Eğitim Bilgileri
2008 - 2012
2008 - 2012Doktora
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi/Fen Bilimleri Enstitürü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2005 - 2008
2005 - 2008Yüksek Lisans
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi/Fen Bilimleri Enstitürü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
1993 - 1997
1993 - 1997Lisans
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi/Fen Bilimleri Enstitürü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2012
2012Doktora
DUT PESTİLİNIN KİMYASAL, DOKUSAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİNE BUĞDAY UNU, SAKKAROZ ŞURUBU, GLİKOZ ŞURUBUNUN EtKİLERİ
Atatürk Üniversitesi, Narman Meslek Yüksekokulu, Gıda Mühendisliği
2008
2008Yüksek Lisans
FARKLI DOGAL BİTKİSEL KATKILARIN ORGANİK EKMEK ÜRETİMİNDE KULLANILMASI VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ
Atatürk Üniversitesi, Gıda Mühendisliği, Gıda Mühendisliği
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 Ortaİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2024
2024Günlük Hayatta Su Verimliliği
Mesleki Eğitim
Tarım ve Orman Bakanlığı
2024
2024Sıfır Atık Eğitimi
Mesleki Eğitim
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı
2024
2024Günlük Hayatta ve Kamu Binalarında Enerji Verimliliği
Mesleki Eğitim
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
2024
2024Devlet Malını Koruma
Mesleki Eğitim
Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı
Araştırma Alanları
Mühendislik ve Teknoloji
Gıda Mühendisliği
Akademik Ünvanlar / Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorProf. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları
2020 - 2025
2020 - 2025Doç. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları
2014 - 2020
2014 - 2020Dr. Öğr. Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2013 - 2014
2013 - 2014Dr. Öğr. Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Narman Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2001 - 2013
2001 - 2013Okutman
Atatürk Üniversitesi, Narman Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
Yönetimsel Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorFakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorBölüm Başkan Yardımcısı
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorPerformans Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorÖZ DEĞERLENDİRME ve AKREDİTASYON KOMİSYONU Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorStaj Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2020 - 2023
2020 - 2023Fakülte Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2014 - 2016
2014 - 2016Dekan Yardımcısı
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi
2014 - 2015
2014 - 2015Bölüm Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Verdiği Dersler
Lisans
Hijyen ve Sanitasyon
Ekmek Yapım Teknikleri
Gıdalarda Duyusal Analiz
Mezuniyet Projesi II
Ekmek Yapım Teknikleri
Mezuniyet Projesi I
Hijyen ve Sanitasyon
Hijyen ve Sanitasyon
Kalite Güvence ve Standartları
Gıdalarda Duyusal Analiz
Kalite Güvence ve Standartları
Mezuniyet Projesi I
Öğretmenlik uygulaması
Ekmek Yapım Teknikleri
Hijyen ve Sanitasyon
Gıdalarda Duyusal Analiz
Hijyen ve Sanitasyon
Mezuniyet Projesi II
Mezuniyet Projesi II
Kalite Güvence ve Standartları
Pastane Uygulamaları
Pastane Uygulamaları
Yönetilen Tezler
2024
2024Yüksek Lisans
Mısır Nişastasından Üretilen Glutensiz Kek Kalitesine Chia (Salvia hispanica) Tohumu ve Mercimek Unlarının Etkisi
Boz H. (Danışman)
A.KILIÇ(Öğrenci)
2024
2024Yüksek Lisans
Mısır Nişastası Kekinin Fiziksel, Duyusal ve Dokusal Özelliklerine Amarant (Amaranthus Caudatus) ve Fasulye Unlarının Etkisi
Boz H. (Danışman)
K.OLCAY(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
Farklı Yağ ve Şeker Şurubunun Tepsi Kadayıfın Duyusal Ve Dokusal Özelliklerine Etkisi
BOZ H.
B.Başar(Öğrenci)
Makaleler
2025
20251. The Quality Characteristics of Gluten-Free Cake Produced from Maize Starch, Chia and Lentil Flours
Kilic A., Boz H.
PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION
, cilt.80, sa.2, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20232. Effect of different oils and sugar syrups on the properties of tray kadayif (traditional Turkish dessert)
Başar B., Boz H.
Journal of Ethnic Foods
, cilt.10, sa.1, 2023 (Scopus)
2023
20233. Betaine and Presence in Cereal Products
Boz H.
AYDIN GASTRONOMY , cilt.7, sa.2, ss.367-377, 2023 (TRDizin)
2023
20234. Furosine in cereal products – A review
Boz H.
Journal of Stored Products Research
, cilt.102, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20235. Effect of different oils and sugar syrups on the properties of tray kadayif (traditional Turkish dessert)
Başar B., Boz H.
Journal of Ethnic Foods , cilt.10, sa.13, ss.1-8, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20236. N-epsilon-(carboxymethyl)lysine in bakery products: A review
Boz H.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.88, sa.3, ss.901-908, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20227. Sıcak Havada Pişirilmiş (Airfrying) Ürünlerin Özellikleri
Boz H.
Gastro world , cilt.1, sa.1, ss.41-49, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
20218. Effect of processing on cereal folates
Boz H.
Journal of Cereal Science
, cilt.99, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20219. Effect of Rice and Chickpea Flours on Physical, Textural, and Sensorial Properties of Pregelatinized Maize Starch Cake
Boz H.
STARCH-STARKE
, cilt.73, sa.5-6, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202110. Kavrulmuş Buğday ve Arpadan Elde Edilen Unların Keklerin Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
KARAOĞLU M. M., Malek S., BEDİR Y., BOZ H.
ATATÜRK UNIVERSITY JOURNAL OF AGRICULTURAL FACULTY
, cilt.52, ss.288-299, 2021 (TRDizin)
2020
202011. BUĞDAY UNU YERİNE PATATES UNU İKAMESİNİN KAPKEKLERİN FİZİKSEL KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
GERÇEKASLAN K. E., BOZ H.
GIDA , cilt.45, sa.2, ss.390-396, 2020 (TRDizin)
2020
202012. Effect of whole grain flours on the overall quality characteristics of mulberry pestil
Karaoğlu M. M., Bedir Y., Boz H.
Quality Assurance and Safety of Crops and Foods
, cilt.12, sa.1, ss.67-75, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201913. Effect of flour and sugar particle size on the properties of cookie dough and cookie
Boz H.
CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES
, cilt.37, ss.120-127, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201814. Buğday veya Mısır Nişastası Kullanılarak Üretilen Keklerin Fiziksel, Duyusal ve Tekstürel Özellikleri Üzerine Çirişlendirmenin Etkisi
BOZ H.
Akademik Gıda , cilt.16, ss.176-182, 2018 (TRDizin)
2018
201815. Keçiboynuzu Unu İlavesinin Kakaolu Kekin Fiziksel, Duyusal ve Tekstürel Özelliklerine Etkisi
GERÇEKASLAN K. E., BOZ H.
Journal of the Institute of Science and Technology , cilt.8, ss.95-101, 2018 (TRDizin)
2016
201616. THE EFFECTS OF CEPHALARIA SYRIACA FLOUR ON THE QUALITY OF SUNN PEST (EURYGASTER INTEGRICEPS)-DAMAGED WHEAT
Basar S., Karaoğlu M. M., Boz H.
JOURNAL OF FOOD QUALITY
, cilt.39, ss.13-24, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201617. The effects of cooking time and sugar on total phenols, hydroxymethylfurfural and acrylamide content of mulberry leather (pestil)
BOZ H., KARAOĞLU M. M., KABAN G.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS
, cilt.8, sa.4, ss.493-500, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201518. p-Coumaric acid in cereals: presence, antioxidant and antimicrobial effects
Boz H.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.50, ss.2323-2328, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201519. The Effects of Cephalaria Syriaca Flour on Dough and Bread Containing Different Levels of Barley Flour
Boz H.
JOURNAL OF FOOD QUALITY
, cilt.38, ss.328-336, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201521. ARABINOXYLANS IN CEREALS
BOZ H.
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD , cilt.40, sa.6, ss.357-362, 2015 (TRDizin)
2015
201522. Ferulic Acid in Cereals - a Review
Boz H.
CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES
, cilt.33, ss.1-7, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201523. Phenolic Amides (Avenanthramides) in Oats - A review
Boz H.
CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES
, cilt.33, ss.399-404, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201424. TAHILLARDA SİNAPİK ASİT
BOZ H.
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD , cilt.40, sa.1, ss.55-60, 2014 (TRDizin)
2014
201425. Darı: Kimyasal Bilesimi ve nsan Saglıgı Açısından Potansiyel Faydaları
BOZ H.
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ , cilt.9, sa.1, ss.140-146, 2014 (TRDizin)
2013
201326. Amaranthus Spp: Kimyasal Bileşimi ve Fırın Ürünlerinde Kullanımı
BOZ H.
U. Ü. ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ , cilt.27, sa.2, ss.147-153, 2013 (Hakemli Dergi)
2013
201327. Improving the Quality of Whole Wheat Bread by Using Various Plant Origin Materials
Boz H., Karaoğlu M. M.
CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES
, cilt.31, ss.457-466, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201228. Differences in some physical and chemical properties of wheat grains from different parts within the spike
Boz H., Gercekaslan K. E., Karaoğlu M. M., Kotancılar H. G.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.36, ss.309-316, 2012 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2011
201129. FIRIN ÜRÜNLERİ İÇİN DOĞAL KATKI MADDELERİ
BOZ H., KARAOĞLU M. M.
Gıda Mühendisliği Dergisi , cilt.35, sa.57, ss.57-63, 2011 (Hakemli Dergi)
2011
201130. Fırın ürünleri için doğal katkılar
BOZ H., KARAOĞLU M. M.
Gıda Mühendisliği Dergisi , cilt.15, sa.35, ss.57-64, 2011 (Hakemli Dergi)
2010
201031. The effects of different materials as dough improvers for organic whole wheat bread
Boz H., Karaoğlu M. M., Kotancılar H. G., Gercekaslan K. E.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.45, ss.1472-1477, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200932. Tahıl Ürünlerinde Camsı Yapıya Geçiş Sıcaklığı ve Önemi
KARAOGLU M. M., BOZ H., KOTANCILAR H. G., GERCEKASLAN K. E.
Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Derg. , cilt.40, sa.2, ss.93-99, 2009 (Hakemli Dergi)
2009
200933. Tahıl Ürünlerinde Camsılığa Geçiş ve Önemi
KARAOĞLU M. M., BOZ H., KOTANCILAR H. G., GERÇEKASLAN K. E.
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.40, sa.2, ss.93-99, 2009 (TRDizin)
2009
200934. Besinsel Lif Kaynağı Olarak Enzime Dirençli Nişasta
KOTANCILAR H. G., GERÇEKASLAN K. E., KARAOĞLU M. M., BOZ H.
ATATÜRK UNIVERSITY JOURNAL OF AGRICULTURAL FACULTY
, cilt.40, sa.1, ss.103-107, 2009 (TRDizin)
2008
200835. Tahıllardaki Alkilresorsinoller
KARAOĞLU M. M., BOZ H.
Gıda Mühendisliği Dergisi , cilt.27, sa.1, ss.66-71, 2008 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2018
20181. A BIOACTIVE COMPONENT IN CEREALS: SINAPIC ACID
BOZ H.
GAP Zirvesi, Şanlıurfa, Türkiye, 4 - 07 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2018
20182. Effects of Rice and Chickpea Flours on the Textural Properties of Gluten-Free Maize Starch Cake
BOZ H.
1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE LIVESTOCK CONGRESS, 25 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2017
20173. Patates Unu Üretim Aşamaları ve Gıdalarda Kullanımı
BOZ H., GERÇEKASLAN K. E.
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress(IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
20174. FUNCTIONAL COMPONENTS OF RICE BRAN
BOZ H., GERÇEKASLAN K. E.
I. INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS: “NATURAL and HEALTHY LIFE”, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
20175. AN INVESTIGATION OF CAROB FLOUR USAGE AS A FUNCTIONAL COMPONENT IN CAKE PRODUCTION
GERCEKASLAN K. E., BOZ H.
I. INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.324, (Özet Bildiri)
2016
20166. Effects of Whole Flour from Roasted Wheat and Barley Grain on the Cake Textural Properties
KARAOĞLU M. M., BOZ H., MALEK S.
The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga (Ohrid Lake), Makedonya, 24 Ekim 2016 - 26 Ekim 2013, ss.205, (Tam Metin Bildiri)
2015
20157. The Effect of Cephalaria syriaca Addition on The Rheological Properties of Dough From Sunn Pest Damaged -Wheat
KARAOĞLU M. M., BASAR S., BOZ H.
The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Bosnia And Herzegovina, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.108, (Tam Metin Bildiri)
2015
20158. Textural Properties of Cakes Made From Kavut Flour and Reduced Sugar and Oil Content
KARAOĞLU M. M., BOZ H., negin z.
The 3rd International Symposium on ‘’Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
20159. Tahıllarda Lunasin
BOZ H., KARAOĞLU M. M.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
2015
201510. Tahıl ve Ürünlerinde Textür Analizi
KARAOĞLU M. M., BOZ H.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
2015
201511. TAHIL VE ÜRÜNLERİNDE TEKSTÜRANALİZİ
KARAOĞLU M. M., BOZ H.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.386, (Tam Metin Bildiri)
2014
201412. Cephalaria Syriaca Spp nın Süne Hasarlı Buğdaylardan Elde Edilen Ekmeklerin Ağırlık Hacim ve Spesifik Hacim Değerlerine Etkisi
BAŞAR Ş., KARAOĞLU M. M., BOZ H.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
2014
201413. Şeker Şurubu İlavesinin Dut Pestilinin Dokusal ve Duyusal Özelliklerine Etkisi
BOZ H., KARAOĞLU M. M.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.426, (Özet Bildiri)
2014
201414. Cephalaria syriaca spp.'NIN SÜNE HASARLI BUGDAYLARDAN ELDE EDİLEN EKMEKLERİN AGIRLIK, HACİM ve SPESİFİK HACİM DEGERLERİNE ETKİSİ
BASAR S., KARAOĞLU M. M., BOZ H.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.1020, (Tam Metin Bildiri)
2013
201315. Kızartılmış Ekmek Kadayıfının Dokusal Özellikleri
GERCEKASLAN K. E., BOZ H.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, ss.60, (Tam Metin Bildiri)
2013
201316. Kızartılmış Ekmek Kadayıfının Dokusal Özellikleri
GERCEKASLAN K. E., BOZ H.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, ss.60, (Tam Metin Bildiri)
2013
201317. The Effects of Cooking Time, Sucrose and Glucose Syrup on Sugar and Total Phenolic Content of Mulberry Leather (Pestil): a traditional product in Turkey
KARAOĞLU M. M., BOZ H.
The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.342, (Özet Bildiri)
2013
201318. The Effects of Cooking Time Sucrose and Glucose Syrup on Sugar and Total Phenolic Content of Mulberry Leather Pestil A Traditional Product in Turkey
BOZ H., KARAOĞLU M. M.
The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013
2013
201319. Effeets of Whole FIour from Roasted Wheat and Barley Grain on the Cake Textural Properties
KARAOĞLU M. M., BOZ H., MALEK S.
The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
2013
201320. The efects of sucrose syrup glucose syrup and cooking time in the formation of acrylamide and hydroxymethylfurfural in mulberry leather
KARAOĞLU M. M., BOZ H.
12th International Nutrition & Diagnostics Conference, prag, Çek Cumhuriyeti, 27 - 30 Ağustos 2013
2013
201321. The Importance of Food Waste for the Environment
BOZ H., GERCEKASLAN K. E., KARAOĞLU M. M., Aktaş N.
ICOEST’2013 - CAPPADOCIA, Nevşehir, Türkiye, 18 - 21 Haziran 2013, ss.361, (Tam Metin Bildiri)
2013
201322. Erzurum da Satışa Sunulan Yerel ve Ulusal Yufkaların Tekstürel Özellikleri
BOZ H., GERÇEKASLAN K. E.
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2013
2012
201223. Cephalaria syriaca spp. ile Süne Hasarlı Bugdaylardan Elde Edilen Unlarda Gluten Kalitesinin Gelistirilmesi
BASAR S., KARAOĞLU M. M., BOZ H.
Türkiye 11.Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.257, (Tam Metin Bildiri)
2012
201224. Cephalaria syriaca spp ile Süne Hasarlı Buğdaylardan Elde Edilen Unlarda Gluten Kalitesinin Geliştirilmesi
BAŞAR Ş., KARAOĞLU M. M., BOZ H.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
2012
201225. ERZURUM’DA SATIŞA SUNULAN YEREL VE ULUSAL YUFKALARIN TEKSTÜREL ÖZELLİKLERİ
BOZ H., GERCEKASLAN K. E.
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.102, (Tam Metin Bildiri)
2011
201126. Textural Properties of Rebaked Cakes after Part-Baked and Stored at Room Temperature
KARAOĞLU M. M., GERCEKASLAN K. E., BOZ H., KOTANCILAR H. G., AKBAŞ Ş.
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2011, ss.380, (Özet Bildiri)
2010
201027. Fırın Ürünlerinde Camsılığa Geçiş ve Önemi
KARAOĞLU M. M., BOZ H., KOTANCILAR H. G., GERÇEKASLAN K. E.
5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2010, (Özet Bildiri)
2010
201028. Textural Properties Of Bread Kadayif, A Traditional Turkish Dessert
BOZ H., GERÇEKASLAN K. E., KARAOĞLU M. M., AKBAŞ Ş., KOTANCILAR H. G.
Uluslar Arası “Adriyatik’ten Kafkaslar’a Geleneksel Gıdalar” Sempzoyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.811, (Özet Bildiri)
2009
200929. Eksi hamurda Bakteriyel Ekzopolisakkaritlerin (EPS) Fonksiyonelligi
GERCEKASLAN K. E., KOTANCILAR H. G., KARAOĞLU M. M., BOZ H.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Ekim 2009, ss.617, (Tam Metin Bildiri)
2009
200930. Natural Additives for Organic Whole Wheat Flour
KARAOĞLU M. M., BOZ H., KOTANCILAR H. G., GERÇEKASLAN K. E.
International Rural Development Symposium’09, Erzurum, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2009, ss.38, (Özet Bildiri)
2008
200831. Dirençli Nişasta
KOTANCILAR H. G., GERÇEKASLAN K. E., KARAOĞLU M. M., BOZ H.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.365-366, (Özet Bildiri)
2008
200832. Fırın Ürünlerinde Kullanılan Bazı Doğal Katkılar
BOZ H., KARAOĞLU M. M., KOTANCILAR H. G., GERÇEKASLAN K. E.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.367-368, (Özet Bildiri)
2008
200833. Maillard Reaction Indicators in Cereal Products
KARAOĞLU M. M., KOTANCILAR H. G., BOZ H., GERCEKASLAN K. E.
ICC International Conference Bosphorus 2008, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.134, (Tam Metin Bildiri)
2007
200734. Fırın ürünlerinde Camsı Geçiş ve Önemi
KARAOĞLU M. M., BOZ H., KOTANCILAR H. G., GERCEKASLAN K. E.
5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Ekim 2007, ss.165, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2017
20171. Hijyen ve Hijyen İle İlgili Temel Kavramlar
BOZ H.
Gıda ve Personel Hijyeni, TOSUN Murat, Editör, Atatürk Üniversitesi Yayınevi, Erzurum, ss.1-21, 2017
2017
20172. Gıda Hijyeni
BOZ H.
Gıda ve Personel Hijyeni, TOSUN Murat, Editör, Atatürk Üniversitesi Yayınevi, Erzurum, ss.1-20, 2017
2017
20173. Dezenfeksiyon ve Dezenfektanlar
BOZ H.
Gıda ve Personel Hijyeni, TOSUN Murat, Editör, Atatürk Üniversitesi Yayınevi, Erzurum, ss.1-18, 2017
2017
20174. GIDA GÜVENLİĞİ
BOZ H.
GIDA VE PERSONEL HİJYENİ, TOSUN MURAT, Editör, Atatürk Üniversitesi Yayınevi, Erzurum, 2017
2017
20175. TEMİZLİK VE TEMİZLİK MADDELERİ
BOZ H.
GIDA VE PERSONEL HİJYENİ, TOSUN MURAT, Editör, Atatürk Üniversitesi Yayınevi, Erzurum, 2017
2017
20176. Gıdalarda Mikrobiyal Gelişmeyi Etkileyen Faktörler
BOZ H.
Gıda ve Personel Hijyeni, TOSUN Murat, Editör, Atatürk Üniversitesi Yayınevi, Erzurum, ss.1-19, 2017
Desteklenen Projeler
2022 - 2024
2022 - 2024Mısır Nişastasından Üretilen Glutensiz Kek Kalitesine Chia (Salvia hispanica) Tohumu ve Mercimek Unlarının Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
BOZ H. (Yürütücü), KILIÇ A.
2020 - 2022
2020 - 2022Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Laboratuvarının Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
SELÇUK G. N. (Yürütücü), BOZ H., AKOĞUL E., TOSUN M., AKSAKALLI BAYRAKTAR Z., MACİT E., et al.
2015 - 2018
2015 - 2018TAM TAHIL UNLARININ PESTİL ÜRETİMİNDE KULLANIM İMKANININ ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KARAOĞLU M. M. (Yürütücü), YAVİLİOĞLU Y., BOZ H.
2015 - 2018
2015 - 2018Bayat Ekmeklerden Elde Edilen Unların Fırın Ürünlerinde Kullanım İmkanının Araştırılması
TÜBİTAK Projesi
BOZ H., KARAOĞLU M. M. (Yürütücü)
2016 - 2017
2016 - 2017Bayat Ekmeklerden Elde Edilen Unların Fırın Ürünlerinde Kullanım İmkanının Araştırılması
TÜBİTAK Projesi , 3001 - Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
Akköse A., Boz H., Karaoğlu M. M. (Yürütücü)
2015 - 2017
2015 - 2017TAŞ DEĞİRMENDE ÖĞÜTME İŞLEMİNİN UN KALİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KARAOĞLU M. M. (Yürütücü), MERAL H., BOZ H.
