Eğitim Bilgileri
1995 - 1997
1995 - 1997Doktora
Trakya Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
1992 - 1995
1992 - 1995Yüksek Lisans
Trakya Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
1985 - 1990
1985 - 1990Lisans
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Teknolojisi Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
1997
1997Doktora
Soğutulmuş (41c) sütlerden üretilen kaşar peynirlerine sorbat katılmasının etkileri
Trakya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
1995
1995Yüksek Lisans
Tekirdağ İlinin değişik üretim ve satış yerlerinden alınan ayran örneklerinin mikrobiyolojik, fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri.
Trakya Üniversitesi, Tekirdağ Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2024
2024Çevre ve Sıfır Atık
Çevre ve Sürdürülebilirlik
ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI
2024
2024Günlük Hayatta ve Kamu Binalarında Enerji Verimliliği
Eğitim Yönetimi ve Planlama
ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI
2024
2024Günlük Hayatta Su Verimliliği
Eğitim Yönetimi ve Planlama
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
2024
2024Devlet Malını Koruma ve Tasarruf Tedbirleri
Eğitim Yönetimi ve Planlama
VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI
2023
2023TÜBİTAK ULAKBİM + WILEY Ücretsiz Açık Erişim Makale Yayımlama Anlaşması Temel Unsurları
Eğitim Yönetimi ve Planlama
TÜBİTAK ULAKBİM + WILEY
Araştırma Alanları
Tarımsal Bilimler
Ziraat
Akademik Ünvanlar / Görevler
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorYrd. Doç. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ/GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ PR
1998 - 2015
1998 - 2015Yrd. Doç. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi
2005 - 2006
2005 - 2006Yrd. Doç. Dr.
Ohio State University, Agricultural, and Environmental SciencesThe Ohio State University , Food, Agricultural & Biological Engineering College of Food
1992 - 1998
1992 - 1998Araştırma Görevlisi
Trakya Üniversitesi, Tekirdağ Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBİRİM BİLİMSEL ETKİNLİK KURULU
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Tasarım
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorPERSONEL VE ÖĞRENCİ YEMEKHANE KOMİSYONU BAŞKANI
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, İnşaat
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Pazarlama Ve Reklamcılık
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Ormancılık
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorKRİTER İNCELEME VE DEĞERLENDİRME KOMİSYONU ÜYESİ
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorRektörlük Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorBölüm EĞİTİM KOMİSYONU
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorPROGRAM GELİŞTİRME KOMİSYONU ÜYESİ
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorProgram Akreditasyonu-Özdeğerlendirme Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam Ediyorİntibak/Muafiyet Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorMeslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorMeslek Yüksekokulu Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorBİRİM STAJ KOMİSYONU ÜYESİ
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorBölüm staj komisyon başkanı
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorBURS KOMİSYONU ÜYESİ
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorOltu Cağ Kebabı Standardizasyon Komisyonu üyesi
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorPerformans Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2010 - Devam Ediyor
2010 - Devam EdiyorBölüm Kalite Komisyonu Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2009 - Devam Ediyor
2009 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2005 - 2017
2005 - 2017MYO Müdür Yardımcısı
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
Akademi Dışı Deneyim
2006 - 2012
2006 - 2012Öğretim Üyesi
Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksekokulu, Oltu-Erzurum , Öğretim Üyesi
2005 - 2006
2005 - 2006Misafir öğretm üyesi
Üniversite, Gıda, Tarım ve Biyoloji Mühendisliği Gıda, Tarım ve Çevre Bilimleri FakültesiThe Ohio State Üniversitesi, Food, Agricultural & Biological Engineering College of Food, Agricultural, and Environmental SciencesThe Ohio State University , Misafir öğretm üyesi
