Eğitim Bilgileri
1995 - 2000
1995 - 2000Doktora
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Müh., Türkiye
1992 - 1995
1992 - 1995Yüksek Lisans
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Müh., Türkiye
1985 - 1990
1985 - 1990Lisans
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Müh., Türkiye
Yaptığı Tezler
2000
2000Doktora
ERZURUM YÖRESİNDEN TOPLANAN KÜFLÜ TULUM PEYNİRLERİNDEN İZOLE EDİLEN PENİCİLLİUM ROQUFORTİ SUŞLARININ TULUM PEYNİRİNDEKİ AKTİVİTESİYLE OLUŞAN TOKSİKOLOJİK VE KİMYASAL DEĞİŞMELER
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Müh.
1995
1995Yüksek Lisans
ERZURUM PİYASASINDA SATILAN SÜTLERDE ANTİBİYOTİK ARANMASI VE FARKLI DOZLARDA ANTİBİYOTİK KATILMIŞ SÜTLERDEN HAZIRLANAN YOĞURTLARIN BAZI KALİTE KRİTERLERİNİN İNCELENMESİ
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Müh.
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2021
2021Deney Laboratuvarları İçin Metot Geçerli Kılma
Kalite Yönetimi
RAN Kalite
2021
2021İç Tetkik Eğitimi
Kalite Yönetimi
RAN Kalite
2021
2021Deney ve Kalibrasyın Lab Yetkinliği
Kalite Yönetimi
RAN kalite
2021
2021Laboratuvar İçin Risk analizi Eğitimi
Kalite Yönetimi
RAN Kalite
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Mikrobiyolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Yönetimsel Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorEğitim ve Müfredat Kurulu üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorAnabilim Dalı Akademik Kurul Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBirim Stratejik Plan Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam Ediyorİntibak/Muafiyet Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBirim Kalite Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorEğitim ve Müfredat Kurulu üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorDİKEY GEÇİŞ KOMİSYON ÜYESİ
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorYATAY GEÇİŞ KOMİSYON ÜYESİ
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2014 - 2016
2014 - 2016MYO Müdürü
Atatürk Üniversitesi, Erzurum Myo
2008 - 2016
2008 - 2016Bölüm Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Erzurum Myo, Gıda Tekn.
2008 - 2014
2008 - 2014MYO Müdürü
Atatürk Üniversitesi, Hınıs Myo
2002 - 2004
2002 - 2004Bölüm Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Hınıs Myo, Gıda Tekn.
Akademi Dışı Deneyim
2002 - Devam Ediyor
2002 - Devam EdiyorÖĞRETİM ÜYESİ
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, ÖĞRETİM ÜYESİ
Verdiği Dersler
Doktora
İLERİ GIDA MİKROBİOLOJİSİ
İLERİ GIDA MİKROBİYOLOJİS
Gıda Kaynaklı Toksijenik Enfeksiyonlar
İleri Gıda Mikrobiyolojisi
İleri Gıda Mikrobiyolojisi
GIDA KAYNAKLI INTOKSİKASYONLAR
Yüksek Lisans
MİKROBİYAL GIDA ZEHİRLENMELER
Mikotoksikoloji
MİKROBİYAL GIDA ZEHİRLENMELERİ
Mikrobiyal Gıda Zehirlenmeleri
Mikotoksiolojı
Uzmanlık Alan Dersi VII
Mikrobiyal Gıda Zehirlenmeleri
Danışmanlık lV
Mikotoksikoloji
Lisans
Gıda Mikrobiyolojis
Gıda Kimyası
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Kimyası ve Biyokimyası
Gıda Kimyası ve Biyokimyası
Gıda Mikrobiyolojisi ll
Gıda İşleme ve Analiz teknikleri II
Gıda İşleme ve Analiz teknikleri II İÖ
Mezuniyet Çalışması (Yıllık)
Gıda İşleme ve Analiz teknikleri I
Mezuniyet Çalışması (Yıllık) İÖ
Yönetilen Tezler
2025
2025Yüksek Lisans
İsot baharatı (Capsicum annuum L.) antioksidan ve antibakteriyalaktiviteleri
Erdoğan A. (Danışman)
F.GÖLELİ(Öğrenci)
2024
2024Yüksek Lisans
Papatya (Anthemis chia L.), rezene (Foeniculum vulgare L.) ve doğu mazısı (Thuja orienthalis L.) bitkilerinin antioksidan veantimikrobiyal özellikleri
Erdoğan A. (Danışman)
Y.HAYRAT(Öğrenci)
2023
2023Doktora
Beyaz peynirde Listeria monocytogenes'in kontrol altına alınması amacıyla uygun laktik asit bakterilerinin izolasyonu ve bazı bakteriyosinleri üretim yeteneklerinin incelenmesi
Erdoğan A. (Danışman)
H.MERAL(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Kişniş (Coriandrum sativum L.), dereotu (Anethum graveolens L.) ve semizotunun (Portulaca oleracea L.) antimikrobiyal ve antioksidan özellikleri
Erdoğan A. (Danışman)
S.TAŞ(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Erzurum piyasasında satılan bazı meyvelerdeki küflerin izolasyonu ve identifikasyonu
Erdoğan A. (Danışman)
D.GHIMIRE(Öğrenci)
2015
2015Doktora
Beyaz peynirde salamura konsantrasyonu ve olgunlaşma sıcaklığının staphylococcus aureus'un gelişimi ve toksin üretimine etkisi
ATASEVER M. (Eş Danışman), ERDOĞAN A. (Danışman)
A.BARAN(Öğrenci)
Makaleler
2024
20241. Maydanoz ve dereotunda Staphylococcus aureus kontaminasyonuna karşı asetik ve sitrik asitin etkinliği
USANMAZ A., ERDOĞAN A., BARAN A.
Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
, cilt.14, sa.3, ss.910-918, 2024 (Hakemli Dergi)
2023
20232. Antimicrobial and Antioxidant Properties of Coriander (Coriandrum sativum L.), Dill (Anethum graveolens L.) and Purslane (Portulaca oleracea L.) Extracts Prepared with Different Types of Solvent
Taş S., Erdoğan A., Gürses M., Meral Aktaş H.
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.16, sa.3, ss.1-13, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20233. Bacteriocin characterization of autochtonous Lactococcus lactis L54 and its application as starter culture for Beyaz cheese
Meral H., Erdoğan A., Çetin B.
FOOD BIOSCIENCE
, cilt.102739, sa.53, ss.1-11, 2023 (SCI-Expanded)
2022
20224. Determination of Mold Diversity of Some Fruits Sold in Eastern Turkey
Ghimire D., Erdoğan A., Baran A., Gürses M., Meral-Aktaş H.
Journal of the Institute of Science and Technology
, cilt.12, sa.4, ss.2199-2208, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
20225. Characterization of technological properties of lactic acid bacteria isolated from Turkis h B e yaz (white ) che e s e
Meral H., Erdoğan A.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.46, sa.10, ss.1-13, 2022 (SCI-Expanded)
2019
20196. A New Therapeutic Approach to Foods: microRNA
Baran A., Erdoğan A., Turgut T., Adıgüzel M. C.
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.12, sa.3, ss.1266-1274, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
20197. Geleneksel Şeker Kamışı Pekmezi
Şekerci Keleş P., Gürses M., Erdoğan A.
Türk Doğa ve Fen Dergisi
, cilt.8, sa.1, ss.43-46, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
20198. Geleneksel Şeker Kamışı Pekmezi
Şekerci Keleş P., Gürses M., Erdoğan A.
ANNUAL REVIEW ENTOMOLOGY , cilt.8, sa.1, ss.43-46, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
20199. SOME SPECIFIC MICROBIOLOGICAL PARAMETERS AND PREVALENCE OF SALMONELLA spp. IN RETAIL CHICKEN MEAT FROM ERZURUM PROVINCE, TURKEY AND CHARACTERIZATION OF ANTIBIOTIC RESISTANCE OF ISOLATES
Baran A., Erdoğan A., Kavaz A., Adıgüzel M. C.
BIOSCIENCE JOURNAL
, cilt.35, sa.3, ss.878-891, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201810. Patulin Contamination in Fruit Juices and Its Control Measures
Ghirme D., Erdoğan A., Baran A., Çetin B., Gürses M.
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi , cilt.5, ss.39-48, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
201711. A review on the presence of Staphylococcus aureus in cheese
BARAN A., ERDOĞAN A., TURGUT T., ADIGÜZEL M. C.
TÜRK DOĞA VE FEN DERGİSİ , cilt.6, ss.100-105, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201712. Effects of storage temperatures on survival and enterotoxin production of Staphylococcus aureus in Turkish white pickled cheese
BARAN A., ERDOĞAN A., ATASEVER M.
MALAYSIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY
, cilt.13, sa.4, 2017 (ESCI)
2015
201513. Hayvansal Ürünlerde Dioksinler
BARAN A., ERDOĞAN A.
Türk Doğa ve Fen Dergisi , cilt.4, sa.2, ss.66-70, 2015 (SCI-Expanded)
2015
201514. Determination of some microbiological characteristics of yoghurt inoculated with Lactobacillus acidophilus DSMZ 20079 (bioyoghurt) adding rose hip marmalade during the storage period
TURGUT T., ÇETİN B., ERDOĞAN A., GÜRSES M.
