Prof.Dr.

Mustafa ATASEVER


Veteriner Fakültesi

Besin-Gıda Hijyeni ve Teknolojisi

Veterinerlik Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı

Yaptığı Tezler

1995

1995

Doktora

Civil peynirinin üretiminde farklı asitlikteki sütlerin kullanımı ile tuzlama tekniklerinin kaliteye etkisi üzerine araştırmalar

Selçuk Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin/Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi

Araştırma Alanları

Sağlık Bilimleri, Beslenme ve Dietetik, Veteriner Bilimleri, Besin Hijyeni ve Teknolojisi, Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü , Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu , Mühendislik ve Teknoloji

Yönetimsel Görevler

2008 - 2012

2008 - 2012

Üniversite Yönetim Kurulu Üyesi

Atatürk Üniversitesi

1999 - 2012

1999 - 2012

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Atatürk Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

Beslenme

Doktora

Doktora

Et Kimyası

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Et Ürünleri Teknolojisi II

Lisans

Lisans

Gıda II

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Et Ürünleri Teknolojisi I

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Et Muayenesi I

Yönetilen Tezler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2019

2019

CONCENTRATION OF OCHRATOXIN A AS A TOXIC XENOBIOTIC IN MATERNAL BREAST MILK FROM TURKEY

KILIÇ ALTUN S., ATASEVER M. , TEMAMOĞULLARI f., PAKSOY N.

Fresenius Environmental Bulletin, cilt.28, ss.2348-2353, 2019 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier

2019

2019

Bacteriocinogenic bacteria isolated from Civil, Kashar and White cheeses in Erzurum, Turkey

ÖZLÜ H. , ATASEVER M.

ANKARA UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI, cilt.66, ss.147-153, 2019 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier

2015

2015

The effects of different salting and preservation techniques of kasar cheese on cheese quality

Cetinkaya A., ATASEVER M.

TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES, cilt.39, ss.621-628, 2015 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier

2014

2014

Assessment of aflatoxin M1 in maternal breast milk in Eastern Turkey

Atasever M. , Yıldırım Y., Atasever M. , Taştekin A.

FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY, cilt.66, ss.147-149, 2014 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2012

2012

Meat quality of heat stress exposed broilers and effect of protein and vitamin E

Imik H. , Atasever M. , Urcar Gelen S. , Ozlu H. , Gumus R., Atasever M.

British Poultry Science, cilt.53, ss.689-698, 2012 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2012

2012

Identification of Nonstarter Indigenous Lactobacilli from Kars Gravier Cheese

TURGUT T. , ERDOĞAN A. , ATASEVER M.

KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI, cilt.18, ss.781-784, 2012 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2012

2012

Molecular characterization of Escherichia coli O157:H7 from retail beef in Erzurum, Turkey

Adiguzel G. , GÜLLÜCE M. , BOZOGLU C., YANMIS D., GORMEZ A., ATASEVER M. , et al.

Journal of Pure and Applied Microbiology, cilt.6, ss.1033-1041, 2012 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi) identifier

2012

2012

Karın Kaymağı Peynirinden İzole Edilen Laktobasillerin Tanımlanması.

TURGUT T. , ERDOĞAN A. , ATASEVER M.

Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 2012 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi) identifier

2012

2012

Identification of Lactobacilli Isolated from Cheese Karin Kaymak

TURGUT T. , ERDOĞAN A. , Atasever M.

KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI, cilt.18, ss.209-213, 2012 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier

2012

2012

Yeni ortaya çıkan ve tekrar önem kazanan gıda kaynaklı bakteriyel patojenler

Güner A., Atasever M. , Aydemir Atasever M.

Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, cilt.12, 2012 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier

2011

2011

Aflatoxin M1 levels in retail yoghurt and ayran in Erzurum in Turkey

Atasever M. , Atasever M. , Ozturan K.

Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, cilt.35, ss.59-62, 2011 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi) identifier

2010

2010

Occurrence of aflatoxin m1 in uht milk in Erzurum-Turkey Türkiye(erzum)'de UHT S̈tlerde Aflatoxin M1 Oluşumu

Atasever M. , Adiguzel G. , Atasever M. , Özlü H. , Ozturan K.

Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, cilt.16, 2010 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi) identifier

2010

2010

Mısır silajında Aflatoksin B1 varlığının ve süte geçme durumunun araştırılması

KARAKAYA Y., ATASEVER M.

Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, cilt.16, ss.123-128, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2009

2009

New Emerging and Re Emerging Bacterial Foodborne Pathogens

Güner A., Atasever M. , Aydemir Atasever M.

Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, cilt.18, ss.889-898, 2009 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)

2009

2009

Phenotypic and Genotypic Characterization of lactic acid bacteria isolated from Turkish dry fermented sausage

Adiguzel G. , ATASEVER M.

ROMANIAN BIOTECHNOLOGICAL LETTERS, cilt.14, ss.4130-4138, 2009 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2008

2008

The effects of age and gender on CD3 and CD19 lymphocyte in gingival tissue and peripheral blood an animal study

DEMİR T. , ÇANAKÇI V. , KARA M. C. , ERDEM F. , ATASEVER M.

Brazilian Journal of Oral Sciences, cilt.7, ss.1609-1613, 2008 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi) identifier

2006

2006

Hypoglycaemic effect of Artemisia herba-alba in experimental hyperglycaemic rats

Tastekin D., Atasever M. , Adiguzel G. , Keles M., Tastekin A.

Bulletin of the Veterinary Institute in Pulawy, cilt.50, ss.235-238, 2006 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi) identifier

2005

2005

Contamination of some vacuum-packaged meat products with Listeria monocytogenes

ALİŞARLI M., Atasever M. , GÖKMEN M.

ACTA ALIMENTARIA, cilt.34, ss.331-334, 2005 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2003

2003

The effects of natural smoke and liquid smoke applications on the quality factors of kashar cheese

ATASEVER M. , UÇAR G., KELEŞ A., KÖSE Z.

Turkish Journal Of Veterinary Sciences, cilt.27, ss.781-787, 2003 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2003

2003

Properties Of Yoghurt Produced From Different Ratios Of Cow And Sheep Milk

UÇAR G., GÜNER A., DOĞRUER Y., ATASEVER M.

Indian Veterinary Journal, cilt.80, ss.522-526, 2003 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2002

2002

An experimental study on the effect of acidic drinks on gingival healt in dogs

ORBAK R. , DAYI E. , ATASEVER M.

Turkish Journal Of Veterinary Sciences, cilt.26, ss.1277-1281, 2002 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)

1999

1999

Effects of the Use of Cow s and Ewe s Milk and Different Salting Techniques on the Quality Properties of Maraş Cheese

TEKİNŞEN O. C. , ATASEVER M. , KELEŞ A., UÇAR G.

Turkish Journal Of Veterinary Sciences, cilt.23, ss.213-226, 1999 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2019

2019

Erzurum Bölgesindeki İçme Sularının Kalitesinin Belirlenmesi

Gökçen H., ATASEVER M.

Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.14, ss.159-169, 2019 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri) identifier

2018

2018

Some Quality Properties of Kurut, a Traditional Dairy Product in Turkey

Aydemir Atasever M. , Atasever M.

MANAS JOURNAL OF AGRICULTURE VETERINARY AND LIFE SCIENCES, 2018 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2018

2018

Erzurum’da Tüketime Sunulan Tavuk Etlerinin Bazı Patoje Bakteriler Yönünden İncelenmesi

KILIÇ ALTUN S., ATASEVER M.

Manas Journal of Agriculture Veterinary and Life Science, cilt.8, ss.37-51, 2018 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2018

2018

Effects of age and breed on trace elements content in cattle muscle and edible offal

ÖZLÜ H. , ATASEVER M.

Asian Journal of Medical and Biological Research, cilt.4, ss.157, 2018 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2018

2018

Süt ve Ürünlerinde Mineral Maddeler ve Ağır Metaller

ÖZTURAN K., ATASEVER M.

Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.13, ss.229-241, 2018 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2017

2017

Determination of Aflatoxin M-1 Levels in Some Cheese Types and Retail Yoghurt Samples

KILIÇ ALTUN S., TEMAMOĞULLARI F., ATASEVER M. , DEMİRCİ M.

RESEARCH JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY, cilt.12, ss.47-52, 2017 (ESCI İndekslerine Giren Dergi) identifier

2017

2017

Kanatlı Etlerinde Salmonella Riski

TONBAK F., ATASEVER M. , ÇALICIOĞLU M.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER BİLİMLERİ DERGİSİ, cilt.12, ss.90-98, 2017 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2017

2017

Farklı oranlarda kreatin kullanımının amatör erkek futbolcularda sprint performansa etkisi

ÖZTAŞYONAR Y. , ATASEVER M.

Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, 2017 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2016

2016

Kefirin Broiler Etinin Bazı Mikrobiyolojiik ve Fizikokimyasal Özelliklerine Etkisi

Yenice G. , Özlü H. , Urçar S., Atasever M. , Aydemir Atasever M.

Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, cilt.13, ss.195-200, 2016 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2016

2016

SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN BESLENME ALIŞKANLIKLARININ İNCELENMESİ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ

DEMİREL N. , ATASEVER M. , VATANSEVER Ş.

The Journal of Academic Social Sciences, cilt.30, ss.163, 2016 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2015

2015

Kıymalarda Bazı Patojenlerin İzolasyon ve İdentifikasyonu

Aydemir Atasever M. , Atasever M.

İstanbul ÜniversitesiVeteriner Fakültesi Dergisi, cilt.12, 2015 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2015

2015

Gıdalarla Taşınan Viru sler

ATASEVER M. , ALİŞARLI M., TOMBAK F.

Turkiye Klinikleri J Food Hyg Technol-Special Topics, cilt.1, ss.102-108, 2015 (Hakemsiz Dergi)

2015

2015

Listeriozis Besin Kaynaklı Bir Hastalık

ATASEVER M. , YILDIRIM Y.

Turkiye Klinikleri J Food Hyg Technol-Special Topics, cilt.1, ss.30-37, 2015 (Hakemsiz Dergi)

2015

2015

Botulizm

Atasever M. , Özlü H. , Aydemir Atasever M. , Çanakçı Adıgüzel G.

Turkiye Klinikleri J Food Hyg Technol-Special Topics, cilt.1, ss.76-81, 2015 (Hakemsiz Dergi)

2015

2015

Evaluation of farmers knowledge attitude practice about zoonotic diseases in Kars Turkey

ÇAKMUR H., LEYLA A., KAHRAMAN E., ATASEVER M.

Kafkas Journal of Medical Sciences, cilt.5, ss.87-93, 2015 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2013

2013

Gıda Kaynaklı Bir Hastalık Olarak Norovirüs Salgınlarının Önemi

BARAN A., ERDOĞAN A. , ATASEVER M.

Gıda, cilt.38, ss.31-40, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2013

2013

Doğu Anadolu Bölgesi nde Hayvansal Üretimin Genel Değerlendirmesi ve Çözüm Önerileri

ATASEVER M. , GÜNLÜ A., AYDIN E., YILDIZ A.

Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.8, ss.174-191, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2012

2012

Peynirde Mikrobiyel Lipolizin Oluşumu ve Lezzet Gelişimine Katkısı

BARAN A., ERDOĞAN A. , ATASEVER M.

Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.7, ss.211-219, 2012 (Hakemli Üniversite Dergisi)

2012

2012

Peynirde Mikrobiyel Lipolizin Oluşumu ve Lezzet Gelişimine Katkısı

BARAN A. , ERDOĞAN A. , ATASEVER M.

Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.7, ss.211-219, 2012 (Hakemli Üniversite Dergisi)

2012

2012

Peynirde lipolizin oluşumu ve lezzet gelişimine katkısı

ERDOĞAN A. , BARAN A. , ATASEVER M.

Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.7, ss.211-219, 2012 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2009

2009

The Presence of Some Pathogen Microorganisms of Cag Kebab

ATASEVER M. , ÜNSAL C., KARAKAYA Y., ÇANAKÇI ADIGÜZEL G.

Bio-Science Research Bulletin, cilt.25, ss.59-68, 2009 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2008

2008

A Survey on the Presence of Aflatoxin M1 in Urfa Cheese

Ardıç M., Atasever M. , Çanakçı Adıgüzel G. , Aydemir Atasever M. , Yakup K.

Int. J. Food Safety, cilt.10, ss.13-17, 2008 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2008

2008

A survey on microbiological and chemical quality of vacuum packed Frankfurters

GÜZİN A., CEYLAN Z. G. , ATASEVER M. , KAYA M.

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fak. Derg., cilt.39, ss.109-113, 2008 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2007

2007

Kaşar Peyniri Üretiminde Laktik Asit Asetik Asit Sitrik Asit ve Glucano Delta Lakton Kullanılması

ATASEVER M. , CEYLAN Z. G. , ÇANAKÇI ADIGÜZEL G. , İSMAİL A.

Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.2, ss.153-158, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2007

2007

Erzurum da Tüketime Sunulan Buğday Unlarının Toplam Aflatoksin Aflatoksin B1 ve Okratoksin A Yönünden İncelenmesi

ÖZTURAN K., ÜNSAL C., KARAKAYA Y., ATASEVER M. , CEYLAN Z. G. , AYDEMİR ATASEVER M., et al.

Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, ss.172-176, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2007

2007

Erzurum da Tüketime Sunulan Buğday Unlarının Toplam Aflatoksin B1 ve Okratoksin A Yönünden İncelenmesi

Özturhan K., Ünsal C., Karakaya Y., Atasever M. , Ceylan Z. G. , Aydemir Atasever M.

Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.2, ss.172-176, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2007

2007

Işınlamanın Gıda Teknolojisinde Kullanımı

Aydemir Atasever M. , Atasever M.

Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.2, ss.107-116, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2006

2006

Et ve Et Ürünlerinde BSE Risk Materyali Var mıdır

KALE M., AKCAN KALE S., YURDAKUL Ö., RUHTAN B., ATASEVER M.

Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.1, ss.16-19, 2006 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2006

2006

Civil Peynirinin Mikrobiyolojik Nitelikleri

BAŞKAYA R., ATASEVER M. , ÇAKMAK Ö., YILDIZ A.

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, cilt.32, ss.87-94, 2006 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2006

2006

Organik Besinlerin Kalitesi

ATASEVER M. , ÇANAKÇI ADIGÜZEL G.

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.37, ss.117-122, 2006 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2006

2006

Erzurum İli Hayvancılığının Yapısal Özellikleri ve Yakın Gelecekteki Durumu Üzerine Genel Değerlendirme

GÜNLÜ A., ATASEVER M. , YAKUP K.

Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimileri Dergisi, cilt.1, ss.55-68, 2006 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2006

2006

Use of Glucono Delta Lactone in Halloumi Cheese Production

ÇANAKÇI ADIGÜZEL G. , ATASEVER M.

Bulletin of Pure and Applied Sciences, cilt.25, ss.13-19, 2006 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2004

2004

Bebek Beslenmesi

ATASEVER M. , ÇANAKÇI ADIGÜZEL G.

Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi, cilt.6, ss.31-38, 2004 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2004

2004

Yoğurt üretiminde bazı stabilizörlerin kullanımı

ATASEVER M.

Yüzüncüyıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergis, cilt.15, ss.1-4, 2004 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2003

2003

Glycemic Index of Sports Nutrotion

ŞEN İ. , ÖZTAŞYONAR Y. , ATASEVER M.

Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi, cilt.5, ss.1-4, 2003 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2003

2003

Besinlerin glisemik indeksi ve sporcuların beslenmesi

ŞEN İ. , ÖZTAŞYONAR Y. , ATASEVER M.

Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi,, cilt.5, ss.1-4, 2003 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2001

2001

Muhafaza süresince kefirin kimyasal mikrobiyolojik ve duyusal niteliklerindeki değişimler

ATASEVER M. , UÇAR G., KÖSE Z.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarım ve Köy Dergisi, cilt.137, ss.67-72, 2001 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2001

2001

Besin işyerlerinde hijyen besinlerin hazırlanması ve muhafazası

ATASEVER M.

Yüzüncüyıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergis, cilt.11, ss.117-122, 2001 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2000

2000

Besin kaynaklı helmintler ve bunların halk sağlığındaki önemi

ATASEVER M. , AYDENİZÖZ M.

Türk Veteriner Hekimliği Dergisi, cilt.12, ss.45-54, 2000 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2000

2000

Salam üretiminde tavuk ve hindi eti kullanımı

ATASEVER M. , KELEŞ A., GÜNER A., TEKİNŞEN K. K.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.16, ss.103-110, 2000 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2000

2000

Sığır eti ilavesi ile tavuk salamı üretimi

KELEŞ A., ATASEVER M. , GÜNER A., UÇAR G.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.16, ss.5-14, 2000 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

1999

1999

Farklı ambalajlarda muhafaza edilen hellim peynirinin olgunlaşması süresince bazı kalite niteliklerindeki değişimler

ATASEVER M. , KELEŞ A., UÇAR G., GÜNER A.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.15, ss.53-62, 1999 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

1999

1999

Fermente sucuklardaki doku tiplerinin histolojik yöntemlerle belirlenmesi

ATASEVER M. , ÇELİK İ., KELEŞ A., BOYDAK M.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.15, ss.145-152, 1999 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

1999

1999

Civil peyniri üretimi

ATASEVER M.

Türk Veteriner Hekimliği Dergisi, cilt.11, ss.56-59, 1999 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

1999

1999

Laktik asit bakterileri

ATASEVER M.

Türk Veteriner Hekimliği Dergisi, cilt.13, ss.44-48, 1999 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

1999

1999

Besin kaynaklı protozoon ve artropodlar ile bunların halk sağlığındaki önemi

AYDENİZÖZ M., ATASEVER M.

Türk Vet. Hek. Derg., cilt.11, ss.34-40, 1999 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

1999

1999

Beyaz peynir üretiminde sıvı duman uygulamaları

ATASEVER M. , UÇAR G., KELEŞ A., KÖSE Z.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.15, ss.63-70, 1999 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

1998

1998

Sütte starter kültürlerin kalite kontrolü

OSMAN CENAP T., ATASEVER M.

Int. Animal Enformasyon, ss.132-141, 1998 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

1998

1998

Konya da tüketime sunulan fermente sucukların bazı kalite nitelikleri

ATASEVER M. , KELEŞ A., GÜNER A., UÇAR G.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.14, ss.27-32, 1998 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

1998

1998

Tulum peyniri üretiminde yarı sentetik kılıfların kullanılabilme imkanları ve vakum ambalajlamanın kaliteye etkisi

TEKİNŞEN O. C. , NİZAMLIOĞLU M., KELEŞ A., ATASEVER M. , GÜNER A.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.14, ss.63-70, 1998 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

1998

1998

Beyaz peynir üretiminde pastörizasyon sıcaklığının kalite üzerine etkisi

NİZAMLIOĞLU M., KELEŞ A., ATASEVER M. , KAYAARDI S., GÜRBÜZ Ü.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.14, ss.5-13, 1998 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

1998

1998

İnsan Beslenmesinde Kalsiyumun Rolü ve Önemi

ATASEVER M. , KELEŞ A.

Türk Veteriner Hekimliği Dergisi, cilt.10, ss.21-23, 1998 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

1997

1997

Bromelin uygulamasının pastırmanın kimyasal mikrobiyolojik ve duyusal kalitesine etkisi

DOĞRUER Y., GÜRBÜZ Ü., NİZAMLIOĞLU M., YALÇIN S., ATASEVER M.

Selçuk Üniv. Vet. Bil. Derg, cilt.13, ss.83-89, 1997 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

1996

1996

Süt Endüstrisinde Homojenizasyon

ATASEVER M.

Süt Teknolojisi, cilt.1, ss.38-44, 1996 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

1996

1996

Divle tulum peynirinin kimyasal mikrobiyolojik ve duyusal kalite nitelikleri

KELEŞ A., ATASEVER M.

Süt Teknolojisi, cilt.1, ss.47-53, 1996 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

1996

1996

Civil peynirinin kimyasal ve organoleptik özellikleri

TEKİNŞEN O. C. , ATASEVER M. , KELEŞ A.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.12, ss.65-71, 1996 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

1995

1995

Civil peynirinin mikrobiyolojik kalite nitelikleri

TEKİNŞEN O. C. , ATASEVER M. , KELEŞ A.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.11, ss.83-88, 1995 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2019

2019

Erzurum ve Çevresinde Üretilen Süt ve Süt Ürünlerinin Mevsimlere Göre Mineral Madde ve Ağır Metal İçeriği

Özturan K., ATASEVER M.

8. National / 2. International Veterinary Food Hygiene Congress 24-27th October 2019 Antalya, 24 - 27 Ekim 2019

2019

2019

Glifosatın Halk Sağlığı Açısından Değerlendirilmesi

ZİLBEYAZ R., ATASEVER M.

