Desteklenen Projeler
-
2022 - 2024 Bilimsel Yayın Kültürünün Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇADIRCI E. (Yürütücü), ERCİŞLİ S., ÇAKMAKÇI S., KAYA M., ÖZ F., KABAN G., et al.
-
2022 - 2024 Et tıraşlama atıklarından enzimatik hidroliz yöntemi ile farklı proses koşulları altında üretilen protein hidrolizatlarının çeşitli fonksiyonel özellikleri ve gıda toksikantları açısından değerlendirilmesi
-
2022 - 2024 Kuru Olgunlaştırılmış Sığır Etlerinin Kolesterol ve Protein Oksidasyon Ürünleri Açısından Değerlendirilmesi
-
2020 - 2024 RETHINKING PACKAGING FOR CIRCULAR AND SUSTAINABLE FOOD SUPPLY CHAINS OF THE FUTURE
-
2022 - 2023 Mangalda Direkt ve İndirekt Pişirme İşlemlerinin Polisiklik Aromatik Hidrokarbon Oluşumu Üzerine Etkisi
-
2022 - 2023 Farklı fırın poşetlerinin termal ve yapısal özelliklerinin ette BisfenolA migrasyonu üzerine etkisi
-
2021 - 2023 Aile İşletmelerinde Geleneksel Olarak Üretilen Kandrif Peynirinin Bazı Kimyasal Fiziksel Mikrobiyolojik Tekstürel ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZDEMİR C. (Yürütücü), ÖZDEMİR S., ÖZ F., KARAOĞLU M. M., TAJER A.
-
2021 - 2022 Farklı Proses Koşullarında Üretilen Siyah Sarımsağın Köftede Pişirme Toksikantları Oluşumu Üzerine Etkisi
-
2021 - 2021 Ring trial on recycled food contact materials
-
2020 - 2021 Mühürleme işleminin etin tekstür, protein profili ve heterosiklik aromatik amin oluşumu üzerine etkisi
-
2019 - 2020 Fırın Torbası Kullanılarak Fırında Pişirilen Tavuk Etlerinde Heterosiklik Aromatik Amin Oluşumu ile BisfenolA Migrasyon Düzeyinin Belirlenmesi
-
2019 - 2019 Köfte Üretiminde Tarhun Kullanımının Heterosiklik Aromatik Amin Oluşumu Üzerine Etkisi
-
2018 - 2019 Atatürk Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Tarafından Desteklenen 6657 Kodlu Yüksek Lisans Tez Projesinde Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Altyapısının Kullanımı
-
2018 - 2019 Köfte Üretiminde Farklı Konsantrasyonlarda Fesleğen Kullanımının Çeşitli Kalite Kriterleri ve Heterosiklik Aromatik Amin Oluşumu Üzerine Etkisi
-
2018 - 2018 KÖFTE ÜRETİMİNDE KURUTULMUŞ EKMEK KULLANIMININ HETEROSİKLİK AROMATİK AMİN OLUŞUMU ÜZERİNE ETKİSİ
-
2018 - 2018 Köfte Üretiminde Farklı Tür ve Konsantrasyonlarda Soğan Kullanımının Heterosiklik Aromatik Amin Oluşumu Üzerine Etkisi
-
2017 - 2018 Ticari Olarak Satılan ve Evlerde Üretimi Yapılan Et ve Tavuk Sularında Heterosiklik Aromatik Aminlerin Araştırılması
-
2016 - 2017 ERZURUM PİYASASINDA TÜKETİME SUNULAN PASTÖRİZE VE STERİLİZE SÜTLERDE PESTİSİT KALINTILARININ BELİRLENMESİ
-
2016 - 2017 MANGALDA PİŞİRME İŞLEMİNİN HİNDİ KÖFTELERİNDE POLİSİKLİK AROMATİK HİDROKARBON OLUŞUMU ÜZERİNE ETKİSİ
-
2016 - 2017 FARKLI SEVİYELERDE SODYUM İÇEREN TUZ KULLANIMININ KÖFTELERDE HETEROSİKLİK AROMATİK AMİN OLUŞUMU ÜZERİNE ETKİSİ
-
2016 - 2017 MANGALDA PİŞİRME İŞLEMİNİN HİNDİ KÖFTLERİNDE POLİSİKLİK AROMATİK HİDROKARBON OLUŞUMU ÜZERİNE ETKİSİ
-
2015 - 2016 FARKLI TALAŞ ÇEŞİDİ VE TÜTSÜ YOĞUNLUĞUNUN TAVADA KIZARTILAN KÖFTELERDE POLİSİKLİK AROMATİK HİDROKARBON VE HETEROSİKLİK AROMATİK AMİN OLUŞUMU ÜZERİNE ETKİSİ
-
2015 - 2016 +ÇEŞİTLİ GIDALARDA ORGANOKLORLU VE ORGANOFOSFORLU PESTİSİT KALINTILARININ BELİRLENMESİ
-
2015 - 2016 KÖFTE ÜRETİMİNDE KUYRUK YAĞI KULLANIMININ HETEROSİKLİK AROMATİK AMİN OLUŞUMU ÜZERİNE ETKİSİ
-
2014 - 2016 FARKLI MEYVE VE SEBZE SU EKSTRAKTLARI İLE ÜRETİLEN ÇEMENLERİN PASTIRMA KALİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ
-
2014 - 2015 SOUS-VİDE YÖNTEMİYLE PİŞİRİLEN SIĞIR PİRZOLA ETİNDE HETEROSİKLİK AROMATİK AMİN VE BİSFENOL-A'NIN BELİRLENMESİ
-
2014 - 2015 Sığır etlerinin fosfolipit kompozisyonu üzerine farklı pişirme yöntemlerinin etkisi
-
2014 - 2015 FARKLI PİŞİRME YÖNTEMLERİNİN YAĞLI VE YAĞSIZ BALIK ETİNDE HETEROSİKLİK AROMATİK AMİN OLUŞUMU ÜZERİNE ETKİSİ
-
2014 - 2014 Farklı pişirme metotlarının hindi etinde heterosiklik aromatik amin oluşumu ve çeşitli kalite kriterleri üzerine etkisi
-
2013 - 2014 SOUS-VİDE PİŞİRME TEKNİĞİNİN SIĞIR PİRZOLA ETİNİN ÇEŞİTLİ KALİTE KRİTERLERİ VE PİŞİRME ESNASINDA OLUŞABİLEN POLİSİKLİK AROMATİK HİDROKARBON OLUŞUMU ÜZERİNE ETKİSİ
-
2013 - 2014 KÖFTE ÜRETİMİNDE KONJUGE LİNOLEİK ASİT KULLANIMININ HETEROSİKLİK AROMATİK AMİN OLUŞUMU ÜZERİNE OLAN ETKİSİNİN BELİRLENMESİ
-
2012 - 2013 KÖFTE ÜRETİMİNDE KİTOSAN KULLANIMININ HETEROSİKLİK AROMATİK AMİN OLUŞUMU ÜZERİNE OLAN ETKİSİNİN BELİRLENMESİ
-
2011 - 2013 Kaplamalı tavuk ürünlerinde heterosiklik aromatik amin ve akrilamid oluşumu, yeşil çay ekstraktı ve mikrodalga kullanımı ile azaltılma olanakları
-
2011 - 2012 FARKLI PİŞİRME YÖNTEMLERİNİN KAZ ETİNDE HETEROSİKLİK AROMATİK AMİN OLUŞUMU VE GENEL KİMYASAL YAPI ÜZERİNE ETKİSİ
-
2010 - 2011 Doğu anadolu kırmızısı tosunları, farklı dönemlerde verilen kesif yem ilavesiyle, merada beslenmenin et kalitesi, yağ ve aromatik bileşiklere etkisi
-
2010 - 2010 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ PİLOT SÜT FABRİKASININ TADİLATI
-
2009 - 2010 Sucuk Üretiminde Olgunlaştırma Süresinin Heterosiklik Aromatik Amin Oluşumu Üzerine Etkisi
-
2006 - 2009 Kuzeydoğu anadolu bölgesi alabalık, caner, tatlı su kefali ve yayın balıklarında tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri ile antioksidan enzimlerinin mevsimsel değişimi, doğal besin zinciri ile araarındaki interaksiyonel etkileşimlerinin karakteristik ölçü olarak kullanılabilirlikleri
-
2005 - 2007 Farklı pişirme yöntemlerinin çeşitli et türlerinde heretosiklik aromatik amin oluşumu üzerine etkilerinin farklı ekstraksiyon metotları ile belirlenmesi
-
2004 - 2006 Kas Dokusunun Camsı Değişim Sıcaklığı ve Farklı Biopolimerlerin Lipid-protein Değişimleri Üzerine Etkilerinin Termal Analiz Teknikleri ile Belirlenmesi
-
2003 - 2004 Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynhcus mykiss) ve aynalı sazan (Cyprinus carpio) balıklarında kızartma boyunca oluşabilen heterosiklik aromatik aminlerin oluşumu üzerine farklı pişirme metotlarının etkisi
-
2002 - 2003 Farklı sıcaklıklarda pişirilen taze et ürünlerinde çeşitli baharatların heterosiklik aromatik aminlerin oluşumu üzerine etkisi
-
2002 - 2003 Modifiye Atmosfer Uygulanarak Ambalajlanmış Sucuk ve Pastırmaların Raf Ömürlerinin Belirlenmesi
-
2000 - 2001 Sucuk üretiminde E. coli 0157:H7’nin gelişimi üzerine farklı starter kültürler ve nitrat/nitritin etkisi
-
1998 - 2001 Sucukta Escherichia coli O157:H7’nin Aranması ve Kontrolü Üzerine Araştırmalar