Duyurular & Dokümanlar
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2012 - 2015
2012 - 2015Doktora
Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik, Türkiye
2009 - 2011
2009 - 2011Yüksek Lisans
Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik , Türkiye
2005 - 2009
2005 - 2009Lisans
Gaziosman Paşa Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik, Türkiye
Yaptığı Tezler
2015
2015Doktora
KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE ÇALIŞAN PERSONELİN İŞKOLİKLİK EĞİLİMLERİ İLE HİZMET ODAKLILIK İLİŞKİSİ: TRA1 BÖLGESİNDE BİR ARAŞTIRMA
Atatürk Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik , Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik
2011
2011Yüksek Lisans
ÜNİVERSİTE OYUNLARININ SOSYAL KÜLTÜREL VE EKONOMİK ETKİLERİ: ERZURUM 2011 ÜNİVERSİTELERARASI KIŞ OYUNLARINA YÖNELİK BİR UYGULAMA
Atatürk Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik , Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2024
2024Günlük Hayatta Su Verimliliği
Mesleki Eğitim
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı
2024
2024Devlet Malını Koruma
Mesleki Eğitim
Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı
2024
2024Çevre ve Sıfır Atık
Mesleki Eğitim
Tarım ve Orman Bakanlığı
2024
2024Günlük Hayatta ve Kamu Binalarında Enerji Verimliliği
Mesleki Eğitim
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
2021
2021Stratejik plan ve Nitelikli Eğitimde Program Güncelleme Çalıştayı
Turizm
Atatürk Üniversitesi
2017
2017Mutfakta 8 Hafta (Pastacılık)
Turizm
Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)
2017
2017Mutfakta 8 Hafta
Turizm
Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Ünvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2015 - 2018
2015 - 2018Yrd. Doç. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Yönetimsel Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorPerformans Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorEğitim ve Müfredat Kurulu üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorBilimsel Dergiler Komisyonu
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorEğitim Komisyonu Başkanlığı
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorProgram Akreditasyonu-Özdeğerlendirme Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorMUTFAK UYGULAMA LABORATUVARI ve LABORATUVAR GÜVENLİĞİ KOMİSYONU ÜYELİĞİ
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorProgram Akreditasyonu-Özdeğerlendirme Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Akademi Dışı Deneyim
2008 - 2008
2008 - 2008Resepsiyonist
Hilton Bodrum Türkbükü Resort Spa, Resepsiyonist
2007 - 2007
2007 - 2007Resepsiyonist
Maritim Pine Beach Resort Otel, Resepsiyonist
2005 - 2007
2005 - 2007Stajyer
Hilton Bodrum Türkbükü Resort Spa, Stajyer
2006 - 2006
2006 - 2006Servis Elemanı
Bodrum Yelken Otel, Servis Elemanı
2003 - 2003
2003 - 2003Stajyer
Erzurum Subay Ordu Evi, Stajyer
2002 - 2002
2002 - 2002Stajyer
Polat Erzurum Resort Hotel, Stajyer
Verdiği Dersler
Lisans
Yemek Kültür ve Toplum
Gastronomi Tarihi
Öğretmenlik Uygulaması
Mezuniyet Projesi II
Mezuniyet Projesi I
Yemek Kültür ve Toplum
Pastacılık Teknikleri
Yiyecek İçecek Yönetimi
Temel Mutfak Bilgisi
Temel Mutfak Bilgisi
Yiyecek İçecek Hizmetlerine Giriş
Yiyecek İçecek Hizmetlerine Giriş
Pastacılık Teknikleri
Temel Mutfak Bilgisi
Yemek Kültür ve Toplum
Gastronomi Tarihi
Yönetilen Tezler
2024
2024Yüksek Lisans
GASTRONOMİDE YENİ BİR YEMEK DERLEMECİLİĞİ METODOLOJİSİ VE DERLEME ÖRNEKLERİ
Serçeoğlu N. (Danışman)
S.TEKER(Öğrenci)
2024
2024Yüksek Lisans
Akıllı Turizm Teknolojileri Bağlamında Mobil Uygulamalar; ''Ejder3200'' Mobil Uygulaması Değerlendirmesi
Serçeoğlu N. (Danışman)
M.ÖNEK(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Yenilebilir yabani bitkilerin yiyecek ve içecek işletmelerinde kullanımı : TR90 Bölgesinde bir araştırma
Okcu Z., Çetinkaya N. (Eş Danışman)
İ.MUSABAŞOĞLU(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Turizm İşletmelerinin İl Ekonomisine Katkılarının Belirlenmesi: Erzurum İli Örneği
Çetinkaya N. (Danışman)
A.HULİSİ(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Azerbaycan Mutfak Kültürünün Tespiti ve Uygulamaları
Serçeoğlu N. (Danışman)
K.ALIYEVA(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Alan Kılavuzluğu Uygulaması: Nenehatun Tarihi Milli Parkı Örneği
Çetinkaya N. (Danışman)
M.AYKUT(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Yenilebilir yabani bitkilerin gastronomik açıdan değerlendirilmesi: Erzurum Uzundere örneği
Çetinkaya N. (Danışman)
N.KÖKLER(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Üniversite öğrencilerinin kültür turizmi algıları: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesine farklı şehirlerden gelen öğrenciler üzerine bir uygulama
Çetinkaya N. (Danışman)
M.NECATİ(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Yenilebilir Yabani Mantarların Tespit Edilmesi ve Gastronomik Açıdan Öneminin Belirlenmesi : Muğla İli Örneği
ÇETİNKAYA N.
D.Şahin(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
GIDA TERCİHİNDE DUYULARIN RÖLÜ: TAT DUYUSUNUN TAT TESTİ İLE DEMOGRAFİK ÖZELLİKLERE GÖRE FARKLILIĞININ TESPİTİ
ÇETİNKAYA N.
E.Esma(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
KALKINMA AJANSLARI ARACILIĞIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN TURİZM PROJELERİNİN TESPİT EDİLMESİ VE PROJE ÇIKTILARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
ÇETİNKAYA N.
R.Parlak(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Müşteri Nezaketsizliğinin İşten Ayrılma Niyeti Üzerindeki Etkisi: Palandöken ve Sarıkamış Kayak Merkezi Çalışanları Üzerine Bir Uygulama
Çetinkaya N. (Danışman)
M.TOLGA(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Kariyer Uyumlulukları ve Kariyer Yetkinliklerinin Belirlenmesi
Çetinkaya N. (Danışman)
S.ABDURRAHIMLI(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Restoranlardaki Yeşil Mutfak Uygulamalarının Gıda Tüketimine ve Tekrar Yemek Yeme Davranışına Olan Etkileri
ÇETİNKAYA N.
N.Savaş(Öğrenci)
Tanıtım ve Temsil Faaliyetleri
Bölge Gündemi TRT Radyo
Kurumsal Tanıtım, TRT radyo, Türkiye, Erzurum, 2024 - 2024
Makaleler
2023
20231. Sezgisel Yeme Davranışının Demografik Özelliklere Göre İncelenmesi
Önalan A. s., ÇETİNKAYA N., OKCU Z.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.11, sa.1, ss.241-260, 2023 (TRDizin)
2022
20222. YENİLEBİLİR YABANİ BİTKİLERİN GASTRONOMİK AÇIDAN DEĞERLENDİRİLMESİ: ERZURUM UZUNDERE ÖRNEĞİ
Çetinkaya N.
TurAR Turizm ve Araştırma Dergisi , cilt.11, sa.1, ss.50-74, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
20213. ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN KÜLTÜR TURİZMİ ALGILARI: AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİNE FARKLI ŞEHİRLERDEN GELEN ÖĞRENCİLER ÜZERİNE BİR UYGULAMA
Erkem M. N., Çetinkaya N.
Çatalhöyük Uluslararası Turizm ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
, cilt.1, sa.6, ss.1-32, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
20204. Gıda Tercihinde Duyuların Rolü: Tat Duyusunun Tat Testi İleDemografik Özelliklere Göre Farklılığının Tespiti
Karaman E. E., Çetinkaya N.
Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.24, sa.2, ss.889-904, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
20205. INVESTIGATION OF PHYSICAL ENVIRONMENT AS A PART OF MICRO DIMENSION INRESTAURANTS: A STUDY ON LOCAL CONSUMERS
ÇETİNKAYA N., ÇETİNKAYA M. Y.
Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research , cilt.4, sa.2, ss.218-250, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
20196. Otel İşletmesi Çalışanlarının Retorik Söylem Algılarının Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma
ÇETİNKAYA N., Şahin D.
Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi , cilt.6, sa.42, ss.2675-2684, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
20197. Kişilik özelliklerinin algılanan aşırı nitelikliliğe etkisi: Konaklama İşletmeleri Çalışanları Üzerine Bir Araştırma
KARAMAN E. E., ÇETİNKAYA N.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.3, sa.1, ss.13-33, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
20198. Kişilik özelliklerinin algılanan aşırı nitelikliliğe etkisi: Konaklama İşletmeleri Çalışanları Üzerine Bir Araştırma
KARAMAN E. E., ÇETİNKAYA N.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.3, sa.1, ss.13-33, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
20189. Somut Olmayan Kültürel Miras Unsuru Erzurum Lavaş (Acem) Ekmeğinin Turistik Ürüne Dönüştürülmesine Yönelik Bir Çalışma
ÇETİNKAYA N., YILDIZ S.
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.2, sa.1, ss.430-452, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201810. Erzurum’un Yenilebilir Otları ve Yemeklerde Kullanım Şekillerine Yönelik Bir Araştırma
ÇETİNKAYA N., YILDIZ S.
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.2, sa.1, ss.482-503, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
201711. Ulaşım Tercihlerinin Bir Sonucu Olarak Hizmet Kalitesinin Ölçümü: Yerli Turistler Üzerine Bir Uygulama
KURNUÇ M., ÇETİNKAYA N., BOZTOPRAK F.
TINI-SOS
, cilt.5, ss.453-478, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201712. ULAŞIM TERCİHLERİNİN BİR SONUCU OLARAK HİZMET KALİTESİNİN ÖLÇÜMÜ:YERLİ TURİSTLER ÜZERİNE BİR UYGULAMA
KURNUÇ M., SERÇEOĞLU N., BOZTOPRAK F.
TINI-SOS
, cilt.5, sa.5, ss.453-478, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201713. Yiyecek- İçecek İşletmeleri Personelinin Kişilik Özellikleri İle İşe Bağlılıkları Arasındaki İlişki
ŞİMŞEK A., SERÇEOĞLU N.
Akademik Bakış Dergisi , ss.529-543, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201714. Erzurum Yöresel Yemeklerinin Restoran Tercihine Etkileri ve Tekrar Ziyaret Etme Niyetleri Üzerine Bir Araştırma
BOZTOPRAK F., KURNUÇ M., ÇETİNKAYA N.
Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi , cilt.6, ss.96-110, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201715. Mutluluğun İş Tatmini Üzerindeki Rolü: Erzurum İli Palandöken Kış Turizm Merkezinde Yer Alan Konaklama İşletmelerindeki Kadın Çalışanlar Üzerine Bir Uygulama
YALÇIN Z., ÇETİNKAYA N., IŞIK M. F.
Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.21, ss.457-471, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201716. Mutluluğun İş Tatmini Üzerindeki Rolü: Erzurum İli Palandöken Kış Turizm Merkezinde Yer Alan Konaklama İşletmelerindeki Kadın Çalışanlar Üerine Bir Uygulama
YALÇIN Z., SERÇEOĞLU N., IŞIK M. F.
Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.21, sa.2, ss.457-471, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
201617. Yavaş Şehir Hareketinin Yaşam Doyumu Üzerindeki Etkisi: Erzurum-Uzundere Halkının Tutum ve Algıları Üzerine Bir Araştırma
ÇETİNKAYA M. Y., ÇETİNKAYA N., UZAN H. A.
The Journal of International Social Research , cilt.9, ss.1065-1073, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201618. İşyeri Zorbalığının İşten Ayrılma Niyeti Üzerine Etkisi: Konaklama İşletmelerinde Çalışan Personel Üzerine Bir Araştırma
ÇETİNKAYA N., YALÇIN Z., ÇETİNKAYA M. Y.
The Journal of International Social Research , cilt.9, ss.1099-1108, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201619. Gastronomi Turizmi İle Şehir Markalaşması İlişkisi Atatürk Üniversitesi Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
SERÇEOĞLU N., BOZTOPRAK F., TIRAK L.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.4, sa.2, ss.94-114, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201620. Gastronomi Turizmi ile Şehir Markalaşması İlişkisi Atatürk Üniversitesi Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
ÇETİNKAYA N., BOZTOPRAK F., TIRAK L.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.4, ss.94-114, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201621. Socio Cultural Enviromental And Economic Effects of Tourism an Empirical Research on The 2013 Mersin Mediterranean Games
ERDOĞAN M., ÇETİNKAYA N., SELÇUK G. N.
Iğdır Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Bilimler Fakültesi Dergisi , cilt.1, ss.71-98, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201622. Konaklama İşletmelerinde Çalışan Personelin İşkoliklik Eğilimleri ile Hizmet Odaklılık İlişkisi: TRA1 Bölgesinde Bir Araştırma
ÇETİNKAYA N., SELÇUK G. N.
Tourism Academic Journal , cilt.3, ss.39-55, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
201523. Turizm Sektöründe Nitelikli İş Gücü Açığına Yenilikçi Yaklaşım Kapadokya Örneği
IŞIK C., KESKİN G., ÇETİNKAYA N.
Girişimcilik ve İnovasyon Yönetim Dergisi
, cilt.4, sa.2, ss.27-48, 2015 (Hakemli Dergi)
2014
201424. Yöre Halkının Mutfak Kültürünü Tanıma Durumunun Tespit Edilmesi Erzurum İli Örneği
ÇETİNKAYA N.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , ss.36-46, 2014 (Hakemli Dergi)
2013
201325. Duygu İşçilerinde İşe Yabancılaşma Hizmet Sektöründe Bir Uygulama
KAYA U., ÇETİNKAYA N.
Çalışma ve Toplum Dergisi , cilt.36, ss.311-346, 2013 (Hakemli Dergi)
2013
201326. Konaklama İşletmelerinde Çalışan İşgörenlerin Kişilik Özelliklerinin Hizmet Verme Yatkınlığı Üzerindeki Etkisi
ÇETİNKAYA N.
E-journal Of Yaşar University , cilt.31, ss.5253-5273, 2013 (Hakemli Dergi)
2012
201227. Örgüt içi iletişim ve iletişim tatmini Konaklama İşletmelerinde Bir Uygulama
Geçikli F., Çetinkaya N., Üst Can Ç.
İletişim Kuram ve Araştırmaları Dergisi , cilt.33, ss.163-184, 2012 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Türk Edebiyatında Bir Meyve Bir İmge
Serçeoğlu N.
II. Uluslararası Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi, Mardin, Türkiye, 5 - 07 Aralık 2024, ss.359-360, (Özet Bildiri)
2024
20242. Gastronomi ve Sağlık İlişkisi Ekseninde Üniversite Öğrencilerinin Lezzetli Besinleri Tüketme Alışkanlıklarının Belirlenmesi
Serçeoğlu N.
II. Uluslararası Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi, Mardin, Türkiye, 5 - 07 Aralık 2024, ss.365-366, (Özet Bildiri)
2024
20243. Gastronomide Yeni Ürün: Mor Patatesten Geliştirilen Reçetelerin Göz İzleme Tekniği İle Analizi
Serçeoğlu N.
II. Uluslararası Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi, Mardin, Türkiye, 5 - 07 Aralık 2024, ss.361-362, (Özet Bildiri)
2024
20244. Yerel Halkın Kültürel Mirasa Yönelik Farkındalıklarının Değerlendirilmesi
Serçeoğlu N.
II. Uluslararası Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi, Mardin, Türkiye, 5 - 07 Aralık 2024, ss.367-369, (Özet Bildiri)
2024
20245. Aşçılığın Gelişiminde Kadınların Konumunun Toplumsal Cinsiyet Rolleri Açısından Değerlendirilmesi
Serçeoğlu N.
II. Uluslararası Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi, Mardin, Türkiye, 5 - 07 Aralık 2024, ss.363-364, (Özet Bildiri)
2024
20246. PACA SOUP IN ERZURUM CUISINE: THE PLACE OF THE HISTORICAL PACA MAKER SULFETTIN MASTER
Serçeoğlu N.
8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, ss.889-892, (Tam Metin Bildiri)
2024
20247. EVALUATION OF VEGAN CUISINE AS AN INNOVATIVE CULINARY TREND WITHIN THE CULINARY CULTURE OF AGRI
Serçeoğlu N.
8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, ss.487-491, (Tam Metin Bildiri)
2024
20248. Gastronomi Eğitimi Veren Kuruluşlara Genel Bir Bakış
Serçeoğlu N.
4th International Sustainable Tourism Congress, Aksaray, Türkiye, 3 - 04 Ekim 2024, ss.148-170, (Tam Metin Bildiri)
2024
20249. TÜRKİYE’NİN POPÜLER KIŞ TURİZMİ DESTİNASYONLARININ TANITIM FİLMLERİNİN ANALİZİ
Serçeoğlu N.