8. Ulusal / 2. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 24 - 27 Ekim 2019

2018

2018

Erzurum İli Piyasasında Tüketime Sunulan Bazı Peynirlerde Brucella spp. Varlığının Araştırılması

URÇAR S. , ATASEVER M.

UMTEB IV.Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi, 7 - 09 Aralık 2018

2018

2018

Erzurum Bölgesindeki İçme Sularının Kalitesinin Belirlenmesi ,

GÖKÇEN H., ATASEVER M.

Yakın Doğu Üniversitesi Hayvansal Gıdalar Kongresi, Kıbrıs, 8 - 11 Kasım 2018

2018

2018

Veterinary Public Health Food Safety

ATASEVER M.

1st International Conference on One Health: ProblemsSolıtion, 1 - 02 Haziran 2018

2018

2018

Determination of Packaging and Storage Conditions of Erzurum Cheese Halva

ÖZLÜ H. , AYDEMİR ATASEVER M. , URÇAR S. , ATASEVER M.

1st INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE LIVESTOCK CONGRESS, 24 - 27 Nisan 2018

2018

2018

Investigation of Some Pathogenic Bacteria of Chicken Meat Presented for Sale in Erzurum

KILIÇ ALTUN S., ATASEVER M.

1. Uluslararası Gap Tarım ve Hayvancılık Kongresi, 25 - 27 Nisan 2018

2018

2018

Determination of Packaging and Storage Conditions of Erzurum Cheese Halva

ÖZLÜ H. , AYDEMİR ATASEVER M. , URÇAR S., ATASEVER M.

1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE LIVESTOCK CONGRESS, 25 - 27 Nisan 2018

2018

2018

Microbiological and Histological Quality of Ready-to-Cook Meatballsin Erzurum

URÇAR S. , ÖZLÜ H. , GEDİKLİ S. , ATASEVER M.

1st INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE LIVESTOCK CONGRESS, 25 - 27 Nisan 2018

2018

2018

Incidence of Aflatoxin M1 in Mare’s Milk from North of Kyrgyzstan

AYDEMİR ATASEVER M. , ÖZLÜ H. , ATASEVER M. , İSTANBULLUGİL F. R.

1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE LIVESTOCK CONGRESS, 25 - 27 Nisan 2018, ss.510

2017

2017

Gıda Muhafazasında Işınlama

AYDEMİR ATASEVER M. , ATASEVER M.

7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi’ni 4-8 Ekim 2017, Kuşadası, Aydın, 4 - 08 Ekim 2017

2017

2017

Kımız: Fermente Bir Süt Ürünü

İSTANBULLUGİL F. R. , ATASEVER M.

7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi 4-8 Ekim 2017 Kuşadası, Aydın., 4 - 08 Ekim 2017

2017

2017

Kısrak Sütü ve Sağlık

İSTANBULLUGİL F. R. , ATASEVER M.

7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi 4-8 Ekim 2017 Kuşadası, Aydın, 4 - 08 Ekim 2017

2017

2017

Macro-element Levels of Home-made Yoghurt and Sade Yag Collected from Şanlıurfa Turkey

KILIÇ ALTUN S., ATASEVER M.

7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi 4-8 Ekim 2017, Kuşadası,Aydın, 4 - 08 Ekim 2017

2017

2017

Gıda Muhafazasında Engeller Teknolojisi

AYDEMİR ATASEVER M. , ATASEVER M.

7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi’ni 4-8 Ekim 2017 Kuşadası, Aydın, 4 - 08 Ekim 2017

2017

2017

INVESTIGATION OF ANTIMICROBIAL EFFECT OF SOME PLANT EXTRACTS

AYDEMİR ATASEVER M. , ATASEVER M. , ÖZLÜ H. , APAYDIN YILDIRIM B.

2nd International Science Symposium, TİBİLİSİ, Gürcistan, 5 - 08 Eylül 2017

2016

2016

DETERMINATION OF AFLATOXIN M1 LEVELS IN SOME CHEESE TYPES AND RETAIL YOGHURT SAMPLES

KILIÇ ALTUN S., Karaçal Temamoğulları F., ATASEVER M. , DEMİRCİ M. S.

International Engineering, Science and Education Conference (INESEC) Diyarbakır/Turkey., 1 - 03 Aralık 2016

2016

2016

Potential Approach for Reducing Incidence of Thermophilic Campylobacter in the Poultry Meat

ADIGÜZEL M. C. , BARAN A. , ÖZDEMİR S. , ATASEVER M.

Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi “Sektörle İşbirliği”, 10 - 13 Kasım 2016

2016

2016

Analyzing The Nutritional Habits of Students from The Faculty of Sport Sciences Case of Ataturk University

DEMİREL N. , ATASEVER M. , VATANSEVER Ş.

Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi “Sektörle İşbirliği”, 10 - 13 Kasım 2016

2016

2016

Civil peyniri

ATASEVER M.

Türkiye'de ve Dünyada Yerel- Geleneksel Peynirler Uluslararası Sempozyumu, 15 - 17 Temmuz 2016

2016

2016

Gıdalarda Coğrafi İşaretleme ve Erzurum un Coğrafi İşaretli Ürünleri

ÖZLÜ H. , ATASEVER M. , AYDEMİR ATASEVER M.

Türkiye’de ve Dünyada Yerel-Geleneksel Peynirler: Kars Kaşarı Coğrafi İşareti Uluslararası Sempozyumu, 15 - 17 Temmuz 2016

2016

2016

Peynirlerde Aroma Oluşumu

AYDEMİR ATASEVER M. , ATASEVER M. , ÖZLÜ H.

Türkiye’de ve Dünyada Yerel-Geleneksel Peynirler: Kars Kaşarı Coğrafi İşareti Uluslararası Sempozyumu, 15 - 17 Temmuz 2016

2016

2016

Laktik asit bakterileri

ATASEVER M.

Türkiye'de ve Dünyada Yerel- Geleneksel Peynirler Uluslararası Sempozyumu, 15 - 17 Temmuz 2016

2016

2016

GIDA BİLİMİ VE BİYOTEKNOLOJİDE MİKROENKAPSÜLASYON

ÖZLÜ H. , AYDEMİR ATASEVER M. , KARATAŞ N. , ATASEVER M.

GIDA, METABOLİZMA SAĞLIK:BİYOAKTİF BİLEŞENLER VE DOĞAL KATKILARKONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016

2015

2015

Identification of Nonstarter Indigenous Lactobacilli from Kars Gravier Cheese

ERDOĞAN A. , TURGUT T. , ATASEVER M.

IAAST Kongre, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 11 - 12 Ekim 2015, cilt.1

2015

2015

Kırgızistan ın Gıda İşletmelerinin Genel Durumu ve Hayvansal Gıda Üretimi

İSTANBULLUGİL F. R. , ATASEVER M.

6.ULUSAL VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015

2015

2015

Kıymalarda Bazı Patojenlerin İzolasyonu ve İdentifikasyonu

ATASEVER M. , AYDEMİR ATASEVER M.

6.ULUSAL VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015

2015

2015

Erzurum da Tüketime Sunulan Tavuk Etlerinde Listeria spp nin Araştırılması

KAYA E., ATASEVER M.