PROCEEDINGS OF THE IIIRD INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON CUCURBITS , cilt.690, ss.299-302, 2015 (Scopus)
2013
201315. Peynirdeki Proteolitik Ajanların Proteolize Etkisi
BARAN A., ERDOĞAN A.
Gıda , cilt.38, sa.2, ss.119-126, 2013 (Hakemli Dergi)
2013
201316. Gıda Kaynaklı Bir Hastalık Olarak Norovirüs Salgınlarının Önemi
BARAN A., ERDOĞAN A., ATASEVER M.
Gıda , cilt.38, sa.2, ss.31-40, 2013 (Hakemli Dergi)
2012
201217. Identification of Nonstarter Indigenous Lactobacilli from Kars Gravier Cheese
TURGUT T., ERDOĞAN A., ATASEVER M.
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.18, sa.5, ss.781-784, 2012 (SCI-Expanded)
2012
201218. MODELING THE RIPENING DEGREE AND BIOREACTOR DESIGN OF TULUM CHEESE RIPENING BY PENICILLIUM ROQUEFORTI IMMOBILIZED IN SOLID-STATE BIOREACTOR
ERDOĞAN A., Ermurat Y.
BIOTECHNOLOGY & BIOTECHNOLOGICAL EQUIPMENT
, cilt.26, sa.4, ss.3129-3131, 2012 (SCI-Expanded)
2012
201219. Modeling kinetics of lipolysis and proteolysis activities of Penicillium roqueforti immobilized in tulum cheese in solid-state bioreactor
ERDOĞAN A., Ermurat Y.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.10, ss.45-46, 2012 (SCI-Expanded)
2012
201220. Karın Kaymağı Peynirinden İzole Edilen Laktobasillerin Tanımlanması.
TURGUT T., ERDOĞAN A., ATASEVER M.
Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi
, 2012 (SCI-Expanded)
2012
201221. Identification of Lactobacilli Isolated from Cheese Karin Kaymak
TURGUT T., ERDOĞAN A., Atasever M.
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.18, sa.2, ss.209-213, 2012 (SCI-Expanded)
2012
201222. Peynirde Mikrobiyel Lipolizin Oluşumu ve Lezzet Gelişimine Katkısı
BARAN A., ERDOĞAN A., ATASEVER M.
Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi , cilt.7, sa.3, ss.211-219, 2012 (Hakemli Dergi)
2012
201223. Peynirde lipolizin oluşumu ve lezzet gelişimine katkısı
ERDOĞAN A., BARAN A., ATASEVER M.
Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi , cilt.7, ss.211-219, 2012 (Hakemli Dergi)
2012
201224. Probiotic properties, sensory qualities, and storage stability of probiotic banana yogurts
Çakmakçı S., Çetin B., Turgut T., Gürses M., Erdoğan A.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.36, sa.3, ss.231-237, 2012 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2006
200625. Identification of lactic acid bacteria isolated from Tulum cheese during ripening period
GÜRSES M., ERDOĞAN A.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.9, sa.3, ss.551-557, 2006 (SCI-Expanded)
2006
200626. Effects of the different temperature and saccharose concentrations on some microbiological and chemical characteristics of medlar pickle
ERDOĞAN A., GÜRSES M., ŞAT İ. G.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.9, sa.2, ss.179-184, 2006 (SCI-Expanded)
2005
200527. Identification of moulds isolated from marketed samples of sun-dried rose hips in Erzurum, Turkey
GÜRSES M., ERDOĞAN A., ÇETİN B., TURGUT T.
Acta Horticulturae
, cilt.690, ss.189-192, 2005 (Scopus)
2005
200528. Fermente Muşmula İçeceğinin Şeker ve Alkol Miktarı Üzerine Farklı Şeker Konsantrasyonu ve Sıcaklık Uygulamalarının Etkisi
ERDOĞAN A., ŞAT İ. G., GÜRSES M., SERT S.
HASAD GIDA DERGİSİ , cilt.21, ss.26-30, 2005 (Hakemli Dergi)
2005
200529. Lactic acid bacteria isolating from blue mouldy Tulum cheese produced with Penicillium roqueforti
ERDOĞAN A., GÜRSES M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.8, sa.2, ss.405-411, 2005 (SCI-Expanded)
2004
200430. Occurrence of aflatoxin M1 in some cheese types sold in Erzurum, Turkey
GÜRSES M., ERDOĞAN A., ÇETİN B.
Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences
, cilt.28, sa.3, ss.527-530, 2004 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2004
200431. The aflatoxin contamination of some pepper types sold in Turkey
Erdogan A.
