Prof. Dr. Arzu KAVAZ YÜKSEL


Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme


WoS Araştırma Alanları: Tarım Süt & Hayvancılık Bilimi, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Bilimleri, Beslenme Ve Diyetetik


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: Kavaz Yuksel Arzu, Kavaz Yuksel, A, Kavaz Yuksel, Kavaz Arzu, Kavaz Yuksel A, Arzu Kavaz

E-posta: arzukavaz@atauni.edu.tr
Diğer E-posta: arzu-kavaz23@hotmail.com
İş Telefonu: +90 442 231 2668
Web: https://avesis.atauni.edu.tr/arzukavaz
Ofis: Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
Posta Adresi: Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

Metrikler

Yayın

117

Yayın (WoS)

29

Yayın (Scopus)

28

Atıf (WoS)

428

H-İndeks (WoS)

12

Atıf (Scopus)

482

H-İndeks (Scopus)

13

Atıf (Scholar)

1033

H-İndeks (Scholar)

18

Atıf (TrDizin)

10

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

98

H-İndeks (Sobiad)

5

Atıf (Diğer Toplam)

25

Proje

16

Açık Erişim

15
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2006 - 2012

2006 - 2012

Doktora

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2002 - 2006

2002 - 2006

Yüksek Lisans

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1998 - 2002

1998 - 2002

Lisans

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2024

2024

Devlet Malını Koruma ve Tasarruf Tedbirleri

İş Sağlığı ve Güvenliği

Atatürk Üniversitesi

2023

2023

ÇALIŞANLARIN TEMEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

İş Sağlığı ve Güvenliği

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Teknolojisi

Gıda Biyoteknolojisi

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2017 - 2022

2017 - 2022

Doç. Dr.

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2016 - 2017

2016 - 2017

Yrd. Doç. Dr.

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2012 - 2016

2012 - 2016

Yrd. Doç. Dr.

Adıyaman Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2005 - 2012

2005 - 2012

Araştırma Görevlisi

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

Yönetimsel Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Rektörlük Eğitim ve Müfredat Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Birim Tanıtım ve Mezunlarla İlişkiler Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

TBMYO Disiplin Kurulu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

İhtiyaç malzemelerinin tesbiti için oluşturulan komisyo

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Sosyal Medya Takibi Komisyon Üyeliği

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Yüksekokul Yönetim Kurulu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Yüksekokul Danışma Kurulu Üyeliği

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

MYO Müdür Yardımcısı

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Birim Kalite Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Yükseokul İç Paydaş Danışma Kurulu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

İntibak/Muafiyet Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

TBMYO Uluslararası Değişim Programları Koordinatörü

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Yüksekokul Eğitim ve Müfredat Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Eğitim ve Müfredat Kurulu üyesi

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

TBMYO Eğitim Komisyonu Üyeliği

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Başkanı

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Staj Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Akademik Performans D. Kurulu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Akademik Performans D. Kurulu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Akademik Performans D. Kurulu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri

2012 - 2016

2012 - 2016

Bölüm Başkan Yardımcısı

Adıyaman Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2014 - 2014

2014 - 2014

Dekan Yardımcısı

Adıyaman Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Nanoteknolojinin Gıda Bilim ve Teknolojisi Alanındaki Uygulamaları II

Nanoteknolojinin Gıda Bilim ve Teknolojisi Alanındaki Uygulamaları I

Ön Lisans

Ön Lisans

Hijyen ve Sanitasyon

GIDA KATKI MADDELERİ

Süt ve Süt Analizleri II

Tahıl ve Ürünleri Analizleri II

Gıda Muhafaza Teknikleri II

Meslek Etiği

Süt ve Süt Analizleri I

Tahıl ve Ürünleri Analizleri I

Kalite Güvence Standartları

Gıda Muhafaza Teknikleri Sürdürülebilir Kalkınma

Süt Yan Ürünleri Teknolojisi

Genel Mikrobiyoloji

Makaleler

Tümü (46)
SCI-E, SSCI, AHCI (27)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (29)
ESCI (2)
Scopus (28)
TRDizin (14)
Diğer Yayınlar (6)

2009

2009

40. Sütteki Doğal Biyoaktif Bileşenler

KAVAZ A., BAKIRCI İ.

