Eğitim Bilgileri
2006 - 2012
2006 - 2012Doktora
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2002 - 2006
2002 - 2006Yüksek Lisans
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
1998 - 2002
1998 - 2002Lisans
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2024
2024Devlet Malını Koruma ve Tasarruf Tedbirleri
İş Sağlığı ve Güvenliği
Atatürk Üniversitesi
2023
2023ÇALIŞANLARIN TEMEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
İş Sağlığı ve Güvenliği
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Teknolojisi
Gıda Biyoteknolojisi
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorProf. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2017 - 2022
2017 - 2022Doç. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2016 - 2017
2016 - 2017Yrd. Doç. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2012 - 2016
2012 - 2016Yrd. Doç. Dr.
Adıyaman Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2005 - 2012
2005 - 2012Araştırma Görevlisi
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
Yönetimsel Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorRektörlük Eğitim ve Müfredat Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBirim Tanıtım ve Mezunlarla İlişkiler Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorTBMYO Disiplin Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam Ediyorİhtiyaç malzemelerinin tesbiti için oluşturulan komisyo
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorSosyal Medya Takibi Komisyon Üyeliği
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorYüksekokul Yönetim Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorYüksekokul Danışma Kurulu Üyeliği
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorMYO Müdür Yardımcısı
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBirim Kalite Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorYükseokul İç Paydaş Danışma Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam Ediyorİntibak/Muafiyet Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorTBMYO Uluslararası Değişim Programları Koordinatörü
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorYüksekokul Eğitim ve Müfredat Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorEğitim ve Müfredat Kurulu üyesi
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorTBMYO Eğitim Komisyonu Üyeliği
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorStaj Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorAkademik Performans D. Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorAkademik Performans D. Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorAkademik Performans D. Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri
2012 - 2016
2012 - 2016Bölüm Başkan Yardımcısı
Adıyaman Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2014 - 2014
2014 - 2014Dekan Yardımcısı
Adıyaman Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi
Verdiği Dersler
Yüksek Lisans
Nanoteknolojinin Gıda Bilim ve Teknolojisi Alanındaki Uygulamaları II
Nanoteknolojinin Gıda Bilim ve Teknolojisi Alanındaki Uygulamaları I
Ön Lisans
Hijyen ve Sanitasyon
GIDA KATKI MADDELERİ
Süt ve Süt Analizleri II
Tahıl ve Ürünleri Analizleri II
Gıda Muhafaza Teknikleri II
Meslek Etiği
Süt ve Süt Analizleri I
Tahıl ve Ürünleri Analizleri I
Kalite Güvence Standartları
Gıda Muhafaza Teknikleri
Süt Yan Ürünleri Teknolojisi
Genel Mikrobiyoloji
Makaleler
2025
20251. Electrochemical Detection of Melatonin in the Presence of Dopamine on a Ce-Doped Poly(bromocresol purple)-Modified Electrode
Öztürk Doğan H., Çelebi N., Kavaz Yüksel A.
ACS OMEGA
, cilt.10, sa.41, ss.48091-48099, 2025 (SCI-Expanded)
2025
20252. Phytochemical Contents and In Vitro Antioxidant and Antibacterial Activities of Root Extracts From Pelargonium Species
YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A., TOPDAŞ E. F.
CHEMISTRY & BIODIVERSITY
, cilt.22, sa.8, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
2025
3.
The electrochemical fabrication of Ag nanoparticles decorated poly(l -cysteine) modifed electrode for non-enzymatic H2O2 sensor
ÖZTÜRK DOĞAN H., ERTUĞRUL B., ÇELEBİ N., KAVAZ YÜKSEL A.
APPLIED PHYSICS A-MATERIALS SCIENCE & PROCESSING
, cilt.131, sa.5, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20244. The electrochemical fabrication of Cu@CeO2-rGO electrode for high-performance electrochemical nitrite sensor
Çelebi N., Temur E., Öztürk Doğan H., Kavaz Yüksel A.
DIAMOND AND RELATED MATERIALS
, cilt.143, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20245. Phenolic Content Analysis of Two Species Belonging to the Lamiaceae Family: Antioxidant, Anticholinergic, and Antibacterial Activities
Ndhlala A. R., IŞIK M., Yuksel A. K., Dikici E.
MOLECULES
, cilt.29, sa.2, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20236. A General Review of Methodologies Used in the Determination of Cholesterol (C27H46O) Levels in Foods
Ndhlala A. R., KAVAZ YÜKSEL A., ÇELEBİ N., ÖZTÜRK DOĞAN H.
FOODS
, cilt.12, sa.24, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20227. Nutritional Supplementation of Yogurt with Jerusalem Artichoke Tubers: Organic Acid Profiles and Quality Parameters
Ndhlala A. R., Kavaz Yüksel A., Yüksel M.
PLANTS-BASEL
, cilt.11, sa.22, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20228. Anticholinergic, Antioxidant, and Antibacterial Properties of Vitex Agnus-Castus L. Seed Extract: Assessment of Its Phenolic Content by LC/MS/MS
KAVAZ YÜKSEL A., IŞIK M., Dikici E., YÜKSEL M.
CHEMISTRY & BIODIVERSITY
, cilt.19, sa.10, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20229. Abelmoschus esculentus (Bamya Çiçeği) Çiçeğinin Fitokimyasal Profili, Antioksidan, Antikolinerjik ve Antibakteriyel Özellikleri
Kavaz Yüksel A., Dikici E., Yüksel M., Işık M.
KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATURE
, cilt.25, sa.6, ss.1205-1215, 2022 (ESCI, TRDizin)
2022
202210. Evaluation of Photon Interaction Parameters of Some Antioxidants for Food Irradiation Applications
Kavaz Yüksel A., Zakaly H. M. H., Ene A.
MATERIALS
, cilt.15, sa.18, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202211. Phenolic Profile and Antioxidant, Anticholinergic, and Antibacterial Properties of Corn Tassel
Al-Khayri J. M., Yüksel A., Yüksel M., Işık M., Dikici E.
PLANTS-BASEL
, cilt.11, sa.15, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202212. KOLORİMETRİK LOOP-MEDIATED İZOTERMAL AMPLİFİKASYON METODU İLE LISTERIA MONOCYTOGENES\u2019İN TAVUK ETLERİNDE HIZLI TESPİTİ
YÜKSEL M., SERT S., KAVAZ YÜKSEL A., ÇETİN B., GÜRSES M.
