Dr. Öğr. Üyesi Cihat ÖZDEMİR


Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme


WoS Araştırma Alanları: Tarım Bilimleri, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Tarımsal Bilimler, Ziraat

Metrikler

Yayın

77

Yayın (WoS)

13

Yayın (Scopus)

12

Atıf (WoS)

219

H-İndeks (WoS)

8

Atıf (Scopus)

254

H-İndeks (Scopus)

8

Atıf (Scholar)

3

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (TrDizin)

8

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

3

H-İndeks (Sobiad)

1

Atıf (Diğer Toplam)

27

Proje

20

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1995 - 1997

1995 - 1997

Doktora

Trakya Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1992 - 1995

1992 - 1995

Yüksek Lisans

Trakya Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1985 - 1990

1985 - 1990

Lisans

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Teknolojisi Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

1997

1997

Doktora

Soğutulmuş (41c) sütlerden üretilen kaşar peynirlerine sorbat katılmasının etkileri

Trakya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

1995

1995

Yüksek Lisans

Tekirdağ İlinin değişik üretim ve satış yerlerinden alınan ayran örneklerinin mikrobiyolojik, fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri.

Trakya Üniversitesi, Tekirdağ Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2024

2024

Çevre ve Sıfır Atık

Çevre ve Sürdürülebilirlik

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI

2024

2024

Günlük Hayatta ve Kamu Binalarında Enerji Verimliliği

Eğitim Yönetimi ve Planlama

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI

2024

2024

Günlük Hayatta Su Verimliliği

Eğitim Yönetimi ve Planlama

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI

2024

2024

Devlet Malını Koruma ve Tasarruf Tedbirleri

Eğitim Yönetimi ve Planlama

VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI

2023

2023

TÜBİTAK ULAKBİM + WILEY Ücretsiz Açık Erişim Makale Yayımlama Anlaşması Temel Unsurları

Eğitim Yönetimi ve Planlama

TÜBİTAK ULAKBİM + WILEY

Araştırma Alanları

Tarımsal Bilimler

Ziraat

Akademik Ünvanlar / Görevler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Yrd. Doç. Dr.

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ/GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ PR

1998 - 2015

1998 - 2015

Yrd. Doç. Dr.

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi

2005 - 2006

2005 - 2006

Yrd. Doç. Dr.

Ohio State University, Agricultural, and Environmental SciencesThe Ohio State University , Food, Agricultural & Biological Engineering College of Food

1992 - 1998

1992 - 1998

Araştırma Görevlisi

Trakya Üniversitesi, Tekirdağ Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

BİRİM BİLİMSEL ETKİNLİK KURULU

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Tasarım

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

PERSONEL VE ÖĞRENCİ YEMEKHANE KOMİSYONU BAŞKANI

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, İnşaat

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Pazarlama Ve Reklamcılık

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Ormancılık

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

KRİTER İNCELEME VE DEĞERLENDİRME KOMİSYONU ÜYESİ

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Rektörlük Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Bölüm EĞİTİM KOMİSYONU

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

PROGRAM GELİŞTİRME KOMİSYONU ÜYESİ

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Program Akreditasyonu-Özdeğerlendirme Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

İntibak/Muafiyet Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Meslek Yüksekokulu Kurulu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

BİRİM STAJ KOMİSYONU ÜYESİ

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Bölüm staj komisyon başkanı

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

BURS KOMİSYONU ÜYESİ

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Başkanı

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Oltu Cağ Kebabı Standardizasyon Komisyonu üyesi

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Performans Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2010 - Devam Ediyor

2010 - Devam Ediyor

Bölüm Kalite Komisyonu Başkanı

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2009 - Devam Ediyor

2009 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2005 - 2017

2005 - 2017

MYO Müdür Yardımcısı

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Akademi Dışı Deneyim

2006 - 2012

2006 - 2012

Öğretim Üyesi

Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksekokulu, Oltu-Erzurum , Öğretim Üyesi

2005 - 2006

2005 - 2006

Misafir öğretm üyesi

Üniversite, Gıda, Tarım ve Biyoloji Mühendisliği Gıda, Tarım ve Çevre Bilimleri FakültesiThe Ohio State Üniversitesi, Food, Agricultural & Biological Engineering College of Food, Agricultural, and Environmental SciencesThe Ohio State University , Misafir öğretm üyesi

2005 - 2006

2005 - 2006

Ziyaretçi Öğretim Üyesi

Food, Agricultural & Biological Engineering College of Food, Agricultural, and Environmental Sciences The Ohio State University , Ziyaretçi Öğretim Üyesi

1998 - 2005

1998 - 2005

Öğretim Üyesi

Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksekokulu, Oltu-Erzurum , Öğretim Üyesi

1992 - 1998

1992 - 1998

Arş. Gör

Namık Kemal Üniversitesi, Arş. Gör

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

Laboratuvar Teknikleri I

Gıda Kimyası

Et ve Ürünleri Analizleri II

Tahıl ve Ürünleri Analizleri II

Beslenme Ve Diyet İlkeleri

Meyve Sebze ve Ürünleri Analizleri I

Tahıl ve Ürünleri Analizleri I Sürdürülebilir Kalkınma

Meyve Sebze ve Ürünleri Analizleri II

Genel Mikrobiyoloji Sürdürülebilir Kalkınma

Yağ Analizleri

Laboratuvar Teknikleri II

Genetiği Değiştirilmiş Gıdalar

Gıda Mikrobiyolojisi I Sürdürülebilir Kalkınma

Gıda Ambalajlama Teknikleri Sürdürülebilir Kalkınma

Et ve Ürünleri Analizleri I Sürdürülebilir Kalkınma

Gıda Mikrobiyolojisi II

Hijyen ve Sanitasyon

Süt ve Süt Analizleri I Sürdürülebilir Kalkınma

Et ve Ürünleri Analizleri II

Tahıl ve Ürünleri Analizleri II

Kalite Güvence Standartları Sürdürülebilir Kalkınma

Genetiği Değiştirilmiş Gıdalar Sürdürülebilir Kalkınma

Genetiği Değiştirilmiş Gıdalar

Gıda Endüstri Makineleri

Araştırma Yöntem ve Teknikle

Su Analizleri

Hijyen ve Sanitasyon

Su Analizi

Su Analizi

Gıda Endüstrisi Makineleri

Süt ve Süt Analizleri II

Hijyen ve Sanitasyon Sürdürülebilir Kalkınma

Meyve Sebze ve Ürünleri Analizleri II

Kalite Güvence Standartları

Süt Yan Ürünleri Teknolojisi

Hijyen ve Sanitasyon

Duyusal Analiz Teknikleri

Gıda Mikrobiyolojisi II

Gıda Mikrobiyolojisi I

Et ve Ürünleri Analizleri I

Genel Mikrobiyoloji

Süt ve Süt Analizleri I

Beslenme Ve Diyet İlkeleri

Tahıl ve Ürünleri Analizleri I

Araştırma Yöntem ve Teknikleri

Genetiği Değiştirilmiş Gıdalar

Yağ Analizler

Makaleler

Tümü (25)
SCI-E, SSCI, AHCI (12)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (13)
ESCI (1)
Scopus (12)
TRDizin (6)
Diğer Yayınlar (7)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. DONDURMA YAPIMINDA SÜT YAĞINA VE SÜT PROTEİNİNE ALTERNATİF BİTKİSEL KAYNAKLARIN KULLANIM

ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C., Kacaln S.

KARADENIZ 17th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES, Rize, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2024, ss.764-772, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

2. Gıdalardaki Kolesterolün Mikroorganizmalar Tarafından Azaltılması

Maden F. İ., ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S.

1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

3. Isıl İşlem Uygulanmış Süt ve Süt Ürünlerinde Lisinoalanin İçeriği.

Özdemir S., Özdemir C., Edebali E.

International Congress of Engineering and Natural Sciences Studies Abstracts Booklet, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2021, ss.175-184, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

4. The Methods of Cholestrol Remove From Dairy Product

ÖZDEMİR C.