Akademik Gıda , cilt.7, ss.44-50, 2009 (Hakemli Dergi)

2007

2007

46. Sütten Kolesterolü Uzaklaştırma Metotları

KAVAZ A., BAKIRCI İ., YILDIZ H.

Hasad Gıda , cilt.22, sa.264, ss.32-37, 2007 (Hakemli Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. CeO2 NANOYAPILARININ ETANOL ELEKTRO-OKSİDASYONU AKTİVİTESİ ÜZERİNE Ru NANOPARÇACIKLARININ ETKİSİ

ÇELEBİ N., ÖZTÜRK DOĞAN H., KAVAZ YÜKSEL A.

2. BİLSEL INTERNATIONAL SAFRANBOLU SCIENTIFIC RESEARCHES CONGRESS, 11 Ekim 2025, ss.198-202, (Tam Metin Bildiri)

2025

2025

2. Reflection of Ottoman Period Culinary Culture on Miniatures

AKKÖK A., NADAROĞLU H., BABAGİL A., KAVAZ YÜKSEL A.

1ST INTERNATIONAL MANAS CONGRESS ON SCIENCE AND TECHNOLOGY (TURK 2025), Bishkek, Kırgızistan, 24 - 26 Nisan 2025, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

3. OLIVE OILS WITH REGISTERED GEOGRAPHICAL INDICATION (GI) IN THE TURKEY: GEOGRAPHICAL ORIGIN, QUALITY AND AUTHENTICITY

YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.

IV-INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD, AGRICULTURE, AND VETERINARY SCIENCES On the occasion of the 40th Anniversary of Van Yüzüncü Yıl University, Van, Türkiye, 05 Mayıs 2022, ss.51-52, (Özet Bildiri)

2022

2022

4. ASSESSMENT OF AUTHENTICITY AND ORIGIN IN DAIRY PRODUCTS WITH ANALYTICAL METHODS AND CHEMOMETRICS

KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.

IV-INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD, AGRICULTURE, AND VETERINARY SCIENCES On the occasion of the 40th Anniversary of Van Yüzüncü Yıl University, Van, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2022, ss.49-50, (Özet Bildiri)

2019

2019

5. The Effect of Dietary Fibers on Human Health

KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.

3rd International Conference on AdvancedEngineering Technologies, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

6. Physicochemical Properties and Nutritional Quality of Nigella Sativa Oil

YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.

3rd International Conference on AdvancedEngineering Technologies, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

7. Physicochemical Properties and Nutritional Quality of Nigella Sativa Oil

YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.

3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET), Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.15-20, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

8. Physicochemical Properties and Nutritional Quality of Nigella Sativa Oil

YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.

3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET), Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.15-20, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

9. The Effect of Dietary Fibers on Human Health

KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.

3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET), Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.10-15, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

10. The Using Possibilities of Whey in Animal Feeding

KAVAZ YÜKSEL A., ÜRÜŞAN ALTUN H.

International congresson engineering and life science, 26 - 29 Nisan 2018, ss.713, (Özet Bildiri)

2018

2018

12. An Overview to the Traditional Turkish Fermented Non-Alcoholic Bevarages

KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.

Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

13. Antimicrobial properties of plant-derived essential oils and their uses on food preservation

YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.

Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

14. Traditional Turkish sausage (Sucuk): general composition, and novel production techniques

YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.

Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

15. The Using Possibilities of Whey in Animal Feeding

KAVAZ YÜKSEL A., ÜRÜŞAN ALTUN H.

International Congress on Engineering and Life Science (ICELIS), 26-29 April 2018 Kastamonu/Turkey., 26 - 29 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

16. Gıda Patojenlerinin Hızlı Tespiti için Biyosensör Teknolojileri ve OptikSensörler

YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.

II. International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 Eylül - 23 Aralık 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

17. Farklı Sert Kabuklu Kuru Meyvelerin Dondurma Üretiminde KullanımOlanakları

KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M., ŞAT İ. G.

International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 Eylül - 23 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

18. Biosensor Technologies and Optical Biosensors for the Rapid Detection of Foodborne Pathogens

YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.