GIDA
, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
202113. Phytochemical, phenolic profile, antioxidant, anticholinergic and antibacterial properties of Epilobium angustifolium (Onagraceae)
Kavaz Yüksel A., Dikici E., Yüksel M., Işık M., Tozoglu F., Köksal E.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.15, sa.6, ss.4858-4867, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202114. ERZURUM'DA SÜPERMARETLERDEN TOPLANAN PEYNİR ÖRNEKLERİNDE BELİRLİ MİKROBİYOLOJİK PARAMETRELERİN BELİRLENMESİ
Kavaz Yüksel A., Yüksel M.
Journal of Food/Gıda
, cilt.46, sa.3, ss.489-499, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202115. Phytochemicals Analysis and Some Bioactive Properties of Erica manipuliflora Salisb. (EMS); Antibacterial, Antiradical and Anti-lipid Peroxidation
Kavaz Yüksel A., Dikici E., Yüksel M., Isik M., Tozoglu F., Köksal E.
IRANIAN JOURNAL OF PHARMACEUTICAL RESEARCH
, cilt.20, sa.4, ss.422-434, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202016. Organic acid profiles, physicochemical, microbiological and sensory properties of yoghurts produced by adding turpentine (Pistacia terebinthus L.) coffee
Kavaz Yüksel A., Yüksel M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.16, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202017. Gıdalarda Trans Yağ Asitlerinin Varlığı ve Önemi
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.
Aydın Gastronomy
, cilt.4, sa.2, ss.113-124, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
201918. SOME SPECIFIC MICROBIOLOGICAL PARAMETERS AND PREVALENCE OF SALMONELLA spp. IN RETAIL CHICKEN MEAT FROM ERZURUM PROVINCE, TURKEY AND CHARACTERIZATION OF ANTIBIOTIC RESISTANCE OF ISOLATES
Baran A., Erdoğan A., Kavaz A., Adıgüzel M. C.
BIOSCIENCE JOURNAL
, cilt.35, sa.3, ss.878-891, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201919. Peynir Altı Suyunun Çeşitli Özellikleri ve Kullanım Olanakları
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M., ÜRÜŞAN ALTUN H.
Kahramanmaraş Sütcü İmam Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi , 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201920. Katil Mayalar ve Williopsis spp.’nin Bozucu Mikroorganizmalar Üzerindeki Etkisi, Katil Toksinlerin Kullanım Olanakları
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.12, ss.170-184, 2019 (Hakemli Dergi)
2017
201721. A COMPARATIVE STUDY ON THE PHYSICOCHEMICAL CHARACTERISTICS, ORGANIC ACID PROFILES, MINERAL COMPOSITIONS AND SENSORY PROPERTIES OF ICE CREAMS PRODUCED WITH DIFFERENT TYPES OF NUTS
Kavaz Yüksel A., Şat İ. G., Yüksel M., Çakmakçı S.
CARPATHIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.9, sa.3, ss.137-151, 2017 (ESCI, Scopus)
2017
201722. DETERMINATION OF CERTAIN PHYSICOCHEMICAL CHARACTERISTICS AND SENSORY PROPERTIES OF GREEN TEA POWDER (MATCHA) ADDED ICE CREAMS AND DETECTION OF THEIR ORGANIC ACID AND MINERAL CONTENTS
Kavaz Yüksel A., Şat İ. G., Yüksel M.
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD , cilt.42, ss.116-126, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
201623. Determination of certain quality characteristics, thermal and sensory properties of ice creams produced with dried Besni grape (Vitis vinifera L.)
Kavaz A., Yüksel M., Dağdemir E.
International Journal of Dairy Technology
, cilt.69, sa.3, ss.418-424, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201524. THE EFFECTS OF BLACKTHORN (PRUNUS SPINOSA L.) ADDITION ON CERTAIN QUALITY CHARACTERISTICS OF ICE CREAM
Yuksel A.
JOURNAL OF FOOD QUALITY
, cilt.38, sa.6, ss.413-421, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201525. The effect of terebinth (Pistacia terebinthus L.) coffee addition on the chemical and physical characteristics, colour values, organic acid profiles, mineral compositions and sensory properties of ice creams
Yuksel A., Şat İ. G., Yüksel M.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.52, sa.12, ss.8023-8031, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201526. Erzurum Piyasasında Satısa Sunulan Yoğurtların Fiziksel Kimyasal Mikrobiyolojik ve Duyusal Özelliklerinin İncelenmesi
Bakırcı İ., Şahan Tohma G., Kavaz Yüksel A.
Akademik Gıda
, cilt.13, ss.127-134, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
201527. An investigation of the volatile compound profiles of probiotic yogurts produced using different inulin and demineralised whey powder combinations
Yuksel A., Bakırcı İ.
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
, cilt.24, sa.3, ss.807-816, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201528. Determination of Certain Microbiological Quality Characteristics of Ice Cream, Detection of Salmonella by Conventional and Immunomagnetic Separation Methods and Antibiotic Susceptibility of Salmonella spp. Isolates
Kavaz Yüksel A., YÜKSEL M.
Journal of Food Safety
, cilt.35, sa.3, ss.385-394, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201529. A Comparative Study of Ascorbic Acid and Capsaicinoid Contents in Red Hot Peppers (Capsicum annum L.) Grown in Southeastern Anatolia Region
Korkutata N. F., Kavaz A.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.18, sa.4, ss.725-734, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201430. Influence of inulin and demineralised whey powder addition on the organic acid profiles of probiotic yoghurts
Kavaz A., Bakırcı İ.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
, cilt.67, sa.4, ss.577-583, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201431. Determination of Certain Quality Characteristics of Probiotic Yoghurts Produced Different Prebiotic Combinations During Storage
Kavaz Yüksel A., Bakırcı İ.
Akademik Gıda
, cilt.12, ss.26-33, 2014 (Hakemli Dergi)
2014
201432. THE EFFECT OF COOKING ON TOTAL POLYPHENOLIC CONTENT AND ANTIOXIDANT ACTIVITY OF SELECTED VEGETABLES
ŞENGÜL M., Yildiz H., Kavaz A.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.17, sa.3, ss.481-490, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201333. Changes of Volatile Compounds of Herby Cheese During the Storage Period
Kavaz A., BAKIRCI İ., KABAN G.
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.19, sa.3, ss.535-540, 2013 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2013
201334. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yetiştirilen Kırmızı Acı Biber Popülasyonlarının Capsicum Annum L
FIRAT KORKUTATA N., KAVAZ A.
Akademik Gıda , cilt.11, ss.53-58, 2013 (Hakemli Dergi)
2013
201335. Some Physico-chemical Properties and Organic Acid Profiles of Herby Cheeses
Kavaz A., BAKIRCI İ., KABAN G.
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.19, sa.1, ss.89-95, 2013 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2012
201236. Comparison of quality characteristics of Çökelek and Lor cheeses
Kavaz A., Arslaner A., Bakırcı İ.
African Journal Of Biotechnology
, cilt.11, sa.26, ss.6871-6877, 2012 (Hakemli Dergi)
2011
201137. Antioxidant, Antimicrobial Activity and Total Phenolic Content within the Aerial Parts of Artemisia absinthum, Artemisia santonicum and Saponaria officinalis
Şengül M., Ercişli S., Yıldız H., Gungor N., Kavaz A., Çetin B.
IRANIAN JOURNAL OF PHARMACEUTICAL RESEARCH
, cilt.10, sa.1, ss.49-55, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201138. Süt ve Süt Ürünlerine Uygulanan Homojenizasyon İşleminin Teknolojik Açıdan Önemi
KAVAZ A., BAKIRCI İ.
Hasad Gıda , cilt.27, ss.40-45, 2011 (Hakemli Dergi)
2011
201139. Effect of different brine concentrations and ripening period on some quality properties of Turkish white pickled cheese
Bakırcı İ., Kavaz A., Macit E.
African Journal of Biotechnology
, cilt.10, sa.56, ss.11925-11931, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200940. Sütteki Doğal Biyoaktif Bileşenler
KAVAZ A., BAKIRCI İ.
Akademik Gıda , cilt.7, ss.44-50, 2009 (Hakemli Dergi)
2009
200941. İnsan Beslenmesinde Konvansiyonel Meyve Sebzelerin Taşıdığı Riskler
ERDOĞAN Ü., KAVAZ A.
Akademik Gıda , cilt.7, ss.47-52, 2009 (Hakemli Dergi)
2008
200842. An investigation of some properties of banana yogurts made with commercial ABT-2 starter culture during storage
Bakırcı İ., Kavaz A.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
, cilt.61, ss.270-276, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200843. Sütte Doğal Olarak Bulunan Biyolojik Aktif Lipitler
KAVAZ A., BAKIRCI İ.
Hasad Gıda , cilt.23, ss.32-37, 2008 (Hakemli Dergi)
2008
200844. Gıda Katkı Maddesi Olarak Parlatıcılar
ÇAKMAKÇI S., GÜNDOĞDU E., KAVAZ A.
Akademik Gıda , cilt.6, sa.1, ss.17-22, 2008 (Hakemli Dergi)
2007
200745. Mikrobiyal Bir Stabilizatör Ksantan Gum
YILDIZ H., SERT S., KURBANOĞLU E. B., KAVAZ A.
Hasad Gıda , cilt.23, sa.270, ss.42-46, 2007 (Hakemli Dergi)
2007
200746. Sütten Kolesterolü Uzaklaştırma Metotları
KAVAZ A., BAKIRCI İ., YILDIZ H.
Hasad Gıda , cilt.22, sa.264, ss.32-37, 2007 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. CeO2 NANOYAPILARININ ETANOL ELEKTRO-OKSİDASYONU AKTİVİTESİ ÜZERİNE Ru NANOPARÇACIKLARININ ETKİSİ
ÇELEBİ N., ÖZTÜRK DOĞAN H., KAVAZ YÜKSEL A.
2. BİLSEL INTERNATIONAL SAFRANBOLU SCIENTIFIC RESEARCHES CONGRESS, 11 Ekim 2025, ss.198-202, (Tam Metin Bildiri)
2025
20252. Reflection of Ottoman Period Culinary Culture on Miniatures
AKKÖK A., NADAROĞLU H., BABAGİL A., KAVAZ YÜKSEL A.
1ST INTERNATIONAL MANAS CONGRESS ON SCIENCE AND TECHNOLOGY (TURK 2025), Bishkek, Kırgızistan, 24 - 26 Nisan 2025, (Tam Metin Bildiri)
2022
20223. OLIVE OILS WITH REGISTERED GEOGRAPHICAL INDICATION (GI) IN THE TURKEY: GEOGRAPHICAL ORIGIN, QUALITY AND AUTHENTICITY
YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.
IV-INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD, AGRICULTURE, AND VETERINARY SCIENCES On the occasion of the 40th Anniversary of Van Yüzüncü Yıl University, Van, Türkiye, 05 Mayıs 2022, ss.51-52, (Özet Bildiri)
2022
20224. ASSESSMENT OF AUTHENTICITY AND ORIGIN IN DAIRY PRODUCTS WITH ANALYTICAL METHODS AND CHEMOMETRICS
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.
IV-INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD, AGRICULTURE, AND VETERINARY SCIENCES On the occasion of the 40th Anniversary of Van Yüzüncü Yıl University, Van, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2022, ss.49-50, (Özet Bildiri)
2019
20195. The Effect of Dietary Fibers on Human Health
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.
3rd International Conference on AdvancedEngineering Technologies, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20196. Physicochemical Properties and Nutritional Quality of Nigella Sativa Oil
YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.
3rd International Conference on AdvancedEngineering Technologies, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20197. Physicochemical Properties and Nutritional Quality of Nigella Sativa Oil
YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.
3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET), Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.15-20, (Tam Metin Bildiri)
2019
20198. Physicochemical Properties and Nutritional Quality of Nigella Sativa Oil
YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.
3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET), Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.15-20, (Tam Metin Bildiri)
2019
20199. The Effect of Dietary Fibers on Human Health
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.