6.ULUSAL VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015

2015

2015

Bazı Peynirlerden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Bakteriosin Üretme Yeteneği

ÖZLÜ H. , ATASEVER M.

6.ULUSAL VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015

2015

2015

Influence of Different Brine Concentration on Fate of Staphylococcus aureus and Enterotoxin in Turkish White Cheese

BARAN A. , ERDOĞAN A. , ATASEVER M.

the 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, to held in Sarajevo/ Bosnia and Herzegovina on 01-04th October 2015, 1 - 04 Ekim 2015

2015

2015

IDENTIFICATION OF SOME PATHOGENS FROM CIVIL AND WHITE CHEESES CONSUMED IN THE PROVINCE OF ERZURUM TURKEY

ATASEVER M. , özlü h.

International VETistanbul GroupCongress, St Petesburg, Rusya, 7 - 09 Nisan 2015

2015

2015

ıdentification of nonstarter ındigenous lactobacilli from Kars gravier cheese

TURGUT T. , ERDOĞAN A. , ATASEVER M.

International conference on chemical food and environment engineering, 11 - 12 Ocak 2015

2014

2014

Using different packaging methods in Kashar cheese production

ÇETİNKAYA A., ATASEVER M.

2nd International Congress on Food Technology, November 05-07- 2014, Kuşadası, Turkey, 5 - 07 Kasım 2014

2013

2013

Characteristic Of Bacteriocins Produced By Lactic Acid Bacteria

ÖZLÜ H. , ATASEVER M.

Days of Veterinary Medicine, Struga, Makedonya, 6 - 08 Eylül 2013

2010

2010

Ataturk University Faculty of Veterinary Medicine

ATASEVER M.

Problems of Education, Science and Extension in Veterinary Medicine of Ukraine and its Solutions at the Modern Stage, Kyiv 2010, Kiev, Ukrayna, 3 - 05 Ekim 2010

2010

2010

Veterinary Public Health and Food Safety

ATASEVER M.

Problems of Education, Science and Extension in Veterinary Medicine of Ukraine and its Solutions at the Modern Stage, Kyiv 2010, Kiev, Ukrayna, 3 - 05 Ekim 2010

2009

2009

Bacterial Zoonozis and Public Health

ATASEVER M. , GÜNER A., AYDEMİR ATASEVER M. , ÖZLÜ H. , URÇAR S.

Publiv Unity of Veterinary Sanitation and Environment Protection, Türkiye, 16 Kasım 2009

2006

2006

Hellim Peyniri Üretiminde Glukano Delta Lakton Kullanımı

ÇANAKÇI ADIGÜZEL G. , ATASEVER M.

2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2006, ss.48

2005

2005

Civil Peynirinde Aflatoksin M1 Düzeyinin Belirlenmesi

BAŞKAYA r., ATASEVER M.

Birinci Ulusal Veteriner Farmakoloji Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Eylül 2005

2005

2005

Civil Peynirinde Aflatoksin M1 Düzeyinin Belirlenmesi

başkaya r., ATASEVER M.

II. Ulusal Mikotoksin Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 23 - 25 Mayıs 2005

Kitap & Kitap Bölümleri

2019

2019

Turkiye Klinikleri Food Sciences-Special Topics

Urçar Gelen S., Çanakçı Adıgüzel G. , Atasever M.

Turkiye Klinikleri Food Sciences-Special Topics, Mustafa ATASEVER, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.86-91, 2019

2019

2019

Sütte Enzimler

Urçar Gelen S. , Çanakçı Adıgüzel G. , Atasever M.

Turkiye Klinikleri Food Sciences-Special Topics, Mustafa ATASEVER, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.86-91, 2019

2019

2019

Principles of Chesee Production

AYDEMİR ATASEVER M. , ÖZLÜ H. , ATASEVER M. , Zilbeyaz R. N.

Milk and Milk Production, Atasever M., Editör, Digital Akademi Kitabevi Yayınları, Ankara, ss.165-171, 2019

2019

2019

Dondurma

TEKİNŞEN K. K. , BİÇER Y., ATASEVER M.

Süt ve Süt Ürünleri, Mustafa Atasever, Editör, Reklam Tanıtım Yayıncılık Turizm Eğitim İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2019

2019

2019

Deve Sütü

YASİN N., ATASEVER M.

Süt ve Süt Ürünleri, Prof. Dr. Mustafa Atasever, Editör, Reklam Tanıtım Yayıncılık Turizm Eğitim İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2019

2019

2019

Kısrak ve Eşek Sütü

İSTANBULLUGİL F. R. , ATASEVER M.

Süt ve Süt Ürünleri, Mustafa Atasever, Editör, Türkiye Klinikleri (Ortadoğu Reklam Tanıtım Yayıncılık Turizm Eğitim İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2019

2019

2019

Peynir Üretimi Prensipleri

AYDEMİR ATASEVER M. , ÖZLÜ H. , ATASEVER M. , ZİLBEYAZ R.

Süt ve Süt Ürünleri, Mustafa Atasever, Editör, Reklam Tanıtım Yayıncılık Turizm Eğitim İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2019

2019

2019

Geleneksel Bir Peynir: Kars Gravyer Peyniri

ÇETİNKAYA A., ATASEVER M.

Türkiye Klinikleri Gıda Bilimleri - Özel Konular, Prof. Dr. Mustafa ATASEVER, Editör, Ortadoğu Reklam Tanıtım Yayıncılık Turizm Eğitim İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Ankara, 2019

2019

2019

Sütte Enzimler

URÇAR S., ÇANAKÇI ADIGÜZEL G. , ATASEVER M.

Türkiye Klinikleri Gıda Bilimleri Özel, Prof.Dr.MustafaATASEVER, Editör, Türkiye Klinikleri, 2019

2018

2018

NUTRITION AND DIETETICS / BESLENME VE DİYETETİK

ÖZLÜ H. , ATASEVER M.

CURRENT ACADEMIC STUDIES IN HEALTH SCIENCES-2018, Prof. Dr. Nizami Duran, Editör, Ivpe, Cetinje, Montenegro, ss.262-269, 2018

2018

2018

Probiyotik, Prebiyotik, Sinbiyotik ve Halk Sağlığı

ATASEVER M. , AYDEMİR ATASEVER M. , ÖZLÜ H. , ZİLBEYAZ R. N.

Barsak Mikrobiyotası ve Probiyotikler, NİZAMLIOĞLU, Mustafa, Editör, Digital Akademi, Ankara, ss.28-35, 2018

2010

2010

Et Ürünleri Üretim Teknolojisi

GÜNER A., ATASEVER M.

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yayın Ünitesi, Erzurum, 2010

2006

2006

Et Muayenesi

TAYAR M., ATASEVER M.

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yayın Ünitesi, Erzurum, 2006

2003

2003

Spor ve Beslenme

ATASEVER M.

Milli Eğitim Bakanlığı Yayın No:3843 Ders Kitapları Dizisi No:888, Ankara, 2003

1997

1997

Süt Ürünleri Üretimi ve Kontrolu

TEKİNŞEN O. C. , ATASEVER M. , KELEŞ A.

Selçuk Üniversitesi Basımevi, Konya, 1997

1994

1994

Süt Ürünleri Üretiminde Starter Kültür

TEKİNŞEN O. C. , ATASEVER M.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yayın Ünitesi, Konya, 1994

Desteklenen Projeler

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2010 - Devam Ediyor

2010 - Devam Ediyor

Macedonian Veterinary Review

Editörler Kurulu Üyesi

Bilimsel Hakemlikler

Şubat 2019

Şubat 2019

ANNALS OF AGRARIAN SCIENCE

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Şubat 2019

Şubat 2019

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Aralık 2018

Aralık 2018

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Kasım 2018

Kasım 2018

Advancement in Medicinal Plant Research

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Eylül 2018

Eylül 2018

Kahramanmaraş Sütçü İmam Ün derg

Hakemli Bilimsel Dergi

Ağustos 2018

Ağustos 2018

Manas Journal of Agriculture Veterinary and Life Sciences

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Haziran 2018

Haziran 2018

Public Health

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2018

Mayıs 2018

Advancement in Medicinal Plant Research

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Mayıs 2018

Mayıs 2018

Public Health

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2018

Mayıs 2018

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Nisan 2018

Nisan 2018

Erciyes Üniv. Veteriner Fak. Derg.

Hakemli Bilimsel Dergi

Nisan 2018

Nisan 2018

Eurasian Journal of Veterinary Sciences

Hakemli Bilimsel Dergi

Nisan 2018

Nisan 2018

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Mart 2018

Mart 2018

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Mart 2018

Mart 2018

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Mart 2018

Mart 2018

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Şubat 2018

Şubat 2018

TURKISH JOURNAL OF VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2018

Şubat 2018

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Ocak 2018

Ocak 2018

Veteriner Bilimleri Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2018

Ocak 2018

TÜRK VETERİNER VE HAYVANCILIK DERGİSİ

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2018

Ocak 2018

Public Health

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2018

Ocak 2018

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Aralık 2017

Aralık 2017

Public Health

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2017

Aralık 2017

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Kasım 2017

Kasım 2017

Public Health

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2017

Kasım 2017

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Eylül 2017

Eylül 2017

Public Health

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2017

Eylül 2017

Erciyes Üniv. Veteriner Fak. Derg.

Hakemli Bilimsel Dergi

Temmuz 2017

Temmuz 2017

Public Health

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2017

Temmuz 2017

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Mayıs 2017

Mayıs 2017

TURKISH JOURNAL OF VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2017

Mayıs 2017

TÜRK VETERİNER VE HAYVANCILIK DERGİSİ

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2017

Mayıs 2017

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Mayıs 2017

Mayıs 2017

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Nisan 2017

Nisan 2017

Public Health

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2017

Mart 2017

Public Health

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2017

Şubat 2017

Public Health

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2017

Ocak 2017

Public Health

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2016

Aralık 2016

Public Health

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2016

Aralık 2016

Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Aralık 2016

Aralık 2016

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Eylül 2016

Eylül 2016

Public Health

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2016

Temmuz 2016

TÜRK VETERİNER VE HAYVANCILIK DERGİSİ

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2016

Temmuz 2016

TURKISH JOURNAL OF VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2016

Mayıs 2016

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Ocak 2016

Ocak 2016

TURKISH JOURNAL OF VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2016

Ocak 2016

TÜRK VETERİNER VE HAYVANCILIK DERGİSİ

Hakemli Bilimsel Dergi

Haziran 2015

Haziran 2015

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Mart 2015

Mart 2015

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Ocak 2015

Ocak 2015

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Kasım 2014

Kasım 2014

TURKISH JOURNAL OF VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2014

Kasım 2014

TÜRK VETERİNER VE HAYVANCILIK DERGİSİ

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2013

Haziran 2013

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Kasım 2012

Kasım 2012

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Mart 2007

Mart 2007

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ

Hakemli Bilimsel Dergi



Davetli Kongre ve Sempozyum Faaliyetleri

2018

2018

Erzurum İli Piyasasında Tüketime Sunulan Bazı Peynirlerde Brucella spp. Varlığının Araştırılması, UMTEB IV.Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi

Katılımcı

Şanlıurfa-Türkiye

2018

2018

Erzurum Bölgesindeki İçme Sularının Kalitesinin Belirlenmesi

Katılımcı

--Seçiniz---Kıbrıs (Kktc)

2018

2018

Veterinary Public Health Food Safety

Katılımcı

Baku-Azerbaycan

2018

2018

1st International Conference on One Health: Problems Solution

Davetli Konuşmacı

Baku-Azerbaycan

2018

2018

EFFECTS OF GRAPE SEED EXTRACT FEEDING ON SOME PHYSICOCHEMICAL AND MICROBIOLOGICAL PARAMETERS OF BROILER MEAT

Katılımcı

Ohrid-Makedonya

2018

2018

Incidence of Aflatoxin M1 in Mare’s Milk from North of Kyrgyzstan

Katılımcı

Şanlıurfa-Türkiye

2018

2018

nvestigation of Some Pathogenic Bacteria of Chicken Meat Presented for Sale in Erzurum

Katılımcı

-Türkiye

2018

2018

Determination of Packaging and Storage Conditions of Erzurum Cheese Halva

Katılımcı

Şanlıurfa-Türkiye

2018

2018

Microbiological and Histological Quality of Ready-to-Cook Meatballsin Erzurum

Katılımcı

-Türkiye

2017

2017

Kımız: Fermente Bir Süt Ürünü

Katılımcı

-Türkiye

2017

2017

Kısrak Sütü ve Sağlık

Katılımcı

-Türkiye

2017

2017

Kars’ta Tüketime Sunulan Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss) Mikrobiyolojik Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi

Katılımcı

Aydın-Türkiye

2017

2017

Erzurum İlinde Hayvancılıkla Uğraşanların Zoonoz Hastalıklara Yönelik Bilgi, Tutum ve Davranışları, 4-8 Ekim 2017

Katılımcı

Aydın-Türkiye

2017

2017

Gıda Muhafazasında Engeller Teknolojisi

Katılımcı

-Türkiye

2017

2017

Macro-element Levels of Home-made Yoghurt and Sade Yag Collected from Şanlıurfa Turkey

Katılımcı

Aydın-Türkiye

2017

2017

Gıda Muhafazasında Işınlama

Katılımcı

-Türkiye

2017

2017

THE EFFECTS OF TARAXACUM OFFİCİNALE L. AND HYPERİCUM SCABRUM L. EXTRACT ON MEAT QUALİTY OF BROİLERS SUBJECTED TO HEAT STRESS

Katılımcı

Tbilisi-Gürcistan

2017

2017

INVESTIGATION OF ANTIMICROBIAL EFFECT OFSOME PLANT EXTRACTS

Katılımcı

Tbilisi-Gürcistan

2016

2016

DETERMINATION OF AFLATOXIN M1 LEVELS IN SOME CHEESE TYPES AND RETAIL YOGHURT SAMPLES

Katılımcı

Diyarbakır-Türkiye

2016

2016

Potential Approach for Reducing Incidence of Thermophilic Campylobacter in the Poultry Meat

