-
2024 - 2025 Çölyak Hastalığı Tanısı Alan Bireylerin Glutensiz Gıda Tüketiminden Kaynaklanan Hidroksimetil furfural Akrilamid Polisiklik Aromatik Hidrokarbon Nitrat Nitrit ve Metal Maruziyet Düzeyinin Belirlenmesi ve Sağlık Risk Değerlendirmesi
-
2024 - 2025 Pastırma Üretiminde Yerel Probiyotik Suşların Kullanılabilme İmkanlarının Araştırılması
TÜBİTAK Projesi , 1505 - Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı
Kaya M. (Yürütücü), Kaban G., Yılmaz Oral Z. F.
-
2023 - 2025 Looking Towards Future - 2022-2025 Social Investment Project along BTC Pipeline in Turkey
-
2022 - 2025 Keten ve Chia Tohumu Yağlarının Yarrowia lipolytica'nın Omega-3 Yağ Asidi Üretim Kapasitesine Etkileri
-
2021 - 2025 Promoting Innovation of fermented foods
-
2023 - 2024 Pastırma üretiminde otomatik ağırlık ölçümüne dayalı son nem içeriğinin belirlenebildiği kurutma tekniği
-
2023 - 2024 Köftede Taze ve Siyah Sarımsak Kullanımının İleri Glikasyon Son Ürünleri Oluşumuna Etkisi
-
2022 - 2024 Sucukta İleri Glikasyon Son Ürünlerinin Oluşumuna Starter Kültür, Hayvansal Yağ Çeşidi, Depolama Süresi ve Pişirme Derecesi Faktörlerinin Etkileri
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Kaban G. (Yürütücü), Kaya M., Kılıç H., Hazar F. Y.
-
2022 - 2024 Sucuk Üretiminde Kürleme Ajanı Olarak Pazı Tozunun Kullanımı ve Nitrozamin Oluşumuna Etkisi
-
2022 - 2023 Atatürk Üniversitesi Araştırmacılarına Yönelik Uygulamalı ÜSİ Ar-Ge Projeleri Hazırlama Eğitimi
TÜBİTAK Projesi , 2237 - Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı
Gölcügezli S., Çelik A., Kaban G., Pürçek G., Yetim A. F., Kaymaz İ., et al.
-
2021 - 2022 Peynir Altı Suyu Tozu Kullanılarak Scenedesmus ellipticus ve Haematococcus pluvialisin Biyokütle Biyokimyasal Kompozisyonu ve Antioksidan Kapasitesine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
FAKIOĞLU Ö. (Yürütücü), AYDOĞDU B., NUHOĞLU Z. E., ARSLAN H., KABAN G.
-
2020 - 2022 Atatürk Üniversitesi Özel Gıda Kontrol Laboratuvarının Akreditasyon İşlemlerinin Desteklenmesi ve Görünürlüğünün Artırılması
-
2021 - 2021 Çocukların (0-3 yaş) Bebek Gıdaları Tüketiminden Kaynaklanan Akrilamid Nitrat Nitrit Gerekli ve Ağır Metal Maruziyetinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
-
2020 - 2021 Atatürk Üniversitesi Özel Gıda Kontrol Laboratuvarının Araştırma Altyapısının Geliştirilmesi
-
2020 - 2021 Gıda Mühendisliği Bölümü Akredite Laboratuvarlarının Alt Yapısının Güçlendirilmesi
-
2019 - 2020 Yerel Candida Zeylanoides Suşlarının Sitrik Asit Üretim Kapasitelerinin Belirlenmesi
-
2018 - 2019 Pastırmadan İzole Edilen ve Tanımlanan Laktik Asit Bakteri Suşlarının Probiyotik ve Teknolojik Özellikleri
-
2017 - 2019 Isıl İşlem Görmüş Sucuk Üretiminde Isıl İşlem Koşullarının Optimizasyonu
-
2017 - 2018 Farklı Uçucu Yağ Kaynaklarının Yarrowia lipolytica Suşlarının Lipid Üretim Kapasitesine Etkisi
-
2016 - 2018 Farklı Nitrit ve Sodyum Askorbat Seviyeleri Kullanılarak Üretilen Isıl İşlem Görmüş Sucuklarda Nitrozamin Oluşumuna Kızartma İşleminin Etkisi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Kaya M. (Yürütücü), Kaban G., Şişik Oğraş Ş., Çelik M.
-
2015 - 2018 FARKLI TUZ VE YAĞ ORANLARI KULLANILARAK ÜRETİLEN KAVURMALARIN FUROSİN VE KARBOKSİMETİL-LİSİN İÇERİKLERİ İLE BAZI KALİTATİF ÖZELLİKLERİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KABAN G. (Yürütücü), YILMAZ Z. F., BAYRAK KUL D.
-
2016 - 2017 KUYRUK YAĞI KULLANIMININ ISIL İŞLEM GÖRMÜŞ SUCUĞUN UÇUCU BİLEŞİK PROFİLİ VE YAĞ ASİDİ KOMPOZİSYONUNA ETKİSİ
-
2014 - 2017 Farklı Yağ Kaynakları ile Beslenen Gökkuşağı Alabalığında Kırmızı ve Beyaz Kastaki Yağ Asidi Kompozisyonu ve Yağ Asidi Dönüşüm Mekanizmaları ile Et Kalitesindeki Değişimlerin Araştırılması
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Arslan M., Kaban G., Ceyhun S. B., Özdemir Y., Topal A., Sulukan E., et al.