Chemosphere
, cilt.56, sa.4, ss.321-325, 2004 (SCI-Expanded)
2004
200432. Mycotoxin-forming ability of two Penicillium roqueforti strains in blue moldy tulum cheese ripened at various temperatures
Erdogan A., Sert S.
Journal of Food Protection
, cilt.67, sa.3, ss.533-535, 2004 (SCI-Expanded)
2004
200433. Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı Antepfıstığı ve Bademlerin Aflatoksin Bı Kontaminasyonu Bakımından İncelenmesi
GÜRSES M., ERDOĞAN A., SERT S.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ , cilt.35, ss.75-78, 2004 (Hakemli Dergi)
2004
200434. Occurrence of aflatoxin M-1 in some cheese types sold in erzurum, Turkey
GÜRSES M., ERDOĞAN A., ÇETİN B.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.28, sa.3, ss.527-530, 2004 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2004
200435. Effect on aflatoxin formation of different storage conditions in Tulum cheese inoculated with Aspergillus parasiticus NRRL 2999
GÜRSES M., ERDOĞAN A., SERT S.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.28, sa.1, ss.233-238, 2004 (SCI-Expanded)
2003
200336. Isolation of moulds capable of producing mycotoxins from blue mouldy Tulum cheeses produced in Turkey
ERDOĞAN A., GÜRSES M., SERT Ş.
International Journal of Food Microbiology
, cilt.85, ss.83-85, 2003 (SCI-Expanded)
2003
200337. Erzurum da Satışa Sunulan Köme Cevizli Pestil Sucuğu ve Kuru İncirlerin Aflatoksin İçeriklerinin Saptanması
ERDOĞAN A., GÜRSES M., SERT S.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ , cilt.34, ss.85-88, 2003 (Hakemli Dergi)
2003
200338. Erzurum’xxda satışa sunulan köme (Cevizli pestil sucuğu) ve kuru incirlerin aflatoksin içeriklerinin saptanması
ERDOĞAN A., GÜRSES M., SERT S.
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.34, sa.1, ss.85-88, 2003 (Hakemli Dergi)
2002
200239. Miso ve Üretim Yöntemi
ERDOĞAN A., GÜRSES M.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ , cilt.33, ss.147-151, 2002 (Hakemli Dergi)
2001
200140. Some Quality Criteria of Yogurt Made from Milk Added with Antibiotic at Different Levels
ERDOĞAN A., GÜRSES M., TÜRKOĞLU H., SERT S.
PAKISTAN JOURNAL OF BIOLOGICAL SCIENCES , cilt.4, ss.886-887, 2001 (Scopus)
2001
200141. The Effects of Storage Period and Relative Humidity on Tombul Type Hazelnut Produced in Turkey
GÜRSES M., ERDOĞAN A., TÜRKOĞLU H., SERT S.
PAKISTAN JOURNAL OF BIOLOGICAL SCIENCES , cilt.4, ss.858-860, 2001 (Scopus)
2001
200142. Gıdalarda Mikrodalga Uygulamaları
GÜRSES M., ERDOĞAN A.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ , cilt.32, ss.511-515, 2001 (Hakemli Dergi)
2001
200143. The Determination of Mould Flora of Some Turkish Cheese Types Kasar Civil Lor Tulum
ERDOĞAN A., GÜRSES M., TÜRKOĞLU H., SERT S.
PAKISTAN JOURNAL OF BIOLOGICAL SCIENCES , cilt.4, ss.884-885, 2001 (Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Antibacterial and Antioxidant Activities of Isot Spice
GÖLELİ F., ERDOĞAN A., KARAKÜTÜK İ. A.
6th International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences, Erzurum, Türkiye, 19 - 22 Aralık 2024, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)
2024
20242. KIZILCIK PESTİLİNİN (EKŞİ PESTİL) BAZI FİZİKSEL, KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ
Öz E. S., ERDOĞAN A.
CUKUROVA 13th INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE, Adana, Türkiye, 01 Eylül 2024, cilt.1, ss.50-56, (Tam Metin Bildiri)
2024
20243. COMPARISON OF ANTIOXIDANT CAPACITIES OF CHAMOMILE (ANTHEMISCHIA), FENNEL (FOENICULUM VULGARE) AND THUJA ORIENTALIS (THUJA ORIENTHALIS)
Hayrat Y., ERDOĞAN A.
18th INTERNATIONAL İSTANBUL SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS ON LIFE, ENGINEERING, ARCHITECTURE, AND MATHEMATICAL SCIENCES, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ağustos 2024, cilt.1, ss.469-471, (Tam Metin Bildiri)
2022
20224. GIDA KAYNAKLI VİRÜSLERİN İNAKTİVASYONU İÇİN YÜKSEK HİDROSTATİK BASINÇ UYGULAMASI
ERDOĞAN A., GÜRSES M.