Katılımcı

Lefkoşa-Kıbrıs (Kktc)

2016

2016

Analyzing The Nutritional Habits of Students from The Faculty of Sport Sciences Case of Ataturk University

Katılımcı

Lefkoşa-Kıbrıs (Kktc)

2016

2016

The Evaluation of Effectiveness of Different Enzyme Combinations and İncubation Time on RNA Concentration of Enterotoxigenic S aureus Extracted From Milk

Katılımcı

-Türkiye

2016

2016

Kafkas Universitesi Kars Peynircilik sempozyumu

Moderatör

Kars-Türkiye

2016

2016

Gıdalarda Coğrafi İşaretleme ve Erzurum un Coğrafi İşaretli Ürünleri, Türkiye’de ve Dünyada Yerel-Geleneksel Peynirler: Kars Kaşarı Coğrafi İşareti Uluslararası Sempozyumu

Katılımcı

-Türkiye

2016

2016

Civil peyniri, Türkiye’de ve Dünyada Yerel-Geleneksel Peynirler: Kars Kaşarı Coğrafi İşareti Uluslararası Sempozyumu

Katılımcı

Kars-Türkiye

2016

2016

Peynirlerde Aroma Oluşumu, Türkiye’de ve Dünyada Yerel-Geleneksel Peynirler: Kars Kaşarı Coğrafi İşareti Uluslararası Sempozyumu

Katılımcı

Kars-Türkiye

2016

2016

Laktik asit bakterileri, Türkiye’de ve Dünyada Yerel-Geleneksel Peynirler: Kars Kaşarı Coğrafi İşareti Uluslararası Sempozyumu

Katılımcı

-Türkiye

2015

2015

Influence of Different Brine Concentration on Fate of Staphylococcus aureus and Enterotoxin in Turkish White Cheese

Katılımcı

-Bosna-Hersek

2015

2015

GAMMAAMINOBUTYRIC ACID AND DOPAMINE LEVELS IN BREAST MILK AT DIFFERENT LACTATION STAGES

Katılımcı

Erzurum-Türkiye

2015

2015

Identification of Nonstarter Indigenous Lactobacilli from Kars Grevier Cheese

Katılımcı

-Birleşik Arap Emirlikleri

2015

2015

Beyaz Peynirde Farklı Salamura Konsantrasyonu ve Olgunlaşma Süresinin Enterotoksijenik Staphylococcus aureus un Gen Aktivitesi Üzerine Etkisinin tr PCR ile Değerlendirilmesi

Katılımcı

-Türkiye

2015

2015

Kırgızistan ın Gıda İşletmelerinin Genel Durumu ve Hayvansal Gıda Üretimi

Katılımcı

-Türkiye

2015

2015

Bazı Peynirlerden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Bakteriosin Üretme Yeteneği

Katılımcı

-Türkiye

2015

2015

Erzurum da Tüketime Sunulan Tavuk Etlerinde Listeria spp nin Araştırılması

Katılımcı

-Türkiye

2015

2015

Kıymalarda Bazı Patojenlerin İzolasyonu ve İdentifikasyonu

Katılımcı

Van-Türkiye

2015

2015

Vitamin B12 and folate levels in human milk from mothers of pre term infants at different lactation stages, International Eurasia Pharmacy Congress Erzincan Turkey

Katılımcı

Erzincan-Türkiye

2015

2015

Vitamin B12 and folate levels in colostrum and transitional milk from mothers of term infants, International Eurasia Pharmacy Congress Erzincan Turkey

Katılımcı

Erzincan-Türkiye

2015

2015

IDENTIFICATION OF SOME PATHOGENS FROM CIVIL AND WHITE CHEESES CONSUMED IN THE PROVINCE OF ERZURUM TURKEY, International VETistanbul GroupCongress, St Petesburg

Katılımcı

Sankt-Peterburg-Rusya

2015

2015

SOME MICROBIOLOGICAL AND CHEMICAL CHARACTERISTICS OF WHITE CIVIL AND KASHAR CHEESES PURCHASED FROM MARKETS IN ERZURUM TURKEY, International VETistanbul GroupCongress

Katılımcı

Sankt-Peterburg-Rusya

2014

2014

Using different packaging methods in Kashar cheese production, 2nd International Congress on Food Technology, November 05-07- 2014, Kuşadası, Turkey

Katılımcı

Aydın-Türkiye

2013

2013

Süt ve Sağlık; Kafkas Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü "Süt ve Sağlık" Paneli, 7 Ekim 2013

Katılımcı

Kars-Türkiye

2013

2013

Isolation and Identification of Lactic Acid Bacteria in Kashar Cheese, Days of Veterinary Medicine, 2013 4th International Scientifi c Meeting06-08 September 2013 Struga, Republic of Macedonia

Katılımcı

Ohrid-Makedonya

2013

2013

Characteristic Of Bacteriocins Produced By Lactic Acid Bacteria Meats, Days of Veterinary Medicine, 2013 4th International Scientifi c Meeting06-08 September 2013 Struga, Republic of Macedonia

Katılımcı

Ohrid-Makedonya

2013

2013

Süt ve Beslenme; Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dünya Süt Günü-Süt ve Sağlık Paneli 31 Mayıs 2013, Kayseri

Katılımcı

Kayseri-Türkiye

2013

2013

Veteriner Hekimlik Eğitiminde Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı; Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı Paneli, Kafkas Üniversitesi, 30.04.2013, Kars

Katılımcı

Kars-Türkiye

2013

2013

Kara Kekik Tymbra Spicata Yağının Broiler Etinin Mikrobiyolojik Kalitesine Etkisi; 5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 3-6 Nisan 2013, Antalya

Katılımcı

-Türkiye

2013

2013

Gıda Katkı Maddelerinin Halk Sağlığı Açısından Önemi; 5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 3-6 Nisan 2013, Antalya

Katılımcı

Antalya-Türkiye

2013

2013

Farklı Ambalajlama Yöntemlerinin Kaşar Peyniri Üretiminde Kullanılması; 5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 3-6 Nisan 2013, Antalya

Katılımcı

-Türkiye

2013

2013

Kara Kekik Thymbra Spicata Yağının Broiler Etlerinin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi; Gıda Katkı Maddelerinin Halk Sağlığı Açısından Önemi; 5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 3-6 Nisan 2013, Antalya

Katılımcı

-Türkiye

2011

2011

Erzurum da Tüketime Sunulan Kaşar Peynirlerinin Mineral Madde ve Ağır Metal İçerikleri; 4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 13-16 Ekim 2011, Antalya

Katılımcı

-Türkiye

2011

2011

Sıcaklık Stresine Maruz Bırakılan Broilerde Vitamin C ve Lipoik Asidin Besi Performansı Etin pH sı ve Rengine Etkisi; VI. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi (Uluslararası Katılımlı), 30 Haziran -1 Temmuz 2011, Samsun

Katılımcı

Samsun-Türkiye

2010

2010

Aflatoxin M1 levels in retail yoghurt and ayran in Erzurum Turkey, Days of Veterinary Medicine, 2010, 28-30 October 2010, Ohrid, R, Macedoni

Katılımcı

-Türkiye

2010

2010

Occurrence of aflatoxin M1 in UHT milk in Erzurum Turkey, Days of Veterinary Medicine, 2010, 28-30 October 2010, Ohrid, R, Macedoni

Katılımcı

-Türkiye

2010

2010

Effects of Age and Breed on Trace Elements Fe Zn Cu Pb Cd Concentratıons in Offal and Muscles of Cattle, Days of Veterinary Medicine, 2010, 28-30 October 2010, Ohrid, R, Macedoni.

