Yaptığı Tezler
1995
1995Doktora
Civil peynirinin üretiminde farklı asitlikteki sütlerin kullanımı ile tuzlama tekniklerinin kaliteye etkisi üzerine araştırmalar
Selçuk Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin/Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi
Araştırma Alanları
Sağlık Bilimleri, Beslenme ve Dietetik, Veteriner Bilimleri, Besin Hijyeni ve Teknolojisi, Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü , Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu , Mühendislik ve Teknoloji
Yönetimsel Görevler
2008 - 2012
2008 - 2012Üniversite Yönetim Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi
1999 - 2012
1999 - 2012Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2018
2018Doktora
Azerbaycan'da üretilen motal peynirinde aflatoksin m1 seviyesinin araştırılması
ATASEVER M.
K.MAMMADOVA(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
Term ve preterm bebeklerin anne sütlerinde bazı biyokimyasal parametrelerin düzeylerinin araştırılması
ATASEVER M. (Eş Danışman) , AYDEMİR ATASEVER M.
B.ALKAN(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
Erzurum'da yaşayan bireylerin beslenme alışkanlıkları ile yeme tutum ve davranışları
ATASEVER M.
A.KORKMAZ(Öğrenci)
2017
2017Doktora
Bazı patojenlerin kımızda üreme ve canlı kalma yeteneklerinin araştırılması
ATASEVER M.
F.RAMAZAN(Öğrenci)
2015
2015Doktora
Beyaz peynirde salamura konsantrasyonu ve olgunlaşma sıcaklığının staphylococcus aureus'un gelişimi ve toksin üretimine etkisi
ATASEVER M. (Eş Danışman)
A.BARAN(Öğrenci)
2015
2015Doktora
Bazı peynirlerden izole edilen laktik asit bakterilerinin bakteriyosin üretme yeteneği
ATASEVER M.
H.ÖZLÜ(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
Erzurumda tüketime sunulan tavuk etlerinde Listeria spp'nin araştırılması
ATASEVER M.
E.KAYA(Öğrenci)
2013
2013Doktora
Erzurum'da tüketime sunulan tavuk etlerinin bazı patojen bakteriler yönünden incelenmesi
ATASEVER M.
S.KILIÇ(Öğrenci)
2012
2012Doktora
Kaşar peynirinde farklı tuzlama ve muhafaza yöntemlerinin peynirin kalitesi üzerine etkisi
ATASEVER M.
A.ÇETİNKAYA(Öğrenci)
2011
2011Yüksek Lisans
Erzurum ili piyasasında tüketime sunulan bazı peynirlerde Brucella spp. varlığının araştırılması
ATASEVER M.
S.URÇAR(Öğrenci)
2011
2011Yüksek Lisans
Erzurum bölgesindeki içme sularının kalitesinin belirlenmesi,
ATASEVER M.
H.GÖKÇEN(Öğrenci)
2011
2011Doktora
Kıymalarda bazı patojenlerin izolasyon ve identifikasyonu
ATASEVER M.
M.AYDEMİR(Öğrenci)
2010
2010Doktora
Erzurum ve çevresinde üretilen süt ve süt ürünlerinin mevsimlere göre mineral madde ve ağır metal içeriği
ATASEVER M.
K.ÖZTURAN(Öğrenci)
2009
2009Yüksek Lisans
Sığır sakatat ve kaslarında iz element içeriğinin belirlenmesi
ATASEVER M.
H.ÖZLÜ(Öğrenci)
2008
2008Doktora
Fermente Türk sucuğundan izole edilen laktik asit bakterilerinin fenotipik ve genotipik yöntemlerle karakterizasyonu
ATASEVER M.
G.ADIGÜZEL(Öğrenci)
2007
2007Yüksek Lisans
Erzurum bölgesinde satışa sunulan etlerde E.coli O157: H7'nin varlığının araştırılması
ATASEVER M.
C.ÜNSAL(Öğrenci)
2007
2007Yüksek Lisans
Erzurum ve Bingöl yöresinden toplanan kurut örneklerinin mikrobiyolojik ve kimyasal nitelikleri
ATASEVER M.
M.AYDEMİR(Öğrenci)
2006
2006Yüksek Lisans
Et ve balık kurumu erzurum et kombinası sığır kesim hattında mikrobiyolojik tehlike analizi
ATASEVER M.
İ.ATASEVER(Öğrenci)
2006
2006Yüksek Lisans
Tip 2 diyabetes mellitus ile beslenme alışkanlıkları arasındaki ilişkiler, Atatürk Üniversitesi
ATASEVER M.
H.KAVAK(Öğrenci)
2006
2006Yüksek Lisans
Mısır silajında aflatoksin B1 varlığının ve süte geçme durumunun araştırılması,
ATASEVER M.
Y.KARAKAYA(Öğrenci)
2004
2004Yüksek Lisans
Civil peynirinde ELISA yöntemiyle aflatoksin M1 seviyesinin saptanması,
ATASEVER M.
R.BAŞKAYA(Öğrenci)
2004
2004Yüksek Lisans
Farklı oranlarda kreatin kullanımının amatör erkek futbolcular üzerinde sprint performansa etkisi
ATASEVER M.
Y.ÖZTAŞYONAR(Öğrenci)
2003
2003Yüksek Lisans
Hellim peyniri üretiminde glukona delta lakton kullanımı
ATASEVER M.
G.ÇANAKÇI(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2020
2020“Knowledge, attitude, and practices of cattle farmers regarding zoonotic diseases in Erzurum, Turkey”
Özlü H., Atasever M. , Aydemir Atasever M.
AUSTRAL JOURNAL OF VETERINARY SCIENCES, cilt.52, ss.1-5, 2020 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)
2019
2019Bacteriocinogenic bacteria isolated from Civil, Kashar and White cheeses in Erzurum, Turkey
ÖZLÜ H. , ATASEVER M.
ANKARA UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI, cilt.66, sa.2, ss.147-153, 2019 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2019
2019CONCENTRATION OF OCHRATOXIN A AS A TOXIC XENOBIOTIC IN MATERNAL BREAST MILK FROM TURKEY
Altun S. K. , ATASEVER M. , TEMAMOĞULLARI f., PAKSOY N.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN, cilt.28, sa.3, ss.2348-2353, 2019 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2015
2015The effects of different salting and preservation techniques of kasar cheese on cheese quality
Cetinkaya A., ATASEVER M.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES, cilt.39, sa.5, ss.621-628, 2015 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2014
2014Assessment of aflatoxin M1 in maternal breast milk in Eastern Turkey
Atasever M. , Yıldırım Y., Atasever M. , Taştekin A.
FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY, cilt.66, ss.147-149, 2014 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2012
2012Meat quality of heat stress exposed broilers and effect of protein and vitamin E
Imik H. , Atasever M. , Urcar Gelen S. , Ozlu H. , Gumus R., Atasever M.
British Poultry Science, cilt.53, ss.689-698, 2012 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2012
2012Identification of Nonstarter Indigenous Lactobacilli from Kars Gravier Cheese
TURGUT T. , ERDOĞAN A. , ATASEVER M.
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI, cilt.18, sa.5, ss.781-784, 2012 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2012
2012Molecular characterization of Escherichia coli O157:H7 from retail beef in Erzurum, Turkey
Adiguzel G. , GÜLLÜCE M. , BOZOGLU C., YANMIS D., GORMEZ A., ATASEVER M. , et al.
Journal of Pure and Applied Microbiology, cilt.6, sa.3, ss.1033-1041, 2012 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2012
2012New Emerging and Re-Emerging Bacterial Foodborne Pathogens
Güner A., Atasever M. , Aydemir Atasever M.
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI, cilt.18, sa.5, ss.889-898, 2012 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2012
2012Karın Kaymağı Peynirinden İzole Edilen Laktobasillerin Tanımlanması.
TURGUT T. , ERDOĞAN A. , ATASEVER M.
Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 2012 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)
2012
2012Identification of Lactobacilli Isolated from Cheese Karin Kaymak
TURGUT T. , ERDOĞAN A. , Atasever M.
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI, cilt.18, sa.2, ss.209-213, 2012 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2012
2012Effects of ascorbic acid and α-lipoic acid on performance and meat quality of broilers subjected to heat stress.
İmik H. , Özlü H. , Gumus R. , Atasever M. , Urcar Gelen S. , Atasever M.
British poultry science, cilt.53, ss.800-8, 2012 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2012
2012Mineral contents and heavy metal contamination in Kashar cheeses consumed in Erzurum province, Turkey Erzurum'da Tüketime sunulan Kaşar peynirlerinin mineral madde içeriǧi ve aǧır metal kontaminasyonu
Özlü H. , Atasever M. , Urcar Gelen S. , Atasever M.
Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, cilt.18, ss.205-208, 2012 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)
2011
2011Aflatoxin M1 levels in retail yoghurt and ayran in Erzurum in Turkey
Atasever M. , Atasever M. , Ozturan K.
Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, cilt.35, ss.59-62, 2011 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2010
2010Occurrence of aflatoxin m1 in uht milk in Erzurum-Turkey Türkiye(erzum)'de UHT S̈tlerde Aflatoxin M1 Oluşumu
Atasever M. , Adiguzel G. , Atasever M. , Özlü H. , Ozturan K.
Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, cilt.16, 2010 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)
2010
2010Aflatoxin B1 in Corn Silage and Its Probability Passing in Milk
KARAKAYA Y., ATASEVER M.
