Desteklenen Projeler
-
2024 - Devam Ediyor Pisilyum, Gam ve Kırmızı Pancar Tozunun Glutensiz Makarna Kalitesi Üzerine Etkisi
-
2025 - 2025 Tritikale Üretiminin Artırılması ve Bazı Gıda Ürünlerinde Denenmesi
-
2024 - 2024 Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Pilot Ekmek Fabrikası Araştırma ve Üretim Altyapısının Geliştirilmesi
-
2023 - 2024 Çeşitli Katkılarla Zenginleştirilmiş Makarnanın Pişme Süresinin Antioksidan Kapasitesi Üzerindeki Etkisi
-
2023 - 2024 SİYAH HAVUÇ VE YABAN MERSİNİ İLE BELİRLİ ORANLARDA ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ MAKARNANIN KALİTE PARAMETRELERİNİN ARAŞTIRILMASI
-
2021 - 2022 Sert Suların Hamur ve Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisi
-
2020 - 2021 Ekmek Kadayıfında Tam Un ve Farklı Katkı Madde Kullanımının Akrilamid ve Hidroksimetil Furfural HMF Üzerine Etkisi
-
2020 - 2021 FYL-2020-8479 Ekmek Kadayıfında Tam Un ve Farklı Katkı Madde Kullanımının Akrilamid ve Hidroksimetil Furfural HMF Üzerine Etkisi
-
2020 - 2021 Gıda Mühendisliği Bölüm Laboratuvarlarında Bulunan Cihazların Bakım ve Onarımı
-
2019 - 2020 Tepsi Kadayıfına Uygulanan Isıl İşlemin Meydana Getirdiği Hidroksi Metil Furfural (HMF) ve Akrilamid Miktarlarının Düşürme Yolları
-
2018 - 2020 Ziraat Fakültesi Araştırma Alt Yapısı Modernizasyon Projesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇELİK A. (Yürütücü), DİKBAŞ N., KOTANCILAR H. G., YAPRAK M., BÖLÜKBAŞI AKTAŞ Ş. C.
-
2016 - 2020 Tepsi Kadayıfında Isıl İşlem Ve Farklı Katkı Madde Kullanımının Akrilamid Ve Hidroksimetil Furfural ((HMF) Üzerine Etkisi
-
2016 - 2020 Mısır Ununa Yapılan Ekşi Hamur ve Hidrokolloid Katkısının Hamur ve Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisi
-
2019 - 2019 Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezine bağlı pilot Ekmek Fabrikasında araştırma altyapının modernizasyonu ve ürün kalitesinin artırılması
-
2017 - 2019 Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bilimsel Araştırma Altyapısının Güçlendirilmesi
-
2012 - 2014 Farklı Sürelerde Kızartılan Kadayıf Dolmasında Aroma Akrilamid Ve Hmf Tayini
-
2012 - 2013 FARKLI SÜRELERDE KIZARTILAN TEPSİ KADAYIFINDA AROMA, AKRİLAMİD VE HMF TAYİNİ
-
2010 - 2011 Laktik Asit Bakterilerinin Vakfıkebir Ekmeğinin Uçucu Bileşikleri ve Diğer Kalitatif Özellikleri Üzerine Etkileri
-
2009 - 2011 Süne Zararı Görmüş Buğdaylara Farklı Seviyelerde Pelemir Ürünleri (Cephalaria Syriaca Spp.) Uygulamasının Ekmekçilik Kalitesi Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kotancılar H. G., Karaoğlu M. M. (Yürütücü), Akbaş Ş., Boz H., Gerçekaslan K. E.
-
2007 - 2010 Kepek, Yulaf Ve Çavdar Katılarak Ekşi Hamur Metoduyla Üretilen Ekmeklerin Besin Değerlerinin Artırılması ve Kalitatif Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2007 - 2008 Farklı Doğal Bitkisel Katkıların Organik Ekmek Üretimin Un ve Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Karaoğlu M. M. (Yürütücü), Kotancılar H. G., Boz H., Gerçekaslan K. E.
-
2003 - 2007 Ekmek Mayasının Depolama Şartlarının Maya Aktivitesi ve Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisi
-
2005 - 2006 Trabzon Vakfıkebir Ekmeğinin Bayatlamasının Differential Scanning Calorimetry (DSC) Ve Çeşitli Metotlarla Belirlenmesi Ve HPLC İle Artık Şekerin Tespiti
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kotancılar H. G. (Yürütücü), Karaoğlu M. M., Gerçekaslan K. E.
-
2005 - 2006 Buğday Depolama Şartlarının Ekmek Kalitesine Etkisi
-
2004 - 2006 Kek Kalitesi Üzerine Kısmi Pişirme Yöntemi Ve Depolama Süresinin Etkisi
-
2003 - 2005 Vakfıkebir Ve Beyaz Tava Ekmeklerinin Bayatlaması Üzerine Hamur İşleme Metotlarının Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kotancılar H. G. (Yürütücü), Aktaş N., Karaoğlu M. M., Uysal P.
-
2002 - 2003 Kısmi Pişirilmiş Ekmeklerde Bayatlamanın Ekmek İçi Çirişlenme Özellikleri Üzerine Etkisi
-
2001 - 2003 Farklı Sıcaklık ve Sürelerde Muhafaza Edilen Yarı Pişmiş Ekmeklerin Mikrobiyolojik ve Teknolojik Özellikleri
-
2001 - 2003 Vakfıkebir Ekmeğinin Mikrobiyolojik Flora, Bayatlama ve Aroması Üzerine İşleme Faktörlerinin Etkisi
-
2001 - 2003 Francala ve Vakfıkebir Ekmekleri Kalitesi Üzerine Yoğurucu ve Fırınların Tiplerinin Etkisi
-
1998 - 2001 Modifiye Edilmiş Nişastaların Kek Kalitesi Üzerine Etkisi.
-
1998 - 2001 Bazı Gumların Kek Kalitesi Üzerine Etkisi
-
1998 - 2001 Yoğurma Süresi ve Değişik Seviyelerinde L-Askorbik Asit İlavesinin Hamurun Olgunlaşma ve Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisi
-
1998 - 1999 Erzurum ve Çevresinde Yöresel Olarak Üretilen KAVUT’un Üretim Tekniğinin Belirlenmesi
-
1995 - 1997 Farklı Kabartma Tozlarının Kek Kalitesi Üzerine Etkisi
-
1992 - 1993 Farklı Süre ve Ambalajlarda Katkılı ve Katkısız Olarak Depolanan Unlarda Meydana Gelen Fiziksel, Kimyasal ve Fizikokimyasal Değişmelerle Optimum Olgunlaşma Şartlarının Belirlenmesi
-
1989 - 1990 Farklı Normlarla Uygulanan Kısa Süreli Hamur İşleme Metotlarının Francala ve Tava Ekmeğin Üretiminde Kullanım İmkanları Üzerine Araştırmalar