelemesi
8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1
Gastronomi Alanında Eğitim Alan Öğrencilerin Gıda Neofili ve Neofobisi Algıları Üzerine Bir Araştırma
8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1
Gastronomi Alanında Eğitim Alan Öğrencilerin Gıda Neofili ve Neofobisi Algıları Üzerine Bir Araştırma
8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1
Turizm Sektöründe Müşteri Nezaketsizliğinin Olumsuz Etkilerine Yönelik Bir Yazın İncelemesi
8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1
Tüketicilerin Hedonik Tüketim Alışkanlıklarının Gıda Alışverişi Kapsamında Değerlendirilmesi
8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1
Yeşil Restoran Yöneticilerinin Yeşil Mutfak Uygulamalarına İlişkin Algılamalarının Tespitine Yönelik Bir Araştırma
I. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, Sakarya, Türkiye, 1 - 03 Kasım 2018
Yöresel Yemeklerin Cittaslow Şehirlerindeki Restoranlarda Kullanım Düzeyleri: Perşembe Örneği
II. Uluslararasi Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2018
Kalkınma Ajansları Aracılığıyla Gerçekleştirilen Kırsal Kalkınma ve Kırsal Turizm Projelerinin Tespit Edilmesine Yönelik Bir Araştırma
II. Uluslararasi Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2018
Z Kuşağı Tüketicilerinin Yeşil Restoran Seçim Kriterlerine İlişkin Bir Araştırma
II.Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Gümüşhane, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018
Restoranlarda Sürdürülebilir Hizmet Uygulamalarının Tespitine Yönelik Bir Araştırma
II.Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Gümüşhane, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018
SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS UNSURU ERZURUM LAVAŞ (ACEM) EKMEĞİNİN TURİSTİK ÜRÜNE DÖNÜŞTÜRÜLMESİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA
GASTRONOMİ KONGRESİ, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018
ERZURUM’UN YENİLEBİLİR OTLARI VE YEMEKLERDE KULLANIM ŞEKİLLERİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA
GASTRONOMİ KONGRESİ, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018
Duygu İşçilerinin Perspektifinden Hizmet İnovasyon Davranışı: Yiyecek-İçecek İşletmelerine İlişkin Bir Araştırma
VII. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 20 - 21 Nisan 2018
Yavaş Şehir Hareketinin Yaşam Doyumu Üzerindeki Etkisi Erzurum Uzundere Halkının Tutum ve Algıları Üzerine Bir Araştırma
II. Ulusal Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Antalya, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2016
Etkinlik Turizmi Bağlamında Uluslararası Spor Etkinliklerinin Şehirlere Katkıları Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali EYOWF Örneği
I.Ulusal Alternatif Turizm Kongresi, Erzincan, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2016, ss.122-139
THE ROLE OF JOB SATISFACTION OF HAPPINESS AN APPLICATION ON WOMAN EMPLOYEES IN THE ACCOMMODATION COMPANY LOCATED PROVINCE OF ERZURUM PALANDÖKEN WINTER TORISM CENTER
6th Annual Convention of Eurasian Silk Road UniversitiesConsortium ESRUC), 1 - 04 Ekim 2015
Konaklama İşletmelerinde Çalışan İşgörenlerin Kişilik Özellikleri İle Çatışma Yönetimi Tarzları Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi
12. Ulusal İşletmecilik Kongresi, Türkiye, 2 - 04 Mayıs 2013, ss.386-397
İşe Yönelik Algı İle Yaşam Doyumu İlişkisinin Belirlenmesi Üzerine Hizmet Sektörü Üzerinde Bir Araştırma
12.Ulusal İşletmecilik Kongresi, Türkiye, 2 - 04 Mayıs 2013, ss.408-420
Konaklama İşletmelerinde Çalışan İş Görenlerin Kişilik Özellikleri İle Çatışma Yönetim Tarzları Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi
12. Ulusal İşletmecilik Kongresi, Türkiye, 2 - 04 Mayıs 2013, ss.386-397
Üniversite Öğrencilerinin Rekreasyonel Bir Faaliyet Olarak Spor Organizasyonlarına Katılımı
I. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2012
Spor Organizasyonlarında Gönüllülük Üniversitelerarası 2011 Erzurum Kış Oyunları Örneği
Utos’11 I. Uluslararası Turizm ve Otelcilik Sempozyumu, 29 Eylül - 01 Ekim 2011
Konaklama İşletmeleri İş Görenlerinin İş Tatmini Erzurum Ölçeğinde Bir Uygulama
II. Turizmde İnsan Kaynakları Gelişimi Sempozyumu, Türkiye, 11 - 13 Mart 2011
Kitap & Kitap Bölümleri
Doç. Dr. Abdulkadir Koşan
Turizm Akademisinde Kaybettiklerimiz Anısına, Küçükaltan Derman, Tuna Muharrem, Kaya Ünal Şule, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-10, 2023