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI, cilt.16, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2010
2010Determination of aflatoxin m1 level in butter samples consumed in erzurum, Turkey Erzurum'de Tüketime sunulan tereyaǧlarılarında aflatoxin M1 düzeyinin delirlenmesi
Aydemir Atasever M. , Atasever M. , Özturan K., Uçrar Gelen S.
Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, cilt.16, 2010 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)
2010
2010Effect of dietary supplementation of some antioxidants on growth performance carcass composition and breast meat characteristics in quails reared under heat stress
İmik H. , Aydemir Atasever M. , Koç M., Atasever M. , Korhan Ö.
Czech Journal Of Animal Science, cilt.5, ss.211-222, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2010
2010Determination of aflatoxin M1 levels in some cheese types consumed in erzurum - Turkey Türkiye (Erzurum)'de Tüketilen Bazı peynir Çeşiterinde aflatoxin M1 seviyesinin belirlenmesi
Atasever M. , Adiguzel G. , Atasever M. , Ozturan K.
Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, cilt.16, 2010 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)
2009
2009New Emerging and Re Emerging Bacterial Foodborne Pathogens
Güner A., Atasever M. , Aydemir Atasever M.
Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, cilt.18, ss.889-898, 2009 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)
2009
2009Phenotypic and Genotypic Characterization of lactic acid bacteria isolated from Turkish dry fermented sausage
Adiguzel G. , ATASEVER M.
ROMANIAN BIOTECHNOLOGICAL LETTERS, cilt.14, sa.1, ss.4130-4138, 2009 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2008
2008Determination of aflatoxin B-1 levels in deep-red ground pepper (isot) using immunoaffinity column combined with ELISA
Ardic M., KARAKAYA Y., ATASEVER M. , Durmaz H.
FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY, cilt.46, sa.5, ss.1596-1599, 2008 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2008
2008The effects of age and gender on CD3 and CD19 lymphocyte in gingival tissue and peripheral blood an animal study
DEMİR T. , ÇANAKÇI V. , KARA M. C. , ERDEM F. , ATASEVER M.
Brazilian Journal of Oral Sciences, cilt.7, sa.26, ss.1609-1613, 2008 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)
2008
2008The effects of age and gender on gingival tissue and peripheral blood T-lymphocyte subsets: a study in mice.
DEMIR T., CANAKCI V. , ERDEM F. , ATASEVER M. , KARA C., Canakci C. F.
Immunological investigations, cilt.37, ss.171-82, 2008 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2006
2006Hypoglycaemic effect of Artemisia herba-alba in experimental hyperglycaemic rats
Tastekin D., Atasever M. , Adiguzel G. , Keles M., Tastekin A.
Bulletin of the Veterinary Institute in Pulawy, cilt.50, sa.2, ss.235-238, 2006 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2005
2005Contamination of some vacuum-packaged meat products with Listeria monocytogenes
ALİŞARLI M., Atasever M. , GÖKMEN M.
ACTA ALIMENTARIA, cilt.34, sa.3, ss.331-334, 2005 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2003
2003Properties of yoghurt produced from different ratios of cow and sheep milk
UÇAR G., GÜNER A., DOĞRUER Y., ATASEVER M.
INDIAN VETERINARY JOURNAL, cilt.80, sa.6, ss.522-526, 2003 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2003
2003Use of different salting techniques in Halloumi cheese: Effect on sensory, microbiological and chemical properties
Atasever M. , KELEŞ A., UÇAR G., GÜNER A.
ACTA ALIMENTARIA, cilt.32, sa.1, ss.7-14, 2003 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2003
2003The effects of natural smoke and liquid smoke applications on the quality factors of kashar cheese
ATASEVER M. , UÇAR G., KELEŞ A., KÖSE Z.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES, cilt.27, sa.4, ss.781-787, 2003 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2002
2002Changes in the sensory, microbiological and compositional properties of Turkish white cheese during ripening
Atasever M. , Ceylan Z. G. , ALİŞARLI M.
ACTA ALIMENTARIA, cilt.31, sa.4, ss.319-326, 2002 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2002
2002An experimental study on the effect of acidic drinks on gingival healt in dogs
ORBAK R. , DAYI E. , ATASEVER M.
Turkish Journal Of Veterinary Sciences, cilt.26, ss.1277-1281, 2002 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)
1999
1999Effects of the use of cow's and ewe's milk and different salting techniques on the quality properties of Maras cheese
TEKİNŞEN O. C. , ATASEVER M. , KELEŞ A., UÇAR G.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES, cilt.23, ss.213-226, 1999 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2019
2019Erzurum Bölgesindeki İçme Sularının Kalitesinin Belirlenmesi
Gökçen H., ATASEVER M.
Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.14, sa.2, ss.159-169, 2019 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2018
2018Effect of genotype on slaughtering performance, blood analyses and meat quality of laying hens reared in different conventional cage densities
Yıldırım F. , Özentürk U. , Özlü H. , Urçar S. , Apaydın Yıldırım B. , Atasever M. , et al.
GSC Biological and Pharmaceutical Sciences, cilt.5, sa.3, ss.54-65, 2018 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2018
2018Effect of Genotype on Slaughtering Performance, Blood Analyses and Meat Quality of Laying Hens Reared in Different Conventional Cage Densities
Yıldırım F. , Özentürk U. , Özlü H. , Urçar S., Apaydın Yıldırım B. , Atasever M. , et al.
GSC Biological and Pharmaceutical Sciences, cilt.5, ss.54-65, 2018 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2018
2018Erzurum’da Tüketime Sunulan Tavuk Etlerinin Bazı Patoje Bakteriler Yönünden İncelenmesi
KILIÇ ALTUN S., ATASEVER M.
Manas Journal of Agriculture Veterinary and Life Science, cilt.8, ss.37-51, 2018 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2018
2018Some Quality Properties of Kurut, a Traditional Dairy Product in Turkey
Aydemir Atasever M. , Atasever M.
MANAS JOURNAL OF AGRICULTURE VETERINARY AND LIFE SCIENCES, sa.16, 2018 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2018
2018Effects of age and breed on trace elements content in cattle muscle and edible offal
ÖZLÜ H. , ATASEVER M.
Asian Journal of Medical and Biological Research, cilt.4, ss.157, 2018 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2018
2018Süt ve Ürünlerinde Mineral Maddeler ve Ağır Metaller
ÖZTURAN K., ATASEVER M.
Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.13, ss.229-241, 2018 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2017
2017Effects of storage temperatures on survival and enterotoxin production of Staphylococcus aureus in Turkish white pickled cheese
BARAN A. , ERDOĞAN A. , ATASEVER M.
MALAYSIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY, cilt.13, sa.4, 2017 (ESCI İndekslerine Giren Dergi)
2017
2017Determination of Aflatoxin M-1 Levels in Some Cheese Types and Retail Yoghurt Samples
Altun S. K. , TEMAMOĞULLARI F., ATASEVER M. , DEMİRCİ M.
RESEARCH JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY, cilt.12, sa.10, ss.47-52, 2017 (ESCI İndekslerine Giren Dergi)
2017
2017Farklı oranlarda kreatin kullanımının amatör erkek futbolcularda sprint performansa etkisi
ÖZTAŞYONAR Y. , ATASEVER M.
Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, 2017 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2017
2017Kanatlı Etlerinde Salmonella Riski
TONBAK F., ATASEVER M. , ÇALICIOĞLU M.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER BİLİMLERİ DERGİSİ, cilt.12, ss.90-98, 2017 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2016
2016Kefirin Broiler Etinin Bazı Mikrobiyolojiik ve Fizikokimyasal Özelliklerine Etkisi
Yenice G. , Özlü H. , Urçar S., Atasever M. , Aydemir Atasever M.
Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, cilt.13, ss.195-200, 2016 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2016
2016SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN BESLENME ALIŞKANLIKLARININ İNCELENMESİ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ
DEMİREL N. , ATASEVER M. , VATANSEVER Ş.
The Journal of Academic Social Sciences, cilt.30, ss.163, 2016 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2015
2015Kıymalarda Bazı Patojenlerin İzolasyon ve İdentifikasyonu
Aydemir Atasever M. , Atasever M.
İstanbul ÜniversitesiVeteriner Fakültesi Dergisi, cilt.12, 2015 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2015
2015Botulizm
Atasever M. , Özlü H. , Aydemir Atasever M. , Çanakçı Adıgüzel G.
Turkiye Klinikleri J Food Hyg Technol-Special Topics, cilt.1, ss.76-81, 2015 (Hakemsiz Dergi)
2015
2015Listeriozis Besin Kaynaklı Bir Hastalık
ATASEVER M. , YILDIRIM Y.
Turkiye Klinikleri J Food Hyg Technol-Special Topics, cilt.1, ss.30-37, 2015 (Hakemsiz Dergi)
2015
2015Gıdalarla Taşınan Viru sler
ATASEVER M. , ALİŞARLI M., TOMBAK F.
Turkiye Klinikleri J Food Hyg Technol-Special Topics, cilt.1, ss.102-108, 2015 (Hakemsiz Dergi)
2015
2015Evaluation of farmers knowledge attitude practice about zoonotic diseases in Kars Turkey
ÇAKMUR H., LEYLA A., KAHRAMAN E., ATASEVER M.
Kafkas Journal of Medical Sciences, cilt.5, ss.87-93, 2015 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2013
2013Doğu Anadolu Bölgesi nde Hayvansal Üretimin Genel Değerlendirmesi ve Çözüm Önerileri
ATASEVER M. , GÜNLÜ A., AYDIN E., YILDIZ A.
Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.8, ss.174-191, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2013
2013Gıda Kaynaklı Bir Hastalık Olarak Norovirüs Salgınlarının Önemi
BARAN A., ERDOĞAN A. , ATASEVER M.
Gıda, cilt.38, sa.2, ss.31-40, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2012
2012Peynirde Mikrobiyel Lipolizin Oluşumu ve Lezzet Gelişimine Katkısı
BARAN A. , ERDOĞAN A. , ATASEVER M.
Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.7, sa.3, ss.211-219, 2012 (Hakemli Üniversite Dergisi)
2012
2012Peynirde Mikrobiyel Lipolizin Oluşumu ve Lezzet Gelişimine Katkısı
BARAN A., ERDOĞAN A. , ATASEVER M.
Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.7, sa.3, ss.211-219, 2012 (Hakemli Üniversite Dergisi)
2012
2012Peynirde lipolizin oluşumu ve lezzet gelişimine katkısı
ERDOĞAN A. , BARAN A., ATASEVER M.
Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.7, ss.211-219, 2012 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2009
2009The Presence of Some Pathogen Microorganisms of Cag Kebab
ATASEVER M. , ÜNSAL C., KARAKAYA Y., ÇANAKÇI ADIGÜZEL G.
Bio-Science Research Bulletin, cilt.25, ss.59-68, 2009 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2008
2008A survey on microbiological and chemical quality of vacuum packed Frankfurters
GÜZİN A., CEYLAN Z. G. , ATASEVER M. , KAYA M.
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fak. Derg., cilt.39, ss.109-113, 2008 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2008
2008A survey on microbiological and chemical quality of vacuum packed frankfurter
APAYDIN G., CEYLAN Z. G. , ATASEVER M. , KAYA M.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Dergisi, sa.39, ss.1-5, 2008 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2008
2008A Survey on the Presence of Aflatoxin M1 in Urfa Cheese
Ardıç M., Atasever M. , Çanakçı Adıgüzel G. , Aydemir Atasever M. , Yakup K.
Int. J. Food Safety, cilt.10, ss.13-17, 2008 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2007
2007Erzurum da Tüketime Sunulan Buğday Unlarının Toplam Aflatoksin Aflatoksin B1 ve Okratoksin A Yönünden İncelenmesi
ÖZTURAN K., ÜNSAL C., KARAKAYA Y., ATASEVER M. , CEYLAN Z. G. , AYDEMİR ATASEVER M. , et al.
Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, ss.172-176, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2007
2007Erzurum da Tüketime Sunulan Buğday Unlarının Toplam Aflatoksin B1 ve Okratoksin A Yönünden İncelenmesi
Özturhan K., Ünsal C., Karakaya Y., Atasever M. , Ceylan Z. G. , Aydemir Atasever M.
Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.2, ss.172-176, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2007
2007Işınlamanın Gıda Teknolojisinde Kullanımı
Aydemir Atasever M. , Atasever M.
Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.2, ss.107-116, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2007
2007Kaşar peyniri üretiminde laktik asit asetik asit sitrik asit ve glucono delta lakton kullanılması
ATASEVER M. , CEYLAN Z. G. , ÇANAKÇI ADIGÜZEL G. , ATASEVER İ.
Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, sa.2, ss.153-158, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2007
2007Kaşar Peyniri Üretiminde Laktik Asit Asetik Asit Sitrik Asit ve Glucano Delta Lakton Kullanılması
ATASEVER M. , CEYLAN Z. G. , ÇANAKÇI ADIGÜZEL G. , İSMAİL A.
Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.2, ss.153-158, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2006
2006Use of Glucono Delta Lactone in Halloumi Cheese Production
ÇANAKÇI ADIGÜZEL G. , ATASEVER M.
Bulletin of Pure and Applied Sciences, cilt.25, ss.13-19, 2006 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2006
2006Use of Glucono Delta Lactone in Halloumi Cheese Production Bulletin of Pure and Applied Sciences
ÇANAKÇI ADIGÜZEL G. , ATASEVER M.
Bulletin of Pure and Applied Sciences, cilt.25, sa.1, ss.13-19, 2006 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2006
2006Erzurum İli Hayvancılığının Yapısal Özellikleri ve Yakın Gelecekteki Durumu Üzerine Genel Değerlendirme
GÜNLÜ A., ATASEVER M. , YAKUP K.
Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimileri Dergisi, cilt.1, ss.55-68, 2006 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2006
2006Civil Peynirinin Mikrobiyolojik Nitelikleri
BAŞKAYA R., ATASEVER M. , ÇAKMAK Ö., YILDIZ A.
İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, cilt.32, ss.87-94, 2006 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2006
2006Organik Besinlerin Kalitesi
ATASEVER M. , ÇANAKÇI ADIGÜZEL G.
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.37, ss.117-122, 2006 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2006
2006Et ve Et Ürünlerinde BSE Risk Materyali Var mıdır
KALE M., AKCAN KALE S., YURDAKUL Ö., RUHTAN B., ATASEVER M.
Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.1, ss.16-19, 2006 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2004
2004Bebek Beslenmesi
ATASEVER M. , ÇANAKÇI ADIGÜZEL G.
Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi, cilt.6, ss.31-38, 2004 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2004
2004Yoğurt üretiminde bazı stabilizörlerin kullanımı
ATASEVER M.
Yüzüncüyıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergis, cilt.15, ss.1-4, 2004 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2003
2003Glycemic Index of Sports Nutrotion
ŞEN İ. , ÖZTAŞYONAR Y. , ATASEVER M.
Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi, cilt.5, ss.1-4, 2003 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2003
2003Besinlerin Glisenik İndeksi ve Sporcuların Beslenmesi
ŞEN İ. , ÖZTAŞYONAR Y. , ATASEVER M.
Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi, cilt.5, sa.2, ss.1-4, 2003 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2003
2003Besinlerin glisemik indeksi ve sporcuların beslenmesi
ŞEN İ. , ÖZTAŞYONAR Y. , ATASEVER M.
Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi,, cilt.5, ss.1-4, 2003 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2001
2001Muhafaza süresince kefirin kimyasal mikrobiyolojik ve duyusal niteliklerindeki değişimler
ATASEVER M. , UÇAR G., KÖSE Z.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarım ve Köy Dergisi, cilt.137, ss.67-72, 2001 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2001
2001Besin işyerlerinde hijyen besinlerin hazırlanması ve muhafazası
ATASEVER M.
Yüzüncüyıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergis, cilt.11, ss.117-122, 2001 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2000
2000Salam üretiminde tavuk ve hindi eti kullanımı
ATASEVER M. , KELEŞ A., GÜNER A., TEKİNŞEN K. K.
Selçuk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.16, ss.103-110, 2000 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2000
2000Besin kaynaklı helmintler ve bunların halk sağlığındaki önemi
ATASEVER M. , AYDENİZÖZ M.
Türk Veteriner Hekimliği Dergisi, cilt.12, ss.45-54, 2000 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2000
2000Sığır eti ilavesi ile tavuk salamı üretimi
KELEŞ A., ATASEVER M. , GÜNER A., UÇAR G.
Selçuk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.16, ss.5-14, 2000 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
1999
1999Fermente sucuklardaki doku tiplerinin histolojik yöntemlerle belirlenmesi
ATASEVER M. , ÇELİK İ., KELEŞ A., BOYDAK M.
Selçuk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.15, ss.145-152, 1999 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
1999
1999Farklı ambalajlarda muhafaza edilen hellim peynirinin olgunlaşması süresince bazı kalite niteliklerindeki değişimler
ATASEVER M. , KELEŞ A., UÇAR G., GÜNER A.
Selçuk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.15, ss.53-62, 1999 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
1999
1999Civil peyniri üretimi
ATASEVER M.
Türk Veteriner Hekimliği Dergisi, cilt.11, ss.56-59, 1999 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
1999
1999Laktik asit bakterileri
ATASEVER M.
Türk Veteriner Hekimliği Dergisi, cilt.13, sa.1, ss.44-48, 1999 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
1999
1999Besin kaynaklı protozoon ve artropodlar ile bunların halk sağlığındaki önemi
AYDENİZÖZ M., ATASEVER M.
Türk Vet. Hek. Derg., cilt.11, ss.34-40, 1999 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
1999
1999Beyaz peynir üretiminde sıvı duman uygulamaları
ATASEVER M. , UÇAR G., KELEŞ A., KÖSE Z.
Selçuk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.15, ss.63-70, 1999 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
1998
1998İnsan Beslenmesinde Kalsiyumun Rolü ve Önemi
ATASEVER M. , KELEŞ A.
Türk Veteriner Hekimliği Dergisi, cilt.10, ss.21-23, 1998 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
1998
1998Sütte starter kültürlerin kalite kontrolü
OSMAN CENAP T., ATASEVER M.
Int. Animal Enformasyon, ss.132-141, 1998 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
1998
1998Konya da tüketime sunulan fermente sucukların bazı kalite nitelikleri
ATASEVER M. , KELEŞ A., GÜNER A., UÇAR G.
Selçuk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.14, ss.27-32, 1998 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
1998
1998Beyaz peynir üretiminde pastörizasyon sıcaklığının kalite üzerine etkisi
NİZAMLIOĞLU M., KELEŞ A., ATASEVER M. , KAYAARDI S., GÜRBÜZ Ü.
Selçuk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.14, ss.5-13, 1998 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
1998
1998Tulum peyniri üretiminde yarı sentetik kılıfların kullanılabilme imkanları ve vakum ambalajlamanın kaliteye etkisi
TEKİNŞEN O. C. , NİZAMLIOĞLU M., KELEŞ A., ATASEVER M. , GÜNER A.
Selçuk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.14, ss.63-70, 1998 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
1997
1997Bromelin uygulamasının depolama süresince pastırmanın bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerine etkisi
GÜRBÜZ Ü., DOĞRUER Y., NİZAMLIOĞLU M., ATASEVER M. , KAYAARDI S.
Selçuk Üniv. Vet. Bil. Derg, cilt.13, ss.91-98, 1997 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
1997
1997Bromelin uygulamasının pastırmanın kimyasal mikrobiyolojik ve duyusal kalitesine etkisi
DOĞRUER Y., GÜRBÜZ Ü., NİZAMLIOĞLU M., YALÇIN S., ATASEVER M.
Selçuk Üniv. Vet. Bil. Derg, cilt.13, ss.83-89, 1997 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
1996
1996Civil peynirinin kimyasal ve organoleptik özellikleri
TEKİNŞEN O. C. , ATASEVER M. , KELEŞ A.
Selçuk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.12, ss.65-71, 1996 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
1996
1996Süt Endüstrisinde Homojenizasyon
ATASEVER M.
Süt Teknolojisi, cilt.1, ss.38-44, 1996 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
1996
1996Divle tulum peynirinin kimyasal mikrobiyolojik ve duyusal kalite nitelikleri
KELEŞ A., ATASEVER M.
Süt Teknolojisi, cilt.1, ss.47-53, 1996 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
1995
1995Civil peynirinin mikrobiyolojik kalite nitelikleri
TEKİNŞEN O. C. , ATASEVER M. , KELEŞ A.
Selçuk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.11, ss.83-88, 1995 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2019
2019Erzurum ve Çevresinde Üretilen Süt ve Süt Ürünlerinin Mevsimlere Göre Mineral Madde ve Ağır Metal İçeriği
Özturan K., ATASEVER M.
8. National / 2. International Veterinary Food Hygiene Congress 24-27th October 2019 Antalya, 24 - 27 Ekim 2019
2019
2019Glifosatın Halk Sağlığı Açısından Değerlendirilmesi
ZİLBEYAZ R., ATASEVER M.
8. Ulusal / 2. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 24 - 27 Ekim 2019
2018
2018Erzurum İli Piyasasında Tüketime Sunulan Bazı Peynirlerde Brucella spp. Varlığının Araştırılması
URÇAR S. , ATASEVER M.
UMTEB IV.Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi, 7 - 09 Aralık 2018
2018
2018Erzurum Bölgesindeki İçme Sularının Kalitesinin Belirlenmesi ,
GÖKÇEN H., ATASEVER M.
Yakın Doğu Üniversitesi Hayvansal Gıdalar Kongresi, Kıbrıs, 8 - 11 Kasım 2018
2018
2018Veterinary Public Health Food Safety
ATASEVER M.
1st International Conference on One Health: ProblemsSolıtion, 1 - 02 Haziran 2018
2018
2018Determination of Packaging and Storage Conditions of Erzurum Cheese Halva
ÖZLÜ H. , AYDEMİR ATASEVER M. , URÇAR S. , ATASEVER M.
1st INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE LIVESTOCK CONGRESS, 24 - 27 Nisan 2018
2018
2018Microbiological and Histological Quality of Ready-to-Cook Meatballsin Erzurum
URÇAR S. , ÖZLÜ H. , GEDİKLİ S. , ATASEVER M.
1st INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE LIVESTOCK CONGRESS, 25 - 27 Nisan 2018
2018
2018Investigation of Some Pathogenic Bacteria of Chicken Meat Presented for Sale in Erzurum
KILIÇ ALTUN S., ATASEVER M.
1. Uluslararası Gap Tarım ve Hayvancılık Kongresi, 25 - 27 Nisan 2018
2018
2018Determination of Packaging and Storage Conditions of Erzurum Cheese Halva
ÖZLÜ H. , AYDEMİR ATASEVER M. , URÇAR S., ATASEVER M.
1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE LIVESTOCK CONGRESS, 25 - 27 Nisan 2018
2018
2018Incidence of Aflatoxin M1 in Mare’s Milk from North of Kyrgyzstan
AYDEMİR ATASEVER M. , ÖZLÜ H. , ATASEVER M. , İSTANBULLUGİL F. R.
1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE LIVESTOCK CONGRESS, 25 - 27 Nisan 2018, ss.510
2017
2017Macro-element Levels of Home-made Yoghurt and Sade Yag Collected from Şanlıurfa Turkey
KILIÇ ALTUN S., ATASEVER M.
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi 4-8 Ekim 2017, Kuşadası,Aydın, 4 - 08 Ekim 2017
2017
2017Kars’ta Tüketime Sunulan Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss) Mikrobiyolojik Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi
AKSOY A., SEZER Ç., ATASEVER M. , ÇETİNKAYA A., GÜLBAZ G.
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi 4-8 Ekim 2017, Kuşadası, Aydın, 4 - 08 Ekim 2017
2017
2017Gıda Muhafazasında Işınlama
AYDEMİR ATASEVER M. , ATASEVER M.
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi’ni 4-8 Ekim 2017, Kuşadası, Aydın, 4 - 08 Ekim 2017
2017
2017Kımız: Fermente Bir Süt Ürünü
İSTANBULLUGİL F. R. , ATASEVER M.
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi 4-8 Ekim 2017 Kuşadası, Aydın., 4 - 08 Ekim 2017
2017
2017Gıda Muhafazasında Engeller Teknolojisi
AYDEMİR ATASEVER M. , ATASEVER M.
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi’ni 4-8 Ekim 2017 Kuşadası, Aydın, 4 - 08 Ekim 2017
2017
2017Kısrak Sütü ve Sağlık
İSTANBULLUGİL F. R. , ATASEVER M.
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi 4-8 Ekim 2017 Kuşadası, Aydın, 4 - 08 Ekim 2017
2017
2017Erzurum İlinde Hayvancılıkla Uğraşanların Zoonoz Hastalıklara Yönelik Bilgi, Tutum ve Davranışları
ÖZLÜ H. , ATASEVER M. , AYDEMİR ATASEVER M.
7.Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 04 Ekim 2017 - 08 Ekim 1017
2017
2017THE EFFECTS OF TARAXACUM OFFİCİNALE L. AND HYPERİCUM SCABRUM L. EXTRACT ON MEAT QUALİTY OF BROİLERS SUBJECTED TO HEAT STRESS
ÖZLÜ H. , ATASEVER M. , URÇAR S., APAYDIN YILDIRIM B.
2nd International Science Symposium, TİBİLİSİ, Gürcistan, 5 - 08 Eylül 2017
2017
2017THE EFFECTS OF TARAXACUM OFFİCİNALE L. AND HYPERİCUM SCABRUM L. EXTRACT ON MEAT QUALİTY OF BROİLERS SUBJECTED TO HEAT STRESS
ÖZLÜ H. , ATASEVER M. , URÇAR S. , APAYDIN YILDIRIM B.
2nd International Science Symposium “Science Festival”, 5 - 08 Eylül 2017
2017
2017INVESTIGATION OF ANTIMICROBIAL EFFECT OF SOME PLANT EXTRACTS
AYDEMİR ATASEVER M. , ATASEVER M. , ÖZLÜ H. , APAYDIN YILDIRIM B.
2nd International Science Symposium, TİBİLİSİ, Gürcistan, 5 - 08 Eylül 2017
2016
2016DETERMINATION OF AFLATOXIN M1 LEVELS IN SOME CHEESE TYPES AND RETAIL YOGHURT SAMPLES
KILIÇ ALTUN S., Karaçal Temamoğulları F., ATASEVER M. , DEMİRCİ M. S.
International Engineering, Science and Education Conference (INESEC) Diyarbakır/Turkey., 1 - 03 Aralık 2016
2016
2016The Evaluation of Effectiveness of Different Enzyme Combinations and İncubation Time on RNA Concentration of Enterotoxigenic S aureus Extracted From Milk
BARAN A. , ATASEVER M.
Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi “Sektörle İşbirliği”, 10 - 13 Kasım 2016
2016
2016Potential Approach for Reducing Incidence of Thermophilic Campylobacter in the Poultry Meat
ADIGÜZEL M. C. , BARAN A. , ÖZDEMİR S. , ATASEVER M.
Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi “Sektörle İşbirliği”, 10 - 13 Kasım 2016
2016
2016Analyzing The Nutritional Habits of Students from The Faculty of Sport Sciences Case of Ataturk University
DEMİREL N. , ATASEVER M. , VATANSEVER Ş.
Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi “Sektörle İşbirliği”, 10 - 13 Kasım 2016
2016
2016Civil peyniri
ATASEVER M.
Türkiye'de ve Dünyada Yerel- Geleneksel Peynirler Uluslararası Sempozyumu, 15 - 17 Temmuz 2016
2016
2016Laktik asit bakterileri
ATASEVER M.
Türkiye'de ve Dünyada Yerel- Geleneksel Peynirler Uluslararası Sempozyumu, 15 - 17 Temmuz 2016
2016
2016Gıdalarda Coğrafi İşaretleme ve Erzurum un Coğrafi İşaretli Ürünleri
ÖZLÜ H. , ATASEVER M. , AYDEMİR ATASEVER M.
Türkiye’de ve Dünyada Yerel-Geleneksel Peynirler: Kars Kaşarı Coğrafi İşareti Uluslararası Sempozyumu, 15 - 17 Temmuz 2016
2016
2016Peynirlerde Aroma Oluşumu
AYDEMİR ATASEVER M. , ATASEVER M. , ÖZLÜ H.
Türkiye’de ve Dünyada Yerel-Geleneksel Peynirler: Kars Kaşarı Coğrafi İşareti Uluslararası Sempozyumu, 15 - 17 Temmuz 2016
2016
2016GIDA BİLİMİ VE BİYOTEKNOLOJİDE MİKROENKAPSÜLASYON
ÖZLÜ H. , AYDEMİR ATASEVER M. , KARATAŞ N. , ATASEVER M.
GIDA, METABOLİZMA SAĞLIK:BİYOAKTİF BİLEŞENLER VE DOĞAL KATKILARKONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016
2015
2015Evaluatıon of liver function with serum cytokeratin 18 levels in patients with obstructive jaundice
ALKAN POLAT B., Meryam Aydemir A., POLAT H., KILIÇ BAYGUTALP N. , ATASEVER M. , ÖZTÜRK N. , et al.
XXVII. Ulusal Biyokimya Kongresi 3-6 Kasım 2015, Antalya., Türkiye, 3 - 06 Kasım 2015
2015
2015Gamma aminobutyric acid and dopamine levels in breast milk at different lactation stages
ALKAN POLAT B., AYDEMİR ATASEVER M. , ATASEVER M. , POLAT H., KILIÇ BAYGUTALP N. , ÖZTÜRK N. , et al.
XXVII. Ulusal Biyokimya Kongresi,Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2015, cilt.40
2015
2015Anne sütünde farklı laktasyon evrelerinde gamma aminobutirik asit ve dopamin seviyeleri
ALKAN POLAT B., AYDEMİR ATASEVER M. , ATASEVER M. , POLAT H., KILIÇ BAYGUTALP N. , ÖZTÜRK N. , et al.
XXVII. ULUSAL BİYOKİMYA KONGRESİ, 3 - 06 Kasım 2015
2015
2015Identification of Nonstarter Indigenous Lactobacilli from Kars Gravier Cheese
ERDOĞAN A. , TURGUT T. , ATASEVER M.
IAAST Kongre, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 11 - 12 Ekim 2015, cilt.1
2015
2015Erzurum da Tüketime Sunulan Tavuk Etlerinde Listeria spp nin Araştırılması
KAYA E., ATASEVER M.
6.ULUSAL VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015
2015
2015Kırgızistan ın Gıda İşletmelerinin Genel Durumu ve Hayvansal Gıda Üretimi
İSTANBULLUGİL F. R. , ATASEVER M.
6.ULUSAL VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015
2015
2015Kıymalarda Bazı Patojenlerin İzolasyonu ve İdentifikasyonu
ATASEVER M. , AYDEMİR ATASEVER M.
6.ULUSAL VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015
2015
2015Bazı Peynirlerden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Bakteriosin Üretme Yeteneği
ÖZLÜ H. , ATASEVER M.
6.ULUSAL VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015
2015
2015Beyaz Peynirde Farklı Salamura Konsantrasyonu ve Olgunlaşma Süresinin Enterotoksijenik Staphylococcus aureus un Gen Aktivitesi Üzerine Etkisinin tr PCR ile Değerlendirilmesi
BARAN A. , ERDOĞAN A. , ATASEVER M.
6.ULUSAL VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015
2015
2015Influence of Different Brine Concentration on Fate of Staphylococcus aureus and Enterotoxin in Turkish White Cheese
BARAN A. , ERDOĞAN A. , ATASEVER M.
the 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, to held in Sarajevo/ Bosnia and Herzegovina on 01-04th October 2015, 1 - 04 Ekim 2015
2015
2015Vitamin B12 and folate levels in colostrum and transitional milk from mothers of term infants
ALKAN POLAT B., AYDEMİR ATASEVER M. , KILIÇ BAYGUTALP N. , POLAT H., ATASEVER M. , ÖZTÜRK N. , et al.
International Eurasia Pharmacy Congress, Erzincan, 3 - 07 Eylül 2015
2015
2015Vitamin B12 and folate levels in human milk from mothers of pre term infants at different lactation stages
ALKAN POLAT B., AYDEMİR ATASEVER M. , POLAT H., KILIÇ BAYGUTALP N. , ATASEVER M. , ÖZTÜRK N. , et al.
International Eurasia Pharmacy Congress, Erzincan, 3 - 07 Eylül 2015
2015
2015Vitamin B12 and Folate Levels Colostrum and Transitional Milk from Mothers of Term İnfants
ALKAN POLAT B., AYDEMİR ATASEVER M. , KILIÇ BAYGUTALP N. , POLAT H., ATASEVER M. , ÖZTÜRK N. , et al.
International Eurasia Pharmacy Congress, Faculty of Pharmacy, Erzincan University, Erzincan, Turkey, 3 - 07 Eylül 2015
2015
2015SOME MICROBIOLOGICAL AND CHEMICAL CHARACTERISTICS OF WHITE CIVIL AND KASHAR CHEESES PURCHASED FROM MARKETS IN ERZURUM TURKEY
özlü h. , ATASEVER M.
International VETistanbul GroupCongress, 7 - 09 Nisan 2015
2015
2015IDENTIFICATION OF SOME PATHOGENS FROM CIVIL AND WHITE CHEESES CONSUMED IN THE PROVINCE OF ERZURUM TURKEY
ATASEVER M. , özlü h.
International VETistanbul GroupCongress, St Petesburg, Rusya, 7 - 09 Nisan 2015
2015
2015ıdentification of nonstarter ındigenous lactobacilli from Kars gravier cheese
TURGUT T. , ERDOĞAN A. , ATASEVER M.
International conference on chemical food and environment engineering, 11 - 12 Ocak 2015
2015
2015Identification of Nonstarter Indigenous Lactobacilli from Kars Grevier Cheese
TURGUT T. , ERDOĞAN A. , ATASEVER M.
International Conference on Chemical, Food and Environment Engineering, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 11 - 12 Ocak 2015
2014
2014Using different packaging methods in Kashar cheese production
ÇETİNKAYA A., ATASEVER M.
2nd International Congress on Food Technology, November 05-07- 2014, Kuşadası, Turkey, 5 - 07 Kasım 2014
2014
2014Effects of grape extract feeding on some physicochemical and microbiological parameters of broiler meat
ÖZLÜ H., URÇAR S., APAYDIN B. , ATASEVER M. , AYDEMİR ATASEVER M.
OHRID-Makedonya, 21 - 24 Mayıs 2014
2014
2014Kefirin broiler etinin bazı mikrobiyolojik ve fizikokimyasal özelliklerine etkisi
ÖZLÜ H. , URÇAR S., YENİCE G. , ATASEVER M. , AYDEMİR ATASEVER M.
4.geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014
2013
2013Isolation And Identifi cation Of Lactic Acid Bacteria In Kashar Cheese
ATASEVER M. , ÇANAKÇI ADIGÜZEL G. , AYDEMİR ATASEVER M. , ÖZLÜ H. , URÇAR S.
Days of Veterinary Medicine, Struga, Makedonya, 6 - 08 Eylül 2013
2013
2013Characteristic Of Bacteriocins Produced By Lactic Acid Bacteria
ÖZLÜ H. , ATASEVER M.
Days of Veterinary Medicine, Struga, Makedonya, 6 - 08 Eylül 2013
2013
2013ISOLATION AND IDENTIFICATION OF LACTIC ACIDBACTERIA IN KASHAR CHEESE
ATASEVER M. , ÇANAKÇI ADIGÜZEL G. , AYDEMİR ATASEVER M. , ÖZLÜ H. , URÇAR S.
ProceedingsDays of veterinary medicine, 6 - 08 Eylül 2013
2010
2010Determination of aflatoxin M1 levels in some cheese types consumed in Erzurum Turkey
AYDEMİR ATASEVER M. , ÇANAKÇI ADIGÜZEL G. , ATASEVER M. , ÖZTURAN K.
Days of Veterinary Medicine, 28 - 30 Ekim 2010
2010
2010Occurrence of aflatoxin M1 in UHT milk in Erzurum Turkey
AYDEMİR ATASEVER M. , ÇANAKÇI ADIGÜZEL G. , ATASEVER M. , ÖZLÜ H. , ÖZTURAN K.
Days of Veterinary Medicine, 28 - 30 Ekim 2010, ss.48
2010
2010Determination of aflatoxin M1 level in butter samples consumed in Erzurum, Turkey.
AYDEMİR ATASEVER M. , ATASEVER M. , URÇAR S.
Days of Veterinary Medicine, Ohrid, Makedonya, 28 - 30 Ekim 2010
2010
2010Ataturk University Faculty of Veterinary Medicine
ATASEVER M.
Problems of Education, Science and Extension in Veterinary Medicine of Ukraine and its Solutions at the Modern Stage, Kyiv 2010, Kiev, Ukrayna, 3 - 05 Ekim 2010
2010
2010Veterinary Public Health and Food Safety
ATASEVER M.
Problems of Education, Science and Extension in Veterinary Medicine of Ukraine and its Solutions at the Modern Stage, Kyiv 2010, Kiev, Ukrayna, 3 - 05 Ekim 2010
2009
2009Bacterial Zoonozis and Public Health
ATASEVER M. , GÜNER A., AYDEMİR ATASEVER M. , ÖZLÜ H. , URÇAR S.
Publiv Unity of Veterinary Sanitation and Environment Protection, Türkiye, 16 Kasım 2009
2006
2006Hellim Peyniri Üretiminde Glukano Delta Lakton Kullanımı
ÇANAKÇI ADIGÜZEL G. , ATASEVER M.
2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2006, ss.48
2006
2006Erzurum da Tüketime Sunulan Cağ Kebaplarında Bazı Patojenlerin Varlığının Araştırılması
ÜNSAL C., ATASEVER M. , ÖZTURAN K., KARAKAYA Y., ÇANAKÇI ADIGÜZEL G.
2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2006, ss.49
2005
2005Civil Peynirinde Aflatoksin M1 Düzeyinin Belirlenmesi
BAŞKAYA r., ATASEVER M.
Birinci Ulusal Veteriner Farmakoloji Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Eylül 2005
2005
2005Civil Peynirinde Aflatoksin M1 Düzeyinin Belirlenmesi
başkaya r., ATASEVER M.
II. Ulusal Mikotoksin Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 23 - 25 Mayıs 2005
Kitap & Kitap Bölümleri
2019
2019Turkiye Klinikleri Food Sciences-Special Topics
Urçar Gelen S., Çanakçı Adıgüzel G. , Atasever M.
Turkiye Klinikleri Food Sciences-Special Topics, Mustafa ATASEVER, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.86-91, 2019
2019
2019Sütte Enzimler
Urçar Gelen S. , Çanakçı Adıgüzel G. , Atasever M.
Turkiye Klinikleri Food Sciences-Special Topics, Mustafa ATASEVER, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.86-91, 2019
2019
2019Principles of Chesee Production
AYDEMİR ATASEVER M. , ÖZLÜ H. , ATASEVER M. , Zilbeyaz R. N.
Milk and Milk Production, Atasever M., Editör, Digital Akademi Kitabevi Yayınları, Ankara, ss.165-171, 2019
2019
2019Dondurma
TEKİNŞEN K. K. , BİÇER Y., ATASEVER M.
Süt ve Süt Ürünleri, Mustafa Atasever, Editör, Reklam Tanıtım Yayıncılık Turizm Eğitim İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2019
2019
2019Deve Sütü
YASİN N., ATASEVER M.
Süt ve Süt Ürünleri, Prof. Dr. Mustafa Atasever, Editör, Reklam Tanıtım Yayıncılık Turizm Eğitim İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2019
2019
2019Kısrak ve Eşek Sütü
İSTANBULLUGİL F. R. , ATASEVER M.
Süt ve Süt Ürünleri, Mustafa Atasever, Editör, Türkiye Klinikleri (Ortadoğu Reklam Tanıtım Yayıncılık Turizm Eğitim İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2019
2019
2019Peynir Üretimi Prensipleri
AYDEMİR ATASEVER M. , ÖZLÜ H. , ATASEVER M. , ZİLBEYAZ R.
Süt ve Süt Ürünleri, Mustafa Atasever, Editör, Reklam Tanıtım Yayıncılık Turizm Eğitim İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2019
2019
2019Geleneksel Bir Peynir: Kars Gravyer Peyniri
ÇETİNKAYA A., ATASEVER M.
Türkiye Klinikleri Gıda Bilimleri - Özel Konular, Prof. Dr. Mustafa ATASEVER, Editör, Ortadoğu Reklam Tanıtım Yayıncılık Turizm Eğitim İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Ankara, 2019
2019
2019Sütte Enzimler
URÇAR S., ÇANAKÇI ADIGÜZEL G. , ATASEVER M.
Türkiye Klinikleri Gıda Bilimleri Özel, Prof.Dr.MustafaATASEVER, Editör, Türkiye Klinikleri, 2019
2018
2018NUTRITION AND DIETETICS / BESLENME VE DİYETETİK
ÖZLÜ H. , ATASEVER M.
CURRENT ACADEMIC STUDIES IN HEALTH SCIENCES-2018, Prof. Dr. Nizami Duran, Editör, Ivpe, Cetinje, Montenegro, ss.262-269, 2018
2018
2018Probiyotik, Prebiyotik, Sinbiyotik ve Halk Sağlığı
ATASEVER M. , AYDEMİR ATASEVER M. , ÖZLÜ H. , ZİLBEYAZ R. N.
Barsak Mikrobiyotası ve Probiyotikler, NİZAMLIOĞLU, Mustafa, Editör, Digital Akademi, Ankara, ss.28-35, 2018
2010
2010Et Ürünleri Üretim Teknolojisi
GÜNER A., ATASEVER M.
Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yayın Ünitesi, Erzurum, 2010
2006
2006Et Muayenesi
TAYAR M., ATASEVER M.
Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yayın Ünitesi, Erzurum, 2006
2003
2003Spor ve Beslenme
ATASEVER M.
Milli Eğitim Bakanlığı Yayın No:3843 Ders Kitapları Dizisi No:888, Ankara, 2003
1999
1999Süt Yoğurt Tereyağı Peynir Üretim ve Kontrol
TEKİNŞEN O. C. , ATASEVER M. , KELEŞ A., TEKİNŞEN K. K.
SELÇUK UNİV. BASIMEVİ, 1999
1997
1997Süt Ürünleri Üretimi ve Kontrolu
TEKİNŞEN O. C. , ATASEVER M. , KELEŞ A.
Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 1997
1994
1994Süt Ürünleri Üretiminde Starter Kültür
TEKİNŞEN O. C. , ATASEVER M.
Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yayın Ünitesi, Konya, 1994
Desteklenen Projeler
2018 - 2019
2018 - 2019Koyun ve sığırlarda Hepatit E virüsünün HEV serolojik ve moleküler yöntemlerle araştırılması ve DNA dizi analizi yöntemi ile HEV genotiplerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ATASEVER M. (Yürütücü) , TONBAK F.
2015 - 2019
2015 - 2019"BAZI ET ÜRÜNLERİNDE NİTRAT VE NİTRİT KALINTILARININ BELİRLENMESİ"
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ATASEVER M. (Yürütücü) , ÖZLÜ H. , AYDEMİR ATASEVER M. , YILDIRIM Y.
2015 - 2019
2015 - 2019"SUCUK ÜRETİMİNDE FARKLI ŞEKERLERİN KULLANIMININ KALİTE ÜZERİNE ETKİSİ"
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ATASEVER M. (Yürütücü) , ÖZLÜ H. , AYDEMİR ATASEVER M. , PAMUK Ş.
2018 - 2018
2018 - 2018Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Araştırma Altyapısını Geliştirme Projesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
(Proje Sonuç Raporu)
ATASEVER M. (Yürütücü) , AYDEMİR ATASEVER M.
2015 - 2018
2015 - 2018"ERZURUM İLİNDE HAYVANCILIKLA UĞRAŞANLARIN ZOONOZ HASTALIKLARA YÖNELİK BİLGİ, TUTUM VE DAVRANIŞLARI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ATASEVER M. (Yürütücü) , ÖZLÜ H.
2016 - 2017
2016 - 2017"BROİLER RASYONUNA İLAVE EDİLEN BROMELAİNİN BÜYÜME PERFORMANSI, KARKAS ÖZELLİKLERİ, BAĞIRSAK MİKROBİYOLOJİSİ, HİSTOPATALOJİSİ VE KAN PROFİLLERİ ÜZERİNE ETKİSİ"
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YENİCE G. (Yürütücü) , ATASEVER M. , İSKENDER H., URÇAR GELEN S. , ÖZKANLAR S.
2012 - 2014
2012 - 2014BAZI PEYNİRLERDEN İZOLE EDİLEN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN BAKTERİYOSİN ÜRETE YETENEĞİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ATASEVER M. (Yürütücü) , ÖZLÜ H.
2009 - 2012
2009 - 2012Kaşar Peynirinde Laktik Asit Bakterilerinin ve Katalaz Pozitif Kokların İzolasyonu ve İdentifikasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Urçar Gelen S. , Atasever M. (Yürütücü) , Aydemir Atasever M. , Çanakçı Adıgüzel G.
2010 - 2011
2010 - 2011ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ LABARATUARININ EKSİKLİKLERİNİN GİDERİLMESİ.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ATASEVER M. (Yürütücü)
2005 - 2007
2005 - 2007Kurut un Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
(Proje Sonuç Raporu)
Aydemir Atasever M. , Atasever M. (Yürütücü)
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2010 - Devam Ediyor
2010 - Devam EdiyorMacedonian Veterinary Review
Editörler Kurulu Üyesi
Bilimsel Hakemlikler
Şubat 2019
Şubat 2019ANNALS OF AGRARIAN SCIENCE
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Şubat 2019
Şubat 2019Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Aralık 2018
Aralık 2018Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kasım 2018
Kasım 2018Advancement in Medicinal Plant Research
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Eylül 2018
Eylül 2018Kahramanmaraş Sütçü İmam Ün derg
Hakemli Bilimsel Dergi
Ağustos 2018
Ağustos 2018Manas Journal of Agriculture Veterinary and Life Sciences
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Haziran 2018
Haziran 2018Public Health
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2018
Mayıs 2018Advancement in Medicinal Plant Research
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mayıs 2018
Mayıs 2018Public Health
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2018
Mayıs 2018Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Nisan 2018
Nisan 2018Erciyes Üniv. Veteriner Fak. Derg.
Hakemli Bilimsel Dergi
Nisan 2018
Nisan 2018Eurasian Journal of Veterinary Sciences
Hakemli Bilimsel Dergi
Nisan 2018
Nisan 2018Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Mart 2018
Mart 2018Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2018
Mart 2018Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Mart 2018
Mart 2018Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Şubat 2018
Şubat 2018TURKISH JOURNAL OF VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2018
Şubat 2018Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Ocak 2018
Ocak 2018Veteriner Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2018
Ocak 2018TÜRK VETERİNER VE HAYVANCILIK DERGİSİ
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2018
Ocak 2018Public Health
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2018
Ocak 2018Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Aralık 2017
Aralık 2017Public Health
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2017
Aralık 2017Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kasım 2017
Kasım 2017Public Health
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2017
Kasım 2017Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Eylül 2017
Eylül 2017Public Health
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2017
Eylül 2017Erciyes Üniv. Veteriner Fak. Derg.
Hakemli Bilimsel Dergi
Temmuz 2017
Temmuz 2017Public Health
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2017
Temmuz 2017Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Mayıs 2017
Mayıs 2017TURKISH JOURNAL OF VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2017
Mayıs 2017TÜRK VETERİNER VE HAYVANCILIK DERGİSİ
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2017
Mayıs 2017Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Mayıs 2017
Mayıs 2017Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Nisan 2017
Nisan 2017Public Health
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2017
Mart 2017Public Health
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2017
Şubat 2017Public Health
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2017
Ocak 2017Public Health
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2016
Aralık 2016Public Health
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2016
Aralık 2016Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Aralık 2016
Aralık 2016Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Eylül 2016
Eylül 2016Public Health
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2016
Temmuz 2016TÜRK VETERİNER VE HAYVANCILIK DERGİSİ
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2016
Temmuz 2016TURKISH JOURNAL OF VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2016
Mayıs 2016Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Ocak 2016
Ocak 2016TÜRK VETERİNER VE HAYVANCILIK DERGİSİ
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2016
Ocak 2016TURKISH JOURNAL OF VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2015
Haziran 2015Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Mart 2015
Mart 2015Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Ocak 2015
Ocak 2015Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kasım 2014
Kasım 2014TÜRK VETERİNER VE HAYVANCILIK DERGİSİ
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2014
Kasım 2014TURKISH JOURNAL OF VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2013
Haziran 2013Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kasım 2012
Kasım 2012Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Mart 2007
Mart 2007YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ
Hakemli Bilimsel Dergi
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
2018
2018Erzurum İli Piyasasında Tüketime Sunulan Bazı Peynirlerde Brucella spp. Varlığının Araştırılması, UMTEB IV.Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi
Katılımcı
Şanlıurfa-Türkiye
2018
2018Erzurum Bölgesindeki İçme Sularının Kalitesinin Belirlenmesi
Katılımcı
--Seçiniz---Kıbrıs (Kktc)
2018
20181st International Conference on One Health: Problems Solution
Davetli Konuşmacı
Baku-Azerbaycan
2018
2018Veterinary Public Health Food Safety
Katılımcı
Baku-Azerbaycan
2018
2018EFFECTS OF GRAPE SEED EXTRACT FEEDING ON SOME PHYSICOCHEMICAL AND MICROBIOLOGICAL PARAMETERS OF BROILER MEAT
Katılımcı
Ohrid-Makedonya
2018
2018Microbiological and Histological Quality of Ready-to-Cook Meatballsin Erzurum
Katılımcı
-Türkiye
2018
2018Determination of Packaging and Storage Conditions of Erzurum Cheese Halva
Katılımcı
Şanlıurfa-Türkiye
2018
2018Incidence of Aflatoxin M1 in Mare’s Milk from North of Kyrgyzstan
Katılımcı
Şanlıurfa-Türkiye
2018
2018nvestigation of Some Pathogenic Bacteria of Chicken Meat Presented for Sale in Erzurum
Katılımcı
-Türkiye
2017
2017Gıda Muhafazasında Işınlama
Katılımcı
-Türkiye
2017
2017Gıda Muhafazasında Engeller Teknolojisi
Katılımcı
-Türkiye
2017
2017Macro-element Levels of Home-made Yoghurt and Sade Yag Collected from Şanlıurfa Turkey
Katılımcı
Aydın-Türkiye
2017
2017Kars’ta Tüketime Sunulan Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss) Mikrobiyolojik Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi
Katılımcı
Aydın-Türkiye
2017
2017Kısrak Sütü ve Sağlık
Katılımcı
-Türkiye
2017
2017Kımız: Fermente Bir Süt Ürünü
Katılımcı
-Türkiye
2017
2017Erzurum İlinde Hayvancılıkla Uğraşanların Zoonoz Hastalıklara Yönelik Bilgi, Tutum ve Davranışları, 4-8 Ekim 2017
Katılımcı
Aydın-Türkiye
2017
2017THE EFFECTS OF TARAXACUM OFFİCİNALE L. AND HYPERİCUM SCABRUM L. EXTRACT ON MEAT QUALİTY OF BROİLERS SUBJECTED TO HEAT STRESS
Katılımcı
Tbilisi-Gürcistan
2017
2017INVESTIGATION OF ANTIMICROBIAL EFFECT OFSOME PLANT EXTRACTS
Katılımcı
Tbilisi-Gürcistan
2016
2016DETERMINATION OF AFLATOXIN M1 LEVELS IN SOME CHEESE TYPES AND RETAIL YOGHURT SAMPLES
Katılımcı
Diyarbakır-Türkiye
2016
2016The Evaluation of Effectiveness of Different Enzyme Combinations and İncubation Time on RNA Concentration of Enterotoxigenic S aureus Extracted From Milk
Katılımcı
-Türkiye
2016
2016Analyzing The Nutritional Habits of Students from The Faculty of Sport Sciences Case of Ataturk University
Katılımcı
Lefkoşa-Kıbrıs (Kktc)
2016
2016Potential Approach for Reducing Incidence of Thermophilic Campylobacter in the Poultry Meat
Katılımcı
Lefkoşa-Kıbrıs (Kktc)
2016
2016Peynirlerde Aroma Oluşumu, Türkiye’de ve Dünyada Yerel-Geleneksel Peynirler: Kars Kaşarı Coğrafi İşareti Uluslararası Sempozyumu
Katılımcı
Kars-Türkiye
2016
2016Kafkas Universitesi Kars Peynircilik sempozyumu
Moderatör
Kars-Türkiye
2016
2016Civil peyniri, Türkiye’de ve Dünyada Yerel-Geleneksel Peynirler: Kars Kaşarı Coğrafi İşareti Uluslararası Sempozyumu
Katılımcı
Kars-Türkiye
2016
2016Gıdalarda Coğrafi İşaretleme ve Erzurum un Coğrafi İşaretli Ürünleri, Türkiye’de ve Dünyada Yerel-Geleneksel Peynirler: Kars Kaşarı Coğrafi İşareti Uluslararası Sempozyumu
Katılımcı
-Türkiye
2016
2016Laktik asit bakterileri, Türkiye’de ve Dünyada Yerel-Geleneksel Peynirler: Kars Kaşarı Coğrafi İşareti Uluslararası Sempozyumu
Katılımcı
-Türkiye
2015
2015Influence of Different Brine Concentration on Fate of Staphylococcus aureus and Enterotoxin in Turkish White Cheese
Katılımcı
-Bosna-Hersek
2015
2015GAMMAAMINOBUTYRIC ACID AND DOPAMINE LEVELS IN BREAST MILK AT DIFFERENT LACTATION STAGES
Katılımcı
Erzurum-Türkiye
2015
2015Identification of Nonstarter Indigenous Lactobacilli from Kars Grevier Cheese
Katılımcı
-Birleşik Arap Emirlikleri
2015
2015Erzurum da Tüketime Sunulan Tavuk Etlerinde Listeria spp nin Araştırılması
Katılımcı
-Türkiye
2015
2015Beyaz Peynirde Farklı Salamura Konsantrasyonu ve Olgunlaşma Süresinin Enterotoksijenik Staphylococcus aureus un Gen Aktivitesi Üzerine Etkisinin tr PCR ile Değerlendirilmesi
Katılımcı
-Türkiye
2015
2015Kırgızistan ın Gıda İşletmelerinin Genel Durumu ve Hayvansal Gıda Üretimi
Katılımcı
-Türkiye
2015
2015Kıymalarda Bazı Patojenlerin İzolasyonu ve İdentifikasyonu
Katılımcı
Van-Türkiye
2015
2015Bazı Peynirlerden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Bakteriosin Üretme Yeteneği
Katılımcı
-Türkiye
2015
2015Vitamin B12 and folate levels in human milk from mothers of pre term infants at different lactation stages, International Eurasia Pharmacy Congress Erzincan Turkey
Katılımcı
Erzincan-Türkiye
2015
2015Vitamin B12 and folate levels in colostrum and transitional milk from mothers of term infants, International Eurasia Pharmacy Congress Erzincan Turkey
Katılımcı
Erzincan-Türkiye
2015
2015SOME MICROBIOLOGICAL AND CHEMICAL CHARACTERISTICS OF WHITE CIVIL AND KASHAR CHEESES PURCHASED FROM MARKETS IN ERZURUM TURKEY, International VETistanbul GroupCongress
Katılımcı
Sankt-Peterburg-Rusya
2015
2015IDENTIFICATION OF SOME PATHOGENS FROM CIVIL AND WHITE CHEESES CONSUMED IN THE PROVINCE OF ERZURUM TURKEY, International VETistanbul GroupCongress, St Petesburg
Katılımcı
Sankt-Peterburg-Rusya
2014
2014Using different packaging methods in Kashar cheese production, 2nd International Congress on Food Technology, November 05-07- 2014, Kuşadası, Turkey
Katılımcı
Aydın-Türkiye
2013
2013Süt ve Sağlık; Kafkas Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü "Süt ve Sağlık" Paneli, 7 Ekim 2013
Katılımcı
Kars-Türkiye
2013
2013Characteristic Of Bacteriocins Produced By Lactic Acid Bacteria Meats, Days of Veterinary Medicine, 2013 4th International Scientifi c Meeting06-08 September 2013 Struga, Republic of Macedonia
Katılımcı
Ohrid-Makedonya
2013
2013Isolation and Identification of Lactic Acid Bacteria in Kashar Cheese, Days of Veterinary Medicine, 2013 4th International Scientifi c Meeting06-08 September 2013 Struga, Republic of Macedonia
Katılımcı
Ohrid-Makedonya
2013
2013Süt ve Beslenme; Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dünya Süt Günü-Süt ve Sağlık Paneli 31 Mayıs 2013, Kayseri
Katılımcı
Kayseri-Türkiye
2013
2013Kara Kekik Thymbra Spicata Yağının Broiler Etlerinin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi; Gıda Katkı Maddelerinin Halk Sağlığı Açısından Önemi; 5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 3-6 Nisan 2013, Antalya
Katılımcı
-Türkiye
2013
2013Farklı Ambalajlama Yöntemlerinin Kaşar Peyniri Üretiminde Kullanılması; 5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 3-6 Nisan 2013, Antalya
Katılımcı
-Türkiye
2013
2013Gıda Katkı Maddelerinin Halk Sağlığı Açısından Önemi; 5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 3-6 Nisan 2013, Antalya
Katılımcı
Antalya-Türkiye
2013
2013Kara Kekik Tymbra Spicata Yağının Broiler Etinin Mikrobiyolojik Kalitesine Etkisi; 5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 3-6 Nisan 2013, Antalya
Katılımcı
-Türkiye
2013
2013Veteriner Hekimlik Eğitiminde Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı; Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı Paneli, Kafkas Üniversitesi, 30.04.2013, Kars
Katılımcı
Kars-Türkiye
2011
2011Erzurum da Tüketime Sunulan Kaşar Peynirlerinin Mineral Madde ve Ağır Metal İçerikleri; 4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 13-16 Ekim 2011, Antalya
Katılımcı
-Türkiye
2011
2011Sıcaklık Stresine Maruz Bırakılan Broilerde Vitamin C ve Lipoik Asidin Besi Performansı Etin pH sı ve Rengine Etkisi; VI. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi (Uluslararası Katılımlı), 30 Haziran -1 Temmuz 2011, Samsun
Katılımcı
Samsun-Türkiye
2010
2010Effects of Age and Breed on Trace Elements Fe Zn Cu Pb Cd Concentratıons in Offal and Muscles of Cattle, Days of Veterinary Medicine, 2010, 28-30 October 2010, Ohrid, R, Macedoni.
Katılımcı
Ohrid-Makedonya
2010
2010Determination of aflatoxin M1 levels in some cheese types consumed in Erzurum Turkey, Days of Veterinary Medicine, 2010, 28-30 October 2010, Ohrid, R, Macedoni
Katılımcı
Ohrid-Makedonya
2010
2010Some quality properties of kurut a traditional dairy product in Erzurum Turkey, Days of Veterinary Medicine, 2010, 28-30 October 2010, Ohrid, R, Macedoni
Katılımcı
-Türkiye
2010
2010Occurrence of aflatoxin M1 in UHT milk in Erzurum Turkey, Days of Veterinary Medicine, 2010, 28-30 October 2010, Ohrid, R, Macedoni
Katılımcı
-Türkiye
2010
2010Aflatoxin M1 levels in retail yoghurt and ayran in Erzurum Turkey, Days of Veterinary Medicine, 2010, 28-30 October 2010, Ohrid, R, Macedoni
Katılımcı
-Türkiye
2010
2010Determination of aflatoxin M1 level in butter samples consumed in Erzurum Turkey, Days of Veterinary Medicine, 2010, 28-30 October 2010, Ohrid, R, Macedoni
Katılımcı
-Türkiye
2010
2010Veterinary Public Health and Food Safety, Ataturk University Faculty of Veterinary Medicine, Problems of Education, Science and Extension in Veterinary Medicine of Ukraine and its Solutions at the Modern Stage, Kyiv 2010
Katılımcı
Kyyiv-Ukrayna
2010
2010Ataturk University Faculty of Veterinary Medicine, Problems of Education, Science and Extension in Veterinary Medicine of Ukraine and its Solutions at the Modern Stage, Kyiv 2010
Katılımcı
Kyyiv-Ukrayna
2010
2010Veteriner Fakültelerinde Gıda Eğitimi ve Öneriler; Uluslar arası Katılımlı Veteriner Hekimliği Kongresi ve Expo-Vet 03–06 Haziran 2010
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
2009
2009Some quality properties of kurut a traditional dairy product in Turkey; Public Unity of Veterinary Sanitation and Environment Protection, (International Conference), 14-16 December 2009, Genja, Azerbaijan.
Katılımcı
Ganca-Azerbaycan
2009
2009The Incidence and role of Mycobacterium paratuberculosis Mycobacterium avium sbsp paratuberculosis in breeding and the etiology of Crohn s Disease and infection risk via food; Public Unity of Veterinary Sanitation and Environment Protection, (International Conference), 14-16 December 2009, Genja, Azerbaijan.
Katılımcı
Ganca-Azerbaycan
2009
2009Bacterial zoonozis and public health; Public Unity of Veterinary Sanitation and Environment Protection, (International Conference), 14-16 December 2009, Genja, Azerbaijan
Katılımcı
Ganca-Azerbaycan
2009
2009New emerging and re emerging bacterial foodborne disease; Public Unity of Veterinary Sanitation and Environment Protection, (International Conference), 14-16 December 2009, Genja, Azerbaijan.
Katılımcı
-Azerbaycan
2009
2009Sıcaklık Stresi Altındaki Bıldırcın Rasyonlarına Vitamin E C ve Lipoik Asit İlavesinin Besi Performansı ve Et Kalitesi Üzerine Etkisi, 5. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi (uluslararası katılımlı) 30 Eylül 3 Ekim 2009,Tekirdağ
Katılımcı
Tekirdağ-Türkiye
2009
2009Determining aflatoxin B1 levels in deep red ground pepper isot using immunoaffinity column combined with ELISA, 1st International Congress of Food Hygiene, April 25-26, Tehran, Iran
Katılımcı
Tehran-İran
2008
2008Et ve Et Ürünlerinde BSE Risk Materyali Var mıdır? Türkiye 10. Gıda Kongresi, 21-23 Mayıs 2008, Erzurum
Katılımcı
-Türkiye
2008
2008Erzurum İli Hayvancılığının Yapısal Özellikleri ve Yakın Gelecekteki Durumu Üzerine Genel Değerlendirme, Türkiye 10. Gıda Kongresi, 21-23 Mayıs 2008, Erzurum
Katılımcı
Erzurum-Türkiye
2007
2007Halk sağlığı açısından Bovine Spongioform Encephalopathy, I. Ulusal Zoonoz Kongresi, 3-6 Aralık 2007
Katılımcı
-Türkiye
2006
2006Civil peynirinin mikrobiyolojik nitelikleri, 2.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı) 18-20 Eylül 2006
Katılımcı
-Türkiye
2006
2006Hellim Peyniri Üretiminde Glukano Delta Lakton Kullanımı, 2.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı) 18-20 Eylül 2006
Katılımcı
-Türkiye
2006
2006Erzurum da Tüketime Sunulan Buğday Unlarında Tespit Edilen Toplam Aflatoksin Aflatoksin B1 ve Okratoksin A Değerleri, 2.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı) 18-20 Eylül 2006
Katılımcı
-Türkiye
2006
2006Erzurum Bölgesinde Tüketime Sunulan Süt ve Ürünlerinin Aflatoksin M1 Yönünden İncelenmesi, 2.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı) 18-20 Eylül 2006
Katılımcı
-Türkiye
2006
2006Erzurum da Tüketime Sunulan Cağ Kebaplarında Bazı Patojenlerin Varlığının Araştırılması, 2.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı) 18-20 Eylül 2006
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
2005
2005Civil Peynirinde Aflatoksin M1 Düzeyinin Belirlenmesi, Birinci Ulusal Veteriner Farmakoloji Kongresi, 22-24 Eylül 2005
Katılımcı
Ankara-Türkiye
2004
2004Spor ve Beslenme, Çim Hokeyi 1. Kademe Antrenör Yetiştirme Kursu, T.C. Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Erzurum 9-22 Ağustos 2004
Katılımcı
Erzurum-Türkiye
2004
2004Spor ve Beslenme, Boks 1. Kademe Antrenör Yetiştirme Kursu, T.C. Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, 19-30 Haziran 2004 Erzurum
Katılımcı
-Türkiye
2004
2004Organik Hayvansal Ürünler, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Erzurum Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Eğitim Semineri, 12 Nisan 2004
Katılımcı
-Türkiye
2004
2004Organik Hayvansal Ürünler, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Erzurum Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Eğitim Semineri, Nisan 2004
Katılımcı
Erzurum-Türkiye
2004
2004