International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 - 23 Eylül 2017, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

21. A Traditional dairy Product Produced With Colostrum AGIZ AGUZ

KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.

The 3nd International Symposium on Traditional Foods from Adriaticto Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

22. A Traditional dairy Product Produced With Colostrum AĞIZ AĞUZ

KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.

The 3nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015

2015

2015

23. A Traditional Ottoman Beverage Produced with Vinegar and Honey

YÜKSEL M., SERT S., KAVAZ YÜKSEL A.

The 3nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015

2015

2015

25. Küresel Bir Sorun Olarak Gıda Kaybı ve Karbon Ayak İzi

YÜKSEL M., SERT S., KAVAZ YÜKSEL A.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

26. Menengiç Pistachio terebinthus L Meyvesinin Bazı Fonksiyonel Özellikleri

KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M., ŞAT İ. G.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015

2014

2014

28. SÜT İŞLETMELERİNDE HİJYEN VE SANİTASYON İÇİN ARANAN BAZI KRİTERLER

Kavaz Yüksel A., Bakırcı İ., Yüksel M.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

29. TOPLUMDA GELENEKSEL, ORGANİK VE GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ GIDALAR ALGISI VE MEDYANIN ETKİSİ

YÜKSEL M., SERT S., KAVAZ YÜKSEL A.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 Nisan - 19 Temmuz 2014, (Özet Bildiri)

2013

2013

32. Mikrodalga Teknolojisi ve Gıdalardaki Kullanımı

KAVAZ E., KAVAZ A.

8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013

2013

2013

33. Gıda patojenlerinin belirlenmesinde hızlı yöntemlerin kullanılması

YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.

8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)

2012

2012

34. Van Piyasasından Toplanan Otların Çökelek Peynirinin Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Etkisinin Belirlenmesi

Kavaz A., Bakırcı İ., Kaban G.

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

35. Erzurum'da Üretilen Geleneksel Bir Ürün Kış Yoğurdu

Kavaz A., Bakırcı İ.

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

2011

2011

36. Flax Seed Oil s Some Important Properties

KAVAZ A.

4th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Ekim 2011 Sürdürülebilir Kalkınma

2011

2011

38. Flax seed oil: Flax Seed Oil's Some Important Properties

Kavaz A., BAKIRCI İ.

Poster Abstracts of the 9th Euro Fed Lipid Congress, Rotterdam, Hollanda, 18 - 21 Eylül 2011, ss.343, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

39. Gobdin Üretimi ve Bu Ürünün Bazı Mikrobiyolojik ve Kimyasal özellikleri Üzerine Bir Araştırma

ERDOĞAN Ü., KAVAZ A., YILDIZ H., GÜNDOĞDU E., BAKIRCI İ.

1. ULUSLAR ARASI “ADRİYATİK’TEN KAFKASLAR’A GELENEKSEL GIDALAR” SEMPZOYUMU, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

40. Erzurumda Ayran Aşının Yapımı ve Bu Çorbaya Özgü Olan Aşotunun Antioksidan Özellikleri

KAVAZ A., YILDIZ H., ŞENGÜL M., BAKIRCI İ.

THE 1ST INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON “TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2010

2010

41. A Traditional Food Product TARHANA

YILDIZ H., KAVAZ A., ORTAKÇI F., SERT S.

THE 1ST INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON “TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

42. Erzurum’da Ayran Aşının Yapımı ve Bu Çorbaya Özgü Olan Aşotunun Antioksidan Özellikleri

KAVAZ A., YILDIZ H., ŞENGÜL M., BAKIRCI İ.

The 1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 Nisan 2010, ss.162-163, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2010

2010

43. Erzurum'da Ayran Aşının Yapımı ve Bu Çorbaya Özgü Olan Aşotu'nun Antioksidan Özellikleri

Kavaz Yüksel A., Yıldız H., Şengül M., Bakırcı İ.

The 1st International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus (15-17 April 2010, Tekirdağ/Turkey, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.162-164, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2009

2009

44. Importance of the Dairy Structure and Sanitation Applications on the Regional Development of Dairy

KAVAZ A., BAKIRCI İ.

