Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

Et Ürünlerine Yönelik Tüketici Beklentileri

Kayseri Geleneksel Et ve Et Ürünleri Çalıştayı, Kayseri, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2023

Fermente Et Ürünlerinde Probiyotikler

2 nd International Congress on Food Researches, Türkiye, 16 Ekim 2023

AGE Markers in Fish and Fish Products

ICAFVP 2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, FOOD, VETERINARY AND PHARMACY SCIENCES, Belgrade, Sırbistan, 19 - 21 Mayıs 2023, ss.159-167

Effects of ripening rate, starter culture and fat type on volatile compounds of sucuk

7. International İstanbul Scientific Research Congress, 18 Aralık 2021

Sebze Ekstraktları İle Kür Edilmiş Et Ürünlerinde Listeria monocytogenes

5. Uluslararası Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi Kongresi, 24 - 25 Nisan 2021, ss.1-7

Assessment of the Effects of Starter Cultures on the Safety of Sucuk

10th International Scientific Research Congress, Science and Engineering, 10 - 11 Nisan 2021, ss.1-8

Sebze ekstraktları ile kür edilmiş et ürünlerinde Listeria monocytogenes

5.ULUSLARARASI MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ YÖNETİMİ KONGRESİ, 24 Nisan 2021

Salt (NaCl) reduction in sucuk, heat-treated sucuk and pastırma

International Symposium of Scientific Research and Innovative Studies, Balıkesir, Türkiye, 22 Şubat - 25 Nisan 2021, ss.1-9

Et ve Et Ürünlerinde Pentosidin

IV. Et Ürünleri Çalıştayı, 6 - 08 Ekim 2020, sa.75, ss.124

Aroma Endüstrisinde Limonen

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.173

Taze ve İşlenmiş Et Ürünlerinde Maillard Reaksiyonu

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.149

Et Ürünlerinde Uçucu Olmayan Nitrozaminler

IV.Et Ürünleri Çalıştayı, 6 - 08 Ekim 2020, ss.125

The Effect of Low-Sodium Mixtures of Salts on Microbiological Properties of Pastırma During Storage

The 3nd International Symposium on ‘’Traditional Foods from Adriatic to Caucases, Bosna-Hersek, ss.13

Dilimlenmiş Salamlarda L. monocytogenes in Gelişimi Üzerine L.sakei’ nin Etkisi

2.Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, ss.32

Fermented Sausages: Yeasts As Starter Culture

2nd International Congress on Food Technology, Aydın, Türkiye, ss.294

Lactic Acid Bacteria in Pastirma

The 2nd International Symposium on ‘’Traditional Foods from Adriatic to Caucasus’’, Makedonya, ss.304

Vanillin Production by Bioconversion

5th International Eurasian Congress on ‘Natural Nutrition, Healthy Life Sport’, Ankara, Türkiye, 2 - 06 Ekim 2019, ss.975-981

Mechanical Deboned Meat in Meat Industry

5th International Eurasian Congress on ‘Natural Nutrition, Healthy Life Sport’, Ankara, Türkiye, 2 - 06 Ekim 2019, ss.960-966

Antioxidant Peptides in Meat and Meat Products

5th International Eurasian Congress on ‘Natural Nutrition, Healthy Life Sport’, Ankara, Türkiye, 2 - 06 Ekim 2019, ss.967-974

Advanced Glycation End-Products in Cooked Meat Products

5th International Eurasian Congress on ‘Natural Nutrition, Healthy Life Sport’, 2 - 06 Ekim 2019, ss.562-568

Textural Properties of Pastırma Types with Transglutaminase

1st International/11 th National Food Engineering Congress, 7 - 09 Kasım 2019

Occurrence of Nitrosamines in Sucuk and Heat-Treated Sucuk

3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.1762-1765

Furosine in Foods

3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.1639-1643

Antioxidant Properties of Lactic Acid Bacteria Isolated/Identified from Pastırma

International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019

Lipid Production by Yarrowia lipolytica Strains

3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019

Effects of Different Nitrite Levels on Volatile Compounds and Physico-Chemical Properties of Pastırma

2nd International Congress on Engineering and Life Science, 11 - 14 Nisan 2019, ss.120-122

EFFECTS OF DIFFERENT ESSENTIAL OIL SOURCES ON BIOMASS,OIL PRODUCTION AND OIL YIELD OF Yarrowia lipolytica STRAINS

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.387

THE LIPOLYTIC ENZYME ACTIVITIES OF PASTIRMA TYPESPRODUCED WITH DIFFERENT SALT LEVELS

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.389

The Effect of Potassium Chloride Usage on ProductProperties of Heat-Treated Sucuk

Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi, 12 - 15 Temmuz 2018, ss.443-444

Effect of Using Sheep Tail Fat on some Physicochemical and Sensory Properties of Heat Treated Sucuk

International Congress on Engineering and Life Science, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.759

Textural Characteristics of Heat Treated Sucuk Produced by Using Different Salt Mixtures

International Congress on Engineering and Life Science, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.711

Lipase Activity of Coagulase Negative Staphylococci from Fermented Sausages

International Congress on Engineering and Life Science, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.790

Volatile Compounds and Some Physico-Chemical Properties of Bologna-Type Beef Sausage Produced With Sunflower Oil

47th International Scientific Conference on FoodEngineering and Biotechnology, Kuala-Lumpur, Malezya, 21 - 22 Aralık 2017

Effects of using hazelnut oil on some pyhsico-chemical properties and volatile compounds of Bologna type beef sausage

47th International Scientific Conference on Food Engineering and Biotechnology, Malezya, 21 - 22 Aralık 2017

Pastırmanın renk değerlerine transglutaminaz enziminin etkisi

10.Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017

Pastırmada Enterokoklar

10.Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017

Kür edilmiş et ürünlerinde nitrik oksit

10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017

Genotypic identification of yeast from pastırma

3nd International Symposium on fermented meat, Clermont-Ferrand, Fransa, 27 - 29 Eylül 2017

Isolated and characterization of enterococci from pastırma

3rd International Symposıum on Fermented Meat, Fransa, 27 - 29 Eylül 2017

Assesment of waste breads in lactic acid production

II:International Conference on Advanced Engineering Technologies, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017

Formation of Aroma in Emulsified Meat Products

International congress on food of animal origin, 10 - 13 Kasım 2016

Lactic acid bacteria in emulsified meat products

International Congress on Food of Animal Origin, 10 - 13 Kasım 2016

Use of hot boned meat in emulsified meat products

International Congress on Food of Animal Origin, 10 - 13 Kasım 2016

Use of Hot-Boned Meat in Emulsified Meat Products

International Congress on Food of Animal Origin, Lefkoşa, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, ss.184

Effect of Nitrite on Shelf Life and Safety of Emulsified Meat Products

International Congress on Food of Animal Origin, Lefkoşa, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, ss.182

Pastırma Üretim Aşamalarında Biyojen Aminler

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.508

Farklı Klorür Tuzlarının Sucuğun Uçucu Bileşkleri Üzerine Etkileri.

Türkiye 12. Gıda kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.511

Antagonistic activities of lactic acid bacteria isolated from Pastirma

European Biotechnology Conference, Letonya, 5 - 07 Mayıs 2016, cilt.231 identifier

Gıda Endüstrisinde Nanokapsülasyon

Mühendislikte Yeni Teknolojiler Sempozyumu, Bayburt, Türkiye, 24 - 27 Ekim 2015, ss.139

Sucuktan bakteriyosin üreten laktik asit bakterilerinin izolasyonu ve moleküler karakterizasyonu

4. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, Afyon, Türkiye, 21 - 24 Ağustos 2015, ss.1

Microbial production of Riboflavin

European Biotechnology Congress, Bucharest, Romanya, 7 - 09 Mayıs 2015, cilt.208 identifier

Isolation And Molecular Characterization Of Bacteriocin Producing Lactic Acid Bacteria From Pastırma

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Bilecik, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2015, ss.1

Pastırmadan Bakteriyosin Üreten Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu ve Moleküler Karakterizasyonu