Katılımcı

Ohrid-Makedonya

2010

2010

Determination of aflatoxin M1 levels in some cheese types consumed in Erzurum Turkey, Days of Veterinary Medicine, 2010, 28-30 October 2010, Ohrid, R, Macedoni

Katılımcı

Ohrid-Makedonya

2010

2010

Determination of aflatoxin M1 level in butter samples consumed in Erzurum Turkey, Days of Veterinary Medicine, 2010, 28-30 October 2010, Ohrid, R, Macedoni

Katılımcı

-Türkiye

2010

2010

Some quality properties of kurut a traditional dairy product in Erzurum Turkey, Days of Veterinary Medicine, 2010, 28-30 October 2010, Ohrid, R, Macedoni

Katılımcı

-Türkiye

2010

2010

Veterinary Public Health and Food Safety, Ataturk University Faculty of Veterinary Medicine, Problems of Education, Science and Extension in Veterinary Medicine of Ukraine and its Solutions at the Modern Stage, Kyiv 2010

Katılımcı

Kyyiv-Ukrayna

2010

2010

Ataturk University Faculty of Veterinary Medicine, Problems of Education, Science and Extension in Veterinary Medicine of Ukraine and its Solutions at the Modern Stage, Kyiv 2010

Katılımcı

Kyyiv-Ukrayna

2010

2010

Veteriner Fakültelerinde Gıda Eğitimi ve Öneriler; Uluslar arası Katılımlı Veteriner Hekimliği Kongresi ve Expo-Vet 03–06 Haziran 2010

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

2009

2009

The Incidence and role of Mycobacterium paratuberculosis Mycobacterium avium sbsp paratuberculosis in breeding and the etiology of Crohn s Disease and infection risk via food; Public Unity of Veterinary Sanitation and Environment Protection, (International Conference), 14-16 December 2009, Genja, Azerbaijan.

Katılımcı

Ganca-Azerbaycan

2009

2009

New emerging and re emerging bacterial foodborne disease; Public Unity of Veterinary Sanitation and Environment Protection, (International Conference), 14-16 December 2009, Genja, Azerbaijan.

Katılımcı

-Azerbaycan

2009

2009

Some quality properties of kurut a traditional dairy product in Turkey; Public Unity of Veterinary Sanitation and Environment Protection, (International Conference), 14-16 December 2009, Genja, Azerbaijan.

Katılımcı

Ganca-Azerbaycan

2009

2009

Bacterial zoonozis and public health; Public Unity of Veterinary Sanitation and Environment Protection, (International Conference), 14-16 December 2009, Genja, Azerbaijan

Katılımcı

Ganca-Azerbaycan

2009

2009

Sıcaklık Stresi Altındaki Bıldırcın Rasyonlarına Vitamin E C ve Lipoik Asit İlavesinin Besi Performansı ve Et Kalitesi Üzerine Etkisi, 5. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi (uluslararası katılımlı) 30 Eylül 3 Ekim 2009,Tekirdağ

Katılımcı

Tekirdağ-Türkiye

2009

2009

Determining aflatoxin B1 levels in deep red ground pepper isot using immunoaffinity column combined with ELISA, 1st International Congress of Food Hygiene, April 25-26, Tehran, Iran

Katılımcı

Tehran-İran

2008

2008

Et ve Et Ürünlerinde BSE Risk Materyali Var mıdır? Türkiye 10. Gıda Kongresi, 21-23 Mayıs 2008, Erzurum

Katılımcı

-Türkiye

2008

2008

Erzurum İli Hayvancılığının Yapısal Özellikleri ve Yakın Gelecekteki Durumu Üzerine Genel Değerlendirme, Türkiye 10. Gıda Kongresi, 21-23 Mayıs 2008, Erzurum

Katılımcı

Erzurum-Türkiye

2007

2007

Halk sağlığı açısından Bovine Spongioform Encephalopathy, I. Ulusal Zoonoz Kongresi, 3-6 Aralık 2007

Katılımcı

-Türkiye

2006

2006

Erzurum da Tüketime Sunulan Buğday Unlarında Tespit Edilen Toplam Aflatoksin Aflatoksin B1 ve Okratoksin A Değerleri, 2.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı) 18-20 Eylül 2006

Katılımcı

-Türkiye

2006

2006

Erzurum Bölgesinde Tüketime Sunulan Süt ve Ürünlerinin Aflatoksin M1 Yönünden İncelenmesi, 2.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı) 18-20 Eylül 2006

Katılımcı

-Türkiye

2006

2006

Hellim Peyniri Üretiminde Glukano Delta Lakton Kullanımı, 2.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı) 18-20 Eylül 2006

Katılımcı

-Türkiye

2006

2006

Erzurum da Tüketime Sunulan Cağ Kebaplarında Bazı Patojenlerin Varlığının Araştırılması, 2.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı) 18-20 Eylül 2006

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

2006

2006

Civil peynirinin mikrobiyolojik nitelikleri, 2.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı) 18-20 Eylül 2006

Katılımcı

-Türkiye

2005

2005

Civil Peynirinde Aflatoksin M1 Düzeyinin Belirlenmesi, Birinci Ulusal Veteriner Farmakoloji Kongresi, 22-24 Eylül 2005

Katılımcı

Ankara-Türkiye

2004

2004

Spor ve Beslenme, Çim Hokeyi 1. Kademe Antrenör Yetiştirme Kursu, T.C. Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Erzurum 9-22 Ağustos 2004

Katılımcı

Erzurum-Türkiye

2004

2004

Spor ve Beslenme, Boks 1. Kademe Antrenör Yetiştirme Kursu, T.C. Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, 19-30 Haziran 2004 Erzurum

Katılımcı

-Türkiye

2004

2004

Organik Hayvansal Ürünler, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Erzurum Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Eğitim Semineri, Nisan 2004

Katılımcı

Erzurum-Türkiye

2004

2004

Organik Hayvansal Ürünler, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Erzurum Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Eğitim Semineri, 12 Nisan 2004

Katılımcı

-Türkiye

2004

2004

Organik Ürün İşleme, Doğu Anadolu Bölgesi Organik Tarım Potansiyeli, Problemleri ve Çözüm Önerileri Paneli Tarım ve Köyişleri Bakanlığı-Food and Agricultural Organization, 19 Şubat 2004, Panelist

Katılımcı

-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 249

h-indeksi (WOS): 8