International Rural Development Symposium, 25 - 27 Eylül 2009, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

45. Erzurum ve Yöresinde Üretilip Tüketilen Civil Peynirin Yapılışı ve çeşitli Nitelikleri

BAKIRCI İ., KAVAZ A., MACİT E.

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

46. Erzurum ve Yöresinde Üretilip Tüketilen Civil Peynirin Yapılışı ve Çeşitli Nitelikleri.

BAKIRCI İ., KAVAZ YÜKSEL A., MACİT E.

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (27-29) Mayıs 2009 Van., Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.724-726, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

48. Geleneksel Bir Süt Ürünü Olan Kurut Üzerine Bir İnceleme

KAVAZ A., BAKIRCI İ.

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

49. Sütteki Laktoferrinin insan Sağlığı Üzerindeki Önemi

KAVAZ A., ARSLANER A., BAKIRCI İ.

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009

2009

2009

50. Sütteki Laktoferrinin insan sağlığı üzerindeki önemi

Bakırcı İ., Kavaz A., Arslaner A.

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.73-74, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2008

2008

51. Overview of Butter production in the World and Turkey Markets

KAVAZ A., BAKIRCI İ.

6th Fed Congress: Oils, Fats and Lipids in the 3rd Millenium- Athens, Greece 2008., 7 - 10 Eylül 2008

2008

2008

52. Comparison of Butter and Margarine for Some Properties

ERKAYA T., KAVAZ A., ŞENGÜL M., BAKIRCI İ.

6th Fed Congress: Oils, Fats and Lipids in the 3rd Millenium- Athens, Greece 2008, 7 - 10 Eylül 2008

2008

2008

53. Comparison of Butter and Margarin for Some properties

Erkaya Kotan T., Kavaz Yüksel A., Şengül M., Bakırcı İ.

6. Fed Congress: Oils, Fats and Lipids in the 3rd Milennium 2008, Athens, Yunanistan, 7 - 10 Eylül 2008, ss.585, (Özet Bildiri)

2008

2008

54. İspir İlçesinde Süt Hayvancılığı ve Süt Ürünleri Üzerine bir Araştırma

KAVAZ A., BAKIRCI İ.

İspir-Pazaryolu Tarih, Kültür ve Ekonomi Sempozyumu, Türkiye, 26 - 28 Haziran 2008, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

55. Sütte Doğal Olarak Bulunan Biyolojik Aktif Lipitler

Kavaz A., Bakırcı İ.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.667-668, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2008

2008

56. Organik Meyve ve Sebzelerin Beslenme ve Sağlık Yönünden Önemi

ERDOĞAN Ü., KAVAZ A.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008

2007

2007

57. Oligosachharides in human milk

DAĞDEMİR E., KAVAZ A., GÜNDOĞDU E.

II. International Food and Nutrition Congress, 24 - 26 Ekim 2007

2007

2007

58. Importance of milk on osteoporosis

KAVAZ A., DAĞDEMİR E.

II. International Food and Nutrition Congress, 24 - 26 Ekim 2007

2006

2006

60. Peyniraltı Suyunun Değerlendirilme Olanakları

BAKIRCI İ., KAVAZ A.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

3. KOLOSTRUMUN ÖNEMI VE FARKLI CANLILARA AIT KOLOSTRUMLARIN GENEL ÖZELLIKLERI

Kavaz Yüksel A.

GIDA MÜHENDİSLİĞİ ALANINDA ULUSLARARASI ÇALIŞMA VE DEĞERLENDIRMELER, PROF. DR. ARZU KAVAZ YÜKSEL, Editör, Serüven Yayınevi, Ankara, ss.17-48, 2024

2024

2024

4. Essential oils: an essential component of cosmetic industry

Sharma C., Anwar A., KAVAZ YÜKSEL A., NADAROĞLU H., ALAYLI A., BARAN A., et al.

Specialized Plant Metabolites as Cosmeceuticals, , Editör, ELSEIVER, ss.221-238, 2024

2024

2024

5. FONKSIYONEL BIR BILEŞEN OLAN KURKUMIN VE SAĞLIK ÜZERINE ETKILERI

KAVAZ YÜKSEL A.