SOCRATES JOURNAL 5th International Conference on Engineering, Health and Applied Sciences, Rome, İtalya, 16 Aralık 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
20225. Ohmik Isıtma ve Gıda Uygulamaları
GÜRSES M., ERDOĞAN A.
SOCRATES JOURNAL 5th International Conference on Engineering, Health and Applied Sciences, Rome, İtalya, 16 Aralık 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
20226. Use of İmnomagnetic Separation Technique in Food Microbiology
GÜRSES M., ERDOĞAN A.
Selçuk 7th International Conference on Applied Sci, Konya, Türkiye, 09 Aralık 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
20227. PATOJEN BAKTERİLERİN VİRÜSLERLE İNAKTİVASYONU
ERDOĞAN A., GÜRSES M.
Selçuk 7th International Conference on Applied Sci, Konya, Türkiye, 09 Aralık 2022, (Tam Metin Bildiri)
2021
20218. Geleneksel Bir Uzakdoğu Ürünü Miso
Erdoğan A., Gürses M.
1. DİCLE BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ, Diyarbakır, Türkiye, 27 - 28 Kasım 2021, ss.255-260, (Tam Metin Bildiri)
2021
20219. MİKRODALGANIN GIDALARDA KULLANIMI
Gürses M., Erdoğan A.
1. DİCLE KONGRESİ, Diyarbakır, Türkiye, 27 - 28 Kasım 2021, ss.261-270, (Tam Metin Bildiri)
2019
201910. Functional Foods Enriched with Gamma Aminobutyric Acid (GABA)
Meral H., Erdoğan A., Aktaş H., Çetin B.
1st International 4th Traditional Health Professional Days Symposium, Erzurum, Türkiye, 14 - 16 Kasım 2019, ss.183-190, (Tam Metin Bildiri)
2019
201911. Effects of Probiotic Administration on Helicobacter pylori Eradication
Meral H., Erdoğan A., Gürses M., Aktaş H.
International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.288, (Özet Bildiri)
2018
201812. THE NAME OF HAZARD INCREASINGLY IMPORTANT IN FOOD HYGIENE IS MODIFIED MYCOTOXINS
BARAN A., ADIGÜZEL M. C., ERDOĞAN A., TURGUT T.
International Agricultural, Biological Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2018, ss.91-98, (Tam Metin Bildiri)
2018
201813. INVESTİGATION of ANTIMICROBIAL ACTIVITY of PHYSALIS ALKEKENGI L. FRUIT EXTRACTS COLLECTED FROM CORUH VALLEY
ADIGÜZEL M. C., BARAN A., TURGUT T., ERDOĞAN A.
International Agricultural, Biological Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2018, ss.548-552, (Tam Metin Bildiri)
2018
201814. COLISTIN RESISTANT ESCHERICHIA COLI AND MCR GENE BY PLASMIDMEDIATEDRESISTANCE
ADIGÜZEL M. C., BARAN A., TURGUT T., ERDOĞAN A.
International Agricultural, Biological Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2018, ss.54-62, (Tam Metin Bildiri)
2018
201815. A STUDY ON THE PREVALENCE OF SALMONELLA BY IMS-PCR ANDCONVENTIONAL CULTURE METHODS IN BEEF MEATS SOLD IN ERZURUM,TURKEY
BARAN A., ADIGÜZEL M. C., ERDOĞAN A., TURGUT T.
International Agricultural, Biological Life Science Conference, 2 - 05 Eylül 2018, ss.99-106, (Tam Metin Bildiri)
2018
201816. INVESTIGATION OF ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF PHYSALIS ALKEKENGIL. FRUIT EXTRACTS COLLECTED FROM CORUH VALLEY
ADIGÜZEL M. C., BARAN A., TURGUT T., ERDOĞAN A.
International Agricultural, Biological Life Science Conference, 2 - 05 Eylül 2018, ss.548-552, (Tam Metin Bildiri)
2018
201817. COLISTIN RESISTANT ESCHERICHIA COLI AND MCR GENE BY PLASMIDMEDIATEDRESISTANCE
ADIGÜZEL M. C., BARAN A., TURGUT T., ERDOĞAN A.
International Agricultural, Biological Life Science Conference, 2 - 05 Eylül 2018, ss.54-62, (Tam Metin Bildiri)
2018
201818. THE NAME OF HAZARD INCREASINGLY IMPORTANT IN FOOD HYGIENE ISMODIFIED MYCOTOXINS
ADIGÜZEL M. C., BARAN A., ERDOĞAN A., TURGUT T.
International Agricultural, Biological Life Science Conference, 2 - 05 Eylül 2018, ss.91-98, (Tam Metin Bildiri)
2017
201719. Effect of Using Coriandrum sativum L. on the Quality of Fresh White Cheese
TURGUT T., BARAN A., ERDOĞAN A., ADIGÜZEL M. C.
International Conference on Advances and Innovations in Engineering, Elazığ, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201720. Next Generation DNA Sequencing
ADIGÜZEL M. C., Demir M. A., BARAN A., ERDOĞAN A., TURGUT T.
19. International Veterinary Medicine Students Scientific Research Congress, İstanbul, Türkiye, 2 - 04 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201721. A New Therapeutic Perspective on Foods: microRNA
BARAN A., ERDOĞAN A., TURGUT T., ADIGÜZEL M. C.
International Conference on Advances in Natural and Applied Sciences, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2017, ss.259, (Özet Bildiri)
2017
201722. The Investigation of Possible Uses of Nanotechnology in Animal Products
BARAN A., ERDOĞAN A., ADIGÜZEL M. C., TURGUT T.
International Conference on Advances in Natural and Applied Sciences, 18 - 21 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
2017
201723. Evaluation of presence of Staphylococcus aureus and enterotoxigenic properties of isolates by multiplex PCR in meat samples offered for sale in Erzurum Province, Turkey
BARAN A., TURGUT T., ADIGÜZEL M. C., ERDOĞAN A.
International Conference on Advances and Innovations in Engineering, Elazığ, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
2016
201624. The evaluation of storage temperature and brine concentration on quality parameters of Turkish White Cheese
ERDOĞAN A., BARAN A.
INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN NATURAL AND APPLIED SCIENCES ICANAS 2016, 21 - 23 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2016
201625. The evaluation of storage temperature and brine concentration on quality parameters of Turkish White Cheese
BARAN A., ERDOĞAN A.
INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN NATURAL AND APPLIED SCIENCES ICANAS 2016, 21 - 23 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2015
201526. Identification of Nonstarter Indigenous Lactobacilli from Kars Gravier Cheese
ERDOĞAN A., TURGUT T., ATASEVER M.
IAAST Kongre, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 11 - 12 Ekim 2015, cilt.1
2015
201527. Beyaz Peynirde Farklı Salamura Konsantrasyonu ve Olgunlaşma Süresinin Enterotoksijenik Staphylococcus aureus un Gen Aktivitesi Üzerine Etkisinin tr PCR ile Değerlendirilmesi
BARAN A., ERDOĞAN A., ATASEVER M.
6.ULUSAL VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
201528. The name of conversion of the colostrum to the flavor ağuz ağoz
BARAN A., ERDOĞAN A.
The 3rd International Symposium on"Traditional foods from adriatic to caucaus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
201529. Chemical and microbiological characteristics of kuflu cheese gogermis cheese a review
ERDOĞAN A., BARAN A.
The 3rd International Symposium on"Traditional foods from adriatic to caucaus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
201530. Influence of Different Brine Concentration on Fate of Staphylococcus aureus and Enterotoxin in Turkish White Cheese
BARAN A., ERDOĞAN A., ATASEVER M.
the 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, to held in Sarajevo/ Bosnia and Herzegovina on 01-04th October 2015, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
201531. ıdentification of nonstarter ındigenous lactobacilli from Kars gravier cheese
TURGUT T., ERDOĞAN A., ATASEVER M.
International conference on chemical food and environment engineering, 11 - 12 Ocak 2015, (Özet Bildiri)
2015
201532. Identification of Nonstarter Indigenous Lactobacilli from Kars Grevier Cheese
TURGUT T., ERDOĞAN A., ATASEVER M.
International Conference on Chemical, Food and Environment Engineering, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 11 - 12 Ocak 2015, (Özet Bildiri)
2013
201333. Çiğ İnek Sütlerinde Somatik Hücre Sayısı Süt Kompozisyonu ve Mastitis Etkeni Mikroorganizmaların İdentifikasyonu
DİLER A., BARAN A., ERDOĞAN A.
8. Ulusal Zootekni Blim Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Eylül 2013, (Tam Metin Bildiri)
2007
200734. Kırmızıbiber’in Helicobacter pylori’ye karşı koruyucu etkisi
ERDOĞAN A., GÜRSES M., ŞAT İ. G., ÇETİN B.
5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.8, (Özet Bildiri)
2007
200735. Kırmızıbiber’in Helicobacter pylori’ye karşı koruyucu etkisi
ERDOĞAN A., GÜRSES M., ŞAT İ. G., ÇETİN B.
5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.8, (Özet Bildiri)
2007
200736. The inhibition of aflatoxins by natural plant compounds and lactic acid bacteri
GÜRSES M., ERDOĞAN A., ÇETİN B.
XIIth International IUPAC Symposium on Mycotoxins and Phycotoxins, 21 Mayıs - 25 Ocak 2007, (Özet Bildiri)
2006
200637. Farklı Oranlarda Yağ İçeren Pastörize Süt ile Yapılan Geleneksel Örgü Peynirinin Olgunlaşma Periyodu Boyunca Bileşim ve Bazı Biyokimyasal Özelliklerinin Değişimi
ÇELİK Ş., TÜRKOĞLU H., ERDOĞAN A.
. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 Mayıs 2006, (Tam Metin Bildiri)
2006
200638. Farklı probiyotik bakterilerle üretilen muzlu yoğurtların bazı kalite özelliklerinin muhafaza süresince değişimi
ÇAKMAKÇI S., TURGUT T., ÇETİN B., ERDOĞAN A., GÜRSES M.
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.811, (Özet Bildiri)
2006
200639. Farklı probiyotik bakterilerle üretilen muzlu yoğurtların bazı kalite özelliklerinin muhafaza süresince değişimi
ÇAKMAKÇI S., TURGUT T., ÇETİN B., ERDOĞAN A., GÜRSES M.
9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.811, (Özet Bildiri)
2006
200640. Farklı probiyotik bakterilerle üretilen muzlu yoğurtların bazı kalite özelliklerinin muhafaza süresince değişimi
ÇAKMAKÇI S., TURGUT T., ÇETİN B., ERDOĞAN A., GÜRSES M.
9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.811, (Özet Bildiri)
2005
200541. Geleneksel taze Örgü peynirinden izole edilen laktik asit bakterilerinin tanımlanması
ÇELİK Ş., ERDOĞAN A., GÜRSES M.
GAP IV. Tarım Kongres, Şanlıurfa, Türkiye, 15 Eylül 2005, (Tam Metin Bildiri)
2004
200442. Some microbiological characteristics of rose hip yoghurt inoculated with Lactobacillus acidophilus DSMZ 20079
Turgut T., Cetin B., Erdogan A., Gurses M.
1st International Rose Hip Conference, Gümüşhane, Türkiye, 7 - 10 Eylül 2004, ss.299-301, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. GIDA ENDÜSTRİSİNDE YAPAY ZEKÂ TEKNOLOJİSİ
Gürses M., Erdoğan A.
MÜHENDİSLİĞİN GELECEĞİ VE YAPAY ZEKA, ÖZDEMİR CİHAT,ÖZDEMİR SALİH,ASLAN ÖMER FARUK,ÖZDEMİR MURAT, Editör, Efe Akademi Yayınevi, İstanbul, ss.27-41, 2024
Desteklenen Projeler
2020 - 2023
2020 - 2023Beyaz Peynirde Listeria monocytogenesin Kontrol Altına Alınması Amacıyla Uygun Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu ve Bazı Bakteriyosinleri Üretim Yeteneklerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
ERDOĞAN A. (Yürütücü), MERAL H.
2017 - 2020
2017 - 2020Erzurumda Satışa Sunulan Hayvansal Ürünlerde Yersinia enterocoliticanın Prevalansı ve Patojenik Özelliğinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
TURGUT T. (Yürütücü), BARAN A., KAVAZ YÜKSEL A., ERDOĞAN A., ADIGÜZEL M. C.
2017 - 2018
2017 - 2018Maydanoz ve Dereotuna İnokule Edilen Staphylococcus aureusun Asetik Asit ve Sitrik Asit İle İnaktivasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ERDOĞAN A. (Yürütücü), BARAN A., USANMAZ A.
2015 - 2017
2015 - 2017"SALMONELLA SPP.'NİN HAYVANSAL ÜRÜNLERDEN IMS-PCR İLE İZOLASYONU VE ANTİBİYOTİK DİRENCİNİN BELİRLENMESİ"
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
BARAN A. (Yürütücü), ERDOĞAN A.
2015 - 2017
2015 - 2017HELİCOBACTER PYLORİ'E KARŞI İSOT VE KIRMIZI BİBERİN (CAPSİCUM ANNUUM) ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTESİ VE BAKTERİSİDAL KİNETİĞİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ERDOĞAN A. (Yürütücü), BARAN A.