3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 19 Eylül 2019 - 21 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

5. Süt Sanayiinde Elektrodiyalizin Kullanımı

ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C., YANGILAR F., yılmaz m.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 Mayıs 2007 - 23 Mayıs 2019, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

6. The ice- cream production from lactose-free UHT milk

ÖZDEMİR C., Uğurlu G., ÖZDEMİR S., ARSLANER A.

The 4th International Symposium on “Traditional Foodsfrom Adriatic to Caucasus”, 19 Nisan - 21 Aralık 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

7. FARKLI BİTKİSEL ÇAYLAR KATILARAK YAPILAN REKOMBİNE DONDURMALARIN KALİTESİ

ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S.

10. Gıda Mühendisliği kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.136, (Özet Bildiri)

2017

2017

8. Determination of Pesticide Residues in Pasteurized and Sterilized Milk Consumed in Erzurum

ÖZDEMİR S., ÖZ F., ÖZDEMİR C.

II. International Conference on Advanced Engineering Technology, 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

9. Erzurum Piyasasında Tüketime Sunulan Pastörize ve SterilizeSütlerde Pestisit Kalıntılarının Belirlenmesi

ÖZDEMİR S., ÖZ F., ÖZDEMİR C.

international conference on advanced engineering and technology, 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2015

2015

10. The quality of village type white cheese produced in Erzurum

KARA T., MARYAM A., ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S.

3. Int. Sym.Traditional Food from Adriatic to Cafcassed, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.186

2010

2010

11. THE DETERMINATION OF FREE FATTY ACIDS, CASEIN FRACTIONS AND SENSORY PROPERTIES OF KASHAAR cHEESE SAMPLES PRESERVED WİTH POTASSİUM SORBATE

ÖZDEMİR C., DEMİRCİ M.

1. ULUSLAR ARASI "ADRİYATİK,TEN KAFKASLAR,A GELENEKSEL GIDALAR" SEMPZOYUMU, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.206-210, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

12. THE EFFECT OF POTASSİUM SORBATE ON SAME CHAMİCAL PROPERTİES OF KASHAR CHEESE

ÖZDEMİR C., DEMİRCİ M.

1. ULUSLAR ARASI "ADRİYATİK,TEN KAFKASLAR,A GELENEKSEL GIDALAR" SEMPZOYUMU, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.202-205, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

13. Civil,Çeçil ve Tel (Saç) peynirlerinin yapılışı ve diğer özellikleri açısından karşılaştırılması

ÖZDEMİR S., DAĞDEMİR E., ÖZDEMİR C.

II. Geleneksel Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.139-142, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

14. Geleneksel Yöntemlerle Üretilen Küflü Peynirlerin Mikrobiyolojik Özellikleri ve Küf Florası

SAĞDIÇ O., özçelik S., ŞİMŞEK B., ÖZDEMİR C.

Türkiye 10. gıda Kongres, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.709-712, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

15. Süt Sanayinde Yüksek Basınç Uygulamaları

ÖZDEMİR C., DEMİRCİ M., ÖZDEMİR S., SAĞDIÇ O.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 22 - 26 Mayıs 2006, ss.955-958, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

17. Determination of some properties of caramel cocoa and coffee with flavoured ice creams

DAĞDEMİR E., ÖZDEMİR C., çelik ş., ÖZDEMİR S.

Recent Developments in Dairy Science and Technology,Isparta, 24 Mayıs - 28 Aralık 2004, ss.218-221, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

18. The Microbiologicial , Physical and Chemical Properties of Mihaliç Cheese

ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S., DEMİRCİ M., ÇELİK Ş., SÖNMEZ İ.

Recent development in dairy Science and Technology International dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, ss.243-246, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

19. Determination of Some Properties of caramel, cocoa and coffee Flovouerd ice creams

DAĞDEMİR E., ÖZDEMİR C., ÇELİK Ş., ÖZDEMİR S.

International Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 Mayıs - 28 Ocak 2004, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

20. Sporcuların beslenmesi ve beslenmenin sporcu performansına etkisi

ÖZDEMİR S., DAĞDEMİR E., ÖZDEMİR C.

I. Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2003, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

21. Çarzof Civil peynirinin bazı mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri

ÖZDEMİR C., çelik ş., DAĞDEMİR E., ÖZDEMİR S.

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

22. Süt Ürünlerinde Bulunan Antihipertansif Peptidler ve Etki Mekanizmaları.

DAĞDEMİR E., ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S.

SEYES Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.181-186, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

23. Çarzof Civil peynirinin mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri

ÖZDEMİR C., ÇELİK Ş., DAĞDEMİR E., ÖZDEMİR S.

SEYES (Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu), İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.453-457, (Tam Metin Bildiri)

2000

2000

25. Erzurum ve yöresinde Üretilen Sütlerinin Mineral Madde düzeyi ve ağır Metal Varlığı Üzerinde Bir Araştırma

ÖZDEMİR C., ÇELİK Ş., ÖZDEMİR S., BAKIRCI İ., DÖNMEZ B.

Süt Mikrobiyolojisi ve katkı Maddeleri VI Süt ve süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2000, ss.347-353, (Tam Metin Bildiri)

1998

1998

26. Oltu Yöresinde Mahalli Olarak Üretilen Saç Peynirinin Mikrobiyolojik Özellikleri

SERT S., ÇELİK Ş., ÖZDEMİR C., ÇİL Y. M.

Geçmişten Geleceğe Oltu ve Çevresi Sempozyumu, Erzurum, Türkiye, 1 - 03 Temmuz 1998, cilt.1, ss.492-497, (Tam Metin Bildiri)

1996

1996

27. Ülkemizde ve Dünyada Pastörize Sütün Durumu, Önemi ve Kontrolü

ÖZDEMİR S., DEMİRCİ M., ÖZDEMİR C.

İçme Sütü Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 1996, ss.92-97, (Tam Metin Bildiri)

1998

1998

28. Diyarbakır’ın Karacadağ Yöresinde Mahalli Olarak Yapılan Örgü Peynirinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özellikleri.

ÖZDEMİR S., ÇELİK Ş., ÖZDEMİR C., Selahattin S.

V.Sütve Süt Ürünleri Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 1998, ss.154-166, (Tam Metin Bildiri)

1998

1998

29. Diyarbakır Yöresinde Tüketime Sunulan Salamura Beyaz Peynir Örneklerinin Mikrobiyolojik,Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri

ÇELİK Ş., ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S., SERT S.

V.Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Geleneksel Süt Ürünleri. Ankara: Milli Prodüktivite Yayınları, Tekirdağ, Türkiye, 21 Mayıs 1998, ss.351-360, (Tam Metin Bildiri)

1998

1998

30. Oltu Yöresinde Mahalli Olarak Üretilen Saç Peynirinin Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri

SERT S., ÇELİK Ş., ÖZDEMİR C., ÇİL Y. M.

Geçmişten Geleceğe Oltu ve Çevresi Sempozyumu (Oltu), 10 Mayıs 1998, (Tam Metin Bildiri)

1998

1998

31. Oltu Yöresinde Mahalli Olarak Üretilen Saç(Tel)Peynirinin Bazı Kimyasal ve Fiziksel Özellikler ile Mineral Madde Düzeyi

ÖZDEMİR C., ÇELİK Ş., ÖZDEMİR S., sert s.

Geçmişten Geleceğe Oltu ve Çevresi Sempozyumu (Oltu), Erzurum, Türkiye, 10 Mayıs 1998, ss.492-497, (Tam Metin Bildiri)

1996

1996

32. Sütün Muhafazası,Taşınması ve Pazarlanması

ÖZDEMİR C., DEMİRCİ M., ÖZDEMİR S.

İçme Sütü Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 1996, ss.88-91, (Tam Metin Bildiri)

1996

1996

33. Oltu yöresinde mahalli olarak üretilen saç tel peynirinin bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri ile mineral madde düzeyi

ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S., ÇELİK Ş., SERT S.