Edebiyat Teması
UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Başar / Dr. Yusuf Bayraktar, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.81-99, 2022
Tasarım Teması
UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Başar / Dr. Yusuf Bayraktar, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.43-52, 2022
Atıksız Mutfaklar
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba, Atilla ve Serçeoğlu, Neslihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.618-627, 2022
Tasarım Teması
UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm, Başar, Fatma ve Bayraktar, Yusuf, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.43-51, 2022
Edebiyat Teması
UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm, Başar, Fatma ve Bayraktar, Yusuf, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.81-99, 2022
Erzurum
Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan Yazıcıoğlu,Ümit Sormaz,Cihan Canbolat, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.167-180, 2021
Erzurum
Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan Yazıcıoğlu, Ümit Sormaz, Cihan Canbolat, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.167-180, 2021
Gastronomi ve Tur Rehberliği
Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi, Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Ozan Güler, Gürkan Akdağ, Anıl Kale, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.390-405, 2021
Gastronomi ve Turizm
Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi, Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Ozan Güler, Gürkan Akdağ, Anıl Kale, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.229-247, 2021
Tarihi Çağlarda Yemek Kültürü
Yemek, Kültür ve Toplum, Çetinkaya Neslihan, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.53-130, 2020
Tarih Öncesi Çağlarda Yemek Kültürü
Yemek, Kültür ve Toplum, Çetinkaya Neslihan, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.13-37, 2020
Anadolu’nun Mirası Ekmeklerin Dini Açıdan Önemi
Mutfak Mirası ve Yadigar Ürünler, Harman, S., Kaya, O. ve yurtseven, R., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.83-113, 2019
Sağlık Turizmi
Alternatif Turizm, Aydın, Şule, Editör, Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yayınları, Erzurum, 2018
Tarih Çağları
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba Atilla, Çetinkaya, Neslihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.106-124, 2018
Spor Turizmi
Alternatif Turizm, Aydın,Şule, Editör, Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yayınları, Erzurum, 2018
Orta Asya’dan Selçuklu’ya Anadolu Mutfağı
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba Atilla, Çetinkaya Neslihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.138-151, 2018
Nemrut Dağı (Adıyaman-1987)
Türkiye’xxnin Unesco Değerleri ve Turizm Potansiyeli, Karaman Abdullah, Sayın Kürşad, Ateş Alper, Editör, Eğitim, Konya, 2018
Tarih Öncesi Çağlar
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba Atilla, Çetinkaya Neslihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.93-105, 2018
Otel İşletmelerinde Hijyen
Gıda ve Personel Hijyeni, Tosun, Murat, Editör, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, 2017
Seyahat Acentalarının Mevzuatı
Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü, Ahmet ÇAVUŞ, Editör, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, 2017
Seyahat Acentacılığı Temel Kavramları ve Seyahat Acentalarının Sınıflandırılması
Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü, Ahmet Çavuş, Editör, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, 2017
Mutfak Hijyeni
Gıda ve Personel Hijyeni, Tosun, Murat, Editör, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, 2017
Otel İşletmelerinde Satın Alma, Teslim Alma ve Depolama
Otel İşletmeciliği, Doç. Dr. Abdullah KARAMAN, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.131-156, 2016
Kat Hizmetleri Departmanında Planlama
Kat Hizmetleri Yönetimi, Koşan, Abdulkadir, Editör, Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, Erzurum, 2016
Sekreterlik Protokolü
Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları, Sağlık, Erkan, Editör, Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, 2016
Ansiklopedide Bölümler
Erzurum Narmanlı Cami
Detay Yayıncılık, ss.1, 2022
Erzurum Murat Paşa Cami
Detay Yayıncılık, ss.1, 2022