Yayınlar & Eserler

Makaleler 33
Tümü (33)
SCI-E, SSCI, AHCI (10)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (11)
ESCI (1)
Scopus (10)
TRDizin (15)
Diğer Yayınlar (9)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 81

1. AKILLI VE AKTİF AMBALAJLAMA TEKNOLOJİLERİNİN SU ÜRÜNLERİNDEKİ KULLANIMI

IV. INTERNATIONAL MALATYA SCIENTIFIC RESEARCH CONFERENCE, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Eylül 2025, ss.10-15, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2. SOĞUK ZİNCİR KOŞULLARININ SU ÜRÜNLERİ KALİTESİNE ETKİLERİ

ASES IV. INTERNATIONAL MALATYA SCIENTIFIC STUDIES CONGRESS, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Eylül 2025, ss.16-21, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

3. Microwave Cooking Technique Applications in Aquatic Products

2nd International Conference on Pioneer and Academic Research ICPAR 2025, Konya, Türkiye, 15 - 16 Eylül 2025, ss.250-256, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

4. Ohmic Heating Technology on Fish Products

8th International Conference on Applied Engineering and Natural Sciences ICAENS 2025, Konya, Türkiye, 22 - 23 Ağustos 2025, ss.32-37, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

5. Edible Film and Coating Applications in Seafood

8th International Conference on Applied Engineering and Natural Sciences, Konya, Türkiye, 22 - 23 Ağustos 2025, ss.186-192, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

6. Protection of Aquatic Products with High Hydrostatic Pressure Processing Technology

6th International Conference on Engineering, Natural and Social Sciences ICENSOS 2025, Konya, Türkiye, 10 - 11 Ağustos 2025, ss.246-253, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

7. Importance of Chitosan in Processing and Storage of Aquatic Products

6th International Conference on Engineering, Natural and Social Sciences ICENSOS 2025, Konya, Türkiye, 10 - 11 Ağustos 2025, ss.73-78, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

8. Postbiotics in Aquaculture

6 TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD, AGRICULTURE AND ANIMAL SCIENCES, Erzurum, Türkiye, 19 - 22 Aralık 2024, ss.481-486, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

9. Seaweed

6 TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD, AGRICULTURE AND ANIMAL SCIENCES, Erzurum, Türkiye, 19 - 22 Aralık 2024, ss.553-557, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

10. Marine Nutraceuticals

3rd International Conference on Recent Academic Studies ICRAS 2024, Konya, Türkiye, 3 - 04 Aralık 2024, ss.102-106, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

11. Functional Foods Based on Seafood

6th International Conference on Applied Engineering and Natural Sciences ICAENS 2024, Konya, Türkiye, 25 - 26 Eylül 2024, ss.502-505, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

12. Spirulina

5 th INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Pitesti, Romanya, 10 - 12 Eylül 2024, ss.211-214, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

13. Seafood allergy

5 TH INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Pitesti, Romanya, 10 - 12 Eylül 2024, ss.207-210, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

14. Fermented Fish Products

5th International Conference on Engineering and Applied Natural Sciences ICEANS 2024, Konya, Türkiye, 25 Ağustos - 26 Eylül 2024, ss.1001-1004, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

15. Natural Preservative in Fishery Products: Nisin

4th International Conference on Innovative Academic Studies ICIAS 2024, Konya, Türkiye, 12 - 13 Mart 2024, ss.341-345, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

16. Fish Gelatin

4 th International Congress on Engineering and Life Science, Comrat, Moldova, 17 - 19 Kasım 2023, ss.25-28, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

17. Use of Algae in Human Nutrition

4 th International Congress on Engineering and Life Science, Comrat, Moldova, 17 - 19 Kasım 2023, ss.29-31, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

18. Probiotics in Aquaculture

5 th International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences, Antalya, Türkiye, 23 - 26 Kasım 2023, ss.469-472, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

19. Fish Oil

th International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences, Antalya, Türkiye, 23 - 26 Kasım 2023, ss.516-520, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

20. Use of Essential Oil in Aquaculture.

4. International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences , Sivas, Türkiye, 27 - 29 Nisan 2023, ss.158-163, (Tam Metin Bildiri)

21. Food Poisoning From Seafood

4 th INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD, AGRICULTURE AND ANIMAL SCIENCES, Sivas, Türkiye, 27 Nisan 2023, ss.164-168, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

22. Surimi

1st International Conference on Frontiers in Academic Research , Konya, Türkiye, 18 - 21 Şubat 2023, ss.222-224, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

23. Carotenoids in Aquaculture

2nd International Conference on Innovative Academic Studies , Konya, Türkiye, 28 - 31 Ocak 2023, ss.291-293, (Tam Metin Bildiri)

24. Use of Dietary Fibers in Fish and Fish Products

6 th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress (Targid 2022), Kütahya, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2022, ss.1-1066, (Tam Metin Bildiri)

25. Caviar Technology

6 th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress (Targid 2022), Kütahya, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2022, ss.1-1066, (Tam Metin Bildiri)

26. Carbon Footprint

6 th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Kütahya, Türkiye, 07 Ekim 2022, ss.181-183, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

27. Water Footprint

1st International Conference on Innovative Academic Studies, Konya, Türkiye, 10 - 13 Eylül 2022, ss.1607-1609, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

28. Su yönetimi ve sürdürebilirlik

6. ULUSAL ALABALIK SEMPOZYUMU, Isparta, Türkiye, 15 - 16 Eylül 2022, ss.31-32, (Özet Bildiri)

29. SU ÜRÜNLERİNDE KALİTE VE TAZELİĞİN BELİRLENMESİNDE KULLANILAN YÖNTEMLER

21. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu (2021), Erzurum, Türkiye, 15 Kasım 2021, (Tam Metin Bildiri)

30. SU ÜRÜNLERİ MUHAFAZA TEKNİKLERİ

21. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu (2021), Erzurum, Türkiye, 15 Kasım 2021, (Tam Metin Bildiri)

31. REKREASYONEL DALIŞ

21.Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Erzurum, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2021, ss.64-67, (Tam Metin Bildiri)

32. Different cooking techniques used in seafood

II. International Congress of the Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology (TURJAF 2021), Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 25 Ekim 2021, (Tam Metin Bildiri)

33. Trend Analysis for the Aquaculture Production of Rainbow Trout(Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) in Erzurum, Turkey

International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences 2021, Erzurum, Türkiye, 13 - 17 Ekim 2021, ss.292-298, (Tam Metin Bildiri)

34. Sous-Vide Technology in Aquaculture

International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences 2021, Erzurum, Türkiye, 13 - 17 Ekim 2021, ss.251-256, (Tam Metin Bildiri)

35. Determination of the Effect Centaury Oil Added in Different Proportions to Fish Croquets Prepared from Carp on Some Quality Criteria

Çukurova 7th International Scientific Researches Conference, Adana, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2021, (Tam Metin Bildiri)

36. İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN SU ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜNE ETKİLERİ

Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve Yenilikçi Çalışmalar Sempozyumu/22‐25 Şubat 2021, Balıkesir, Türkiye, 22 - 25 Şubat 2021, (Tam Metin Bildiri)

37. SU ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜNÜN TARIMSAL ÜRETİMDEKİ PAYI

Cumhuriyet 4. Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi, Afyonkarahisar, Türkiye, 22 Ocak 2021, ss.206-213, (Tam Metin Bildiri)

38. AQUACULTURE PROCESSING WASTES AND ITS EVALUATION

ANADOLU KONGRELERİ 5. ULUSLARARASI UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ26-27 ARALIK 2020DİYARBAKIR, Diyarbakır, Türkiye, 26 - 27 Aralık 2020, ss.143-148, (Tam Metin Bildiri)

39. ORGANIC AQUACULTURE

V. ULUSLARARASIBİLİMSEL VE MESLEKİÇALIŞMALAR KONGRESİ – MÜHENDİSLİK(BILMES EN 2020), Ankara, Türkiye, 12 - 15 Aralık 2020, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma identifier identifier

40. Farklı Rakım ve İklim Koşullarından Getirilen Kerevitlerin (Astacusleptodactylus) Erzurum Şartlarına Adaptasyon Sürecine Yönelik BirAraştırma

V. International Congress on Natural and Health Sciences (ICNHS-2019), Adana, Türkiye, 13 - 15 Aralık 2019, sa.1, ss.560-565, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

41. ERZURUM İLİNDEKİ TÜKETİCİLERİN TÜTSÜLENMİŞ BALIĞA BAKIŞ AÇISI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

HOCA AHMET YESEVİ 2ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ, Erzurum, Türkiye, 6 - 08 Aralık 2019, ss.236-243, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

42. Study on Determination of Fish Consumption Habits in Ardahan Province.

II. International Iğdır Symposium 2017., 9 - 11 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

43. Nane Uçucu yağı ile zenginleştirilmiş kitosan filmlerin gökkuşağı alabalığı filetolarının mikrobiyolojik özellikleri üzerine etkisi.

International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2017), 21 - 23 Eylül 2017, (Tam Metin Bildiri)

45. Biotechnology in Fisheries and Aquaculture

III. International Congress “Food Technology, Quality and Safety., 25 - 27 Ekim 2016

46. Ksilitol Üretimi ve Gıda Endüstrisinde Kullanımı

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016

48. Fish Pastrami

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

49. Gıda güvenliği ve beslenme yönünden su ürünleri

İç Anadolu 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

50. Slow food hareketi

İç Anadolu 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

51. Gıdalarda İnülin ve Oligofruktoz kullanımı

İç Anadolu 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

52. Biyofilmler ve gıda endüstrisinde kullanımı

İç Anadolu 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

53. Microbial pigments and the important for food industry

IJFST 50th Celebration Conference: The future of food innovation, nutrition and technology., 17 - 19 Şubat 2015, (Özet Bildiri)

54. The application of direct epifluorescence fitler technique DEFT in the food industry

IJFST 50th Celebration Conference: The future of food innovation, nutrition and technology, 17 Şubat - 19 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

55. The application of chitosan in food industry

2nd International Congress on Food Technology, 5 - 07 Kasım 2014, (Özet Bildiri)

56. A Multifunctional Additıve for Food Preservation Trehalose

8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritıonists., 21 - 24 Ekim 2014, (Özet Bildiri)

57. Biodiesel Production from Microalgae Oil

11th Euro Fed Lipid Congress and 30th ISF lecture series “Oils, Fats and Lipids: New Strategies for a High Quality Future”, 27 - 30 Kasım 2013, (Özet Bildiri)

58. Gıda sanayinde ozon kullanımı

8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

59. Antifriz proteinler AFP

8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)

60. Yenilebilir film ve kaplamalar

8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)

61. New Technology in Food Packaging Nanocomposite

9. Ulusal Nanobilim ve Nanoteknoloji Konferansı (NanoTR-9), Türkiye, 24 - 28 Haziran 2013, (Özet Bildiri)

62. Nanotechnology in Food Industry

9. Ulusal Nanobilim ve Nanoteknoloji Konferansı (NanoTR-9), Türkiye, 24 - 28 Haziran 2013, (Özet Bildiri)

63. Süper kritik karbondioksit Gıda endüstrisinde kullanımı

4. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)

64. Omik teknolojilerinin gıda endüstrisinde kullanımı

4. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)

65. Gıda zincirinde yeni bir teknoloji Akıllı Ambalajlama

Gıda Mühendisliği 4. Gıda Kongresİ, Türkiye, 18 - 19 Nisan 2013, (Özet Bildiri)

66. Süt ve Süt Ürünlerinde Listeria monocytogenes

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, (Özet Bildiri)

67. Su ürünlerinin hazır yemek teknolojisindeki yeri ve önemi

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)

68. Su ürünlerinde sıvı tütsüleme

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)

69. Modelling and applications of the inactivation of microorganism in foods

Food Micro2012: 23rd International ICMFH Symposium on Global Issues in Food Microbiology, 3 - 07 Eylül 2012, (Özet Bildiri)

70. Adı ve Tadı Farklı Kavılca

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

73. Karadeniz deki hamsi balığının bazı populasyon parametreleri üzerine bir araştırma

XV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 1 - 04 Temmuz 2009, (Özet Bildiri)

74. PCB lerin balıklar üzerine olumsuz etkileri

XV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)

75. Su kirliliğinin balık üremesine etkileri

Kemaliye 5. Geleneksel Su Ürünleri bilimsel ve kültürel platformu, Erzincan, Türkiye, 31 Mayıs - 01 Haziran 2008, (Özet Bildiri)

76. Orkinos yetiştiriciliği

Kemaliye 5. Geleneksel Su Ürünleri bilimsel ve kültürel platformu, Türkiye, 31 Mayıs - 01 Haziran 2008, (Özet Bildiri)

77. Midye yetiştiriciliği

Kemaliye 5. Geleneksel Su Ürünleri bilimsel ve kültürel platformu, Türkiye, 31 Mayıs - 01 Haziran 2008, (Özet Bildiri)

78. Su ürünlerinde katkı maddeleri

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, (Özet Bildiri)

79. Su ürünlerinin paketlenmesi

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, (Özet Bildiri)

80. Gökkuşağı Alabalığı Oncorhynchus mykiss nda Soğuk Tütsülemenin Bazı Önemli Kimyasal Özellikler Üzerine Etkisi

1. Balıklandırma ve Rezervuar Yönetimi Sempozyumu, Türkiye, 7 - 09 Şubat 2006, (Özet Bildiri)

81. Su ürünlerinde tütsüleme teknikleri

Gap IV. Tarım kongresi, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2005, (Özet Bildiri)
Kitaplar 11

1. Fonksiyonel Besin Olarak Süper Bir Gıda Kaynağı: Yosunlar

TARIM, ORMAN VE SU BİLİMLERİNDE YENİ KAVRAMLAR VE İLERİ ÇALIŞMALAR, Prof. Dr. NİGAR YARPUZ BOZDOĞAN, Editör, All Science Academy, Konya, ss.65-81, 2025 Sürdürülebilir Kalkınma

2. Denizlerden Gelen Şifa: Su Ürünleri Temelli Fonksiyonel Gıda Maddeleri

TARIM, ORMAN VE SU BİLİMLERİNDE ÇAĞDAŞ ARAŞTIRMALAR, Prof. Dr. NİGAR YARPUZ BOZDOĞAN, Editör, All Sciences Academy, Konya, ss.64-79, 2025 Sürdürülebilir Kalkınma

3. BALIK YAĞLARININ İNSAN SAĞLIĞINA ETKİLERİ: GÜNCEL YAKLAŞIMLAR

SU ÜRÜNLERİ ALANINDA ULUSLARARASI ARAŞTIRMALAR VE DEĞERLENDİRMELER, DAŞDEMİR İSMET, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.16-31, 2025

4. TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN SU ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI

TARIM, ORMAN VE SU BİLİMLERİNDE POPÜLER YAKLAŞIMLAR, Doç. Dr. Gökhan ŞEN, Editör, Duvar Yayınevi, İzmir, ss.51-67, 2024 Sürdürülebilir Kalkınma

5. SU ÜRÜNLERİNDE HİDROKOLLOİDLERİN KULLANIMI

TARIM, ORMAN VE SU BİLİMLERİNDE YENİ ÇALIŞMALAR, Doç. Dr. Burcu TUNCER, Editör, Duvar Yayınevi, İzmir, ss.115-132, 2024 Sürdürülebilir Kalkınma

6. Su Ürünlerinin Gastronomideki Yeri ve Önemi

TARIM, ORMAN VE SU BİLİMLERİNDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR, Doç. Dr. Vedat ÇAVUŞ Doç. Dr. Gökhan ŞEN, Editör, Duvar Yayınevi, İzmir, ss.331-341, 2023 Sürdürülebilir Kalkınma

7. DÜNYA VE TÜRKİYE SU ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜNE GENEL BAKIŞ

Ziraat & Orman, Su Ürünlerinde Güncel Araştırmalar , Prof. Dr. Oğuzhan DOĞANLAR,Dr. Öğr. Üyesi Figen CERİTOĞLU, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.13-28, 2023 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

8. Su Ürünleri Muhafazasında Geleneksel ve Güncel Ambalajlama Teknikleri

Ziraat Orman ve Su Ürünleri Alanında Yeni Trentler, Prof. Dr. Nilda ERSOY, Editör, Duvar Yayınları, İzmir, ss.497-514, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

9. Balık Unu Üretimi

Ziraat, Orman ve Su Ürünlerinde Güncel Araştırmalar, Prof. Dr. Koray ÖZRENK, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.243-258, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

10. Su Ürünleri İşleme Atıkları

TARIMSAL VE DOĞAL KAYNAKLARI ENDÜSTRİYEL AVANTAJA DÖNÜŞTÜRMEK, Nizamettin TURAN, Editör, İksad Publishing House, ss.207-229, 2021

11. Balık Eti Besin Kompozisyonunun İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri

SU ÜRÜNLERI VE HAYVANCILIK, YÜCEL Banu, TOLON Mustafa Tolga, Editör, Akademisyen Kitabevi A.Ş., Ankara, ss.29-42, 2021
Metrikler

Yayın

125

Yayın (WoS)

12

Yayın (Scopus)

11

Atıf (WoS)

177

H-İndeks (WoS)

8

Atıf (Scopus)

110

H-İndeks (Scopus)

5

Atıf (Scholar)

648

H-İndeks (Scholar)

18

Atıf (TrDizin)

18

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

2

H-İndeks (Sobiad)

1

Proje

21

Fikri Mülkiyet

3

Tez Danışmanlığı

5

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları