Eğitim Bilgileri
1996 - 2002
1996 - 2002Doktora
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri, Türkiye
1993 - 1996
1993 - 1996Yüksek Lisans
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri, Türkiye
1989 - 1993
1989 - 1993Lisans
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2002
2002Doktora
Depolanan patateslerin besin ögelerinde ve glikoalkaloid seviyelerinde meydana gelen değişimler
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
1996
1996Yüksek Lisans
Erzurum’da Yetiştirilen Kızılcık Meyvesinin Marmelat ve Nektara İşlenerek Değerlendirilmesi
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2024
2024Günlük Hayatta Su Verimliliği
Kişisel Gelişim
Tarım ve Orman Bakanlığı
2024
2024Günlük Hayatta ve Kamu Binalarında Enerji Verimliliği
Kişisel Gelişim
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
2024
2024Çevre ve Sıfır Atık
Kişisel Gelişim
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı
2024
2024Devlet malını Koruma ve tasarruf Tedbirleri
Kişisel Gelişim
Vergi Denetim Kurulu başkanlığı
2021
2021Deney Laboratuvarları İçin Metot Geçerli Kılma/Doğrulama ve Ölçüm Belirsizliği Eğitimi,
Kalite Yönetimi
RAN Kalite, 2021
2021
2021TS EN ISO 19011-2018 İÇ TETKİK EĞİTİMİ
Kalite Yönetimi
RAN Kalite, 2021
2021
2021TS EN ISO/IEC 17025:2017 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yetkinliği İçin Genel Gereklilikler Standardı Eğitimi
Kalite Yönetimi
RAN Kalite, 2021
2021
2021TS ISO 31000:2018 Deney Laboratuvarları İçin Risk Analizi Eğitimi,
Kalite Yönetimi
RAN Kalite, 2021
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Gıda Biyokimyası
Gıda Teknolojisi
Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi
Şeker, Şurup, Nişasta, Şekerleme Teknolojisi
Kakao ve Çikolata Ürünleri Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorProf. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2009 - 2014
2009 - 2014Doç. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2003 - 2009
2003 - 2009Yrd. Doç. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2002 - 2003
2002 - 2003Araştırma Görevlisi Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
1994 - 2002
1994 - 2002Araştırma Görevlisi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBirim Kalite Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorSürdürülebilir Kalkınma Amaçları Komisyonu (SKA)
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorDoktora Yeterlilik Komisyonu
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorUygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Rektörlük, -
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorLaboratuvar Sorumlusu
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2021 - 2024
2021 - 2024Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Verdiği Dersler
Yüksek Lisans
GIDA VE BESLENME
BESLENMEDE SON GELİŞMELER (RECENT ADVANCES IN NUTRITION)
Lisans
ŞEKER VE ŞEKERLİ ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ
BESLENME VE SAĞLIK
ÖZEL GIDALAR
MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ
BESLENME İLKELERİ
MEZUNİYET ÇALIŞMASI II
BESLENME VE SAĞLIK
BESLENME İLKELERİ
Şeker ve Şekerli Ürünler Teknolojisi
MEZUNİYET ÇALIŞMASI I
GIDA İŞLEME ANALİZ TEKNİKLERİ II
Gıda İşleme ve Analiz teknikleri II
Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi
MEZUNİYET ÇALIŞMASI I
MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ
GIDA İŞLEME ANALİZ TEKNİKLERİ I
Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi
GIDA İŞLEME ANALİZ TEKNİKLERİ I
Yönetilen Tezler
2023
2023Yüksek Lisans
Yeni bir Fonksiyonel Ürün: Propolisli Çoban Üzümü Meyveli İçecek
Şengül M. (Danışman)
S.UFUK(Öğrenci)
2022
2022Doktora
A.niger'den saflaştırılmış naringinazın ve farklı probiyotik bakterilerin greyfurt suyunun bazı özellikleri ve acılık bileşenlerinden olan naringin üzerine etkisi
Şengül M. (Danışman)
A.İMECE(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
KOKULU ÜZÜM (Vitis labrusca L.) MEYVESİ VE YAPRAĞININ ANTİOKSİDAN KAPASİTESİ VE FENOLİK MADDE PROFİLİ
Şengül M. (Danışman)
İ.ARSLAN(Öğrenci)
2020
2020Doktora
Ultrasonik destekli ekstraksiyon parametrelerinin belirlenerek keçiboynuzundan elde edilen pekmezinin bazı kalite özelliklerinin araştırılması
Şengül M. (Danışman)
Z.EROĞLU(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Karadut konsantresinin üretimi ve depolanması sırasında bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerde meydana gelen değişmeler
Şengül M. (Danışman)
O.YAVAŞ(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Kara kuşburnu (Rosa pimpinellifolia L.) ve Karadut (Morus nigra L.) ekstraktları ilavesi ile nar reçelinin renk ve antioksidan açısından zenginleştirilmesi
Şengül M. (Danışman)
T.ENGİN(Öğrenci)
2019
2019Doktora
Kara kuşburnu (Rosa pimpinellifolia L.) meyvesi ve çekirdeğinden elde edilen ekstraktların dondurma üretiminde kullanım olanakları
Şengül M. (Danışman)
M.ZOR(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Kara kuşburnu çayının antioksidan aktivitesi ve antosiyanin miktarı üzerine infüzyon süresinin etkileri
Şengül M. (Danışman)
N.KAVAZ(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Farklı tatlandırıcı ilavesiyle üretilen kızılcık pestillerinin antioksidan kapasitesi fenolik madde ve aroma profili
Şengül M. (Danışman)
H.ÜNVER(Öğrenci)
2018
2018Doktora
Çaşırın ( Ferula orientalis L. )esansiyel yağı ile farklı ekstraktlarının antioksidan, antimikrobiyal ve in vitro nöroprotektif aktivitelerinin araştırılması
Şengül M. (Danışman)
E.FEYZA(Öğrenci)
2016
2016Doktora
Çeşitli gıda sistemlerinin enkapsüle edilmiş karayemiş polifenolleri ile zenginleştirilmesi
Şengül M. (Danışman)
K.BAYRAMBAŞ(Öğrenci)
2014
2014Doktora
FARKLI KURUTMA YÖNTEMLERİNİN BAZI KAYISI ÇEŞİTLERİNİN KİMYASAL VE FİZİKSEL ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ
Şengül M.
N.KARATAŞ(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
Çiçek ballarının kimyasal fiziksel ve antimikrobiyal özelliklerinin belirlenmesi
Şengül M. (Danışman)
H.DOĞAN(Öğrenci)
2012
2012Yüksek Lisans
Erzincan'da yetiştirilen üzüm çeşitlerinin antioksidan aktiviteleri antosiyanin profilleri ve bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri
Şengül M. (Danışman)
P.KAPLAMA(Öğrenci)
2012
2012Yüksek Lisans
Isparta gülü (Rosa damascena miller) ve bazı ürünlerinin antioksidan kapasiteleri ve fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
Şengül M. (Danışman)
D.ŞENER(Öğrenci)
2010
2010Yüksek Lisans
Kızılcık meyvesi ve marmelatının bazı kimyasal, fiziksel özellikleri ile antioksidan aktivitesi ve antosiyanin profilinin belirlenmesi
Şengül M. (Danışman)
Z.ESER(Öğrenci)
2007
2007Yüksek Lisans
Dut pekmezinin bazı kimyasal ve fiziksel özellikleri ile antioksidan aktivitesi üzerine depolamanın etkisi
Şengül M. (Danışman)
N.GÜNGÖR(Öğrenci)
2007
2007Yüksek Lisans
Depolamanın ayva reçelinin bazı kimyasal ve fiziksel özellikleri ile antioksidan aktivitesi üzerine etkisi
Şengül M. (Danışman)
M.ZOR(Öğrenci)
Makaleler
2025
20251. Secondary Metabolites: Classification, Therapeutic Properties, and Potential Usage in the Food Industry
sengul m., U S., ZOR m., KARAKÜTÜK İ. A.
Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi
, cilt.13, sa.10, ss.3144-3156, 2025 (TRDizin)
2025
20252. Dietary Advanced Glycation End Products (D-AGEs): Formation, Detection, and Health Implications
U S., ZOR m., sengul m., KARAKÜTÜK İ. A.
Black Sea Journal of Engineering and Science
, cilt.8, sa.4, ss.1258-1267, 2025 (TRDizin)
2025
20253. Comprehensive characterization of purified naringinase: effect on naringin content, antioxidant activity, phenolic profile, and grapefruit juice quality
Imece A., Şengül M., Çetin B., Küfrevioğlu Ö. İ., Ozturk Kesebir A.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.49, sa.3, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20254. Physicochemical properties, volatile compound profile changes, and sensory evaluation of meatballs with the addition of different vegetable peels
Zor M., Erdemir E., Fettahoglu K., TOPDAŞ E. F., ŞENGÜL M.
ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.37, sa.3, ss.286-299, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20245. Role of different oils and cooking materials on chemical compounds and antioxidant properties of garlic
Zor M., Karakutuk I. A., Şengül M., Topdaş E. F., Yılmaz B.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.18, sa.10, ss.8314-8329, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20246. Effects of sweetener type and storage conditions on physicochemical properties, phenolic compounds, and antioxidant properties of cherry laurel (Prunus laurocerasus) pulp and marmalade
ŞENGÜL M., Karakutuk I. A., Ay E.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.18, sa.10, ss.8622-8637, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20247. Effect of probiotic Lactiplantibacillus plantarum strains on some properties of grapefruit juice and naringin
İmece A., Şengül M., Çetin B., Aktaş H.
JOURNAL OF STORED PRODUCTS RESEARCH , cilt.108, ss.1-9, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20248. İnfüze Zeytin Yaprağı Çayının Bazı Fiziksel Özellikleri ve Antioksidan Aktivitesi Üzerine İnfüzyon Sıcaklığı ve Partikül Büyüklüğünün Etkisi
ŞENGÜL M., AKSOY S., KARAKÜTÜK İ. A.
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.14, sa.3, ss.1128-1143, 2024 (TRDizin)
2023
20239. The effects of using different plant species and sweeteners (stevia and sucrose) in sherbet production on chemical and sensory quality of sherbet
Karakütük İ. A., ŞENGÜL M., Zor M., Aksoy S.
Journal of Food Measurement and Characterization
, cilt.17, sa.5, ss.5308-5321, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202310. Investigation about Various Infusion Conditions on Physical, Chemical and Antioxidant Properties of Clitoria ternatea L. Tea
ZOR m., sengul m., KARAKÜTÜK İ. A., AKSOY S.
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.13, sa.3, ss.1738-1754, 2023 (TRDizin)
2023
202311. THE EFFECTS OF DIFFERENT EXTRACTION METHODS AND SOLVENTS ON ANTIOXIDANT PROPERTIES OF PROPOLIS
U S., ŞENGÜL M.
Black Sea Journal of Agriculture
, cilt.6, sa.4, ss.386-393, 2023 (TRDizin)
2023
202312. Physicochemical Properties, Antioxidant Activities, and Chemical Compositions of Extracts Obtained from Rosa pimpinellifolia L. Flesh and Seeds Using Different Methods and Solvents
Zor M., Şengül M., Topdaş E. F., Yılmaz B.
ERWERBS-OBSTBAU
, cilt.65, sa.3, ss.579-595, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202313. Changes in some Physical and Chemical Properties of Black Mulberry (Morus nigra L.) Concentrate during Storage
Yavas O., ŞENGÜL M., Zor M.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.2023, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202214. Some physiochemical properties of pomegranate jams enriched with black rosehip and black mulberry extracts
Engin T., Şengül M.
Magna Scientia Advanced Biology and Pharmacy (MSABP) , cilt.7, sa.2, ss.1-9, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202215. Changes caused by different cooking methods in some physicochemical properties, antioxidant activity, and mineral composition of various vegetables
Zor M., ŞENGÜL M., Karakutuk I. A., Odunkiran A.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.46, sa.11, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202216. Omega 3 Fatty Acids’ Effects on COVID-19
Şengül M., Ufuk S.
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.53, sa.3, ss.147-154, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202217. Evaluation of antioxidant properties and phenolic and aromatic profiles of cornelian cherry pestil samples prepared with sucrose and stevia addition
Şengül M., Unver H., Topdaş E. F., Akbulut M., Çoklar H., Yılmaz B.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.46, sa.7, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202218. Kokulu üzüm (Vitis labrusca L.) meyvesi ve ekstraktlarının dondurma üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması
Zor M., Karakütük İ. A., Şengül M.
ATA-GIDA , cilt.1, sa.2, ss.1-8, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202219. Therapeutic and Functional Properties of Beta-Glucan and Its Effects on Health
ŞENGÜL M., UFUK S.
Eurasian Journal of Food Science and Technology , cilt.6, sa.1, ss.29-41, 2022 (TRDizin)
2022
202220. Properties of some bee products (pollen, roe milk and bee venom), apitherapy and their effects on Covid-19.
Odunkıran A., Şengül M., Ufuk S.
Magna Scientia Advanced Biology and Pharmacy
, cilt.6, sa.1, ss.1-11, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202221. Possibilities of using extracts obtained from Rosa pimpinellifolia L. flesh and seeds in ice cream production
Zor M., ŞENGÜL M.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.46, sa.2, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202222. Farklı tatlandırıcılar ile üretilen kızılcık pestillerinin bazı fizikokimyasal özellikleri
ŞENGÜL M., ÜNVER H.
ATA-Food Journal , cilt.1, sa.1, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
202123. Mineral Composition of Various Extracts and Essential Oil of Pickled Ferula orientalis L
TOPDAŞ E. F., ŞENGÜL M.
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.11, sa.2, ss.1194-1204, 2021 (TRDizin)
2021
202124. Some Characteristics of Honey and Propolis and Their Effects on Covid-19
ODUNKIRAN A., ŞENGÜL M., UFUK S.
Journal of Apitherapy and Nature/Apiterapi ve Doğa Dergisi, 4(2), 129-153, 2021
, cilt.4, sa.2, ss.129-153, 2021 (TRDizin)
2021
202125. Edirne’de Geleneksel Olarak Üretilen Badem Ezmesinin Bazı Kalite Özellikleri.
ODUNKIRAN A., ZOR M., ŞENGÜL M.
Journal of the Institute of Science and Technology,
, cilt.11, sa.53, ss.2051-2061, 2021 (TRDizin)
2021
202126. The importance of nutrition in protecting the elderly from COVID-19
ŞENGÜL M., UFUK S.
Magna Scientia Advanced Biology and Pharmacy
, cilt.3, sa.1, ss.64-71, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202127. Influence of extraction methods and solvents on the antimicrobial activity of pickled Ferula orientalis
TOPDAŞ E. F., ŞENGÜL M., ÇETİN B.
JOURNAL OF FOOD SAFETY AND FOOD QUALITY-ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE
, cilt.72, sa.3, ss.100-106, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202128. Determination of the chemical compounds and mineral contents in tomatoes(Solanum lycopersicum L.) grown under deficit irrigation conditions
Şengül M., Kuşlu Y., Zor M., Yılmaz B.
GSC Advanced Research and Reviews
, cilt.6, sa.1, ss.1-8, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202129. Farklı Kurutma Tekniklerinin Smilax excelsa Genç Sürgünlerinin Antioksidan Aktivitesi ve Bazı Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi
TOPDAŞ E. F., DEMİRBAŞ M., ŞENGÜL M., ŞAT İ. G.
Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Derg.
, cilt.52, sa.3, ss.314-324, 2021 (TRDizin)
2020
202030. The Effect of Thermal Sonication on the Chemical Properties of Red Grape Juice Compared to the usual Pasteurization Method
Hooshyar L., Hesari J., Damirchii S. A., Şengül M.
Journal Of Food Processing And Preservation , cilt.11, sa.2, ss.1-18, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202031. Chemical Compound Profile, Antioxidant Capacity and Some Physicochemical Properties of Pulp and Pestils produced from Prunus salicina
Şengül M., Karataş N., Zor M., Topdaş E. F., Yılmaz B.
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.13, sa.3, ss.1317-1333, 2020 (TRDizin)
2020
202032. Chemical Compound Profile, Antioxidant Capacity and Some Physicochemical Properties of Pulp and Pestils produced from Prunus salicina
Şengül M., Karataş N., Zor M., Topdaş E. F., Yılmaz B.
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.13, sa.3, ss.1317-1333, 2020 (TRDizin)
2020
202033. Neuroprotective Potential and Antioxidant Activity of Various Solvent Extracts and Essential Oil of Ferula orientalis L.
Topdaş E. F., Şengül M., Taghızadehghalehjoughı A., Hacımüftüoğlu A.
Journal of Essential Oil-Bearing Plants
, cilt.23, sa.1, ss.121-138, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202034. Effects of Thermosonication, Sonication and Mild Heating on Organoleptic Attributes of Three Red Fruit Juices
Hooshyar L., Jafarizadeh-Malmiri H., Berenjian A., Hesari J., Azadmard-Damirchi S., ŞENGÜL M.
CURRENT NUTRITION & FOOD SCIENCE
, cilt.16, sa.9, ss.1299-1308, 2020 (ESCI, Scopus)
2020
202035. Some important physicochemical and bioactive characteristics of the main apricot cultivars from turkey
KARATAŞ N., ŞENGÜL M.
Turkish Journal of Agriculture and Forestry
, cilt.44, sa.6, ss.651-661, 2020 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2019
201936. Katı-Sıvı Ekstraksiyonunda Kullanılan Modern Teknikler ve Bu Teknikler Arasında Ultrason Yardımlı Ekstraksiyonun Yeri
Şengül M., Topdaş E. F.
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.50, ss.201-216, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201937. Ayva (Cydonia oblonga Miller) Meyvesi ile Farklı Ambalaj ve Sıcaklıklarda Depolanan Ayva Reçelinin Bazı Fizikokimyasal Özellikleri ile Antioksidan Aktivitesi
ZOR M., ŞENGÜL M.
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.51, sa.1, ss.97-108, 2019 (TRDizin)
2018
201838. Artvin İlinde Geleneksel Olarak Üretilen Bazı Marmelat Çeşitlerinin Çeşitli Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri ile Antioksidan Aktiviteleri ve Fenolik Profillerinin Araştırılması
Şengül M., Topdaş E. F., Doğan H., Serencam H.
AKADEMIK GIDA , cilt.16, ss.51-59, 2018 (TRDizin)
2018
201839. Dut Pekmezinin Bazı Kimyasal ve Fiziksel Özellikleri ile Antioksidan Aktivitesi Üzerine Depolamanın Etkisi
KARATAŞ N., ŞENGÜL M.
Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi , cilt.5, sa.1, ss.34-43, 2018 (TRDizin)
2017
201740. THE DETERMINATION OF ANTIOXIDANT CAPACITIES AND CHEMICAL PROPERTIES OF ROSA (Rosa damascena Mill.) PRODUCTS
ŞENGÜL M., SENER D., ERCİŞLİ S.
ACTA SCIENTIARUM POLONORUM-HORTORUM CULTUS
, cilt.16, sa.4, ss.63-72, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201641. Yield and quality responses of drip-irrigated spinach to different irrigation quantities in a semi-arid region with a high altitude
KUŞLU Y., ŞAHİN Ü., KIZILOĞLU F. M., ŞENGÜL M.
Journal of Central European Agriculture
, cilt.17, sa.3, ss.763-777, 2016 (Scopus)
2015
201542. Antioxidant Activity and Total Phenolic Content of Bergamot Citrus bergamia Risso Fruits
ERCİŞLİ S., UZUN A., YILMAZ K. U., ŞENGÜL M., YILDIZ H., UYSAL O.
Acta Horticulturae , cilt.1065, ss.1471-1473, 2015 (Scopus)
2015
201543. PHYSICO-CHEMICAL AND BIOLOGICAL ACTIVITY OF HAWTHORN (Crataegus spp. L.) FRUITS IN TURKEY
ERCİŞLİ S., YANAR M., ŞENGÜL M., Yildiz H., TOPDAŞ E. F., Taskin T., et al.
ACTA SCIENTIARUM POLONORUM-HORTORUM CULTUS
, cilt.14, sa.1, ss.83-93, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201444. Some Physicochemical Characteristics, Bioactive Content and Antioxidant Characteristics of Non-Sprayed Barberry (Berberis vulgaris L.) Fruits from Turkey
Yildiz H., Ercişli S., Şengül M., Topdaş E. F., Beyhan O., Cakir O., et al.
ERWERBS-OBSTBAU
, cilt.56, sa.4, ss.123-129, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201445. THE EFFECT OF COOKING ON TOTAL POLYPHENOLIC CONTENT AND ANTIOXIDANT ACTIVITY OF SELECTED VEGETABLES
ŞENGÜL M., Yildiz H., Kavaz A.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.17, sa.3, ss.481-490, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201446. An iNvestİgation of the antioxidant activities and some physicochemical characterisitics of strawberry added yoghurt
Şengül M., Erkaya T., Şengül M., Yıldız H.
Italian Journal Of Food Science , cilt.26, ss.235-242, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201447. ANTIOXIDANT AND ANTIMICROBIAL ACTIVITIES OF POMEGRANATE (PUNICA GRANATUM L.) SOUR SAUCE EXTRACTS
Yildiz H., ŞENGÜL M., ÇETİN B., KARATAŞ N., ERCİŞLİ S., Okcu Z., et al.
COMPTES RENDUS DE L ACADEMIE BULGARE DES SCIENCES
, cilt.67, sa.1, ss.145-156, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201448. CHEMICAL PROPERTIES AND ANTIOXIDANT CAPACITY OF CORNELIAN CHERRY GENOTYPES GROWN IN CORUH VALLEY OF TURKEY
ŞENGÜL M., ESER Z., ERCİŞLİ S.
ACTA SCIENTIARUM POLONORUM-HORTORUM CULTUS
, cilt.13, sa.4, ss.73-82, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201249. Some physicochemical characteristics, bioactive content and antioxidant capacity of loquat (Eriobotrya japonica (Thunb.) Lindl.) fruits from Turkey
ERCİŞLİ S., GOZLEKCI S., Sengul M., HEGEDUS A., TEPE S.
SCIENTIA HORTICULTURAE
, cilt.148, ss.185-189, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201250. Phytochemical and antioxidant characteristics of medlar fruits (Mespilus germanica L.)
ERCİŞLİ S., ŞENGÜL M., Yildiz H., SENER D., DURALIJA B., VOCA S., et al.
JOURNAL OF APPLIED BOTANY AND FOOD QUALITY
, cilt.85, sa.1, ss.86-90, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201251. The effect of adding sour cherry pulp into yoghurt on the physicochemical properties, phenolic content and antioxidant activity during storage
ŞENGÜL M., ERKAYA T., ŞENGÜL M., Yildiz H.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
, cilt.65, sa.3, ss.429-436, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201252. Phytochemical characterization of several hawthorn (Crataegus spp.) species sampled from the Eastern Mediterranean region of Turkey
Caliskan O., Gunduz K., Serce S., Toplu C., Kamiloglu O., ŞENGÜL M., et al.
PHARMACOGNOSY MAGAZINE
, cilt.8, sa.29, ss.16-21, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201153. Antioxidant, Antimicrobial Activity and Total Phenolic Content within the Aerial Parts of Artemisia absinthum, Artemisia santonicum and Saponaria officinalis
Şengül M., Ercişli S., Yıldız H., Gungor N., Kavaz A., Çetin B.
IRANIAN JOURNAL OF PHARMACEUTICAL RESEARCH
, cilt.10, sa.1, ss.49-55, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201154. SOME PHYTOCHEMICAL CHARACTERISTICS OF TURNIP (BRASSICA RAPA VAR. RAPA L.) ROOTS
ŞENGÜL M., YILDIZ H., ERCİŞLİ S., YILDIRIM E., Turan M., ÖZDEMİR O., et al.
ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.23, sa.3, ss.338-343, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201055. Some phytochemical and antioxidant characteristics of wild and cultivated blackberry (Rubus caucasicus) fruits
YILDIZ H., ŞENGÜL M., Çelik F., HEGEDUS A., ERCİŞLİ S., Tosun M.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.8, ss.156-159, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201056. SEASONAL VARIATION OF TOTAL PHENOLIC, ANTIOXIDANT ACTIVITY AND MINERALS IN FRESH TEA SHOOTS (CAMELLIA SINENSIS VAR. SINENSIS)
ERTÜRK Y., ERCİŞLİ S., ŞENGÜL M., ESER Z., HAZNEDAR A., Turan M.
PAKISTAN JOURNAL OF PHARMACEUTICAL SCIENCES
, cilt.23, sa.1, ss.69-74, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201057. Antioxidant activities and fatty acid composition of wild grown myrtle (Myrtus communis L.) fruits
Serce S., Ercişli S., Şengül M., Gunduz K., Orhan E.
PHARMACOGNOSY MAGAZINE
, cilt.6, sa.21, ss.9-12, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201058. Total Phenolic Content, Antioxidant Activity, Some Physical and Chemical Properties of Pestil
ŞENGÜL M., YILDIZ H., GÜNGÖR N., OKCU Z.
ASIAN JOURNAL OF CHEMISTRY
, cilt.22, sa.1, ss.448-454, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200959. Phenotypic variation in physico-chemical properties among cactus pear fruits (Opuntia ficus-indica (L.) Miller) from Turkey
Toplu C., Serce S., ERCİŞLİ S., Kamiloglu O., ŞENGÜL M.
PHARMACOGNOSY MAGAZINE
, cilt.5, sa.20, ss.400-406, 2009 (SCI-Expanded)
2009
200960. PHYSICO-CHEMICAL DIVERSITY IN FRUITS OF WILD-GROWING SWEET CHERRIES (PRUNUS AVIUM L.)
Karlidag H., ERCİŞLİ S., ŞENGÜL M., TOSUN M.
BIOTECHNOLOGY & BIOTECHNOLOGICAL EQUIPMENT
, cilt.23, sa.3, ss.1325-1329, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200961. Preliminary characterisation of cornelian cherry (Cornus mas L.) genotypes for their physico-chemical properties
YILMAZ K. U., ERCİŞLİ S., ZENGİN Y., ŞENGÜL M., Kafkas E. Y.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.114, sa.2, ss.408-412, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200962. Total phenolics and antioxidant activity of jujube (Zizyphus jujube Mill.) genotypes selected from Turkey
Kamiloglu O., ERCİŞLİ S., SENGUEL M., Toplu C., Serce S.
AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY
, cilt.8, sa.2, ss.303-307, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200963. TOTAL PHENOLIC CONTENT, ANTIOXIDANT AND ANTIMICROBIAL ACTIVITIES OF SOME MEDICINAL PLANTS
Şengül M., Yıldız H., Güngör N., Çetin B., Eser Z., Ercişli S.
PAKISTAN JOURNAL OF PHARMACEUTICAL SCIENCES
, cilt.22, sa.1, ss.102-106, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200964. Some selected physico-chemical characteristics of wild and cultivated blackberry fruits (Rubus fruticosus L.) from Turkey
YILMAZ K. U., ZENGİN Y., ERCİŞLİ S., Serce S., Gunduz K., ŞENGÜL M., et al.
ROMANIAN BIOTECHNOLOGICAL LETTERS
, cilt.14, sa.1, ss.4152-4163, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200965. Antioxidant Properties and Total Phenolic Content of Eight Salvia Species from Turkey
TOSUN M., ERCİŞLİ S., ŞENGÜL M., ÖZER H., POLAT T., ÖZTÜRK E.
BIOLOGICAL RESEARCH
, cilt.42, sa.2, ss.175-181, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200866. Total Phenolics Mineral Contents Antioxidant and Antibacterial Activities of Glycyrrhıza Glabra L Roots Grown Wild in Turkey Italian Journal of Food Science
ERCİŞLİ S., ÇORUH İ., GÖRMEZ A., ŞENGÜL M., BİLEN S.
Italian Journal Of Food Science , cilt.1, ss.91-99, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200867. Seasonal variation of total phenolic antioxidant activity PNE and fatty acids in tea leaves Camellia sinensis var sinensis clone Derepazari 7 grown in Turkey
ERCİŞLİ S., ORHAN E., ÖZDEMİR Ö., ŞENGÜL M., KARATAŞ N.
Pharmaceutical Biology , cilt.46, ss.683-687, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200868. Seasonal Variation of Total Phenolic, Antioxidant Activity, Plant Nutritional Elements, and Fatty Acids in Tea Leaves (Camellia sinensis var. sinensis clone Derepazari 7) Grown in Turkey
Ercişli S., Orhan E., Özdemir O., Şengül M., Güngör N.
PHARMACEUTICAL BIOLOGY
, cilt.46, ss.683-687, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200869. Phenolic and antioxidant diversity among persimmon (Diospyrus kaki L.) genotypes in Turkey
Ercişli S., Akbulut M., Özdemir O., Şengül M., Orhan E.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION
, cilt.59, sa.6, ss.477-482, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200870. Total phenolic content, antioxidant, and antibacterial activity of Rumex crispus grown wild in Turkey
ÇORUH İ., GORMEZ A. A., ERCİŞLİ S., ŞENGÜL M.
PHARMACEUTICAL BIOLOGY
, cilt.46, sa.9, ss.634-638, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200871. ANTIOXIDANT AND ANTIBACTERIAL ACTIVITIES OF PORTULACA OLERACEA L. GROWN WILD IN TURKEY
ERCİŞLİ S., ÇORUH İ., GORMEZ A., ŞENGÜL M.
ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.20, sa.4, ss.533-542, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200872. Antioxidant activity, total phenolic content and selected physicochemical properties of white mulberry (Morus alba L.) fruits
Gungor N., ŞENGÜL M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.11, sa.1, ss.44-52, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200773. The genotypic effects on the chemical composition and antioxidant activity of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) berries grown in Turkey
Ercisli S., Orhan E., Özdemir O., Şengül M.
SCIENTIA HORTICULTURAE
, cilt.115, sa.1, ss.27-33, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200774. Phenolic and antioxidant diversity among fruit species grown in Turkey
Ercişli S., Özdemir Ö., Şengül M., Orhan E., Karataş N.
ASIAN JOURNAL OF CHEMISTRY
, cilt.19, ss.5751-5754, 2007 (Scopus)
2007
200775. Rheological characteristics of carob pekmez
ŞENGÜL M., Ertugay M. F., ŞENGÜL M., Yüksel Y.
International Journal of Food Properties
, cilt.10, sa.1, ss.39-46, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2005
200576. SARIMSAK (Allium sativum L)VE BİLEŞENLERİNİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
Şengül M., Keleş F.
HASAD GIDA , cilt.21, sa.246, ss.53-57, 2005 (Hakemli Dergi)
2005
200577. DEPOLAMA ESNASINDA PATATESİN BİLEŞİMİNDE MEYDANA GELEN DEĞİŞMELER
Şengül M., Keleş F.
HASAD GIDA , cilt.20, sa.240, ss.46-51, 2005 (Hakemli Dergi)
2005
200578. Patatesin Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerine Depolama Şartlarının Etkisi
Şengül M., Keleş F.
GIDA , cilt.30, sa.2, ss.103-108, 2005 (TRDizin)
2005
200579. Rheological, physical and chemical characteristics of mulberry pekmez
Sengul M., ERTUGAY M. F., Sengul M.
FOOD CONTROL
, cilt.16, sa.1, ss.73-76, 2005 (SCI-Expanded, Scopus)
2004
200480. The effect of storage conditions (temperature, light, time) and variety on the glycoalkaloid content of potato tubers and sprouts
ŞENGÜL M., KELEŞ F., KELEŞ M. S.
Food Control
, cilt.15, sa.4, ss.281-286, 2004 (SCI-Expanded, Scopus)
2004
200481. Effect of ultrasound treatment on milk homogenisation and particle size distribution of fat
ERTUGAY M. F., ŞENGÜL M., ŞENGÜL M.
Turkish Journal Of Veterinary Sciences
, cilt.28, ss.303-308, 2004 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2002
200282. USE OF GRAPE LEAVES IN CANNED FOOD
Şat İ. G., Şengül M.
PAKİSTAN JOURNAL OF NUTRITION , cilt.1, sa.6, ss.257-262, 2002 (Hakemli Dergi)
2000
200083. Erzurum'da Yetiştirilen Kızılcık Meyvesinin Marmelat ve Pulpa İşlenerek Değerlendirilmesi
Şengül M., Keleş F.
GIDA , cilt.25, sa.4, ss.2089-2098, 2000 (TRDizin)
2000
200084. PEKTİK MADDELER VE SAĞLIK ÜZERİN EETKİLERİ
Şengül M.
GIDA SANAYİİ , cilt.44, ss.27-29, 2000 (Hakemli Dergi)
1997
199785. Torba Yoğurtlarının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma
Çağlar A., Ceylan Z. G., Şengül M.
GIDA , cilt.22, sa.3, ss.209-215, 1997 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. THE ROLE AND EFFECTS OF EDIBLE FILMS AND COATINGS IN THE LOSS AND WASTE OF FRUITS AND VEGETABLES
Ufuk S., Tunç S., Topdaş E. F., Şengül M.
ERZURUM 1ST INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES, Erzurum, Türkiye, 9 Mayıs - 11 Ağustos 2025, ss.340-353, (Tam Metin Bildiri)
2024
20242. BIOACCESSIBILITY OF ANTIOXIDANT COMPOUNDS OF COFFEE
Topdaş E. F., Taşçı H., Şengül M.
18TH INTERNATIONAL ISTANBUL SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS ON LIFE, ENGINEERING, ARCHITECTURE AND MATHEMATICAL SCIENCES, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ağustos 2024, ss.235-247, (Tam Metin Bildiri)
2023
20233. BAZI TROPİKAL VE SUBTROPİKAL MEYVELERİN (KUDRET NARI, PİTAYA, KAMKAT, HİNT İNCİRİ VE TRABZON HURMASI) ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTELERİ İLE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
Şengül M., Akyol Kuyucuoğlu N.
TÜRKİYE 1. GIDA MİKROBİYOLOJİSİ KONGRESİ, Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.15, (Özet Bildiri)
2023
20234. The Effects of Different Extraction Methods and Solvents on Antioxidant Properties of Çırış (Asphodelus Aestıvus L.)
ŞENGÜL M., Karakütük İ. A., TOPDAŞ E. F.
8th International New York Academic Research Congress on Life, Engineering, and Applied Sciences, New York, Amerika Birleşik Devletleri, 24 - 26 Haziran 2023, ss.70-78, (Tam Metin Bildiri)
2023
20235. THE EFFECTS OF DIFFERENT EXTRACTION METHODS AND SOLVENTS ON ANTIOXIDANT PROPERTIES OF ÇIRIŞ (ASPHODELUS AESTIVUS L.)
Şengül M., Karakütük İ. A., Topdaş E. F.
8 th INTERNATIONAL NEW YORK ACADEMIC RESEARCH CONGRESS ON LIFE, ENGINEERING, AND APPLIED SCIENCES, New York, Amerika Birleşik Devletleri, 24 - 26 Haziran 2023, ss.70-78, (Tam Metin Bildiri)
2022
20226. DETERMINATION OF ANTIOXIDANT PROPERTIES AND CHEMICAL COMPOSITIONS OF SOME ONION CULTIVAR
ZOR M., TOPDAŞ E. F., ŞENGÜL M., YILMAZ B.
ICONFOOD’22 International Congress on Food Researches, Sivas, Türkiye, 14 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
20227. Changes in some chemical properties of black mulberry concentrate during storage.
Yavaş O., Şengül M., Zor M.
3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2022), Bayburt, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2022, ss.126-128, (Tam Metin Bildiri)
2022
20228. COMPARISON OF ROSE, HAWTHORN, WALNUT, APPLE, AND GRAPE VINEGARS IN TERMS OF ANTIOXIDANT ACTIVITY AND TOTAL BIOACTIVE COMPONENTS
Topdaş E. F., Şengül M., Karakütük İ. A.
ASES II. INTERNATIONAL HEALTH , ENGINEERING AND SCIENCES CONGRESS, Kayseri, Türkiye, 19 - 21 Ağustos 2022, ss.77-87, (Tam Metin Bildiri)
2021
20219. Nutritional İmportance of Vitamin D During COVID 19 Pandemic
ZOR M., ŞENGÜL M.
To the 3rd International Conference on Food , Agriculture and Animal Sciences, Erzurum, Türkiye, 13 - 15 Ekim 2021, (Tam Metin Bildiri)
2021
202110. Means Of Acquiring Natural Coloring Agent From Vitis labrusca L.
ZOR M., ŞENGÜL M.
III. INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICAL &LIFE SCIENCECONFERENCE, Edirne, Türkiye, 1 - 03 Eylül 2021, (Tam Metin Bildiri)
2021
202111. PRODUCTION, FOOD USE AND TOXIC EFFECTS OF NANO SILVER PARTICLES
ODUNKIRAN A., KÖKTÜRK M., ŞENGÜL M.
EJONS 12TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON MATHEMATICS, ENGINEERING, NATURAL & MEDICAL SCIENCES, Paris, Fransa, 9 - 11 Temmuz 2021, (Tam Metin Bildiri)
2021
202112. β-GLUCAN SUPPLEMENTATION IN COVID-19 PANDEMIC
TOPDAŞ E. F., ŞENGÜL M.
II. INTERNATIONAL COVID-19 AND CURRENT ISSUES CONGRESS MAY 1-2, 2021, İstanbul, Türkiye, 1 - 02 Mayıs 2021, ss.148-155, (Tam Metin Bildiri)
2020
202013. Bioactive components of Spirulina platensis and their use in foods. II. International Agricultural
ZOR M., ŞENGÜL M.
Biological Life Science Conference, Türkiye, 1 - 03 Eylül 2020, (Tam Metin Bildiri)
2020
202014. Biosynthesis, Composition and Positive Health Effects of Anthocyanins
zor m., TOPDAŞ E. F., ŞENGÜL M.
Karadeniz 3. Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi, 25 - 26 Nisan 2020, ss.145-151, (Tam Metin Bildiri)
2019
201915. OVERVIEW OF THE EFFECTS OF MONOSODIUM GLUTAMAT ON HEALTH
ODUNKIRAN A., KÖKTÜRK M., ŞENGÜL M.
INTERNATIONAL EUROASIA Congress on Scientific Researchesand Recent Trends-V, Baku, Azerbaycan, 16 - 19 Aralık 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201916. SOME PHYSICAL CHEMICAL PROPERTIES AND ANTIOXIDANT CAPACITY OFBLACK AND YELLOW CHERRY
ŞENGÜL M., ODUNKIRAN A., AY E.
International Euroasia Congress onScientific Researchesand Recent Trends-V, Baku, Azerbaycan, 16 - 19 Aralık 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201917. A Functional Food: Black Garlic
TOPDAŞ E. F., ODUNKIRAN A., ŞENGÜL M.
3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies, 19 - 21 Eylül 2019, ss.72-76, (Tam Metin Bildiri)
2019
201918. Effects of Cinnamon on Type-2 Diabetes Mellitus
Topdaş E. F., Odunkıran A., Şengül M.
INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRONOMY ANDFOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-AGROFOOD, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.82-88, (Tam Metin Bildiri)
2018
201819. RHEOLOGICAL BEHAVIOR OF ICE CREAM MIXES PRODUCED WITH LYOPHILIZED PRICKLY PEAR
Şengül M., Topdaş E. F., Ertugay M. F., Dağdemir E.
The International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.46-50, (Tam Metin Bildiri)
2018
201820. Some Physicochemical Properties, Antioxidant and Anthocyanin Contentsof Traditionally Produced Plum Pestil (Prunus domestica)
ŞENGÜL M., KARATAŞ N., TOPDAŞ E. F., ZOR m.
1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE LIVESTOCK CONGRESS, 25 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201821. Mineral Composition Changes Between Plum (Prunus Salicina)Fruit, Pulp and Pestil
ŞENGÜL M., TOPDAŞ E. F., KARATAŞ N., ZOR m.
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201822. Antioxidant Activity, Total Phenolic and Total Antocyanin Contents of Prunus salicina
ŞENGÜL M., KARATAŞ N., TOPDAŞ E. F., ZOR m.
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201823. Investigation of Volatile Compounds of Plum (Prunus salicina) Pestil
ŞENGÜL M., YILMAZ B., ZOR m., TOPDAŞ E. F., KARATAŞ N.
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201824. Functional Properties of Hippophae rhamnoides
ZOR m., ŞENGÜL M., TOPDAŞ E. F.
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201825. Some qualıty characterıstıcs of almond paste produced in Edirne
ŞENGÜL M., ZOR M., ODUNKIRAN A.
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies, 2 - 05 Nisan 2018
2017
201726. The Phenolic Profile and Antioxidant Activity of Acera Pekmez
TOPDAŞ E. F., ŞENGÜL M., BAYRAMBAŞ K.
’Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2017, ss.1-2, (Tam Metin Bildiri)
2017
201727. The Bioactive Compounds of Tea and Decaffeinated Tea and Effects on The Health
KARATAŞ N., ŞENGÜL M., YILDIZ H., ÖZLÜ H.
II. International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
201728. Determination of Antioxidant activity of Black Rose Hip (Rosa Pimpinellifolia L.) Extracts.
ŞENGÜL M., TOPDAŞ E. F.
I. Uluslararasi Tibbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, TABKON’2017, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.423, (Özet Bildiri)
2017
201729. The Extraction of Black Rose Hip Fruit and Its Seeds in Different Solvents and Their Use in Ice Cream Production As Colorant.
ŞENGÜL M., TOPDAŞ E. F., ŞENGÜL M., ZOR M.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technology (ICAFOF'2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.228, (Özet Bildiri)
2017
201730. Sensorial Properties of Ice Creams Produced with Black Rose Hip, Seed Powder and Water Extracts
ŞENGÜL M., ŞENGÜL M., TOPDAŞ E. F.
International Conference on Advances and Innovations in Engineering (ICAIE), Elazığ, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.160, (Özet Bildiri)
2017
201731. Total Phenolic Content and Antioxidant Capacity of Coriander.
TOPDAŞ E. F., ŞENGÜL M.
Uluslararasi Tibbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Tabkon’2017, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201732. Anthocyanin Contents of Ice Creams Coloured With Black Rose Hip Fruit and Seeds Extracts
TOPDAŞ E. F., ŞENGÜL M., ŞENGÜL M., ZOR M.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technology (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1293-1294, (Özet Bildiri)
2017
201733. The Extraction of Black Rose Hip Fruit and Its Seeds in Different Solvents and Their Use in Ice Cream Production as Colorant
ŞENGÜL M., TOPDAŞ E. F., ŞENGÜL M., ZOR M.
International Conferance on Agriculture, Forets, Food Sciences and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201734. Sensorial properties of Ice Creams with Black Rose Hip, Seed Powder and Water Extracts
ŞENGÜL M., ŞENGÜL M., TOPDAŞ E. F.
International Conferance on Advancesand Innovations in Engineering (ICAIE), 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201735. The extraction of black rose hip fruit and ıts seeds in different solvents and their use in ıce cream production as colorant. International Conferance on Agriculture
ŞENGÜL M., TOPDAŞ E. F., ŞENGÜL M., ZOR M.
International Conferance on Agriculture, Forets, Food Sciences and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017
2017
201736. Total Phenolic and Antioxidant Capacity of Coriander.
ŞENGÜL M., TOPDAŞ E. F.
Uluslararasi Tibbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Tabkon’2017, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.1, (Özet Bildiri)
2017
201737. Characteristics and Effective Usage Areas of Rosemary.
ÖZEL G., TOPDAŞ E. F., ŞENGÜL M., ÜNVER H.
Uluslararasi Tibbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Tabkon’2017, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.1, (Özet Bildiri)
2017
201738. Effects of Different Drying Methods on The Antioxidant Capacity of Smilax Excelsa L.
TOPDAŞ E. F., DEMİRBAŞ M., ŞAT İ. G., ŞENGÜL M.
Uluslararasi Tibbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Tabkon’2017, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.1, (Özet Bildiri)
2017
201739. Evaluation of Antioxidant Activity and Total Phenolic Compounds of Micromeria Fruticosa.
TOPDAŞ E. F., ŞENGÜL M., ÜNVER H.
International Conference on Advances and Innovations in Engineering (ICAIE), Elazığ, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.1, (Özet Bildiri)
2017
201740. Some Properties and Usage Areas of Basil (Ocimum basilicum).
ŞENGÜL M., TOPDAŞ E. F., KAVAZ N., ÖZEL G.
Uluslararasi Tibbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Tabkon’2017, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.1, (Özet Bildiri)
2017
201741. A Medicinal-Aromatic Plant: Coriandrium Sativum L.
ŞENGÜL M., TOPDAŞ E. F.
International Conference on Advances and Innovations in Engineering (ICAIE), Elazığ, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.2, (Özet Bildiri)
2016
201642. Avokado ve Çekirdeğinin Fonksiyonel Özellikleri.
ŞENGÜL M., TOPDAŞ E. F., ÜNVER H., ODUNKIRAN A.
Gıda, Metabolizma & Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, ss.1, (Özet Bildiri)
2016
201643. Kokulu Üzüm (Vitis Labrusca)’Ün Biyoaktif Bileşenleri Ve Sağlık Üzerine Etkilerİ
ŞENGÜL M., TOPDAŞ E. F., ZOR M., ODUNKIRAN A.
Gıda, Metabolizma & Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, ss.1, (Özet Bildiri)
2016
201644. The Effect Of Different Drying Methods on Antioxidant Activities Carotenoids Profiles and Some Chemical and Physical Characteristics of Some Apricot Varieties
KARATAŞ N., ŞENGÜL M.
2nd Congress on Food structure and Design, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201645. Applicability of Prickly Pear (Opuntia Ficus- İndica) Fruit In Ice Cream: Investigation of Some Physical Chemical Rheological and Sensorial PropertieS
TOPDAŞ E. F., DAĞDEMİR E., ŞENGÜL M.
2nd Congress of Food Structure and Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.1, (Özet Bildiri)
2016
201646. Applicability of prickly pear opuntia ficus indica fruit in ice cream investigation of some physical chemical rheological and sensorial properties
TOPDAŞ E. F., DAĞDEMİR E., ŞENGÜL M.
2nd congress on food structure and design, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2015
201547. Antioxidant capacity and phenolic contents of newly developed seedless lemons
Uzun A., Ercisli S., Sengul M., Yildiz H., Seday U., Yilmaz K. U.
3rd Balkan Symposium on Fruit Growing, Belgrade, Sırbistan, 16 - 18 Eylül 2015, cilt.1139, ss.683-686, (Tam Metin Bildiri)
2015
201548. Kurutulmuş Trabzon Hurmasının Bazı Kimyasal Özellikleri İle Fenolik Madde ve Antioksidan Kapasitesinin Belirlenmesi.
ŞENGÜL M., TOPDAŞ E. F., ODUNKIRAN A.
9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, ss.1, (Özet Bildiri)
2015
201549. Determination of Phenolic Profile and Antioxidant Activity of Different Marmalades.
Şengül M., Topdaş E. F., Bayrambaş K., Doğan H.
Mühendislikte Yeni Teknolojiler Sempozyumu (MYT2015), Bayburt, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2015, ss.1, (Özet Bildiri)
2015
201550. A research on individual phenolic content and antioxidant activity of a traditioanl product furuc
ŞENGÜL M., TOPDAŞ E. F., DOĞAN H.
The 3. ınternational symposium on traditional foods from adriatic to caucasus 1-4 october 2015 Sarajevo/Bosnia and Herzegovina, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
201551. Determination of Physico-Chemical Properties, Phenolic Composition and Antioxidant Capacity of Traditionally Produced Kaz Apple Karova
ŞENGÜL M., TOPDAŞ E. F., BAYRAMBAŞ K.
Traditional foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.1-2, (Tam Metin Bildiri)
2015
201552. Antioxidant activity phenolic profile some chemical and physical properties of date fruit phoenix dactylifera pekmez
ŞENGÜL M., DOĞAN H., YILDIZ H., ARZU O.
The 3. ınternational symposium on traditional foods from adriatic to caucasus, 1-4 october 2015 Sarajevo/Bosnia and Herzegovina., 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
201553. Determination of physical chemical properties phenolic composition and antioxidant capacity of traditionally produced kaz apple karova
ŞENGÜL M., TOPDAŞ E. F., BAYRAMBAŞ K.
The 3. ınternational symposium on traditional foods from adriatic to caucasus, 1-4 october 2015 Sarajevo/Bosnia and Herzegovina., 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
201554. A research on Individual Phenolic Content and Antioxidant Activity of A Traditional Product Furuç
ŞENGÜL M., TOPDAŞ E. F., DOĞAN H.
The 3rd International Symposium on ‘’Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015
2015
201555. The phenolic profile and antioxidant activity of acara pekmez
TOPDAŞ E. F., BAYRAMBAŞ K., ŞENGÜL M.
The 3. ınternational symposium on traditional foods from adriatic to caucasus, 1-4 october 2015 Sarajevo/Bosnia and Herzegovina., 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
201556. A Natural Food Additive: Propolis.
ŞENGÜL M., TOPDAŞ E. F.
From Hive To Table 2015, Safety And Authenticity of Bee Products (FHTT2015)., İstanbul, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 2015, ss.1, (Özet Bildiri)
2012
201257. Antioxidant Activity and Total Phenolic Content of Bergamot (Citrus bergamia Risso) Fruits
ERCİŞLİ S., UZUN A., Yilmaz K. U., ŞENGÜL M., Yildiz H., UYSAL O.
12th International Citrus Congress - International-Society-of-Citriculture, Valencia, İspanya, 18 - 23 Kasım 2012, cilt.1065, ss.1471-1473, (Tam Metin Bildiri)
2014
201458. Geleneksel ve Etnik Gıdaların Güvenliği Biyoaktivitesi ve Yararları
YILDIZ H., KARATAŞ N., ŞENGÜL M., ERCİŞLİ S.
IV. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Mayıs 2014, (Özet Bildiri)
2013
201359. Comparisons on Antioxidant Activities Total Phenolic Contents Some Physical and Chemical Properties of Various Pekmez Samples
ŞENGÜL M., KARATAŞ N.
2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
2012
201260. Çilekli yoğurdun bazı fizikokimyasal ve duyusal özellikleri ile antioksidan aktivitesinin araştırılması
ŞENGÜL M., YILDIZ H., ŞENGÜL M., ERKAYA T.
11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.1, (Özet Bildiri)
2012
201261. Dut pekmezinin bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri ile antioksidan aktivitesi üzerine depolamanın etkisi
ŞENGÜL M., KARATAŞ N.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)
2011
201162. The Change of Total Phenolic Content, Antioxidant Activity and Some Quality Properties of Sour Cherry Added Yoghurts During Storage
ŞENGÜL M., ERKAYA T., ŞENGÜL M., YILDIZ H.
4th International Congress on Food Technology, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.1, (Özet Bildiri)
2010
201063. Total Phenolic Content, Antioxidant Activity, mineral content, Some Physical and Chemical Properties of Pestil: Traditional Turkish Fruit Product
ŞENGÜL M., YILDIZ H., KARATAŞ N., OKCU Z.
2nd İnternational Congress on Food and Nutrition, Isparta, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2010, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2010
201064. Erzurumda Ayran Aşının Yapımı ve Bu Çorbaya Özgü Olan Aşotunun Antioksidan Özellikleri
KAVAZ A., YILDIZ H., ŞENGÜL M., BAKIRCI İ.
THE 1ST INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON “TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201065. Erzurum'da Ayran Aşının Yapımı ve Bu Çorbaya Özgü Olan Aşotu'nun Antioksidan Özellikleri
Kavaz Yüksel A., Yıldız H., Şengül M., Bakırcı İ.
The 1st International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus (15-17 April 2010, Tekirdağ/Turkey, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.162-164, (Tam Metin Bildiri)
2010
201066. Erzurum’da Ayran Aşının Yapımı ve Bu Çorbaya Özgü Olan Aşotunun Antioksidan Özellikleri
KAVAZ A., YILDIZ H., ŞENGÜL M., BAKIRCI İ.
The 1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 Nisan 2010, ss.162-163, (Tam Metin Bildiri)
2009
200967. Nar Ekşisinin Bazı Fiziko Kimyasal Özellikleri ile Antioksidan ve Antimikrobiyal Aktiviteleri
ŞENGÜL M., YILDIZ H., ÇETİN B., OKÇU Z., KARATAŞ N., TURAN M., et al.
6.Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 6 Kasım - 08 Ekim 2009, (Özet Bildiri)
2008
200868. Ketirhindi Acacia catechu bitkisinin antioksidan ve antimikrobiyal aktivitelerinin belirlenmesi
ŞENGÜL M., YILDIZ H., KARATAŞ N., ÇETİN B., ESER Z.
10. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, (Özet Bildiri)
2008
200869. Darıfülfül Fructus Piperis longum ekstraktlarının antioksidan ve antimikrobiyal aktivitelerinin tespit edilmesi
YILDIZ H., KARATAŞ N., ŞENGÜL M., ERCİŞLİ S.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, (Özet Bildiri)
2008
200870. Darıfülfül (Fructus piperis longum) ekstraktlarının antioksidan ve antimikrobiyal aktivitelerinin tespit edilmesi
ŞENGÜL M., YILDIZ H., Güngör N., ÇETİN B.
10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.967, (Özet Bildiri)
2008
200871. Ketirhindi (Acacia catechu) bitkisinin antioksidan ve antimikrobiyal aktivitelerinin belirlenmesi
ŞENGÜL M., YILDIZ H., Güngör N., ÇETİN B., ESER Z.
10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.965, (Tam Metin Bildiri)
2007
200772. Çoruh Vadisinden Seçilen Nar Punica granatum L Genetik Kaynaklarının Yağ asidi Profillerine göre Sınıflandırılması
Orhan E., Ercişli S., Eşitken A., Şengül M.
XV. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi (28-31 Ekim 2007), Poster ve Sözlü Bildiri Kitapçığı, Antalya, Türkiye, 28 - 31 Ekim 2007, ss.110-113, (Tam Metin Bildiri)
2007
200773. Total phenolic content antioxidant activity mineral content some physical and chemical properties of apple pekmez
KARATAŞ N., ŞENGÜL M., YILDIZ H.
2st International Congress on Food and Nutrition, 24 Aralık - 26 Ocak 2007, (Özet Bildiri)
2007
200774. Total phenolic content antioxidant activity mineral content some physical and chemical properties of pestil Traditional Turkish fruit product
ŞENGÜL M., YILDIZ H., KARATAŞ N., OKÇU Z.
2st International Congress on Food and Nutrition, 24 Aralık - 26 Ocak 2007, (Özet Bildiri)
2007
200775. Determination of phenolic content antioxidant activity some nutritional and physical properties of köme produced in Turkey
YILDIZ H., ŞENGÜL M., KARATAŞ N., ZOR M.
2st International Congress on Food and Nutrition, 24 Aralık - 26 Ocak 2007, (Özet Bildiri)
2006
200676. Erzurum’da üretilen balların fiziksel ve kimyasal özellikleri
ŞENGÜL M., ŞENGÜL M., DODOLOĞLU A.
9. Gıda Mühendisliği Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.863, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. EXPLORING MINIMALLY PROCESSED TECHNIQUES FOR FRESH FRUITS AND VEGETABLES: TRENDS, BENEFITS, AND CHALLENGES
TOPDAŞ E. F., Ufuk S., ŞENGÜL M.
Research And Evaluations In The Field Of Food Sciences And Engineering, GÜVEN ALPER, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.29-58, 2025
2023
20232. IMPORTANCE OF POLLEN ANALYSIS IN HONEY: MELISSOPALYNOLOGY
Şengül M., Ufuk S., Karakütük İ. A., Aksoy S.
Current Research in Agriculture, Forestry and Aquaculture , OĞUZHAN DOĞANLAR,FİGEN CERİTOĞLU, Editör, GECE KİTAPLIĞI, Ankara, ss.25-38, 2023
2022
20223. GIDA KATKI MADDESİ OLARAK KULLANILAN BAZI ENZİMLER VE KULLANIM ALANLARI I
ODUNKIRAN A., ŞENGÜL M., ZOR M.
BİYOLOJİ ALANINDA TEORİK VE UYGULAMALI AKADEMİK ÇALIŞMALAR, Şifa TÜRKOĞLU, Editör, İKSAD, Ankara, ss.93-130, 2022
2022
20224. GIDA KATKI MADDESİ OLARAK KULLANILAN BAZI ENZİMLER VE KULLANIM ALANLARI II
ODUNKIRAN A., ŞENGÜL M., ZOR M.
BİYOLOJİ ALANINDA TEORİK VE UYGULAMALI AKADEMİK ÇALIŞMALAR, Şifa TÜRKOĞLU, Editör, İKSAD, Ankara, ss.131-170, 2022
Desteklenen Projeler
2023 - 2024
2023 - 2024
Diyabet Yaralarının İyileştirilmesi Amacıyla Geliştirilmiş Formülasyon-2
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ŞENGÜL M. (Yürütücü), TOPDAŞ E. F., TAGHIZADEHGHALEHJOUGHI A.
2022 - 2024
2022 - 2024Yeni bir Fonksiyonel Ürün Propolisli Çoban Üzümü Meyveli İçecek
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ŞENGÜL M. (Yürütücü), UFUK S.
2020 - 2023
2020 - 2023Bazı Mikroorganizmalardan Naringinaz Enziminin Üretilmesi Saflaştırılması ve Enzimin Farklı Konsantrasyonlarının Greyfurt Suyu ve Tozundaki Acılık Maddeleri Üzerine Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ŞENGÜL M. (Yürütücü), ODUNKIRAN A., KÜFREVİOĞLU Ö. İ., ÇETİN B., ÖZTÜRK KESEBİR A.
2020 - 2023
2020 - 2023
Diyabet Yaralarının İyileştirilmesi Amacıyla Geliştirilmiş Formülasyon
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ŞENGÜL M. (Yürütücü), TAGHIZADEHGHALEHJOUGHI A., TOPDAŞ E. F.
2021 - 2022
2021 - 2022Farklı Bitki Ekstraktları İle Zenginleştirilmiş Doğal Mineral Suyu İçeceklerinin Üretimi ve Elde Edilen Fonksiyonel içeceklerin Antioksidan ve Termal Stabilite Özelliklerinin Tespiti
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
TOPDAŞ E. F. (Yürütücü), ŞENGÜL M., KARAKÜTÜK İ. A.
2019 - 2021
2019 - 2021Karayemiş (Prunus lauracerasus) pulpu ve Marmelatının Bazı Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ŞENGÜL M. (Yürütücü), AY E., KARAKÜTÜK İ. A.
2019 - 2020
2019 - 2020KARADUT KONSANTRESİNİN ÜRETİMİ VE DEPOLANMASI SIRASINDA BAZI FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERDE MEYDANA GELEN DEĞİŞMELER
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ŞENGÜL M. (Yürütücü), YAVAŞ O.
2019 - 2020
2019 - 2020KARA KUŞBURNU (Rosa pimpinellifolia L.) VE KARADUT (Morus nigra L.) EKSTRAKTLARI İLAVESİ İLE NAR REÇELİNİN RENK VE ANTİOKSİDAN AÇISINDAN ZENGİNLEŞTİRİLMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ŞENGÜL M. (Yürütücü), ENGİN T.
2018 - 2020
2018 - 2020
DİYABETİK KREM
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ŞENGÜL M. (Yürütücü), TOPDAŞ E. F., TAGHIZADEHGHALEHJOUGHI A.
2019 - 2019
2019 - 2019Kızılcık Pestilinin Toplam Fenolik Madde Miktarı ve Antioksidan Aktivitesinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ŞENGÜL M. (Yürütücü)
2017 - 2019
2017 - 2019Nanoemülsifiye Esansiyel Yağlar ile Zenginleştirilmiş Meyveli İçecek
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ŞENGÜL M. (Yürütücü), TOPDAŞ E. F., ERTUĞRUL M.
2017 - 2019
2017 - 2019Nanoemülsifiye Esansiyel Yağlar ile Zenginleştirilmiş Soğuk Çay
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ŞENGÜL M. (Yürütücü), TOPDAŞ E. F.
2017 - 2017
2017 - 2017
Çaşır (Ferula Orientalis L) Bitkisinin Farklı Ekstraktlarının Mineral Madde Kompozisyonunun ve Esansiyel Yağının Ratlardaki Diyabetik Yaralar Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ŞENGÜL M. (Yürütücü), TOPDAŞ E. F., TAGHIZADEHGHALEHJOUGHI A., NALCI K. A.
2016 - 2017
2016 - 2017ÇAŞIR (FERULA ORİENTALİS L.) BİTKİSİNİN FARKLI EKSTRAKTLARI (ETANOL METANOL KLOROFORM HEKZAN VE SU) İLE ESANSİYEL YAĞININ ANTİOKSİDAN ANTİMİKROBİYAL VE İN VİTRO NÖROPROTEKTİF AKTİVİTELERİNİN ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ŞENGÜL M. (Yürütücü), TAGHIZADEHGHALEHJOUGHI A., HACIMÜFTÜOĞLU A., TOPDAŞ E. F.
2015 - 2016
2015 - 2016BAZI MEYVELERDEN EKSTRAKTE EDİLEN ANTOSİYANİNLERİN DONDURMA ÜRETİMİNDE KULLANILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ŞENGÜL M. (Yürütücü), TOPDAŞ E. F.
2015 - 2016
2015 - 2016HİNT İNCİRİ (OPUNTİA FİCUS-İNDİCA) İLAVESİNİN DONDURMANIN FİZİKSEL, KİMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ İLE ANTİOKSİDAN KAPASİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ŞENGÜL M. (Yürütücü), DAĞDEMİR E., TOPDAŞ E. F.
2012 - 2013
2012 - 2013"FARKLI ÇİÇEK BALLARININ ANTİOKSİDAN VE ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTELERİNİN BELİRLENMESİ"
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ŞENGÜL M. (Yürütücü)
2011 - 2012
2011 - 2012BAZI KAYISI ÇEŞİTLERİNİN ANTİOKSİDAN AKTİVİTELERİ, KAROTENOİD PROFİLLERİ İLE BAZI KİMYASAL VE FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE FARKLI KURUTMA TEKNİKLERİNİN ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ŞENGÜL M. (Yürütücü)
2010 - 2011
2010 - 2011ÜZÜMÜN ANTİOKSİDAN AKTİVİTESİ ANTOSİYANİN PROFİLİ VE BAZI FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE KURUTMANIN ETKİLERİ.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ŞENGÜL M. (Yürütücü)
2010 - 2011
2010 - 2011GÜL VE GÜL ŞURUBUNUN ANTİ OKSİDAN KAPASİTESİ İLE BAZI FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERNİN BELİRLENMESİ.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ŞENGÜL M. (Yürütücü)
Patent
2018
2018Diyabet Hastalarında Yaraların İyileştirilmesine Yönelik Bir Kompozisyon ve Bu Kompozisyonun Üretilmesine İlişkin Yöntem
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2018/10776 , Standart Tescil
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorFOODS
Özel Sayı Editörü
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorGıda Bilimi ve Mühendisliği Araştırmaları
Yayın Kurul Üyesi
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorFood Science and Engineering Research
Bilim Kurulu Üyeliği
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Mayıs 2024
Mayıs 2024DISCOVER FOOD
ESCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2024
Şubat 2024Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ağustos 2023
Ağustos 2023MOLECULES
Hakemli Bilimsel Dergi
Mayıs 2023
Mayıs 2023GIDA
Hakemli Bilimsel Dergi
Mayıs 2023
Mayıs 2023FOODS
Hakemli Bilimsel Dergi
Ağustos 2022
Ağustos 2022JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Hakemli Bilimsel Dergi
Temmuz 2022
Temmuz 2022Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Nisan 2022
Nisan 2022Middle East Journal of Science
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2022
Mart 2022FOODS
Hakemli Bilimsel Dergi
Temmuz 2021
Temmuz 2021FOOD CHEMISTRY
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Haziran 2021
Haziran 2021ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ
Hakemli Bilimsel Dergi
Haziran 2021
Haziran 2021GIDA
Hakemli Bilimsel Dergi
Şubat 2017
Şubat 2017ATATÜRK ÜNİV ZİRAAT FAK DERGİSİ
Hakemli Bilimsel Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Mayıs 2023
Mayıs 2023Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Bayburt Üniversitesi, Türkiye
Nisan 2022
Nisan 2022Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Bayburt Üniversitesi, Türkiye
Nisan 2022
Nisan 2022Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Bayburt Üniversitesi, Türkiye
Kasım 2021
Kasım 2021TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
TARIM VE ORMANCILIK BAKANLIĞI, Türkiye
Kasım 2021
Kasım 2021Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Türkiye
Haziran 2021
Haziran 2021Teknopark
Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Ekim 2023
Ekim 2023
Dünya Gıda Günü
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Karaoğlu M. M., Şengül M.
Erzurum, Türkiye
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017
01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technology
Katılımcı
Nevşehir-Türkiye
01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017
01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017International Conference on Advances and Innovations in Engineering (ICAIE)
Katılımcı
Elazığ-Türkiye
01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017
01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017Uluslararasi Tibbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, Tabkon’2017
Katılımcı
Konya-Türkiye
01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017
01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017TABKON
Katılımcı
Konya-Türkiye
01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016
01 Ekim 2016 - 01 Ekim 20162nd Congress of Food Structure and Design
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Nisan 2016 - 01 Nisan 2016
01 Nisan 2016 - 01 Nisan 2016Gıda, Metabolizma & Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongres
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
01 Kasım 2015 - 01 Kasım 2015
01 Kasım 2015 - 01 Kasım 20159. Gıda Mühendisliği Kongresi.
Katılımcı
İzmir-Türkiye
01 Ekim 2015 - 01 Ekim 2015
01 Ekim 2015 - 01 Ekim 2015Mühendislikte Yeni Teknolojiler Sempozyumu (MYT2015)
Katılımcı
Bayburt-Türkiye
01 Ekim 2015 - 01 Ekim 2015
01 Ekim 2015 - 01 Ekim 2015’Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Katılımcı
Sarajevo-Bosna-Hersek
01 Mayıs 2015 - 01 Mayıs 2015
01 Mayıs 2015 - 01 Mayıs 2015From Hive To Table 2015, Safety And Authenticity of Bee Products (FHTT2015)
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1694
h-indeksi (WOS): 23
Jüri Üyelikleri
Şubat-2025
Şubat 2025Tez Savunma (Doktora)
AYHAN ÇİĞDEM DOKTORA SAVUNMA JÜRÜ ÜYELİĞİ - Iğdır Üniversitesi
Aralık-2024
Aralık 2024Doçentlik Sınavı
CEMHAN DOĞAN Doçentlik Sınav Jürisi - BOZOK ÜNİVERSİTESİ
Kasım-2024
Kasım 2024Tez Savunma (Doktora)
TUNAHAN ENGİN Tez Savunması - Iğdır Üniversitesi
Kasım-2024
Kasım 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
ESRA PEKDOĞAN TİK ÜYELİĞİ - Atatürk Üniversitesi
Ağustos-2024
Ağustos 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
NURSAÇ AKYOL KUYUCUOĞLU TİK ÜYELİĞİ - Atatürk Üniversitesi
Ağustos-2024
Ağustos 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
İSA ARSLAN KARAKÜTÜK TİK ÜYELİĞİ - Atatürk Üniversitesi
Temmuz-2024
Temmuz 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
BETÜL TAN TİK ÜYELİĞİ - Atatürk Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
OĞUZHAN YAVAŞ TİK ÜYELİĞİ - Atatürk Üniversitesi
Mayıs-2024
Mayıs 2024Akademik Kadroya Atama-Doçentlik
BAYRAM ÜRKEK, DOÇENTLİK ATAMA - Gümüşhane Üniversitesi
Mayıs-2024
Mayıs 2024Doçentlik Sınavı
NAZAN TOKATLI DEMİROK Doçentlik Sınav Jürisi - NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Ocak-2024
Ocak 2024Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
TUNAHAN ENGİN TİK ÜYELİĞİ - Iğdır Üniversitesi
Ocak-2024
Ocak 2024Doçentlik Sınavı
Doçentlik Sınav Jürisi - Bülent başyiğit, Harran Üniversitesi
Ocak-2024
Ocak 2024Doçentlik Sınavı
Bayram Yurt, Doçentlik Sınav Jürisi - Bingöl Üniversitesi
Eylül-2023
Eylül 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
SEDA UFUK - Atatürk Üniversitesi
Ağustos-2023
Ağustos 2023Tez Savunma (Doktora)
HALİL İBRAHİM BİNİCİ - Atatürk Üniversitesi
Ağustos-2023
Ağustos 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
EMİNE TAKIM - Atatürk Üniversitesi
Temmuz-2023
Temmuz 2023Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
BETÜL TAN - Atatürk Üniversitesi
Temmuz-2023
Temmuz 2023Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
TUNAHAN ENGİN - Atatürk Üniversitesi
Haziran-2023
Haziran 2023Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
HALİL İBRAHİM BİNİCİ - Atatürk Üniversitesi
Mayıs-2023
Mayıs 2023Doçentlik Sınavı
HALE İNCİ ÖZTÜRK - Konya Gıda Ve Tarım Üniversitesi
Mayıs-2023
Mayıs 2023Doktora Yeterlik Sınavı
OĞUZHAN YAVAŞ - Atatürk Üniversitesi
Mayıs-2023
Mayıs 2023Doktora Yeterlik Sınavı
ESRA PEKDOĞAN - Atatürk Üniversitesi
Aralık-2022
Aralık 2022Tez Savunma (Doktora)
NURCAN ÖZEL - Atatürk Üniversitesi
Aralık-2022
Aralık 2022Doçentlik Sınavı
AYSUN YÜCETEPE - Aksaray Üniversitesi
Ekim-2022
Ekim 2022Tez Savunma (Yüksek Lisans)
BİLGİNUR YILDIRIM - Atatürk Üniversitesi
Ağustos-2022
Ağustos 2022Akademik Kadroya Atama-Doçentlik
MERİÇ ŞİMŞEK ASLANOĞLU - Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi
Ağustos-2022
Ağustos 2022Doçentlik Sınavı
ELİF SAVAŞ - Balıkesir Üniversitesi
Ağustos-2022
Ağustos 2022Doçentlik Sınavı
BURHAN BAŞARAN - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi
Ağustos-2022
Ağustos 2022Tez Savunma (Doktora)
ARZU İMECE - Atatürk Üniversitesi
Haziran-2022
Haziran 2022Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
BURAK GENİŞ - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi
Haziran-2022
Haziran 2022Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
Zühal Alkay - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi
Haziran-2022
Haziran 2022Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
ELİF FEYZA TOPDAŞ, DR ÖĞRETİM ÜYESİ ATAMA - Atatürk Üniversitesi
Haziran-2022
Haziran 2022Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
ÖZCAN BULANTEKİN - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi
Haziran-2022
Haziran 2022Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
HALİL İBRAHİM BİNİCİ - Atatürk Üniversitesi
Haziran-2022
Haziran 2022Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
NURCAN ÖZEL - Atatürk Üniversitesi
Haziran-2022
Haziran 2022Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
ARZU İMECE - Atatürk Üniversitesi
Haziran-2022
Haziran 2022Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
ÖZCAN BULANTEKİN - Atatürk Üniversitesi
Ocak-2022
Ocak 2022Doçentlik Sınavı
CÜNEYT DİNÇER - Akdeniz Üniversitesi
Aralık-2021
Aralık 2021Doktora Yeterlik Sınavı
BETÜL TAN - Atatürk Üniversitesi
Aralık-2021
Aralık 2021Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
ARZU ODUNKIRAN - Atatürk Üniversitesi
Aralık-2021
Aralık 2021Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
NURCAN ÖZEL - Atatürk Üniversitesi
Aralık-2021
Aralık 2021Tez Savunma (Doktora)
RAMAZAN GÜN - Atatürk Üniversitesi
Aralık-2021
Aralık 2021Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
HALİL İBRAHİM BİNİCİ - Atatürk Üniversitesi
Temmuz-2021
Temmuz 2021Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Halil İbrahim Binici - Atatürk Üniversitesi
Haziran-2021
Haziran 2021Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Arzu Odunkıran - Atatürk Üniversitesi
Haziran-2021
Haziran 2021Tez Savunma (Yüksek Lisans)
İSA ARSLAN KARAKÜTÜK - Atatürk Üniversitesi
Mayıs-2021
Mayıs 2021Doçentlik Sınavı
SİBEL BÖLEK - Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Mart-2021
Mart 2021Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
DERYA ARSLAN DANACIOĞLU - Necmettin Erbakan Üniversitesi
Mart-2021
Mart 2021Doçentlik Sınavı
HARUN URAN - Kırklareli Üniversitesi
Aralık-2020
Aralık 2020Doktora Yeterlik Sınavı
- Atatürk Üniversitesi
Aralık-2020
Aralık 2020Tez Savunma (Doktora)
- Atatürk Üniversitesi
Aralık-2020
Aralık 2020Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Atatürk Üniversitesi
Aralık-2020
Aralık 2020Doçentlik Sınavı
- İstanbul Teknik Üniversitesi
Temmuz-2020
Temmuz 2020Tez Savunma (Doktora)
- Munzur Üniversitesi
Haziran-2020
Haziran 2020Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Atatürk Üniversitesi
Haziran-2020
Haziran 2020Doktora Yeterlik Sınavı
- Atatürk Üniversitesi
Nisan-2020
Nisan 2020Doçentlik Sınavı
- Iğdır Üniversitesi
Nisan-2020
Nisan 2020Doçentlik Sınavı
- Kilis 7 Aralık Üniversitesi
Nisan-2020
Nisan 2020Doçentlik Sınavı
- Yeditepe Üniversitesi
Şubat-2020
Şubat 2020Doktora Yeterlik Sınavı
- Atatürk Üniversitesi
Nisan-2017
Nisan 2017