2005 - 2006
2005 - 2006Ziyaretçi Öğretim Üyesi
Food, Agricultural & Biological Engineering College of Food, Agricultural, and Environmental Sciences The Ohio State University , Ziyaretçi Öğretim Üyesi
1998 - 2005
1998 - 2005Öğretim Üyesi
Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksekokulu, Oltu-Erzurum , Öğretim Üyesi
1992 - 1998
1992 - 1998Arş. Gör
Namık Kemal Üniversitesi, Arş. Gör
Verdiği Dersler
Ön Lisans
Laboratuvar Teknikleri I
Gıda Kimyası
Et ve Ürünleri Analizleri II
Tahıl ve Ürünleri Analizleri II
Beslenme Ve Diyet İlkeleri
Meyve Sebze ve Ürünleri Analizleri I
Tahıl ve Ürünleri Analizleri I
Meyve Sebze ve Ürünleri Analizleri II
Genel Mikrobiyoloji
Yağ Analizleri
Laboratuvar Teknikleri II
Genetiği Değiştirilmiş Gıdalar
Gıda Mikrobiyolojisi I
Gıda Ambalajlama Teknikleri
Et ve Ürünleri Analizleri I
Gıda Mikrobiyolojisi II
Hijyen ve Sanitasyon
Süt ve Süt Analizleri I
Et ve Ürünleri Analizleri II
Tahıl ve Ürünleri Analizleri II
Kalite Güvence Standartları
Genetiği Değiştirilmiş Gıdalar
Genetiği Değiştirilmiş Gıdalar
Gıda Endüstri Makineleri
Araştırma Yöntem ve Teknikle
Su Analizleri
Hijyen ve Sanitasyon
Su Analizi
Su Analizi
Gıda Endüstrisi Makineleri
Süt ve Süt Analizleri II
Hijyen ve Sanitasyon
Meyve Sebze ve Ürünleri Analizleri II
Kalite Güvence Standartları
Süt Yan Ürünleri Teknolojisi
Hijyen ve Sanitasyon
Duyusal Analiz Teknikleri
Gıda Mikrobiyolojisi II
Gıda Mikrobiyolojisi I
Et ve Ürünleri Analizleri I
Genel Mikrobiyoloji
Süt ve Süt Analizleri I
Beslenme Ve Diyet İlkeleri
Tahıl ve Ürünleri Analizleri I
Araştırma Yöntem ve Teknikleri
Genetiği Değiştirilmiş Gıdalar
Yağ Analizler
Makaleler
2023
20231. An Investigation of Several Physicochemical Characteristics, as Well as the Cholesterol and Fatty Acid Profile of Ice Cream Samples Containing Oleogel, Various Stabilizers, and Emulsifiers
ÖZDEMİR C.
GELS
, cilt.9, sa.7, 2023 (SCI-Expanded)
2023
20232. Farklı Oranlarda Turunçgil İlave Edilen Kefirin Fiziksel, Kimyasal, Duyusal ve Organik Madde Profili
BİNİCİ H. İ., ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C.
Journal of Tekirdag Agricultural Faculty
, cilt.20, sa.4, ss.871-878, 2023 (ESCI)
2022
20223. Geleneksel Olarak Aile İşletmelerinde Üretilen Kandirif Peynirinin Yapılışı ile Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
ÖZDEMİR C., KARAOĞLU M. M., ÖZ F., ÖZDEMİR S., Tajer A.
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi , 2022 (Hakemli Dergi)
2021
20214. Süt ve Süt Ürünlerinde Bulunan Biyoaktif Peptitler ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri
EDEBALİ E., ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C.
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.11, sa.1, ss.260-280, 2021 (Hakemli Dergi)
2019
20195. Determination of organochlorine pesticide residues in pasteurized and sterilized milk using QuEChERS sample preparation followed by gas chromatography-mass spectrometry
ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S., ÖZ E., ÖZ F.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.43, sa.11, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
20196. YOGURT ICE CREAMS PRODUCED BY ADDING DIFFERENT FRUITS: PRODUCTION AND CHARACTERISTICS
ÖZDEMİR C.
AFS-ADVANCES IN FOOD SCIENCES , cilt.41, ss.66-72, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
20187. Ice-Cream Production from Lactose-Free UHT Milk
ÖZDEMİR C., ARSLANER A., ÖZDEMİR S., UĞURLU G.
Journal of Food Science and Engineering , cilt.8, ss.210-214, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
20188. Bitkisel Çay Kullanılarak Üretilen Re Kombine Dondurmaların BazıKalite Özellikleri
ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S.
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi , ss.27-31, 2018 (Hakemli Dergi)
2016
20169. Effects of Ripening in Different Packaging Materials on Sensory Qualityof Karın Kaymağı Cheese Samples
ÖZDEMİR S., YANGILAR F., ÖZDEMİR C.
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.9, sa.3, ss.185-193, 2016 (TRDizin)
2015
201510. The production of ice cream using stevia as a sweetener
Ozdemir C., Arslaner A., Ozdemir S., Allahyari M.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.52, sa.11, ss.7545-7548, 2015 (SCI-Expanded)
2013
201311. Some chemical properties of Karin Kaymagi cheese samples produced in dairy plant
ÖZDEMİR S., YANGILAR F., ÖZDEMİR C.
African Journal of Food Science and Technology , cilt.4, sa.3, ss.48-52, 2013 (Hakemli Dergi)
2011
201112. Volatile Compounds and Bioactivity of Eremurus spectabilis (Ciris), a Turkish Wild Edible Vegetable
KARAMAN K., Polat B., Ozturk I., Sagdic O., ÖZDEMİR C.
JOURNAL OF MEDICINAL FOOD
, cilt.14, sa.10, ss.1238-1243, 2011 (SCI-Expanded)
2010
201013. Determination of some microbiological charesteristic of Turkish Karin Kaymagi cheese packed in different materials
ÖZDEMİR S., YANGILAR F., ÖZDEMİR C.
African Journal Of Microbiology Research , cilt.4, ss.716-721, 2010 (SCI-Expanded)
2008
200814. The effects of using alternative sweeteners to sucrose on ice cream quality
ÖZDEMİR C., DAĞDEMİR E., ÖZDEMİR S., Sagdic O.
JOURNAL OF FOOD QUALITY
, cilt.31, sa.4, ss.415-428, 2008 (SCI-Expanded)
2006
200615. Selected microbiological properties of Kashar cheese samples preserved with potassium sorbate
Ozdemir C., Demirci M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.9, sa.3, ss.515-521, 2006 (SCI-Expanded)
2005
200516. Production and some properties of yoghurt ice cream in Turkey
Ozdemir C., Demirci M., Ozdemir S., Sagdic O.
MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL
, cilt.60, sa.4, ss.419-422, 2005 (SCI-Expanded)
2004
200417. Some characteristics of Lactobacillus isolates from infant faeces
Arici M., Bilgin B., Sagdic O., Ozdemir C.
FOOD MICROBIOLOGY
, cilt.21, sa.1, ss.19-24, 2004 (SCI-Expanded)
2003
200318. An alternative ice cream production for diabetic patients
Ozdemir C., Dagdemir E., CELIK S., Ozdemir S.
MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL
, cilt.58, ss.164-166, 2003 (SCI-Expanded)
2002
200219. The effects of commercial starter culture and storage temperature on the oxidative stability and diacetyl production in butter
Bakırcı İ., Çelik Ş., Özdemir C.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
, cilt.55, sa.4, ss.177-181, 2002 (SCI-Expanded, Scopus)
2001
200120. Production techniques and some properties of traditional lavas cheese
ÇELİK Ş., ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S.
Journal of Biological Sciences , cilt.1, sa.7, ss.603-605, 2001 (Hakemli Dergi)
2001
200121. ERZURUM OVASI'NDA YETİŞTİRİLEN MANDALARA AİT SÜTLERİN FİZÎKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
ÇELİK Ş., BAKIRCI İ., ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S.
Research in agricultural sciences
, cilt.32, sa.1, ss.77-82, 2001 (Hakemli Dergi)
2001
200122. Erzurum ovasında yetiştirilen mandalara ait sütlerin fizikokimyasal özellikleri üzerine bir araştırma
Çelik Ş., Bakırcı İ., Özdemir C., Özdemir S.
ATATÜRK UNIVERSITY JOURNAL OF AGRICULTURAL FACULTY
, cilt.32, sa.1, ss.77-82, 2001 (Hakemli Dergi)
1999
199923. Some selected analytical and sensory data of frozen stored yoghurt
Ozdemir S., Zorba O., Bodur A., Ozdemir C.
NAHRUNG-FOOD
, cilt.43, sa.2, ss.129-131, 1999 (SCI-Expanded)
1997
199724. Tekirdağ Piyasasında Tüketime Arz Edilen Ayranların Mikrobiyolojik, Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri
ÖZDEMİR C., DEMİRCİ M.
Gıda ve Teknoloji , ss.5-14, 1997 (Hakemli Dergi)
1996
199625. Farklı Oranlarda Ayran Stabilizatörü (Quic) İlavesi İle Hazırlanan Meyve Aromalı Ayranların Depolama Süresine Bağlı Olarak Bazı Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinde Meydana Gelen Değişmeler
KURULTAY Ş., BİLGİN B., ÖZDEMİR C.
Gıda ve Teknoloji , cilt.1, sa.6, ss.21-29, 1996 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. DONDURMA YAPIMINDA SÜT YAĞINA VE SÜT PROTEİNİNE ALTERNATİF BİTKİSEL KAYNAKLARIN KULLANIM
ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C., Kacaln S.
KARADENIZ 17th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES, Rize, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2024, ss.764-772, (Tam Metin Bildiri)
2023
20232. Gıdalardaki Kolesterolün Mikroorganizmalar Tarafından Azaltılması
Maden F. İ., ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S.
1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, (Tam Metin Bildiri)
2021
20213. Isıl İşlem Uygulanmış Süt ve Süt Ürünlerinde Lisinoalanin İçeriği.
Özdemir S., Özdemir C., Edebali E.
International Congress of Engineering and Natural Sciences Studies Abstracts Booklet, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2021, ss.175-184, (Tam Metin Bildiri)
2019
20194. The Methods of Cholestrol Remove From Dairy Product
ÖZDEMİR C.
3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 19 Eylül 2019 - 21 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)
2007
20075. Süt Sanayiinde Elektrodiyalizin Kullanımı
ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C., YANGILAR F., yılmaz m.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 Mayıs 2007 - 23 Mayıs 2019, (Tam Metin Bildiri)
2018
20186. The ice- cream production from lactose-free UHT milk
ÖZDEMİR C., Uğurlu G., ÖZDEMİR S., ARSLANER A.
The 4th International Symposium on “Traditional Foodsfrom Adriatic to Caucasus”, 19 Nisan - 21 Aralık 2018, (Özet Bildiri)
2017
20177. FARKLI BİTKİSEL ÇAYLAR KATILARAK YAPILAN REKOMBİNE DONDURMALARIN KALİTESİ
ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S.
10. Gıda Mühendisliği kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.136, (Özet Bildiri)
2017
20178. Determination of Pesticide Residues in Pasteurized and Sterilized Milk Consumed in Erzurum
ÖZDEMİR S., ÖZ F., ÖZDEMİR C.
II. International Conference on Advanced Engineering Technology, 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
20179. Erzurum Piyasasında Tüketime Sunulan Pastörize ve SterilizeSütlerde Pestisit Kalıntılarının Belirlenmesi
ÖZDEMİR S., ÖZ F., ÖZDEMİR C.
international conference on advanced engineering and technology, 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2015
201510. The quality of village type white cheese produced in Erzurum
KARA T., MARYAM A., ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S.
3. Int. Sym.Traditional Food from Adriatic to Cafcassed, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.186
2010
201011. THE DETERMINATION OF FREE FATTY ACIDS, CASEIN FRACTIONS AND SENSORY PROPERTIES OF KASHAAR cHEESE SAMPLES PRESERVED WİTH POTASSİUM SORBATE
ÖZDEMİR C., DEMİRCİ M.
1. ULUSLAR ARASI "ADRİYATİK,TEN KAFKASLAR,A GELENEKSEL GIDALAR" SEMPZOYUMU, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.206-210, (Tam Metin Bildiri)
2010
201012. THE EFFECT OF POTASSİUM SORBATE ON SAME CHAMİCAL PROPERTİES OF KASHAR CHEESE
ÖZDEMİR C., DEMİRCİ M.
1. ULUSLAR ARASI "ADRİYATİK,TEN KAFKASLAR,A GELENEKSEL GIDALAR" SEMPZOYUMU, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.202-205, (Tam Metin Bildiri)
2009
200913. Civil,Çeçil ve Tel (Saç) peynirlerinin yapılışı ve diğer özellikleri açısından karşılaştırılması
ÖZDEMİR S., DAĞDEMİR E., ÖZDEMİR C.
II. Geleneksel Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.139-142, (Tam Metin Bildiri)
2008
200814. Geleneksel Yöntemlerle Üretilen Küflü Peynirlerin Mikrobiyolojik Özellikleri ve Küf Florası
SAĞDIÇ O., özçelik S., ŞİMŞEK B., ÖZDEMİR C.
Türkiye 10. gıda Kongres, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.709-712, (Tam Metin Bildiri)
2006
200615. Süt Sanayinde Yüksek Basınç Uygulamaları
ÖZDEMİR C., DEMİRCİ M., ÖZDEMİR S., SAĞDIÇ O.
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 22 - 26 Mayıs 2006, ss.955-958, (Tam Metin Bildiri)
2004
200416. Determination of some properties of caramel cocoa and coffeeflavored ice creams.
DAĞDEMİR E., ÖZDEMİR C., ÇELİK Ş., ÖZDEMİR S.