2013 - 2015
2013 - 2015Bayatlamış farklı Ekmeklerden Elde edilen Unların Kek kalitesi Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Boz H., Karaoğlu M. M. (Yürütücü)
2012 - 2014
2012 - 2014Kavrulmuş Buğday ve Arpadan Elde Edilen Unların kek kalitesi Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
(Proje Özeti)
Boz H., Karaoğlu M. M. (Yürütücü)
2012 - 2014
2012 - 2014Farklı Sürelerde Kızartılan Kadayıf Dolmasında Aroma Akrilamid Ve Hmf Tayini
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Boz H., Kotancılar H. G. (Yürütücü)
2010 - 2012
2010 - 2012Pestilin Dokusal Özellikleri ve Bazı Bileşenleri Üzerine Üretim Metodu ve Bazı Katkıların Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Boz H., Karaoğlu M. M. (Yürütücü)
2007 - 2008
2007 - 2008Farklı Doğal Bitkisel Katkıların Organik Ekmek Üretiminde Un Ve Ekmek Kalitesi Üzerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Boz H., Karaoğlu M. M. (Yürütücü)
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Aralık 2024
Aralık 2024LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2024
Kasım 2024LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2024
Eylül 2024EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2023
Ağustos 2023AYDIN GASTRONOMY
Hakemli Bilimsel Dergi
Nisan 2021
Nisan 2021Starch-Starke
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2021
Mart 2021INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2014
Haziran 2014JOURNAL OF FOOD QUALITY
SCI Kapsamındaki Dergi
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Kasım 2024
Kasım 20246. Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Boz H.
İstanbul, Türkiye
Ekim 2024
Ekim 2024III. Uluslararası Bandırma Bilimsel Çalışmalar Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Boz H.
Balıkesir, Türkiye
Ekim 2024
Ekim 2024II. Uluslararası Gıda Tarım ve Veterinerlik Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Boz H.
Erzurum, Türkiye
Eylül 2024
Eylül 2024IX. Uluslararası Sağlık, Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Boz H.
Ankara, Türkiye
Eylül 2024
Eylül 2024III. Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Boz H.
Kırıkkale, Türkiye
Ağustos 2024
Ağustos 2024III. Uluslararası Fırat Bilimsel Araştırmalar Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Boz H.
Elazığ, Türkiye
Temmuz 2024
Temmuz 2024Uluslararası Perge Bilimsel Çalışmalar Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Boz H.
Antalya, Türkiye
Haziran 2024
Haziran 2024Arceng Uluslararası Akdeniz Bilimsel Çalışmalar Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Boz H.
Mersin, Türkiye
Mayıs 2024
Mayıs 2024Arceng Uluslararası Ankara Bilimsel Çalışmalar
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Boz H.
Ankara, Türkiye
Mayıs 2024
Mayıs 2024Gelenekten Geleceğe Bilimsel Çalışmalar Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Boz H.
Quba, Azerbaycan
Nisan 2024
Nisan 2024Ases VIII. Uluslararası Sağlık, Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Boz H.
İzmir, Türkiye
Mart 2024
Mart 20248. Uluslararası Icontech Pozitif Bilimlerde Yenilikçi Araştırmalar Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Boz H.
Baku, Azerbaycan
Mart 2024
Mart 2024Ases II. Uluslararası Bandırma Bilimsel Çalışmalar Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Boz H.
Balıkesir, Türkiye
Mart 2024
Mart 2024Ases III. Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Boz H.
Türkiye
Şubat 2024
Şubat 2024Ases Gıda, Tarım ve Veterinerlik Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Boz H.
Konya, Türkiye
Şubat 2024
Şubat 2024Ases II. Uluslararası Fırat Bilimsel Araştırmalar Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Boz H.
Elazığ, Türkiye
Kasım 2023
Kasım 20235. uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Boz H.
Türkiye
Kasım 2022
Kasım 2022ATA TURİZM X. KARİYER GÜNÜ
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Çavuş A., Denk E., Yazıcılar Sola F. G., Boz H., Tokgöz L., Bulut S. H., et al.
Erzurum, Türkiye
Kasım 2022
Kasım 2022
Turizmde İnsan Kaynaklarının Önemi
Çalıştay Organizasyonu
Çavuş A., Denk E., Yazıcılar Sola F. G., Boz H., Tokgöz L., Işık M. F., et al.
Erzurum, Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 453
h-indeksi (WOS): 9
Jüri Üyelikleri
Aralık-2024
Aralık 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
- Atatürk Üniversitesi
Ağustos-2024
Ağustos 2024Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Atatürk Üniversitesi
Mart-2024
Mart 2024Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Atatürk Üniversitesi
Şubat-2024
Şubat 2024