Future Trends in Leisure and Recreation 2024, Ankara, Türkiye, 7 - 08 Mart 2024, ss.192-193, (Özet Bildiri)
2019
201910. Kocaeli Kartepe’nin Kış Turizmi Açısından Değerlendirilmesi
AKDEMİR N., ÇETİNKAYA N.
I. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.149-159, (Tam Metin Bildiri)
2019
201911. Ilgaz Kış Sporları Turizm Merkezinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi
ŞİMŞEK A., YILDIZ S., ÇETİNKAYA N.
I. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.114-117, (Tam Metin Bildiri)
2019
201912. Destinasyonlara Yönelik E-Şikayetlerin Analizi: Ilgaz Kış Sporları Turizm Merkezi Örneği
YILDIZ S., ŞİMŞEK A., ÇETİNKAYA N.
I. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.87-95, (Tam Metin Bildiri)
2019
201913. Tüketicilerin Sokak Lezzetleri Algılamaları: Akademisyenler Üzerine Bir Araştırma
ÇETİNKAYA N., YILDIZ S., ŞİMŞEK A.
Uluslararası Gastronomi, Beslenme Ve Diyetetik Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 21 - 24 Kasım 2019, ss.30-45, (Tam Metin Bildiri)
2019
201914. Coğrafi İşaretli Ürün Olarak Erzurum Küflü Civil Peynirinin Değerlendirilmesi
ŞİMŞEK A., ÇETİNKAYA N., YILDIZ S.
Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 21 - 24 Kasım 2019, ss.1-9, (Tam Metin Bildiri)
2019
201915. Tüketicilerin Hedonik Tüketim Alışkanlıklarının Gıda Alışverişi Kapsamında Değerlendirilmesi
ÇETİNKAYA N., YILDIZ S., ŞİMŞEK A.
8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2019
201916. Tüketicilerin Hedonik Tüketim Alışkanlıklarının Gıda Alışverişi Kapsamında Değerlendirilmesi
ÇETİNKAYA N., YILDIZ S., ŞİMŞEK A.
8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2019
201917. Gastronomi Alanında Eğitim Alan Öğrencilerin Gıda Neofili ve Neofobisi Algıları Üzerine Bir Araştırma
YILDIZ S., ÇETİNKAYA N., ŞİMŞEK A.
8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2019
201918. Gastronomi Alanında Eğitim Alan Öğrencilerin Gıda Neofili ve Neofobisi Algıları Üzerine Bir Araştırma
YILDIZ S., ÇETİNKAYA N., ŞİMŞEK A.
8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2019
201919. Turizm Sektöründe Müşteri Nezaketsizliğinin Olumsuz Etkilerine Yönelik Bir Yazın İncelemesi
ŞİMŞEK A., YILDIZ S., ÇETİNKAYA N.
8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2019
201920. Turizm Sektöründe Müşteri Nezaketsizliğinin Olumsuz Etkilerine Yönelik Bir Yazın İncelemesi
ŞİMŞEK A., YILDIZ S., ÇETİNKAYA N.
8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2019
201921. Turizm Lisans Öğrencilerinin Helal Gıdaya Yönelik Turum ve Davranışları
ŞİMŞEK A., ÇETİNKAYA N., YILDIZ S.
II.International Halal Tourism Congress, Antalya, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2019, ss.81-89, (Tam Metin Bildiri)
2019
201922. Tüketicilerin Yeni Gıda Değerlendirmeleri ile Helal Gıda Eğilimleri Arasındaki İlişkinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma
ÇETİNKAYA N., ŞİMŞEK A., YILDIZ S.
II. International Halal Tourism Congress, Antalya, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2019, ss.280-289, (Tam Metin Bildiri)
2019
201923. Tüketicilerin Yeni Gıda Değerlendirmeleri İle Helal Gıda Eğilimleri Arasındaki İlişkinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma
ÇETİNKAYA N., ŞİMŞEK A., YILDIZ S.
2.International Halal Tourism Congress, Antalya, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2019, ss.280-289, (Tam Metin Bildiri)
2019
201924. Turizm Lisans Öğrencilerinin Helal Gıdaya Yönelik Tutum ve Davranışları
ŞİMŞEK A., ÇETİNKAYA N., YILDIZ S.
2.International Halal Tourism Congress, Antalya, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2019, ss.81-89, (Tam Metin Bildiri)
2019
201925. Turizm Lisans Öğrencilerinin Helal Gıdaya Yönelik Tutum ve Davranışları
ŞİMŞEK A., ÇETİNKAYA N., YILDIZ S.
2.International Halal Tourism Congress, Antalya, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2019, ss.81-89, (Tam Metin Bildiri)
2019
201926. Tüketicilerin Yeni Gıda Değerlendirmeleri İle Helal Gıda Eğilimleri Arasındaki İlişkinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma
ÇETİNKAYA N., ŞİMŞEK A., YILDIZ S.
2.International Halal Tourism Congress, Antalya, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2019, ss.280-289, (Tam Metin Bildiri)
2018
201827. Yeşil Restoran Yöneticilerinin Yeşil Mutfak Uygulamalarına İlişkin Algılamalarının Tespitine Yönelik Bir Araştırma
SAVAŞ N., ÇETİNKAYA N.
I. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, Sakarya, Türkiye, 1 - 03 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201828. Yöresel Yemeklerin Cittaslow Şehirlerindeki Restoranlarda Kullanım Düzeyleri: Perşembe Örneği
ŞİMŞEK A., ÇETİNKAYA N., AYDIN S.
II. Uluslararasi Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201829. Kalkınma Ajansları Aracılığıyla Gerçekleştirilen Kırsal Kalkınma ve Kırsal Turizm Projelerinin Tespit Edilmesine Yönelik Bir Araştırma
ÇETİNKAYA N., YILDIZ S., ŞİMŞEK A.