3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET), Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.10-15, (Tam Metin Bildiri)
2018
201810. The Using Possibilities of Whey in Animal Feeding
KAVAZ YÜKSEL A., ÜRÜŞAN ALTUN H.
International congresson engineering and life science, 26 - 29 Nisan 2018, ss.713, (Özet Bildiri)
2018
201811. Determination of Salmonella and Listeria by Different Methods from Cheeses and Antibiotic Susceptibility of Isolates
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M., ŞAT İ. G.
Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2018
201812. An Overview to the Traditional Turkish Fermented Non-Alcoholic Bevarages
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.
Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2018
201813. Antimicrobial properties of plant-derived essential oils and their uses on food preservation
YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.
Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2018
201814. Traditional Turkish sausage (Sucuk): general composition, and novel production techniques
YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.
Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2018
201815. The Using Possibilities of Whey in Animal Feeding
KAVAZ YÜKSEL A., ÜRÜŞAN ALTUN H.
International Congress on Engineering and Life Science (ICELIS), 26-29 April 2018 Kastamonu/Turkey., 26 - 29 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2017
201716. Gıda Patojenlerinin Hızlı Tespiti için Biyosensör Teknolojileri ve OptikSensörler
YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.
II. International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 Eylül - 23 Aralık 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201717. Farklı Sert Kabuklu Kuru Meyvelerin Dondurma Üretiminde KullanımOlanakları
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M., ŞAT İ. G.
International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 Eylül - 23 Aralık 2017, (Özet Bildiri)
2017
201718. Biosensor Technologies and Optical Biosensors for the Rapid Detection of Foodborne Pathogens
YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.
International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 - 23 Eylül 2017, (Tam Metin Bildiri)
2016
201619. Dünyada ve Türkiye’de Gıda Kaynaklı Hastalıklar,Kontrol Etme ve Önleme Mekanizmaları
YÜKSEL M., SERT S., KAVAZ YÜKSEL A.
TÜRKİYE 12. GIDA KONGRESİ, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201620. Süt Ürünlerinde Bozucu Mayaların Biyolojik Kontrolünde Williopsis saturnus Kullanım İmkânları
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.
TÜRKİYE 12. GIDA KONGRESİ, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2015
201521. A Traditional dairy Product Produced With Colostrum AGIZ AGUZ
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.
The 3nd International Symposium on Traditional Foods from Adriaticto Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
201522. A Traditional dairy Product Produced With Colostrum AĞIZ AĞUZ
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.
The 3nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015
2015
201523. A Traditional Ottoman Beverage Produced with Vinegar and Honey
YÜKSEL M., SERT S., KAVAZ YÜKSEL A.
The 3nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015
2015
201524. Adıyaman Piyasasında Satışa Sunulan Dondurmaların Genel Mikrobiyolojik Özelliklerinin Gıda Güvenliği Bakımından İncelenmesi
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
2015
201525. Küresel Bir Sorun Olarak Gıda Kaybı ve Karbon Ayak İzi
YÜKSEL M., SERT S., KAVAZ YÜKSEL A.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
201526. Menengiç Pistachio terebinthus L Meyvesinin Bazı Fonksiyonel Özellikleri
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M., ŞAT İ. G.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
2014
201427. Toplumda Geleneksel Organik ve Genetiği Değiştirilmiş Gıdalar Algısı Ve Medyanın Etkisi
YÜKSEL M., SERT S., KAVAZ A.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014
2014
201428. SÜT İŞLETMELERİNDE HİJYEN VE SANİTASYON İÇİN ARANAN BAZI KRİTERLER
Kavaz Yüksel A., Bakırcı İ., Yüksel M.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
2014
201429. TOPLUMDA GELENEKSEL, ORGANİK VE GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ GIDALAR ALGISI VE MEDYANIN ETKİSİ
YÜKSEL M., SERT S., KAVAZ YÜKSEL A.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 Nisan - 19 Temmuz 2014, (Özet Bildiri)
2013
201330. Probiyotik kültür kullanılarak üretilen fermente süt ürünlerinin insan sağlığı üzerine etkileri
KAVAZ A., YÜKSEL M.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013
2013
201331. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yetiştirilen kırmızı acı biber popülasyonlarının Capsicum annum L askorbik asit ve kapsasinoit içeriklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
FIRAT KORKUTATA N., KAVAZ A.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013
2013
201332. Mikrodalga Teknolojisi ve Gıdalardaki Kullanımı
KAVAZ E., KAVAZ A.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013
2013
201333. Gıda patojenlerinin belirlenmesinde hızlı yöntemlerin kullanılması
YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)
2012
201234. Van Piyasasından Toplanan Otların Çökelek Peynirinin Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
Kavaz A., Bakırcı İ., Kaban G.
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
2012
201235. Erzurum'da Üretilen Geleneksel Bir Ürün Kış Yoğurdu
Kavaz A., Bakırcı İ.
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
2011
201136. Flax Seed Oil s Some Important Properties
KAVAZ A.
4th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Ekim 2011
2011
201137. An Investigation of Sesame Oil and it s some Functional Properties
KAVAZ A., BAKIRCI İ.
9th Euro Fed Lipid Congress, 18 - 21 Eylül 2011
2011
201138. Flax seed oil: Flax Seed Oil's Some Important Properties
Kavaz A., BAKIRCI İ.
Poster Abstracts of the 9th Euro Fed Lipid Congress, Rotterdam, Hollanda, 18 - 21 Eylül 2011, ss.343, (Tam Metin Bildiri)
2010
201039. Gobdin Üretimi ve Bu Ürünün Bazı Mikrobiyolojik ve Kimyasal özellikleri Üzerine Bir Araştırma
ERDOĞAN Ü., KAVAZ A., YILDIZ H., GÜNDOĞDU E., BAKIRCI İ.
1. ULUSLAR ARASI “ADRİYATİK’TEN KAFKASLAR’A GELENEKSEL GIDALAR” SEMPZOYUMU, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201040. Erzurumda Ayran Aşının Yapımı ve Bu Çorbaya Özgü Olan Aşotunun Antioksidan Özellikleri
KAVAZ A., YILDIZ H., ŞENGÜL M., BAKIRCI İ.
THE 1ST INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON “TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201041. A Traditional Food Product TARHANA
YILDIZ H., KAVAZ A., ORTAKÇI F., SERT S.
THE 1ST INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON “TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201042. Erzurum’da Ayran Aşının Yapımı ve Bu Çorbaya Özgü Olan Aşotunun Antioksidan Özellikleri
KAVAZ A., YILDIZ H., ŞENGÜL M., BAKIRCI İ.
The 1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 Nisan 2010, ss.162-163, (Tam Metin Bildiri)
2010
201043. Erzurum'da Ayran Aşının Yapımı ve Bu Çorbaya Özgü Olan Aşotu'nun Antioksidan Özellikleri
Kavaz Yüksel A., Yıldız H., Şengül M., Bakırcı İ.
The 1st International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus (15-17 April 2010, Tekirdağ/Turkey, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.162-164, (Tam Metin Bildiri)
2009
200944. Importance of the Dairy Structure and Sanitation Applications on the Regional Development of Dairy
KAVAZ A., BAKIRCI İ.
International Rural Development Symposium, 25 - 27 Eylül 2009, (Tam Metin Bildiri)
2009
200945. Erzurum ve Yöresinde Üretilip Tüketilen Civil Peynirin Yapılışı ve çeşitli Nitelikleri
BAKIRCI İ., KAVAZ A., MACİT E.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)
2009
200946. Erzurum ve Yöresinde Üretilip Tüketilen Civil Peynirin Yapılışı ve Çeşitli Nitelikleri.
BAKIRCI İ., KAVAZ YÜKSEL A., MACİT E.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (27-29) Mayıs 2009 Van., Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.724-726, (Tam Metin Bildiri)
2009
200947. Geleneksel Fermente Süt Ürünlerimizden Yoğurt ve Ayran Üretiminde Ticari ABT Starter Kültür Kullanım Olanakları
KAVAZ A., BAKIRCI İ., ÇAĞLAR A.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)
2009
200948. Geleneksel Bir Süt Ürünü Olan Kurut Üzerine Bir İnceleme
KAVAZ A., BAKIRCI İ.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)
2009
200949. Sütteki Laktoferrinin insan Sağlığı Üzerindeki Önemi
KAVAZ A., ARSLANER A., BAKIRCI İ.
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009
2009
200950. Sütteki Laktoferrinin insan sağlığı üzerindeki önemi
Bakırcı İ., Kavaz A., Arslaner A.
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.73-74, (Özet Bildiri)
2008
200851. Overview of Butter production in the World and Turkey Markets
KAVAZ A., BAKIRCI İ.
6th Fed Congress: Oils, Fats and Lipids in the 3rd Millenium- Athens, Greece 2008., 7 - 10 Eylül 2008
2008
200852. Comparison of Butter and Margarine for Some Properties
ERKAYA T., KAVAZ A., ŞENGÜL M., BAKIRCI İ.
6th Fed Congress: Oils, Fats and Lipids in the 3rd Millenium- Athens, Greece 2008, 7 - 10 Eylül 2008
2008
200853. Comparison of Butter and Margarin for Some properties
Erkaya Kotan T., Kavaz Yüksel A., Şengül M., Bakırcı İ.
6. Fed Congress: Oils, Fats and Lipids in the 3rd Milennium 2008, Athens, Yunanistan, 7 - 10 Eylül 2008, ss.585, (Özet Bildiri)
2008
200854. İspir İlçesinde Süt Hayvancılığı ve Süt Ürünleri Üzerine bir Araştırma
KAVAZ A., BAKIRCI İ.
İspir-Pazaryolu Tarih, Kültür ve Ekonomi Sempozyumu, Türkiye, 26 - 28 Haziran 2008, (Tam Metin Bildiri)
2008
200855. Sütte Doğal Olarak Bulunan Biyolojik Aktif Lipitler
Kavaz A., Bakırcı İ.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.667-668, (Özet Bildiri)
2008
200856. Organik Meyve ve Sebzelerin Beslenme ve Sağlık Yönünden Önemi
ERDOĞAN Ü., KAVAZ A.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008
2007
200757. Oligosachharides in human milk
DAĞDEMİR E., KAVAZ A., GÜNDOĞDU E.
II. International Food and Nutrition Congress, 24 - 26 Ekim 2007
2007
200758. Importance of milk on osteoporosis
KAVAZ A., DAĞDEMİR E.
II. International Food and Nutrition Congress, 24 - 26 Ekim 2007
2006
200659. Probiyotikler ve Prebiyotiklerin Beslenme ve Sağlık Üzerindeki Yararlı Etkileri
BAKIRCI İ., KAVAZ A.
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006
2006
200660. Peyniraltı Suyunun Değerlendirilme Olanakları
BAKIRCI İ., KAVAZ A.
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. GIDA MÜHENDİSLİĞİ ALANINDA ULUSLARARASI ÇALIŞMA VE DEĞERLENDIRMELER
Kavaz Yüksel A. (Editör)
Serüven Yayınevi, Ankara, 2024
2024
20242. GIDA MÜHENDİSLİĞİ ALANINDA ULUSLARARASI ÇALIŞMA VE DEĞERLENDIRMELER
Kavaz Yüksel A. (Editör)
Serüven Yayınevi, Ankara, 2024
2024
20243. KOLOSTRUMUN ÖNEMI VE FARKLI CANLILARA AIT KOLOSTRUMLARIN GENEL ÖZELLIKLERI
Kavaz Yüksel A.
GIDA MÜHENDİSLİĞİ ALANINDA ULUSLARARASI ÇALIŞMA VE DEĞERLENDIRMELER, PROF. DR. ARZU KAVAZ YÜKSEL, Editör, Serüven Yayınevi, Ankara, ss.17-48, 2024
2024
20244. Essential oils: an essential component of cosmetic industry
Sharma C., Anwar A., KAVAZ YÜKSEL A., NADAROĞLU H., ALAYLI A., BARAN A., et al.
Specialized Plant Metabolites as Cosmeceuticals, , Editör, ELSEIVER, ss.221-238, 2024
2024
20245. FONKSIYONEL BIR BILEŞEN OLAN KURKUMIN VE SAĞLIK ÜZERINE ETKILERI
KAVAZ YÜKSEL A.
