Academic Titles
-
2001 - Continues Professor
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1995 - 2021 Associate Professor
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1990 - 1995 Assistant Professor
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1985 - 1990 Research Assistant PhD
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1984 - 1985 Research Assistant
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Managerial Experience
-
1995 - Continues Anabilim Dalı Akademik Kurul Üyesi
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1995 - Continues Fakülte Akademik Kurul Üyesi
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2019 - 2020 Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2016 - 2018 Fakülte Kurulu Üyesi
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2016 - 2018 Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2000 - 2002 Atatürk Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1993 - 1995 Deputy Head of Department
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1993 - 1995 Head of Department
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Courses
-
Postgraduate Dairy Physics and Chemistry
-
Doctorate Recent Developments and Analysis Methods in the Use of Food Additives
-
Undergraduate Food Processing and Analysis Techniques
-
Undergraduate Graduation Thesis
-
Undergraduate Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji
-
Undergraduate Dairy Science and Technology
-
Undergraduate Dairy Science and Technology
-
Doctorate Food Chemistry and Biochemistry
Advising Theses
-
Probiyotik Bakteri (Lactobacillus acidophilus) ve İğde (Elaeagnus angustifolia L.) Unu İle Üretilen Yoğurtların Probiyotik Raf Ömrü ve Kalite Özellikleri
H.ÇALIŞKAN(Student), Postgraduate, 2021 -
SEÇİLMİŞ Penicillium roqueforti SUŞU KULLANILARAK ÜRETİLEN ERZİNCAN TULUM PEYNİRİNDE DEPOLAMA SÜRESİNCE TOKSİN İÇERİĞİ İLE OLGUNLAŞMA, MİKROBİYOLOJİK VE DUYUSAL KALİTENİN TESPİTİ
Y.ÇAKIR(Student), Doctorate, 2019 -
Erzurum çevresindeki peynir işletmelerinde kullanılan peynir mayalarının mikrobiyolojik, duyusal ve teknolojik özelliklerinin tespiti
A.CANTÜRK(Student), Postgraduate, 2017 -
Probiyotik kültür ve gobdin ilavesiyle üretilen yoğurtların probiyotik raf ömrü ve bazı kalite özelliklerinin tespiti
H.ERTEM(Student), Postgraduate, 2016 -
Gobdin ve bifidobacterium bifidum ilavesiyle üretilen dondurmaların probiyotik raf ömrü ve kalite özelliklerinin tespiti
E.ŞİMŞEK(Student), Postgraduate, 2016 -
Ekzopolisakkarit oluşturan kültürlerle üretilen yağlı ve düşük yağlı beyaz peynirin tekstür, mikroyapı ve diğer özelliklerinin tespiti
Çakmakçı S. , Sağdıç O.(Co-Consultant)
E.DEMİRAL(Student), Doctorate, 2014 -
İnek, koyun ve keçi sütlerinden üretilen tereyağlarında depolama süresince uçucu bileşikler, oksidasyon stabilitesi ve diğer bazı kalite kriterlerinin belirlenmesi
D.TAHMAS(Student), Doctorate, 2014 -
Çörekotu (Nigella sativa L.) ilavesinin Erzincan tulum peynirinin bazı kalite özellikleri üzerine etkisi
Y.ÇAKIR(Student), Postgraduate, 2012 -
Yoğurttan ve kremadan üretilen tereyağlarının aroma profili ve bazı kalite özellikleri üzerine kültür kullanımının ve muhafaza süresinin etkileri
E.GÜNDOĞDU(Student), Doctorate, 2012 -
Tereyağının margarinle tağşişinin tespitinde yağ sabiteleri ve duyusal analize dayalı araştırmalar
D.TAHMAS(Student), Postgraduate, 2009 -
Farklı şekillerde muhafaza edilen civil peynirlerinde proteoliz ve bazı mikrobiyolojik, fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerin tespiti
F.CAMBAZTEPE(Student), Postgraduate, 2006 -
Bazı probiyotik bakterilerin dondurma üretiminde kullanım imkanları
T.TURGUT(Student), Doctorate, 2006 -
Farklı şekil ve oranda sarımsak (Allium sativum L.) ilavesinin yoğurdun bazı özellikleri ve raf ömrüne etkisi
E.GÜNDOĞDU(Student), Postgraduate, 2005 -
Farklı sıcaklıklarda muhafaza edilen tereyağının raf ömrü üzerine çeşitli antioksidanların (alfa-tokoferol, BHA, BHT) etkisi
S.ÖZTÜRK(Student), Doctorate, 2002 -
Tulum peynirinden izole ve identifiye edilen bazı laktik asit bakteri suşlarının starter kültür özellikleri ve peynirlerin bazı özelliklerinin tespiti
M.ŞENGÜL(Student), Doctorate, 2001 -
Pastörize sütlerde ışık kaynağı, ışık şiddeti ve muhafaza süresinin B2 ve C vitaminlerinin tahrip olması üzerine etkisi
T.TURGUT(Student), Postgraduate, 2000 -
Ülkemizde kullanılan ticari sıvı peynir mayalarının (Rennet) bazı mikrobiyolojik, duyusal ve teknolojik özellikleri ile enzim kompozisyonunun tespiti
E.BOROĞLU(Student), Postgraduate, 1997 -
Çiğ ve pastorize inek sütünden yapılan ve farklı ambalaj materyallerinde olgunlaştırılan tulum peynirlerinin bazı kalite kriterlerinin tespiti
M.ŞENGÜL(Student), Postgraduate, 1995 -
Meyveli yoğurtların bazı kalite kriterleri üzerine meyve çeşidi ve muhafaza süresinin etkisi
H.TÜRKOĞLU(Student), Postgraduate, 1995
Designed Lessons
Taught Courses And Trainings
-
2022 - 2022 Gıdalarda Coğrafi İşaret
Academic Units - Training
-
2015 - 2015 Erzurum Yöresindeki Kadınlara Temiz ve Kaliteli Süt Elde Etme ÜzerineSütçülük
Academic Units - Training
Representation and Promotion Activities
-
4. Uluslararası Palandöken Kongresi
Institutional Representation, Atatürk Üniv., Turkey, Erzurum, 2022 - 2022 -
Atatürk Üniversites, AÖF Kurum Temsilcisi
Institutional Representation, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Turkey, Çanakkale, 2022 - 2022 -
Laboratuvarların Donatımları İçin tezgâh yapımı ve Laboratuvar Cihazlarının Taşınması ile ilgili ihale sonuçlarının değerlendirilmesinde görev
Institutional Representation, Atatürk Üniversitesi, Turkey, Erzurum, 2019 - 2019