Yayınlar & Eserler

Makaleler 25
Tümü (25)
SCI-E, SSCI, AHCI (12)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (13)
ESCI (1)
Scopus (12)
TRDizin (6)
Diğer Yayınlar (7)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 33

1. DONDURMA YAPIMINDA SÜT YAĞINA VE SÜT PROTEİNİNE ALTERNATİF BİTKİSEL KAYNAKLARIN KULLANIM

KARADENIZ 17th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES, Rize, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2024, ss.764-772, (Tam Metin Bildiri)

2. Gıdalardaki Kolesterolün Mikroorganizmalar Tarafından Azaltılması

1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, (Tam Metin Bildiri)

3. Isıl İşlem Uygulanmış Süt ve Süt Ürünlerinde Lisinoalanin İçeriği.

International Congress of Engineering and Natural Sciences Studies Abstracts Booklet, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2021, ss.175-184, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

4. The Methods of Cholestrol Remove From Dairy Product

3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 19 Eylül 2019 - 21 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

5. Süt Sanayiinde Elektrodiyalizin Kullanımı

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 Mayıs 2007 - 23 Mayıs 2019, (Tam Metin Bildiri)

6. The ice- cream production from lactose-free UHT milk

The 4th International Symposium on “Traditional Foodsfrom Adriatic to Caucasus”, 19 Nisan - 21 Aralık 2018, (Özet Bildiri)

7. FARKLI BİTKİSEL ÇAYLAR KATILARAK YAPILAN REKOMBİNE DONDURMALARIN KALİTESİ

10. Gıda Mühendisliği kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.136, (Özet Bildiri)

8. Determination of Pesticide Residues in Pasteurized and Sterilized Milk Consumed in Erzurum

II. International Conference on Advanced Engineering Technology, 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

9. Erzurum Piyasasında Tüketime Sunulan Pastörize ve SterilizeSütlerde Pestisit Kalıntılarının Belirlenmesi

international conference on advanced engineering and technology, 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

10. The quality of village type white cheese produced in Erzurum

3. Int. Sym.Traditional Food from Adriatic to Cafcassed, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.186

11. THE DETERMINATION OF FREE FATTY ACIDS, CASEIN FRACTIONS AND SENSORY PROPERTIES OF KASHAAR cHEESE SAMPLES PRESERVED WİTH POTASSİUM SORBATE

1. ULUSLAR ARASI "ADRİYATİK,TEN KAFKASLAR,A GELENEKSEL GIDALAR" SEMPZOYUMU, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.206-210, (Tam Metin Bildiri)

12. THE EFFECT OF POTASSİUM SORBATE ON SAME CHAMİCAL PROPERTİES OF KASHAR CHEESE

1. ULUSLAR ARASI "ADRİYATİK,TEN KAFKASLAR,A GELENEKSEL GIDALAR" SEMPZOYUMU, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.202-205, (Tam Metin Bildiri)

15. Süt Sanayinde Yüksek Basınç Uygulamaları

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 22 - 26 Mayıs 2006, ss.955-958, (Tam Metin Bildiri)

17. Determination of some properties of caramel cocoa and coffee with flavoured ice creams

Recent Developments in Dairy Science and Technology,Isparta, 24 Mayıs - 28 Aralık 2004, ss.218-221, (Tam Metin Bildiri)

18. The Microbiologicial , Physical and Chemical Properties of Mihaliç Cheese

Recent development in dairy Science and Technology International dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, ss.243-246, (Tam Metin Bildiri)

19. Determination of Some Properties of caramel, cocoa and coffee Flovouerd ice creams

International Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 Mayıs - 28 Ocak 2004, (Tam Metin Bildiri)

20. Sporcuların beslenmesi ve beslenmenin sporcu performansına etkisi

I. Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2003, (Tam Metin Bildiri)

21. Çarzof Civil peynirinin bazı mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, (Tam Metin Bildiri)

22. Süt Ürünlerinde Bulunan Antihipertansif Peptidler ve Etki Mekanizmaları.

SEYES Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.181-186, (Tam Metin Bildiri)

23. Çarzof Civil peynirinin mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri

SEYES (Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu), İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.453-457, (Tam Metin Bildiri)

25. Erzurum ve yöresinde Üretilen Sütlerinin Mineral Madde düzeyi ve ağır Metal Varlığı Üzerinde Bir Araştırma

Süt Mikrobiyolojisi ve katkı Maddeleri VI Süt ve süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2000, ss.347-353, (Tam Metin Bildiri)

26. Oltu Yöresinde Mahalli Olarak Üretilen Saç Peynirinin Mikrobiyolojik Özellikleri

Geçmişten Geleceğe Oltu ve Çevresi Sempozyumu, Erzurum, Türkiye, 1 - 03 Temmuz 1998, cilt.1, ss.492-497, (Tam Metin Bildiri)

27. Ülkemizde ve Dünyada Pastörize Sütün Durumu, Önemi ve Kontrolü

İçme Sütü Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 1996, ss.92-97, (Tam Metin Bildiri)

29. Diyarbakır Yöresinde Tüketime Sunulan Salamura Beyaz Peynir Örneklerinin Mikrobiyolojik,Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri

V.Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Geleneksel Süt Ürünleri. Ankara: Milli Prodüktivite Yayınları, Tekirdağ, Türkiye, 21 Mayıs 1998, ss.351-360, (Tam Metin Bildiri)

30. Oltu Yöresinde Mahalli Olarak Üretilen Saç Peynirinin Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri

Geçmişten Geleceğe Oltu ve Çevresi Sempozyumu (Oltu), 10 Mayıs 1998, (Tam Metin Bildiri)

31. Oltu Yöresinde Mahalli Olarak Üretilen Saç(Tel)Peynirinin Bazı Kimyasal ve Fiziksel Özellikler ile Mineral Madde Düzeyi

Geçmişten Geleceğe Oltu ve Çevresi Sempozyumu (Oltu), Erzurum, Türkiye, 10 Mayıs 1998, ss.492-497, (Tam Metin Bildiri)

32. Sütün Muhafazası,Taşınması ve Pazarlanması

İçme Sütü Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 1996, ss.88-91, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 14

1. ELEKTRODİYALİZİN TEMEL PRENSİBİ VE SÜT İŞLEME TEKNOLOJİSİNDE ELEKTRODİYALİZİN(ED) KULLANIM ALANLARI

Gıda Teknolojisinin Sürdürülebilirliği(Teori,Uygulama ve Yeni Paradigmalar.), ÖZDEMİR SALİH, ÖZDEMİR CİHAT, ASLAN ÖMER FARUK, Editör, Efe Akademi yayınları, İstanbul, ss.1-196, 2024

2. TÜRKİYE’DE BEYAZ PEYNİR YAPIM TEKNİKLERİ VE BEYAZ PEYNİRİN MİKROFLORASI

Gıda Teknolojisinin Sürdürülebilirliği (Teori, Uygulama ve Yeni Paradigmalar), ÖZDEMİR SALİH, ÖZDEMİR CİHAT, ASLAN ÖMER FARUK, Editör, Efe Akademi yayınları, İstanbul, ss.174-195, 2024

3. YENİ YÜZYILIN BAŞINDA SÜT ÜRÜNLERİ İŞLEMEDE MEMBRAN TEKNOLOJİSİNİN KULLANIM ALANLARI VE GELECEĞİ

MÜHENDİSLİĞİN GELECEĞİ VE YAPAY ZEKA , ÖZDEMİR SALİH, ÖZDEMİR CİHAT, ASLAN ÖMER FARUK, ÖZDEMİR MURAT, Editör, Efe Akademi yayınları, İstanbul, ss.7-26, 2024

4. DONDURMA YAPIMINDA SÜT YAĞINA VE SÜT PROTEİNİNE ALTERNATİF BİTKİSEL KAYNAKLARIN KULLANIMI

MÜHENDİSLİKTE İLERİ VE ÇAĞDAŞ ÇALIŞMALAR, Doç. Dr. M. Sait CENGİZ, Editör, Duvar yayınları, İzmir, ss.44-59, 2023

5. Köpürtülmüş Krema(Krem Şanti) ve Kahve Kreması Üretim Prosesi Ürünler

MÜHENDİSLİKTE YENİLİKÇİ ÇALIŞMALAR, Doç. Dr. Bayram AKDEMİR, Editör, Duvar yayınları, İzmir, ss.8-23, 2023

6. Susuz Süt Yağı (Sadeyağ)

MÜHENDİSLİKTE YENİLİKÇİ ÇALIŞMALAR, Doç. Dr. Bayram AKDEMİR, Editör, Duvar yayınları, İzmir, ss.25-44, 2023

7. Köpürtülmüş Krema(Krem Şanti) ve Kahve Kreması Üretim Prosesi Ürünler

MÜHENDİSLİKTE YENİLİKÇİ ÇALIŞMALAR, Doç. Dr. Bayram AKDEMİR, Editör, Duvar Yayınları, İzmir, ss.7-25, 2023

8. Susuz Süt Yağı (Sadeyağ)

MÜHENDİSLİKTE YENİLİKÇİ ÇALIŞMALAR, Doç. Dr. Bayram AKDEMİR, Editör, Duvar Yayınları, İzmir, ss.25-45, 2023

9. SÜREKLİ SİSTEMDE TEREYAĞI ÜRETİMİ VE TEREYAĞI BENZERİ YENİ ÜRÜNLE

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR, Çakır Yusuf, Editör, İksad Yayınevi – International Publishing House, Ankara, ss.191-212, 2022

10. REKOMBİNE SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLA, Çakır Yusuf, Editör, İksad Yayınevi – International Publishing House, Ankara, ss.132-159, 2022

11. SÜREKLİ SİSTEMDE TEREYAĞI ÜRETİMİ VE TEREYAĞI BENZERİ YENİ ÜRÜNLE

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR, Çakır Yusuf, Editör, İksad Yayınevi – International Publishing House, Ankara, ss.191-212, 2022

12. REKOMBİNE SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR, Çakır Yusuf, Editör, İksad Yayınevi – International Publishing House, Ankara, ss.131-157, 2022

14. Süt ve Yan Ürünlerinin İşlenmesinde Yeni Teknikler

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ,Yayın No:244, Erzurum, 2012
Metrikler

Yayın

77

Yayın (WoS)

13

Yayın (Scopus)

12

Atıf (WoS)

219

H-İndeks (WoS)

8

Atıf (Scopus)

254

H-İndeks (Scopus)

8

Atıf (Scholar)

3

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (TrDizin)

8

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

3

H-İndeks (Sobiad)

1

Atıf (Diğer Toplam)

27

Proje

20

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları