Doç. Dr. Neslihan SERÇEOĞLU


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc), Konaklama Eğlence Spor Ve Turizm, Sosyal Bilimler Genel


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Web: https://avesis.atauni.edu.tr/nserceoglu
Ofis: Turizm Fakültesi No:13
Posta Adresi: Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Metrikler

Yayın

120

Atıf (Scholar)

19

H-İndeks (Scholar)

2

Atıf (TrDizin)

84

H-İndeks (TrDizin)

5

Atıf (Diğer Toplam)

227

Proje

9

Tez Danışmanlığı

14

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2012 - 2015

2012 - 2015

Doktora

Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik, Türkiye

2009 - 2011

2009 - 2011

Yüksek Lisans

Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik , Türkiye

2005 - 2009

2005 - 2009

Lisans

Gaziosman Paşa Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik, Türkiye

Yaptığı Tezler

2015

2015

Doktora

KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE ÇALIŞAN PERSONELİN İŞKOLİKLİK EĞİLİMLERİ İLE HİZMET ODAKLILIK İLİŞKİSİ: TRA1 BÖLGESİNDE BİR ARAŞTIRMA

Atatürk Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik , Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik

2011

2011

Yüksek Lisans

ÜNİVERSİTE OYUNLARININ SOSYAL KÜLTÜREL VE EKONOMİK ETKİLERİ: ERZURUM 2011 ÜNİVERSİTELERARASI KIŞ OYUNLARINA YÖNELİK BİR UYGULAMA

Atatürk Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik , Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2024

2024

Günlük Hayatta Su Verimliliği

Mesleki Eğitim

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı

2024

2024

Devlet Malını Koruma

Mesleki Eğitim

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı

2024

2024

Çevre ve Sıfır Atık

Mesleki Eğitim

Tarım ve Orman Bakanlığı

2024

2024

Günlük Hayatta ve Kamu Binalarında Enerji Verimliliği

Mesleki Eğitim

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

2021

2021

Stratejik plan ve Nitelikli Eğitimde Program Güncelleme Çalıştayı

Turizm

Atatürk Üniversitesi

2017

2017

Mutfakta 8 Hafta (Pastacılık)

Turizm

Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)

2017

2017

Mutfakta 8 Hafta

Turizm

Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2015 - 2018

2015 - 2018

Yrd. Doç. Dr.

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Yönetimsel Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Performans Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Eğitim ve Müfredat Kurulu üyesi

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Bilimsel Dergiler Komisyonu

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Eğitim Komisyonu Başkanlığı

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Program Akreditasyonu-Özdeğerlendirme Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

MUTFAK UYGULAMA LABORATUVARI ve LABORATUVAR GÜVENLİĞİ KOMİSYONU ÜYELİĞİ

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Program Akreditasyonu-Özdeğerlendirme Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Akademi Dışı Deneyim

2008 - 2008

2008 - 2008

Resepsiyonist

Hilton Bodrum Türkbükü Resort Spa, Resepsiyonist

2007 - 2007

2007 - 2007

Resepsiyonist

Maritim Pine Beach Resort Otel, Resepsiyonist

2005 - 2007

2005 - 2007

Stajyer

Hilton Bodrum Türkbükü Resort Spa, Stajyer

2006 - 2006

2006 - 2006

Servis Elemanı

Bodrum Yelken Otel, Servis Elemanı

2003 - 2003

2003 - 2003

Stajyer

Erzurum Subay Ordu Evi, Stajyer

2002 - 2002

2002 - 2002

Stajyer

Polat Erzurum Resort Hotel, Stajyer

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

Gastronomi ve Turizm

Gastronomi Üzerine Araştırmalar

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gastronomi ve Turizm

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi

Gastronomiye Giriş

Lisans

Lisans

Yemek Kültür ve Toplum

Gastronomi Tarihi

Öğretmenlik Uygulaması

Mezuniyet Projesi II

Mezuniyet Projesi I

Yemek Kültür ve Toplum

Pastacılık Teknikleri

Yiyecek İçecek Yönetimi

Temel Mutfak Bilgisi

Temel Mutfak Bilgisi

Yiyecek İçecek Hizmetlerine Giriş

Yiyecek İçecek Hizmetlerine Giriş

Pastacılık Teknikleri

Temel Mutfak Bilgisi

Yemek Kültür ve Toplum

Gastronomi Tarihi

Yönetilen Tezler

2021

2021

Yüksek Lisans

Azerbaycan Mutfak Kültürünün Tespiti ve Uygulamaları

Serçeoğlu N. (Danışman)

K.ALIYEVA(Öğrenci) Creative Commons License

Tanıtım ve Temsil Faaliyetleri

Bölge Gündemi TRT Radyo

Kurumsal Tanıtım, TRT radyo, Türkiye, Erzurum, 2024 - 2024

Makaleler

Tümü (27)
TRDizin (14)
Diğer Yayınlar (13)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Türk Edebiyatında Bir Meyve Bir İmge

Serçeoğlu N.

II. Uluslararası Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi, Mardin, Türkiye, 5 - 07 Aralık 2024, ss.359-360, (Özet Bildiri)

2024

2024

2. Gastronomi ve Sağlık İlişkisi Ekseninde Üniversite Öğrencilerinin Lezzetli Besinleri Tüketme Alışkanlıklarının Belirlenmesi

Serçeoğlu N.

II. Uluslararası Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi, Mardin, Türkiye, 5 - 07 Aralık 2024, ss.365-366, (Özet Bildiri)

2024

2024

3. Gastronomide Yeni Ürün: Mor Patatesten Geliştirilen Reçetelerin Göz İzleme Tekniği İle Analizi

Serçeoğlu N.

II. Uluslararası Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi, Mardin, Türkiye, 5 - 07 Aralık 2024, ss.361-362, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2024

2024

4. Yerel Halkın Kültürel Mirasa Yönelik Farkındalıklarının Değerlendirilmesi

Serçeoğlu N.

II. Uluslararası Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi, Mardin, Türkiye, 5 - 07 Aralık 2024, ss.367-369, (Özet Bildiri)

2024

2024

5. Aşçılığın Gelişiminde Kadınların Konumunun Toplumsal Cinsiyet Rolleri Açısından Değerlendirilmesi

Serçeoğlu N.

II. Uluslararası Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi, Mardin, Türkiye, 5 - 07 Aralık 2024, ss.363-364, (Özet Bildiri)

2024

2024

6. PACA SOUP IN ERZURUM CUISINE: THE PLACE OF THE HISTORICAL PACA MAKER SULFETTIN MASTER

Serçeoğlu N.

8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, ss.889-892, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

7. EVALUATION OF VEGAN CUISINE AS AN INNOVATIVE CULINARY TREND WITHIN THE CULINARY CULTURE OF AGRI

Serçeoğlu N.

8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, ss.487-491, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

8. Gastronomi Eğitimi Veren Kuruluşlara Genel Bir Bakış

Serçeoğlu N.

4th International Sustainable Tourism Congress, Aksaray, Türkiye, 3 - 04 Ekim 2024, ss.148-170, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

9. TÜRKİYE’NİN POPÜLER KIŞ TURİZMİ DESTİNASYONLARININ TANITIM FİLMLERİNİN ANALİZİ

Serçeoğlu N.

Future Trends in Leisure and Recreation 2024, Ankara, Türkiye, 7 - 08 Mart 2024, ss.192-193, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

10. Kocaeli Kartepe’nin Kış Turizmi Açısından Değerlendirilmesi

AKDEMİR N., ÇETİNKAYA N.

I. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.149-159, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

11. Ilgaz Kış Sporları Turizm Merkezinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi

ŞİMŞEK A., YILDIZ S., ÇETİNKAYA N.

I. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.114-117, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

12. Destinasyonlara Yönelik E-Şikayetlerin Analizi: Ilgaz Kış Sporları Turizm Merkezi Örneği

YILDIZ S., ŞİMŞEK A., ÇETİNKAYA N.

I. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.87-95, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

13. Tüketicilerin Sokak Lezzetleri Algılamaları: Akademisyenler Üzerine Bir Araştırma

ÇETİNKAYA N., YILDIZ S., ŞİMŞEK A.

Uluslararası Gastronomi, Beslenme Ve Diyetetik Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 21 - 24 Kasım 2019, ss.30-45, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

14. Coğrafi İşaretli Ürün Olarak Erzurum Küflü Civil Peynirinin Değerlendirilmesi

ŞİMŞEK A., ÇETİNKAYA N., YILDIZ S.

Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 21 - 24 Kasım 2019, ss.1-9, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

15. Tüketicilerin Hedonik Tüketim Alışkanlıklarının Gıda Alışverişi Kapsamında Değerlendirilmesi

ÇETİNKAYA N., YILDIZ S., ŞİMŞEK A.

8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

16. Tüketicilerin Hedonik Tüketim Alışkanlıklarının Gıda Alışverişi Kapsamında Değerlendirilmesi

ÇETİNKAYA N., YILDIZ S., ŞİMŞEK A.

8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

17. Gastronomi Alanında Eğitim Alan Öğrencilerin Gıda Neofili ve Neofobisi Algıları Üzerine Bir Araştırma

YILDIZ S., ÇETİNKAYA N., ŞİMŞEK A.

8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

18. Gastronomi Alanında Eğitim Alan Öğrencilerin Gıda Neofili ve Neofobisi Algıları Üzerine Bir Araştırma

YILDIZ S., ÇETİNKAYA N., ŞİMŞEK A.

8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

19. Turizm Sektöründe Müşteri Nezaketsizliğinin Olumsuz Etkilerine Yönelik Bir Yazın İncelemesi

ŞİMŞEK A., YILDIZ S., ÇETİNKAYA N.

8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

20. Turizm Sektöründe Müşteri Nezaketsizliğinin Olumsuz Etkilerine Yönelik Bir Yazın İncelemesi

ŞİMŞEK A., YILDIZ S., ÇETİNKAYA N.

8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

21. Turizm Lisans Öğrencilerinin Helal Gıdaya Yönelik Turum ve Davranışları

ŞİMŞEK A., ÇETİNKAYA N., YILDIZ S.

II.International Halal Tourism Congress, Antalya, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2019, ss.81-89, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

22. Tüketicilerin Yeni Gıda Değerlendirmeleri ile Helal Gıda Eğilimleri Arasındaki İlişkinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma

ÇETİNKAYA N., ŞİMŞEK A., YILDIZ S.

II. International Halal Tourism Congress, Antalya, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2019, ss.280-289, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

23. Tüketicilerin Yeni Gıda Değerlendirmeleri İle Helal Gıda Eğilimleri Arasındaki İlişkinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma

ÇETİNKAYA N., ŞİMŞEK A., YILDIZ S.

2.International Halal Tourism Congress, Antalya, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2019, ss.280-289, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

24. Turizm Lisans Öğrencilerinin Helal Gıdaya Yönelik Tutum ve Davranışları

ŞİMŞEK A., ÇETİNKAYA N., YILDIZ S.

2.International Halal Tourism Congress, Antalya, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2019, ss.81-89, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

25. Turizm Lisans Öğrencilerinin Helal Gıdaya Yönelik Tutum ve Davranışları

ŞİMŞEK A., ÇETİNKAYA N., YILDIZ S.

2.International Halal Tourism Congress, Antalya, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2019, ss.81-89, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

26. Tüketicilerin Yeni Gıda Değerlendirmeleri İle Helal Gıda Eğilimleri Arasındaki İlişkinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma

ÇETİNKAYA N., ŞİMŞEK A., YILDIZ S.

2.International Halal Tourism Congress, Antalya, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2019, ss.280-289, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

27. Yeşil Restoran Yöneticilerinin Yeşil Mutfak Uygulamalarına İlişkin Algılamalarının Tespitine Yönelik Bir Araştırma

SAVAŞ N., ÇETİNKAYA N.

I. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, Sakarya, Türkiye, 1 - 03 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

28. Yöresel Yemeklerin Cittaslow Şehirlerindeki Restoranlarda Kullanım Düzeyleri: Perşembe Örneği

ŞİMŞEK A., ÇETİNKAYA N., AYDIN S.

II. Uluslararasi Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

29. Kalkınma Ajansları Aracılığıyla Gerçekleştirilen Kırsal Kalkınma ve Kırsal Turizm Projelerinin Tespit Edilmesine Yönelik Bir Araştırma

ÇETİNKAYA N., YILDIZ S., ŞİMŞEK A.

II. Uluslararasi Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

30. Z Kuşağı Tüketicilerinin Yeşil Restoran Seçim Kriterlerine İlişkin Bir Araştırma

ŞAHİN D., KARAMAN E. E., ÇETİNKAYA N.

II.Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Gümüşhane, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

31. Restoranlarda Sürdürülebilir Hizmet Uygulamalarının Tespitine Yönelik Bir Araştırma

KARAMAN E. E., ŞAHİN D., ÇETİNKAYA N.

II.Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Gümüşhane, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

32. ANADOLU’NUN MİRASI EKMEKLERİN DİNİ AÇIDAN ÖNEMİ

ÇETİNKAYA N., ŞİMŞEK A., YILDIZ S.

Cittaslow Türkiye III- Eko-Gastronomi Kongresi, Türkiye, 29 - 30 Haziran 2018, ss.44-48, (Özet Bildiri)

2017

2017

36. Konaklama İşletmeleri Mutfaklarında Çalışan İşgörenlerin Fonksiyonel Gıda Ürünlerine Yönelik Yaklaşımları

SERÇEOĞLU N., ŞİMŞEK A., ÖZTÜRK Y.

THE FIRST INTERNATIONAL CONGRESS ONFUTURE OF TOURISM, 28 - 30 Eylül 2017, cilt.1, ss.385-395, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

37. Ulaşım Tercihlerinin Bir Sonucu Olarak Hizmet Kalitesinin Ölçümü: Yerel turistler Üzerine Bir Uygulama

KURNUÇ M., ÇETİNKAYA N., BOZTOPRAK F.

III. International Caucasus-Central Asia Foreign Trade and Logistics Congress, Kastamonu, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2017, ss.95, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

38. Destinasyon Seçiminde Yerel Mutfağın Etkisi: Pamukkale’xxyi Ziyaret Eden Turistler Üzerine Bir Araştırma

AKOĞUL E., SERÇEOĞLU N.

The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.794-804, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

39. Yavaş Şehir Hareketinin Yaşam Doyumu Üzerindeki Etkisi Erzurum Uzundere Halkının Tutum ve Algıları Üzerine Bir Araştırma

ÇETİNKAYA M. Y., SERÇEOĞLU N.

II. Ulusal Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Antalya, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2016, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

42. Yaratıcılık ve Hizmet Odaklılık Yiyecek İçecek İşletmelerinde Bir Uygulama

SERÇEOĞLU N.

9. Uluslararası Kongre: Turizm İşletmeciliğinde Yeni Perspektifler, 25 - 27 Eylül 2014, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

45. İşe Yönelik Algı İle Yaşam Doyumu İlişkisinin Belirlenmesi Üzerine Hizmet Sektörü Üzerinde Bir Araştırma

KAYA U., ÇETİNKAYA N.

12.Ulusal İşletmecilik Kongresi, Türkiye, 2 - 04 Mayıs 2013, ss.408-420, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

46. Üniversite Öğrencilerinin Rekreasyonel Bir Faaliyet Olarak Spor Organizasyonlarına Katılımı

SERÇEOĞLU N.

I. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2012, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

47. Spor Organizasyonlarında Gönüllülük Üniversitelerarası 2011 Erzurum Kış Oyunları Örneği

SAĞLIK E., ERDOĞAN M., ÇETİNKAYA N., SELÇUK G. N., ESENBUĞA N.

Utos’11 I. Uluslararası Turizm ve Otelcilik Sempozyumu, 29 Eylül - 01 Ekim 2011, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

48. Konaklama İşletmeleri İş Görenlerinin İş Tatmini Erzurum Ölçeğinde Bir Uygulama

SAĞLIK E., SERÇEOĞLU N., CENGİZ G., ÜST Ç.

II. Turizmde İnsan Kaynakları Gelişimi Sempozyumu, Türkiye, 11 - 13 Mart 2011, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. Akıllı Turizm Destinasyonları ve Sosyal Medya

SERÇEOĞLU N.

Turizm ve Sosyal Medya Teori ve Uygulamalar, BULUK EŞİTTİ BUKET, Editör, Paradigma Akademi, ss.137-162, 2024

2024

2024

2. Türk Kültüründe Meyveler Erik ve Şeftali Üzerine

SERÇEOĞLU N., ÖNALAN A. S.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Üzerine Güncel Araştırmalar II, YAZIT HASİBE, GENÇER KANSU, Editör, Özgür Press, ss.29-52, 2024

2023

2023

3. Doç. Dr. Abdulkadir Koşan

Serçeoğlu N., Türkmendağ T.

Turizm Akademisinde Kaybettiklerimiz Anısına, Küçükaltan Derman, Tuna Muharrem, Kaya Ünal Şule, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-10, 2023

2022

2022

4. Dünyada ve Türkiye’de Rekreatif Faaliyetler

Serçeoğlu N.

