Desteklenen Projeler
-
2024 - Devam Ediyor Akredite Gıda Analizlerinin Sürdürülebilirliğinin Desteklenmesi
-
2024 - Devam Ediyor Sucukta İleri Glikasyon Son Ürünlerinin Oluşumu Üzerine Biberiye Oleoresini ve Askorbik Asitin Etkileri
-
2022 - Devam Ediyor Keten ve Chia Tohumu Yağlarının Yarrowia lipolytica'nın Omega-3 Yağ Asidi Üretim Kapasitesine Etkileri
-
2023 - 2025 Looking Towards Future - 2022-2025 Social Investment Project along BTC Pipeline in Turkey
-
2021 - 2025 Promoting Innovation of fermented foods
-
2023 - 2024 Pastırma üretiminde otomatik ağırlık ölçümüne dayalı son nem içeriğinin belirlenebildiği kurutma tekniği
-
2023 - 2024 Köftede Taze ve Siyah Sarımsak Kullanımının İleri Glikasyon Son Ürünleri Oluşumuna Etkisi
-
2022 - 2024 Sucukta İleri Glikasyon Son Ürünlerinin Oluşumuna Starter Kültür, Hayvansal Yağ Çeşidi, Depolama Süresi ve Pişirme Derecesi Faktörlerinin Etkileri
-
2022 - 2024 Sucuk Üretiminde Kürleme Ajanı Olarak Pazı Tozunun Kullanımı ve Nitrozamin Oluşumuna Etkisi
-
2022 - 2023 Atatürk Üniversitesi Araştırmacılarına Yönelik Uygulamalı ÜSİ Ar-Ge Projeleri Hazırlama Eğitimi
TÜBİTAK Projesi
Gölcügezli S., Çelik A., Kaban G., Pürçek G., Yetim A. F., Kaymaz İ., et al.
-
2021 - 2022 Peynir Altı Suyu Tozu Kullanılarak Scenedesmus ellipticus ve Haematococcus pluvialisin Biyokütle Biyokimyasal Kompozisyonu ve Antioksidan Kapasitesine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
FAKIOĞLU Ö. (Yürütücü), AYDOĞDU B., NUHOĞLU Z. E., ARSLAN H., KABAN G.
-
2020 - 2022 Atatürk Üniversitesi Özel Gıda Kontrol Laboratuvarının Akreditasyon İşlemlerinin Desteklenmesi ve Görünürlüğünün Artırılması
-
2021 - 2021 Çocukların (0-3 yaş) Bebek Gıdaları Tüketiminden Kaynaklanan Akrilamid Nitrat Nitrit Gerekli ve Ağır Metal Maruziyetinin Belirlenmesi
-
2020 - 2021 Atatürk Üniversitesi Özel Gıda Kontrol Laboratuvarının Araştırma Altyapısının Geliştirilmesi
-
2020 - 2021 Gıda Mühendisliği Bölümü Akredite Laboratuvarlarının Alt Yapısının Güçlendirilmesi
-
2019 - 2020 Yerel Candida Zeylanoides Suşlarının Sitrik Asit Üretim Kapasitelerinin Belirlenmesi
-
2018 - 2019 Pastırmadan İzole Edilen ve Tanımlanan Laktik Asit Bakteri Suşlarının Probiyotik ve Teknolojik Özellikleri
-
2017 - 2019 Isıl İşlem Görmüş Sucuk Üretiminde Isıl İşlem Koşullarının Optimizasyonu
-
2017 - 2018 Farklı Uçucu Yağ Kaynaklarının Yarrowia lipolytica Suşlarının Lipid Üretim Kapasitesine Etkisi
-
2016 - 2018 Farklı Nitrit ve Sodyum Askorbat Seviyeleri Kullanılarak Üretilen Isıl İşlem Görmüş Sucuklarda Nitrozamin Oluşumuna Kızartma İşleminin Etkisi
-
2015 - 2018 FARKLI TUZ VE YAĞ ORANLARI KULLANILARAK ÜRETİLEN KAVURMALARIN FUROSİN VE KARBOKSİMETİL-LİSİN İÇERİKLERİ İLE BAZI KALİTATİF ÖZELLİKLERİ
-
2016 - 2017 KUYRUK YAĞI KULLANIMININ ISIL İŞLEM GÖRMÜŞ SUCUĞUN UÇUCU BİLEŞİK PROFİLİ VE YAĞ ASİDİ KOMPOZİSYONUNA ETKİSİ
-
2014 - 2017 Farklı Yağ Kaynakları ile Beslenen Gökkuşağı Alabalığında Kırmızı ve Beyaz Kastaki Yağ Asidi Kompozisyonu ve Yağ Asidi Dönüşüm Mekanizmaları ile Et Kalitesindeki Değişimlerin Araştırılması
-
2015 - 2016 FARKLI KLORÜR TUZLARININ ISIL İŞLEM GÖRMÜŞ SUCUĞUN BAZI KARAKTERİSTİKLERİNE ETKİLERİ
-
2014 - 2016 ISIL İŞLEM GÖRMÜŞ SUCUK ÜRETİMİNDE STARTER KÜLTÜR KULLANIMININ BİYOJEN AMİN OLUŞUMUNA ETKİSİ
-
2013 - 2016 Düşük Sodyum İçerikli Tuz Karışımlarının Pastırmanın Fiziksel, Kimyasal, Mikrobiyolojik Ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkileri
-
2015 - 2015 Pastırmadan Enterokokların İzolasyou / İdentifikasyonu ve Karakterizasyonu
-
2014 - 2015 Farklı laktik asit bakteri suşlarının ısıl işlem görmüş sucukta kullanım imkanları
-
2013 - 2014 SUCUKTAN ENTEROKOKLARIN İZOLASYONU VE İDENTİFİKASYONU
-
2013 - 2014 KÜRLEME SICAKLIĞI VE KÜRLEME AJANININ PASTIRMANIN KALİTATİF ÖZELLİKLERİNE ETKİLERİ
-
2012 - 2013 FARKLI NİTRAT VE NİTRİT/NİTRAT SEVİYELERİNİN PASTIRMANIN FİZİKSEL, KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİNE ETKİLERİ
-
2011 - 2012 DÜŞÜK SODYUM İÇERİKLİ TUZ KARIŞIMLARININ SUCUGUN FİZİKSEL KİMYASAL MİKROBİYOLOJİK VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ
-
2010 - 2011 HİNDİ ETİ KULLANIMININ ISIL İŞLEM UYGULANMIŞ SUCUĞUN KALİTATİF ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ.
-
2010 - 2011 Laktik Asit Bakterilerinin Vakfıkebir Ekmeğinin Uçucu Bileşikleri ve Diğer Kalitatif Özellikleri Üzerine Etkileri
-
2008 - 2010 Farklı Proses Şartlarında Olgunlaştırılan Sucukların Uçucu Bileşikleri ve Diğer Kalitatif Özellikleri
-
2008 - 2009 Sucukta Aroma Maddelerinin Model Sistemde Belirlenmesi
-
2008 - 2009 Sıcak ve Soğuk Tütsülenmiş Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss) Filetolarına Farklı Gaz Kombinasyonlarının Etkisi,
-
2007 - 2008 Salam Üretiminde Brokoli Kullanım İmkanlarının Araştırılması
-
2007 - 2008 Sucuktan İzole Edilen Laktik Asit Bakterileri ve Microccus/Staphylococcus Suşlarının Moleküler Olarak Tanımlanması
-
2006 - 2007 Çeşitli Antimikrobiyal Maddelerin Gökkuşağı Alabalığı ve Çipura Filetolarının Raf Ömrü Üzerine Etkileri
-
2005 - 2007 Farklı pişirme yöntemlerinin çeşitli et türlerinde heretosiklik aromatik amin oluşumu üzerine etkilerinin farklı ekstraksiyon metotları ile belirlenmesi
-
2005 - 2007 Et Ürünlerinde Sorpsiyon İzotermlerinin Belirlenmesi
-
2004 - 2006 Pastırmadan İzole Edilen Laktik Asit Bakteri Suşlarının Starter/koruyucu Kültür Olarak Kullanım İmkanlarının Belirlenmesi
-
2004 - 2005 Modifiye Atmosferde Ambalajlama ve Koruyucu Kültür Kullanımının Dilimlenmiş Salamlarda Listeria monocytogenes in Gelişimine Etkileri
-
2003 - 2004 Değişik Firmalardan Temin Edilen Sucuklarda Biyojen Aminlerin Belirlenmesi
-
2003 - 2004 Pastırmadan Katalaz Pozitif Kokların İzolasyonu ve İdentifikasyonu
-
2003 - 2004 Sucuk Üretim Teknolojisinde Bakteriyosin Üreten Laktik Kültür Kullanımının Staphylococcus aureus un Gelişimi ve Toksin Üretimi Üzerine Etkisi