II. Uluslararasi Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201830. Z Kuşağı Tüketicilerinin Yeşil Restoran Seçim Kriterlerine İlişkin Bir Araştırma
ŞAHİN D., KARAMAN E. E., ÇETİNKAYA N.
II.Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Gümüşhane, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201831. Restoranlarda Sürdürülebilir Hizmet Uygulamalarının Tespitine Yönelik Bir Araştırma
KARAMAN E. E., ŞAHİN D., ÇETİNKAYA N.
II.Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Gümüşhane, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201832. ANADOLU’NUN MİRASI EKMEKLERİN DİNİ AÇIDAN ÖNEMİ
ÇETİNKAYA N., ŞİMŞEK A., YILDIZ S.
Cittaslow Türkiye III- Eko-Gastronomi Kongresi, Türkiye, 29 - 30 Haziran 2018, ss.44-48, (Özet Bildiri)
2018
201833. SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS UNSURU ERZURUM LAVAŞ (ACEM) EKMEĞİNİN TURİSTİK ÜRÜNE DÖNÜŞTÜRÜLMESİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA
ÇETİNKAYA N., YILDIZ S.
GASTRONOMİ KONGRESİ, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, (Özet Bildiri)
2018
201834. ERZURUM’UN YENİLEBİLİR OTLARI VE YEMEKLERDE KULLANIM ŞEKİLLERİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA
ÇETİNKAYA N., YILDIZ S.
GASTRONOMİ KONGRESİ, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, (Özet Bildiri)
2018
201835. Duygu İşçilerinin Perspektifinden Hizmet İnovasyon Davranışı: Yiyecek-İçecek İşletmelerine İlişkin Bir Araştırma
ÇETİNKAYA N., ŞİMŞEK A., AYDIN S.
VII. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 20 - 21 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)
2017
201736. Konaklama İşletmeleri Mutfaklarında Çalışan İşgörenlerin Fonksiyonel Gıda Ürünlerine Yönelik Yaklaşımları
SERÇEOĞLU N., ŞİMŞEK A., ÖZTÜRK Y.
THE FIRST INTERNATIONAL CONGRESS ONFUTURE OF TOURISM, 28 - 30 Eylül 2017, cilt.1, ss.385-395, (Tam Metin Bildiri)
2017
201737. Ulaşım Tercihlerinin Bir Sonucu Olarak Hizmet Kalitesinin Ölçümü: Yerel turistler Üzerine Bir Uygulama
KURNUÇ M., ÇETİNKAYA N., BOZTOPRAK F.
III. International Caucasus-Central Asia Foreign Trade and Logistics Congress, Kastamonu, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2017, ss.95, (Özet Bildiri)
2017
201738. Destinasyon Seçiminde Yerel Mutfağın Etkisi: Pamukkale’xxyi Ziyaret Eden Turistler Üzerine Bir Araştırma
AKOĞUL E., SERÇEOĞLU N.
The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.794-804, (Tam Metin Bildiri)
2016
201639. Yavaş Şehir Hareketinin Yaşam Doyumu Üzerindeki Etkisi Erzurum Uzundere Halkının Tutum ve Algıları Üzerine Bir Araştırma
ÇETİNKAYA M. Y., SERÇEOĞLU N.
II. Ulusal Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Antalya, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201640. Etkinlik Turizmi Bağlamında Uluslararası Spor Etkinliklerinin Şehirlere Katkıları Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali EYOWF Örneği
ÇETİNKAYA M. Y., SERÇEOĞLU N.
I.Ulusal Alternatif Turizm Kongresi, Erzincan, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2016, ss.122-139, (Tam Metin Bildiri)
2015
201541. THE ROLE OF JOB SATISFACTION OF HAPPINESS AN APPLICATION ON WOMAN EMPLOYEES IN THE ACCOMMODATION COMPANY LOCATED PROVINCE OF ERZURUM PALANDÖKEN WINTER TORISM CENTER
Işık Z., SERÇEOĞLU N., ESENBUĞA N.
6th Annual Convention of Eurasian Silk Road UniversitiesConsortium ESRUC), 1 - 04 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)
2014
201442. Yaratıcılık ve Hizmet Odaklılık Yiyecek İçecek İşletmelerinde Bir Uygulama
SERÇEOĞLU N.
9. Uluslararası Kongre: Turizm İşletmeciliğinde Yeni Perspektifler, 25 - 27 Eylül 2014, (Tam Metin Bildiri)
2013
201343. Konaklama İşletmelerinde Çalışan İşgörenlerin Kişilik Özellikleri İle Çatışma Yönetimi Tarzları Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi
ÇETİNKAYA N., BAŞAR F.
12. Ulusal İşletmecilik Kongresi, Türkiye, 2 - 04 Mayıs 2013, ss.386-397, (Tam Metin Bildiri)
2013
201344. Konaklama İşletmelerinde Çalışan İş Görenlerin Kişilik Özellikleri İle Çatışma Yönetim Tarzları Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi
ÇETİNKAYA N., BAŞAR F.
12. Ulusal İşletmecilik Kongresi, Türkiye, 2 - 04 Mayıs 2013, ss.386-397, (Tam Metin Bildiri)
2013
201345. İşe Yönelik Algı İle Yaşam Doyumu İlişkisinin Belirlenmesi Üzerine Hizmet Sektörü Üzerinde Bir Araştırma
KAYA U., ÇETİNKAYA N.
12.Ulusal İşletmecilik Kongresi, Türkiye, 2 - 04 Mayıs 2013, ss.408-420, (Tam Metin Bildiri)
2012
201246. Üniversite Öğrencilerinin Rekreasyonel Bir Faaliyet Olarak Spor Organizasyonlarına Katılımı
SERÇEOĞLU N.
I. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2012, (Tam Metin Bildiri)
2011
201147. Spor Organizasyonlarında Gönüllülük Üniversitelerarası 2011 Erzurum Kış Oyunları Örneği
SAĞLIK E., ERDOĞAN M., ÇETİNKAYA N., SELÇUK G. N., ESENBUĞA N.
Utos’11 I. Uluslararası Turizm ve Otelcilik Sempozyumu, 29 Eylül - 01 Ekim 2011, (Tam Metin Bildiri)
2011
201148. Konaklama İşletmeleri İş Görenlerinin İş Tatmini Erzurum Ölçeğinde Bir Uygulama
SAĞLIK E., SERÇEOĞLU N., CENGİZ G., ÜST Ç.
II. Turizmde İnsan Kaynakları Gelişimi Sempozyumu, Türkiye, 11 - 13 Mart 2011, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. Akıllı Turizm Destinasyonları ve Sosyal Medya
SERÇEOĞLU N.
Turizm ve Sosyal Medya Teori ve Uygulamalar, BULUK EŞİTTİ BUKET, Editör, Paradigma Akademi, ss.137-162, 2024
2024
20242. Türk Kültüründe Meyveler Erik ve Şeftali Üzerine
SERÇEOĞLU N., ÖNALAN A. S.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Üzerine Güncel Araştırmalar II, YAZIT HASİBE, GENÇER KANSU, Editör, Özgür Press, ss.29-52, 2024
2023
20233. Doç. Dr. Abdulkadir Koşan
Serçeoğlu N., Türkmendağ T.
Turizm Akademisinde Kaybettiklerimiz Anısına, Küçükaltan Derman, Tuna Muharrem, Kaya Ünal Şule, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-10, 2023
2022
20224. Dünyada ve Türkiye’de Rekreatif Faaliyetler
Serçeoğlu N.
TURİZM VE REKREASYONDA BÖLGESEL KALKINMA, Gökalp Nuri Selçuk, Editör, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINI, Erzurum, ss.254-276, 2022
2022
20225. Kalkınma Sürecinde Yapısal Dönüşümler
Serçeoğlu N.
Turizm ve Rekreasyonda Bölgesel Kalkınma, Gökalp Nuri Selçuk, Editör, Üniversite Yayınları, Erzurum, ss.41-60, 2022
2022
20226. Tasarım Teması
Bulut S. H., Serçeoğlu N.
UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Başar / Dr. Yusuf Bayraktar, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.43-52, 2022
2022
20227. Edebiyat Teması
Serçeoğlu N., Bulut S. H.
UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Başar / Dr. Yusuf Bayraktar, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.81-99, 2022
2022
20228. Atıksız Mutfaklar
SERÇEOĞLU N., ÖNALAN A. S.
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba, Atilla ve Serçeoğlu, Neslihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.618-627, 2022
2022
20229. Tasarım Teması
BULUT S. H., SERÇEOĞLU N.
UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm, Başar, Fatma ve Bayraktar, Yusuf, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.43-51, 2022
2022
202210. Edebiyat Teması
SERÇEOĞLU N., BULUT S. H.
UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm, Başar, Fatma ve Bayraktar, Yusuf, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.81-99, 2022
2021
202111. Erzurum
Çetinkaya N., Aslan N.
Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan Yazıcıoğlu,Ümit Sormaz,Cihan Canbolat, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.167-180, 2021
2021
202112. Gastronomi ve Turizm
Çetinkaya M. Y., Çetinkaya N., Öter Z.
Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi, Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Ozan Güler,Gürkan Akdağ,Anıl Kale, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.229-247, 2021
2021
202113. Gastronomi ve Tur Rehberliği
Çetinkaya M. Y., Yağcı K., Çetinkaya N.
Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi, Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Ozan Güler,Gürkan Akdağ,Anıl Kale, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.390-405, 2021
2021
202114. Gastronomi ve Turizm
ÇETİNKAYA M. Y., ÇETİNKAYA N., ÖTER Z.
Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi, Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Ozan Güler, Gürkan Akdağ, Anıl Kale, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.229-247, 2021
2021
202115. Gastronomi ve Tur Rehberliği
ÇETİNKAYA M. Y., YAĞCI K., ÇETİNKAYA N.
Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi, Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Ozan Güler, Gürkan Akdağ, Anıl Kale, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.390-405, 2021
2021
202116. Erzurum
ÇETİNKAYA N., ASLAN N.
Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan Yazıcıoğlu, Ümit Sormaz, Cihan Canbolat, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.167-180, 2021
2020
202017. Tarihi Çağlarda Yemek Kültürü
ÇETİNKAYA N.
Yemek, Kültür ve Toplum, Çetinkaya Neslihan, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.53-130, 2020
2020
202018. Tarih Öncesi Çağlarda Yemek Kültürü
ÇETİNKAYA N.
Yemek, Kültür ve Toplum, Çetinkaya Neslihan, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.13-37, 2020
2019
201919. Anadolu’nun Mirası Ekmeklerin Dini Açıdan Önemi
ÇETİNKAYA N., ŞİMŞEK A., YILDIZ S.
Mutfak Mirası ve Yadigar Ürünler, Harman, S., Kaya, O. ve yurtseven, R., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.83-113, 2019
2019
201920. Anadolu’nun Mirası Ekmeklerin Dini Açıdan Önemi
ÇETİNKAYA N.
Mutfak Mirası ve Yadigar Ürünler, Harman S, Kaya O, Yurtseven R, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.83-114, 2019
2019
201921. Anadolu’nun Mirası Ekmeklerin Dini Açıdan Önemi
ÇETİNKAYA N.
Mutfak Mirası ve Yadigar Ürünler, Harman S, Kaya O, Yurtseven R, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.83-114, 2019
2018
201822. Sağlık Turizmi
ÇETİNKAYA N.
Alternatif Turizm, Aydın, Şule, Editör, Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yayınları, Erzurum, 2018
2018
201823. Tarih Çağları
SERÇEOĞLU N.
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba Atilla, Çetinkaya, Neslihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.106-124, 2018
2018
201824. Spor Turizmi
ÇETİNKAYA N.
Alternatif Turizm, Aydın,Şule, Editör, Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yayınları, Erzurum, 2018
2018
201825. Orta Asya’dan Selçuklu’ya Anadolu Mutfağı
SERÇEOĞLU N.
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba Atilla, Çetinkaya Neslihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.138-151, 2018
2018
201826. Nemrut Dağı (Adıyaman-1987)
ÇETİNKAYA N., KARAMAN E. E.
Türkiye’xxnin Unesco Değerleri ve Turizm Potansiyeli, Karaman Abdullah, Sayın Kürşad, Ateş Alper, Editör, Eğitim, Konya, 2018
2018
201827. Tarih Öncesi Çağlar
SERÇEOĞLU N.
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba Atilla, Çetinkaya Neslihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.93-105, 2018
2017
201728. Otel İşletmelerinde Hijyen
SERÇEOĞLU N.
Gıda ve Personel Hijyeni, Tosun, Murat, Editör, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, 2017
2017
201729. Seyahat Acentalarının Mevzuatı
SERÇEOĞLU N.
Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü, Ahmet ÇAVUŞ, Editör, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, 2017
2017
201730. Seyahat Acentacılığı Temel Kavramları ve Seyahat Acentalarının Sınıflandırılması
SERÇEOĞLU N.
Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü, Ahmet Çavuş, Editör, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, 2017
2017
201731. Mutfak Hijyeni
SERÇEOĞLU N.
Gıda ve Personel Hijyeni, Tosun, Murat, Editör, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, 2017
2016
201632. Otel İşletmelerinde Satın Alma, Teslim Alma ve Depolama
SERÇEOĞLU N.
Otel İşletmeciliği, Doç. Dr. Abdullah KARAMAN, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.131-156, 2016
2016
201633. Kat Hizmetleri Departmanında Planlama
SERÇEOĞLU N.
Kat Hizmetleri Yönetimi, Koşan, Abdulkadir, Editör, Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, Erzurum, 2016
2016
201634. Sekreterlik Protokolü
SERÇEOĞLU N.
Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları, Sağlık, Erkan, Editör, Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, 2016
Ansiklopedide Bölümler
2022
20223. Ulusal Gastronomi Sempozyumu ve Sanatsal Etkinlikler
Çetinkaya N.
Detay Yayıncılık, ss.1, 2022
Desteklenen Projeler
2023 - 2024
2023 - 2024Lezzetin Somutlaştırılması: Nörobilim Araştırmalarında Kullanılan Görüntüleme Yöntemleri Aracılığıyla Yöresel Nörogastronomik Unsurların Duyularımızla İlişkisinin Tespiti
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
(Proje Özeti)
Serçeoğlu N. (Yürütücü), Selçuk G. N., Korkmaz O. E., Başar B., Çakır M., Şimşek F., et al.
2022 - 2023
2022 - 2023Azerbaycan Mutfak Kültürünün Tespiti ve Uygulamaları
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
SERÇEOĞLU N. (Yürütücü), ALIYEVA K.
2020 - 2022
2020 - 2022Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Laboratuvarının Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
SELÇUK G. N. (Yürütücü), BOZ H., AKOĞUL E., TOSUN M., AKSAKALLI BAYRAKTAR Z., MACİT E., et al.
2020 - 2021
2020 - 2021Gastronomi ve mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Laboratuvarının Geliştirilmesi
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
(Proje Özeti)
Selçuk G. N. (Yürütücü), Tosun M., Boz H., Çetinkaya N., Aksakallı Bayraktar Z., Çavuş A., et al.
2019 - 2019
2019 - 2019GIDA TERCİHİNDE DUYULARIN ROLÜ: TAT DUYUSUNUN TAT TESTİ İLE DEMOGRAFİK ÖZELLİKLERE GÖRE FARKLILIĞININ TESPİTİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
SERÇEOĞLU N. (Yürütücü), KARAMAN E. E.
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam Ediyorgastro-world
Baş Editör
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Şubat 2023
Şubat 2023Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Aralık 2021
Aralık 2021TURİZM VE BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
Tanınmış Yayınevleri tarafından basılan bilimsel/mesleki kitapta bölüm
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Mayıs 2024
Mayıs 2024İlçeler Gastronomi Envanteri Çalıştayı VI (Horasan-Köprüköy-Pasinler)
Çalıştay Organizasyonu
Aktaş Şenocak E., Serçeoğlu N.
Erzurum, Türkiye
Mayıs 2024
Mayıs 2024
Kültürel Mirasımıza Coğrafi işaretler İle Sahip Çıkıyoruz
Çalıştay Organizasyonu
Denk E., Sanalan Bilici N., Buladi Çubukcu B., Akan Y., Selçuk G. N., Çavuş A., et al.
Erzurum, Türkiye
Mayıs 2024
Mayıs 2024
İlçeler Gastronomi Envanteri Çalıştayı V (Hınıs-Tekman-Karayazı-Karaçoban)
Çalıştay Organizasyonu
Selçuk G. N., Serçeoğlu N., Sanalan Bilici N., Başar M. S., Güney H., Bektaş M., et al.
Erzurum, Türkiye
Mayıs 2024
Mayıs 2024İlçeler Gastronomi Envanteri Çalıştayı IV (Aşkale-Çat)
Çalıştay Organizasyonu
Sanalan Bilici N., Serçeoğlu N., SELÇUK G. N., İNİK S.
Erzurum, Türkiye
Mayıs 2024
Mayıs 2024İlçeler Gastronomi Envanteri Çalıştayı III (İspir-Pazaryolu)
Çalıştay Organizasyonu
Sanalan Bilici N., Harorlı E., Serçeoğlu N.
