Makaleler
63
Tümü (63)
SCI-E, SSCI, AHCI (15)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (16)
ESCI (1)
Scopus (16)
TRDizin (20)
Diğer Yayınlar (31)
2. Mısır Unu Gam Katkısının Ekmeğin Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (Online)
, cilt.6, sa.2, ss.1270-1284, 2023 (Hakemli Dergi)
7. The Effect Of The Using Corn Flour Level And Additive Type On Quality Of Corn Bread
Dicle Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.42, sa.2, ss.81-98, 2018 (Hakemli Dergi)
9. Vakfıkebir Ekmek Hamurundan Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu ve Tanısı
Akademik Gıda Bilimi ve Teknolojisi Dergisi
, cilt.10, sa.3, ss.47-50, 2012 (Hakemli Dergi)
10. Differences in some physical and chemical properties of wheat grains from different parts within the spike
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.36, ss.309-316, 2012 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
14. The effects of different materials as dough improvers for organic whole wheat bread
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.45, ss.1472-1477, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
15. Tahıl Ürünlerinde Camsılığa Geçiş ve Önemi
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.40, sa.2, ss.93-99, 2009 (Hakemli Dergi)
16. Besinsel Lif Kaynağı Olarak Enzime Dirençli Nişasta
ATATÜRK UNIVERSITY JOURNAL OF AGRICULTURAL FACULTY
, cilt.40, sa.1, ss.103-107, 2009 (TRDizin)
17. Crumb pasting and staling properties of white and traditional Vakfıkebir breads
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.33, ss.435-443, 2009 (SCI-Expanded)
19. Effects of Loaf Weight and Storage Time on the Qualitive Properties of White and Traditional Vakfıkebir Breads
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.32, sa.5, ss.459-467, 2008 (SCI-Expanded)
20. The effect of par-baking and frozen storage time on the quality of cup cake
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.43, sa.10, ss.1778-1785, 2008 (SCI-Expanded)
21. Transgenik Tahıllar
GIDA
, cilt.32, ss.51-59, 2007 (Hakemli Dergi)
22. Ekmek Bayatlaması ve Bayatlama Derecesini Ölçmede Kullanılan Yöntemler
II. Gıda
, cilt.33, sa.1, ss.27-34, 2007 (Hakemli Dergi)
23. Ekmek Bayatlaması ve Bayatlama Derecesini Ölçmede Kullanılan Yöntemler : I.
GIDA
, cilt.32, ss.305-315, 2007 (Hakemli Dergi)
25. Kısmi Pişirme Metodunun Ekmek İçi Yumuşaklığı ve Çirişlenme Özellikleri Üzerine Etkisi
Gıda ve Yem Bilimi ve Teknolojisi
, cilt.5, ss.40-47, 2006 (Hakemli Dergi)
26. . Ekşi Hamur Sisteminin Beyaz Tava Ekmeğinin Bayatlaması Üzerine Etkisi
Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Dergisi
, cilt.37, ss.103-110, 2006 (Hakemli Dergi)
28. Ekşi Hamur Sisteminin Beyaz Tava Ekmeğinin Kalitesi Üzerine Etkisi
Hasad Gıda
, cilt.21, ss.39-48, 2006 (Hakemli Dergi)
30. Ekmek İçi Yumuşaklığı Üzerine Kısmi Pişirme Yöntemi ve Depolama Şartlarının Etkisi
GIDA
, cilt.30, ss.117-122, 2005 (Hakemli Dergi)
32. Tahıl Ürünlerinde Aroma Maddeleri. II. Kek, Pirinç, Mısır, Nişasta
Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Dergisi
, cilt.34, ss.383-386, 2003 (Hakemli Dergi)
33. Tahıl Ürünlerinde Aroma Maddeleri I Ekmek
Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Dergisi
, cilt.34, sa.3, ss.255-261, 2003 (Hakemli Dergi)
34. Buğday Rüşeyminin İnsan Sağlığı ve Ekmek Kalitesi Açısından Önemi
Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Dergisi
, cilt.33, ss.139-146, 2002 (Hakemli Dergi)
35. Effects of Utilization of Modified Starches on the Cake Quality
STARCH-STARKE
, cilt.53, ss.162-169, 2001 (SCI-Expanded)
36. Tahıl Ürünlerinin Sağlığımız Açısından Önemi
Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Dergisi
, cilt.32, ss.101-108, 2001 (Hakemli Dergi)
37. Bazı Gam Katkılarının Kek Kalitesi Üzerine Etkileri
Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Dergisi.
, cilt.32, ss.461-467, 2001 (Hakemli Dergi)
38. Zayıf ve Kuvvetli Unlara Uygulanan Yoğurma ve Fermentasyon Sürelerinin Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisi
Unlu Mamüller Teknolojisi Dergisi.
, cilt.9, ss.40-48, 2000 (Hakemli Dergi)
39. Farklı Kuvvetteki Unların Reolojik Özellikleri Üzerine Yoğurma ve Fermentasyon Süresinin Etkisi
Unlu Mamüller Teknolojisi Dergisi
, cilt.9, sa.1, ss.39-48, 2000 (Hakemli Dergi)
40. Trabzon Vakfıkebir Ekmeği
Un Mamülleri Dünyası Dergisi
, cilt.7, ss.4-14, 1998 (Hakemli Dergi)
41. Modifiye Nişastanın Eldesi ve Fırın Ürünlerinde Kullanımı
Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Dergisi
, cilt.29, ss.359-368, 1998 (Hakemli Dergi)
42. Farklı Bileşimdeki Kabartma Tozlarının Kek Kalitesi Üzerine Etkisi
Un Mamülleri Dünyası Dergisi
, cilt.6, ss.5-16, 1998 (Hakemli Dergi)
43. Servise Hazır Kahvaltılık Tahıl Ürünleri
Un Mamülleri Dünyası Dergisi
, cilt.6, sa.2, ss.70-80, 1997 (Hakemli Dergi)
44. Farklı Ambalajlarda Depolanan Katkılı ve Katkısız Unlarda Meydana Gelen Renk Değişiminin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
Un Mamülleri Dünyası Dergisi
, cilt.6, sa.4, ss.64-73, 1997 (Hakemli Dergi)
45. Una ve Tavlama Suyu İle Buğdaya Uygulanan Klorlama İşleminin Un, Hamur ve Ekmek Renk Özelliklerine Etkisi
Un Mamülleri Dünyası Dergisi
, cilt.6, sa.3, ss.4-12, 1997 (Hakemli Dergi)
46. Bir Un Fabrikasından Elde Edilen Un Pasajlarının Kalitatif Özellikleri
Atatürk Üniv. Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.28, sa.1, ss.94-102, 1997 (Hakemli Dergi)
47. Bir Un Fabrikasından Elde Edilen Un Pasajlarının Hamur Reolojik Özellikleri İle Ekmekçilik Kalitesi
Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Dergisi
, cilt.28, sa.1, ss.83-93, 1997 (Hakemli Dergi)
48. Farklı Ambalajlarda Depolanan Katkılı ve Katkısız Unlarda Meydana Gelen Kimyasal Değişimlerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma.
Gıda
, cilt.22, ss.59-65, 1997 (Hakemli Dergi)
49. Ekmeğin Kalitesi Üzerine Yoğurucu ve Fırın Tiplerinin Etkisi
Atatürk Üniv. Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.27, sa.4, ss.530-542, 1996 (Hakemli Dergi)
50. Doğu Anadolu'da Yetiştirilen Buğdayların Fiziksel, Kimyasal ve Teknolojik Özellikleri İle Ekmeklik Kalitelerinin Belirlenmesi
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ
, cilt.27, sa.4, ss.562-575, 1996 (Hakemli Dergi)
51. Una ve Tavlama Suyu İle Buğdaya Uygulanan Klorlama İşleminin II: Unun Bazı Hamur ve Ekmek Özelliklerine Etkisi
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ
, cilt.27, sa.2, ss.284-301, 1996 (Hakemli Dergi)
53. Una ve Tavlama Suyu İle Buğdaya Uygulanan Klorlama İşleminin I: Unun Bazı Kalitatif ve Mikrobiyolojik Özelliklerine Etkisi
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ
, cilt.26, sa.4, ss.508-525, 1995 (Hakemli Dergi)
54. Ekmeğin Besin Değeri ve Beslenmedeki Önemi
Atatürk Üniv. Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.26, ss.431-441, 1995 (Hakemli Dergi)
55. Kimyasal Kabartıcılar ve Fırın Ürünlerindeki Fonksiyonları
Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Derg.
, cilt.26, sa.3, ss.451-459, 1995 (Hakemli Dergi)
56. Farklı Normlarla Uygulanan Kısa Süreli Hamur İşleme Metotlarının Francala Ekmeği Üretiminde Kullanım İmkanları Üzerine Araştırma
GIDA
, cilt.17, sa.6, ss.375-385, 1992 (Hakemli Dergi)
57. Farklı Normlarla Uygulanan Kısa Süreli Hamur İşleme Metotlarının Francala Ekmeği Üretiminde Kullanım İmkanları Üzerine Araştırma
Gıda
, cilt.16, sa.2, ss.89-97, 1991 (Hakemli Dergi)
58. Sıvı Ferment Yöntemiyle Ekmek Üretiminde Laktik Kültür Katkısının Etkisi
GIDA
, cilt.16, sa.4, ss.227-232, 1991 (Hakemli Dergi)
59. Ekmek Üretiminde Sıvı Ferment Yönteminin Katkı ve Süre Bakımından Optimizasyonu Üzerine Araştırma
Doğa (Seri D2)
, cilt.15, sa.3, ss.653-660, 1991 (Hakemli Dergi)
60. Süttozu ve lesitin kullanımının yoğurt kalitesine etkisi
Gıda
, cilt.14, ss.301-307, 1989 (Hakemli Dergi)
61. Değişik Seviyelerde Yerli Yağsız Soya Unu Katılan Taze ve Depolanmış Hamburgerlerin C. perfringens ve Diğer Mikroorganizma Düzeyleri
Et ve Balık End Dergisi
, cilt.13, sa.2, ss.129-135, 1988 (Hakemli Dergi)
62. Nişastanın Bazı Fizikokimyasal Özellikleri ile Ekmek İçi Sertliği Arasındaki İlişkiler
Gıda
, cilt.13, ss.115-121, 1988 (Hakemli Dergi)
63. Hamburger nach Türkisch Art: Herstellung unter Verwendung von Sojamehl.
FLEISCHWIRTSCHAFT
, cilt.68, sa.11, ss.1366-1372, 1988 (SCI-Expanded)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
34
1. Determınatıon Of The Sensory Propertıes Of The Tray Kadayıf Frıed At Dıfferent Tımes And Temperatures
VIII. Internatıonal "Başkent" Congress On Physıcal, Engıneerıng, And Applıed Scıences Proceedıngs Book, Ankara, Türkiye, 4 - 06 Şubat 2023, ss.194-202, (Tam Metin Bildiri)
2. The Effect Of Heat Treatment And The Use Of Dıfferent Addıtıves On Sensory Propertıes In The Tray Square.
VIII. Internatıonal "Başkent" Congress On Physıcal, Engıneerıng, And Applıed Scıences Proceedıngs Book, Ankara, Türkiye, 4 - 06 Şubat 2023, ss.203-223, (Tam Metin Bildiri)
3. Mısırlı ekmeklerde mısır unu seviyesi ve katkı kullanımının kalite üzerine etkisi
10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
4. Tepsi Kada Yıf Tatlısının HMF ve Akrilamid Miktarı Üzerine Kızartma Sıcakllgı ve Sürenin Etkisi
9.Gıda Mühendsiliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, ss.113, (Özet Bildiri)
5. Vakfıkebir ve Beyaz Ekmeğin Mikrobiyolojik Raf Ömrü
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
6. Başakta Tane Pozisyonunun Gluten Miktar ve Kalitesi Üzerine Etkisi
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.212, (Özet Bildiri)
7. Textural Properties of Rebaked Cakes after Part-Baked and Stored at Room Temperature
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2011, ss.380, (Özet Bildiri)
8. Fırın Ürünlerinde Camsılığa Geçiş ve Önemi
5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2010, (Özet Bildiri)
9. Textural Properties Of Bread Kadayif, A Traditional Turkish Dessert
Uluslar Arası “Adriyatik’ten Kafkaslar’a Geleneksel Gıdalar” Sempzoyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.811, (Özet Bildiri)
10. Doğal Katkıların Organik Ekmeğin Dokusal Özellikleri Üzerine Etkisi
Gıda Mühendisliği 6.Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.403, (Özet Bildiri)
11. Ekşi Hamurda Bakteriyel Ekzopolisakkarit’lerin (EPS) Fonksiyonelliği
Gıda Mühendisliği 6.Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.617, (Özet Bildiri)
12. Depolama Şartlarının Buğday Kalitesi Üzerine Etkisi
Gıda Mühendisliği 6.Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.615, (Özet Bildiri)
13. Natural Additives for Organic Whole Wheat Flour
International Rural Development Symposium’09, Erzurum, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2009, ss.38, (Özet Bildiri)
14. Trabzon Vakfıkebir ekmeğinin ekmek içi çirişlenme özellikleri ve francala ekmek ile mukayesesi
II.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.58-61, (Özet Bildiri)
15. Depolama Şartlarının Maya Aktivitesi ve Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisi
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008
16. Mayanın Depolama Şartlarının Maya Aktivitesi ve Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisi
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.361-364, (Tam Metin Bildiri)
17. Dirençli Nişasta
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.365-366, (Özet Bildiri)
18. Maillard Reaction Indicators in Cereal Products
ICC International Conference Bosphorus 2008, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.134, (Tam Metin Bildiri)
19. Yakın Kızılötesi (NIR) Spektroskopisi İle Buğday Unlarının Protein, Yağ ve Kuru Gluten İçeriklerinin Belirlenmesi
5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.53-58, (Tam Metin Bildiri)
20. Textural properties of Vakfıkebir bread, a traditional Turkish sourdough bread
2 nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.220, (Özet Bildiri)
21. Determination of protein, wet and dry gluten of wheat flours by near-infrared spectroscopy.
2 nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.61, (Özet Bildiri)
22. Fırın ürünlerinde Camsı Geçiş ve Önemi
5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Ekim 2007, ss.165, (Tam Metin Bildiri)
23. The investigation of availability of edxrf technique for observing bread staling
The Fourth Eurasian Conference on, Nuclear Science and its Application, Baku, Azerbaycan, 31 Ekim - 03 Kasım 2006, ss.151, (Tam Metin Bildiri)
24. Ekmeğin Bayatlaması ve Tayin Metotları
Hububat 2006 Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2006, ss.123-133, (Özet Bildiri)
25. Kısmi Pişirme, Depolama ve Yeniden Pişirme İşlemlerinin Ekmek İçi Yumuşaklığı ve Çirişlenme Özellikleri Üzerine Etkisi
Türkiye 9.Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.873, (Özet Bildiri)
26. Genetik Modifiye Tahıllar
4.Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2005, ss.113-124, (Tam Metin Bildiri)
27. Ekmek İçi Yumuşaklığı Üzerine Kısmi Pişirme Yöntemi ve Depolama Şartlarının Etkisi
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.85, (Özet Bildiri)
28. Vakfıkebir Ekmeğinin Mikrobiyolojik Özellikleri
XIII. Biyoteknoloji Kongresi, Türkiye, 25 - 29 Ağustos 2003
29. Vakfıkebir Ekmeğinin Aroma Bileşenleri
XIII. Biyoteknoloji Kongresi, Türkiye, 25 - 29 Ağustos 2003
30. Francala Ekmeğinin Aroma Bileşenleri
XIII. Biyoteknoloji Kongresi, Türkiye, 25 - 29 Ağustos 2003
31. Farklı Sıcaklık ve Sürelerde Muhafaza Edilen Kısmi Pişmiş Ekmeklerin Mikrobiyolojik Özellikleri
XIII. Biyoteknoloji Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 25 - 29 Ağustos 2003, ss.17, (Özet Bildiri)
32. Farklı Modifiye Yöntemlerinin Nişastanın Fizikokimyasal ve Termoanalitik Özellikleri Üzerine Etkisi
Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi, Gaziantep, Türkiye, 3 - 04 Ekim 2002, ss.289-297, (Özet Bildiri)
33. Tahıl Ürünlerinde Aroma Maddeleri
Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi, Gaziantep, Türkiye, 3 - 04 Ekim 2002, ss.387-394, (Özet Bildiri)
34. Türk Tipi Francala Ekmek Üretiminde Geleneksel Hamur Sisteminin Etkisi Üzerine Araştırmalar
I.Ulusal Biyoteknoloji Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 5 - 07 Eylül 1988, ss.145-149, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2
1. Laboratuar Teknikleri ve Enstrümental Analiz Uygulama Klavuzu 1
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERS YAYINLARNO:245, Erzurum, 2013
2. Tahıl ve Ürünlerinde Analitik Kalite Kontrolü ve Laboratuar Uygulama Kılavuzu
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ YAYIN NO: 867, ZİRAAT FAKÜLTESİ YAYIN NO:335, Erzurum, 2002
Metrikler
Yayın (WoS)
16
Yayın (Scopus)
16
Atıf (WoS)
136
H-İndeks (WoS)
6
Atıf (Scopus)
184
H-İndeks (Scopus)
7
Atıf (Scholar)
70
H-İndeks (Scholar)
2
Atıf (TrDizin)
19
H-İndeks (TrDizin)
2
Atıf (Sobiad)
2
H-İndeks (Sobiad)
1
Atıf (Diğer Toplam)
24
Proje
38
Tez Danışmanlığı
17