TURİZM VE REKREASYONDA BÖLGESEL KALKINMA, Gökalp Nuri Selçuk, Editör, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINI, Erzurum, ss.254-276, 2022 Creative Commons License

2022

2022

5. Kalkınma Sürecinde Yapısal Dönüşümler

Serçeoğlu N.

Turizm ve Rekreasyonda Bölgesel Kalkınma, Gökalp Nuri Selçuk, Editör, Üniversite Yayınları, Erzurum, ss.41-60, 2022 Creative Commons License

2022

2022

6. Tasarım Teması

Bulut S. H., Serçeoğlu N.

UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Başar / Dr. Yusuf Bayraktar, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.43-52, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

7. Edebiyat Teması

Serçeoğlu N., Bulut S. H.

UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Başar / Dr. Yusuf Bayraktar, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.81-99, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

8. Atıksız Mutfaklar

SERÇEOĞLU N., ÖNALAN A. S.

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba, Atilla ve Serçeoğlu, Neslihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.618-627, 2022

2022

2022

9. Tasarım Teması

BULUT S. H., SERÇEOĞLU N.

UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm, Başar, Fatma ve Bayraktar, Yusuf, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.43-51, 2022

2022

2022

10. Edebiyat Teması

SERÇEOĞLU N., BULUT S. H.

UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm, Başar, Fatma ve Bayraktar, Yusuf, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.81-99, 2022

2021

2021

11. Erzurum

Çetinkaya N., Aslan N.

Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan Yazıcıoğlu,Ümit Sormaz,Cihan Canbolat, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.167-180, 2021

2021

2021

12. Gastronomi ve Turizm

Çetinkaya M. Y., Çetinkaya N., Öter Z.

Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi, Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Ozan Güler,Gürkan Akdağ,Anıl Kale, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.229-247, 2021

2021

2021

13. Gastronomi ve Tur Rehberliği

Çetinkaya M. Y., Yağcı K., Çetinkaya N.

Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi, Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Ozan Güler,Gürkan Akdağ,Anıl Kale, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.390-405, 2021 Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

14. Gastronomi ve Turizm

ÇETİNKAYA M. Y., ÇETİNKAYA N., ÖTER Z.

Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi, Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Ozan Güler, Gürkan Akdağ, Anıl Kale, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.229-247, 2021

2021

2021

15. Gastronomi ve Tur Rehberliği

ÇETİNKAYA M. Y., YAĞCI K., ÇETİNKAYA N.

Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi, Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Ozan Güler, Gürkan Akdağ, Anıl Kale, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.390-405, 2021

2021

2021

16. Erzurum

ÇETİNKAYA N., ASLAN N.

Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan Yazıcıoğlu, Ümit Sormaz, Cihan Canbolat, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.167-180, 2021

2020

2020

17. Tarihi Çağlarda Yemek Kültürü

ÇETİNKAYA N.

Yemek, Kültür ve Toplum, Çetinkaya Neslihan, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.53-130, 2020

2020

2020

18. Tarih Öncesi Çağlarda Yemek Kültürü

ÇETİNKAYA N.

Yemek, Kültür ve Toplum, Çetinkaya Neslihan, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.13-37, 2020

2019

2019

19. Anadolu’nun Mirası Ekmeklerin Dini Açıdan Önemi

ÇETİNKAYA N., ŞİMŞEK A., YILDIZ S.

Mutfak Mirası ve Yadigar Ürünler, Harman, S., Kaya, O. ve yurtseven, R., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.83-113, 2019

2019

2019

20. Anadolu’nun Mirası Ekmeklerin Dini Açıdan Önemi

ÇETİNKAYA N.

Mutfak Mirası ve Yadigar Ürünler, Harman S, Kaya O, Yurtseven R, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.83-114, 2019

2019

2019

21. Anadolu’nun Mirası Ekmeklerin Dini Açıdan Önemi

ÇETİNKAYA N.

Mutfak Mirası ve Yadigar Ürünler, Harman S, Kaya O, Yurtseven R, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.83-114, 2019

2018

2018

22. Sağlık Turizmi

ÇETİNKAYA N.

Alternatif Turizm, Aydın, Şule, Editör, Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yayınları, Erzurum, 2018

2018

2018

23. Tarih Çağları

SERÇEOĞLU N.

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba Atilla, Çetinkaya, Neslihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.106-124, 2018

2018

2018

24. Spor Turizmi

ÇETİNKAYA N.

Alternatif Turizm, Aydın,Şule, Editör, Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yayınları, Erzurum, 2018

2018

2018

25. Orta Asya’dan Selçuklu’ya Anadolu Mutfağı

SERÇEOĞLU N.

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba Atilla, Çetinkaya Neslihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.138-151, 2018

2018

2018

26. Nemrut Dağı (Adıyaman-1987)

ÇETİNKAYA N., KARAMAN E. E.

Türkiye’xxnin Unesco Değerleri ve Turizm Potansiyeli, Karaman Abdullah, Sayın Kürşad, Ateş Alper, Editör, Eğitim, Konya, 2018

2018

2018

27. Tarih Öncesi Çağlar

SERÇEOĞLU N.

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba Atilla, Çetinkaya Neslihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.93-105, 2018

2017

2017

28. Otel İşletmelerinde Hijyen

SERÇEOĞLU N.

Gıda ve Personel Hijyeni, Tosun, Murat, Editör, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, 2017

2017

2017

29. Seyahat Acentalarının Mevzuatı

SERÇEOĞLU N.

Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü, Ahmet ÇAVUŞ, Editör, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, 2017

2017

2017

30. Seyahat Acentacılığı Temel Kavramları ve Seyahat Acentalarının Sınıflandırılması

SERÇEOĞLU N.

Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü, Ahmet Çavuş, Editör, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, 2017

2017

2017

31. Mutfak Hijyeni

SERÇEOĞLU N.

Gıda ve Personel Hijyeni, Tosun, Murat, Editör, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, 2017

2016

2016

32. Otel İşletmelerinde Satın Alma, Teslim Alma ve Depolama

SERÇEOĞLU N.

Otel İşletmeciliği, Doç. Dr. Abdullah KARAMAN, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.131-156, 2016

2016

2016

33. Kat Hizmetleri Departmanında Planlama

SERÇEOĞLU N.

Kat Hizmetleri Yönetimi, Koşan, Abdulkadir, Editör, Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, Erzurum, 2016

2016

2016

34. Sekreterlik Protokolü

SERÇEOĞLU N.

Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları, Sağlık, Erkan, Editör, Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, 2016

Ansiklopedide Bölümler

2022

2022

1. Develi Lokantası

Çetinkaya N.

Detay Yayıncılık, ss.1, 2022

2022

2022

2. Feriye Lokantası (Sarayı)

Çetinkaya N.

Detay Yayıncılık, ss.1, 2022

2022

2022

4. Erzurum Narmanlı Cami

Çetinkaya N.

Detay Yayıncılık, ss.1, 2022

2022

2022

5. Yakutiye Medresesi

Çetinkaya N.

Detay Yayıncılık, ss.1, 2022

2022

2022

6. Erzurum Murat Paşa Cami

Çetinkaya N.

Detay Yayıncılık, ss.1, 2022

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

gastro-world

Baş Editör

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Şubat 2023

Şubat 2023

Journal of Tourism and Gastronomy Studies

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Aralık 2021

Aralık 2021

TURİZM VE BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ

Tanınmış Yayınevleri tarafından basılan bilimsel/mesleki kitapta bölüm

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Nisan 2024

Nisan 2024

Gastronomi Envanteri Çalıştayı I Tortum-Uzundere

Çalıştay Organizasyonu

Serçeoğlu N.
Erzurum, Türkiye

Aralık 2022

Aralık 2022

Yöresel Yemeklerimiz

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Okcu Z., Serçeoğlu N.
Erzurum, Türkiye

Aralık 2022

Aralık 2022

Çikolata Atölyesi

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Okcu Z., Serçeoğlu N.
Erzurum, Türkiye

Kasım 2022

Kasım 2022

Erzurum Yöresel Lezzetleri Tadım Menüsü

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Serçeoğlu N., Okcu Z.
Erzurum, Türkiye

Mayıs 2022

Mayıs 2022

Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı Sürdürülebilir Kalkınma

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Serçeoğlu N., Başar B., Aksakallı Bayraktar Z., Akoğul E., Bulut S. H.
Erzurum, Türkiye


Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

18 Nisan 2024 - 18 Nisan 2024

18 Nisan 2024 - 18 Nisan 2024

Turizm Haftası Etkinlikleri

Davetli Konuşmacı

Erzurum-Türkiye

Jüri Üyelikleri

Aralık-2024

Aralık 2024

Doktora Yeterlik Sınavı

Ahmet Şahinoğlu - Atatürk Üniversitesi

Aralık-2024

Aralık 2024

Doktora Yeterlik Sınavı

Ahmet Edis - Atatürk Üniversitesi

Aralık-2024

Aralık 2024

Tez Savunma (Doktora)

Sinem Barlak - Atatürk Üniversitesi

Kasım-2024

Kasım 2024

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Muhammet Önek - Atatürk Üniversitesi

Temmuz-2024

Temmuz 2024

Tez Savunma (Doktora)

Sedat Taş - Atatürk Üniversitesi

Temmuz-2024

Temmuz 2024

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Nurullah Kotan - Atatürk Üniversitesi

Temmuz-2024

Temmuz 2024

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Melike Gencal - Atatürk Üniversitesi

Haziran-2024

Haziran 2024

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Serdar Gevenli - Atatürk Üniversitesi

Haziran-2024

Haziran 2024

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Elanur Mutlu - Atatürk Üniversitesi

Nisan-2024

Nisan 2024

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Şebnem Sarı - Atatürk Üniversitesi

Nisan-2024

Nisan 2024

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Tansu Yomralıoğlu - Atatürk Üniversitesi

Haziran-2023

Haziran 2023

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Samuray Hakan Bulut - Atatürk Üniversitesi

Mayıs-2023

Mayıs 2023

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Ahmet Hulusi Başkaya - Atatürk Üniversitesi

Mayıs-2023

Mayıs 2023

Tez Savunma (Doktora)

Barış Turan - Atatürk Üniversitesi

Nisan-2023

Nisan 2023

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Zafer Karali - Atatürk Üniversitesi

Aralık-2022

Aralık 2022

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Burcu Kulaoğlu Yüksek Lisans Tez Savunması - Kastamonu Üniversitesi

Aralık-2022

Aralık 2022

Tez Savunma (Doktora)

Emre Akoğul Doktora Tez Savunması - Atatürk Üniversitesi

Aralık-2022

Aralık 2022

Doktora Yeterlik Sınavı

Ayça Sena Önalan Doktora Yeterlilik Sınavı - Atatürk Üniversitesi

Aralık-2022

Aralık 2022

Tez Savunma (Doktora)

Volkan Tuncel Doktora Tez Savunması - Atatürk Üniversitesi

Eylül-2022

Eylül 2022

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Khanım Aliyeva Yüksek Lisans Tez Savunması - Atatürk Üniversitesi

Mart-2022

Mart 2022

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Shamil Abdurrahimli YL Tez Savunması - Atatürk Üniversitesi

Aralık-2021

Aralık 2021

Doktora Yeterlik Sınavı

Mehmet Necati Erkem Yeterlilik Sınavı - Atatürk Üniversitesi

Aralık-2021

Aralık 2021

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Emre Akoğul Tez İzleme Üyeliği - Atatürk Üniversitesi

Aralık-2021

Aralık 2021

Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik

Bilim Jüri Üyeliği - Atatürk Üniversitesi

Aralık-2021

Aralık 2021

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Barış Turan Tez İzleme Üyeliği - Atatürk Üniversitesi

Aralık-2021

Aralık 2021

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Volkan Tuncel Tez İzleme Üyeliği - Atatürk Üniversitesi

Aralık-2021

Aralık 2021

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Sedat Taş Tez İzleme Üyeliği - Atatürk Üniversitesi

Kasım-2021

Kasım 2021

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Yüksek Lisans Tez Jürisi - Atatürk Üniversitesi

Kasım-2021

Kasım 2021

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Tuba Türkmendağ Tez Jüri Üyesi - Atatürk Üniversitesi

Eylül-2021

Eylül 2021

Doktora Yeterlik Sınavı

Emre Akoğul Yeterlilik Sınavı - Atatürk Üniversitesi

Eylül-2021

Eylül 2021

Doktora Yeterlik Sınavı

Sedat Taş Yeterlilik Sınavı - Atatürk Üniversitesi

Eylül-2021

Eylül 2021

Doktora Yeterlik Sınavı

Mehmet Fatih Işık Yeterlilik Sınavı - Atatürk Üniversitesi

Eylül-2021

Eylül 2021

Akademik Personel Sınavı

Arş.Gör. Sınav Jürisi Görevlendirme - Atatürk Üniversitesi

Temmuz-2021

Temmuz 2021

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Muhittin Aykut Tez Savunma - Atatürk Üniversitesi