Gıda Mühendisliği Alanında Uluslararası Araştırma ve Değerlendirmeler, KAVAZ YÜKSEL ARZU, Editör, Serüven Yayınevi, Erzurum, ss.1-12, 2024
2023
20236. Gıdalarda doğal olarak bulunan veya bulaşan toksik maddelerin sağlık üzerine etkileri
Kavaz Yüksel A., Yüksel M.
Mühendislik Alanında Uluslararası Araştırma ve Değerlendirmeler - Aralık 2023 - Cilt 2, BARDAK Selahattin, Editör, Serüven Yayınevi, Ankara, ss.475-498, 2023
2023
20237. GIDALARDA BULUNAN DOĞAL KORUYUCU SİSTEMLER
KAVAZ YÜKSEL A.
Mühendislik Alanında Uluslararası Çalışmalar, Prof. Dr. Coşkun ÖZALP, Doç. Dr. Selahattin BARDAK, Editör, Serüven Yayınevi, Ankara, ss.147-163, 2023
2022
20228. GIDA KAYNAKLI ÖNEMLI BIR PATOJEN OLAN “SALMONELLA”YA GENEL BIR BAKIŞ: GIDALARDAN SALMONELLA SPP. IZOLASYONU VE TANI YÖNTEMLERI
Kavaz Yüksel A., Yüksel M.
Mühendislik Alanında Teori ve Araştırmalar, Doç. Dr. Selahattin BARDAK, Editör, Serüven Yayınevi, İzmir, ss.43-70, 2022
2022
20229. KINOA’NIN (CHENOPODIUM QUINOA WILLD.) BILEŞIMI, FONKSIYONEL ÖZELLIKLERI VE GIDA TEKNOLOJISINDE KULLANIMI
Yüksel M., Kavaz Yüksel A.
Ziraat, Orman ve Su Ürünlerinde Güncel Araştırmalar, Prof. Dr. Koray ÖZRENK, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.45-60, 2022
2021
202110. ARDAHAN’DA TARIM VE HAYVANCILIK
ÜRÜŞAN ALTUN H., KAVAZ YÜKSEL A.
ARDAHAN DEĞERLEMELERİ - 3 Değerler, Potansiyeller ve Yaklaşımlar, KURTBAŞ İhsan, Editör, Nobel yayıncılık, Ardahan, ss.329-341, 2021
2021
202111. ARDAHAN İLİNDEKİ KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİNİN DURUMU
Ürüşan Altun H., Kavaz Yüksel A.
ARDAHAN DEĞERLEMELERİ-3- Değerler, Potansiyeller ve Yaklaşımlar, Doç. Dr. İhsan Kurtbaş, Editör, Nobel Yayınevi, Ardahan, ss.329-341, 2021
Desteklenen Projeler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorKobalt bizmutat-indirgenmiş grafen oksit nanoyapılarının tek-kapta elektrokimyasal sentezi, karakterizasyonu ve nitritin elektrokimyasal tayininde kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZTÜRK DOĞAN H. (Yürütücü), ÇELEBİ N., KAVAZ YÜKSEL A., ANLAR P.
2024 - 2025
2024 - 2025Propolis Ekstraksiyon Metotlarının Yoğurdun Fiziksel Kimyasal Tekstürel ve Mikrobiyolojik Özelliklerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
TURGUT T. (Yürütücü), KAVAZ YÜKSEL A.
2024 - 2025
2024 - 2025Pd ve Ru nanoparçacıkları dekore edilmiş CeO2 nanoyapılarında etanol elektrooksidasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇELEBİ N. (Yürütücü), KAVAZ YÜKSEL A., ÖZTÜRK DOĞAN H.
2024 - 2024
2024 - 2024Öğrencilere Hijyen Bilincinin Kazandırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
(Proje Özeti)
Anlar P. (Yürütücü), Kavaz Yüksel A.
2022 - 2023
2022 - 2023Türkiyede yetişen Pelargonium türlerinin kök ekstraktlarının fitokimyasal içerikleri in vitro antioksidan özellikleri ve yaygın gıda patojenleri üzerine antimikrobiyal etkisinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
(Proje Sonuç Raporu)
KAVAZ YÜKSEL A. (Yürütücü), YÜKSEL M., TOPDAŞ E. F.
2021 - 2022
2021 - 2022
Çevremizdeki Tekstil Kurumlarını Öğrenelim - Yavuz Tekstil
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler
(Proje Özeti)
(Proje Sonuç Raporu)
Kavaz Yüksel A., Bilgin Akpınar B. (Yürütücü)
2021 - 2022
2021 - 2022
Çevremizdeki Tekstil Kurumlarını Öğrenelim - Olgunlaşma Enstitüsü
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler
(Proje Özeti)
(Proje Sonuç Raporu)
Kavaz Yüksel A., Bilgin Akpınar B. (Yürütücü)
2021 - 2022
2021 - 2022
Çevremizdeki Tekstil Kurumlarını Öğrenelim- 3F Erzurum Tekstil Fabrikası
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler
(Proje Sonuç Raporu)
Bilgin Akpınar B. (Yürütücü), Kavaz Yüksel A.
2021 - 2021
2021 - 2021
GIDA HİJYENİ VE SANİTASYONA DİKKAT ET SAĞLIKLI KAL
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
Kavaz Yüksel A. (Yürütücü), Öner G.
2019 - 2020
2019 - 2020KEMİK SAĞLIĞINI KORUYAN KADINLAR SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETİYOR
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KAVAZ YÜKSEL A. (Yürütücü), YORULMAZ E., ÇETİNKAYA S., KARATEKE G., ERKAYA KOTAN T., BAYRAM E. N., et al.
2019 - 2020
2019 - 2020Giyim Üretim Atölyemi Seviyorum Güzelleştiriyorum
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KAVAZ YÜKSEL A. (Yürütücü), BİLGİN AKPINAR B., AKALIN D. Ö., KARATAŞ S., ALĞAN S. H., AYDIN F., et al.
2017 - 2020
2017 - 2020Erzurumda Satışa Sunulan Hayvansal Ürünlerde Yersinia enterocoliticanın Prevalansı ve Patojenik Özelliğinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
TURGUT T. (Yürütücü), BARAN A., KAVAZ YÜKSEL A., ERDOĞAN A., ADIGÜZEL M. C.
2018 - 2019
2018 - 2019Erzurum Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü Bilimsel Araştırma Altyapısının Güçlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
NADAROĞLU H. (Yürütücü), ERKAYA KOTAN T., POLATOĞLU B., BİBEROĞLU Ö., KAVAZ YÜKSEL A., BARAN A., et al.
2016 - 2018
2016 - 2018TAVUK ETLERİNDE SALMONELLA VE CAMPYLOBACTER'İN DÖNGÜYE DAYALI İZOTERMAL AMPLİFİKASYON (LOOP-MEDİATED ISOTHERMAL AMPLİFİCATİON) METODU İLE HIZLI BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÜRSES M. (Yürütücü), YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A., TANRIVERDİ H. C.
2008 - 2010
2008 - 2010FARKLI PROBİYOTİK KÜLTÜR VE PREBİYOTİK KOMBİNASYONLARI KULLANILARAK ÜRETİLEN YOĞURTLARIN ORGANİK ASİT MİKTARI, AROMA DÜZEYİ, FİZİKSEL, KİMYASAL, REOLOJİK VE MİKROBİYOLOJİK NİTELİKLERİNİN BELİRLENMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
Bakırcı İ. (Yürütücü), Kavaz Yüksel A.
2004 - 2005
2004 - 2005Ticari yoğurt kültürleri ve bazı probiyotik kültürler kullanılarak üretilen meyveli yoğurtların nitelikleri üzerinde karşılaştırılmalı bir araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
Bakırcı İ. (Yürütücü), Kavaz Yüksel A.
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorUluslararası Gıda Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi
Editörler Kurulu Üyesi
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorAta Gıda Dergisi
Danışma Kurul Üyesi
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2002 - Devam Ediyor
2002 - Devam EdiyorTMMOB Gıda Mühendisliği Odası
Üye
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ocak 2025
Ocak 2025International Journal of Innovative Research and Reviews.
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mayıs 2024
Mayıs 2024PLOS ONE
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2023
Aralık 2023KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2023
Ekim 2023European Food Science and Engineering
Hakemli Bilimsel Dergi
Ekim 2023
Ekim 2023Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Eylül 2023
Eylül 2023FOODS
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2023
Mayıs 2023SUSTAINABILITY
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2023
Nisan 2023FOODS
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2023
Nisan 2023FOODS
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2023
Mart 2023FOODS
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2023
Şubat 2023COGENT FOOD & AGRICULTURE
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2023
Şubat 2023FOODS
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2023
Ocak 2023FOODS
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2023
Ocak 2023FOODS
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2022
Aralık 2022ARDAHAN DEĞERLEMELERİ -3-
Tanınmış Yayınevleri tarafından basılan bilimsel/mesleki kitapta bölüm
Aralık 2022
Aralık 2022ARDAHAN DEĞERLEMELERİ -3-
Tanınmış Yayınevleri tarafından basılan bilimsel/mesleki kitapta bölüm
Aralık 2022
Aralık 2022FOODS
SCI Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2022
Ağustos 2022JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2022
Ağustos 2022Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Temmuz 2022
Temmuz 2022International Journal of Innovative Research and Review
ESCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2022
Temmuz 2022JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2021
Aralık 2021JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2021
Aralık 2021JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2017
Mayıs 2017Journal of Food Quality
SCI Kapsamındaki Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Ekim 2024
Ekim 2024Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Ordu Üniversitesi, Türkiye
Temmuz 2024
Temmuz 2024Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Ordu Üniversitesi, Türkiye
Mayıs 2024
Mayıs 2024Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Aralık 2023
Aralık 2023Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Türkiye
Ekim 2023
Ekim 2023Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Türkiye
Temmuz 2023
Temmuz 2023Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Ege Üniversitesi, Türkiye
Ekim 2022
Ekim 2022TÜBİTAK Projesi
1507 - TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı, TÜBİTAK, Türkiye
Mayıs 2022
Mayıs 2022TÜBİTAK Projesi
1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, TÜBİTAK, Türkiye
Nisan 2018
Nisan 2018Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Aralık 2024
Aralık 2024Aydınlık Bir Gelecek İçin Enerjini Tasarruf Et!
Çalıştay Organizasyonu
Öztürk Doğan H., Kavaz Yüksel A., Uzun Z., Çelebi N., Güllüce H., Anlar P., et al.
Erzurum, Türkiye
Aralık 2024
Aralık 2024Bağımlılıkla Mücadelede Narko-Gençlik ve Başarıya Giden Yol
Çalıştay Organizasyonu
Güllüce H., Sincar S., Nadaroğlu H., Kavaz Yüksel A., Kaya M. D., Ayık Y. Z., et al.
Erzurum, Türkiye
Aralık 2024
Aralık 2024Çalışma Hayatında İŞKUR’un Rolü
Çalıştay Organizasyonu
Güllüce H., Sincar S., Nadaroğlu H., Kavaz Yüksel A., Kaya M. D., Erat M., et al.
Erzurum, Türkiye
Aralık 2024
Aralık 2024İş Arama Becerileri
Çalıştay Organizasyonu
Güllüce H., Sincar S., Nadaroğlu H., Kavaz Yüksel A., Kaya M. D., Erat M., et al.
Erzurum, Türkiye
Aralık 2024
Aralık 2024
Elektrikli Araçları Keşfediyorum
Çalıştay Organizasyonu
Öztürk Doğan H., Genç İ., Güllüce H., Uzun Z., Gök S., Kavaz Yüksel A., et al.
Erzurum, Türkiye
Haziran 2024
Haziran 2024Kokunun Kimyası
Çalıştay Organizasyonu
Kavaz Yüksel A., GÜLTEKİN D.
Türkiye
Haziran 2024
Haziran 2024Doğal ve Yapay Boyaların Kullanımı ve Giderimi
Çalıştay Organizasyonu
Kavaz Yüksel A., GÜLTEKİN D.
Türkiye
Mayıs 2024
Mayıs 2024
Sağlıklı Yaşam İçin Hijyen
Çalıştay Organizasyonu
Anlar P., Kavaz Yüksel A., Nadaroğlu H., Çelebi N., Öztürk Doğan H., Bakırcı İ., et al.
Erzurum, Türkiye
Mayıs 2024
Mayıs 2024Afetlerde Kullanılması Gereken Malzemeler ve Kullanım Teknikleri
Çalıştay Organizasyonu
Güllüce H., Sincar S., Kavaz Yüksel A., Kan A., Kaya M. D., Nadaroğlu H., et al.
Erzurum, Türkiye
Nisan 2024
Nisan 2024Erzurum'un Coğrafi İşaretli Gıda Ürünleri
Çalıştay Organizasyonu
Çelebi N., Yüksel M., Anlar P., Öztürk Doğan H., Denk E., Kavaz Yüksel A., et al.
Erzurum, Türkiye
Nisan 2024
Nisan 2024Sektörde Kimya Teknikerliğinin Yeri, Sorunları ve Çözüm Önerileri
Çalıştay Organizasyonu
Öztürk Doğan H., Gültekin D., Koçak Ö. F., Çelebi N., Kavaz Yüksel A., Erat M., et al.
Erzurum, Türkiye
Aralık 2023
Aralık 2023Erzurum Olgunlaşma Enstitüsü Gezisi
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Bilgin Akpınar B., Kavaz Yüksel A.
Erzurum, Türkiye
Haziran 2023
Haziran 2023
KURBANLIK HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ VE BULAŞICI HASTALIK RİSKLERİ
Çalıştay Organizasyonu
Kavaz Yüksel A., Çelebi N., Anlar P., Biberoğlu Ö., ÖZTÜRK DOĞAN H.
Erzurum, Türkiye
Haziran 2023
Haziran 2023Geleneksel El sanatları ve Giyim Üretim Teknolojisi Programı Öğrencilerinin Başarıya Giden Yolculukları
Çalıştay Organizasyonu
Yorgancı S., Kavaz Yüksel A., Çelebi N., Öztürk Doğan H., Öner G., Ürüşan Altun H., et al.
Erzurum, Türkiye
Eylül 2022
Eylül 2022İCADET 4th International Conference on Advanced Engineering Technologies
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Çakmakçı S., KAVAZ YÜKSEL A.
Bayburt, Türkiye
Mayıs 2022
Mayıs 2022
Doğal Antioksidanların Yaşamımızdaki Önemi
Çalıştay Organizasyonu
Nadaroğlu H., Kavaz Yüksel A., Öztürk Doğan H., Çelebi N., GÜLLÜCE H., YUCA H.
Erzurum, Türkiye
Mayıs 2022
Mayıs 2022
Geleceğimiz Sıfır Atıkla Nefes Alsın
Çalıştay Organizasyonu
Güllüce H., Kavaz Yüksel A., Ceylan Z., Çelebi N.
Erzurum, Türkiye
Mayıs 2022
Mayıs 2022
İlaç da Bir Kimyasaldır
Çalıştay Organizasyonu
Öztürk Doğan H., Kavaz Yüksel A., Çelebi N., Ceylan Z., Erat M., Anıl D., et al.
Erzurum, Türkiye
Nisan 2022
Nisan 2022
Sektörde Gıda Teknikerliğinin Yeri ve Önemi
Çalıştay Organizasyonu
Nadaroğlu H., Turgut T., Kavaz Yüksel A., Polatoğlu B., ÇELEBİ N.
Erzurum, Türkiye
Nisan 2022
Nisan 2022
Kimyasal Maddelerle Çalışmalarda Sağlık Ve Güvenlik
Çalıştay Organizasyonu
Çelebi N., Kavaz Yüksel A., Öztürk Doğan H., GÜLLÜCE H., ANIL D.
Erzurum, Türkiye
Nisan 2022
Nisan 2022
GIDA KATKI MADDELERİNİN KULLANIMI VE TAŞIDIĞI RİSKLER
Çalıştay Organizasyonu
Kavaz Yüksel A., Çelebi N., Öztürk Doğan H., Öner G.
Erzurum, Türkiye
Mart 2022
Mart 2022
Sektörde Kimya Teknikerlerinin Yeri ve Önemi
Çalıştay Organizasyonu
Öztürk Doğan H., Çelebi N., Kavaz Yüksel A., Nadaroğlu H., Erat M., Anıl D., et al.
Erzurum, Türkiye
Kasım 2021
Kasım 2021(W-CAN) World Congress on Applied Nanotechnology
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Kavaz E., Kavaz Yüksel A., Yılmaz A.
Erzurum, Türkiye
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Eylül 2019 - 01 Eylül 2019
01 Eylül 2019 - 01 Eylül 20193rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET)
Katılımcı
Bayburt-Türkiye
01 Mayıs 2018 - 01 Mayıs 2018
01 Mayıs 2018 - 01 Mayıs 2018Uluslararası Tarım Kongresi
Katılımcı
Van-Türkiye
01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017
01 Eylül 2017 - 01 Eylül 20172. Uluslararası Mühendislikte Yeni Teknolojiler sempozyumu
Katılımcı
Bayburt-Türkiye
01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016
01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016Türkiye 12. Gıda Kongresi
Oturum Başkanı
Edirne-Türkiye
01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016
01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016Türkiye 12. Gıda Kongresi
Katılımcı
Edirne-Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 435
h-indeksi (WOS): 12
Jüri Üyelikleri
Mayıs-2025
Mayıs 2025Doktora Yeterlik Sınavı
- Atatürk Üniversitesi
Şubat-2025
Şubat 2025Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
- Atatürk Üniversitesi
Ekim-2024
Ekim 2024Doçentlik Sınavı
Doçentlik Jüri Üyeliği - Üniversiteler Arası Kurul Başkanlığı
Ekim-2023
Ekim 2023Doçentlik Sınavı
Doçentlik Sınav Jürisi - Üniversitelerarası kurul Başkanlığı
Mart-2023
Mart 2023Doçentlik Sınavı
Doçentlik Sınav Jürisi - Üniversitelerarası kurul Başkanlığı
Şubat-2023
Şubat 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi
Şubat-2023
Şubat 2023Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Mayıs-2022
Mayıs 2022