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Bilecik, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2015, ss.353

Geleneksel Türk Et Ürünleri Sucuk, Pastırma ve Kavurmada Tuz Oranının Azaltılabilme İmkanları

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Bilecik, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2015, ss.359

Parça Halde Işlenen Kuru Kür Edilmiş Et Ürünlerinde Lipolizis

2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.260

Fermente Et Ürünlerinde Enterokoklar ve Bakteriyosinler

2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.258

Farklı Bölgelere Ait Zeytinyağlarının Yağ Asidi Bileşimi

2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.11

Pastırma ve Benzeri Ürünlerde Proteolizis

2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.261

ISIL İŞLEM GÖRMÜŞ SUCUK VE BAKTERİYOSİNOJENİK LAKTİK ASİT BAKTERİLERİ 

2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.257

Gıdalarda tuz oranının azaltılmasına yönelik stratejiler ve ürün güvenliği

2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015

Isıl Işlem Görmüş Sucuk Üretiminde F Değeri Uygulanması

. 2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.259

Aroma Formation By Mold Starter Cultures In Fermented Sausages

2 nd International Congress on Food Technology, 5 - 07 Kasım 2014

Isıl Işlem Görmüş Sucuk ve ısıl Işlem Koşulları

3.Et Ürünleri Çalıştayı, Tokat, Türkiye, 16 - 17 Ekim 2014, ss.57

Et Ürünleri Ile Ilgili Tebliğ ve Standartlar

. 3.Et Ürünleri Çalıştayı, Tokat, Türkiye, 16 - 17 Ekim 2014, ss.3

Farklı Proses Şartlarında Üretilen Pastırmaların Uçucu Bileşikleri

3.Et Ürünleri Çalıştayı, Tokat, Türkiye, 16 - 17 Ekim 2014, ss.50

Et Endüstrisinde Inovasyon

3.Et Ürünleri Çalıştayı, Tokat, Türkiye, 16 - 17 Ekim 2014, ss.62

Catalase positive cocci and volatile compounds in fermented sausages

European Biotechnology Congress, Lecce, İtalya, 15 - 18 Mayıs 2014, cilt.185 identifier

Probiotic meat products

European Biotechnology Congress, Lecce, İtalya, 15 - 18 Mayıs 2014, cilt.185 identifier

Tebliğ ve Standartlarda Sucuk ve Pastırma

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.27

Farklı Nitrat Seviyelerinin Pastırmanın Bazı Kalitatif Özelliklerine Etkileri

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.1055

Cağ Kebabı

III.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.67

Vakum Ambalajlanmış Taze Etlerde Clostridium estertheticum’un Kontrolü

3.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012, ss.94

Farklı Proses Şartlarında Olgunlaştırılan Sucukların Tekstürel Özellikleri

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.93

Volatile Compounds of Hazelnut Oil

9th Euro Fed Lipid Congress, Rotterdam, Hollanda, 18 - 21 Ekim 2011, ss.342

Dilimlenmiş Salamlarda L.monocytogenes’in Gelişimi Üzerine L.Sakei nin Etkisi

2.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Aralık 2010, ss.32

Heterocyclic aromatic amines in chicken cooked by different techniques to various levels

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.538

The use of Orange Fiber in Sucuk Production

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.4

Heterocyclic aromatic amines in rainbow trout cooked by different methods to various levels.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.537

Heterocyclic aromatic amines in rainbow trout cooked by different methods to various levels.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.537

Sucuk Üretiminde Portakal Lifi Kullanımının Duyusal Özellikler Üzerine Etkisi

1st International Congress of Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.357

Et Ürünlerinde Fonksiyonel Bileşiklerin Kullanımı

6.Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.235

Fonksiyonel Et Starter Kültürleri

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.857

Pastırmada Koagülaz Negatif Stafilokoklar ve Fonksiyonları

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.116-121

The Effect of Starter Culture on Volatile Compounds in Sucuk

3rd International Congress on Food and Nutrition, Antalya, Türkiye, 22 - 25 Nisan 2009, ss.153

The Effect of Staphylococcus carnosus on Volatile Profile of Sucuk

First European Food Congress, Ljubljana, Slovenya, 4 - 09 Kasım 2008, ss.81

Staphylococcus carnosus’un Sucuğun Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.509

Et ve Et Ürünlerinde Shiga Toxin Üreten Escherichia coli (STEC)

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.839

Emülsiyon Tipi Et Ürünlerinde Listeria monocytogenes ve Kontrolü.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.837

Effects of different cooking procedures and levels on the formation of heterocyclic aromatic amines in rainbow trouts.

1st International Congress of Seafood Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 21 Mayıs 2008, ss.115-119

Fermente ve Kuru Et Ürünlerinde Katalaz Pozitif Koklar

5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.323-329

Volatile Compounds in Pastırma

II. International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.216

Effects of Different Cooking Procedures on the Formation of Heterocyclic Aromatic Amines in Beef

II. International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.216

The possible use of Thymus vulgaris L. in the production of sucuk.

2nd International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.231-232

Pastırmadan Katalaz Pozitif Kokların İzolasyonu ve İdentifikasyonu

Türkiye 9.Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.481-484

HACCP in Sucuk Production

I. International Food and nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, ss.124

Polycyclic aromatic hydrocarbons in meat and meat products

1st International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, ss.143

Et ve et ürünlerinde HACCP uygulamaları

1st International Food and Nutrition Congress,, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Haziran 2005, ss.124

Kitap & Kitap Bölümleri

Sucuk

Production of Traditional Mediterranean Meat Products, Jose Manuel Lorenzo,Ruben Dominguez,Mirian Pateiro,Paulo E.S. Munekata, Editör, Springer Nature, New York, ss.133-142, 2022

Pastırma

Production of Traditional Mediterranean Meat Products, Jose Manuel Lorenzo,Ruben Dominguez,Mirian Pateiro,Paulo E.S.Munekata, Editör, Springer Nature, New York, ss.143-152, 2022

Pastırma

Production of Traditional Mediterranean Meat Products, Jose Manuel Lorenzo,Ruben Dominguez,Mirian Pateiro,Paulo E.S.Munekata, Editör, Springer Nature, ss.143-152, 2022

Sucuk

Production of Traditional Mediterranean Meat Products, Jose Manuel Lorenzo,Ruben Dominguez,Mirian Pateiro,Paulo E.S. Munekata, Editör, Springer Nature, ss.133-142, 2022

İŞlenmiş Et Ürünlerinde Uçucu Olmayan Nitrozaminler

Mühendislik alanında Araştırma ve Değerlendirmeler II, Selahattin Bardak, Editör, Gece Kitaplığı, İstanbul, ss.211-220, 2021

Et ve et ürünlerinde biyoaktif bileşikler

Mühendislik Alanında Araştırma ve Değerlendirmeler - I, Selahattin Bardak,Nesli Aydın,Yalçın Boztoprak, Editör, Gece Kitaplığı /, İstanbul, ss.25-40, 2021

Fermente Et Ürünleri

Gıda Biyoteknolojisi, Aran N., Editör, Nobel Yayınevi, Eskişehir, ss.157-190, 2014

Et Ürünleri Teknolojisi

II. Et ve Et Ürünlerinde Kalite Kontrolü, M. Kıvanç, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.44-61, 2010

Et Ürünleri Teknolojisi

Et Ürünleri Teknolojisi I, M. Kıvanç, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.24-42, 2010

Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktalarının Tanımı ve Genel Prensipleri

Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi, E.Öztetik, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.86-102, 2009

Bazı Gıdaların Üretiminde HACCP Uygulamaları

Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi, E.Öztetik, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.104-122, 2009

Ansiklopedide Bölümler

Metrikler

Yayın

290

Atıf (WoS)

1208

H-İndeks (WoS)

20

Atıf (Scopus)

1262

H-İndeks (Scopus)

20

Atıf (TrDizin)

2

H-İndeks (TrDizin)

1

Proje

50

Tez Danışmanlığı

26

Açık Erişim

14
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları