Prof. Dr. Salih ÖZDEMİR


Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği


WoS Araştırma Alanları: Doğa Bilimleri Genel, Temel Bilimler (Sci)


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

İş Telefonu: +90 442 344 2723
Web: https://avesis.atauni.edu.tr/ozdemirs
Ofis: B-02
Posta Adresi: Atatürk Üniversitesi Ziraat fakültesi

Metrikler

Yayın

104

Yayın (WoS)

22

Yayın (Scopus)

15

Atıf (WoS)

176

H-İndeks (WoS)

7

Atıf (Scopus)

232

H-İndeks (Scopus)

8

Atıf (Scholar)

961

H-İndeks (Scholar)

15

Atıf (TrDizin)

23

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

3

H-İndeks (Sobiad)

1

Atıf (Diğer Toplam)

50

Proje

23

Tez Danışmanlığı

29

Açık Erişim

10
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

1961 Yılında Erzurum’un Pasinler ilçesinde doğdum. İlk, Orta ve Lise tahsilimi Erzurum’da tamamladım. 1984 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun oldum.1985 yılında Atatürk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümüne Araştırma Görevlisi olarak atandım. 1984 yılında Yüksek Lisansa başladım ve Yüksek Lisans çalışmalarımı 1986 yılında tamamladım. Doktora tezimi ise 1990 yılında tamamladım.1994 yılında Doçent 2000 yılında da Profesör oldum.

Evliyim ve dört çocuk babasıyım

Eğitim Bilgileri

1986 - 1990

1986 - 1990

Doktora

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1984 - 1986

1984 - 1986

Yüksek Lisans

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1980 - 1984

1980 - 1984

Lisans

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2015

2015

Yüksek Lisans

Türkiye'de Üretilen Ticari UHT Süt Örneklerinin Homojenizasyon Etkinliği ve Renk Özelliklerinin Belirlenmesi

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fak, Gıda Mühendisliği

1990

1990

Doktora

Koyun Sütünün Hidrojen Peroksit (H2O2) ve Potasyum Sorbatla Muhafaza Edilebilme İmkanları ve Bu Sütlere Starter Kültür İlavesiyle Yapılan Taze ve Olgunlaştırılmış Beyaz Peynirlerin Bazı Kalite Kriterleri

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi Anabilim

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2024

2024

Günlük Hayatta Su Verimliliği

Kişisel Gelişim

tarım ve orman bakanlığı

2024

2024

Günlük Hayatta ve Kamu Binalarında Enerj...

Kişisel Gelişim

enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı

2024

2024

Çevre ve sıfır atık

Kişisel Gelişim

çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı

2024

2024

Devlet Malını Koruma

Kişisel Gelişim

vergi denetim kurulu başkanlığı

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2000 - Devam Ediyor

2000 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

1994 - 2000

1994 - 2000

Doç. Dr.

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

1992 - 1994

1992 - 1994

Yrd. Doç. Dr.

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

1985 - 1992

1985 - 1992

Araştırma Görevlisi

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

1994 - 2000

1994 - 2000

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Teknolojisi

Akademi Dışı Deneyim

1985 - Devam Ediyor

1985 - Devam Ediyor

Öğretim üyesi

Atatürk Üniv. Ziraat Fakültesi, Öğretim üyesi

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

Gıda sanayiinde projelendirme ve proje yöntemleri

Danışmanlık( DR)

Uzmanlık Alan Dersi (Yabancı Uyruklu) VII

GIDA SANAYİİNDE PROJELENDİRME VE PROJE YÖNTEMLERİ

Süt Mikrobiyolojisi

GIDA SANAYİİNDE PROJELENDİRME VE PROJE YÖNTEMLERİ

GIDA SANAYİİNDE PROJELENDİRME VE PROJE YÖNTEMLERİ

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

DONDURMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

Süt Ürünleri Üretiminde Kullanılan Yeni Teknikler

Süt Ürünleri Üretiminde Kullanılan Yeni Teknikle

Danışmanlık

Uzmanlık Alan Dersi I(YL)

SÜT ÜRÜNLERİ PROSESLERİNDE YENİ TEKNİKLER

DONDURMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

SÜT ÜRÜNLERİ PROSESİNDE YENİ TEKNİKLER

DONDURMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

Lisans

Lisans

Proje Hazırlama ve Değerlendirme

Gıda Mühendisliği Malzeme Bilgisi

Fonksiyonel süt ürünleri

Gıda Mühendisliği Malzeme Bilgisi

Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi

Gıda İşleme ve Analiz teknikleri II

Süt ve Ürünleri Teknolojisi

Proje Hazırlama ve Değerlendirme

Mezuniyet Çalışması (Yıllık)

Gıda İşleme ve Analiz teknikleri II

Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi

Mezuniyet Çalışması (Yıllık)

Gıda Mühendisliği Malzeme Bilgisi

Proje Hazırlama ve Değerlendirme

Gıda İşleme ve Analiz teknikleri I

GIDA İŞLEME VE ANALİZ TEKNİKLERİ2

Gıda İşleme ve Analiz teknikleri I

MEZUNİYET ÇALIŞMASI

Mezuniyet Çalışması (Yıllık

Gıda İşleme ve Analiz teknikleri II

Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi

Gıda Mühendisliği Malzeme Bilgisi

SÜT ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ

PROJE HAZIRLAMA VE DEĞERLENDİRME

GIDA İŞLEME VE ANALİZ TEKNİKLERİ1

Ön Lisans

Ön Lisans

Süt ve Süt Analizleri II

Süt Yan Ürünleri Teknolojisi

Duyusal Analiz Teknikleri Sürdürülebilir Kalkınma

Gıda Endüstrisi Makineleri

Süt ve Süt Analizleri I

Su Analizleri

Beslenme Ve Diyet İlkeleri

Duyusal Analiz Teknikleri

Yönetilen Tezler

2022

2022

Yüksek Lisans

Farklı emülgatörler kullanılarak üretilen yoğurt dondurmasının kalitesi

Özdemir S. (Danışman)

C.İPCİOĞLU(Öğrenci)

2020

2020

Yüksek Lisans

Stevia ile tatlandırılmış meyveli dondurma üretimi

Özdemir S. (Danışman)

F.İNCİ(Öğrenci) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2014

2014

Yüksek Lisans

Manda sütünden yapılan dondurma örneklerinin kalitesi

ÖZDEMİR S.

H.BEKİROĞLU(Öğrenci)

Makaleler

Tümü (49)
SCI-E, SSCI, AHCI (21)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (22)
ESCI (1)
Scopus (15)
TRDizin (18)
Diğer Yayınlar (11)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. DONDURMA YAPIMINDA SÜT YAĞINA VE SÜT PROTEİNİNE ALTERNATİF BİTKİSEL KAYNAKLARIN KULLANIMI

Kaçalın S., Özdemir C., Özdemir S.

KARADENIZ 17th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES, Rize, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2024, ss.764-772, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

2. DONDURMA YAPIMINDA SÜT YAĞINA VE SÜT PROTEİNİNE ALTERNATİF BİTKİSEL KAYNAKLARIN KULLANIM

ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C., Kacaln S.

KARADENIZ 17th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES, Rize, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2024, ss.764-772, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

3. Gıdalardaki Kolesterolün Mikroorganizmalar Tarafından Azaltılması

Maden F. İ., ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S.

1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

4. Isıl İşlem Uygulanmış Süt ve Süt Ürünlerinde Lisinoalanin İçeriği.

Özdemir S., Özdemir C., Edebali E.

International Congress of Engineering and Natural Sciences Studies Abstracts Booklet, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2021, ss.175-184, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2007

2007

5. Süt Sanayiinde Elektrodiyalizin Kullanımı

ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C., YANGILAR F., yılmaz m.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 Mayıs 2007 - 23 Mayıs 2019, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

6. The Quality and Thermal Properties of Plain and Cocoa Yogurt Ice-Cream Samples Produced with Stevia and Honey

ARSLANER A., ÖZDEMİR S., AKKÖSE A., SALIK M. A.

International Congress on Engineering and Life Science, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

7. The ice- cream production from lactose-free UHT milk

ÖZDEMİR C., Uğurlu G., ÖZDEMİR S., ARSLANER A.

The 4th International Symposium on “Traditional Foodsfrom Adriatic to Caucasus”, 19 Nisan - 21 Aralık 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

8. FARKLI BİTKİSEL ÇAYLAR KATILARAK YAPILAN REKOMBİNE DONDURMALARIN KALİTESİ

ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S.

10. Gıda Mühendisliği kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.136, (Özet Bildiri)

2017

2017

9. Peptan Kollajen Peptidleri ve Önemleri

ÖZDEMİR S., YANGILAR F.

2nd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2017), 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

10. Determination of Pesticide Residues in Pasteurized and Sterilized Milk Consumed in Erzurum

ÖZDEMİR S., ÖZ F., ÖZDEMİR C.

II. International Conference on Advanced Engineering Technology, 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

11. Yeşil Kahvede Bulunan Klorojenik Asidin Sağlık Açısından Önemi

ÖZDEMİR S., YANGILAR F.

2nd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2017), 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

12. The Importance of Health of Chlorogenic Acid in the Green Coffee

ÖZDEMİR S., YANGILAR F.

II. international conferance on Advanced Enginering technologies, Bayburt, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2017, ss.1526, (Özet Bildiri)

2017

2017

13. Erzurum Piyasasında Tüketime Sunulan Pastörize ve SterilizeSütlerde Pestisit Kalıntılarının Belirlenmesi

ÖZDEMİR S., ÖZ F., ÖZDEMİR C.

international conference on advanced engineering and technology, 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2015

2015

15. The quality of village type white cheese produced in Erzurum

KARA T., MARYAM A., ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S.

3. Int. Sym.Traditional Food from Adriatic to Cafcassed, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.186

2009

2009

16. Civil,Çeçil ve Tel (Saç) peynirlerinin yapılışı ve diğer özellikleri açısından karşılaştırılması

ÖZDEMİR S., DAĞDEMİR E., ÖZDEMİR C.

II. Geleneksel Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.139-142, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

17. Süt ve Mamullerinde Enterokoklar

DAĞDEMİR E., ÖZDEMİR S.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Tekirdağ, Türkiye, 24 Mayıs 2006, ss.903-906, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

18. Süt Sanayinde Yüksek Basınç Uygulamaları

ÖZDEMİR C., DEMİRCİ M., ÖZDEMİR S., SAĞDIÇ O.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 22 - 26 Mayıs 2006, ss.955-958, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

20. Determination of some properties of caramel cocoa and coffee with flavoured ice creams

DAĞDEMİR E., ÖZDEMİR C., çelik ş., ÖZDEMİR S.

Recent Developments in Dairy Science and Technology,Isparta, 24 Mayıs - 28 Aralık 2004, ss.218-221, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

21. The Microbiologicial , Physical and Chemical Properties of Mihaliç Cheese

ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S., DEMİRCİ M., ÇELİK Ş., SÖNMEZ İ.

Recent development in dairy Science and Technology International dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 - 28 Mayıs 2004, ss.243-246, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

22. Determination of Some Properties of caramel, cocoa and coffee Flovouerd ice creams

DAĞDEMİR E., ÖZDEMİR C., ÇELİK Ş., ÖZDEMİR S.

International Dairy Symposium, Isparta, Türkiye, 24 Mayıs - 28 Ocak 2004, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

23. Sporcuların beslenmesi ve beslenmenin sporcu performansına etkisi

ÖZDEMİR S., DAĞDEMİR E., ÖZDEMİR C.

I. Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2003, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

24. Çarzof Civil peynirinin bazı mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri

ÖZDEMİR C., çelik ş., DAĞDEMİR E., ÖZDEMİR S.

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

25. Süt Ürünlerinde Bulunan Antihipertansif Peptidler ve Etki Mekanizmaları.

DAĞDEMİR E., ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S.

SEYES Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.181-186, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

26. Çarzof Civil peynirinin mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri

ÖZDEMİR C., ÇELİK Ş., DAĞDEMİR E., ÖZDEMİR S.

SEYES (Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu), İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.453-457, (Tam Metin Bildiri)

2000

2000

28. Erzurum piyasasında tüketilen lorların bazı özellikleri üzerinde bir araştırma

Özdemir S., Demircioğlu N., Çelik Ş., Bakırcı İ.

VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2000, ss.524-531, (Tam Metin Bildiri)

2000

2000

29. Erzurum ve yöresinde Üretilen Sütlerinin Mineral Madde düzeyi ve ağır Metal Varlığı Üzerinde Bir Araştırma

ÖZDEMİR C., ÇELİK Ş., ÖZDEMİR S., BAKIRCI İ., DÖNMEZ B.

Süt Mikrobiyolojisi ve katkı Maddeleri VI Süt ve süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2000, ss.347-353, (Tam Metin Bildiri)

1996

1996

30. Ülkemizde ve Dünyada Pastörize Sütün Durumu, Önemi ve Kontrolü

ÖZDEMİR S., DEMİRCİ M., ÖZDEMİR C.

İçme Sütü Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 1996, ss.92-97, (Tam Metin Bildiri)

1998

1998

31. Diyarbakır’ın Karacadağ Yöresinde Mahalli Olarak Yapılan Örgü Peynirinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özellikleri.

ÖZDEMİR S., ÇELİK Ş., ÖZDEMİR C., Selahattin S.

V.Sütve Süt Ürünleri Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 1998, ss.154-166, (Tam Metin Bildiri)

1998

1998

32. Diyarbakır Yöresinde Tüketime Sunulan Salamura Beyaz Peynir Örneklerinin Mikrobiyolojik,Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri

ÇELİK Ş., ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S., SERT S.

V.Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Geleneksel Süt Ürünleri. Ankara: Milli Prodüktivite Yayınları, Tekirdağ, Türkiye, 21 Mayıs 1998, ss.351-360, (Tam Metin Bildiri)

1998

1998

33. Oltu Yöresinde Mahalli Olarak Üretilen Saç(Tel)Peynirinin Bazı Kimyasal ve Fiziksel Özellikler ile Mineral Madde Düzeyi

ÖZDEMİR C., ÇELİK Ş., ÖZDEMİR S., sert s.

Geçmişten Geleceğe Oltu ve Çevresi Sempozyumu (Oltu), Erzurum, Türkiye, 10 Mayıs 1998, ss.492-497, (Tam Metin Bildiri)

1996

1996

34. Sütün Muhafazası,Taşınması ve Pazarlanması

ÖZDEMİR C., DEMİRCİ M., ÖZDEMİR S.

İçme Sütü Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 1996, ss.88-91, (Tam Metin Bildiri)

1996

1996

35. Oltu yöresinde mahalli olarak üretilen saç tel peynirinin bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri ile mineral madde düzeyi

ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S., ÇELİK Ş., SERT S.

Geçmişten Geleceğe Oltu ve Çevresi Sempozyumu, Türkiye, 01 Nisan 1996 - 08 Ocak 2021, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

3. BEYAZ PEYNİR YAPIM TEKNİKLERİ VE BEYAZ PEYNİRİN MİKROFLORASI

Özdemir C., Yüksel M., Özdemir S., Kızılkaya M. F.

Gıda Teknolojisinin Sürdürülebilirliği (Teori, Uygulama ve Yeni Paradigmalar), ÖZDEMİR SALİH,ÖZDEMİR CİHAT,ASLAN ÖMER FARUK, Editör, Efe Akademi Yayınları, İstanbul, ss.173-196, 2024

2024

2024

4. ELEKTRODİYALİZİN TEMEL PRENSİBİ VE SÜT İŞLEME TEKNOLOJİSİNDE ELEKTRODİYALİZİN(ED) KULLANIM ALANLARI

ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C., SAVAŞ A.

Gıda Teknolojisinin Sürdürülebilirliği(Teori,Uygulama ve Yeni Paradigmalar.), ÖZDEMİR SALİH, ÖZDEMİR CİHAT, ASLAN ÖMER FARUK, Editör, Efe Akademi yayınları, İstanbul, ss.1-196, 2024

2024

2024

5. YENİ YÜZYILIN BAŞINDA SÜT ÜRÜNLERİ İŞLEMEDE MEMBRAN TEKNOLOJİSİNİN KULLANIM ALANLARI VE GELECEĞİ

SAVAŞ A., AYAĞ N., ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C.

MÜHENDİSLİĞİN GELECEĞİ VE YAPAY ZEKA , ÖZDEMİR SALİH, ÖZDEMİR CİHAT, ASLAN ÖMER FARUK, ÖZDEMİR MURAT, Editör, Efe Akademi yayınları, İstanbul, ss.7-26, 2024

2024

2024

6. TÜRKİYE’DE BEYAZ PEYNİR YAPIM TEKNİKLERİ VE BEYAZ PEYNİRİN MİKROFLORASI

ÖZDEMİR C., YÜKSEL M., ÖZDEMİR S., KIZILKAYA M. F.

Gıda Teknolojisinin Sürdürülebilirliği (Teori, Uygulama ve Yeni Paradigmalar), ÖZDEMİR SALİH, ÖZDEMİR CİHAT, ASLAN ÖMER FARUK, Editör, Efe Akademi yayınları, İstanbul, ss.174-195, 2024

2023

2023

7. Susuz Süt Yağı (Sadeyağ)

ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C.

MÜHENDİSLİKTE YENİLİKÇİ ÇALIŞMALAR, Doç. Dr. Bayram AKDEMİR, Editör, Duvar Yayınları, İzmir, ss.25-45, 2023

2023

2023

8. DONDURMA YAPIMINDA SÜT YAĞINA VE SÜT PROTEİNİNE ALTERNATİF BİTKİSEL KAYNAKLARIN KULLANIMI

ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C.

MÜHENDİSLİKTE İLERİ VE ÇAĞDAŞ ÇALIŞMALAR, Doç. Dr. M. Sait CENGİZ, Editör, Duvar yayınları, İzmir, ss.44-59, 2023

2023

2023

9. Köpürtülmüş Krema(Krem Şanti) ve Kahve Kreması Üretim Prosesi Ürünler

ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S.

MÜHENDİSLİKTE YENİLİKÇİ ÇALIŞMALAR, Doç. Dr. Bayram AKDEMİR, Editör, Duvar yayınları, İzmir, ss.8-23, 2023

2023

2023

10. Susuz Süt Yağı (Sadeyağ)

ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C.

MÜHENDİSLİKTE YENİLİKÇİ ÇALIŞMALAR, Doç. Dr. Bayram AKDEMİR, Editör, Duvar yayınları, İzmir, ss.25-44, 2023

2023

2023

11. Köpürtülmüş Krema(Krem Şanti) ve Kahve Kreması Üretim Prosesi Ürünler

ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S.

MÜHENDİSLİKTE YENİLİKÇİ ÇALIŞMALAR, Doç. Dr. Bayram AKDEMİR, Editör, Duvar Yayınları, İzmir, ss.7-25, 2023

2022

2022

12. SÜREKLİ SİSTEMDE TEREYAĞI ÜRETİMİ VE TEREYAĞI BENZERİ YENİ ÜRÜNLE

ÖZDEMİR C., ÖZDEMİR S.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR, Çakır Yusuf, Editör, İksad Yayınevi – International Publishing House, Ankara, ss.191-212, 2022

2022

2022

13. REKOMBİNE SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ

ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLA, Çakır Yusuf, Editör, İksad Yayınevi – International Publishing House, Ankara, ss.132-159, 2022

2012

2012

15. Süt ve Yan Ürünlerinin İşlenmesinde Yeni Teknikler

ÖZDEMİR S., ÖZDEMİR C.

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ,Yayın No:244, Erzurum, 2012

Desteklenen Projeler

2024 - 2024

2024 - 2024

GIDALARA YAPILAN HİLELER, (Taklit ve Tağşiş )İNANILMAZ BOYUTTA VE SAĞLIĞIMIZ TEHLİKEDESürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler

Özdemir S. (Yürütücü)

2024 - 2024

2024 - 2024

Gıda kaynaklı hastalıklar, zehirlenmeler ve bunlara yol açan sebepler , sağlığımızı ve konforlu yaşamımızı olumsuz etkilemektedir.Sürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler

Özdemir S. (Yürütücü)

2024 - 2024

2024 - 2024

sağlıklı ve dengeli beslenmede sütün rolü ve Dünya süt gününü

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler

Özdemir S. (Yürütücü)

2024 - 2024

2024 - 2024

Ne yediğimi bilmek istiyorum, Ne yiyeceğimi bilmeden tüketmiyorum, Gıda etiket okur yazarlığı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler

Özdemir S. (Yürütücü)

2022 - 2023

2022 - 2023

YEDİĞİM GIDALARDA NELER VAR, MİKROSKOPTA GÖRMEK İSTİYORUM

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler

Özdemir C., Özdemir S., Güney İ., Bayram S.

2021 - 2023

2021 - 2023

YOĞURT ÜRETİMİNDE PROBİYOTİK KÜLTÜR İLE BAHARAT VE AROMALARININ KULLANIM OLANAKLARI

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora

ÖZDEMİR S. (Yürütücü), KARA T.

2022 - 2022

2022 - 2022

Hangi gıdaları tüketmeliyiz, Hangi gıdalardan uzak durmalıyızSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler

Özdemir C. (Yürütücü), Özdemir S., Güney İ., Özdemir M., Tüyene A.

2022 - 2022

2022 - 2022

Gençler Takı Döküm Tekniği ile Tanışıyor

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler

(Proje Özeti) Creative Commons License
Güney İ. (Yürütücü), Korkutan E., Özdemir C., Özdemir S., Özdemir M., Batunoğlu B., et al.

2022 - 2022

2022 - 2022

Gençler Elektro Kaplama ile Tanışıyor

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler

(Proje Özeti) (Proje Sonuç Raporu) Creative Commons License
Güney İ. (Yürütücü), Korkutan E., Özdemir C., Özdemir S., Özdemir M., Batunoğlu B., et al.

2019 - 2020

2019 - 2020

Soğuk Keyif Dondurma Evde dondurma yapımı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

(Proje Özeti) (Proje Sonuç Raporu) Creative Commons License
ÖZDEMİR C. (Yürütücü), ÖZDEMİR S., GÜNEY İ., ZEYDAN D., ATMACA H., BULUT H., et al.

2016 - 2017

2016 - 2017

ERZURUM PİYASASINDA TÜKETİME SUNULAN PASTÖRİZE VE STERİLİZE SÜTLERDE PESTİSİT KALINTILARININ BELİRLENMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ÖZDEMİR S. (Yürütücü), ÖZ F., ÖZDEMİR C.

2014 - 2016

2014 - 2016

PIHTIYA ÇİĞ VE HAŞLANMIŞ KİŞNİŞ (CORİANDRUM SATİVUM L.) KATILARAK ÜRETİLEN BEYAZ PEYNİRİN KALİTESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

ÖZDEMİR S. (Yürütücü)

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Aralık 2024

Aralık 2024

Journal of Tekirdag Agricultural Faculty

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2024

Ocak 2024

Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Ekim 2022

Ekim 2022

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Temmuz 2022

Temmuz 2022

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Temmuz 2022

Temmuz 2022

Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Mart 2022

Mart 2022

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Şubat 2021

Şubat 2021

Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi

Diğer Dergiler

Şubat 2021

Şubat 2021

GIDA

Hakemli Bilimsel Dergi

Mayıs 2016

Mayıs 2016

Agronomy Research

Diğer İndekslerce Taranan Dergi



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

07 Mayıs 2021 - 09 Mayıs 2021

07 Mayıs 2021 - 09 Mayıs 2021

International Congress of Engineering and Natural Sciences (ICENSS2021), May 07-09 2021 Ankara / TURKEY | 49

Panelist

Ankara-Türkiye

01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018

01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018

The Quality and Thermal Properties of Plain and Cocoa Yogurt Ice-Cream Samples Produced with Stevia and Honey

Katılımcı

Kastamonu-Türkiye

01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018

01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018

The ice- cream production from lactose-free UHT milk

Katılımcı

Lefkoşa-Kıbrıs (Kktc)

01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017

01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017

FARKLI BİTKİSEL ÇAYLAR KATILARAK YAPILAN REKOMBİNE DONDURMALARIN KALİTESİ

Katılımcı

Antalya-Türkiye

01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017

01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017

Determination of Pesticide Residues in Pasteurized and Sterilized Milk Consumed in Erzurum

Katılımcı

Bayburt-Türkiye

01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013

01 Ekim 2013 - 01 Ekim 2013

Some chemical and organoleptic properties of Karin Kaymagi cheese samples produced in dairy plant

Katılımcı

Struga-Makedonya

01 Nisan 2010 - 01 Nisan 2010

01 Nisan 2010 - 01 Nisan 2010

Peynir Teknolojisinde Modern Tuzlama Teknikleri.

Katılımcı

Tekirdağ-Türkiye

01 Mart 2005 - 01 Mart 2005

01 Mart 2005 - 01 Mart 2005

The antimicrobial effects of some peptides formed from caseins fragments

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

01 Mayıs 2004 - 01 Mayıs 2004

01 Mayıs 2004 - 01 Mayıs 2004

The Microbiologicial , Physical and Chemical Properties of Mihaliç Cheese

Katılımcı

Isparta-Türkiye

01 Ocak 2004 - 01 Ocak 2004

01 Ocak 2004 - 01 Ocak 2004

Determination of Some Properties of caramel, cocoa and coffee Flovouerd ice creams

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

01 Mayıs 2000 - 01 Mayıs 2000

01 Mayıs 2000 - 01 Mayıs 2000

Erzurum Piyasasında Tüketilen Lorların Bazı Özellikleri Üzerinde Bir Araştırma.

Katılımcı

Tekirdağ-Türkiye

01 Mayıs 2000 - 01 Mayıs 2000

01 Mayıs 2000 - 01 Mayıs 2000

Erzurum ve Yöresinde Üretilen İnek Sütlerinin Mineral Madde Düzeyi ve Ağır Metal Varlığı Üzerinde Bir Araştırma

Katılımcı

Tekirdağ-Türkiye

01 Haziran 1999 - 01 Haziran 1999

01 Haziran 1999 - 01 Haziran 1999

Elektroforetik Olarak Sığır Sütü Proteinlerinin Polimorfik Yapılarının İncelenmesi.

Katılımcı

Kırıkkale-Türkiye

01 Mayıs 1998 - 01 Mayıs 1998

01 Mayıs 1998 - 01 Mayıs 1998

Diyarbakır Yöresinde Tüketime Sunulan Salamura Beyaz Peynir Örneklerinin Mikrobiyolojik, Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri

Katılımcı

Tekirdağ-Türkiye

01 Mayıs 1998 - 01 Mayıs 1998

01 Mayıs 1998 - 01 Mayıs 1998

Diyarbakır’ın Karacadağ Yöresinde Mahalli Olarak Yapılan Örgü Peynirin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özellikleri

Katılımcı

Tekirdağ-Türkiye

01 Mayıs 1998 - 01 Mayıs 1998

01 Mayıs 1998 - 01 Mayıs 1998

Oltu Yöresinde Mahalli Olarak Üretilen Saç (Tel) Peynirinin Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri İle Mineral Madde Düzeyi.

Katılımcı

erzurum-Türkiye

01 Mayıs 1998 - 01 Mayıs 1998

01 Mayıs 1998 - 01 Mayıs 1998

Ülkemizde ve Dünyada Pastörize Sütün Durumu, Önemi ve Kontrolü.

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

01 Mayıs 1996 - 01 Mayıs 1996

01 Mayıs 1996 - 01 Mayıs 1996

Pastörize Sütün Muhafazası, Taşıması ve Pazarlanması. 4. Milli Süt ve Ürünleri Sempozyumu

Katılımcı

-Türkiye

01 Eylül 1994 - 01 Eylül 1994

01 Eylül 1994 - 01 Eylül 1994

Et Proteinlerine Peyniraltı Suyu İlavesinin Emülsiyon Kapasitesi ve Protein Çözünürlüğü Üzerine Olan Etkisi

Katılımcı

Gaziantep-Türkiye

01 Haziran 1994 - 01 Haziran 1994

01 Haziran 1994 - 01 Haziran 1994

Sürekli Sistemde Yoğurt Üretimi

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

01 Haziran 1994 - 01 Haziran 1994

01 Haziran 1994 - 01 Haziran 1994

Yoğurdun Muhafaza Teknikleri

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

01 Eylül 1993 - 01 Eylül 1993

01 Eylül 1993 - 01 Eylül 1993

Beyaz Peynir Üretiminde Kültür İlavesinin, Değişik Salamura Konsantrasyonlarının ve Olgunlaşma Sürelerinin Staphylococcus aureus’ un Çoğalmasının Etkileri.

Katılımcı

Eskişehir-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 183

h-indeksi (WOS): 7

Jüri Üyelikleri

Aralık-2024

Aralık 2024

Tez Savunma (Doktora)

Erzincan Tulum Peynirinin Ollgunlaşma sürecinde Uçucu Bileşik profilinin Belirlenmesi - Atatürk Üniversitesi

Şubat-2019

Şubat 2019

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Bayburt Üniversitesi

Kasım-2018

Kasım 2018

Doçentlik Sınavı

- Necmettin Erbakan Üniversitei