Gıda Mühendisliği Alanında Uluslararası Araştırma ve Değerlendirmeler, KAVAZ YÜKSEL ARZU, Editör, Serüven Yayınevi, Erzurum, ss.1-12, 2024

2023

2023

6. Gıdalarda doğal olarak bulunan veya bulaşan toksik maddelerin sağlık üzerine etkileri

Kavaz Yüksel A., Yüksel M.

Mühendislik Alanında Uluslararası Araştırma ve Değerlendirmeler - Aralık 2023 - Cilt 2, BARDAK Selahattin, Editör, Serüven Yayınevi, Ankara, ss.475-498, 2023 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

7. GIDALARDA BULUNAN DOĞAL KORUYUCU SİSTEMLER

KAVAZ YÜKSEL A.

Mühendislik Alanında Uluslararası Çalışmalar, Prof. Dr. Coşkun ÖZALP, Doç. Dr. Selahattin BARDAK, Editör, Serüven Yayınevi, Ankara, ss.147-163, 2023

2022

2022

8. GIDA KAYNAKLI ÖNEMLI BIR PATOJEN OLAN “SALMONELLA”YA GENEL BIR BAKIŞ: GIDALARDAN SALMONELLA SPP. IZOLASYONU VE TANI YÖNTEMLERI

Kavaz Yüksel A., Yüksel M.

Mühendislik Alanında Teori ve Araştırmalar, Doç. Dr. Selahattin BARDAK, Editör, Serüven Yayınevi, İzmir, ss.43-70, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

9. KINOA’NIN (CHENOPODIUM QUINOA WILLD.) BILEŞIMI, FONKSIYONEL ÖZELLIKLERI VE GIDA TEKNOLOJISINDE KULLANIMI

Yüksel M., Kavaz Yüksel A.

Ziraat, Orman ve Su Ürünlerinde Güncel Araştırmalar, Prof. Dr. Koray ÖZRENK, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.45-60, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

10. ARDAHAN’DA TARIM VE HAYVANCILIK

ÜRÜŞAN ALTUN H., KAVAZ YÜKSEL A.

ARDAHAN DEĞERLEMELERİ - 3 Değerler, Potansiyeller ve Yaklaşımlar, KURTBAŞ İhsan, Editör, Nobel yayıncılık, Ardahan, ss.329-341, 2021

2021

2021

11. ARDAHAN İLİNDEKİ KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİNİN DURUMU

Ürüşan Altun H., Kavaz Yüksel A.

ARDAHAN DEĞERLEMELERİ-3- Değerler, Potansiyeller ve Yaklaşımlar, Doç. Dr. İhsan Kurtbaş, Editör, Nobel Yayınevi, Ardahan, ss.329-341, 2021 Sürdürülebilir Kalkınma

Desteklenen Projeler

2024 - 2025

2024 - 2025

Propolis Ekstraksiyon Metotlarının Yoğurdun Fiziksel Kimyasal Tekstürel ve Mikrobiyolojik Özelliklerine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

TURGUT T. (Yürütücü), KAVAZ YÜKSEL A.

2024 - 2025

2024 - 2025

Pd ve Ru nanoparçacıkları dekore edilmiş CeO2 nanoyapılarında etanol elektrooksidasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ÇELEBİ N. (Yürütücü), KAVAZ YÜKSEL A., ÖZTÜRK DOĞAN H.

2024 - 2024

2024 - 2024

Öğrencilere Hijyen Bilincinin Kazandırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

(Proje Özeti)
Anlar P. (Yürütücü), Kavaz Yüksel A.

2021 - 2022

2021 - 2022

Çevremizdeki Tekstil Kurumlarını Öğrenelim - Yavuz TekstilSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler

(Proje Özeti) (Proje Sonuç Raporu) Creative Commons License
Kavaz Yüksel A., Bilgin Akpınar B. (Yürütücü)

2021 - 2022

2021 - 2022

Çevremizdeki Tekstil Kurumlarını Öğrenelim - Olgunlaşma EnstitüsüSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler

(Proje Özeti) (Proje Sonuç Raporu) Creative Commons License
Kavaz Yüksel A., Bilgin Akpınar B. (Yürütücü)

2021 - 2022

2021 - 2022

Çevremizdeki Tekstil Kurumlarını Öğrenelim- 3F Erzurum Tekstil FabrikasıSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler

(Proje Sonuç Raporu) Creative Commons License
Bilgin Akpınar B. (Yürütücü), Kavaz Yüksel A.