Geçmişten Geleceğe Oltu ve Çevresi Sempozyumu, Türkiye, 01 Nisan 1996 - 08 Ocak 2021, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. ELEKTRODİYALİZİN TEMEL PRENSİBİ VE SÜT İŞLEME TEKNOLOJİSİNDE ELEKTRODİYALİZİN(ED) KULLANIM ALANLARI

ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C., SAVAŞ A.

Gıda Teknolojisinin Sürdürülebilirliği(Teori,Uygulama ve Yeni Paradigmalar.), ÖZDEMİR SALİH, ÖZDEMİR CİHAT, ASLAN ÖMER FARUK, Editör, Efe Akademi yayınları, İstanbul, ss.1-196, 2024

2024

2024

2. TÜRKİYE’DE BEYAZ PEYNİR YAPIM TEKNİKLERİ VE BEYAZ PEYNİRİN MİKROFLORASI

ÖZDEMİR C., YÜKSEL M., ÖZDEMİR S., KIZILKAYA M. F.

Gıda Teknolojisinin Sürdürülebilirliği (Teori, Uygulama ve Yeni Paradigmalar), ÖZDEMİR SALİH, ÖZDEMİR CİHAT, ASLAN ÖMER FARUK, Editör, Efe Akademi yayınları, İstanbul, ss.174-195, 2024

2024

2024

3. YENİ YÜZYILIN BAŞINDA SÜT ÜRÜNLERİ İŞLEMEDE MEMBRAN TEKNOLOJİSİNİN KULLANIM ALANLARI VE GELECEĞİ

SAVAŞ A., AYAĞ N., ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C.

MÜHENDİSLİĞİN GELECEĞİ VE YAPAY ZEKA , ÖZDEMİR SALİH, ÖZDEMİR CİHAT, ASLAN ÖMER FARUK, ÖZDEMİR MURAT, Editör, Efe Akademi yayınları, İstanbul, ss.7-26, 2024

2023

2023

4. DONDURMA YAPIMINDA SÜT YAĞINA VE SÜT PROTEİNİNE ALTERNATİF BİTKİSEL KAYNAKLARIN KULLANIMI

ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C.

MÜHENDİSLİKTE İLERİ VE ÇAĞDAŞ ÇALIŞMALAR, Doç. Dr. M. Sait CENGİZ, Editör, Duvar yayınları, İzmir, ss.44-59, 2023

2023

2023

5. Köpürtülmüş Krema(Krem Şanti) ve Kahve Kreması Üretim Prosesi Ürünler

ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S.

MÜHENDİSLİKTE YENİLİKÇİ ÇALIŞMALAR, Doç. Dr. Bayram AKDEMİR, Editör, Duvar yayınları, İzmir, ss.8-23, 2023

2023

2023

6. Susuz Süt Yağı (Sadeyağ)

ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C.

MÜHENDİSLİKTE YENİLİKÇİ ÇALIŞMALAR, Doç. Dr. Bayram AKDEMİR, Editör, Duvar yayınları, İzmir, ss.25-44, 2023

2023

2023

7. Köpürtülmüş Krema(Krem Şanti) ve Kahve Kreması Üretim Prosesi Ürünler

ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S.

MÜHENDİSLİKTE YENİLİKÇİ ÇALIŞMALAR, Doç. Dr. Bayram AKDEMİR, Editör, Duvar Yayınları, İzmir, ss.7-25, 2023

2023

2023

8. Susuz Süt Yağı (Sadeyağ)

ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C.

MÜHENDİSLİKTE YENİLİKÇİ ÇALIŞMALAR, Doç. Dr. Bayram AKDEMİR, Editör, Duvar Yayınları, İzmir, ss.25-45, 2023

2022

2022

9. SÜREKLİ SİSTEMDE TEREYAĞI ÜRETİMİ VE TEREYAĞI BENZERİ YENİ ÜRÜNLE

ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR, Çakır Yusuf, Editör, İksad Yayınevi – International Publishing House, Ankara, ss.191-212, 2022

2022

2022

10. REKOMBİNE SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ

ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLA, Çakır Yusuf, Editör, İksad Yayınevi – International Publishing House, Ankara, ss.132-159, 2022