International Dairy Symposium, 24 - 28 Mayıs 2004, (Tam Metin Bildiri)
2004
200417. Determination of some properties of caramel cocoa and coffee with flavoured ice creams
DAĞDEMİR E., ÖZDEMİR C., çelik ş., ÖZDEMİR S.
Recent Developments in Dairy Science and Technology,Isparta, 24 Mayıs - 28 Aralık 2004, ss.218-221, (Tam Metin Bildiri)
2004
200418. The Microbiologicial , Physical and Chemical Properties of Mihaliç Cheese
ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S., DEMİRCİ M., ÇELİK Ş., SÖNMEZ İ.
Recent development in dairy Science and Technology International dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, ss.243-246, (Tam Metin Bildiri)
2004
200419. Determination of Some Properties of caramel, cocoa and coffee Flovouerd ice creams
DAĞDEMİR E., ÖZDEMİR C., ÇELİK Ş., ÖZDEMİR S.
International Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 Mayıs - 28 Ocak 2004, (Tam Metin Bildiri)
2003
200320. Sporcuların beslenmesi ve beslenmenin sporcu performansına etkisi
ÖZDEMİR S., DAĞDEMİR E., ÖZDEMİR C.
I. Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2003, (Tam Metin Bildiri)
2003
200321. Çarzof Civil peynirinin bazı mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri
ÖZDEMİR C., çelik ş., DAĞDEMİR E., ÖZDEMİR S.
Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, (Tam Metin Bildiri)
2003
200322. Süt Ürünlerinde Bulunan Antihipertansif Peptidler ve Etki Mekanizmaları.
DAĞDEMİR E., ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S.
SEYES Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.181-186, (Tam Metin Bildiri)
2003
200323. Çarzof Civil peynirinin mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri
ÖZDEMİR C., ÇELİK Ş., DAĞDEMİR E., ÖZDEMİR S.
SEYES (Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu), İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.453-457, (Tam Metin Bildiri)
2002
200224. Erzurum ve Yöresinde Üretilen İnek Sütlerinin Mineral Madde Düzeyi ve Ağır Metal Varlığı Üzerine Bir Araştırma
çelik ş., özdemir C., özdemir S., BAKIRCI İ., DÖNMEZ B.
VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 25 - 28 Temmuz 2002, (Tam Metin Bildiri)
2000
200025. Erzurum ve yöresinde Üretilen Sütlerinin Mineral Madde düzeyi ve ağır Metal Varlığı Üzerinde Bir Araştırma
ÖZDEMİR C., ÇELİK Ş., ÖZDEMİR S., BAKIRCI İ., DÖNMEZ B.
Süt Mikrobiyolojisi ve katkı Maddeleri VI Süt ve süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2000, ss.347-353, (Tam Metin Bildiri)
1998
199826. Oltu Yöresinde Mahalli Olarak Üretilen Saç Peynirinin Mikrobiyolojik Özellikleri
SERT S., ÇELİK Ş., ÖZDEMİR C., ÇİL Y. M.
Geçmişten Geleceğe Oltu ve Çevresi Sempozyumu, Erzurum, Türkiye, 1 - 03 Temmuz 1998, cilt.1, ss.492-497, (Tam Metin Bildiri)
1996
199627. Ülkemizde ve Dünyada Pastörize Sütün Durumu, Önemi ve Kontrolü
ÖZDEMİR S., DEMİRCİ M., ÖZDEMİR C.
İçme Sütü Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 1996, ss.92-97, (Tam Metin Bildiri)
1998
199828. Diyarbakır’ın Karacadağ Yöresinde Mahalli Olarak Yapılan Örgü Peynirinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özellikleri.
ÖZDEMİR S., ÇELİK Ş., ÖZDEMİR C., Selahattin S.
V.Sütve Süt Ürünleri Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 1998, ss.154-166, (Tam Metin Bildiri)
1998
199829. Diyarbakır Yöresinde Tüketime Sunulan Salamura Beyaz Peynir Örneklerinin Mikrobiyolojik,Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
ÇELİK Ş., ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S., SERT S.
V.Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Geleneksel Süt Ürünleri. Ankara: Milli Prodüktivite Yayınları, Tekirdağ, Türkiye, 21 Mayıs 1998, ss.351-360, (Tam Metin Bildiri)
1998
199830. Oltu Yöresinde Mahalli Olarak Üretilen Saç Peynirinin Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri
SERT S., ÇELİK Ş., ÖZDEMİR C., ÇİL Y. M.
Geçmişten Geleceğe Oltu ve Çevresi Sempozyumu (Oltu), 10 Mayıs 1998, (Tam Metin Bildiri)
1998
199831. Oltu Yöresinde Mahalli Olarak Üretilen Saç(Tel)Peynirinin Bazı Kimyasal ve Fiziksel Özellikler ile Mineral Madde Düzeyi
ÖZDEMİR C., ÇELİK Ş., ÖZDEMİR S., sert s.
Geçmişten Geleceğe Oltu ve Çevresi Sempozyumu (Oltu), Erzurum, Türkiye, 10 Mayıs 1998, ss.492-497, (Tam Metin Bildiri)
1996
199632. Sütün Muhafazası,Taşınması ve Pazarlanması
ÖZDEMİR C., DEMİRCİ M., ÖZDEMİR S.
İçme Sütü Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 1996, ss.88-91, (Tam Metin Bildiri)
1996
199633. Oltu yöresinde mahalli olarak üretilen saç tel peynirinin bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri ile mineral madde düzeyi
ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S., ÇELİK Ş., SERT S.
Geçmişten Geleceğe Oltu ve Çevresi Sempozyumu, Türkiye, 01 Nisan 1996 - 08 Ocak 2021, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. ELEKTRODİYALİZİN TEMEL PRENSİBİ VE SÜT İŞLEME TEKNOLOJİSİNDE ELEKTRODİYALİZİN(ED) KULLANIM ALANLARI
ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C., SAVAŞ A.
Gıda Teknolojisinin Sürdürülebilirliği(Teori,Uygulama ve Yeni Paradigmalar.), ÖZDEMİR SALİH, ÖZDEMİR CİHAT, ASLAN ÖMER FARUK, Editör, Efe Akademi yayınları, İstanbul, ss.1-196, 2024
2024
20242. TÜRKİYE’DE BEYAZ PEYNİR YAPIM TEKNİKLERİ VE BEYAZ PEYNİRİN MİKROFLORASI
ÖZDEMİR C., YÜKSEL M., ÖZDEMİR S., KIZILKAYA M. F.
Gıda Teknolojisinin Sürdürülebilirliği (Teori, Uygulama ve Yeni Paradigmalar), ÖZDEMİR SALİH, ÖZDEMİR CİHAT, ASLAN ÖMER FARUK, Editör, Efe Akademi yayınları, İstanbul, ss.174-195, 2024
2024
20243. YENİ YÜZYILIN BAŞINDA SÜT ÜRÜNLERİ İŞLEMEDE MEMBRAN TEKNOLOJİSİNİN KULLANIM ALANLARI VE GELECEĞİ
SAVAŞ A., AYAĞ N., ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C.
MÜHENDİSLİĞİN GELECEĞİ VE YAPAY ZEKA , ÖZDEMİR SALİH, ÖZDEMİR CİHAT, ASLAN ÖMER FARUK, ÖZDEMİR MURAT, Editör, Efe Akademi yayınları, İstanbul, ss.7-26, 2024
2023
20234. DONDURMA YAPIMINDA SÜT YAĞINA VE SÜT PROTEİNİNE ALTERNATİF BİTKİSEL KAYNAKLARIN KULLANIMI
ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C.
MÜHENDİSLİKTE İLERİ VE ÇAĞDAŞ ÇALIŞMALAR, Doç. Dr. M. Sait CENGİZ, Editör, Duvar yayınları, İzmir, ss.44-59, 2023
2023
20235. Köpürtülmüş Krema(Krem Şanti) ve Kahve Kreması Üretim Prosesi Ürünler
ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S.
MÜHENDİSLİKTE YENİLİKÇİ ÇALIŞMALAR, Doç. Dr. Bayram AKDEMİR, Editör, Duvar yayınları, İzmir, ss.8-23, 2023
2023
20236. Susuz Süt Yağı (Sadeyağ)
ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C.
MÜHENDİSLİKTE YENİLİKÇİ ÇALIŞMALAR, Doç. Dr. Bayram AKDEMİR, Editör, Duvar yayınları, İzmir, ss.25-44, 2023
2023
20237. Köpürtülmüş Krema(Krem Şanti) ve Kahve Kreması Üretim Prosesi Ürünler
ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S.
MÜHENDİSLİKTE YENİLİKÇİ ÇALIŞMALAR, Doç. Dr. Bayram AKDEMİR, Editör, Duvar Yayınları, İzmir, ss.7-25, 2023
2023
20238. Susuz Süt Yağı (Sadeyağ)
ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C.