-
2014 - 2017 Farklı Yağ Kaynakları ile Beslenen Gökkuşağı Alabalığında Kırmızı ve Beyaz Kastaki Yağ Asidi Kompozisyonu ve Yağ Asidi Dönüşüm Mekanizmaları ile Et Kalitesindeki Değişimlerin Araştırılması
-
2015 - 2016 FARKLI KLORÜR TUZLARININ ISIL İŞLEM GÖRMÜŞ SUCUĞUN BAZI KARAKTERİSTİKLERİNE ETKİLERİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KABAN G. (Yürütücü), YILMAZ ORAL Z. F.
-
2014 - 2016 ISIL İŞLEM GÖRMÜŞ SUCUK ÜRETİMİNDE STARTER KÜLTÜR KULLANIMININ BİYOJEN AMİN OLUŞUMUNA ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KABAN G. (Yürütücü), YILMAZ ORAL Z. F.
-
2013 - 2016 Düşük Sodyum İçerikli Tuz Karışımlarının Pastırmanın Fiziksel, Kimyasal, Mikrobiyolojik Ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkileri
-
2015 - 2015 Pastırmadan Enterokokların İzolasyou / İdentifikasyonu ve Karakterizasyonu
-
2014 - 2015 Farklı laktik asit bakteri suşlarının ısıl işlem görmüş sucukta kullanım imkanları
-
2013 - 2015 Düşük sodyum içerikli tuz karışımlarının pastırmanın fiziksel kimyasal mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri üzerine etkileri
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Kaya M. (Yürütücü), Aksu M. İ., Kaban G.
-
2013 - 2014 SUCUKTAN ENTEROKOKLARIN İZOLASYONU VE İDENTİFİKASYONU
-
2013 - 2014 KÜRLEME SICAKLIĞI VE KÜRLEME AJANININ PASTIRMANIN KALİTATİF ÖZELLİKLERİNE ETKİLERİ
-
2012 - 2013 FARKLI NİTRAT VE NİTRİT/NİTRAT SEVİYELERİNİN PASTIRMANIN FİZİKSEL, KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİNE ETKİLERİ
-
2011 - 2012 DÜŞÜK SODYUM İÇERİKLİ TUZ KARIŞIMLARININ SUCUGUN FİZİKSEL KİMYASAL MİKROBİYOLOJİK VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ
-
2010 - 2011 HİNDİ ETİ KULLANIMININ ISIL İŞLEM UYGULANMIŞ SUCUĞUN KALİTATİF ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ.
-
2010 - 2011 Laktik Asit Bakterilerinin Vakfıkebir Ekmeğinin Uçucu Bileşikleri ve Diğer Kalitatif Özellikleri Üzerine Etkileri
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Kotancılar H. G. (Yürütücü), Karaoğlu M. M., Kaban G.
-
2008 - 2010 Farklı Proses Şartlarında Olgunlaştırılan Sucukların Uçucu Bileşikleri ve Diğer Kalitatif Özellikleri
-
2008 - 2009 Sucukta Aroma Maddelerinin Model Sistemde Belirlenmesi
-
2008 - 2009 Sıcak ve Soğuk Tütsülenmiş Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss) Filetolarına Farklı Gaz Kombinasyonlarının Etkisi,
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Oğuzhan Yıldız P., Atamanalp M. (Yürütücü), Kaban G.
-
2007 - 2008 Salam Üretiminde Brokoli Kullanım İmkanlarının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Kaya M. (Yürütücü), Kaban G., Şişik Oğraş Ş.
-
2007 - 2008 Sucuktan İzole Edilen Laktik Asit Bakterileri ve Microccus/Staphylococcus Suşlarının Moleküler Olarak Tanımlanması
-
2006 - 2007 Çeşitli Antimikrobiyal Maddelerin Gökkuşağı Alabalığı ve Çipura Filetolarının Raf Ömrü Üzerine Etkileri
-
2005 - 2007 Farklı pişirme yöntemlerinin çeşitli et türlerinde heretosiklik aromatik amin oluşumu üzerine etkilerinin farklı ekstraksiyon metotları ile belirlenmesi
-
2005 - 2007 Et Ürünlerinde Sorpsiyon İzotermlerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Kaya M. (Yürütücü), Kaban G., Polatoğlu B.
-
2004 - 2006 Pastırmadan İzole Edilen Laktik Asit Bakteri Suşlarının Starter/koruyucu Kültür Olarak Kullanım İmkanlarının Belirlenmesi
-
2004 - 2005 Modifiye Atmosferde Ambalajlama ve Koruyucu Kültür Kullanımının Dilimlenmiş Salamlarda Listeria monocytogenes in Gelişimine Etkileri
-
2003 - 2004 Değişik Firmalardan Temin Edilen Sucuklarda Biyojen Aminlerin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
-
2003 - 2004 Pastırmadan Katalaz Pozitif Kokların İzolasyonu ve İdentifikasyonu
-
2003 - 2004 Sucuk Üretim Teknolojisinde Bakteriyosin Üreten Laktik Kültür Kullanımının Staphylococcus aureus un Gelişimi ve Toksin Üretimi Üzerine Etkisi