Erzurum, Türkiye
Mayıs 2024
Mayıs 2024İlçeler Gastronomi Envanteri Çalıştayı II Narman-Oltu-Olur-Şenkaya
Çalıştay Organizasyonu
Serçeoğlu N.
Türkiye
Nisan 2024
Nisan 2024Gastronomi Envanteri Çalıştayı I Tortum-Uzundere
Çalıştay Organizasyonu
Serçeoğlu N.
Erzurum, Türkiye
Kasım 2023
Kasım 2023Kırmızı Periler Diyarı Narman Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı
Çalıştay Organizasyonu
Bayındırlı K. N., Aydoğan Z., Aksakallı Bayraktar Z., Çapan O., Özmen S., Akoğul E., et al.
Erzurum, Türkiye
Aralık 2022
Aralık 2022Yöresel Yemeklerimiz
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Okcu Z., Serçeoğlu N.
Erzurum, Türkiye
Aralık 2022
Aralık 2022Çikolata Atölyesi
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Okcu Z., Serçeoğlu N.
Erzurum, Türkiye
Kasım 2022
Kasım 2022Erzurum Yöresel Lezzetleri Tadım Menüsü
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Serçeoğlu N., Okcu Z.
Erzurum, Türkiye
Mayıs 2022
Mayıs 2022
Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Serçeoğlu N., Başar B., Aksakallı Bayraktar Z., Akoğul E., Bulut S. H.
Erzurum, Türkiye
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
18 Nisan 2024 - 18 Nisan 2024
18 Nisan 2024 - 18 Nisan 2024Turizm Haftası Etkinlikleri
Davetli Konuşmacı
Erzurum-Türkiye
Jüri Üyelikleri
Aralık-2024
Aralık 2024Doktora Yeterlik Sınavı
Ahmet Şahinoğlu - Atatürk Üniversitesi
Aralık-2024
Aralık 2024Doktora Yeterlik Sınavı
Ahmet Edis - Atatürk Üniversitesi
Aralık-2024
Aralık 2024Tez Savunma (Doktora)
Sinem Barlak - Atatürk Üniversitesi
Kasım-2024
Kasım 2024Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Muhammet Önek - Atatürk Üniversitesi
Temmuz-2024
Temmuz 2024Tez Savunma (Doktora)
Sedat Taş - Atatürk Üniversitesi
Temmuz-2024
Temmuz 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Nurullah Kotan - Atatürk Üniversitesi
Temmuz-2024
Temmuz 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Melike Gencal - Atatürk Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Serdar Gevenli - Atatürk Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Elanur Mutlu - Atatürk Üniversitesi
Nisan-2024
Nisan 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Şebnem Sarı - Atatürk Üniversitesi
Nisan-2024
Nisan 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Tansu Yomralıoğlu - Atatürk Üniversitesi
Haziran-2023
Haziran 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Samuray Hakan Bulut - Atatürk Üniversitesi
Mayıs-2023
Mayıs 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Ahmet Hulusi Başkaya - Atatürk Üniversitesi
Mayıs-2023
Mayıs 2023Tez Savunma (Doktora)
Barış Turan - Atatürk Üniversitesi
Nisan-2023
Nisan 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Zafer Karali - Atatürk Üniversitesi
Aralık-2022
Aralık 2022Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Burcu Kulaoğlu Yüksek Lisans Tez Savunması - Kastamonu Üniversitesi
Aralık-2022
Aralık 2022Tez Savunma (Doktora)
Emre Akoğul Doktora Tez Savunması - Atatürk Üniversitesi
Aralık-2022
Aralık 2022Doktora Yeterlik Sınavı
Ayça Sena Önalan Doktora Yeterlilik Sınavı - Atatürk Üniversitesi
Aralık-2022
Aralık 2022Tez Savunma (Doktora)
Volkan Tuncel Doktora Tez Savunması - Atatürk Üniversitesi
Eylül-2022
Eylül 2022Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Khanım Aliyeva Yüksek Lisans Tez Savunması - Atatürk Üniversitesi
Mart-2022
Mart 2022Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Shamil Abdurrahimli YL Tez Savunması - Atatürk Üniversitesi
Aralık-2021
Aralık 2021Doktora Yeterlik Sınavı
Mehmet Necati Erkem Yeterlilik Sınavı - Atatürk Üniversitesi
Aralık-2021
Aralık 2021Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Emre Akoğul Tez İzleme Üyeliği - Atatürk Üniversitesi
Aralık-2021
Aralık 2021Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
Bilim Jüri Üyeliği - Atatürk Üniversitesi
Aralık-2021
Aralık 2021Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Barış Turan Tez İzleme Üyeliği - Atatürk Üniversitesi
Aralık-2021
Aralık 2021Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Volkan Tuncel Tez İzleme Üyeliği - Atatürk Üniversitesi
Aralık-2021
Aralık 2021Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Sedat Taş Tez İzleme Üyeliği - Atatürk Üniversitesi
Kasım-2021
Kasım 2021Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Yüksek Lisans Tez Jürisi - Atatürk Üniversitesi
Kasım-2021
Kasım 2021Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Tuba Türkmendağ Tez Jüri Üyesi - Atatürk Üniversitesi
Eylül-2021
Eylül 2021Doktora Yeterlik Sınavı
Emre Akoğul Yeterlilik Sınavı - Atatürk Üniversitesi
Eylül-2021
Eylül 2021Doktora Yeterlik Sınavı
Sedat Taş Yeterlilik Sınavı - Atatürk Üniversitesi
Eylül-2021
Eylül 2021Doktora Yeterlik Sınavı
Mehmet Fatih Işık Yeterlilik Sınavı - Atatürk Üniversitesi
Eylül-2021
Eylül 2021Akademik Personel Sınavı
Arş.Gör. Sınav Jürisi Görevlendirme - Atatürk Üniversitesi
Temmuz-2021
Temmuz 2021