Akademik Unvanlar
-
2016 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2010 - 2016 Doç. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2007 - 2010 Yrd. Doç. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2002 - 2007 Araştırma Görevlisi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
-
2021 - Devam Ediyor Laboratuvar ve Analiz Akreditasyon Koordinatörlüğü
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Devam Ediyor Merkez Müdürü
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Devam Ediyor Akademik Performans D. Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2020 - Devam Ediyor Gıda Analiz Lab Yönetim kurulu
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2020 - Devam Ediyor Bilimsel Ödülü Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2018 - Devam Ediyor DAYTAM Yönetim Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2018 - 2021 Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Akademi Dışı Deneyim
-
2022 - Devam Ediyor Danışman
Şirket, SULTAN ET, ARGE
Verdiği Dersler
-
Yüksek Lisans Gıda Analizlerinde Kromatografi Teknikleri
-
Doktora Et ve Ürünleri İşleme Mühendisliği
-
Lisans Endüstriyel Mikrobiyoloji
-
Yüksek Lisans FBATS509Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetimi
-
Lisans Gıda Biyoteknolojisi
-
Yüksek Lisans Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetimi
-
Yüksek Lisans Et Endüstrisinde Fonksiyonel Kültürler
-
Lisans Mezuniyet Çalışması I
-
Yüksek Lisans Gıda Analizlerinde Kromatografi Teknikleri
-
Lisans Endüstriyel Mikrobiyoloji
-
Lisans Mezuniyet Çalışması II
-
Lisans Gıda Biyoteknolojisi
-
Lisans Gıda İşleme ve Analiz Teknikleri II
Yönetilen Tezler
-
Kuyruk yağı ve pişirme süresinin ısıl işlem görmüş sucukta ileri glikasyon son ürünleri oluşumuna etkileri
Kaban G. (Danışman)
P.ANLAR(Öğrenci), Doktora, 2022 -
Yerel Lactobacillus plantarum suşlarının konjuge linoleik asit üretim kapasitesitelerinin belirlenmesi
Kaban G. (Danışman)
Z.ESRA(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Kereviz tozu kullanımının ısıl işlem görmüş sucukta nitrozamin oluşumuna ve ürün özelliklerine etkisi
Kaban G. (Danışman)
Z.FEYZA(Öğrenci), Doktora, 2022 -
Farklı yağ oranı ve çeşidi ile pişirme derecesinin köftede ileri glikasyon son ürünlerinin oluşumuna etkileri
Kaban G. (Danışman)
K.ÖZTÜRK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Argan yağının Yarrowia lipolytica'nın lipid üretim kapasitesine etkisi
Kaban G. (Danışman)
R.ALAAELDIN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Farklı oranlarda mekanik ayrılmış piliç eti kullanımının piliç salamın uçucu bileşik profili, yağ asidi kompozisyonu ve diğer bazı özelliklerine etkisi
Kaban G. (Danışman)
G.KOTAN(Öğrenci), Doktora, 2022 -
Köftede kinoa kullanımının akrilamid oluşumu ve diğer bazı fizikokimyasal özellikler üzerine etkisi
Kaban G. (Danışman)
B.KURU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2021 -
Yerel Candida zeylanoides suşlarının sitrik asit üretim kapasitelerinin belirlenmesi
Kaban G. (Danışman)
B.SAYIN(Öğrenci), Doktora, 2020 -
Pastırmadan izole edilen koagülaz negatif stafilokok suşlarının karakterizasyonu ve starter kültür olarak kullanılabilme imkanları
K.FETTAHOĞLU(Öğrenci), Doktora, 2019 -
Pastırmadan izole edilen ve tanımlanan laktik asit bakteri suşlarının probiyotik ve teknolojik özellikleri
Kaban G. (Danışman)
K.ÇİNAR(Öğrenci), Doktora, 2019 -
Farklı tuz ve yağ oranları kullanılarak üretilen kavurmaların furosin ve karboksimetil-lisin içerikleri ile bazı kalitatif özelliklerinde depolama süresince meydana gelen değişimler
D.BAYRAK(Öğrenci), Doktora, 2018 -
Pastırmanın fiziko-kimyasal özellikleri ve uçucu bileşikleri üzerine farklı nitrit seviyelerinin etkileri
D.TOMAÇ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2018 -
Isıl işlem görmüş sucukta nitrozaminler
Z.POLAT(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2018 -
Mekanik ayrılmış piliç eti kullanılarak üretilen salam ve sosislerin tekstürel ve bazı fiziko-kimyasal özellikleri
Kaban G. (Danışman)
P.BAHRAMI(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2018 -
Farklı pastırma çeşitlerinin biyojen amin içeriği ile bazı kalitatif özellikleri
G.İŞÇİ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Isıl işlem görmüş sucuk üretiminde potasyum klorür kullanımının ürün özelliklerine etkileri
F.BAYRAKTAR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Kuyruk yağı kullanımının ısıl işlem görmüş sucuğun yağ asidi kompoziyonu ve diğer bazı özelliklerine etkileri
Kaban G. (Danışman)
K.AYDIN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Sucuk üretiminde farklı klorür tuzlarının kullanım imkanları
D.ŞİMŞEK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Starter kültür kullanımının ısıl işlem görmüş sucuğun uçucu bileşikleri ve diğer bazı kalitatif özelliklerine etkileri
Z.Feyza(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Farklı kürleme prosesleri kullanılarak üretilen pastırmalardan katalaz pozitif kokların izolasyonu/identifikasyonu ve ürünün bazı özellikleri
K.FETTAHOĞLU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2014 -
Farklı kürleme sıcaklıkları ve farklı kürleme ajanları kullanılarak üretilen pastırmaların laktik asit bakteri florası ve diğer bazı özellikleri
K.ÇİNAR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2014 -
Farklı nitrat seviyelerinin pastırmanın uçucu bileşikleri ve diğer bazı özelliklerine etkileri
N.ÜNAL(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2013 -
Hindi eti kullanımının ısıl işlem uygulanmış sucuk benzeri ürünün kalitatif özelliklerine etkisi
D.BAYRAK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2012 -
Potasyum klorür kullanımının salamura yöntemiyle işlenen ve vakum veya modifiye atmosferde ambalajlanan gökkuşağı alabalığı filetolarının kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerine etkisi
ATAMANALP M., KABAN G. (Eş Danışman)
S.ANGİŞ(Öğrenci), Doktora, 2011 -
Isıl işlem uygulamasının sucuğun uçucu bileşikleri ve diğer kalitatif özelliklerine etkisi
M.Ali(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2010
Araştırma Altyapısı Bilgileri
-
Ocak 2021 Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı
-
Haziran 2020 Gıda Analiz Laboratuvarları Koordinatörlüğü
Tanıtım ve Temsil Faaliyetleri
-
Nutriton Congree
Kurumsal Temsil, USDA, Amerika Birleşik Devletleri, Alaska, 2022 - 2022 -
Federating scientists and Fermented Food producers to boost innovation for society
Kurumsal Temsil, COST-Avrupa Birliği, İspanya, Leon, 2022 - 2022