2021 - 2021

2021 - 2021

GIDA HİJYENİ VE SANİTASYONA DİKKAT ET SAĞLIKLI KALSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

Kavaz Yüksel A. (Yürütücü), Öner G.

2019 - 2020

2019 - 2020

KEMİK SAĞLIĞINI KORUYAN KADINLAR SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETİYOR

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

KAVAZ YÜKSEL A. (Yürütücü), YORULMAZ E., ÇETİNKAYA S., KARATEKE G., ERKAYA KOTAN T., BAYRAM E. N., et al.

2019 - 2020

2019 - 2020

Giyim Üretim Atölyemi Seviyorum Güzelleştiriyorum

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

KAVAZ YÜKSEL A. (Yürütücü), BİLGİN AKPINAR B., AKALIN D. Ö., KARATAŞ S., ALĞAN S. H., AYDIN F., et al.

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Uluslararası Gıda Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi

Editörler Kurulu Üyesi

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Ata Gıda Dergisi

Danışma Kurul Üyesi

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2002 - Devam Ediyor

2002 - Devam Ediyor

TMMOB Gıda Mühendisliği Odası

Üye

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ocak 2025

Ocak 2025

International Journal of Innovative Research and Reviews.

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Mayıs 2024

Mayıs 2024

PLOS ONE

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2023

Aralık 2023

KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2023

Ekim 2023

European Food Science and Engineering

Hakemli Bilimsel Dergi

Ekim 2023

Ekim 2023

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Eylül 2023

Eylül 2023

FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2023

Mayıs 2023

SUSTAINABILITY

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2023

Nisan 2023

FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2023

Nisan 2023

FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2023

Mart 2023

FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2023

Şubat 2023

COGENT FOOD & AGRICULTURE

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2023

Şubat 2023

FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2023

Ocak 2023

FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2023

Ocak 2023

FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2022

Aralık 2022

ARDAHAN DEĞERLEMELERİ -3-

Tanınmış Yayınevleri tarafından basılan bilimsel/mesleki kitapta bölüm

Aralık 2022

Aralık 2022

ARDAHAN DEĞERLEMELERİ -3-

Tanınmış Yayınevleri tarafından basılan bilimsel/mesleki kitapta bölüm

Aralık 2022

Aralık 2022

FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2022

Ağustos 2022

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2022

Ağustos 2022

Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Temmuz 2022

Temmuz 2022

International Journal of Innovative Research and Review

ESCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2022

Temmuz 2022

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2021

Aralık 2021

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2021

Aralık 2021

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2017

Mayıs 2017

Journal of Food Quality

SCI Kapsamındaki Dergi

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Ekim 2024

Ekim 2024

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Ordu Üniversitesi, Türkiye

Temmuz 2024

Temmuz 2024

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Ordu Üniversitesi, Türkiye

Mayıs 2024

Mayıs 2024

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye

Aralık 2023

Aralık 2023

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Türkiye

Ekim 2023

Ekim 2023

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Türkiye

Temmuz 2023

Temmuz 2023

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Ege Üniversitesi, Türkiye

Ekim 2022

Ekim 2022

TÜBİTAK Projesi

1507 - TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı, TÜBİTAK, Türkiye

Mayıs 2022

Mayıs 2022

TÜBİTAK Projesi

1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, TÜBİTAK, Türkiye

Nisan 2018

Nisan 2018

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Aralık 2024

Aralık 2024

Çalışma Hayatında İŞKUR’un Rolü

Çalıştay Organizasyonu

Güllüce H., Sincar S., Nadaroğlu H., Kavaz Yüksel A., Kaya M. D., Erat M., et al.
Erzurum, Türkiye

Aralık 2024

Aralık 2024

İş Arama Becerileri

Çalıştay Organizasyonu

Güllüce H., Sincar S., Nadaroğlu H., Kavaz Yüksel A., Kaya M. D., Erat M., et al.
Erzurum, Türkiye

Aralık 2024

Aralık 2024

Elektrikli Araçları Keşfediyorum Sürdürülebilir Kalkınma

Çalıştay Organizasyonu

Öztürk Doğan H., Genç İ., Güllüce H., Uzun Z., Gök S., Kavaz Yüksel A., et al.
Erzurum, Türkiye

Haziran 2024

Haziran 2024

Kokunun Kimyası

Çalıştay Organizasyonu

Kavaz Yüksel A., GÜLTEKİN D.
Türkiye

Haziran 2024

Haziran 2024

Doğal ve Yapay Boyaların Kullanımı ve Giderimi

Çalıştay Organizasyonu

Kavaz Yüksel A., GÜLTEKİN D.
Türkiye

Mayıs 2024

Mayıs 2024

Sağlıklı Yaşam İçin Hijyen Sürdürülebilir Kalkınma

Çalıştay Organizasyonu

Anlar P., Kavaz Yüksel A., Nadaroğlu H., Çelebi N., Öztürk Doğan H., Bakırcı İ., et al.
Erzurum, Türkiye

Aralık 2023

Aralık 2023

Erzurum Olgunlaşma Enstitüsü Gezisi

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Bilgin Akpınar B., Kavaz Yüksel A.
Erzurum, Türkiye

Eylül 2022

Eylül 2022

İCADET 4th International Conference on Advanced Engineering Technologies

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Çakmakçı S., KAVAZ YÜKSEL A.
Bayburt, Türkiye

Mayıs 2022

Mayıs 2022

Geleceğimiz Sıfır Atıkla Nefes Alsın Sürdürülebilir Kalkınma

Çalıştay Organizasyonu

Güllüce H., Kavaz Yüksel A., Ceylan Z., Çelebi N.
Erzurum, Türkiye

Mayıs 2022

Mayıs 2022

İlaç da Bir Kimyasaldır Sürdürülebilir Kalkınma

Çalıştay Organizasyonu

Öztürk Doğan H., Kavaz Yüksel A., Çelebi N., Ceylan Z., Erat M., Anıl D., et al.
Erzurum, Türkiye

Kasım 2021

Kasım 2021

(W-CAN) World Congress on Applied Nanotechnology

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Kavaz E., Kavaz Yüksel A., Yılmaz A.
Erzurum, Türkiye


Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Eylül 2019 - 01 Eylül 2019

01 Eylül 2019 - 01 Eylül 2019

3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET)

Katılımcı

Bayburt-Türkiye

01 Mayıs 2018 - 01 Mayıs 2018

01 Mayıs 2018 - 01 Mayıs 2018

Uluslararası Tarım Kongresi

Katılımcı

Van-Türkiye

01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017

01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017

2. Uluslararası Mühendislikte Yeni Teknolojiler sempozyumu

Katılımcı

Bayburt-Türkiye

01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016

01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016

Türkiye 12. Gıda Kongresi

Oturum Başkanı

Edirne-Türkiye

01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016

01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016

Türkiye 12. Gıda Kongresi

Katılımcı

Edirne-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 435

h-indeksi (WOS): 12

Jüri Üyelikleri

Mayıs-2025

Mayıs 2025

Doktora Yeterlik Sınavı

- Atatürk Üniversitesi

Şubat-2025

Şubat 2025

Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik

- Atatürk Üniversitesi

Ekim-2024

Ekim 2024

Doçentlik Sınavı

Doçentlik Jüri Üyeliği - Üniversiteler Arası Kurul Başkanlığı

Ekim-2023

Ekim 2023

Doçentlik Sınavı

Doçentlik Sınav Jürisi - Üniversitelerarası kurul Başkanlığı

Mart-2023

Mart 2023

Doçentlik Sınavı

Doçentlik Sınav Jürisi - Üniversitelerarası kurul Başkanlığı

Şubat-2023

Şubat 2023

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Şubat-2023

Şubat 2023

Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik

- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Mayıs-2022

Mayıs 2022

Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik

- Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi