Dr. Öğr. Üyesi Ferid AYDIN


Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği


WoS Araştırma Alanları: Tarım Bilimleri, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Katkı Maddeleri, Gıda Teknolojisi, Hububat Teknolojisi, Kakao ve Çikolata Ürünleri Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

57

Yayın (WoS)

8

Yayın (Scopus)

8

Atıf (WoS)

172

H-İndeks (WoS)

3

Atıf (Scopus)

199

H-İndeks (Scopus)

3

Atıf (Scholar)

13

H-İndeks (Scholar)

2

Atıf (TrDizin)

7

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Diğer Toplam)

7

Proje

5

Tez Danışmanlığı

10

Açık Erişim

10
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Duyurular & Dokümanlar

Tez Dosyaları

Ders Dökümanları

Eğitim Bilgileri

1989 - 1995

1989 - 1995

Doktora

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye

Yaptığı Tezler

1995

1995

Doktora

Sıvı ferment ve sponge-hamur metodları ile ekmek üretiminde diastatik preparat ve laktik starter kültür katkılarının hamurun olgunlaşması ve ekmeğin bazı kalitatif ve aromatik özelliklerine etkisi

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

1989

1989

Yüksek Lisans

Likit ferment sisteminde yavan formulasyonla ekmek yapımının katkı ve süre bakımından optimizasyonu üzerinde araştırmalar

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Katkı Maddeleri

Gıda Teknolojisi

Hububat Teknolojisi

Kakao ve Çikolata Ürünleri Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Yönetimsel Görevler

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Fakülte Kurulu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2013 - 2020

2013 - 2020

Staj Başkanı

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Akademi Dışı Deneyim

1995 - Devam Ediyor

1995 - Devam Ediyor

ÖĞRETİM ÜYESİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, ÖĞRETİM ÜYESİ

1989 - 1995

1989 - 1995

Araştırma Görevlisi

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI, Araştırma Görevlisi

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

MAYA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

EKMEK ÜRETİM TEKNOLOJİSİNDE SON GELİŞMELER

Lisans

Lisans

GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ

Beslenme İlkeleri

Mezuniyet Çalışması

ÜRÜN GELİŞTİRME

GIDA İŞLEME VE ANALİZ TEKNİKLERİ

Fırın Teknolojisi ve Fırın Ekipmanları

GIDA İŞLEME VE ANALİZ TEKNİKLERİ

Yönetilen Tezler

2002

2002

Yüksek Lisans

Ekşi hamur ile ekmek yapımı ve ekşi hamur mikroflorası

Aydın F. (Danışman)

M.YILMAZ(Öğrenci) Creative Commons License

Tanıtım ve Temsil Faaliyetleri

i, Üniversitemiz, Katı ve Tehlikeli Atık Yönetimi Koordinatörlüğü (KTAYK) Yönergesi doğrultusunda, oluşturulacak Temsilciler Kurulu

Kurumsal Temsil, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, Türkiye, Erzurum, 2022 - 2023

Makaleler

Tümü (23)
SCI-E, SSCI, AHCI (8)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (8)
Scopus (8)
TRDizin (13)
Diğer Yayınlar (7)

2019

2019

7. Acrylamide,Ahidden danger

Aydın F.

Health, food and Biotechnology , cilt.1, sa.1, ss.113-117, 2019 (Hakemli Dergi) Sürdürülebilir Kalkınma

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. ÇAYIN TÜKETİM MİKTARININ DEĞİŞKENLİK GÖSTERMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Aydın F.

ISARC 3. INTERNATIONAL ANKARA SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS 19-20 JULY 2025 ANKARA, Ankara, Türkiye, 19 - 20 Temmuz 2025, ss.108-117, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2025

2025

2. ERZURUM İLİNDE YURTTA KALAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN EKMEK TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI

Aydın F.

3. ULUSLARARASI ANKARA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR VE İNOVASYON KONGRESİ 19-20 Temmuz 2025 ANKARA, 19 - 20 Temmuz 2025, ss.95-107, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2025

2025

3. SOSYAL MEDYANIN BESLENME ALIŞKANLIKLARINA ETKİSİ

Aydın F.

SIVAS CUMHURIYET UNIVERSITY July 04-06, 2025 / Sivas, Türkiye, Sivas, Türkiye, 4 - 06 Temmuz 2025, ss.363-364, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2025

2025

4. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN BESLENME ALIŞKANLIKLARININ TESPİTİ

Aydın F.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ULUSLARARASI MULTİDİSİPLİNER BİLİMSEL ARAŞTIRMA KONGRESİ 04-06 Temmuz 2025 / Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas , Sivas, Türkiye, 4 - 06 Temmuz 2025, ss.365, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

5. Effects of Microfluidization and Ultrasonication Pre-Treated Whey Addition on Some Quality Parameters of Bread

Çiçek S., Aydın F., Bozoğlu T. F.

4TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD, AGRICULTURE AND ANIMAL SCIENCES, Sivas, Türkiye, 27 - 29 Nisan 2023, ss.124-137, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

6. HOMEMADE HAMSİKOLİ

AKSU İ., AYDIN F.

THE THIRD INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON "TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS", SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015

2015

2015

7. SÜRK MOLDY CHEESE TRADITIONAL CHEESE

AYDIN F., ÇEBİ K.

THE THIRD INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON "TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS", SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015

2015

2015

8. DETERMINATION OF BREAD CONSUMPTION HABITS AND CONSUMER DYNAMICS IN EAST OF TURKEY

AYDIN F.

THE THIRD INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON "TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS", SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015

2015

2015

9. A SPECIAL TARDITIONAL SWEET FROM EAST OF TURKEY

AYDIN F.

THE THIRD INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON "TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS", SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015

2015

2015

10. A TRADITIONAL FLOUR MEAL FROM URARTUS TO US

AYDIN F., ÇEBİ K.

THE THIRD INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON "TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS", SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015

2015

2015

11. ÜLKEMİZDE ISO UYGULAMALARI VE HELAL SERTİİFİKASYONU İHTİYACI

AYDIN F.

XII. ULUSAL EKOLOJİ VE ÇEVRE KONGRESİ, Muğla, Türkiye, 14 - 17 Eylül 2015

2015

2015

12. EFFECT OF HYDROSTATIC PRESSURE TREATED WHEY ON THE QUALITY PARAMETERS OF BREAD

AYDIN F., BOZOĞLU T. F., SEMRA Ç.

TURKEY NATURAL NUTRITION AND LIFELONG HELATH SUMMIT 2015, 20 - 23 Mayıs 2015

2015

2015

14. TEMEL GIDAMIZ EKMEK VE EKMEK ÜRETİMİNDE SUYUN ÖNEMİ

AYDIN F., AKSU İ.

SAĞLIKLI SU YÖNETİMİ KONGRESİ, Erzurum, Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2015

2013

2013

15. Tel kadayıf a Turkish dessert production consumption and the use of whey

AYDIN F., ÇAKMAKÇI S.

The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga (Ohrid Lake), Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.225, (Özet Bildiri)

2013

2013

16. TEL KADAYIF a TURKISH DESSERT PRODUCTION CONSUMPTION AND THE USE OF WHEY

AYDIN F., SONGÜL Ç.

THE SECOND INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON "TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS", 24 - 26 Ekim 2013

2009

2009

17. NOHUT MAYASI HAMURUNUN EKMEK YAPIMINDA KULLANIMI

AYDIN F., ÇEBİ K.

II. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009

2009

2009

18. ERZURUM LAVAŞ EKMEĞİ

AYDIN F.

II. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009

2009

2009

19. EKMEK KADAYIFI

AYDIN F.

II. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009

2009

2009

20. BREADMAKING WITH CHICKPEA DOUGH

AYDIN F., ÇEBİ K.

THIRD INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD AND NUTRITION, 22 - 25 Nisan 2009, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

21. BULGUR FROM LOCAL PRODUCTION TO UNIVERSAL

AYDIN F.

FIRST INTERNATIONAL FOOD AND NUTRITION CONGRESS, 15 - 18 Temmuz 2005

2003

2003

22. EKMEKTE BAYATLAMA VE BAYATLAMANIN GECİKTİRİLMESİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

AYDIN F.

I.ULUSAL GIDA VE BESLENME KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2003

2003

2003

24. YAPAY TATLANDIRICILARIN KEK ÜRETİMİNDE KULLANIMI

AYDIN F., AYIK S.

I.ULUSAL GIDA VE BESLENME KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2003

2003

2003

25. KEK ÜRETİMİNDE GUM KULLANIM İMKANLARI

AYDIN F., AYIK S.

1. ULUSAL GIDA VE BESLENME KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2003

2003

2003

26. KORUYUCU KÜLTÜRLER

ÇETİN B., GÜRSES M., AYDIN F.

I.ULUSAL GIDA VE BESLENME KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2003

2001

2001

28. GENETİK MODİFİKASYONLARIN GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDEKİ ÖNEMİ

ÇETİN B., AYDIN F.

IX. BİYOTEKNOLOJİ KONGRESİ, Balıkesir, Türkiye, 17 - 21 Eylül 2001

2001

2001

29. Ekşi hamur metodu ve seçilmiş mikroorganizmaların ekmek üretiminde kullanılması

AYDIN F., ÇETİN B.

XII. Biyoteknoloji Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 17 - 21 Eylül 2001, (Özet Bildiri)

2000

2000

31. STARTERS IN BREADMAKING

AYDIN F.

BLACKSEA AND CENTRAL ASIAN SYMPOSIUM ON FOOD TECHNOLOGY, 12 - 16 Ekim 2000

Kitaplar

2016

2016

1. Gıda güvenliği eğitimi

AYDIN F., Köksel H., Boyacıoğlu H.

Ekmek, Aydın F, Köksel H, İlkbahar A, Şanlıer N,Şanlı M,Karabudak E , Editör, Arter Dijital Ltd. Şti., Ankara, ss.184-187, 2016

2016

2016

2. Gıda güvenliği eğitimi

AYDIN F., Köksel H., Boyacıoğlu H.

Ekmek, Aydın F, Köksel H, İlkbahar A, Şanlıer N,Şanlı M,Karabudak E , Editör, Arter Dijital Ltd. Şti., Ankara, ss.184-187, 2016

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Mart 2017

Mart 2017

TÜBİTAK Projesi

Mart 2017

Mart 2017

TÜBİTAK Projesi

Mart 2017

Mart 2017

TÜBİTAK Projesi

Mart 2017

Mart 2017

TÜBİTAK Projesi



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 171

h-indeksi (WOS): 3

Jüri Üyelikleri

Şubat-2025

Şubat 2025

Akademik Personel Sınavı

Melek GARİBOĞLU TEZ SAVUNMASI - Atatürk Üniversitesi

Şubat-2025

Şubat 2025

Akademik Personel Sınavı

İSMAİL AKSU TEZ SAVUNMASI - Atatürk Üniversitesi

Ocak-2023

Ocak 2023

Akademik Personel Sınavı

Yaşargül Öztürk tez savunması - Atatürk Üniversitesi

Yayıncılık Etkinlikleri

2025 - 2025

2025 - 2025

GİZLİ AÇLIK DOĞRU BESLENME

Radyo Programı

Sürdürülebilir Kalkınma
Aydın F.

2025 - 2025

2025 - 2025

GIDALARIN SAKLANMA KOŞULLARI

Radyo Programı

Sürdürülebilir Kalkınma
Aydın F.

2024 - 2024

2024 - 2024

Üniversite Oğrencileri Nasıl Beslenmeli

Radyo Programı

Sürdürülebilir Kalkınma
Aydın F.

2024 - 2024

2024 - 2024

Gelecekte Beslenme Trendleri

Radyo Programı

Sürdürülebilir Kalkınma
Aydın F.

2023 - 2023

2023 - 2023

Gıda tehditleri

Haber Ajansı

Sürdürülebilir Kalkınma
Aydın F.

2022 - 2022

2022 - 2022

Savurganlık üzerine bir sohbet

Haber Ajansı

Sürdürülebilir Kalkınma
Aydın F.

2022 - 2022

2022 - 2022

BESLENMEDE YAPILAN YANLIŞLAR VE İSRAF

Haber Ajansı

Sürdürülebilir Kalkınma
Aydın F.