2022

2022

11. SÜREKLİ SİSTEMDE TEREYAĞI ÜRETİMİ VE TEREYAĞI BENZERİ YENİ ÜRÜNLE

ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR, Çakır Yusuf, Editör, İksad Yayınevi – International Publishing House, Ankara, ss.191-212, 2022

2022

2022

12. REKOMBİNE SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ

ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR, Çakır Yusuf, Editör, İksad Yayınevi – International Publishing House, Ankara, ss.131-157, 2022

2012

2012

14. Süt ve Yan Ürünlerinin İşlenmesinde Yeni Teknikler

ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C.

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ,Yayın No:244, Erzurum, 2012

Desteklenen Projeler

2024 - 2024

2024 - 2024

Yiyeceklerin Satın alınması, saklanması ve pişirilmesi sırasında dikkat edilmesi gereken kurallar

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler

Özdemir C. (Yürütücü)

2024 - 2024

2024 - 2024

KURBAN BAYRAMINDA SAĞLIKLI YAŞAMAYI DEVAM ETTİRMEK İÇİN BESLENME HATALARI YAPMAYALIM, DİKKAT!

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler

Özdemir C. (Yürütücü)

2024 - 2024

2024 - 2024

Gıda ve beslenme okuryazarlığı yaşam kalitesini artırır

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler

Özdemir C. (Yürütücü)

2022 - 2023

2022 - 2023

YEDİĞİM GIDALARDA NELER VAR, MİKROSKOPTA GÖRMEK İSTİYORUM

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler

Özdemir C., Özdemir S., Güney İ., Bayram S.

2022 - 2022

2022 - 2022

Hangi gıdaları tüketmeliyiz, Hangi gıdalardan uzak durmalıyızSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler

Özdemir C. (Yürütücü), Özdemir S., Güney İ., Özdemir M., Tüyene A.

2022 - 2022

2022 - 2022

Gençler Takı Döküm Tekniği ile Tanışıyor

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler

(Proje Özeti) Creative Commons License
Güney İ. (Yürütücü), Korkutan E., Özdemir C., Özdemir S., Özdemir M., Batunoğlu B., et al.

2022 - 2022

2022 - 2022

Gençler Elektro Kaplama ile Tanışıyor

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler

(Proje Özeti) (Proje Sonuç Raporu) Creative Commons License
Güney İ. (Yürütücü), Korkutan E., Özdemir C., Özdemir S., Özdemir M., Batunoğlu B., et al.

2019 - 2020

2019 - 2020

Soğuk Keyif Dondurma Evde dondurma yapımı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

(Proje Özeti) (Proje Sonuç Raporu) Creative Commons License
ÖZDEMİR C. (Yürütücü), ÖZDEMİR S., GÜNEY İ., ZEYDAN D., ATMACA H., BULUT H., et al.

2016 - 2017

2016 - 2017

ERZURUM PİYASASINDA TÜKETİME SUNULAN PASTÖRİZE VE STERİLİZE SÜTLERDE PESTİSİT KALINTILARININ BELİRLENMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ÖZDEMİR S. (Yürütücü), ÖZ F., ÖZDEMİR C.

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Mayıs 2024

Mayıs 2024

Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Ağustos 2023

Ağustos 2023

EUROPEAN JOURNAL OF SCIENCE AND THEOLOGY

ESCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2023

Ağustos 2023

F1000 RESEARCH

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Haziran 2023

Haziran 2023

EUROPEAN JOURNAL OF SCIENCE AND THEOLOGY

ESCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2023

Haziran 2023

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Mayıs 2024

Mayıs 2024

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Ege Üniversitesi, Türkiye

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Mayıs 2024

Mayıs 2024

Ormanı Yaşat Ki Nefes Alasın, İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın Sürdürülebilir Kalkınma

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Açık S., Koçak F., Özdemir C., KALIN Y., ZOZİK Y.
Erzurum, Türkiye


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 220

h-indeksi (WOS): 8