MÜHENDİSLİKTE YENİLİKÇİ ÇALIŞMALAR, Doç. Dr. Bayram AKDEMİR, Editör, Duvar Yayınları, İzmir, ss.25-45, 2023
2022
20229. SÜREKLİ SİSTEMDE TEREYAĞI ÜRETİMİ VE TEREYAĞI BENZERİ YENİ ÜRÜNLE
ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S.
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR, Çakır Yusuf, Editör, İksad Yayınevi – International Publishing House, Ankara, ss.191-212, 2022
2022
202210. REKOMBİNE SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ
ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C.
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLA, Çakır Yusuf, Editör, İksad Yayınevi – International Publishing House, Ankara, ss.132-159, 2022
2022
202211. SÜREKLİ SİSTEMDE TEREYAĞI ÜRETİMİ VE TEREYAĞI BENZERİ YENİ ÜRÜNLE
ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S.
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR, Çakır Yusuf, Editör, İksad Yayınevi – International Publishing House, Ankara, ss.191-212, 2022
2022
202212. REKOMBİNE SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ
ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C.
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR, Çakır Yusuf, Editör, İksad Yayınevi – International Publishing House, Ankara, ss.131-157, 2022
2014
201413. SÜT VE YAN ÜRÜNLERİNİN İŞLENMESİNDE YENİ TEKNİKLER
ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C.
ATATÜRK ÜN. ZİRAAT FAK., 2014
2012
201214. Süt ve Yan Ürünlerinin İşlenmesinde Yeni Teknikler
ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C.
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ,Yayın No:244, Erzurum, 2012
Desteklenen Projeler
2024 - 2024
2024 - 2024Yiyeceklerin Satın alınması, saklanması ve pişirilmesi sırasında dikkat edilmesi gereken kurallar
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler
Özdemir C. (Yürütücü)
2024 - 2024
2024 - 2024KURBAN BAYRAMINDA SAĞLIKLI YAŞAMAYI DEVAM ETTİRMEK İÇİN BESLENME HATALARI YAPMAYALIM, DİKKAT!
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler
Özdemir C. (Yürütücü)
2024 - 2024
2024 - 2024Gıda ve beslenme okuryazarlığı yaşam kalitesini artırır
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler
Özdemir C. (Yürütücü)
2022 - 2023
2022 - 2023YEDİĞİM GIDALARDA NELER VAR, MİKROSKOPTA GÖRMEK İSTİYORUM
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler
Özdemir C., Özdemir S., Güney İ., Bayram S.
2022 - 2023
2022 - 2023Gün Bir bardak süt + Bir Bardak süt daha = Sağlık + konforlu yaşamak = Mutluluk(Sağlık için süt için,üretimden tüketime sağlıklı süt)
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler
Özdemir C., Özdemir S., Güney İ., Özdemir M., Gündoğmuş A. N.
2021 - 2023
2021 - 2023Aile İşletmelerinde Geleneksel Olarak Üretilen Kandrif Peynirinin Bazı Kimyasal Fiziksel Mikrobiyolojik Tekstürel ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZDEMİR C. (Yürütücü), ÖZDEMİR S., ÖZ F., KARAOĞLU M. M., TAJER A.
2022 - 2022
2022 - 2022
Oltu Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Türk Bayrağını Dağ Eteğine Taşlarla Nakşediyorlar
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler
(Proje Özeti)
(Proje Sonuç Raporu)
Güney İ. (Yürütücü), Taşci S., Özdemir C., Korkutan E., Hoşgörül H. T., Bayrak E., et al.
2022 - 2022
2022 - 2022Yasin Haşimoğlu İlköğretim Okulu Öğrencileri Diş Bakımının Farkındalığını Kazanıyor
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
(Proje Özeti)
(Proje Sonuç Raporu)
Güney İ. (Yürütücü), Özdemir C., Sarı E., Güngül M., Hoşgörül H. T., Taşhan İ., et al.
2022 - 2022
2022 - 2022Pandemi sırasında ve pandemi sonrasında Hijyen çok önemli! Yeni Hastalıklara kapıda, Hijyene önem ver ki geleceğin kirlenmesin, Lütfen suya sabuna dokun
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler
Özdemir C., Özdemir S., Güney İ., Özdemir M., Yardımcı E.
2022 - 2022
2022 - 2022
Dünyaya bir iyilik yapın, Su ve gıdalarınızı israf etmeyin! Türkiye'nin çöpe attığı hazine gıdalarımız, Gıda İsrafına Son Ver (neleri israf ediyoruz)
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler
Özdemir C., Özdemir S., Güney İ., Özdemir M., Bayram S.
2022 - 2022
2022 - 2022
Hangi gıdaları tüketmeliyiz, Hangi gıdalardan uzak durmalıyız
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler
Özdemir C. (Yürütücü), Özdemir S., Güney İ., Özdemir M., Tüyene A.
2022 - 2022
2022 - 2022Gençler Takı Döküm Tekniği ile Tanışıyor
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler
(Proje Özeti)
Güney İ. (Yürütücü), Korkutan E., Özdemir C., Özdemir S., Özdemir M., Batunoğlu B., et al.
2022 - 2022
2022 - 2022Gençler Elektro Kaplama ile Tanışıyor
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler
(Proje Özeti)
(Proje Sonuç Raporu)
Güney İ. (Yürütücü), Korkutan E., Özdemir C., Özdemir S., Özdemir M., Batunoğlu B., et al.
2019 - 2020
2019 - 2020
Oltulu öğrenciler Bilimle tanışıyor
İlk Ve ortaöğretim öğrencileri bilimsel labaratuarlarla buluşturularak bilimsel farkındalık sağlanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
(Proje Özeti)
(Proje Sonuç Raporu)
ÖZDEMİR C. (Yürütücü), BULUT H., ZEYDAN D., DURMUŞ M., GÜNEY İ., ATMACA H., et al.
2019 - 2020
2019 - 2020
Erzurum Oltu İlçesinde buluna üniverite öğrncileri ve diğer okul çağındaki öğrenci gruplarında süt içme alışkanlık farkındalığının oluşturulması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
(Proje Özeti)
(Proje Sonuç Raporu)
ÖZDEMİR C. (Yürütücü), GÜNEY İ., BULUT H., DURMUŞ M., KÜÇÜK E. N., ZEYDAN D., et al.
2019 - 2020
2019 - 2020Oltu bölgesinde ekonomik faaliyetleri çeşitlendirmek adına Kaz Yetiştiriciliğinin ve yemek çeşitliliğini artırmak adına Kaz etinin tanıtılması özendirilmesi ve sevdirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
(Proje Özeti)
(Proje Sonuç Raporu)
ÖZDEMİR C. (Yürütücü), BULUT H., FURTUNA E., HAS H., ÇİFTCİ Y. E., ÖZER G.
2019 - 2020
2019 - 2020Oltu Meslek Yüksekokulu öğrencilerine kitap sevgisi farkındalığının kazandırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
(Proje Özeti)
(Proje Sonuç Raporu)
ÖZDEMİR C. (Yürütücü), GÜNEY İ., BULUT H., ÇAVDAR E., KARADAĞ C., YILDIZ S., et al.
2019 - 2020
2019 - 2020Soğuk Keyif Dondurma Evde dondurma yapımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
(Proje Özeti)
(Proje Sonuç Raporu)
ÖZDEMİR C. (Yürütücü), ÖZDEMİR S., GÜNEY İ., ZEYDAN D., ATMACA H., BULUT H., et al.
2016 - 2017
2016 - 2017ERZURUM PİYASASINDA TÜKETİME SUNULAN PASTÖRİZE VE STERİLİZE SÜTLERDE PESTİSİT KALINTILARININ BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZDEMİR S. (Yürütücü), ÖZ F., ÖZDEMİR C.
2013 - 2014
2013 - 2014GÜMÜŞ/ALTIN TAKILARIN SANTRİFÜJ DÖKÜM VE EL İŞÇİLİĞİ İLE ÜRETİMİNDE MEKANİKSEL, FİZİKSEL, MİKROYAPI ÖZELLİKLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZDEMİR C. (Yürütücü)
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Mayıs 2024
Mayıs 2024Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ağustos 2023
Ağustos 2023EUROPEAN JOURNAL OF SCIENCE AND THEOLOGY
ESCI Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2023
Ağustos 2023F1000 RESEARCH
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Haziran 2023
Haziran 2023EUROPEAN JOURNAL OF SCIENCE AND THEOLOGY
ESCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2023
Haziran 2023JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Mayıs 2024
Mayıs 2024Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Ege Üniversitesi, Türkiye
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Mayıs 2024
Mayıs 2024