2013 - 2014
2013 - 2014
BEYAZ PEYNİRİN OLGUNLAŞMASI SIRASINDA S.AUREUS VE TOKSİNLERİNİN YAŞAM SÜRESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ERDOĞAN A. (Yürütücü)
2012 - 2013
2012 - 2013ERZURUMDA LOKAL OLARAK ÜRETİMİ YAPILAN KÜFLÜ PEYNİR' İN FARKLI OLGUNLAŞMA GÜNLERİNDEKİ YAĞ ASİTİ PROFİLİ, PROTEOLİZ DÜZEYİ, KÜF FLORASININ DEĞERLENDİRİLMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ERDOĞAN A. (Yürütücü)
2011 - 2012
2011 - 2012HINIS İLÇESİNDE FARKLI KÖYLERDEN TOPLANAN İNEK SÜTLERİNİN SÜT KOMPOZİSYONU,SOMATİK HÜCRE SAYILARI VE MASTİTİSLE İLİŞKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Alt Yapı
ERDOĞAN A. (Yürütücü)
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorIğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Editörler Kurulu Üyesi
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorIğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Editörler Kurulu Üyesi
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorATA-GIDA
Bilim Kurulu Üyeliği
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorIğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Editörler Kurulu Üyesi
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorIğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (FBED)
Editörler Kurulu Üyesi
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorATA-GIDA DERGİSİ
Bilim Kurulu Üyeliği
Ödüller
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
13 Aralık 2022 - 17 Aralık 2022
13 Aralık 2022 - 17 Aralık 20226TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING
Katılımcı
Rome-İtalya
13 Aralık 2022 - 17 Aralık 2022
13 Aralık 2022 - 17 Aralık 20226TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING
Katılımcı
Rome-İtalya
10 Aralık 2022 - 11 Aralık 2022
10 Aralık 2022 - 11 Aralık 2022SELÇUK 7th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCESKongreleri 2022
Katılımcı
Konya-Türkiye
10 Aralık 2022 - 11 Aralık 2022
10 Aralık 2022 - 11 Aralık 2022SELÇUK 7th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCESKongreleri 2022
Katılımcı
Konya-Türkiye
02 Aralık 2022 - 04 Aralık 2022
02 Aralık 2022 - 04 Aralık 2022ANKARA INTERNATIONAL CONGRESS ON SCIENTIFIC RESEARCH-VII
Katılımcı
Ankara-Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 283
h-indeksi (WOS): 8
Jüri Üyelikleri
Mart-2025
Mart 2025Akademik Kadroya Atama-Doçentlik
Doçentlik Sınav Jürisi, Üniversitelerarası Kurul, Mart 2025 - Atatürk Üniversitesi
Aralık-2024
Aralık 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
ELİF ARAL TİK ÜYELİĞİ - Atatürk Üniversitesi
Aralık-2024
Aralık 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
AYŞE VAROL TİK ÜYELİĞİ - Atatürk Üniversitesi
Ocak-2024
Ocak 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
FERAY İNCİ MADEN - Atatürk Üniversitesi
Mayıs-2023
Mayıs 2023Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
- Atatürk Üniversitesi
Mayıs-2023
Mayıs 2023Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
- Atatürk Üniversitesi
Mayıs-2023
Mayıs 2023Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Rabia Nurselin KALAYCI - Atatürk Üniversitesi
Aralık-2022
Aralık 2022Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
- Atatürk Üniversitesi
Aralık-2022
Aralık 2022Doktora Yeterlik Sınavı
- Atatürk Üniversitesi
Aralık-2022
Aralık 2022Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
- Atatürk Üniversitesi
Aralık-2022
Aralık 2022Doktora Yeterlik Sınavı
- Atatürk Üniversitesi
Aralık-2022
Aralık 2022Tez Savunma (Doktora)
- Atatürk Üniversitesi
Aralık-2022
Aralık 2022Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
- Atatürk Üniversitesi
Temmuz-2022
Temmuz 2022Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
- Atatürk Üniversitesi
Temmuz-2022
Temmuz 2022Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
- Atatürk Üniversitesi
Temmuz-2022
Temmuz 2022Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
- Atatürk Üniversitesi
Temmuz-2022
Temmuz 2022Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
- Atatürk Üniversitesi
Temmuz-2022
Temmuz 2022Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
- Atatürk Üniversitesi
Kasım-2021
Kasım 2021Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
- Atatürk Üniversitesi
Kasım-2021
Kasım 2021Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
- Atatürk Üniversitesi
Ekim-2021
Ekim 2021Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Atatürk Üniversitesi
Ekim-2021
Ekim 2021Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
- Atatürk Üniversitesi
Eylül-2021
Eylül 2021Doktora Yeterlik Sınavı
- Atatürk Üniversitesi
Mart-2021
Mart 2021Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
- Atatürk Üniversitesi
Ocak-2021
Ocak 2021Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
- Atatürk Üniversitesi
Ocak-2021
Ocak 2021